Blogg

3. desember

Vi har fått en klage på bloggen. En leser har påpekt at vi ikke nevnte hvem som vant mandelen i grøten i går. Vi beklager på det dypeste! Vinnerne av "mandlene i grøten" i går var VERA OG ERIK! Hurra! De vant hver sin sjokoladeplate.

Men i dag er det 3. desember, og dette betyr at dere skal få et nytt tips av oss. Dagens tips er: reis hjem til mor og far på juleferie. (Dere trenger selvfølgelig ikke å gjøre det i dag, altså. Er lov å vente noen dager. Hehehe).

Jeg har nemlig fått juleferie, og i dag gikk turen til Lillehammer for meg. Det var en lang og kjedelig togtur, men nå er jeg endelig hjemme. Vi har hatt kjøttkaker til middag:

Deilig!

Jul i Skomakergata og i huset

- Ingunn

1. desember

I dag er det endelig første desember! Vi har gleda oss lenge til å kunne høre på julemusikk, pynte til jul og se på julekalendere på TV. I dag har Sylvi-Ann vært kjempeflink og rydda hele leiligheta mens jeg har skrevet ferdig prosjektskissa for masteren min. Jeg har fått juleferie i dag, HURRA! 

Dessverre glemte vi å ta med oss all julepynten vår oppover til Trondheim, men Sylvi-Ann har klart å pynte fint til jul likevel. Alt man trenger er noen julekuler og silkebånd - bare se her:

Karaffel


Julekule på speil

Kalenderen har fått på seg epler


Planta har fått sløyfe


Et noe uklart bilde av en engel på TVen

 

I hele desember skal vi prøve å gi dere gode tips for å finne den riktige julestemningen. Dagens tips er: start desember med å pynte!

- Ingunn

Gerd, vår nye samboer

I dag har vi fått en ny samboer i kjelleren vår. Hun er ganske liten og kjapp og heter Gerd. Vi tror hun bare planlegger å bo her i vinter.

Hun liker ikke så godt å bli tatt bilde av, og ville derfor sensureres på dette bildet. Så langt har hun ikke gjort særlig mye ut av seg. Hun bare flakser rundt som fluer vanligvis gjør, og holder oss med selskap mens vi sitter og jobber med skolearbeid.

Sylvi-Ann titter så vidt opp av den fine rosa "Crush on you"-genseren sin mens hun skriver gruppeoppgave. Senere planlegger hun å ta perm:

Glass, julebrus, asjett, kniv, gaffel og kubbelys.

Jeg sitter og jobber supereffektivt med masteren min. Akkurat nå har jeg studert et dialektkart over Østlandet. Det østnorske dialektområdet kan deles i to, som dere kanskje ser, nemlig midlandsk og østlandsk. Så da har dere lært noe nytt i dag også:

Ha en super dag!

- Ingunn

Arbeidsdag

Selv om det er slutt på forelesningene for semesteret, betyr ikke dette at man skal ligge på latsida og ikke gjøre noen ting. Jeg holder for tida på med forberedelsene til masteroppgava mi. Jeg skal skrive om sosiolingvistikk, og dagene mine består derfor stort sett av å lese om dialekter.

Ellers har det vært uvær her. Hilde har rast og styra, og da er jeg ekstra glad for at vi har et sted å bo. Nidarosdomen står fortsatt oppreist:

Verdens fineste Lotte har hatt bursdag. TJUEFIRE GANGER HURRA FOR LOTTE! Her er Lotte:

Jeg har fått meg en ny bestevenn, nemlig Gizmo. Han er innmari søt og litt pinglete. Ikke la dere lure av det røffe halsbåndet.

Nå skal jeg ta meg en kopp med rykende fersk kaffe. Det er viktig å kose seg litt i hverdagen, og i dag har jeg valgt å lage meg en deilig cappuccino. 

Neida, denne kjøpte jeg på skolen her om dagen.

I kveld får vi besøk av Vera. Hun skal spise middag her og se på Jakten på kjærligheten. Det er vårt favorittprogram om dagen, og det er fast tradisjon at Vera kommer hit.Henta på google

Ha en flott dag!

- Ingunn

Vel overstått halloweenfeiring

På fredag arrangerte vi vår årlige halloweenfest! Denne tradisjonen har vi tatt med oss fra Bergen, og den har alltid vært en suksess. Vi var jo litt spente før årets festligheter siden vi er nye i Trondheim og sånn, men det gikk veldig bra. Alle hadde lagt sjela si i kostymene sine, og det ble derfor en umulig oppgave for kostymejuryen (Sylvi-Ann og jeg) å kåre bare én vinner. Vi valgte derfor å gi premie til sju stykker!

Under kommer et bildedryss av noen av de flotte kostymene. Vi fikk dessverre ikke tatt bilde av alle.

Jeg var rev. Bildet er tatt på Snapchat.

Iselin var Korse fra Reveenka.


Pirat-Lotte


Vera vant beste kostyme. Hun var zombiebrud.

Christian og Jens hadde kledd seg ut med blod. Vi bestemte at de var blodsbrødre.


Miley, Robin Thicke og en og en halv fra South Park (Joachim, Lone, Anders og litt av Kevin)

Dexter-Joachim, Black Swan-Trine Emilie og gresskar-Sylv


Indianerhøvding Håkon og Indianer-Anja


Endre, Iselin, Gunhild og Vera


I tillegg til alle de flotte kostymene, fikk vi ei imponerende kake av Sebastian, som også bakte til oss i fjor. Det var litt av en overraskelse!

 

Det var en artig og vellykka fest, og vi gleder oss allerede til neste års feiring!

- Ingunn

Kulturdag

I dag har vi hatt en kulturell dag i Trondheim. Vi så spor av snø da vi gikk ut av døra i dag, og frosten beit skikkelig. Vi hadde tenkt oss i Nidarosdomen i dag, men dessverre rakk vi ikke det før det stengte. Vi gikk derfor på kunstindustrimuseet i stedet. Det var litt av en opplevelse, og vi så alt fra japansk brukskunst til interiør og strikkekjoler. 

Amund falt for denne flotte strømpebukseinstallasjonen. Som dere kanskje ser, er det et lerret med mange strømpebukser av typen nylon. Spennende, kreativt, originalt. Amund skal jobbe med museer når han blir stor, men han tenker kanskje å satse mer på tennissokker.

Staut kar

 

Etter den kulturelle opplevelsen gikk vi for å få oss en matbæta. Vi tenkte italiensk og gikk derfor på Frati. Vi slo på stortromma og spiste både forrett og hovedrett, og Sylvi-Ann klinka jammen meg til med en dessert også. Panna cotta med sorbet.

Tortellini med kylling og gorgonzolasaus

I kveld skal Amund og jeg til Anette og Maria. Sylvi-Ann skal på konsert. Det blir fint.

- Ingunn

Når du kjenner at du begynner å bli syk...

...er det lurt å gjøre alt man kan for å forhindre at sykdommen bryter ut. I dag har jeg kjent at jeg begynner å få vondt i halsen, og det liker jeg ikke i det hele tatt. Å ha vondt i halsen er det verste jeg vet! Slik føler jeg meg i dag:

Derfor har jeg tatt på meg ulltrøye, ullgenser og ullsokker, og nå har jeg lagd meg en god kopp med varmt vann og limesaft. Jeg håper det gjør susen.Hvis du vil ha flere tips til å bekjempe halsvondt, kan du lese denne saken med gode råd.

- Ingunn

Hei og hopp

Hallo, alle sammen!


Nå har det alt blitt den 15. oktober, og dette er en flott dag på mange måter. Det er bare 77 dager igjen av 2013, og jeg er tilbake i Trondheim etter et par ukers høstferie på Lillehammer. Høstferien har vært avslappende og fin - ingen ting er så vakkert som Lillehammer på høsten. Jeg har vært mye med Lita i ferien, og på bildet under kan dere se at vi sitter og ser på TV. Lita liker best dyreprogrammer.

 

I tillegg har jeg fått strikka en del. Jeg vet jeg har skrevet om de fleste strikkeprosjektene mine på bloggen før og lovet at jeg skulle blogge om dem. Dessverre har ikke dette latt seg gjøre, og jeg har derfor valgt å fylle resten av dette blogginnlegget med strikking. Det jeg driver med nå om dagen er en grå lue:

Den er ikke helt ferdig enda, men skal bli omtrent slik:

Jeg har strikket den lilla også, hehehe. I en stund nå har jeg hatt som mål å strikke ferdig kaizersvottene jeg har tegna, men det ble visst et stort prosjekt. Jeg mista nemlig mønsteret og måtte lage vott nummer to bare ved å se på vott nummer en. Men slik ble resultatet:

I tillegg har jeg laget uglesokker...:

...og andre sokker:Pluss flere votter for store...:

...og for små:


Høsten er fortsatt ung, og både Sylvi-Ann og jeg fortsetter strikkinga vår framover. I tillegg lover vi at vi skal bli flinkere til å blogge. Jeg legger ved en av mine nye favorittsanger:


- Ingunn

En dag til eftertanke

I går var jeg ute. I dag holder jeg meg inne. Formen er dårlig.

 

Det begynte på pøbben. Jeg drakk tett. Sammen med studentene. Det var kviss på Elefanten. Elefanten ligger i en gate med dyr. Pingvinen, Dromedar, Café Opera.

Fra klokken 11 er det svart.

Hjemme igjen.

Oppkast i vasken.

Kvelden GIKK i vasken.

 

Ole Ivars synger "Hvis du drekker mindre kan du leva lenger, hvis du lever lenger kan du drekka mer"

 

Ellers så har jeg begynt på master. Jeg er en master. Kulturell master i vitenskap. Jaja, kjært barn - rare navn si!


Bildet har jeg tatt fra en gammal jøde nerri gata der hvor jeg bor

 

God jul og gøtt nytt fuckings år! Kjøss meg der jeg er høyest når jeg plukker pottit! 

 

- A

Høst

Nå har det blitt høst. Det har blitt kaldere i lufta, og det blir fortere mørkt. Heldigvis er høsten en tid for farger, og på vei hjem fra skolen i dag plukka jeg med meg fire blader som jeg syns var så innmari fine i fargen. Bare se her:

Disse bladene har jeg satt i en grønn kopp. 

Ellers er det jo på tide å forberede seg på snø og enda kaldere tider. Jeg er for tida i full gang med massevis av strikkeprosjekter, og jeg gleder meg til å vise dere alt på bloggen etter hvert.

Om høsten er det fint å sette seg i sofaen under et pledd med strikketøyet og bare forsvinne inn i TV-skjermen. Det er jo så mange morsomme programmer som går om dagen. I kveld skal vi få besøk av Vera, og vi skal blant annet se på Jakten på kjærligheten på TV2 og Brille på TVNorge. Sylvi-Ann driver og lager en salsadip som vi skal ha til tortillachips. Det tror jeg blir godt. Vi skal ha kyllingwok tell mædda.

Her kommer en flott sang dere kan høre på i høstmørket:

Ha en fin kveld!

- Ingunn

"Det man ødelegger på fire år tar minst tjuefem år å bygge opp igjen"

Hei, kjære lesere! 

Nå er det lenge siden jeg har blogget, det har dere kanskje lagt merke til. Jeg tenker mye på at jeg skulle vært flinkere til det og til mye annet, men her kommer et lite innlegg fra meg. 

Jeg ser på partilederdebatt, og det er spennende. Jeg har forhåndsstemt, og jeg håper at alle andre også bruker stemmeretten sin fornuftig. Jeg har nå begynt å jobbe på alderspsykiatrisk avdeling, og der var det flere som benyttet seg av mulighetene til å forhåndsstemme på sykehuset. Jeg er glad for at stemmelokalene er så tilgjengelige for alle. Og jeg er glad for at flere av pasientene mine viste seg å være riktig så fornuftige mennesker med gode verdier, i mine øyne.

Jeg fant et innlegg til debatten i SVs valgavis som jeg ville dele. Jeg mener det er verdt å lese og ta med seg når man skal velge side i politikken. I artikkelen er det visesangeren Mikael Wiehe som forteller om sin opplevelse av Sverige og tanker om politikken som har blitt ført der. Jeg har sitert ham i overskriften av blogginnlegget, og det han snakker om det han ser på som en mislykket høyrepolitikk i Sverige. Alle sitatene er hentet fra delgodene.no

Han sier "Norske velgere kan umulig vite hvor dårlig den nyliberale politikken har endt i praksis i Sverige. Hadde de visst, hadde de vært mye mer betenksomme med å stemme Høyre."

 

Høyre har regjert noen år i Sverige, men nå tror visesangeren det blir regjeringsskifte.


Dette innlegget ble tydeligvis like politisk som Sylvi-Ann sitt forrige innlegg, selv om det ikke var planen min. Jeg tenkte at jeg måtte bidra med noe, så da ble det dette. Ingen vet hva framtida bringer, men vi får gjøre vårt beste alle sammen. 

Jeg siterer Wiehe igjen: 

"For å si det ganske enkelt: Vanlige mennesker tjener godt på å være venner med hverandre." 

Godt valg! Vi blogges. 

Et fint bilde fra Møvik utenfor Kristiansand. Det er fortsatt antydning til sommer.

- Iselin

En ny æra

Mye har endra seg de siste månedene. Vi bor ikke i Bergen lenger. Iselin har flytta sørover, og Sylvi-Ann, Jarle og jeg har flytta til Trondheim. Det er litt rart at vi ikke bor sammen lenger alle fire. Men vi har blitt enige om at vi skal prøve å holde liv i bloggen selv om vi ikke bor sammen. Det håper vi at vi klarer og at dere setter pris på.

Sommeren gikk fort i år. Tre av oss har jobba, og Jarle har vært mest opptatt av å bade. Jarle har bodd på Lillehammer i sommer og har storkost seg hos bestemor og bestefar. Han har fått litt mer mat enn han pleier, så han har blitt litt tjukk.

Sylvi-Ann og jeg har som nevnt flytta til Trondheim. Vi hadde hjelp av mor og far og mor og far til å flytte i helga, og vi har fått det så fint! Jeg har tatt noen bilder av det nye bostedet vårt.

Stua vår

Komfyren vår. Vi hadde taco til innflyttingsmiddag.Far og far snekra kjøkkenøy til oss.


