August!

Nå er vi allerede kommet godt ut i august! Jeg har ikke blogga på en stund, men nå må jeg pent komme i gang igjen for å opprettholde den gode stemningen vi er så kjent for å ha her i Dukkehjemmet. Jeg har jo så klart mye spennende å fortelle dere alle, både om sommeren min og studiestart. 

Det er nemlig sånn at jeg har jobba på lungeavdelinga på Haukeland i sommer, og der fortsetter jeg å jobbe nå i høst også. Jeg har fått cirka ett års vikariat på 75 %, og det synes jeg er greit. Jeg skal i tillegg prøve å gjennomføre nordisk årsstudium! Det blir spennende å se hvordan det går, men jeg har kommet godt i gang med lesinga. Jeg er så heldig, for det er sånn at Amund også skal ha nordisk litteratur dette semesteret. Så vi har i fellesskap (mitt og Amund sitt fellesskap, med hjelp fra Sylvi-Ann) lest og fordypet oss i hvordan man tolker en tekst, modernismen og to dikt foreløpig. I morgen er den på'n igjen med lesing og refleksjon. 

Her er det ene diktet som står på pensumlista, skrevet av Jan Erik Vold (1969):

God dag!

Jeg er et dikt.
Kom skal jeg ta deg i hånden
og leie deg fram
like trygt som man leier
gamle damer og blinde
over gaten.
Hvordan står det til?
Svømmer vildanden fremdeles stille?
Og dei gamle fjell i syningom
er de alltid eins å sjå?
Ingen master på toppen?  
Ingen hull i siden?
og i vatnet leikar fisken
med annan fisk
og elsket er landet som mor av sønn? det var bra.
Da kan vi gå videre. 

En riktig så fin introduksjon til emnet. Et fint dikt. 

På lungeavdelinga trives jeg, og har i grunn ikke så mye annet å si om det. Jeg jobber dag-, kveld- og nattevakter, og jeg lærer noe nytt hele tiden. Det er veldig fint, for jeg har planer om å lære så mye som mulig så fort som mulig. Man blir sliten av å jobbe som sykepleier, men det er fint at dagene går unna også. 

I skrivende stund sitter Ingunn og Sylvi-Ann på gulvet og rydder i Sylvi-Ann sin papirhaug. Der er det papirer for 4 år, så det er godt å få sett gjennom det og sortert litt, tenker jeg. Jeg prøver å ta igjen for tapt blogging. Jeg har en god unnskylding for å ha vært så lite aktiv her, kabelen som jeg får bilder over til dataen med har nemlig vært forsvunnet i hele sommer! Og hva er vel et blogginnlegg uten noen fine bilder???

Vi har akkurat spist middag. Sylvi-Ann improviserte med en pastasalat med pesto. Veldig godt!

Været i Bergen er helt ok, men det har tapt seg litt etter fadderuka. Det er forsåvidt greit, vi er takknemlige for at det var så fint da. En gang i forrige uke arrangerte vi fellesfrokost for oss tre her ute på verandaen. Det var ordentlig trivelig i det fine været med sol og sommer. Jeg bakte raske rundstykker, og det ble en hyggelig opplevelse. Jeg nevner dette siden dettte er det eneste arrangementet jeg har bilder fra akkurat nå, så jeg får legge ut dem her! 

 

Ha en god kveld videre! Vi skal se Kompani Orheim i kveld. 

Vi blogges ;-)

- Iselin

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits