Tips

Una Pizzeria e Bar

I går var Endre i Trondheim, så vi fant ut at vi hadde lyst til å feire med å prøve ut en ny restaurant. Vi valgte å prøve ut Una Pizzeria e Bar på Solsiden. Her kommer en liten anmeldelse av restaurantbesøket.

Una ligger i det som ser ut som en gammel fabrikk, eller i hvert fall et veldig slitt lokale med betong og sånn. De serverer pizza, pasta og annen herlig italiensk mat. Sylvi-Ann og jeg bestilte oss pasta Cappellacci, og det var kjempegodt! Endre spiste kylling, og Erik og Vera spiste pizza. Vi var superfornøyde og vil anbefale alle å besøke Una!Vi tok en "4-stjerners middag"-runde etter vi hadde spist. Endre fikk dessverre ikke kommet med tilbakemeldinger fordi han måtte rekke flybussen. Her kommer våre vurderinger:

Fine Erik og Vera

Erik: Maten på Una var en gastronomisk opplevelse - den var kjempegod! Servitøren vår var litt treig, men var rask med å komme med maten. Atmosfæren var koselig. Maten får terningkast FEM og atmosfæren får også FEM.

Vera: Besøket på Una var en kulinarisk opplevelse uten sidestykke - rett og slett fantastisk! Maten og stemningen overgikk forventningene. Maten var billig, og det er bra. Pizzaen var som de lager den i Italia. Vera har ikke vært i Italia, men hun tror pizzaen smaker likt. Hun bestilte seg en sjokoladekake til dessert, og ble nok litt skuffa. Hun burde valgt isen i stedet. Atmosfæren var god, men hun satt litt for nærme høyttalerne. Hun sleit derfor litt med å høre hva Sylvi-Ann sa. Ellers likte hun den rustikke stilen til restauranten. Hun liker rør og litt tøft interiør. Vera gir terningkast SEKS! på maten og terningkast FEM på atmosfære (trekk på grunn av høy lyd).

Sylvi-Ann: Sylvi-Ann er fascinert av levende ild, og satt heldigvis med utsikt til en peis og en flott pizzaovn. Dette gjorde opplevelsen toppers for Sylvi-Ann. Hun synes nok det burde vært en ansatt til på jobb, men det var ikke noe stort problem at servitøren ikke dukka opp så ofte. Hun likte godt at vi fikk sitte ved et rundt bord. Hun sier også at volumet på musikken var perfekt, med det hjalp nok litt på at hun har nedsatt hørsel. Det var særlig de røffe doene som imponerte Sylvi-Ann - de bør oppleves! Ellers vil hun trekke fram de gode prisene på maten og de fine vannflaskene. Hun var veldig fornøyd med valg av hovedrett og dessert. Likevel var hun ikke så fornøyd med at pannacottaen hadde sitron i seg. Hun gir derfor terningkast FEM for maten og terningkast SEKS for atmosfære fordi "det var så chill her".

Tallerknene er tomme - det er et godt tegn!

 

Ingunn: Jeg likte meg veldig godt på Una! Maten var himmelsk, og jeg kunne ikke vært mer fornøyd. Det var perfekt størrelse på porsjonene, for hvis det hadde vært enda mer mat, ville jeg sannsynligvis blitt altfor mett. Jeg likte godt at vi fikk vann med en gang, og at maten kom så raskt på bordet når vi først fikk bestilt. I tillegg var det flott at brødet og aiolismøret vi fikk, var gratis. Jeg likte godt lokalet, og trives godt i slike omgivelser. Det eneste jeg ikke likte så godt var at servitøren vår var litt lite observant og brukte litt lang tid på å komme bort til bordet. Men hun var veldig trivelig. Jeg gir derfor terningkast SEKS! for maten og terningkast FEM for atmosfære.

Som dere skjønner, var vi veldig fornøyde etter besøket vårt på Una, og hvis du er i Trondheim og har lyst på ekte italiensk mat, bør du dra på Una (jeg har ikke vært i Italia jeg heller, men jeg skjønner ikke at italiensk mat skal være noe bedre enn den de hadde på Una. Maten var jo perfekt!) Vi kommer garantert tilbake!

