Risotto

Jeg er jo veldig glad i å lage mat, og her lager jeg risotto. Jeg skal prøve å huske hvordan jeg gjorde det, men det begynner å bli en stund siden. I det siste har vi prøvd å være flinke til å bruke det vi har stående i mathylla vår, og der stod det blant annet risottoris.

Du trenger

  • risottoris, ca. 250 gram
  • sopp
  • pølse, vi brukte sånn tjukk kyllingpølse
  • melk
  • buljongterning rørt ut i kokende vann
  • løk
  • hvitvinseddik
  • smør
  • vårløk

Hakk løk, sopp og pølse. Ha litt olje i en panne eller kjele. Putt i løken og la den bli varm og fin. Rør inn risen og la kornene bli blanke. Hell på litt hvitvinseddik eller hvitvin og hell på vann med buljong så det dekker risen. La det koke inn og hell på litt og litt mer så risen blir myk, ca. 20 minutter. Putt i soppen på et tidspunkt og så pølse så den blir varm. Og litt smør. Ha oppi hakka vårløk, det smaker godt. Til slutt rørte jeg i litt melk. 

Jeg serverte denne nydelige retten i følge med revet gulrot med sitron på. Det ble veldig godt og kan absolutt anbefales. 

I kveld har vi kost oss med Paradise og ellers vært mer eller mindre flittige alle tre. Nå er det vel snart natt, det er i alle fall mørkt ute. 

- Iselin

3 kommentarer

Kjellrun

07.05.2012 kl.23:26

Det ser kjempegodt ut!

Vibeke

07.05.2012 kl.23:34

Så flinke! Dekan har verdens finaste blogg!

Inapina

08.05.2012 kl.09:32

Mmm, så flink du er til å lage mat, Iselin :)

Skriv en ny kommentar

hits