Ludde i godstolen


Vi er veldig fornøyde. Nå har vi pakka ut alle tingene våre. Det gjenstår bare at Sylvi-Ann rydder i pennekoppen sin, så er vi på plass. Vi driver og blir litt kjent med Trondheim, men det er litt vanskelig, for det er så mange gater som krysser hverandre og sånn. Det blir nok bedre etter hvert.

I dag har vi vært på immatrikulering på Gløshaugen. Det var en skikkelig fin seremoni, og vi koste oss selv om det regna masse. Hadja Tajik var der og holdt tale og Zelda fra Newton var komframogsier.

Nå skal vi ta en middagshvil. Ha en fin kveld.

- Ingunn

På tur

Vi har selvfølgelig ikke lagt ned bloggen selv om det er en stund siden vi har blogget. Det er bare at det er sol og sommer mange av dagene, og da bruker vi selvfølgelig tiden andre steder enn ved dataskjermen. Nå har vi flyttet fra vårt kjære dukkehjem, men dere skal se det dukker opp nye i Trondheim og Kristiansand. Iselin er allerede på plass i sin leilighet, og Ingunn og jeg er fortsatt på leting etter et hyggelig krypinn for oss. Si fra hvis du har da! 

Det har selvsagt samlet seg opp med flotte bilder igjen. Fra tur! Tur kan være riktig fint! Anbefaler alle å gå en tur og gjerne ta med seg litt saft og brødskive.

Jeg har gått flere turer for å bli enda bedre kjent med Bergens flotte natur før jeg skulle forlate den fine byen. Gleder meg allerede til å ta en tur til høsten for å gå toppene jeg ikke rakk.

 

Randi ville ikke stå, så hun ble liggende. Kjett. Her er vi i alle fall på vei mot Rundemanen via Svartediket.

Og her tok vi med oss Maria og Ingunn på en tur rundt Tveitevannet. Jeg tok også med meg Iselin og Camilla til Svartediket og Rundemanen. Her er det et stykke det er så fint for alle å bevege på seg, både syklister, rullestolere, rullatorfolk og barnevogntrillere. Flott natur rundt.Jeg tok med meg Maria også jeg.

Også rundt Solheimsvannet er det fint å gå en liten kveldstur.

Amund tok jeg med en tur i Bergens gater.


Og så tok Maria med meg hjem i sin flotte bil.


Og da går jeg jo litt tur her også. 

Og tar meg en velfortjent hvil og nyter litt utsikt og sol. Resten av de flotte bildene mine var litt vrangre, så kanskje kommer det et bildedryss til allerede neste uke.

Alle tre jobber og står på i hver sin del av byen og landet. Kom og besøk oss i familieparken, kiosken og på sykehuset. Ønsker alle leserne våre glade dager! 

Bildedryss fra den siste tida

Det er lenge siden vi har blogga nå. Altfor lenge, dessverre. Men nå tar jeg affære og lager et lite blogginnlegg med bilder som har samla seg opp på telefonen den siste tida. 

Vi har hatt "spanskundervisning" med Ine. Ine har nylig vært oppe i spansk muntlig, og i morgen skal hun opp i skriftlig. Lykke til! Det viser seg forøvrig at jeg og Ine er tvillinger.

Sylvi-Ann har fått seg en ny firbeint venn. En liten hund! Søøøte!


Jeg driver fortsatt og strikker. Det er ikke helt sesong for det nå, men etter høsten kommer vinteren, sier bare jeg og strikker i vei.Det har vært 17. mai. Det var en kjempefin dag på alle måter, og på bildet under her kan dere se meg, Amund, Sylvi-Ann og Signe i finstasen. 

 

Jeg har lært meg å ta screenshots, så nå har jeg begynt å ta vare på fine bilder som jeg får på Snapchat. Her er et bilde som jeg fikk av Signe på Snap. 


Iselin har stilt seg i kø til Bunadsboogie på Logen.Vi spiste middag på Enhjørningen på Bryggen på kvelden med Mor og Far Rudsbygd. Det var kjempekoselig, og maten var innmari god! Ser det ikke godt ut?Vi har vært i Nygårdsparken og grilla og spilt kubb! Her er vinnerlaget: Iselin, Helga og Even.


Vi er blide selv om vi kom på andreplass og måtte sitte i skyggen hele dagen.

Vi har vært på Askøy med Ine og Maria. Vi var hos faren til Ine, og han har basseng på terassen! Jeg er klar for å stupe uti:
Sylvi-Ann og Ine bader:


Jeg har kost med Katti:- Ingunn

Konkurranse: Finn 3-roms leilighet i Trondheim til oss!

Hei, alle sammen! Ingunn og jeg vil leie en slik leilighet sentralt i Trondheim fra juli eller august for maks 10000 kr i måneden: 


Kjempefin premie til den som finner en til oss!

 

  


Utflukt til Akvariet

Mor, far og jeg har vært på Akvariet i dag. Vi var tidlig ute, sammen med alle barnehagebarna, for å få med oss alt det spennende som skjedde. Mor hadde aldri vært på Akvariet før, men det hadde far, så han hadde egentlig ikke så lyst til å dra. Men da han begynte å tenke, fant han ut at det var i 1973 han var der... Kanskje ikke så dumt å ta turen likevel.

Klokka elleve er det frokost for alle de 24 pingvinene. De får en fisk med en vitamin i. De skal bare ha en hver, så derfor må materne registrere hvem som har fått mat og ikke.

Vi så også mange fisker, naturligvis. Det var mange vanlige fisker og mange fargerike fisker. Ingen av fiskene var like fine som Jarle, så klart, men de var litt fine. Vi så også kråkeboller, sjøstjerner, reker og en frosk. Den likte ikke jeg så godt, så far lo godt. I tillegg så vi tre monkeyer, en turtle og noen crocodiles. Oi, holdt på å glemme sharksa. De var kule. Og sjøløvene hadde show for oss! De var mine favoritter.

Mor har tatt masse flotte bilder:

Pingvinpar med egg. Ekte kjærlighet.

StyggflabbFar og jeg ser på haier


Søt ape


Dette tror jeg er en kaiman


Skilpadda kom svømmende for å si hallois


Denne gekkoen holdt på å skremme livet av meg. Far lo - igjen.

 

Etter vi hadde vært i Akvariet, gikk vi litt i byen og spiste lunsj på Café Opera. Vi var storfornøyde med lunsjen! Etter det gikk vi på shopping, og jeg storhandla! Det kommer det et blogginnlegg om senere.

- Ingunn

Besøk

Nå om dagen er det ikke akkurat supert å bo i Bergen. Det regner og hagler om hverandre, og det blåser gjennom veggene i Dukkehjemmet. Iselin har vært på Sørlandet en tur nå, men kom igjen i dag. I uværet har Sylvi-Ann og jeg underholdt oss selv med å spille Yatzy. Det er skikkelig gøy når det går bra............

Fine Sylvi-Ann <3

 

I dag kom mine kjære foreldre på besøk til Bergen. De ble møtt av skikkelig regnvær, men været har heldigvis ingen ting å si for humøret. De gleder seg til noen dager i Bergen. I morgen skal vi en tur til Akvariet og se på pingvinene. Det blir stas, særlig for pingvinene. Det er ikke hver dag det kommer så kjekke folk på besøk.

I kveld har mor, far, Sylvi-Ann, Amund og jeg vært på Taste of Indian i Marken. Der koste vi oss med kjempegod mat!


 

Vi har ikke fortalt til alle leserne våre at vi skal flytte ennå, men nå har jeg sagt det. I juni flytter vi fra Dukkehjemmet. Iselin flytter til Sørlandet, og Sylvi-Ann og jeg flytter til Trondheim. Men fortvil ikke, kjære lesere, bloggen skal (forhåpentligvis) overleve skilsmissen. Mor og far skal kjøre det første flyttelasset mitt hjem til Lillehammer på lørdag. Da blir det litt tomt her, men etter tre år har det blitt en god del ting, så det blir litt godt å bli kvitt noen ting også.

God natt!

- Ingunn

Bursdag

I går kveld var vi hos Maria og Ine på bursdag. Ine har bursdag neste uke, og vi feira henne med pølser, kaker og god drikke. Dette var en utkledningsbursdag, og temaet var eventyr/fantasi. Jeg kledde meg ut som Peter Pan, Iselin var gresskar og Sylvi-Ann var påfugl. Det var ganske lett å kle seg ut som Peter Pan. Det eneste man trenger er en grønn t-skjorte, et brunt belte og en hatt av for eksempel piperensere. Bildet under oser ikke akkurat av kvalitet, men det var det eneste kostymebildet som ble tatt i går. 

Maria hadde stelt i stand en kjempefin feiring for Ine. Hun hadde bakt sjokoladekake, bløtkake og magiske sopper (cupcakes). Maria er kjempeflink til å bake, bare se her:


Fornøyd bursdagsbarn blåser ut alle de 24 lysene.

Tusen takk for ei koselig bursdagsfeiring, Ine og Maria. Vi gleder oss til å komme på besøk i morgen og spise enda mer kaker.

- Ingunn

Glitter og stas

Det er fredag, det er ikke fest (før i morra), men finstasen skal på likevel. Iselin og jeg har vært på shopping i dag. Glitter hadde nemlig 50% på alle varer, og vi valgte derfor å storhandle. Det er jo slik at vi går og ønsker oss kjeder, armbånd, vesker og øredobber, men det er sjelden vi har penger til å kjøpe noe. Derfor er det jo fint å benytte seg av slike supertilbud og kjøpe alt man har lyst på til 220 kroner!

Dette har jeg kjøpt:

Hårnåler
Et fargerikt kjede
Et armbånd med fargerike dødninghoder
Tre lekre hårbånd
Nye perleøredobber
Ei brun, lekker taske

Tenk på det! Alle disse tingene for 220 kroner! Jeg er storfornøyd. Iselin er også tilfreds med dagens innkjøp. Hun har kjøpt seg Toms med paljetter, et kjede, hårnåler og to armbånd.

I morgen skal vi i bursdag til Ine. Da skal vi kle oss ut, og det liker vi jo så godt. Vi må prøve å ta noen bilder av oss i morgen kveld slik at dere får se oss. Jeg vil ikke avsløre hva jeg skal kle meg ut som enda, men jeg kan si så mye som at jeg har laget en hatt av piperensere for anledningen.

Det er stress på skolen om dagen. Oppgaver skal leveres og pauser skal tas. Det er ikke så lett å få tid til blogging og annet kontorarbeid.

I en blogg er det også på sin plass å uttrykke misnøye til tider. Vi er veldig, veldig skuffa over at quizmannen i BT ikke har ansvar for BT-quizen lenger. Nå har de fått Bezzerwizzer-quiz, og det er skikkelig elendig! For det første er det bare 12 spørsmål, og for det andre er spørsmålene kjempeteite. Tenk å spørre oss om hvilke tre land som tilhører Skandinavia! Vi oppfordrer alle som har Facebook til å melde seg inn i gruppa Breistein tilbake i BT: http://www.facebook.com/pages/Breistein-tilbake-i-BT/126978834115739.

- Ingunn

Laurdag

I dag er det laurdag. Ikkje visste eg at dagane som gjekk var sjølve livet. Tida flyr så altfor fort.

Laurdag er ein triveleg dag. Ikkje berre fordi ein har fri, men også fordi laurdagen lar oss ete godteri utan dårleg samvit. Det har vi tenkt å gjere i dag. Vi har nemlig kjøpt oss Daim på Kiwi i dag. Det gjer vi ikkje så ofte, men denne laurdagen er heilt utanom det vanlege. Det er nemleg den 6. april allereie, og i dag er det namnedagen til Åsmund og Asmund. Hurra! Vi feirar med sjoko.

I kveld kjem Maria på besøk til oss. Det blir ordentlig koseleg, for vi har ikkje sett ho på lenge. Sylvi-Ann har øvd på nokre vitsar som ho skal framføre i løpet av kvelden. Eg ventar i spenning. Akkurat no held ho på å lage pizza. Frå pizzabotnen av sjølvsagt. Hehe. Vi skal ha salami og spekeskinke på. Maria står for desserten, så vi veit ikkje kva det blir, men det blir sikkert godt.Eg kan forresten fortelje at Jarle er i godt humør. Han leiker under brua si og i ny og ne kjem han opp for å seie hallois. Han har fått mat i dag og litt meir vatn i bollen. 

- Ingunn

Vi har det ganske bra i Norge

De fleste i Norge har ganske gode muligheter til et godt liv. Vi bør jobbe videre med det som må bli bedre. Og vi må si fra hvis vi eller andre blir urettferdig og dårlig behandla. Men vi trenger ikke å klage så mye egentlig. Vi kan godt ta litt vare på andre, og vi kan godt sette litt pris på det vi har. Vi er bare mennesker som vil ha det bra alle sammen?

Vil du at andre skal ha det bra også? 

Tilbake på lesesalen

Nå er jeg tilbake i Bergen etter en lang og god ferie med familien på Lillehammer og på hytta. I dag har jeg vært på skolen igjen. Jeg hadde en forelesning om hvordan man kan trykke inn sånne koder på dataen og for å få en liste med ord inn i et dokument og trykke noen flere koder slik at man får en kul graf. Jeg lærte til å med å lage en logaritmisk graf, selv om jeg ikke helt vet hva det er.

Dette er ikke mitt arbeid. Men jeg klarte å få til noe lignende.

Dette kan det hende at jeg får bruk for en gang i framtida. Hvis det er noen som trenger hjelp til lignende arbeid, er det bare å gi beskjed til meg. Akkurat nå er jeg veldig trøtt og sliten. Det tar på å sitte og hacke slike avanserte systemer. Jeg vet ikke om det er det jeg har gjort, men jeg velger å tro det. Det er litt som magi.

God helg, alle sammen. Jeg skal snart gå fra skolen.

Dette er en sang min far og jeg hørte på i påsken.

- Ingunn

Påske

Det er påske. Jeg har ikke vært noe flink til å blogge i påsken. Det må jeg bare beklage. Jeg har nemlig vært opptatt med strikking, kryssord og aking. Påska er en utmerket mulighet til å slappe av og gjøre slike koselige ting. Hvis man har ferie da. Jeg har vært på hytta i en uke med familien. Her er et flott bilde av fem flotte søskenbarn som aker:


Før vi dro på hytta var jeg hundepasser for Lita. Det var kjempehyggelig, for Lita er en snill og blid hund. Først gikk vi en lang tur sammen med Sylvi-Ann. Vi gikk først rundt på hele Maihaugen, så gikk vi lysløypa hjem. Sylvi-Ann hadde litt glatte sko, så det gikk litt sakte innimellom. Men Lita passa godt på slik at Sylvi-Ann ble med. LIta er glad i å se på dyreprogrammer på TV. Spesielt godt liker hun programmer som handler om hummer. Denne gangen så vi på et program som handla om aper. Eller monkeys som det heter på engelsk. Shut up monkey face.