- Ingunn

Dagens interiørtips

I dag er det søndag, og ingen butikker i nærheten av oss er åpne. Da er det ikke så lett å få tak i roser og tulipaner. Og siden det har foregått en god del rydding og vasking i hjemmet her i dag, var det helt nødvendig med litt pynt. Heldigvis er ikke pynten langt unna!

Dagens tips er: Ta inn naturen! 

 

Her er ett eksempel på hva naturen kan brukes til. Forskjellige kvister og kongler i en vase. 


Noen kongler kan man legge på bordet også, sammen med naturens flotte dyr - for eksempel panda, elefant, pingvin, gris, sjiraff og frosk

 

 

Nærbilder

 

Håper dere har en god dag med mye fin søndagspynt!

Joyeux Noël, Buon Natale, Natale hilare, Boas Festas, Cestitamo Bozie, Hristos se rodi, Nadolig Llawen, Sarbatori vesele

Det kom noen flere bløggs på bloggen, så siste del av julekalenderen klikka litt. Vi håper dere hadde en grei adventstid uten daglige tips fra oss. Her kommer endelig tipsene, så dere kan huske på dem til neste jul. Ellers kan det være veldig fint å gjennomføre noen av forslagene nå i januar også.

12. Kjøp en julegave. Det blir mindre stress å kjøpe julegaver hvis man begynner tidlig. Dette er et tips som fungerer veldig greit i lesende stund også.

13. Gled deg til firestjerners middag som kommer tilbake på tv i januar. 

14. Bak noe artig.

For eksempel goro, ingefærnøtter, rosettbakkels, pepperkaker, mandelflarn, sandnøtter, brune pinner, sirupsnipper, skrull, berlinerkranser, terteringer, aprikoskake, gammeldagslefse eller julekake. 


15. Ak. For å gjennomføre dette forslaget, trenger man snø. Håper den snart kommer tilbake i Trondheim.

Det var litt snø her om dagen. Og oppholdsvær og sol. Det er fint i Trondheim.

16. Gå på ski. Dette trenger man også snø til. 


Hjemme hos mor og far er det masse snø nå, så anbefaler alle som savner snøen, å dra dit. 

17. Ha juleverksted med gode venner. 


Dette bildet er fra fjorårets juleverksted i 2011. 

18. Kjøp en julegave til. 

19. Lag en julegave. Du kan tegne, strikke, sy, bake, klippe, lime m.m.

Det går an å gi bort et pepperkakehus og.

20. Hør på masse julemusikk.

21. Kjøp en julegave til.

22. Kjøp resten av julegavene.

23. Pynt juletreet. 

24. Feir julaften.

Dette bildet er også fra i fjor, men det er fint å få bruke det igjen, siden vi brukte litt tid på å stille opp kameraet oppå en stabel av dvd-er og til å få gode poseringer av alle.

 

Vi vil ellers benytte anledningen til å ønske alle våre lesere et veldig godt nytt år!! 

11. desember

Den 11. desember er en perfekt dag å nyte den vakre vinteren på. Dagens tips i juletipskalenderen vår er: kom deg ut!

Jeg har hatt besøk av Lita i dag. Jeg henta henne og skulle gå med henne hjem til meg. Det var ikke så lett. Lita er visst ikke så glad i snøen og var nok litt sliten. Likevel valgte hun å hoppe oppi alle snøhaugene på veien.

Det var nydelig vær i dag:

Vakre Lillehammer

 

Når man kommer inn i varmen, er det fint å se et program om f.eks. dovendyr:


 Og så er det viktig å sette av nok tid til kos og soving:

- Ingunn

10. desember

Oi oi oi! Juletipskalenderen vår har hengt seg opp, og det har ikke blitt publisert noe siden den 5. desember. Skjønner ikke hva som har skjedd. Kanskje det er en bøgg på bloggen. En bløgg.

Her kommer derfor en rekke tips til våre kjære lesere.

