Gjesteinnlegg

Luft i magan

Jaja, da var det snart freda'n. Ja, da er det faktisk freda'n. Fått bessøk i dag. Kjekk kar fra Bergen. Eller rettere sagt, kjekk mann fra Lillehammer som bor i Bergen. Spist taco. Drekki litt øl. Sett på televisjonen og spelt en runde Bohnanza. Tysk spell fra nittenpilogbue. I morra er det hurra meg rundt og dritt og møkk. 

"Hva ser du for deg at vi skal gjøre i morra?"

"Jeg veit ikke. Kanskje ta en tur til byen? Muligens?"

Sukk. 

Det er vel på tide å kvelde nå. Hai hai hoi. 

Dette er en rottepus. Hentet fra google.

Hey. God natt.

Sekretær: Sylvi-Ann

Ringen er sluttet

Jeg avslutter i dag min blogg-trilogi. Det er moro i dag å kunne se tilbake på en suksess jeg aldri kunne ha forutsett.

Men dette er ikke bare en gledens dag, en annen æra er også over. Prinsesse Ragnhild er død, 82 år gammel. Som ihuga monarkist er dette en trist dag.

"Inte visste vel jag at dagarna som kom och gikk var sjølva livet"


Min tanker går først og fremst til de etterlatte.

Men livet må gå videre. I dag skal jeg ha risotto til middag. Ja, du leste riktig. Jeg er en kløpper på kjøkkenet og har begynt å diske opp med deilige retter. 

Ellers har jeg begynt å savne mamma. Mamma betyr alt for meg. Hun er min klippe. jeg vet at hun leser denne bloggen og setter pris på dette komplimentet.

Da jeg var bare seks år gammel, ble jeg sendt på katolsk skole i Oslo, eller Kristiania som det het den gangen. Det var vondt å skilles fra familien, men på sikt så har det vist seg at de gjorde det rette. I dag utdanner jeg meg til prest :D:D:D Jeg tror det vil bli en utfordrede jobb, men også svært givende. Under ser du ett av mine mange religiøse opplevelser. 


Dette er nok Maria og Jesusbarnet

I dag skal jeg gå i biografen og se Kon Tiki. Hørt at den skal være bra.

I morgen begynner jeg og mine venner et nytt og bedre liv. 

Ikke drikke,

ikke le,

ikke bruk opp pengene

Så får vi se hvem som holder ut lengst...................

 

//////////////////////////
         (    )
          00
          %
         <>
        '''''''''''


Takk for at jeg har fått sjansen og at dere trodde på mitt prosjekt. Dette har betydd alt for meg.

 

Ønsk meg lykke til. 

-Arnljot Ask


Test


Jeg jubler over at vi endelig klarte å laste opp bilder på bloggen, og jeg kan nå informere om at bloggen en oppe og går igjen! Hurra!

- Børre

Slik eg ser det....

Tenkte eg kunne dele nokre av mine djupe og særs gjennomtenkte førjulstankar med lesarane. Og eg gjer med glede mitt for å sikre nynorskandelen!

Førjulstida er for mange berre stress og mas. Det skal vera minst sju kakeslag (ja, heimelaga sjølvsagt) og kvar krik og krok må vera vaska (fordi alle gjester skal sjekke både kjøkkenskåp og klesskåp). For ikkje å gløyme gåvene. Jo dyrare, jo betre. Vanskeleg er det å finne på også, for alle har alt dei treng. Pengegåver er løysinga. 500 frå meg til deg, og 500 frå deg til meg. Hurra.

Lat oss gløyme alt dette. Det er faktisk valfritt kor mykje ein vil vaske, bake, og kor mykje pengar ein vil bruke. Det gjev inga meining at ein skal syte fordi ein blir både kei og blakk!

Eg tykkjer heller det er fint å kunne tenkje på alt det koselege i førjulstida. Jentene i Dukkehjemmet (det vart rart å skrive "hjemmet") har pynta og stelt i stand på imponerande vis. Og det midt i eksamenstida! Eg vel å tolke det slik at de har med dykk noko frå heime som de ønskjer å føre vidare. Det varmar mor sitt hjarte!

Det er koseleg å lage i stand adventkalender, planlagt gjennom lang tid, med småting "barna" treng. Men, er det eg eller dei søte, små som er mest ivrig? Usikker?.

Det er koseleg å vente på Blåfjell. Men er det Turte eller Blåfar vi venter mest på? Usikker?.

Henta her.

Det er koseleg å vaske slik at det luktar grønsåpe i heile huset. Og det er nødvendig (heile året) for at det skal bli reint!