Som sagt har jeg strikka mye i påsken. Jeg har lagd et par sokker og et par votter. Det høres kanskje litt lite ut, men sokkene var litt av et pirkearbeid. 

Elgsokker og selbuvotter

Disse sokkene lagde jeg før påske.


- Ingunn

Skjærtorsdag

Heihei, alle påskeharer! 

Her kommer et lite blogginnlegg i det fine påskeværet. Jeg har vært på Ulriken i dag med to jenter som jeg jobber med. Ulriken er det høyeste av de sju fjellene rundt Bergen, og det er en flott tur opp. Monica og jeg legger i vei, og akkurat i det vi skal starte stigningen, ser vi Helga komme mot oss. Hun er på vei til butikken, men er ikke vanskelig å be når vi spør om hun vil være med på tur. Vi hadde med niste, frukt, sjokolade, kakao og kaffe så vi hadde klart oss til en uke ute i naturen. Vi kom oss på toppen og koste oss i solskinnet, og heldigvis klarte vi å komme oss ned igjen også. 

Her er de fine jentene over halvveis opp: Helga og Monica

I kveld blir en hyggelig kveld hos Monica. 

Nå spiser jeg middag. Ha en fin skjærtorsdagskveld! I morgen er det langfredag igjen. 

- Iselin

Påskeferie

Det er ikke alle som er så heldige å få dra på ferietur eller hjem til sine kjære i disse påsketider. Noen må jobbe og slite for å holde landet i gang. Jeg er en av dem, men jeg klager ikke. På fritida holder Jarle og jeg samtalen i gang, og vi koser oss med god mat og fint vær. I helga hadde jeg fri og var litt sosial med andre enn Jarle, men natta som var og natta som kommer har jeg det meste av livet mitt på jobb. Pasientene er greie å ha med å gjøre, så det er null stress. 


Bergen er en fin by, og det begynner å bli nokså vårlig! Her er jeg på tur. 

 


I dag var jeg også på tur, og jeg fant masse hestehov! 

 


Når man går tur, hender det at man kommer i kontakt med artige folk. På denne vakre dagen hadde en gammal krok tatt seg turen ut i finværet, og det er ikke så vanskelig å finne samtaleemner når det finnes slik forsøpling i selveste Bergen! Det er jo rett og slett forkastelig at noen slenger disse dyre, fine handlekurvene rett ut i Tveitevannet. 

 

Jeg skal hilse fra Jarle og si at han er fornøyd. Han bada i går, så nå er både han og omgivelsene rene og pene.

 


Ellers lager jeg middag kun til meg selv. I går ble det laks med tilbehør. Jeg la laksen i en form og fylte på med aspargesbønner, tomater, oliven, en dæsj med Crème Fraîche, kapers og krydder. Så lot jeg det stå i ovnen mens jeg kokte fullkornspasta. Sunn, god og enkel mat! 

Jeg fikk en veldig hyggelig påskehilsen på snapchat av søte Lisbeth, og jeg håper det er greit for henne at jeg deler det nydelige bildet hun tegnet her: 

Jeg ønsker alle en fin påskeuke. Vi blogges! 

- Iselin

Mette-Marit har bursdag!

Vi ønsker å hedre vår faste leser Marit med et innlegg på bloggen i dag! Hun har nemlig bursdag i dag, og det syns vi fortjener en oppmerksomhet.

Marit er ei hyggelig og morsom jente. Hun er veldig engasjert i bloggen vår, og det liker vi. Marit har vært her på besøk noen ganger. Denne godjenta har alltid en rask kommentar på lur. Hun liker godt bøker som handler om samleie og andre syndige aktiviteter. Marit er også glad i friluftsliv og samler på skilleark på fritiden. Det kuleste skillearket hun har samlet er rosa med cellofanoverflate. Det fant hun på en fottur på Ulriken. Marit er sammen med Sigurd. Sigurd er en artig kar.

I kveld skal vi på bursdag til Marit. Det blir stas for oss. Det er artig å komme seg ut litt!

Marit skal bli lærer og er opptatt av at barna skal lære riktig. Bildet kan du finne her.

Bildet er tatt under bryllupet til Marit og Sigurd. Se på det lykkelige paret <3

Her er Marit sammen med dattera Aslaug.

 

GRATULERER SÅ MYE MED DAGEN, MARIT! HÅPER DU FÅR EN ALLE TIDERS DAG!

 

 

(Red.anm.: dette blogginnlegget ble skrevet i anledning Marit sin bursdag i 2011. Vi syns dette innlegget er skikkelig godt, så vi republiserer det like gjerne her på bloggen. Som dere kanskje skjønner, så skal vi altså ikke i bursdag i dag. Vi er nemlig på Lillehammer.)

Stilskryt

Vi er jo litt over gjennomsnittet opptatt av mote, og vi må bare skryte av Tones antrekk i kveldens Idol-sending. Ikke bare har hun valgt vårens sprekeste farge, nemlig hvit, men hun har også valgt heldress. Noe som er veldig riktig for sesongen. Bare se her: 

Tone tar seg bra ut i kveld

 

Ellers må vi si at nivået på Idol-deltakerne ikke har vært så veldig høyt så langt i kveld. Vi liker Eirik og Siri best så langt i kveld, og det blir spennende å se de siste som skal opptre i kveldens sending. Nå ser vi på Nytt på nytt fram til nyhetene på TV2 er ferdig.

I ettermiddag var vi på et veldig inspirerende og fint foredrag med Håvard Tjora, en lærer som er kjent fra TvNorge-serien Blanke ark. Han snakka om hvor viktig det er å se hver enkelt elev og hvordan man kan gjøre skolehverdagen enklere for elevene som kanskje syns skolen er litt vanskelig. Læreren er en viktig person i barn og ungdom sine liv, og det er kjempeviktig å ikke glemme det når man begynner i jobb. Det er også viktig å huske at hele poenget med å gå på skolen er å lære, og da er det viktig at elevene lærer på riktig måte. Da kan lek og uteaktiviteter være fint. Jeg tror og håper vi kommer til å bli veldig flinke lærere. Her er flinke Håvard Tjora:

- Ingunn

Vinterlyd

Ingunn og jeg har vært på Vinterlyd.Ingunn fikk plutselig litt elveblest i dag, men vi lot ikke det stoppe oss fra å delta på årets hæppening. 

Vinterlyd er en del av "Krafttak mor kreft" og arrangeres av Kreftforeningen og P4. Send kodeord KMK til 2277 for å støtte årets aksjon med 80 kroner! Her kan dere lese mer om det. I alle fall var det en flott konsert på Festplassen i kveld. Det er kaldt i Bergen om dagen, men vi kledde oss godt.

Tjukke sko og varme sokker

 
Påkledd, blide og klare som egg

Vi var tidlig ute, møtte opp klokka 17 for å sikre oss gode plasser. Klokka 19 brakte det løs.

Lise Karlsnes og en P4-mann ledet showet. Det var to konkurranser som jeg deltok i, der jeg i den ene kunne vinne kamerautstyr og en reise med Stena line til en verdi av 7000 kroner. Jeg var faktisk helt sikker på å vinne, men jeg gjorde dessverre ikke det. Jeg vant ikke de flotte skiene man kunne vinne i den andre heller. Men jeg har jo ski, så jeg trengte ikke det. Men det var fint å delta i konkurransen, for da bidro jeg litt til krafttaket for kreft. Jeg la også på penger på en bøsse.

Fine lyseffekter på scena

Først ut var flotte Oslo Ess, og det var stor stas da OnklP også dukket opp på en av sangene! De spiller også på Garage i kveld, så vi anbefaler alle å komme seg dit.


Ingunn <3 OnklP

Etter Oslo Ess ble det Bieber-tilstander på Festplassen, for da var det Eric Saade sin tur. Ingunn og jeg har nok ikke fulgt godt nok med på siste skrik i det siste, for vi har ikke rukket å bli skikkelige fans enda. Men han gjorde en god innsats på scena. Litt trist at ikke Tone kunne være med, for danseren hans var selvsagt ikke like flink som henne. Men hun gjorde virkelig en innsats hun også og sang You're the one I imagain, you're the one I imagain med mye innlevelse. Put you're hearts in the air var også en slager.

Ingunn rakk ikke å bli skikkelig fan og gjorde et halvhjerta forsøk på å put her hearts in the air.

Også jeg.

Til slutt kom høydepunktet med konserten for oss, nemlig Karpe Diem. Dem liker vi veldig godt, og vi koste oss masse. Chirag syntes frekvensen til jenteropene framme ved scena var til å få tinnitus av, så det var god stemning. Vi sang med (HEER, Jens, Jens, Jens, Jens, Kom og ta meg baby baki Toyotan til Magdi, Jeg er en påfugl), og vi koste oss.


Magdi og Chirag i aksjon

Heia, Karpe Diem! 

Takk for en flott konsert, Kreftforeningen og P4!

Vi venter i spenning...

...på den store premieren av Paradise Hotel. Dette blir en spennende sesong, det skal nemlig være brunetter mot blondiner mot en rødhåra. Vi ser fram til en ny sesong med masse gullkorn og intriger. Akkurat nå er vi på 4-stjerners middag hos Lars Erik Blokkhus. Han gjør det visst ikke så veldig bra, men vi koser oss i middag. Vi måtte spise litt før vi dro bort på middag. Sylvi-Ann var kokk og lagde både forrett og middag. Til dessert har vi spist Fruktnøtt. Her er bilder fra dagens middag:

Grønnsaksblanding med en liten ostebit

Kinakålform med diverse


Laks med kinakålform

- Ingunn

Sylvi-Ann er søt

Jeg fant igjen noen bilder fra en dag i en av de forrige ukene. Sylvi-Ann har sett på Harald Eia sitt program "Brille" på tv. Det er program som vi i grunn liker veldig godt. 

"Brille" har gått på nrk, og Harald Eia har prøvd å presse kunnskap inn i det norske folk. Både kunnskap man virkelig burde ha, og en del man strengt tatt ikke trenger å vite. 

Noen lar seg inspirere mer enn andre til å gjøre sine egne forsøk hjemme på kjøkkenet. Sylvi-Ann er en av dem. Her sitter Sylvi-Ann på gulvet og lager røre og gris. Hun blanda maizena-mel med vann inne på badet. Så kom hun smilende ut i stua og demonstrerte hvordan man fint kan stikke en finger forsiktig ned i blandingen, og hvordan hånden butter mot noe som ligner en betongvegg hvis man slår med knyttneven. 

Blid jente i Spania. Dette er et bilde av et bilde. Fotograf: Ingunn


Her er Ingunn og Sylvi-Ann.

I stad gikk vi en liten tur med butikken som mål. Ingunn ble litt sliten i beina på veien, og Sylvi-Ann stilte villig opp med en hjelpende rygg. Vi kjøpte blant annet middag til i morgen. Da blir det laks med spinat, Crème Fraîche, løk og diverse tilbehør. 

Dagens ord for 5. mars er "Man trenger forskjellige slags mennesker i sitt liv... En havn hvor man kan søke ly mot stormen, eller en man bare besøker fordi det er slik en vakker dag." Det var et fint dagens ord. 

Her er en fin liten hund på en vakker dag. 

Lucas.

Vi ser på tv i kveld. 4-stjerners middag. Det er gøy. Ha en god kveld videre!

- Iselin

Mars

Det har blitt mars måned, og det tyder på at tiden går. Jeg har vært i Søgne i helga, og der har det vært ganske fint vær og vårlig. Da jeg kom hjem til Bergen var det regn, men det har visst vært helt ok vær her i løpet av helga. Da jeg kom hjem i dag ble jeg møtt med nydelig middag. Sylvi-Ann og Ingunn hadde laget potetmos, gulrot-kålstuing og schnitzel. Herlig! 

Jeg var akkurat inne på forskning.no, og der kan man i dag lese om at eldrebølgen ikke nødvendigvis blir så dyr som man har fryktet. Det er bedre folkehelse og lavere risiko for hjerteinfarkt som kan veie opp for aldersutviklingen. Det er visst svenske forskere som virkelig har satt seg inn i denne saken. En annen nyhet fra Sverige er at svenskene har blitt mer hjelpsomme. "Rundt halvparten av alle svensker hjelper venner og kjente på regelmessig basis uten å ta seg betalt. Engasjementet har økt betraktelig siden 1990-tallet."

I kveld har jeg fått ta en titt i Ingunn sine albumer fra vi var på tur til Salamanca i 3. klasse. Jeg holdt jammen på å le meg ihjel på noen av bildene, for Sylvi-Ann har forandra seg utrolig mye. Ingunn har dessverre vært så grei at hun ikke har lagt ut de "verste" bildene på facebook, så jeg fikk bare tak i noen få. 

Tre gode venner, som enda ikke ante at de kom til å bo sammen i Bordellet og senere i Dukkehjemmet. Sylvi-Ann hadde regulering, og var rett og slett dødssøt. 

Tvillinger. 

Dere ser kanskje ikke de store forskjellene, men jeg kan love dere at hun har forandret seg  mye, og hun har faktisk bare blitt penere og mer moden. 

I morgen skal jeg på tidligvakt igjen. Det er hardt å jobbe, men man tåler jo det i livet. 

Vi blogges! God natt.

- Iselin

VINNER AV KONKURRANSEN VÅR

Vi har nå kåret vinner av konkurransen vår. Siden vi opplevde ekstrem pågang, så vi oss nødt til å kåre TO vinnere. GRATULERER, MARIT og RANDI!

MARIT sitt bidrag:

Eg meiner at eg fortjener å vinne fordi eg aldri har vunne på basar eller på internett-konkurransar, og eg har meldt meg på alle. Samtidig så meiner eg at eg ikkje fortjener å vinne, sidan eg har vunne dykkar konkurranse før. Helsing ambivalent Marit

Her er et bilde av 'Marit:
RANDI sitt bidrag: 

Hei :)
Eg bør vinne fordi eg ikkje har vunne på bloggen før. I tillegg så fortener eg ei betaling, gjerne i form av ein premie, for alle dei fine bildene de får bruke av meg på bloggen. Men eg forstår godt om eg ikkje kan vinne, for er nok mange gode kandidatar!

