Fiskene våre

Jarle har bursdag!

I dag er det stor feiring og hei og hurra i Trondheim og i fiskebollen. Jarle Kleppfisk fyller nemlig ett år i dag! HURRA! Tenk på det, dere, for ett år siden flytta Jarle inn i Dukkehjemmet sammen med oss. Det har vært et fint år med oppturer og nedturer (Jarle var jo døden nær ved juletider), men det har uten tvil vært mest glede og hygge. Det er ikke hver dag en liten kampfisk blir ett helt år, fisker lever jo ikke alltid så lenge... (Les mer om det blant annet her, her, her og her) Sylvi-Ann og jeg har tenkt at ett fiskeår må være cirka 32 menneskeår. Jarle holder seg godt. I anledning dagen har Jarle fått en ny plante i bollen av bestemor og bestefar på Lillehammer. Det virker som at han er veldig fornøyd. Han svømmer i hvert fall rundt og leker under bladene.

 

Sylvi-Ann og jeg har vært i byen i dag, og tror dere ikke DDE skulle ha konsert på Torget? Dette er andre gangen vi ser DDE spille denne uka. Det er litt i overkant ofte kanskje, men vi vet jo ikke når vi får se dem neste gang. Vi fikk jo oppleve dem rett før jul, og det kan dere lese om her. I dag var det heldigvis litt varmere i Trondheim, så vi måtte kaste jakkene våre, men Bjarne valgte likevel å holde skjorta på. 

 

Vi koser oss fortsatt i Trondheim. Sylvi-Ann har begynt på skolen, og jeg begynner på mandag. Jeg er litt spent og håper det går bra. Uansett føler vi at vi lever som ekte studenter. Vi er ikke med på alt av fadderopplegg, men vi har vært med på en del, og det har vært veldig gøy.

Sylvi-Ann foran Studentersamfundet, hennes andre hjem.

Vi skal feire dagen til Jarle med Orange is the new black. Ha en fin kveld, kjære lesere.

- Ingunn

12. desember

I går begynte bilopphøggerne og Synnøve å skjønne at det var noe muffens med Sølve. Han oppfører seg rart, og det er nok noe han ikke forteller dem. I tillegg så vi at lysene oppe på Blazerfjell ble slukka, og bilopphøggerne fikk strømmen tilbake! Da ble det god stemning. Men torpedoene klarte å sette fyr på utsalgsboden til Guri og Ola. Dette er ikke bra!

Her er dagens episode:

Jeg må huske å minne dere på at vi faktisk har en konkurranse gående her på bloggen, men vi har ikke fått noen svar enda. Så her er vinnersjansene enormt store. Konkurranseregler finner dere her.

Dette har vært en flott dag så langt. Jeg har hatt muntlig eksamen, og det gikk bra! Så nå har jeg endelig juleferie (to dager senere enn planlagt). Det er deilig å kunne slappe av skikkelig. I kveld skal Sylvi-Ann og jeg bake lussekatter. Det blir hyggelig. Kanskje Håvard kommer på besøk. Da blir det i hvert fall hyggelig! Sylvi-Ann koser seg på sofaen i dag. Hun har vært i Arna og hatt intervju i dag. 

Språkforskeren

Jarle er litt av en kampfisk. Han har kjempa seg frisk, han! I dag er han i skikkelig form, og jeg tror ikke han dør likevel. Det var godt for oss alle sammen. Vi har nemlig mottatt mange bekymringsmeldinger på mailen om tilstanden til Jarle. Vi har dessverre ikke hatt mulighet til å svare på alle siden vi har passa på han.

Jarle, juletreet og Bolla Blidros

- Ingunn

Ikke gi opp, Jarle!

I dag er ikke Jarle helt i form. Han klarer ikke helt å svømme rett, og han virker litt lei seg. Vi håper at han bare har en dårlig dag. Dette kan ikke være noe alvorlig! Vi tåler ikke å miste Jarle nå rett før jul! 

Jarle er en artig kar! Her har han kledd seg ut.


Vakre Jarle <3

Vi har ikke gitt han opp enda. Sylvi-Ann driver og vasker bollen nå. Jeg har blåst oppi vannet hans med sugerør. Håper han kvikner til snart. Vi holder dere selvfølgelig oppdatert på hva som skjer! Følg med!