 

Tips 1 (6. desember):

Se på en julekalender. Dette bildet er tatt av Amalies jul, og det er Magnus dere ser på bildet.

 

 

Tips 2 (7. desember):

Tilbring så mye tid som mulig med en god venn. Hvis du har en hund i nærheten, kan du være med den også. Det er jo så trivelig.

 

Tips 3 (8. desember):

Strikk! Jeg har strikket førjulsgave til mor og far. Dette er en sånn pose som man putter rundt tennbrikettboksen ved peisen.

Fornøyd


 

Tips 4 (9. desember):

Dra på fjellet og pynt til jul. Fuglene blir kjempeglade hvis man pynter med julenek og ei slufse.

 

Tips 5 (10. desember):

Heng opp julestjerna. Har du ingen julestjerne, må du nesten gå i butikken og kjøpe en. For en julestjerne bør man ha. Det er mange flotte stjerner å få kjøpt.
- Ingunn

5. desember

Endelig har snøen kommet til Lillehammer, og det i enorme mengder. Jeg skulle til byen og kjøpe garn i dag, og jeg holdt på å snø vekk. Neida, men det snødde mye.

Dagens tips for å komme i julestemning er: gå ut i snøen.

Hvis det ikke er snø der du er, kan du alltids tenke på snø. Det er hyggelig det også. På vei ned til byen tok jeg noen bilder. Bare se her:

Snø på skoene

Snø i håret

Snø i taggetunellen


Snø i julegata

Vi håper alle får snø til jul. Det hører liksom med.

- Ingunn

 

4. desember

Dagens tips er veldig enkelt og greit: Ta med klementiner og sjokolade på lesesalen!

Det er så mye triveligere å sitte og lese når man har noe å kose seg med. En god idé er å vente til man har lest en del med å ta seg en klementin eller en sjokolade, for da blir det på en måte en belønning for hardt arbeid. Ellers kan man spise det før man begynnner også, sånn at man har en trivelig og god start på arbeidsdagen.Her valgte vi den siste måten, og jeg glemte dessverre å fotgrafere på forhånd. Håper likevel dere blir inspirerte til å prøve ut det samme. Dere som er ferdig med eksamen eller ikke har eksamener, må bare se bort fra akkurat dette tipset. Ellers kan dere for eksempel ta med sjokolade og klementin på jobb, eller rett og slett bare i sofaen hjemme. 

Kos dere! Legg gjerne inn bilde av din julekos på Bordellet i bergen sin facebookside.

2. desember

Dagens tips i vår lille julekalender er: Lag grøt og spis den med gode venner! 

Siden vi er midt i eksamensperioden, er det helt ok å lage grøten fra pose. Også siden det kan være litt styrete å lage to forskjellige grøter, noe man ofte må regne med å gjøre, da alle i et grøtselskap sjelden liker samme type grøt. Toro sin grøt smaker tipp topp, så bare kjøp inn en rømmegrøtpose og en risengrøtpose, rømme, melk, smør, kanel, sukker og saft, så har du alt du trenger til en skikkelig grøtfest.

Det er viktig å røre masse mens man koker opp grøten. Da kan det være ålreit å ha en krakk å sitte på. Det tar litt tid før grøten koker, så da er et veldig godt tips å sette på Putti Plutti Pott og julemusikk i bakgrunnen.

Her er rømmegrøten klar til oppkok. 

Og her er et fint eksempel på hvordan man kan gjøre risgrøten helt klar til spising. Strø på sukker, og eventuelt kanel og en smørklatt for dere som liker det.

Det samme gjelder rømmegrøten. 

 

Ikke glem å kjøpe to mandelgaver og legge i mandler: en i rømmegrøten og en i risgrøten. Velbekomme, og god 2. desember!

Dagens outfit

Kulda i Trondheim forblir et problem for oss. I hvert fall for en av oss... Sylvi-Ann tror det er juli, og har derfor valgt å ha på seg ei tynn hvit bluse i dag. Jeg har derimot tatt på meg ullsokker og en tjukk genser for å holde varmen. Nå har jeg klart å tvinge på henne noen klær. Under ser dere før- og etterbilde av dagens makeover:

Tre tepper og en skinnfell holder ikke for å holde på varmen. Humøret er likevel på topp.