Det gjev ei spesiell glede å finne fram oppskrifter vi har vakse opp med, og kjenne at dei ferdige varene smaker like godt som før - mmmmmmmmmm.

Det er artig å tenkje attende på ivrige små barnefingre som "måtte" klemme på pakkene. Ja, det er dei vel ferdige med??

Det er artig å tenkje attende på store og forundra barneauge som såg store fotspor i snøen etter nissen som hadde ete opp grauten vi sette ut kvelden før. Tru om han framleis får mat?

Men den gleda eg vil tenkje mest på, er den at det faktisk ikkje er lenge til heile familien er samla. Da blir det høgtid!

- Ingunn-mor

Et gledelig gjesteinnlegg

Hei, alle Dukkehjemmets lesere!

 

I dag er det min tur, endelig, til å skrive et gjesteinnlegg her på bloggen. Jeg heter Lisbeth og er Ingunns lillesøster. Dere har tidligere sett meg slik:

 
Jeg tenkte jeg skulle benytte denne anledningen til å fortelle litt om meg selv. Jeg vil ikke fortelle så mye, men litt. Egentlig bare om min interesse, som jeg også deler med Dukkehjemmets beboere, strikking. Jeg er ganske fersk i faget, og er ikke spesielt glad i å strikke med faste oppskrifter. Jeg har egentlig aldri laget noe med mønster, og jeg har laget jakker og gensere og votter og sokker! Nå er de fleste av disse plaggene blitt rekket opp og blitt til et pledd - et veldig varmt sådan. 

 

Nå mens Ingunn har vært hjemme i noen dager har jeg blitt inspirert til å lage sokker. Sokker har jeg ikke kunnet lage før nå, og det er fordi jeg aldri har vært villig til at noen skulle lære meg å lage en ordentlig hæl. Nå har jeg lært meg dette delvis fra å følge denne oppskriften og ved å bruke min egen kreative sans. Sokker er kjapt og enkelt å lage når man først har lært seg det, og det setter jeg pris på! Jeg er en utålmodig sjel, og liker å se resultater fort! Ofte lager jeg bare én av et par (feks votter) fordi jeg ikke orker å lage en til, men begynner på en annen i et annet mønster. Jeg er ikke spesielt flink til å strikke i spesielle mønster, men liker å øve! 

 

Dette bringer meg inn på det jeg egentlig ville skrive om i dag; en bok jeg kjøpte for et par uker siden. Denne boka heter «STRIKK». Her kan dere se et bilde av den: 
 

Denne boka kjøpte jeg på Libris i Storgata på Lillehammer for 99 kroner og det syns jeg var en god pris for så mange gode tips! Denne boka inneholder mange ulike oppskrifter, eller teknikker, ja 250 stykker. Det er beskrivelser av hvordan du kan strikke ulike varianter av rett-vrang, flettemønster, ulike motiver og hvordan du kan pynte ditt fremtidige produkt med perler o.l. i mens du strikker. Det eneste boka mangler er oppskrifter på plagg eller andre nytteting. Jeg skulle veldig gjerne ønske at boka inneholdt noen basisoppskrifter på feks hæl, vott, sokk, lue og sånne ting. Boka er også veldig fin. Det er den fordi den tar opp en del grunnleggende «prinsipper» innenfor strikking; om garn, strikkefasthet og litt andre ting. 

 

Noe annet som er positivt med boka er at den virkelig er inspirerende! Om den ikke akkurat inneholder dét motivet, eller den kombinasjonen av rett-vrang som du kunne tenke deg, blir du inspirert til å være kreativ og lage egne kombinasjoner og motiver. Det å få lov til å være litt kreativ er veldig viktig! For når du er kreativ og får laget noe med kreativiteten din er det veldig motiverende og godt for selvfølelsen. Dette gjelder uansett hva du lager, om det så er en sang, en ny matrett eller et nytt skjerf :) Jeg blir i alle fall stolt og glad når jeg ser et ferdig produkt i hendene mine! 

 

I og med at jeg vil gi litt av meg selv i dette blogginnlegget vil jeg gi noen kjappe fakta om meg selv: 

 

 • Jeg er glad i å bake kaker, gjerne uten oppskrift
 • Jeg liker å gå på ski, bare jeg ikke må gå fort
 • Jeg er allergisk mot kaninpels
 • Jeg elsker blomkålsuppe
 • Jeg syns det er stas å ha bursdag
 • Jeg blir ukomfortabel når jeg får skryt av noe jeg har gjort
 • Jeg syns det er moro å ta bilder
 • Jeg har et veldig fint bilde på rommet mitt, det er et maleri Ingunn har laget av en gris
 • Jeg har en samling med ni AloeVera-planter, hadde vellykket produksjon i sommer
 • Jeg har (nesten) aldri rot i systemet, men system i rotet
 • Jeg anser meg selv som en freak
 • Jeg har nesten ikke skrevet en eksamen på Videregående som har vært lenger enn dette innlegget 