- Ingunn

Lurefisk

Sylvi-Ann holder akkurat på med å vaske fiskebollen til Jarle. Dessverre er dette en veldig vanskelig oppgave for oss. Jarle er sur og sprelsk om dagen, og han vil ikke være med over i reservebollen. Med en gang vi finner fram håven (som forøvrig er helt ny) blir han helt vill og hopper rundt. Dette gjør at Sylvi-Ann og jeg blir usikre på om vi faktisk egner oss som mødre. Vi tør jo ikke å ta på den lille fisken, og det siste vi ønsker er at han skal hoppe ut på gulvet og sprelle. Nå er vaskinga snart over, og vi håper at han vil trives i reine omgivelser. 

Ellers har Sylvi-Ann, Amund og jeg vært på skolen i dag. Vi har vært flinke til å jobbe. I tillegg har Sylvi-Ann og Amund fått diskutert litt. Det pleier de å gjøre, og de trves med det. Jeg har begynt å skrive bacheloren min. Hurra for det.

I kveld skal Sylvi-Ann og jeg se på Jakten på kjærligheten. Dette er et flott og underholdende TV-program syns vi. Det er jo stort sett veldig pinlig, men det er jo litt morsomt også. Det spørs om ikke Sylvi-Ann må lage et lite blogginnlegg en dag om hvilke TV-program vi ser på om dagen. Det har dere sikkert lyst til å vite mer om.

- Ingunn

Morsrollen

Som mor har man mye ansvar. Man må sørge for at barnet får nok mat, nok søvn og et rent hus å bo i. Vi tar morsrollen vår veldig seriøst, og i dag har jeg vaska bollen til Jarle. Han er en veldig renslig fisk, men plantene hans gjør at det blir litt slimete i bollen, og Jarle går også på do noen ganger om dagen. Da er det klart at man må vaske litt innimellom. Vi har vaskedag på fredager. Vi vasker ikke nødvendigvis hver fredag, noen ganger vasker vi annenhver uke, det kommer helt an på om bollen er møkkete eller ikke.

Jarle liker ikke at vi vasker huset hans i det hele tatt. Han blir helt vill, og han nekter å bli med vannet opp i litermålet. Derfor er vi nødt til å bruke en grønn håv (ja, det skrives håv. Vi har gjort research) og løfte han opp med den. Både i dag og forrige gang vi vaska, sprella Jarle så mye at han satte fast det ene sløret sitt i håven. Det er så skummelt. For vi tør ikke å ta på Jarle. Han er så skjør og liten, og vi kan nok enkelt drepe han. Men etter hvert løsna han, og vi plasserte han i en reservebolle med vann i. Når man skal vaske en fiskebolle, må man ta vare på cirka halvparten av det gamle vannet og tilsette nytt vann.

Så kan man ta ut plantene og pynten og vaske dem i vann. Putt gjerne noen av tingene oppi reservebollen, slik at fisken ikke blir så redd. Så kan man helle ut steinene og vannet i en sil. Vi pleier å koke steinene for at de skal bli helt rene. Husk å avkjøle steinene før du putter fisken oppi der igjen.

Bollen må vaskes nøye. Du kan gjerne bruke zalo, men pass på å skyll godt ut av bollen og tørk av den. Se så fin den ble!


Steinene koker.

Nå har Jarle roa seg ned igjen, og han virker svært fornøyd. Han svømmer så fint rundt omkring.

Jarle er forresten hele tre uker i dag! Gratulerer så mye med dagen, gamle ørn! Gratulasjoner kan skrives i kommentarfeltet.

- Ingunn

Jarle

Jarle har nå blitt to uker og to dager. Han trives fortsatt i fiskebollen, og han er en munter liten fisk. Det er kjekt å ha en fisk. De er liksom selvstendige dyr, og man trenger egentlig ikke å tenke så mye på dem. Hvis man ikke vil da, selvfølgelig. Hehe. Dessuten trenger de mat daglig. Vi mater Jarle en gang om dagen.

Det finnes mange typer kampfisk. Her har jeg lagd en liten bildegreie med forskjellige kampfisker som jeg har funnet på Gugel:

Hvis to kampfiskhanner bor i samme bolle, blir det krig, og de dreper hverandre. Det er en brutal verden vi lever i, dessverre. Derfor bor Jarle alene, og det er egentlig ganske bra, for da blir han ikke spist opp.