Her har Sylvi-Ann fått på seg gode ulltøfler fra Husfliden, et lekkert lite miniskjørt og en svær hettegenser kjøpt på en gangsterbutikk i Oslo.

 

Vi fortsetter lysfesten i kjelleren vår, og nå baker Sylvi-Ann seg ei sjokoladekake for å ha en grunn til å bruke stekeovnen. Et lite tips er å sette opp stekeovnsdøra etter bruk, da går nemlig all den varme lufta fra ovnen ut i rommet.

Et annet godt tips er å høre på noe fin musikk som minner om sommeren. Det er veldig lurt å ta seg en svingom i ulltøflene, for eksempel til denne her:

 

 

- Ingunn

Tips i eksamenstida

Hei.

 

Er det snart eksamen igjen? 

Er du trøtt og sliten og ingen god venn? 

Har du ikke lært noe og brukt tida dårlig? 

Hater du perioden som er to ganger årlig? 

Opp med motet, for snart er det jul

Om litt over en måned kan du igjen være kul

Og kose deg glugg med kaker og brus

I sofa og seng i mor og fars hus

Og mens sekundene tikker mot eksamensdagen

Må du huske å leke og gå ut i hagen

Og lage en snømann og løpe en tur

For det hjelper aldri å være sur!

Spis noe godt og stå opp tidlig

Sett på et smil og ta på deg noe stilig

Husk at du lever også nå

Hvis du trenger mer støtte, så send oss en mail på: 

bordellet@hotmail.no

Vi er glad i deg, husk å tro

At alt blir bra til slutt

For hver jente og gutt

 

Jeg googla eksamen og fant dette bildet her. På den sida lå det også flere gode tips.

God kveld!

Lysfest

Vi bor i en kjellerleilighet, og selv om vi har varmekabler i gulvet i hele leiligheten, merker vi at det er ganske kaldt her. I dag har Sylvi-Ann holdt på å fryse i hjel her, og har tent massevis av lys. De varmer jo en god del.

På mandag hadde vi besøk av Erik og Vera. Vi lagde hjemmelaga pizza, spiste nydelige julekaker og så på Jakten på kjærligheten. Vi fikk kjempekul innflytningsgave, bare se her:

Hodeskallen er faktisk et lys, men jeg vil ikke at vi skal brenne det ned. Det er altfor kult til det! Dessuten passer det godt med resten av pyntetingene våre.


Dagens interiørtips fra Bordellet er: Kombiner søte ting, for eksempel rosa blomster, med tøffe hodeskaller og lignende. Det blir ganske så kult.

- Ingunn

Fortsatt forkjøla

Hei igjen! Takk for massiv respons på forrige innlegg. :) Tenkte å oppdatere dere på min helsetilstand. Det går ganske bra. Jeg har funnet en fin kur bestående av brownies, Smil og marshmallows. Det holder humøret oppe selv om man må slappe av hele kvelden etter skolen. Og som dere vet er vi veldig opptatt av at man alltid skal holde humøret oppe. 

Det er mye bedre å se sånn ut:

Enn å se for eksempel sånn ut:

Ellers fikk dere kanskje med dere at leppa mi ville vise seg fram litt ekstra i går, og i dag var det øyet sin tur. Men jeg lar ingenting stoppe meg og gikk selvsagt på skolen og var flittig student på obligatisk forelesning. 

Vet ikke om dere ser det siden dette bildet er tatt litt etter at hevelsen begynte å gå ned, men det høyre øyet pleier å se litt mindre søvnig ut sånn til vanlig.