Her er et bilde av Randi:Det disse deltakerne har gjort, er å skrive ærlige, gode tekster om hvorfor de fortjente å vinne. De holdt seg godt innenfor maksgrensen på tusen ord, de har ganske god rettskrivning og tegnsetting, noe vi verdsetter høyt hos andre. De er begge ydmyke og forventer ikke seier, men det kommer tydelig fram at dette er noe de virkelig ønsker seg. Vel fortjent seier til dere begge!

Takk for alle andre gode bidrag vi fikk inn. Hvis noen er kjempelei seg for at de ikke vant, får dere sende oss en mail, så skal vi se hva vi kan gjøre for å muntre dere opp. 

PREMIEN til Randi og Marit er:

- 1 flaske vin til hver

- som skal tas med til Bordellet og nytes der med servering av ost og kjeks. 

VEL MØTT! 

Kveldens Idol-sending

Vi har alle ventet i spenning på kveldens Idol-sending. (Jeg er sekretær, og Ingunn prøver å rime - vet ikke om dere legger merke til det?)

Bruddet til Akne (AKsel pluss ToNE) har opptatt oss mye de siste dagene. I dag viste Tone seg altså for første gang etter bruddet. 

Tone virket ganske fatta, men Ingunn kunne tydelig se at hun hadde poser under de røde øynene. 

Bildet er hentet fra vg.

Tone har skjult seg bak denne skaut-turbanen i dag, og vi har funnet ut at dette må skyldes at hun i hele dag har prøvd å krølle håret. Dessverre var det ikke plass til nok hårruller til hele håret:

Hentet fra db.no.

Jeg syns du var fin, jeg, altså, Tone! Du så litt sliten ut på bildet, men du holder deg oppe. Bare én gang kunne det gått skeis. For da en av deltakerne sang "Single ladies" måtte du si at "Det er alt jeg vil kommentere på den låten her." Det er helt tydelig at du er singel, og det føles kanskje litt trist nå. Men vi lover deg, det er mange fisker i havet! Kanskje står det en og venter på deg rundt neste sving! 

 

Det var vel i grunn alt vi hadde å melde fra Idol når det gjelder Tone. Ellers syns vi ikke nivået var spesielt høyt i dag. Folk var i og for seg flinke til å synge, men det var få som gav oss gåsehud og begeistring i dag. Heldigvis er folk flinke til å stemme og sender alltid videre dem vi synes fortjener det mest, enda vi ikke sender en eneste stemme. Stå på, folkens! På fredag er det en ny episode. Vi sier bare ett ord: Go Tone og Idol! Heia heia heia! 

Akvariet i Bergen

Jeg har hatt besøk av Camilla en uke, og én av de mer spennende tingene vi gjorde var å dra på Akvariet i Bergen. Anlegget ble åpnet i 1960, og er dermed et av Europas eldste akvarier. 

Her kommer et lite bildedryss. 

Fornøyd Camilla på tur. 


Nemo <3

 


Gulfisk

 


Haiene! De var ikke så villige til å bli tatt bilde av, men de er da her. To stk, Akvariets stolthet.

 

En artig fisk.

Vi så mye spennende. Det var bare fiskene som fikk være med på bilder, men i Akvariet kan man se både krokodiller, slanger, firfisler og mye, mye mer. Camilla og jeg fikk også med oss sel-show. Selma og en annen søt sel stilte opp og gjorde triks, med bare litt fisk som belønning. Pingvinene fikk også mat. De er så søte, de tasser rundt og gjør alt de kan for å sjarmere oss. Vi så film om spekkhoggere også. 

Jeg vil gjerne legge ved det eneste bildet jeg tok da vi hadde en fin tur på Fløyen. Vi tok banen opp og gikk en fin, men kald tur innover i fjellet. 

 

I dag har jeg vært med Maria på trening og begynt å rydde på rommet mitt. Jeg prøver å kaste noen ting som bare ligger og tar opp plass i skuffer og skap, men det er faktisk ikke så lett. Jeg har også prøvd å pusse vinduet mitt, men det har låst seg fast så jeg ikke får snudd det. Derfor har jeg kun vasket innsiden, så det er fortsatt omtrent så grått som en gråstein. Sylvi-Ann og Ingunn har vært på skolen i dag, som de pleier. De jobber og skriver og står på. Jeg jobber også en del, og i morgen skal jeg på seinvakt. Nå sitter vi alle tre i sofaene og ser på sex og pinlige sykdommer. Spennende. Sylvi-Ann lagde laks med potetmos, saus og grønnsaker til middag i dag. Det smakte herlig. Nå er det snart natt. Vi er forresten veldig takknemlige for det nydelige været som virkelig kommer fram om dagen! Og vi merker at det går mot vår. 

- Iselin

SKANDALE!

Nei og nei! Nå står ikke verda til påske. At dette skulle bli en så trist dag, kunne jeg aldri tenke meg da jeg så sola skinne inn i stua i dag tidlig. Hva har skjedd, sier du?

DET ER SLUTT MELLOM TONE OG AKSEEEEEL!

Hva bruddet skyldes vet vi ikke enda, men vi skal love dere at vi skal følge opp saken og holde dere oppdatert. Bordellet i Bergen gir deg nyhetene først.

 

Bildedryss av Tone og Aksel (alle er henta på gugel):

Vi beklager at bildene ble litt rare, men dette innlegget ble skrevet på null komma niks.

 

- Nyhetsbordellet

Bordellet tester Mac-effekter

Vi tester lyd og bilde-funksjonene på Mac. De er tipp topp! Terningkast 6! Eller hva synes dere? Stem på det fineste bildet i kommentarfeltet.

God valentinsdag

I dag er det valentinsdagen, eller alle hjerters dag som det heter på norsk. Det er en dag der vi skal feire kjærlighet og romantikk. Denne tradisjonen er markert skikkelig i andre land, for eksempel i USA. Her til lands har ikke valentinsdagen vært så viktig, men jeg vil påstå at den er på frammarsj. Det blir stadig mer fokus på at man skal kjøpe flotte gaver til kjærestene sine.

At det skal være et stort kjøpepress rundt 14. februar, syns i hvert fall jeg at er litt dumt. Men det er fint å ha en dag der det er fokus på kærlighet og ta vare på hverandre. Sylvi-Ann har spredt kjærlighet på lesesalen i dag. Hun har nemlig gitt ut flotte rosa roser og lovehearts. Jeg tror folk ble veldig glade. Det ble i hvert fall jeg.

Vi ønsker alle våre lesere en riktig fin valentinsdag. Ta vare på den du er glad i og "spread the love"! Her er en valentinssang:

 

- Ingunn

Konkurranse!

En leser vi er veldig glad i, etterlyste ny konkurranse på bloggen. Og vi hører selvfølgelig på leserne våre. 

Som alltid vil det være en fin premie. Den forrige konkurransen vår var i jula. Det var hard konkurranse, men Lisbeth gikk av med seieren. Den gangen var oppgaven å skrive hva Høgger´n sier når han skal bruke hansken i Vazelina Hjulkalender. Riktig svar var: Hjulerull. Rullehjul. Engler daler ned i skjul. Sjangalabangala. Gratulerer, Lisbeth.

Her er hennes premie. Fotograf: Lisbeth.

Kveldens oppgave:

Skriv i kommentarfeltet eller send mail til oss om hvorfor akkurat DU fortjener å vinne denne konkurransen. Maks 1000 ord. Lykke til! Måtte den beste vinne!

Svar på spørsmålsrunde

Vi hadde spørsmålsrunde 18. november, og nå er vi ferdige med å svare. Dere stiller gode og krevende spørsmål, så vi har tatt oss tid til å gi dere så gode svar som mulig. Hvis noe er uklart, ber vi dere om å kommentere i kommentarfeltet her.

Fiin blogg, kommentere tilbake?<3: 

Takk! Rart spørsmål å stille på en spørsmålsrunde når du kan få vite alt du vil. Nei, vi kommenterer ikke tilbake. Kanskje vi hadde gitt deg en kommentar hvis du hadde bidratt med noe seriøst i spørsmålsrunden, og hvis du hadde en fin blogg.  

Hvordan kjenner dere hverandre? Og hvor ser dere for dere selv om 10 år?

Vi kjenner hverandre godt. Vi ble kjent på videregående. Iselin og Ingunn gikk i klasse. Alle tre hadde spansk sammen, og vi elska det!

Om 10 år jobber vi nok på en perfekt skole. Der er Iselin helsesøster og seksualrådgiver. Ingunn er spansk- og norsklærer. Sylvi-Ann er norsk-, tysk-, matte-, samfunnsfag-, mat og helse-, gym-, religion- og språklærer. Tipper vi lever i et perfekt samfunn også. Vi har stor tro på framtida.

Dere har muligens skrevet om det før (jeg gadd bare å scrolle litt nedover... samt klikke inn på aller første bloggmåneden deres for å se etter lovende titler), men hva er historien til (det tidligere) bordellet? Hvem hva hvor?
Og selvsagt: Hvem er danseløvene på bildet?
PS! Det gikk ikke så bra i dukkehjemmet til slutt, så vidt jeg husker... Jeg ville vurdert å flytte tilbake til bordellet ;-)

Dette var et fiffig spørsmål. Vi bodde i et tidligere bordell i Bergen. En dag før vi flyttet inn, hadde politiet ringt på og spurt etter noen nigerianske damer som drev et bordell. Det er rett og slett det som er historien til bordellet. Men etter det har selvfølgelig vi skapt vårt eget helt unike bordell også. Men det kan ikke beskrives med ord, det må oppleves! Dukkehjemmet vårt går så det suser, men vi har bordellet i hjerte og sinn.

Danseløvene på bildet er Iselin og vår elskede Amund. En av dem er veldig flink til å danse.Fin blogg! Eg lura på kven av dykk som er den smartaste, den kulaste, den raraste, den yngste, eldste, snilleste, slemmaste, mest veltalande, kjappaste, treigaste og mest sexy?

Takk for skryt.
Den smarteste: Sylvi-Ann
Den kuleste: Iselin. Yo. 
Den rareste: Sylvi-Ann
Den yngste: Ingunn
Den eldste: Iselin
Den snilleste: Iselin
Den slemmeste: Ingen av oss er slemme.
Den mest veltalende: Iselin
Den kjappeste: Sylvi-Ann
Den treigeste: Iselin
Den mest sexy: Iselin

(Dette spørsmålet tok Iselin mest ansvar for når vi var litt usikre. "Jeg bare nominerer, altså, jeg sier liksom ikke fasiten.") 


Sexy jente

Hei, jenter! Mitt spørsmål:Hva er deres beste tips til en som er trist?
Cheer up! Les bloggen vår. Ta deg en bolle og tenk på noe anna. Ta med oss på tur. Ta deg en paracet og gå til sengs (bare de som er over 18). Spør gjerne igjen hvis du trenger flere råd.

Hvis dere kunne velge hva ville dere tatt av sjokolade og banan? 
Sjokolade. Med banan, egentlig, sier Iselin. Men hvis vi måtte velge, ville vi definitivt tatt sjokolade.
Hvis det hadde begynt å brenne hjemme hos dere og dere fikk velge bare en ting å redde fra brannen. Hva slags ting ville dere valgt?

Ingunn sier: Jarle.
Iselin sier: Ingunn. Eller senga mi. Eller nei, bunaden ville jeg tatt.
Ingunn sier: Ja, jeg tulla litt da jeg sa Jarle. For han ville jo overlevd siden han bor i vann.
Iselin sier: Eller kanskje han ville dødd av sånn CO2-forgiftning.  

Blir det noe kar på dere om dagen?
Nei, vi har nok av kopper og kar. 
Oi, jeg fikk ikke med meg før nå at dere har spørrerunde! Håper spørsmålet mitt kommer med likevel.
Oi, nå glemte jeg jo helt å stille noe spørsmål i farten! Har dere tips til hvordan man kan ha ryddige soverom?

Det beste tipset vi kan komme på, er å sørge for å ikke ha noen eindeler på soverommet. Et annet veldig godt tips er å sørge for å be inn besøk på soverommet ganske ofte.  

Når køyrer de i gang med konkurranse på bloggen att?
Den kommer nok senere i kveld. 

Dere har en venstre vridd tone i deres blog inlegg. Hva er grunn til det?
Vi er alle høyrehendte. Derfor er det viktig at vi vrir oss litt mot venstre også, slik at vi holder balansen.

Jeg lurer på hvilke maskara Ingunn bruker?:P Du har så fine øyne!
Maybe it's Maybelline?

Hvordan lage god italiensk kaffe kunne jo være et spennende tema?;)
Det er vi enige i. Vi venter på et gjesteinnlegg om akkurat dette temaet.

Kanskje dere kunne si litt om hva dere mener er mas og stress?
Det er ikke helt uten grunn at det heter MASteroppgave. 
Når det er mange ting som må planlegges og bestemmes.
Jobb.
Penger.
Ellers er livet sweet, det, altså. 

Hei jeg er på norsk kurs og kommer bare innom mail deres. Fin å lese om dere liv. Jeg skal følge dere fram over. Jeg har en spørsmål til dere. Hvordan er der å være invandrere i norske samfunn i dag.

Det vet vi ikke så mye om, siden vi ikke er innvandrere selv. Men vi tror det kan være både fint og litt vanskelig. Hvis du selv har noen erfaringer, er du hjertelig velkommen til å gjesteblogge litt for oss. Fant et flott bilde her. 