Nå holder Iselin på å fryse i hjel. Det er ikke så hyggelig. Hun løp i en forrykende fart inn på rommet sitt og henta kattepleddet sitt. Det er varmt og godt. Det er ikke lagd av katter, det er det sikkert noen som kan tro. Men det er det altså ikke. Kattepledd er flott, og vi anbefaler alle våre lesere å skaffe seg et kattepledd.

Her om dagen holdt Iselin og jeg på å le oss i hjel. Raske menn kan være ganske morsomme innimellom. Men ikke alltid. Personlig liker jeg dem ikke så godt lenger.

Ha en fiskefin dag.

- Ingunn

Oi, tenker dere kanskje? Er det Ingunn som har lagd dette mesterverket? Ja, det er det. Jeg er så sabla god på lyd og bilde.

Jarle Kleppfisk

Vi har blitt mødre igjen. Denne gangen til Jarle Kleppfisk. Han er en rød, litt tjukk kampfisk som ser ut til å kose seg vilt i fiskebollen. Han har en kjempefin hale som han liker å vise fram. Han liker oppmerksomhet og pleier å svømme og se på oss. Han er glad i mat, og han spiser opp maten sin nesten med en gang. Favorittmaten hans er "Biogran - Pellets for små ferskvanns- og saltvannsfisker". Denne fiskematen er rik på vitaminer og omega 3. 

Å ta fine bilder av en liten fisk er nesten umulig. Han er jo i bevegelse stort sett hele tiden. Men jeg har prøvd, og Jarle var overraskende fotogen. Han svømte liksom mot kameraet. Det har jeg aldri opplevd tidligere. Er han ikke fin?Sandra Rich har flyttet inn ved siden av Jarle. De har det bra sammen. Angry Bård er forøvrig litt sur for at han måtte flytte ut av fiskebollen.

- Ingunn

 

P.S.: til dere som ikke tar referansen:

Bildet er henta her.

Nytt liv i fiskebollen

I dag har vi fått en ny beboer i Dukkehjemmet. Etter at akvariet vårt har stått tomt veldig lenge, har vi endelig fått en ny fisk! Vi bestemte oss fort for at vi ville ha en ny kampfisk. Rikart levde veldig lenge, og det kan hende han fortsatt hadde levd, hadde det ikke vært for at Margot spiste han opp i sommer. Så vi gikk til Bergen Storsenter i dag og fant med en gang en kjempepen guttekampfisk som kan passe på oss.

Her er han snart på vei opp i bollen. Det tar litt tid før fisken tilpasser seg det nye bostedet sitt.


En vakker fisk har flytta inn hos oss.


Han bruser med finnene sine.

 

Vi har ikke helt bestemt oss for navn enda, men vi har veldig lyst til å gi han et litt majestetisk navn. Han er jo tross alt kongen her i huset. Han er blå og rød, men det skinner liksom av flere farger. Vi håper han får det fint hos oss, vi skal i hvert fall gjøre alt vi kan for at han skal trives.

- Ingunn

Små gjeller setter også spor

Det er trist for oss å meddele at gullfisken Henrik takket for seg i løpet av natten. Vi tror sorgen og savnet ble for tungt for ham å bære, siden det er kort tid siden han mistet sin kjære. 

Det, som du er, vær fuldt og helt og ikke stykkevis og delt

Vi ejer Tiden, men Tiden ejer ogsaa os

Evig ejes kun det tapte

Lille Henrik-fisken vår var oppkalt etter selveste Henrik Ibsen. Ordene over er nettopp Henrik Ibsens ord. Henrik ble brått revet fra oss. Vi fikk ikke noe forvarsel - plutselig flyter han med buken opp. 

Vi fikk kun en kort stund sammen med Henrik. Nå er han gjenforent med sin Gullrikke, og vi er takknemlige for tiden vi fikk sammen. 

Takk for alt. Så ble det kveld og solen gikk ned.

Renselsesbad

Tittelen går ut på at Gullrikke har fått sitt siste bad hjemme i Dukkehjemmet, og det ble frisk og ren luft etter dette badet på badet. 

Vi flagget på halv stang. Og tente kubbelys. Moppen var også med.

Nå er Gullrikke på den andre siden sammen med SMRI, R, R og G. Vi hadde en verdig avskjed på badet, med tale, fiskesang og tårevåte øyne. 

Her er et blinkskudd fra det tristeste øyeblikket:

Etter dette var det tomt i do. 