Selv om vi har flytta, har vi heldigvis likevel med oss Kjerringråd-boka (den av Anne B. Bull-Gundersen, vet dere, som vi har anbefalt dere å skaffe dere). Dere var sikkert bekymra for at den hadde forsvunnet i flyttekaoset, men det er klart den var prioritert. Derfor har vi råd mot hovne øyne: 

"Mot hovne øyne og poser under øynene, skal du bruke avkjølt kamillete: Lag kamillete etter anvisnigen på pakkenog la den bli godt avkjølt. Dypp bomullsdotter e.l. i teen, og ligg og slapp av med disse på øynene/posene i 10-15 min - enkelt, effektivt og behagelig! En enda enklere, men ikke like behagelig måte er følgende: Pakk inn knuste isbiter i tynt tøy og legg isen på posene mens du hviler deg. Etter 10 min kjennes huden mindre slapp, og du kjenner deg friskere!" 

Jeg rakk ikke å prøve ut tipsene før øyet var normalt igjen, men jeg skal prøve det ut neste gang øyet hovner opp. Hvis noen av dere prøver det før meg, så er det bare å si fra, så kan dere få gjesteblogge! Alle henvendelser ønsker vi fortsatt velkommen på bordellet@hotmail.no eller i kommentarfeltet. 

Forkjøla

Nå er det mange som er forkjøla! Det er ikke noe særlig! Jeg har dessverre også blitt forkjøla. Og når jeg er forkjøla, blir tydeligvis leppa dobbelt så stor som den pleier å være. 

Jeg prøvde å ta noen fine bilder da jeg våkna for å dokumentere den gigantiske leppa. Og dette var det flotteste. Det var helt mørkt i rommet da jeg tok bildet, så jeg må bare få takke blitzen på mobilen min for at den gjør en super jobb. Leppa var forresten mye større enn den ser ut som på bildet. 

Sånn pleier leppa mi å se ut til vanlig for dere som lurer:

Dette er fra i sommer da jeg var gyllenbrun og fin. Savner det! 

Heldigvis kan man kose seg når man er forkjøla. 

Man kan for eksempel drømme seg tilbake til varme soldager da man måtte klippe gresset: 

Og man kan kose seg med en fin dokumentar:

Og man kan smøre seg med aloe vera under nesa når det blir for ille:

Har dere ellers noen gode tips til hva man kan gjøre, kjære lesere? 

PS. Jeg vet jeg av og til kan virke litt fraværende, men jeg tenker på dere hele tida!! 

Glad i dere! <3 

Dagens tips

 • Sjekk værmeldinga før du går ut. Selv om det er fint vær om morgenen, er det ikke nødvendigvis fint vær om ettermiddagen.
 • Ikke stol helt på værmeldinga, forresten. Det kan bli regn selv om den foreslår sol. Frykt alltid det verste.
 • Ha alltid en paraply i veska eller sekken.
 • Ta på deg litt for mye klær, sånn at du er sikker på at du ikke kommer til å fryse. Du kan gjerne ta med skift.
 • Sett pris på at det i det alle fall er dag og lyst.
 • Ha med deg ørepropper og ikke la deg forstyrre av regndråpene. Husk på at det er en koselig lyd, og at du sitter ganske tørt inne. Selv om det blåser litt gjennom veggene og varmen er slått av.
 • Lær deg å være passe rask til beins slik at regndråpene får gjøre minst mulig skade. Hvis du går for fort, vil de piske mot deg, og hvis du går for sakte, vil de aldri ta slutt.
 • Lær deg å styre paraplyen, og sørg for at du har en paraply som tåler vrenging. For eksempel en fra H&M. Og den kan gjerne være fargeglad.
 • Hvis du blir blaut, er det bare å gå på do.

Her er et bilde fra en dag jeg hadde med meg paraply.

Tips for å holde humøret oppe når det regner

Noen dager regner det. Men vi er glade selv om det regner! I Bergen regner det tross alt veldig ofte, og da er det viktig å ha noen triks i baklomma for å holde humøret oppe.

På tross av det elendige været er Ingunn i godt humør som alltid

 

HER ER VÅRE ALLER BESTE TIPS: 

Se deg omkring.
Er du ekstra heldig, kan det hende at du får se for eksempel en søt hund.

Jeg spurte ikke om lov til å ta bilde av denne fantastiske hunden, men det enorme smilet jeg fikk i ansiktet da jeg så på den, smitta over på eieren. Så da tenker jeg at det får være betaling nok. 