 

En gledens dag

Dette er en dag helt utenom det vanlige. Randi har nemlig navnedag i dag, og dette skjer ikke hver dag. Navnet Randi betyr vakker rådgiver, og dette stemmer godt med den Randien vi kjenner. Vi skal feire navnedagen din med gele i kveld, Randi.
Navnepopularitet

Vi feirer også at Sylvi-Ann og jeg har klart å få tak i billetter til konsert med Kaizers Orchestra på lørdag! Det var litt flaks, for denne konserten har vært utsolgt en stund. Heldigvis for oss var det noen som ville selge to billetter, og vi klarte å få tak i dem! HURRA! Jeg er kanskje verdens lykkeligste jente nå, og gleder meg som en liten unge til lørdag. Jeg forbereder meg til konserten med å strikke. Her kan dere se et veldig uklart bilde av hva jeg akkurat har strikka ferdig:

Et mariusgensererme

Vi lever på budsjett her i huset. Vi har egentlig ikke noe budsjett, men vi prøver å spare penger. Derfor prøver vi alltid å inkludere en ingrediens som vi har liggende i middagene våre. I går hadde vi et isbergsalathode liggende i kjøleskapet. Derfor ble det salat til middag. Ikke bare isberg altså. Jeg putta oppi tomat, paprika, agurk, skinke, pestopasta og revet. Det ble nydelig, særlig da vi tok på et lekkert lokk med selskapsdressing fra Idun. Nam!

Jeg slenger med et bilde av Katti. Hun er veldig, veldig, veldig søt og snill. Her slapper hun av i vinduskarmen hos Maria og Ine:

<3

- Ingunn

Solskinn

I dag er det strålende sol i Bergen. Hadde det ikke vært for at det er ganske kaldt ute og snø på fjellene rundt her, hadde jeg trodd det var sommer. Jeg gleder meg til det blir så varmt at man ikke fryser når man er ute. Våren og sommeren er flott og hyggelig. Siden vi er nødt til å sitte inne mesteparten av dagen, er det innmari fint å kunne drømme seg bort til varmere strøk og håpe på at det snart blir sommer. 

Flott utsikt!

Jeg driver egentlig og leser om filosofi. Derfor ble det et lite blogginnlegg.

- Ingunn

Ny hilsen fra lesesalen

Kjære lesere, her får dere en ny hilsen fra lesesalen! Denne gangen uten bilder. Men vi vil bare meddele alle sammen at vi har det bra og står på. Etter skikkelig sludd-vær i går er det nå sol og fint. Ingunn og jeg gikk til skolen i dag, mens vi sang "I love you, te quiero". Heia heia!

Ellers går det bra med oss alle. 

Ute er ungene glade. De leker og roper og har utestemme, akkurat slik det skal være. Det eneste som er litt synd, er at det er rett utenfor lesesalen. Kjempeidé å sette opp en barnskole rett ved universitetet. Men det er jo hyggelig også, sånn hvis man skulle glemme hva som er viktig i livet. Vi studenter har jo ofte noe å lære av barna. De har liksom skjønt det. 

Jeg gikk inn på Wikipedia bare for å lese litt om barn. Der står det at barn betyr båren og henger sammen med verbet å bære (fram). Det var litt artig for en nordist. Kanskje alle vet det fra før, men for meg var det en ny oppdagelse. Den primære læringsmetoden for barn er lek, står det også. Så "lek og lær" må jo være et flott motto for skolene. Jeg googla lek og lær, og da kom det opp en side med geometri- og topologispill fra UiB. Det må jo være kjempelurt for dere som har lyst til å lære mer om geometri og topologi! Kos dere.

Jeg har forresten begynt å skrive dagbok, der jeg setter inn pene illustrasjoner og flotte visdomsord. Dessverre har dette kanskje gått litt utover bloggingen vår. Men dere vet jo at vi alltid kommer tilbake med gode innlegg om livet og livet.

Ha en strålande morgon!

Fotohilsen fra lesesalen

Hei på deg!

- Sylvi-Ann og Ingunn

Hverdag

Når man er student kan man ikke bare sitte og lese hele dagen. Det blir rett og slett for dumt! Man må ta seg tid til litt hyggeligere aktiviteter også. I går hadde vi en flott dag. Først var vi på skolen og hadde pause. Også leste vi littegrann.

Så ble vi invitert på middag til Amund. Han varta opp med deilig grønnsakssuppe med kjøttboller. Dette er visst noe av det billigste man kan spise. Man kjøper bare en pose med frosne grønnsaker og blander det med vann og buljong. Så kan man jo egentlig putte oppi det man måtte ønske. Amund er en mesterkokk, så måltidet smakte helt nydelig! Etterpå fikk jeg servert cappuccino. Nam!Etter maten gikk vi til Ad Fontes for å gruse medstudentene våre i quiz. Forrige uke sikra vi oss sisteplass og nest sisteplass. Da måtte vi nemlig dele opp "Barn av regnbyen" i to fordi vi var for mange. I går hadde vi med Even på laget, og vi kom på femteplass! Bare pass dere, konkurrenter! Neste gang tar vi førsteplassen!

På søndag var vi på Friday's.


Og jeg lekte med Katti <3

Og her er en sang som jeg liker godt om dagen. Jeg liker Morten Abel.

- Ingunn

På plass på lesesalen

Jeg har blitt masterstudent ved UiB. Det er ganske hyggelig, litt spennende, men også bittelitt skummelt. Da forventes det nemlig at man skal jobbe jevnt og trutt gjennom hele semesteret og være seriøs hele tiden. Jeg klarer nok ikke å være seriøs hele tiden, men jeg har tenkt å jobbe så godt jeg kan. Jeg har allerede vært på skolen en del, og jeg har bare vært i Bergen en uke! Tenk på det. 

Som masterstudent har man enkelte fordeler. Når jeg tenker etter, kommer jeg bare på en fordel for øyeblikket. Nemlig at man kan få sin egen lesesalplass. Her kan man sitte i ro og mak og fordype seg i spennende lesestoff. Jeg holder for tiden på med to fag. Et fag som heter Språklig variasjon og endring og ett som heter LINGMET. Det sistnevnte er et metodefag for språklige mastergrader. I det første faget skal jeg presentere en artikkel om litt over en uke. Det blir spennende. Jeg valgte meg en engelsk artikkel. Jeg må ta med en ordbok på lesesalen på mandag, for engelsk er vanskelig, right?

Det som er kjekt med å ha sin egen lesesalplass er at man kan la tingene sine stå der. I går satt jeg der for første gang, og da kom Marit bort til meg og sa at jeg måtte gjøre plassen min litt mer personlig. Dette var jeg selvfølgelig helt enig i, og i dag ba jeg min gode venn Amund om å finne noen bilder og sånn i en avis som jeg kunne henge opp. Jeg vet ikke helt om disse bildene er noe jeg ville hengt opp selv, men flotte var de.

Jeg tok med meg en pennekopp fra hjemme. Det er jo litt viktig å ha noe å skrive med på lesesalen. Dessuten har jeg kjøpt meg to flotte permer (en rosa og en lilla) som jeg kan putte arkene mine i. De skal jeg sette igjen på lesesalen når jeg går for dagen. Hjemme har jeg andre ting å tenke på. Nå om dagen driver vi med pusling. Vi pusler et stort bilde av en bygning i Roma. Det blir spennende å se hvordan resultatet blir.

Her er et bilde av lesesalplassen min. Ja, dere ser riktig. Rett bak pennekoppen henger det et bilde av en naken mann som står og tisser oppi en vask eller noe. Flott.

- Ingunn

Hyggelig lunsjdate

Den 5. januar var Sylvi-Ann og jeg på Egon på Lillehammer og spiste lunsj sammen. Det var hyggelig, og vi tenkte med en gang at dette måtte vi dele med dere blogglesere. Dessverre glemte vi å skrive blogginnlegget, så her kommer det!

Begge to spiste clubsandwich. Det var skikkelig godt, men maten var kanskje litt kald? Vi koste oss uansett, og hadde mange dype samtaler om norsk skole og utdanning. Vi satt på toppen inne på Egon der, og Sylvi-Ann dumma seg ut! Tidenes flause. Hun begynte nemlig å pille på et sånn reklameskilt som sto på bordet, og det falt ned! Hehe. 

Jeg kaller dette bildet "Mat på fat - et slags stilleben".

- Ingunn

 

만세 Hangul!

I dag er det Hanguldagen. Det er det samme som det koreanske alfabetets dag. I Korea markeres denne dagen. Det er i Nord-Korea at den markeres akkurat i dag, på 15. januar. Jeg vil tro at de markerer den med pølser, boller og brus. Kanskje litt is og non-stop. 

Vi har altså kommet til midten av januar allerede. Tida flyr! Her i Bergen går alt bra. Vi er alle tilbake i vårt elskede dukkehjem, og vi er så heldige at vi får se sola disse dagene. I dag er Ingunn og Sylvi-Ann på skolen, så vidt jeg vet. Jeg sov lenge, men nå har jeg stått opp og er straks klar for jobb. Noen må jobbe på kvelden også.

 

Disse fine bildene tok jeg forleden dag. De viser Bergen fra sitt beste. Om ikke fra sin beste vinkel, så i alle fall fra sitt beste vær nå i vinter.

Nå er jeg snart på vei til Haukeland for å gjøre en innsats. Ha en nydelig dag, alle mann og kvinne! 

Og overskrifta skulle bety "hurra Hangul". 

- Iselin

Endelig!

Endelig er jeg helt ferdig med Setesdalsgenseren min. Det har vært en lang og slitsom prosess, men med godt humør og stå-på-vilje går alt an. Jeg har valgt å lage en genser med utradisjonelle farger, nemlig lilla og grå. Vanligvis strikkes denne genseren i svart og hvitt. 


Legg merke til kvaliteten på bildene over. Her har jeg brukt far sitt speilreflekskamera. Vanvittig bra fotoapparat! Jeg har valgt spisestudebordet som bakgrunn. Får fram vrangborden skikkelig godt. Bildet under er ikke av like god kvalitet, det skal sies. Det er nemlig tatt med min mobiltelefon. Jeg tar både strikke- og fotooppdrag. Bare legg igjen en kommentar her eller send en mail til bordellet@hotmail.no. Det går også an å bestille på facebooksida vår.

- Ingunn

Bergensnisse på besøk

Jeg var litt rask med å legge ut det forrige blogginnlegget. Jeg skulle nemlig fortelle at jeg var nisse for mor, far og Lisbeth på julaften. Jeg fant ikke den vanlige nisselua, så jeg ble Bergensnisse i år. Gaveseremonien ble veldig vellykka. Denne nissen liker å bli tatt bilde av. 


- Ingunn

Produktiv jul

Når det er juleferie har man god tid til å slappe av. Jeg slapper av med å strikke, og jeg har lagd mye flott denne jula. Luer, votter, sokker, gensere. Her får dere se noe av det jeg har strikka:

Amund fikk Marius-lue med oppbrett til jul.


Maria fikk søte sokker.


Lotte fikk lue i god alpakkaull.

 

Forhåpentligvis kan dere snart få se en Setesdalsgenser som jeg er så å si ferdig med å strikke. Det mangler litt på en av armene (og montering). Jeg skal sørge for at jeg får tatt et bilde av genseren når den er helt ferdig.

Jeg har ikke bare strikka i jula, altså. Jeg har lagd ugler også:

Søt?

I morgen skal jeg til frisøren. God natt!

- Ingunn

Godt nytt år!

Godt nytt år, kjære venner og blogglesere! 

Det er på tide å begynne blogginga for fullt igjen. Jeg håper alle har hatt en god, fredelig og festlig jule- og nyttårsfeiring. Jeg er som kjent sykepleier i år, så jeg bekymret meg litt for om jeg kanskje ble nødt til å jobbe i julehelga. Jeg var heldig, så jeg hadde fri helt fra 18. desember til nattevakt 2. juledag. Nyttårsaften og den første dagen i dette året jobba jeg, så det ble en rolig feiring med hyggelige pasienter på lungeavdelinga. Jeg fikk både pinnekjøtt og gave på jobb, så jeg er fornøyd. 

Her er julegaven jeg fikk på jobb. Heldig, sant?

Jeg fikk med meg litt nyttårsfeiring fra verandaen, i tillegg til å storkose med med nett-tv, kongetale og blød nougat. Her er det fineste bildet jeg tok: 

 

Jeg ønsker for dere alle at det nye året må bringe enda mye mer glede, spenning, kjærlighet, varme og lykke enn det forrige året. 

Jeg vil dele et dikt av André Bjerke med dere. Det heter "På jorden et sted".

 

TRO IKKE FROSTEN SOM SENKER EN FRED

AV SNE I DITT HÅR

ALLTID ER DET PÅ JORDEN ET STED

TIDLIG VÅR

 

TRO IKKE MØRKET NÅR LYSET GÅR NED

I SKUMRINGENS FANG

ALLTID ER DET PÅ JORDEN ET STED

SOLOPPGANG

 

God natt. 

- Iselin

19., 20., 21., 22., 23. og 24. desember

Nå tenker jeg dere har venta spent på de siste lukene i kalenderen? Dere finner alle sammen her. Legger merke til at linkene våre ikke egentlig ser så veldig ut som linker. Men ordet "her" i forrige setning er altså en link. Og mange andre her-er pleier også å være linker.

Vi vil ønske alle leserne våre en GOD JUL!

 

Her har dere julekortet vårt igjen. Et godt budskap og et kunstverk av et kort kan ikke gjentas for ofte. Her følger litt info om julekortet: Bildet er tatt i Dukkehjemmets venstre hjørne. Vi har kledd oss i finstasen og nyinnkjøpte nisseluer, og dere ser kanskje at vi har hengt opp et lilla fleecepledd over vinduet vårt, slik at lyssettingen skulle bli perfekt. Fotoapparatet har vi satt på toppen av en stabel med ca. 50 DVD-plater. Iselin starta selvutløseren, og det er nok kanskje derfor hun ser litt oppskjørta ut på bildet. Men vi er jo tre vakre jenter.

Kortets utforming er det ellers jeg og mac-en som står for med god hjelp av Ingunn. Legg merke til at de to snømennene til høyre står perfekt plassert på snølinja, og at det på en måte popper tre presanger ut fra bildet (de er bare pynt som vi har satt inn fra mac-en). I tillegg ser dere en julekule og en stjerne oppe til venstre, litt granbar og sånn sørøst, en godteristang på midten til høyre og nissen øverst med teksten "Merry Christmas!". Det betyr god jul for dere som ikke er drevne i engelsk. Hilsenen vår valgte vi å plassere nederst til venstre. En annen fiffig detalj er at vi har fjerna den grønne lampa som egentlig stod bak ryggen min. Jeg tror ikke jeg har fått en eneste henvendelse om det var dårlig redigering her! Jeg har nemlig fargelagt hele veggen på nytt. I tillegg er det egentlig en turkis skuff og en hel del fargerike spill under Bård, men også disse har jeg fargelagt i svart. Jeg har gjort alt dette for å få tydelig fram hovedpersonene på bildet.