Takk for alt, Gullrikke-snuppa vår <3 

Bisettelse

I dag skal Gullrikke få slippe ut av det lille plastglasset hun ligger og dupper i. Vi skal hvert øyeblikk ta avskjed med henne, og hun skal få svømme videre med de andre fiskene som så tragisk har gått bort. Når en fisk har dødd her i Dukkehjemmet, hedrer vi dem ved å gi dem en skikkelig seremoni. Vi tenner lys, hører på den flotte sangen som vi har lagt inn under her, sier noen fine ord og henger opp et fint rødt hjerte over doen.

Bildet er hentet her.

 

En dag med mange følelser

Hei, alle sammen.

Bordellet i Bergen er tilbake for fullt som dere sikkert forstår. Vi er fornøyde med designet, Sylvi-Ann er jo så flink til å tegne i paint. Klarer dere å se hvem som er hvem av jentene i headeren?

Jan Sigurd har bursdag i dag. Han fyller år og begynner å bli en gammel mann. Neida, han er ung til sinns og holder seg godt. Jan Sigurd fortjener en hyllest her på bloggen på den store dagen. Gratulerer med dagen!

 

Så over til noe som er ganske så trist. Gullrikke har dessverre valgt å forlate oss i dag. Vi har for anledning valgt å skrive et lite dikt for å hedre henne. Vi har ikke hatt noen minneseremoni enda, men vi skal sørge for at det skjer, før det begynner å stinke i Dukkehjemmet. Takk for alt, Gullrikke!

 

Gullrikke, vår kjære, lille

Ha deg i fiskebollen vår vi ville

Du svømte rundt så flott og blidt

Det var dumt at vi bare ble kjent litt

 

Du kjempa helt til siste slutt

Vi følte på oss at du ikke var en gutt

For du var så søt og snill og flink til å vente

Du måtte jo bare være en jente

 

Du var så lydig og flink i dressur

Du var så vakker da du svømte deg en tur

Nå flyter du med siden opp

Og snart sier alt dessverre stopp

 

Takk for alt, du vidunderlige fisk

Vi ville helst at du skulle bli frisk

Vi tenker på deg hele tiden

Og håper du har det fint på den andre siden.

Kjære Gullrikke

Siden den lille fiskejenta vår er litt slapp om dagen, valgte vi i hui og hast å gi henne et navn før vi fikk hatt avstemning her. Hun fortjener å ha et navn hvis hun dør. Koof sitt forslag passet veldig godt på den søte fisken vår. Her er hun, GULLRIKKE. Det er fortsatt mulighet for å gi navn til guttefisken. Skriv en kommentar under dette innlegget. Der kan dere fortsatt foreslå både et guttenavn og et jentenavn, for hvis Gullrikke skulle forlate oss, vil vi selvfølgelig skaffe en venninne til den lille enkemannen. 

Vi ønsker oss navneforslag!

Kjære alle sammen! Nå er vi tilbake for fullt i Dukkehjemmet. Snart er alt som det skal være her, vi trenger bare å få pakket ut av koffertene. Ingunn-mor har til og med skjenket oss en gave, nemlig to nydelig nye samboere! Men de har ingen navn enda, så vi trenger hjelp! Denne gangen venter vi litt med avstemningen, vi vil først ha navneforslag fra alle de kreative lesere våre!

Slik deltar du: 
- Tenk ut to gode navn til en guttefisk og en jentefisk. 
- Legg til det du tenkte ut som kommentar på dette innlegget.

Enkelt og greit! Når vi har fått inn tilstrekkelig mengde forslag, blir det er tradisjonell avstemning, også den her på bloggen, der du skal trykke på de navnene du foretrekker. Vi håper på stor deltagelse! Vi gleder oss til forslagene, avstemningen og ikke minst til navngivningsseremonien!

Her har dere et bilde av de to fine fiskene. Siden vi erfarte at kampfisker og gullfisker ikke går så godt sammen hvis gullfisken er litt glupsk, ble det denne gangen to gullfisker. En oransje (hun er jente) og en brun-gull (han er gutt). Er de ikke fine? På bildet kan man også se ei fin ny bru som vi har fått oss!


Det er forresten ikke to oransje fisker, det er bare søta vår som speiler seg i veggen.

