Om grisen

Ingunn godtar ikke at jeg ikke har noen ord igjen, så hun oppfordret meg til å lese litt, for ifølge henne får man flere ord hvis man leser om noe man ikke tror man bryr seg om. Og det første jeg skal lese og skrive om, er grisen. 

Det er faktisk veldig mye spennende å si om grisen. Her følger en kjapp gjennomgang av hva Wikipedia har å si om grisen.

Grisen er en underart av villsvin. Jeg trodde villsvin liksom var noe annet enn gris, men tydeligvis er gris en type villsvin. Grisen er gammel, kanskje 11000 år gammel, og den kommer fra Kina.

Trynet til grisen er sånn som det er, for at den skal kunne rote fint i jorda. Det er litt fint, vi er nok slik som vi er, fordi vi skal passe til å gjøre det vi skal gjøre. Så hvis et menneske har litt tryne som en gris, kan jo det hende at det er fordi det er meningen at det også skal rote litt i jorda.

Grisen er alteter. Det er noen mennesker også, og jeg er nesten det. Men ikke helt da, for jeg liker ikke kokos, og ikke så godt ananas og mais i mat.

Jeg visste ikke forskjellen på råne og galte, men det var ikke så vanskelig: En råne er ukastrert, mens en galte er kastrert!

Det finnes visst mange uttrykk med gris i. Noen synes griser er litt ekle, og hvis man kaller noen "din gris", betyr det at vi syns de er ekle. Men vi har jo svinedyrt, griseheldig og kjælegris også. Og griser er jo utrolig søte. 

Griser kan man ha som kjæledyr, og man kan kose med og dressere en gris akkurat som en hund. 

Ja, også hoppa jeg visst over alt som hadde med gris og mat å gjøre, for det trenger vi ikke å tenke på i dag! 

Tenk å ha en liten kjælegris. Bilde herfra.

Én kommentar

Karen

14.05.2012 kl.20:52

"Så hvis et menneske har litt tryne som en gris, kan jo det hende at det er fordi det er meningen at det også skal rote litt i jorda." Hahaha der lo jeg godt :)

Skriv en ny kommentar

hits