Nå begynner det jo å bli en stund siden vi ønska deg god jul og skrev et brev som oppsummerte året vårt (også med en mengde linker til gode blogginnlegg gjennom året)., men vi vil gjerne gjenta hilsenen vår nå på en dag som denne. Det er julaften! Så kjære leser: GOD JUL! GOD JUL! Vi ønsker deg en veldig koselig julaften. Hvis noen er triste eller ensomme, skal dere bare sende oss en mail eller kommentere på dette innlegget, så skal vi gjøre alt som står i vår makt for å ta vare på dere. Kanskje vi finner på et artig innlegg, eller kanskje vi henviser til noen av de artige innleggene vi har skrevet fra før. Håper alle har det bra.

Avslutter med yndlingsjulesangen nå om dagen. 

 

17. og 18. desember

 

 

16. desember

... og her er dagens hjulkalender:

 

Trondheim

Nå i helga har Sylvi-Ann og jeg vært i Trondheim på en liten førferie. Det har vært en alldeles fortreffelig tur på alle måter. For en flott by Trondheim er! Vi har opplevd masse spennende ting. Dessverre har jeg et nokså dårlig kamera, så bildene fra turen er få og av dårlig kvalitet. Men her er i hvert fall et lite fotoalbum fra helga i bartebyen.

Vi kom til Trondheim på tordag. Da hadde vi en kjempelang tur ut til Flesland. Vi hadde nemlig planlagt å kjøre gratis ut til flyplassen. Dette er fullt mulig, men noe kronglete. Først må man ta banen til Nesttun, så slapse seg videre til et busstopp. Så må man først ta en buss og så en annen. Vips så er man framme på Flesland. Hvis man beregner god tid, kan man kjøpe seg et par pizzabiter og en ostepølse med bacon. Et herremåltid. Etter flyturen dro vi til Erik og Vera. 

På fredag våkna vi i passelig tid og gikk ned på Sirkus Shopping. Et veldig fint kjøpesenter som ligger bare et lite stykke fra Erik og Vera. Butikkene var skikkelig store, fine og ryddige, og det var så fint å handle der. Det skal sies at vi ikke handla så veldig mye. Sirkus Shopping får plusspoeng for god plass, gratis kaffe og artige aktiviteter underveis. Det trekker noe ned at det var litt få søppeldunker der.

Fornøyde jenter foran Sirkus

Etter den givende turen til Sirkus gikk vi videre til byen. Eller, vi prøvde å gå til byen, men gikk oss litt vill på veien. Heldigvis fikk vi hjelp av en kar. Trøndere er et trivelig folkeslag.

Her er jeg foran det vi i starten trodde var Nidarosdomen. Det var feil.

Det er artig med skilt.

Det var skikkelig kaldt i Trondheim på fredag. Jeg måtte kjøpe meg et nytt skjerf, votter og ullstrømpebukse. Vi holdt på å fryse ihjel. Så vi gikk inn på McDonalds og fikk litt god mat i kroppen.

Statue.

Blid jente på McDonalds.

Heldigvis var det en varm og god lavvo på Torget. Vi varma oss på et bål.

Etter det gikk vi ut i kulda for å se våre store helter: DDE!!! De skulle nemlig spille gratiskonsert på Torget. Det var jo superkuuuult! De spilte både julemusikk og gamle slagere.


Kalde, men glade og fornøyde jenter. Rai rai!

På kvelden spiste Sylvi-Ann, Vera og jeg nachos hjemme. Det var supergodt, for Vera og Erik hadde lagd tacokrydderet selv. Etter herremåltidet dro Sylvi-Ann og jeg på byen. Der gikk vi på Carl Johan, et utested for dem over 40. Der var vi to og Bjarne og resten av DDE. Det var jo litt stas, i hvert fall fram til det ble skikkelig slagsmål der inne. Da gikk vi på Gossip i stedet. Flott.

På lørdag var Sylvi-Ann og jeg på Rockheim - et museum for norsk musikk fra 50-tallet og fram til i dag. Det var innmari gøy, altså! Man fikk gjøre så mye forskjellig og leke seg med skjermer og laserpenner og sånn. Anbefales virkelig! 

Rackamattafo!

Stælken

Sylvi-Ann i bil fra 50-tallet


Sylvi-Ann i bil fra 50-tallet 2

Trønderbird - høhø.

DJ Ingunn fra 90-tallet


Sylvi-Ann rocker løs

Etter Rockheim dro vi ut og spiste på den indiske restauranten Jadab. Der var det kjempegod mat! Etterpå dro vi hjem og slappa av og så på film. 


Erik og Vera <3 Fine folk!

Vi har hatt ei kjempefin helg i Trondheim! Vi gir helga terningkast 6 uten tvil. Tusen takk til verdens beste Erik og Vera!

- Ingunn

13., 14. og 15. desember

Sylvi-Ann og jeg er i Trondheim om dagen. Har ikke tid til å blogge.
Her er hjulkalenderen:

 

 

 

Ha det!

- Ingunn

11. desember

Julenissen har blitt kidnappa og sitter fastbundet på Blazerfjell. Men ungene til Synnøve er glupe og foreslår at bilopphøggerne skal ta tilbake julenissen. Noe de heldigvis klarer!

Det beste i livet er gratis. Her er dagens episode:

 

- Ingunn

10. desember

Neida, det er ikke den tiende desember i dag, men vi rakk faktisk ikke å legge ut episode 10 av hjulkalenderen i går. Vi hadde nemlig julebesøk av verdens beste fadderguppe ni i går! Vi spilte spill, hørte på julemusikk og kosa oss. Her kan dere se noen ivrige studenter under et slag Alias.


Her er episode 10 av hjulkalenderen:

- Ingunn

Dukkehjemmet ønsker deg en GOD JUL!

Vi er kanskje litt tidlig ute med årets julehilsen, men vi har så fryktelig mye å ordne før jul. Nå skal vi snart ta oppvasken og få besøk.

Siden vi er så miljøbevisste i Dukkehjemmet, valgte vi i år å lage et elektronisk julekort til alle våre venner. I tillegg har jo opptil flere av oss blitt skikkelig gode med lyd og bilde, så vi er strålende fornøyd med julekortet. 

Her er julekortet til dere, kjære lesere! 

Kjære deg. 

2012 har vært et innholdsrikt år for oss alle med både nedturer og oppturer. Vi er ved god helse, og vi ble velsigna med en liten Jarle i august. Han betyr alt for oss. Han stortrives her, og han vokser seg stor og vakker som en ørn. Jarle fyller dagene våre med glede og mening. 

Livet som student er tøft både økonomisk og mentalt. Men med stå-på-vilje og godt mot går alt bra. Lediggang er rota til alt ondt, så det er bra vi har noe å fylle dagene med. Iselin har hatt en jobb å gå til mens vi andre har svetta over skolebøkene og dataskjermen, tv-en og strikketøyet

Ellers har vi fått med oss mange fine kulturarrangementer i år. I vår var vi på Jan Eggum-konsert. For en mann! Og i høst har vi vært på både Disaster in the Universe-konsert og Sirkus Eliassen-konsert. Store opplevelser begge deler. Tildligere i år fikk vi også muligheten til å oppleve Edvard Griegs vakre hjem, Troldhaugen, her i Bergen. I tillegg har vi vært i Lysgårdsbakken og kjørt stolheis, fått oppleve både Lillehammer og Bergen fra sine beste sider. Og jammen fikk vi ikke gleden av å se den storslåtte kinosuksessen Kon Tiki. 

Vi har begynt å savne sommerferie, sol og varme, men nå nærmer jula seg med stormskritt. Vi var tidlig ute med julevasken i år, så snart får vi dra over gulvene igjen. Vi fikk visst ikke vaska oppå kjøkkenskapene, men jula kommer nok lell. 

Tida flyr, men så lenge man husker å nyte hvert sekund, er jo det bare bra.

Vi ønsker alle ei riktig god jul og et godt nytt år! Vi får håpe at 2013 blir et godt år for store og små.

Juleklemmer fra Ingunn, Bamse, Jarle, Børre, Pingolf, Bård, Fia, Saudun, Mo, Sylvi-Ann, Selma og Iselin

Noe så kjett!

I dag skulle jeg egentlig ha muntlig eksamen. Jeg sto opp tidlig og følte meg rolig og klar for å overbevise sensoren om at jeg er best. Så gikk jeg til skolen. Der hang det en lapp hvor det sto at eksamenen i faget var utsatt til onsdag. Så da ble det ikke juleferie i dag heller, gitt.

I går hadde vi grøt til middag. Nam!


- Ingunn

9. desember

I går skjedde det fæle ting på Vazelina. På en ekstra nyhetssending på TV2 fikk bilopphøggerne vite at barna rundt omkring er kjempebekymra for at det er noe galt med julenissen. Julenissen har det jo bare bra han, men han kan jo ikke vise seg før de har fiksa sleden og funnet hjulene. Men dette tar jo sin tid. Dessverre klarte torpedoene å lure nissefar i grøtfella. De satte ut en bolle med grøt, og nilejussen har jo ikke smakt annet enn kald kaffe siden han kom til bilopphøggeriet. Det blir spennende å se hvordan det går i dag:

I morgen får jeg juleferie. Men først skal jeg gjennom en muntlig eksamen. Jeg gruer meg, men håper og tror vel egentlig at det går greit. 

- Ingunn

8. desember

Snart er det jul. Vi koser oss og koser oss med juleforberedelser, eksamenslesing og hjulkalenderen. 

I går brukte Inga "kvinnelist" for å påvirke Eldar til å kjøpe ut de andre høggerne. Vi håper ikke han vil gjøre det, for det hadde vært stusslig.

Her er dagens hjulkalender-episode. Følg nøye med. 

 

 

Vi sender en liten premie i posten til en person! For å kunne vinne må du svare riktig på dette spørsmålet: 

Hva er trylleordene som Høggern sier for å få i gang hansken? 

Du kan svare enten på mail: bordellet@hotmail.no eller her i kommentarfeltet. Vi har mye pågang på mailen, siden dere lesere er litt sjenerte av dere. Og det er helt greit! We love you. 

P.S. Vi kommer snart med svar på spørsmålsrunden vår! Det kom inn enormt mange gode spørsmål.

7. desember

Åneeei, jeg tror det er noe galt med klippene som ligger på Youtube. Det viser seg at episode sju blant annet er blitt klippa slik at den er kortere enn de andre. Men jeg tror at handlinga er enkel å få med seg likevel. Så her har dere en forkorta utgave av dagens episode:

- Ingunn

Vi etterlyser en drapsmann eller -kvinne

Vår kjære lille Snørdis ble brutalt drept i dag, og vi trenger hjelp av dere til å løse drapsgåten. Hvem har drept Snørdis? Hvem kunne finne på å gjøre noe så hjerteløst? 


Snørdis var ei blid jente som hadde mange dager igjen! 

Og nå er dette alt vi har igjen av Snørdis.

Vi har sett masse spor i snøen, så Dukkehjemmets detektiver er allerede på saken. Men send oss en mail på bordellet@hotmail.no eller kommenter her på dette innlegget hvis du har noen tips som kan hjelpe oss til å få de svarene vi mangler. 

Kjære Snørdis, takk for alt!

6. desember

Heihei, god kveld! Her kommer dagens hjulkalender! Håper dere husker å nyte førjulstida. Det er kaldt, men vi har forhåpentligvis både strøm og kanskje ved. Bilopphøggerne fyrer med både dekk og ved. Og Inga Toppen gjør alt for å fjerne dem. Hun har jo til og med sagt opp Synnøve, men hun fikk heldigvis ny jobb hos høggerne. De torpedoene kan bli litt skumle.

Og han Sølve ble jammen så betatt av amerikaneren at han lot høggerne bruke strømmen fra el-bilen hans slik at de kunne lade hansken og sende Høggern tilbake i tid for å finne hjulene til nissesleden. Han kom ikke lenger enn til søndag, men det spørs vel om de kanskje kan komme seg litt lenger tilbake i dag? Vi heier på dem! 

God kveld, alle sammen! 

Nå er det Julekongen for alle penga her i huset. 

 

5. desember

Nå er det bare elendighet på Hjulkalenderen. Bilopphøggerne har fortsatt ikke strøm, og a Synnøve har mista jobben på blazerfjell. Inga Toppen er skikkelig slem, faktisk. Nissen har funnet igjen Høggern sin magiske hanske! Og med den kan de reise tilbake i tid. Men hansken må lades på strøm, og det er jo litt problematisk siden bilopphøggerne ikke har strøm.

Heldigvis kommer det en rar kar kjørende i en bil med ledning. Nissen er lur, og tenker at de kan bruke bilen til å lade opp hansken og sette lys i julekrana. Sølve, som den rare karen heter, er fryktelig glad i amerikanere (bilene altså), så kanskje de klarer å lure han litt framover?

Her er dagens episode:

- Ingunn

4. desember

Huff, det begynner å bli småskummelt på Hjulkalenderen nå. Inga Toppen viser seg å være skikkelig utspekulert og vil gjøre alt for å fjerne bilopphøggerne. I går prøvde hun å overtale Synnøve Glenna til å si opp avtalen sin med bilopphøggerne, men det ville hun ikke være med på. Så nå har Synnøve mista jobben sin. Slemme Inga.

Og ikke bare det! Hun har leid inn torpedoer også, og de driver og kaste snøballer med stein i når bilopphøggerne pynter julekrana. Huff.

 

- Ingunn

Førjulskos!

Vi liker jo å ta med leserne våre på førjulsaktivitetene våre! Som alle vet, nærmer det seg jul, og adventstida kan være en av de hyggeligste tidene. I Dukkehjemmet elsker vi kos, og noen kan kanskje tenke at det kan bli i overkant mye kos. Men det kan aldri bli for mye nå kos når det snart er jul. Så nyt livet og kos deg, kjære leser. En av aktivitetene vi setter pris på her i huset, er pepperkakebaking! Kanskje du også vil bake pepperkaker hvis du ikke alt har gjort det? Ellers kan du bare kose deg med de fine bildene våre. God 3. desember!

Av pepperkakedeigen kan kan for eksempel lage hjerter, sauer og isbjørner.

Bakermestere i aksjon!

Også pepperkakehus! Viktig å være flink til å klippe ut sjablonger.