Rikart og Margot har vandret til de evige fiskevann

RIP Rikart og Svein Margot Ruth Ibsen. Som dere sikkert skjønner, klarte ikke Rikart å fordøye den nydelige venninnen sin uten videre komplikasjoner.

Snille tante Randi ble nok ganske sjokkert, stakkars. På facebook har hun lagt ut en siste hilsen til de søte små, og det er en vakker sang som beskriver en opplevelse lignende den Randi har hatt. Vi velger å dele den med dere, selv om vi ikke legger så mye som en brøkdel av skylden på tante. 

Her er sangen, jeg anbefaler dere alle å høre på den - gjerne flere ganger.

Det å passe andres kjæledyr
det kan sette vennskap over styr,
men det er alltid vrient å si nei og komme unna.
Jeg syns det var en overkommelig risk
herregud, vi snakker om to fisk,
de skulle verken luftes eller gres, så jeg sa ja

Nå svømmer det to gullfisk på ryggen,
jeg burde satt akvariet i skyggen.
Nå har jeg to små liv på min samvittighet,
et gammelt vennskap står i fare,
det er mer enn jeg kan klare.

Bob-bob-daddy-daddy-bob-bob-zoo, jeg er en morder:
Bob-bob-daddy-daddy-bob-bob-zoo, la meg få min straff.
Jeg bomma stygt på min sommerjobb da jeg tok livet av Odd og Bob,
to slørhaler har vandret til de evige fiskevann
og jeg ligger syltynt an.

Pr. i dag står bollen trist og tom, og det lukter råttent i alle rom
selv om Odd og Bob har fått sitt siste hvilested.
Med en ganske enkel seremoni ble de begravd i søplekassa mi,
men en eim av død og gamle alger henger ved.

På lørdag kommer eieren, hva i himmelens navn skal jeg si?
- at Odd og Bob elt plutselig dro på feriekoloni?
- at de rømte i en regnskur?
- at de sprengte seg gjennom en vegg?
- at de dro for å treffe noen damer på et fiskeoppdrettsanlegg?

Vi ønsker også, igjen, å dele denne vakre sangen med dere:

Takk for alt. Og tusen hjertelig takk for at du har stått på så fint for oss, tante Randi! Hva skulle vi gjort uten venner som deg? :o)

I morgen tar vi oss en liten ferie! Vi kommer tilbake.

Drama i Bordellet

I sommer hadde vi avtalt med Tante Randi i Bergen at hun skulle passe på Rikart og Svein Margot Ruth. I dag hadde Randi tatt seg turen opp til Bordellet for å mate dem og se hvordan det sto til med våre to små. Da hun putta oppi maten, så hun at det bare var en fisk i akvariet...

...og Rikart var kjempestor og lå på bunnen av akvariet og pusta såvidt. Det viser seg altså at Rikart har spist opp Svein Margot Ruth!

Vi reagerte litt som dette:


Altså, når man får en sånn beskjed, vet man ikke om man skal gråte eller le. Nå må vi bare vente i spenning og se om Rikart overlever og klarer å fordøye Svein Margot Ruth. Og hvis Rikart dør, kanskje Svein Margot Ruth fortsatt lever inni magen til Rikart og klarer å smyge seg ut når han er død.

Aller helst håper vi at begge overlever, og at Rikart bare leker litt med Svein Margot Ruth. Uansett - vi takker Tante Randi for innsatsen. Det er ikke din feil! Du har vært en flink fiskepasser og du skal få passe de neste fiskene vi får oss også! :) 

Vi har døpt den nye fisken vår

Den nye fisken vår har fått navnet

SVEIN MARGOT RUTH IBSEN

Tusen takk til dere som var med og stemte på fiskenavn. Svein Margot Ruth jubler i bollen og er svært fornøyd!

Illustrasjonsfoto


Vær med å gi navn til vår nye fisk!

I dag har vi vært i byen med Ingunn-Mor og Ingunn-Far. Mor hadde veldig lyst til at vi skulle kjøpe en ny fisk, siden Gjedda dessverre ble revet bort så altfor tidlig. Vi besøkte derfor Sentrum Zoo på Galleriet kjøpesenter. Dette er en dyrebutikk vi absolutt kan anbefale. De som jobber der er veldig flinke og kan virkelig alt om fisker.

Etter mye om og men fant vi ut at vi skulle kjøpe en ny slørhale. Men denne gangen ble det en gullfarga en. Vi så med en gang at det var en jente, og vi begynte fort å tenke på navn. Vi vet at dere lesere er både ivrige og flinke med å komme med navneforslag, så derfor blir det nå en ny avstemming her på bloggen.