 

Etter oppfordring fra Ingunn vil jeg også slenge med en sang. Jeg har ikke skrevet eller fremført den selv, men James Morrison har. Det er sangen «I won?t let you go». Jeg liker denne veldig godt, mye fordi jeg syns at Morrison har en veldig behagelig stemme. Det jeg kommer til å fortelle nå kommer alle «ordentlige» musikkelskere til å mislike meg for, men det bryr jeg meg ikke så mye om. Jeg hører ikke på teksten i sangene. Jeg liker mer å bare høre, ikke tenke. Når jeg hører en sang, så bryr jeg ikke meg så mye om hva som blir sunget, men hvordan det blir sunget. En god melodi og en fin stemme med formidlingsevne er det viktigste for meg. Budskapet skal komme gjennom stemmen og ikke ordene mener jeg. Men i alle fall - her er musikkvideoen til sangen, og håper dere liker den:  

 

Hilsen Lisbeth

Nå er det valg att

Godt valg!

 

Det ser ut som folk begynner å våkne opp fra Arbeiderpartiets langdryge drøm på Lillehammer... Høyre har doblet seg, og jeg tror de kan bringe ny energi inn i en by som de siste årene, etter min mening, går i feil retning. Store kjøpesentere bygges og utvides og Lillehammers unike og vakre gågate blir stående tom og stille. Høyre må sørge for at folket trekker tilbake til gatene og at det blir litt swung over byen igjen! Det folk ser av Lillehammer når de i dag kjører foirbi er et hurtig voksende (stygt) kjøpesenter. Men Lillehammer har så mye mer å se i byen! Det byen trenger er politikere som ser framover og tar ansvar for hvordan denne byen vil utvikle seg i årene fremover!

Arbiederpartiets enevelde har stagnert Lillehammer de siste årene! Slipp Høyre til makten for å rydde opp!

 

God kveld!

-Amund

Red.anm: Resten av Dukkehjemmet er ikke helt sikre på at Høyre er løsningen, vi ville heller se litt andre veier. Men vi er glade for engasjementet! :) 

Til alle deilige hovedroller der ute!

Maria har vært så snill å skrive gjesteinnlegg på bloggen vår i dag:

Det er lett å glemme at man faktisk har hovedrollen i sitt eget liv.

Mennesket er født alene, og vi dør alene. Og ingen andre kan desverre leve livet vårt for oss, og vi kan heller ikke leve livet vårt for noen andre. 

Dette kan være lett å glemme når ting blir vanskelig, og livet er jo ofte vanskelig. Dårlig samvittighet er en følelse jeg tror mange har hver eneste dag. Det er alltid noe man skulle gjort, enten trening eller lesing. Alltid noen man skulle ringt, om det er besteforeldre eller en venn. Eller kanskje kjenner du på at du skulle sagt unnskyld til noen? Men hvem er det egentlig vi gjør dette for? Som oftest for birollene i filmen, og altfor sjelden for deg selv.

Livet er jo på mange måter en film, den begynner og tar slutt. Jeg tror vi ofte kan føle på at vi har et manus vi må forholde oss til, ulike regissører som kommer inn og ut for å bestemme, manusforfattere som plutselig skriver om hele handlingen, og de evige birolle-skuespillerne som man må forholde seg til.

Og det er da det er lett å glemme at vi selv faktisk både har hovedrollen, og er manusforfatter. Så til alle dere der ute som kan kjenne seg igjen, til alle dere som sitter og kjenner på dårlig samvittighet: ta styring over filmen!

Til syvende og sist har du ingen andre å svare til enn deg selv! Så kjenn etter, hvem er det egentlig som tjener på at du har dårlig samvittighet? I hvertfall ikke du. Stopp opp litt og se på manuset, går handlingen i riktig retning? Hvem må ut av filmen for at du (hovedrolle og helt) skal nå målet om  en lykkelig slutt?

Det er så mange som så gjerne vil ha oss nær, men tilslutt vil de ikke bare være med i filmen din, men også ta over og regissere. Vi vet alle når dette skjer, og det er da det kan væe vanskelig å tenke på seg selv som hovedrolle. For vi har ngen andre å leve for enn oss selv, og har ikke du det godt i livet, ja hva skjer med filmen da?