Ikke minst er det viktig å samarbeide! Maria og jeg hadde det beste samarbeiet ever!

Og da blir huset braaaa! Her har vi pynta med et juletre på enden. Det kan man gjøre hvis man for eksempel glemmer å lage vinduer på noen av endene.

Sant det ble fint? 

Et fint tips er å smelte drops eller seigmenn inni vindusrutene. Da blir de fine! Og så selvfølgelig pynte med seigmenn, bomull og nonstop. 

Til slutt kan man nyte vinner-Petter. Legg merke til all den fine julepynten på tv-bordet. Vi har mange engler, nisser og nedbrente lys.
Helt til venstre kan dere skimte en dorull-engel og en piperensernissekone.

Noen har kanskje ikke tid til å kose seg like mye, men man kan ha det pent rundt seg og høre på Putti Plutti Pott likevel. 

Og alle sammen, for hvert sekund som går, er vi ett sekund nærmere jul og enda mer kos.

3. desember

Hei ho, og denne dagen ble god! Her kommer dagens hjulkalender! I går leide a Inga Toppen inn torpedoer for å ta bilopphuggerne som forurenser lufta på Blazerfjell. Det blir spennende å se om de dukker opp i dag. Høggern knuste bilen til Inga fordi kvinnfolk og tomflasker er det verste han veit. Hun fikk sjokk, så hun besvimte i armene til n Eldar. Ellers kan vi nevne at bilopphuggerne og julenissen prøver å ordne i stand ei ny slede til nissen. Så det blir spennende å se hvordan dette går videre! 

 

2. desember

Nå venter nok alle spent på dagens hjulkalender! I gårsdagens episode skjønte vi at bilopphøggerne ikke har det så greit. De har lite penger, og må fyre med dekk for å holde seg varme. Fiffen på Blazerfjell har varmekabler i buskene og i veien helt ned til bygda. Her kommer klasseskillene i samfunnet godt fram.

Julenissen har det ikke så greit heller. Han har krasja sleden sin fordi Rudolf ikke klarer å gå på lufta lenger. Han detter bare gjennom fordi det er forurensa. Huff, det er litt vanskelig det her. Bilopphøggerne må fyre med dekk for å overleve, og det påvirker effektiviteten til nissefar.

Eldar er forelska i Inga Toppen, selv om hun går i en heldekkende leopardskinndress. Hvordan skal dette gå?

 

 

- Ingunn

1. desember

Endelig er det den første desember, og vi begynner nedtellinga til jul. Vi har hatt vår egen julekalender her på bloggen siden vi starta. Vi har vist hyggelig julemusikk og gode juletips. I år blir det selvfølgelig litt av dette også, men i tillegg skal vi vise Vazelina Hjulkalender her på bloggen! Vi har nemlig funnet serien på Youtube, og da må vi jo dele den med dere!

 

 

Så dere, da er det bare å se i vei. Det skal i hvert fall jeg gjøre før jeg begynner eksamenslesinga for i dag. På mandag skal jeg ha eksamen i Språk i Norden. Det er skummelt, så jeg tar meg en julebrus. Iselin har forresten laget en flott adventsappelsin.
- Ingunn

Jul i Dukkehjemmet

Nå er det jul i Dukkehjemmet! Endelig har vi tatt julevasken og fått opp engler, nisser og lekre gulljulekuler fra Ikea. Iselin har vaska Jarle i kveld, og han fikk det så fint i bollen! Det skinner virkelig av både bollen og Jarle. I kveld får vi besøk av Maria og Kari. Og Camilla kommer hit seint i kveld. Det ser vi fram til alle sammen.

Sylvi-Ann pynter julegrana.


Julestrømpa mi


Årets nye installasjon - girlander med julekuler på. Nydelig


Julealteret. Jarle og juletreet


Nisse- og englelandsby

Finn én feil. Hehe.....


Stuebordet i finstasen


Julepalma vår

I morgen er det den aller første desemberen, og da begynner vi med julekalender på bloggen. Dere må nok vente i spenning på hva årets julekalender er for noe.Ha det fint så lenge.

- Ingunn

JEG ER HELDIG!!!

I går vant jeg ganske overraskende en konkurranse! Ad Fontes, studentpuben på HF, hadde julekonkurranse og trakk ut tilfeldige vinnere fra medlemmene på Facebook. Og det var JEG som vant!!!

Jeg fikk en kjempefin julestrømpe med massevis av godteri! Bare se:Innholdet i julestrømpa var to store sjokoladeplater, en flaske gløgg, en flaske Lerum julebrus, rosiner, marsipangris, en nøtteblanding og en pose med seigmenn! NAM! Oi, nå holdt jeg på å glemme kindereggene. Her er lekene:


Jeg vant i tillegg et gavekort på bøker fra Ad Fontes sine bokhyller, og jeg valgte meg to flotte bøker! Jeg ble så glad. Det er fint å glede andre.

- Ingunn

Sportsweekend

Du veit du er lei av skulearbeid når du finn alt av sport på TV så mykje meir spanande enn stammesamansetningar og binde-s. Vi er ikkje særleg sportsinteresserte her i Dukkehjemmet, men det hender at vi ser på til dømes handball og langrenn. No sitt Sylvi-Ann og eg og ser på cupfinala i fotball i pausane frå hopprennet på NRK2. Det er Hødd mot Tromsø, det er blod, sveitte og tårar. Stillinga er 1-0. Vi heiar på Høddsø. Heia!


Det vi faktisk følgjer med på i dag er hopprennet frå Lillehammer. Det er stas å sjå at Lillehammer klarer å lage i stand eit så flott arrangement. Eg skulle gjerne ha vore der. Dei serverer heilt sikkert vaffel og varm saft der. Godt. I hopprennet heiar vi på Norge. Heia!

I kveld eller i morgon skal eg levere bacheloroppgåva mi. Eg gruer meg til å levere, men det går vel bra. Eg har så lyst til å få ein skikkelig god karakter, for eg liker så godt det eg lærer i dette faget. Finfin søndag. 

- Ingunn

Mange sider

Bergen er en by med mange sider. I et øyeblikk er det regn, i et annet titter sola fram mellom skyene. Det er litt rart, men det er også litt fint.

Sylvi-Ann, Amund og jeg har sittet på lesesalen på Sydneshaugen i dag. Jeg leste mange sider. Det nærmer seg eksamen. Det er ikke så mange dager til nå.

Jeg satt helt bakerst på lesesalen i dag. Og i et litt ukonsentrert øyeblikk begynte jeg å ta bilder av omgivelsene. Her er resultatet:

Sola skinner på veggene


Sola skinner ute. Inne er det mørkt.


Det er kaldt ute. Jeg jobba hardt i dag. Sylvi-Ann er hodet der fremme.


Det er ikke bare jeg som er litt ukonsentrert til tider.

- Ingunn


Nytt til garderoben

Jeg har prøvd noe nytt. Nemlig å handle på nettet! Jeg fikk en pakke i posten i dag fra Gina Tricot.

Bildet var jo egentlig ganske elendig, men dere ser i hvert fall hva jeg har kjøpt. En genser med en hodeskalle på, en rød neglelakk, en oransje neglelakk, en brun neglelakk og et flott hodeskallearmbånd i turkis. Flott? Sylvi-Ann er ikke så glad i hodeskaller og død. Hun liker best blomster og liv. Jeg liker ikke død jeg heller, men jeg liker hodeskaller. Og blomster.

- Ingunn

Blåmandag og 1000 dråper regn

"1000 dråper regn" synger Kaizers orchestra. Det er ikke særlig mye regn.

Men i Bergen regner det i dag. Det regner mye. Det er best å holde seg inne så man ikke regner bort. Regner bort i regnestykket.

Jaja, så var første eksamen levert i KUN110. Dere er kanskje spente på hvordan det gikk? Det er jeg også.


Fornøyd gutt etter gjennomført eksamen

Den følelsen av å kunne sette pensumbøkene inn i bokhylla er fantastisk. Bør testes.

 

På Wikipedia defineres blåmandag slik: Blåmandag er i kristendommen mandagen i den uka i fasten begynner. Blåmandag er dagen etter fastelavnssøndag, mens fetetirsdag og askeonsdag er dagene som følger etter. Datoen for blåmandag varierer mellom 2. februar og 8. mars ut fra når påsken faller.

I min familie er fastelavenssøndag den 18. movember. Ja, du leste rikitg, movember. Vi tilhører en dansk-fransk jødesekt som ble grunnlagt i nittenpilogbue av Toralv Maurstad. Jaja, humor ække lett.

Spøk til side, i dag er det karbonader, grønnsaksblanding, poteter og brun saus tel meddas. 

I dag har jeg solgt et par RayBans briller. 400 rett i lomma. I put my ray bans on. Nææææt

Vasket leiligheten. Strøkent.
Nå er det HELT PERFEKT.

Ved disse universitetene er studentene mest fornøyd

Les Aftenpostens ny undersøkelse http://www.aftenposten.no/jobb/Ved-disse-universitetene-er-studentene-mest-fornoyd-7048633.html

 

-Vel Hjem

Amund Johs. Bosch

 

Evighetsprosjektet

Jeg holder jo på med et lappeteppe. Jeg har bestemt at det skal bli et sengeteppe til en 1,20 seng, og det viser seg at dette kommer til å ta kjempelang tid! Det føles som at jeg har strikka på lappeteppet i en evighet, men jeg har masse masse igjen! Et sånt sengeteppe bør være 220cm langt og 150cm bredt. Målebåndet på bildet under viser bredden på teppet... Dette har jeg så langt:

Målebåndet viser bredden på sengeteppet


 - Ingunn

BORDELLETS SPØRSMÅLSRUNDE

Hvis jeg hadde hatt noe på hjertet, hadde jeg blogga sjøl i dag, sa Ingunn-Pingunn. Hun vil ikke blogge, men hun vil at jeg skal blogge. Og det vil jeg også! Men en bloggers liv er hardt. Man må alltid ha noen gullkorn på hjertet, og for å holde bloggen på et visst nivå, slik vi har gjort i lang, lang tid, må man tenke på bloggen hvert minutt, hvert sekund. Så nå har jeg tenkt og tenkt på bloggen i helga. Og tenkt og tenkt. For å komme på det beste blogginnlegget! For vi får jo ingen hjelp fra dere lesere! Eller forresten, noen av dere er flinke til å bidra. Randiosa ønska seg hekleskole og fikk det, Ingrid ønska seg strikkeoppskrift og fikk det. Så der ser dere, dere får alt dere ønsker dere av Bordellet i Bergen! 

Men jeg har ikke kommet på noe. Så jeg tenkte at NÅ, KJÆRE LESERE: NÅ MÅ DERE BIDRA ENDA MER! Kom med spørsmål til vår fantastiske SPØRSMÅLSRUNDE! 

Du kan komme med spørsmål om HVA DU VIL. Vi lover å svare på alle spørsmål. Ingen spørsmål er dumme, vet dere. Du kan til og med være anonym når du spør. Du kan for eksempel spørre om hva hvem som har hengt seg på dette bildet: Eller hvilket lands flagg dette er: 

 

Eller kanskje hvem disse danseløvene er?

 

 

Skriv spørsmålene dine i kommentarfeltet eller send dem på mail til bordellet@hotmail.no. Alle de tre beboerne i Dukkehjemmet/Bordellet vil bidra med svarene. 

Framtidas outfit - ny hjemmestrikka genser

Det ble en sein kveld dette! Men jeg har gode grunner for å være oppe lenge. Jeg har nemlig strikket ferdig en genser og montert den i kveld. Det er så innmari gøy å bli helt ferdig med et såpass stort prosjekt. Og jeg er veldig fornøyd!Jeg brukte litt i underkant av 13 nøster med garnet Paris fra DROPS. Hvert nøste koster 20 kroner, så genseren kosta 260 kroner. Men for meg spiller det ingen rolle at garn koster litt, for det gleder veldig å lage noe helt selv.

Genseren er ikke flekkete, men det er speilet på badet.

Sylvi-Ann ville gjerne ta noen bilder av meg med den nye outfiten. Hun begynner å bli ekstremt god på lyd og bilde nå, og hun ville gjerne gjøre fotoshooten fra et froskeperspektiv. Derfor valgte jeg et helt grønt antrekk. Stilig, hæ? Det er forresten veldig moderne med ekstremt lang hals om dagen, bare så dere vet det!


- Ingunn

Hekleskole

Nå er det tid for hekleskole! Hvis man kan både å hekle og å strikke, kan man mye.

Det er viktig å ikke bruke for mye tid på andre ting enn skole i disse dager, så håper dere kan se bort ifra at kvaliteten på filmen og sminken ikke er like ypperlig som sist gang. Men dere lærer vel å hekle selv om lyd og bilde ikke er tipp topp, tenker jeg. Forresten så har jeg ikke så enorme hender som det kanskje ser ut som.

 

Lykke til med vakre prosjekter! Vil anbefale alle strikkere og heklere å gå inn på garnstudio.com, der ligger det masse fine oppskrifter. Blant annet den flotte mobilveska dere lærer å lage på filmen. 

 

Dagens outfit

Jeg kan prøve å følge opp med outfits jeg også. Jeg har jo ordna meg sånn utrolig fancy greie så jeg slipper å bruke ledning for å få bildene fra telefonen min over på dataen, så jeg har et rikt utvalg av bilder etter hvert. I dag er det søstrene sisters som får vise seg fram i samme innlegg (altså meg og min kjære søster). 

Sylvi-Ann i sitt (sin?) mest brukte outfit. Kjole fra BikBok, smykke fra en stilig butikk, lue som hun har fått i gave, briller fra Specsavers og det peneste smilet i verden. 

 

Meg og min (mitt?) mest brukte outfit. Rosa morgenkåpe fra Cubus. 

 

Vi har besøk av Maria og Camilla og koser oss veldig i kveld. Sylvi-Ann har laget pizza, og Maria varter oss opp med nydelig sjokoladekake. 

- Iselin

Søndagsskole?

Søndag er egentlig dagen da man skal slappe av ordentlig før man begynner på en ny uke. Men noen ganger er livet kjipt, og man må for eksempel lese om det svenska språket. Det er jo ikke akkurat det verste å lese om, men det er så mye annet man heller skulle ha gjort. Jeg velger å blande skolearbeidet med små gleder. I dag går det i kaffe og julebrus (fra Hamar og Lillehammer Bryggeri, selvsagt). Det nærmer seg jul. Ja, det gjør det.