Vi har bestemt at denne fisken skal ha to navn, og det ene er allerede bestemt: MARGOT! Men vi syns en så fin fisk fortjener to navn. Vi har kommet opp med noen forslag selv, men vi setter stor pris på andre forslag også. Hvis du har andre forslag enn de som står her, vær så snill og legg til en kommentar under her, sånn at andre også kan se forslaget ditt. Så stem i vei, kjære leser!Nekrolog over Gjedda

Gjedda sovnet stille inn i Dukkehjemmet 30.april 2011 fire og en halv måned gammel. Dermed har en høyt elsket fisk og samboer lagt ned sin vandringsstav og funnet sin siste hvile. 

Gjedda var en usedvanlig stor, flott, grå fisk med god matlyst. Hun klaget aldri på noe, hun bare koste seg og svømte rundt i fiskebollen. Gjedda bidro til å gjøre stemningen i Dukkehjemmet veldig god, og hun gjorde alle glade med de utstående og uttrykksløse øynene sine. 

Gjedda var en mester i svømming og spising. Hun elsket å spise av plantene i bollen, og hun bidro med en del forurensning. Rikart kommer likevel til å savne vennen sin, og han sørger nå. 

Gjedda hadde et særlig varmt hjerte for mat og kos. Hun nesten logret med halen hver gang vi snakket eller sang til henne. Gjedda kunne blitt kalt "Gledens mor". Og hun laget så fine lyder i bollen, vi hørte henne hver dag.

Gjedda gjorde en helt enestående innsats som fisk. Hun var fotogen og snill. Vi ble stadig mer glad i henne, og den gangen vi ble aller mest glade for å se henne, var etter at hun og Rikart hadde hatt en altfor lang juleferie på egen hånd. Gjedda var svært sterk. Likevel ble det for mye for henne nå da hun mot slutten trolig led av en alvorlig lungebetennelse som medførte dårlig matlyst. 

Gjedda etterlater seg altså Rikart og oss her i huset, i tillegg til fadder Magnus. Vi vil i denne sammenheng sende en takknemlig takk til Magnus som hele tiden hadde tro på Gjedda og våre evner til å ta vare på henne. Vi tror og håper at Gjedda hadde et godt liv til siste åndedrag. VI vil savne Gjedda. Og Gjedda, som vi sa til Reidun da hun var død: Du var en sølvfisk, men du var god som gull.

Vi vil gjerne avslutte nekrologen med sangen vi spilte i den tårevåte bisettelsen til Gjedda.

 

Og helt til slutt noen bilder fra seremonien:


Huff da...Takk for alt, Gjedda.Farvel...Der var det gjort.Minneveggen vår.

(PS: Lærte hvordan man skriver nekrolog ved å lese denne.)

Fiskene vi skal få!

På oppfordring fra en leser, legger vi ut en liten oversikt over hvilke fisker vi skal få oss. 

Ståle Syre

To slike guppyer

Tone Andreassen

Disse heter scalare. Vi skal ha tre stykker.

Holger Lockertsen

En av denne typen - Gibbiceps

Mona Opland

To slike - Ancistrus sp. L144

otopharynx1.JPG (17500 bytes)

Fem av denne typen: Flameback Pygmy Angelfish

mandarin.JPG (47637 bytes)

To slike - Mandarinfisk

En slik - Pterois volitans

En rød rakker.

To sebrafisker.

En minipiraya

Bildene har vi funnet her, her og her.

Totalt får vi da 20 fisker! Så nå som dere har et ansikt å koble navnene til, er det bare å komme med forslag her i kommentarfeltet. Vi gleder oss til å se hva dere finner på! Vi minner om at det bestenavneforslaget premieres!

Navnekonkurranse

Vi skal få nytt akvarium! Vi får sponset et sånn bord:

Hjørne detalj

Fra eierne av denne siden. De hadde kommet over bloggen vår og sett at vi tar så godt vare på Rikart og Gjedda. Og så tok de kontakt med oss på mailadressen vår: bordellet@hotmail.no (Det er du også hjertelig velkommen til å gjøre.)

Og da får vi plass 20 nye småfisker! Så nå oppfordrer vi alle leserne våre til å komme med navneforslag til dem. Beste forslag får som vanlig premie.

