Har du vondt i halsen?

Det er mye sykdom ute og går for tida. Det blir varmere i været, vi henger vekk vinterjakka og tar på oss tøysko. Vi er rett og slett litt dumdristige og gjør den samme feilen år etter år etter år. Så vi vil derfor gjerne gi deg noen tips om hvordan du kan behandle halsvondt.

Vi er glade i kjerringråd her i Bordellet, og vi vil skrive ned noen gode råd fra en bok som heter Enkle og gode kjerringråd samlet av Anne B. Bull-Gundersen.

Du kan gurgle følgende drikker flere ganger per dag. 

  • Karrivann: 1 ts karri i 1 glass vann.
  • Hvitløksavkok: 1 hvitløk kokes i ca. 2 dl. vann, siles.
  • Eplesidereddik: 1-2 ts eddik i 1 glass vann.
  • Sitronvann: saften av 1/2 sitron i 1 glass vann.

Ellers kan du lage en sitron-honning-blanding ved å presse 1/2-1 sitron i en kopp med varmt vann og putt oppi 2-3 ss honning. Hvis du drikker en slik drikk flere tre til fire ganger om dagen, vil du snart være på bedringens vei.

Hvitløk har både forebyggende og kurerende effekt. Spis litt hvitløk hver dag. Hvis du kjenner at det kribler i halsen, er det bare å hive innpå en god del hvitløksfedd. Hvitløk er nemlig en velkjent bakteriedreper!

Bildet kan du finne her.

I tillegg er solhatt kjent for å ha forebyggende og helbredende effekt. Du kan få kjøpt solhattolje på apoteket, og anbefalt dosering står på flaska.

Denne flotte kjerringrådboka handler om kropp og helse. Hvis du har noen spørsmål om kropp og helse, må du gjerne ta kontakt, så kan vi gi deg råd om hvordan du kan få det bedre!

Én kommentar

aneeka

31.03.2011 kl.17:07

Kjempefin blogg!

Elsker designet!

Håper du stikker innom bloggen min! ;D

Skriv en ny kommentar

hits