I tillegg hører jeg på glad musikk. Slik holder jeg humøret oppe. Livet kan jo være ganske sweet også.

Ellers kan jeg informere leserne om at Iselin har hatt fotoshoot her i dag. Her er resultatet:

Fotograf: Iselin

- Ingunn

Heldige meg!

Sylvi-Ann er så snill. Da hun kom tilbake fra butikken i stad hadde hun med seg verdens fineste orkidé! Jeg er så heldig, bare se her:

Orkideen har flytta inn ved siden av Jarle, og det er Jarle veldig fornøyd med!

Sylvi-Ann og jeg har en rolig kveld hjemme. Vi har sett finalen i Stjernekamp i kveld, og vi var begge litt skuffa for at det var Rita som vant. Vi heia på Tuva, som har imponert oss skikkelig gjennom hele sesongen. Men men. Livet må gå videre. Derfor strikker vi i vei.

- Ingunn

Samboerne mine

Jeg har verdens beste samboere. De er begge vakre, morsomme og særdeles intelligente. De er også utrolig flinke til å blogge. Det setter jeg stor pris på, men det kan noen ganger være vanskelig å leve opp til deres standard. I dag er jeg heldig. Ingunn har laget lasagne til middag, så vi venter på å få spise nå. Jeg har vært på jobb i dag. Det var fint. 

Man blir sliten av å jobbe på lungeavdelinga, men jeg liker jobben bedre og bedre. Det er veldig fint å komme hjem til blide jenter. 

Tusen takk, Sylvi-Ann og Ingunn, for at du er deg! (Til dere begge, hver enkelt av dere.)

Dette er Ingunn.


Dette er begge mine kjære. 

 

- Iselin

Fin gave!

I dag har jeg fått verdens fineste gave av verdens fineste jente! 

 

Kjære Opus

Takk for oss i dag! Vi har fått feriepenger! Og det er så gøy for oss, for da kan vi unne oss noe ekstra. Og det gjorde Ingunn og jeg i dag. Vi gikk på Bergen Storsenter og kjøpte oss kylling i Boboli-brød på Opus. Her følger en liten anmeldelse av besøket vårt: 

+ Fine omgivelser på Bergen Storsenter da. Søte unger og gamle på alle kanter. God brus og dressing. Kjapp servering. Det tok bare noen få minutter å få maten. Og han i kassa var riktig så hyggelig. Ingunn var kjempesøt, og det var en fantastisk hyggelig deit. 

Ingunn blomstrer sammen med den nette lille planta på bordet.

- Kanskje vi fikk maten litt for fort, for den var ikke ordentlig varm. Bobolibrødet var skeivt skåret opp, og det var ikke slik sprøtt som vi har smakt det tidligere. Siden vi kommer fra Lillehammer, er vi godt vant, for ingen slår Opus-en på Lillehammer. Der er det ikke så mange kafeer å velge mellom, så konkurransen er ikke hard engang. Men der har de skjønt det, dere har jammen litt å lære av kollegane deres i verdens flotteste by, dere på Opus i Bergen.

Fikk jammen tatt et skarpt, pent bilde av maten også.

Så et terningkast på dagen i dag? 

Den kalde bobolien og kyllingen trekker litt ned, men alt i alt må dette bli en

-er


Today's second outfit

Trendsetterne i oss blomstrer om dagen. Denne gangen er det Iselin som skal få vist seg fram på bloggen. Hun kjører stilen "creative casual" i dag. 
Hun har på seg en pysjskjorte kjøpt på Cubus, en løs og bekvem haremsbukse, stripete sokker fra H&M og flipflopper fra Ipanema. Selv om vinteren er på frammarsj, er Iselin langt ifra redd for å kjøre en sexy beach look.

Dette antrekket passer til hvilken som helst anledning. Skal du på butikken? Kjør "creative casual". Skal du rydde rommet? Kjør "creative casual". Skal du på byen? Bli hjemme.

Igjen er bildet imponerende. Ikke bare er lys og vinkel perfekt, legg også merke til rotet på gulvet. Rotet blir kontrasten til det klassiske, ryddige antrekket.

- Ingunn

Dagens outfit

Motebloggen fra i går slo skikkelig an, og det gir oss jo god grunn til å fortsette med denne spalten. I dag er det Sylvi-Ann som har på seg dagens outfit.


Sylvi-Ann går i dag for stilen "Norway's pride", som hun kaller den.

Hun har iført seg en flott ullgenser (strikka av tante for lenge sida), tights fra Cubus (ca. 120 kroner), en topp som ser ut som et skjørt fra Gina Tricot og selvklippet hår. Hun har i tillegg på seg et par nydelige grå ullsokker. Ikke bli overraska om dette blir den nye trenden denne vinteren. Ingen ting er vel bedre enn å se smashing ut OG være varm?

Bildet er forøvrig tatt i vår stue. Her kommer de store kontrastene fram. Sylvi-Ann med ullgenser og lappeteppe som vi har strikka selv er i fokus, mens det tropiske Cuba henger i bakgrunnen og minner oss på at etter vinteren kommer sommeren. 

- Ingunn

Dagens outfit

Den nyeste spalten vår er "dagens outfit", og her er første innlegg.

Dere har sikkert hørt om stilen "shabby chic", og Ingunn har laget sin egen stil som heter "shabby". 

Hettejakka er kjøpt i herreavdelinga på H&M, str. XL, genseren er kjøpt på Vero Moda for 129 kr, og buksa er kjøpt på Gina Tricot til 199. Skoene er kjøpt på dna. Ingunn er alltid flott! Alt kler den smukke, som vi sier!

Hun har øvd lenge på denne posen, hva syns dere? Og fotografen brukte litt tid på å ordne lyssettinga og alt som skal ordnes når man tar skikkelige bilder. Ingunn er plaga med lange bein, og med akkurat denne vinkelen så de mer passelige ut. Vi er veldig fornøyde sjøl, men Ingunn tar gjerne imot ris og ros for outfiten, og fotografen tar også imot et tips eller to. 

Sånn. Det var alt02.11.20122. november

Det er andre november i dag. I dag er det andre november. Tida flyr. Jeg tenkte jeg måtte huske å blogge om alt jeg har på hjertet før jeg haster av gårde til den første av tre nattevakter. Jeg har hatt en liten stund fri, så nå er det på tide med intensiv-jobbing. Ikke intensiv i ordets rette forstand, forhåpentligvis, men tre vakter på rad. Med friske og greie pasienter er mitt håp. Kanskje ikke 100 prosent friske, jeg vil jo ha noe å gjøre.

Uansett, det jeg hadde på hjertet er at det er november, og vi må huske å ta vare på oss selv og hverandre i høstmørket. Her har det faktisk vært fint vær i dag.

- Iselin

Jeg klarte visst ikke å legge inn bilder i innlegget, så det kommer etterpå. De er riktignok ikke fra i dag, men det er i hvert fall bilder. Jeg får ikke til å snu dem heller.

Mer mote - hårmote

Vi har fått så mye positiv repons på det forrige moteinnelgget vårt, så her kommer det et til. Ingunn og jeg er trendsettere, og i dag har vi starta enda en ny trend! Denne trenden gjelder håret, og den passer godt i disse eksamenstider når man ikke har så mye tid og overskudd til avanserte sveiser. Så vi har gjort det enkelt, men veldig, veldig kult.

Ingunn har valgt en tjafsete stuv med hårbånd, og jeg har gått for klassikeren hestehale. Begge deler er veldig moteriktig. Men det lille ekstra er at vi ikke har dusja håret på noen dager, slik at det har blitt ekstra glansfullt og lurvete. Veldig fint og veldig trendy fra og med nå. Bare se her! 

Ingunn satt ikke helt rolig da jeg tok bildet, men jeg lover dere, det er fint! 

Det var litt vanskelig å ta bilde av seg selv. Jeg ser litt bleikere ut enn jeg egentlig er på grunn av blitsen, men her var det jo håret som var poenget.

I dag har vi spist middag

..., det gjør vi stort sett hver dag. Men det er ikke hver dag vi spiser noe så deilig som vi gjorde i dag! Jeg har lasta ned iCloud på pc'en min, så endelig kommer bildene jeg tar på iPhonen rett inn her så jeg får lyst til å blogge. Det er vi alle relativt takknemlige for. Jeg rydda bordet og dekka på før vi spiste: 

Formålet med bildet var egentlig å sende det rundt via snapchat, et slikt nymotens hjelpemiddel på telefonen. Jeg må jo få skryte litt når jeg til og med har bretta servietter!


Sylvi-Ann stod for matlagingen. Hun lagde nydelige kjøttboller med kyllingkjøttdeig, pesto og noen andre hemmelige (?) ingredienser. Hun hadde også skaffa pastaputer og laget en delikat salat. 

Det ser kanskje ikke like deilig ut som det faktisk var. Men - det smakte fantastisk!! Vi spiste opp smitt og smule. 

- Iselin

Strikkeklubb på halloween

I går hadde vi en svært hyggelig kveld her i Dukkehjemmet. Vi feiret halloween eller allehelgensaften med å ha strikkeklubb med Amund, Maria og Randi. Jeg tok noen bilder som jeg gjerne deler her på bloggen. 

 

 

Vi serverte te, tranebærmuffins, sjokolade, sharon-frukt og plommer. På lappen på min women's balance-te stod det så fint: "Let everybody be better than you." Jeg tok det til meg og har fått meg en ny leveregel. 

Her er muffinsoppskrifta, det ble ca. 28 små muffins: 

  • 225 g hvetemel
  • 2 ss bakepulver
  • 1/2 ts salt
  • 55 g sukker
  • 4 ss smeltet smør
  • 2 store egg
  • 1,75 dl melk
  • 115 g friske tranebær

Sett ovnen på 200 grader og sett muffinsformer på en plate. Rør sammen det tørre, bland smør, melk og egg i en bolle og hell det over det tørre. Rør forsiktig, og rør inn tranebærene. Fordel med en skje i muffinsformer. Dryss eventuelt litt parmesan på toppen før de stekes i 15-20 minutter. 

 

Først kom Maria. Hun hadde tatt med seg strikketøyet og gledet seg til å fullføre sin første sokk. Så kom Amund. Han hadde både regnjakke og støvler på seg, for det var et skikkelig uvær utendørs. Til slutt kom Randi, litt forsinket, siden hun hadde vært så snill å bake banankake! 
En riktig hyggelig kveld!     

 

- Iselin

Skole

I dag er Sylvi-Ann og jeg på skolen. Hva er vel bedre enn å sitte på vakre Sydneshaugen skole og suge til seg kunnskap som en svamp? Sola skinner i dag også. Det er bare fryd og gammen (mest gammen).


Utrulig å'n kan få tell med slekke moderne datamaskiner, du!

Sylvi-Ann har med seg Mækken og jeg har med meg PCen, så i dag blir det mye skriving. Enten her på bloggen eller i et worddokument, vi får se. Jeg koser meg med en herlig kaffe fra SiB-kantina. Nå begynner jeg å jobbe. Jeg skal sortere ord i dag. Lykke til og stei tjund!

- Ingunn

Vi trapper opp 2 - Ooooooops!

Uff da! Lacken gikk i bakken. Hehe. Som mange av dere vet, har vi hatt et bord av typen Lack fra IKEA i stua. Dette bordet er snart tre og et halvt år, og det har klart seg overraskende bra. Men akkurat nå kollapsa plata under selve bordet. Gud, som vi skvatt! Men det var litt morsomt også. Her kan dere se noen bilder av resultatet:


Ooooi,det er visst ikke bare plata under bordet som er ødelagt. Den ene lista på sida der er visst herpa også. LOL.

Alle bladene våre bare poff ned i gulvet. Det var litt av et brak. I morgen må vi rydde opp bladene. Sånn her kan vi jo ikke ha det:


Når man kjøper et bord til cirka tre hundre kroner, kan man ikke forvente all verden. Så vi takker for tre flotte år, Lack. I morgen skal vi skru av plata og sette den i boden. Eller kanskje vi klarer å redde den. Vi får se. Det blir spennende!

- Ingunn

Skummel aften i Dukkehjemmet

På lørdag hadde vi Halloweenfest her i Dukkehjemmet. Vi hadde pynta leiligheta med gresskar, spøkelser, girlandere og spindelvev. Det var både fint og skummelt her. Jeg pleier å gjøre gangen opp til leiligheta veldig skummel, og i år ble den skumlere enn den noen gang har vært. Jeg hang opp spindelvev, tråder fra taket og satte på skummel musikk der ute. Dessuten hjalp Even til med å skremme folk der ute. Supergøy!
Sylvi-Ann var påfugl og hadde laget seg et kjempefint påfuglkostyme. Hun brukte tyll og filt for å lage den fine stjerten. Hun sminket seg selv, og jeg ordna håret.Jeg var hippie.


Jarle kledde seg ut som en gammel dame.

Sebastian, som bodde hos oss en stund, er en kjempeflink baker. Han hadde bakt en imponerende kake for anledningen. Har dere sett noe så flott?

Vi hadde selvfølgelig også kåring av beste kostyme. Det var en vanskelig avgjørelse å ta, men Sylvi-Ann og jeg ble etter hvert enige. Maria vant førstepremien. Hun hadde kledd seg ut som flaggermus og hadde virkelig gjort en kjempeinnsats med sitt kostyme.

Ine og Maria


Alena kom på andreplass. Sjekk sminken! Vi har stjålet bildet fra Facebooken til Alena.Amund kom på tredjeplass. Han var hund.

Festen var veldig vellykka, og her kan dere se noen flere bilder fra kvelden:
- Ingunn

Gratulerer!

Først og fremst må vi gratulere vår kjære Amund som fylte 23 år i går. Amund er en glad og snill gutt som vi er veldig glade i. I går ble vi invitert til Amund på bursdagskake (som Maria hadde bakt) og et slag Bohnanza. Det var innmari hyggelig, og kakene var kjempegode!

Ja, vi blir eldre, men Amund blåser i det.

 

I tillegg er det bursdagen til Jarle i dag. Han er hele to måneder i dag, og han er veldig fornøyd med det. Vi også. I morgen er det Halloweenfest og da skal vi feire både Amund og Jarle! Det blir gøy!


- Ingunn

hits