Ny pynt i akvariet

I dag har vi vært i byen og kjøpt en ny plante og et pent skjell til Rikart og Gjedda <3 Her ser dere hvordan det ble.

Her ser dere hvordan fiskene koser seg <3 <3 <3

Bilder av Rikart og Gjedda

Rikart i rødt og Gjedda i sølv

Å neida, Gjedda spiser ikke opp Rikart. Det ser bare slik ut.


Kos i akvarietRikartGjedda er egentlig ganske fotogen.

Nye bestevenner

Hei!

Vi tenkte det var på tide å formidle at vi har fått et nytt vennepar i Dukkehjemmet. Gjedda og Rikart har blitt bestevenner! De svømmer side om side i sin lille bolig, det ser ut som om de storkoser seg. Det er hyggelig for oss å se, for vi har vært litt bekymra for at Gjedda skal bli sulten og få lyst til å smake på Rikart.

I dag har vi spist taco til middag. Det var godt! Vi har sett en film som heter Seven Pounds. Den var fin!

Gjedda danser i bollen nå
Og det kan jeg godt forstå
Vi har så kul musikk på tv
Da blir det ekstra gøy å leve

Ingunn skal legge ut et fint bilde litt senere.

Vi har det bare bra 12. januar.

- Iselin

 

Fiskenavn - resultat fra avstemningen

Etter en spennende runde med fiskenavn-avstemning på bloggen har vi sett et enormt engasjement de siste dagene! Gjedda leder nå med 52 stemmer, og vi har derfor valgt å avslutte avstemningen.

Vi døper deg Gjedda.

Fisken døpes i Gjeddas navn og oppdras i Dukkehjemmets ånd. Vi tegner deg titt og ofte til et vitnesbyrd om at du tilhører oss.

Vi beklager, Koof.

Bilder av gullklumpene

Jeg skal vaske litt hos dem i dag. Riggmor-gjedda forurenser ganske mye, så de trenger en del stell, tror jeg.

I Bergen er det glatt. Jeg datt i dag og fikk skrubbsår på kneet. Det var ingen som så meg, heldigvis.

God jul i stua!

- Iselin

Fiskenavn - avstemning

Har du hørt historien om de to små fisk?

Hei, kjære lesere! Velkommen til Akvariet i Bergen!

I dag har vi tatt i mot to nye samboere i Dukkehjemmet. Iselin og jeg var i byen i dag, og etter å ha handlet masse dro vi på Bergen Storsenter for å se etter luftavfukter og kantbeskytter til Iselin sin rammemadrass. Clas Ohlson og Hansen og Dysvik ligger rett ved siden av dyrebutikken, og vi gikk innom for å ta en titt. Der hadde de akvariekampanje, og vi tenkte vi kanskje kunne gripe denne fantastiske muligheten til å få husdyr.

Vi fikk hjelp av en veldig trivelig kar som foreslo at vi kunne kjøpe en kampfisk og en gullfisk, siden de kan bo sammen i en bolle eller et akvarium uten filter. Vi hadde egentlig ikke lyst på kampfisk. Vi har nemlig hørt at kampfisker ikke skal bo med andre fisker fordi de spiser de andre fiskene, men butikkmannen sa at det ikke var noe problem. Hannkampfisker kan ikke bo med andre hannkampfisker, men kan gjerne bo med slørhaler for eksempel. Vi bestemte oss derfor for å kjøpe en hannkampfisk og en sølvfarga slørhale. De har fått navnene Rikart og Reidun.


Rikart (rød) og Reidun (sølv)


Sjarmerende og sjenerte Reidun ville endelig bli tatt bilde av.Tøffe og litt sure Rikart stilte gjerne opp på photo session.

Vi håper at de søte fiskene våre vil trives i Dukkehjemmet, og vi skal gjøre alt vi kan for å passe på dem! Allerede nå har de funnet seg tilrette i vårt lille akvarium. Rikart viser hele tiden at det er han som er sjefen, og han svømmer etter Reidun i full fart. Jeg håper at hun ikke dør av stress (hvis hun gjør det, håper jeg hun gjør det innen åtte dager, sånn at vi kan få en ny fisk gratis). I tillegg håper jeg at Rikart ikke spiser halen til Reidun - vi får være flinke til å mate dem.

Ha det bra så lenge, alle sammen!

- Ingunn

hits