Vi vil tilslutt dø. Vi vet ikke mye, vi vet ikke hvem som vil elske eller hate oss, men akkurat at livet tar slutt, det vet vi. Og det ville vært synd å kjenne på at man egentlig ikke var hovedrollen i sin egen film, men lot noen andre være det, før det er for sent. Og når birollene vil gi deg dålig samvittighet, så husker du på at det er DIN film, og ingen andre bestemmer hvordan den skal være.

Men husk også: Livet er for kort til at vi kun kan leve etter våre egne erfaringer, ta imot råd, men rensk ut det du kjenner ikke passer for deg. 

Henrik er død!

Leve Henrik!

Det var en flott sermoni, her er noen bilder:

En do, et uflagga flagg, et tent lys og Henrik i en plastkopp.

Henrik i dass.

Her er Henrik på vei til de andre fiskene, tipper det er fint der.

 

Fine greier. Noen mener kanskje det er trist at de tar livet at så mange fisker her i dukkehjemmet, men det er ingenting i forhold til det som skjer i Nordsjøen!

Jeg tenkte også, siden dette er mitt første blogginnlegg NOENSINNE, så er det kult om jeg avholder en konkurranse. Så da gjør jeg det (se under!).

 

Sånn, nå har du kommet langt nok. Her er noen bilder. Slapp av, de kommer snart. Først vil jeg si hva vinneren av konkurransen får.

Det gjør jeg her: Et fantastisk fint flaxlodd og et kinderegg som kan deles med meg (valgfritt).

Det du trenger å gjøre er å slenge inn navnene til de kjekke folka her i en kommetar, veldig enkelt. Lykke til!

 

Her kommer bildene. Dere vil kanskje merke en noe stigende vansklighetsgrad. Det var litt teit å skrive, for det vil jo variere fra person til person. Men jeg gidder ikke å ta det vekk.

Bilde 1:

 

Bilde 2:

 

Bilde 3:

 

Bilde 4:Bilde 5:

 

Bilde 6: (Burde visst gi et hint her, siden det bare er 14 år gamle jenter som leser bloggen.)

HINT: Det er en fotballspiller.

 

Sånn.

 

Det blei mange bilder, men det er jo fint for dere som ikke er så flinke til å lese. Man må tenke på alle :)

 

Hilsen Kristian.

Back in town!

Endelig er det tilbake til det vante! Fadderuken er (endelig) over, og hverdagen kan begynne!

Så fort jeg var innenfor døren ble jeg bedt om å skrive et innlegg her på de prostituertes blogg. En oppgave jeg tar seriøst og gjør med glede!

Sommeren var over på et blunk, men høsten ekke dårlig den heller... Vi skal klare å fylle høsten med mye sprell og moro, og ikke minst nye studier, som vi foreløpig ser positivt på! Så vidt jeg vet er alle godt i gang. Godt mot Antonius!

Selv er jeg igang med kulturvitenskap, som jeg tror er mer riktig for meg. Psykologi er nok mest interessant på hobbybasis... Det vil nok de 450 nye psykologistudetene snart erfare...

Pusslespillet er snart ferdig pusslet og fisken er snart død.

God kveld!

 

Amund

Ogsaa en ung pigeÅ fortjene sine barns respekt er i virkeligheten foreldres største plikt.


 

-Jenny Winge

Søndag, søndag, søndag

Der bode en underlig gråsprængt en
på den yderste nøgne ø; -
han gjorde visst intet menneske mén
hverken på land eller sjø;
dog stundom gnistred hans øjne stygt, -
helst mod uroligt vejr, -
og da mente folk, at han var forrykt,
og da var der få, som uden frykt
kom Terje Vigen nær.

Siden jeg så ham en enkelt gang,
han lå ved bryggen med fisk;
hans hår var hvidt, men han lo og sang
og var som en ungdom frisk.
Til pigerne havde han skæmtsomme ord,
han spøgte med byens børn,
han svinged sydvesten og sprang ombord;
så hejste han fokken, og hjem han foer
i solskin, den gamle ørn.

Nu skal jeg fortælle, hvad jeg har hørt
om Terje fra først til sidst,
og skulde det stundom falde lidt tørt,
så er det dog sandt og visst;
jeg har det just ej fra hans egen mund,
men vel fra hans nærmeste kreds, -
fra dem, som stod hos i hans sidste stund
og lukked hans øjne til fredens blund,
da han døde højt opp' i de tres.

 

Her har jeg lagt ut de tre første versene av "Terje Vigen" av Henrik Ibsen. Jeg synes det er et veldig vakkert dikt. Hvis du ønsker å lese hele diktet gå inn på denne siden. Et slikt dikt kan være fint å lese en søndag.

Jeg har endelig fått mensen. Takk gud! Jeg var redd jeg var gravid.
-Amanda

 

hits