Har du hørt historien om de to små fisk?

Hei, kjære lesere! Velkommen til Akvariet i Bergen!

I dag har vi tatt i mot to nye samboere i Dukkehjemmet. Iselin og jeg var i byen i dag, og etter å ha handlet masse dro vi på Bergen Storsenter for å se etter luftavfukter og kantbeskytter til Iselin sin rammemadrass. Clas Ohlson og Hansen og Dysvik ligger rett ved siden av dyrebutikken, og vi gikk innom for å ta en titt. Der hadde de akvariekampanje, og vi tenkte vi kanskje kunne gripe denne fantastiske muligheten til å få husdyr.

Vi fikk hjelp av en veldig trivelig kar som foreslo at vi kunne kjøpe en kampfisk og en gullfisk, siden de kan bo sammen i en bolle eller et akvarium uten filter. Vi hadde egentlig ikke lyst på kampfisk. Vi har nemlig hørt at kampfisker ikke skal bo med andre fisker fordi de spiser de andre fiskene, men butikkmannen sa at det ikke var noe problem. Hannkampfisker kan ikke bo med andre hannkampfisker, men kan gjerne bo med slørhaler for eksempel. Vi bestemte oss derfor for å kjøpe en hannkampfisk og en sølvfarga slørhale. De har fått navnene Rikart og Reidun.


Rikart (rød) og Reidun (sølv)


Sjarmerende og sjenerte Reidun ville endelig bli tatt bilde av.Tøffe og litt sure Rikart stilte gjerne opp på photo session.

Vi håper at de søte fiskene våre vil trives i Dukkehjemmet, og vi skal gjøre alt vi kan for å passe på dem! Allerede nå har de funnet seg tilrette i vårt lille akvarium. Rikart viser hele tiden at det er han som er sjefen, og han svømmer etter Reidun i full fart. Jeg håper at hun ikke dør av stress (hvis hun gjør det, håper jeg hun gjør det innen åtte dager, sånn at vi kan få en ny fisk gratis). I tillegg håper jeg at Rikart ikke spiser halen til Reidun - vi får være flinke til å mate dem.

Ha det bra så lenge, alle sammen!

- Ingunn

6 kommentarer

Ingunn-mor

14.09.2010 kl.22:34

Har venta lenge på oppdatering nå....

Rikart og Reidun er kjempefine!

Hva med juleferie og sommerferie nå da???

Ingunn

14.09.2010 kl.22:55

Det finnes feriemat for fisker, som kan vare i to uker. Så i jula blir det nok ikke noe problem (tror vi. Det skal sies at vi ikke vet så mye om dette enda). Men det kommer til å gå fint! :)

Ingrid

15.09.2010 kl.12:05

Så fine! :D

Randi

15.09.2010 kl.18:02

Gratulerer så masse.. Blir kjekt å sjå i mårå :)

Ræni

15.09.2010 kl.19:51

Gratulerer so mykje som fiskeforeldre :) fiskane var veldig fine!

Sylvi

18.09.2010 kl.13:14

Takk! :) :)

Skriv en ny kommentar

hits