Risotto

Jeg er jo veldig glad i lage mat, og her lager jeg risotto. Jeg skal prve huske hvordan jeg gjorde det, men det begynner bli en stund siden. I det siste har vi prvd vre flinke til bruke det vi har stende i mathylla vr, og der stod det blant annet risottoris.

Du trenger

  • risottoris, ca. 250 gram
  • sopp
  • plse, vi brukte snn tjukk kyllingplse
  • melk
  • buljongterning rrt ut i kokende vann
  • lk
  • hvitvinseddik
  • smr
  • vrlk

Hakk lk, sopp og plse. Ha litt olje i en panne eller kjele. Putt i lken og la den bli varm og fin. Rr inn risen og la kornene bli blanke. Hell p litt hvitvinseddik eller hvitvin og hell p vann med buljong s det dekker risen. La det koke inn og hell p litt og litt mer s risen blir myk, ca. 20 minutter. Putt i soppen p et tidspunkt og s plse s den blir varm. Og litt smr. Ha oppi hakka vrlk, det smaker godt. Til slutt rrte jeg i litt melk.

Jeg serverte denne nydelige retten i flge med revet gulrot med sitron p. Det ble veldig godt og kan absolutt anbefales.

I kveld har vi kost oss med Paradise og ellers vrt mer eller mindre flittige alle tre. N er det vel snart natt, det er i alle fall mrkt ute.

- Iselin

3 kommentarer

Kjellrun

07.05.2012 kl.23:26

Det ser kjempegodt ut!

Vibeke

07.05.2012 kl.23:34

S flinke! Dekan har verdens finaste blogg!

Inapina

08.05.2012 kl.09:32

Mmm, s flink du er til lage mat, Iselin :)

Skriv en ny kommentar

hits