Fastelavnssøndag

I dag er det fastelavn - en flott dag der vi spiser boller med krem og koser oss. Vi har fått spørsmål om vi ikke kan skrive et innlegg om hva fastelavn er for noe, for det er det ikke så mange som vet.

Fastelavnsris


Fastelavn er et navn brukt om aftenen før fastetida, som for den romersk-katolske kirke varer i førti dager fram til påske. På fastelavn skal vi spise masse boller med krem, og det er sikkert for å feite seg opp til fastetida som kommer. Vi er ikke så opptatt av fasting, men spiser boller med krem for det.

Det er mange hedenske skikker som er knytta til fastelavn. Disse flotte fastelavnsris, for eksempel, ble en gang i tida brukt for å piske kvinner, dyr og trær for å gjøre dem mer fruktbare. I tillegg var det vanlig å drive med sverddans, utkledning, våpenleker og "stikking etter stråmenn".

 

Fastelavnsboller


Vi skal ha fastelavnskos i Dukkehjemmet i kveld. Amund, Ina, Maria og Mari kommer hit for å spise kjempegode boller. Bollene er ikke bakt riktig enda, men de blir nok supergode.

Ellers er det en litt trist dag i leiligheta. Halvdan har i natt valgt å hoppe ut av fiskebollen. Så da vi stod opp i dag, måtte vi sette i gang en leteaksjon etter den lille, fine fisken. Det tok litt tid å finne han, men etter hvert fant vi han på gulvet ved alle ledningene våre. Han var skikkelig tørr, og dessverre døde han en ensom død, bare 8 dager gammel. Her er et bilde av Halvdan på gulvet:


Dessverre hadde vi ikke støvsugd før han hoppa ut, så sånn så han ut etter at Iselin hadde plukka han opp:


Hvil i fred, kjære Halvdan! <3

 

- Ingunn

3 kommentarer

Marlene Hansen

19.02.2012 kl.16:02

Døkk må begynne å vaske!

Klem

odonata

19.02.2012 kl.23:19

Stakkars Halvdan. Det der skjedde med to av mine fisker også. Jeg kunne ikke forstå hvorfor det manglet to fisker, helt til jeg fant de. Noen dager senere, ganske uttørket. Ekkel overraskelse. :p

Bordellet

21.02.2012 kl.21:04

Ja, sant det var overraskende! Det var ikke lett å se den lille fisken på gulvet. Vi var ikke sikre på at det var Halvdan før vi hadde plukka ham opp og studert ham nøye. Helt inntørka, altså!

Skriv en ny kommentar

hits