Tenk på smilet til en god venn.

Eller ta med vennene dine på en restaurant.
Det går fint an å spise selv om det regner.

Så kan dere gå hjem og slappe av med beina på bordet etterpå.

Ellers kan dere ordne i stand et par tapasretter hjemme.
For eksempel asparges med spekeskinke, aioli, brød, kjøttboller med tomatsaus, tomat- og mozzarellasalat, pestopasta, oster, syltede valnøtter, oliven, lakse- og spekeskinkeruller, scampi med spekeskinke og sursøt saus, bacondadler, salat, jordbær og sjokolade. Hør på god musikk og drøm deg bort.
For eksempel kan denne sommerlige sangen kanskje få fart på det gode humøret, foreslår Ingunn. 

Har dere flere gode tips? De trenger ikke nødvendigvis å inkludere mat.

Ny interiørspalte!

Vi er nyskapende bloggere, og vi følger med på en del fine blogger. Vi har skjønt at interiør er et tema alle blogglesere setter pris på, og derfor må vi også henge oss på denne trenden.

Dagens interiørtips går rett og slett ut på å lage sitt eget hjemmekontor. Noen har kanskje et spisebord til overs? En kjempegod ide er å bruke dette bordet til å skape en hyggelig og intim arbeidsplass hjemme.Dette gjør du:

Snu bordet inntil en vegg. 


Vi sverger til dager med hjemmearbeid. Hjemme har man fri tilgang på mat og drikke, og det er ikke langt til nærmeste toalett. Vi setter pris på å ha grønne omgivelser. Ingen ting er vel bedre enn å ha en flott plante på skrivebordet som kan gi oss ny luft når vi trenger det? Jeg jobber med bacheloroppgava mi i dag. Sylvi-Ann fører inn tallene fra forrige ukes bloggstatistikk inn i Excel. Det går framover med bloggen.

- Ingunn

Er du kvalm? - Kjerringene i Bordellet hjelper deg

I disse tider er det fort gjort å bli kvalm. Enten kan det hende at man pådrar seg en god gammeldags omgangssyke eller graviditet, ellers er det fort gjort å spise noe man ikke tåler, ellers er det fort gjort å grue seg litt til eksamen eller skolearbeid. 

Men fortvil ikke! For vi har jo rådene! 

1. Pust med magen


Her ser du hvordan.

2. Spis ingefær

Ingefærorgie fra Bama

3. Tygg på nellikspiker

Fedon synes også man skal spise nellikspiker.

4. Drikk vann med eplesidereddik

Det er tydelig at eplesidereddik kan brukes til så mangt. Bildet er herfra.

5. Drikk kamillete eller peppermyntete

Denne damen har skjønt det! 

7. Drikk eplemost med farris

Tror kanskje de middels store eplene er de beste til å lage eplemost

8. Send en mail til bordellet@hotmail.no og be om fjernhealing. Du kan eventuelt be om det i kommentarfeltet. 

Vi kan nemlig litt av hvert.

Hvis du lurer på noe mer, oppfordrer vi deg til å delta i vår spørsmålsrunde!

Alle bildene våre er hentet fra Google.


Dette bildet er hentet her.

Som vanlig har vi funnet noen tips i boka Enkle og gode kjerringråd av Anne B. Bull-Gundersen. Den boka burde alle ha! 

Genser

Jeg fikk spørsmål om jeg kunne legge ut strikkeoppskrifta på genseren min her på bloggen. Det er litt gøy, for jeg har egentlig bare blanda forskjellige oppskrifter, blant annet den såkalte Skappel-genseren og en genser fra Garnstudio.com. Men jeg skal prøve å lage en samlende oppskrift her.
Du trenger:

 • Rundpinne nr. 4,5 og nr. 5 (eller bare nr. 5 om du vil ha en større vrangbord)
 • 12-13 nøster med Paris bomullsgarn fra DROPS design. Kan bestilles på nettet, eller kjøpes i butikk. Fargekart finner du her.
 • Utskrift av denne sida.

 

Slik gjør du det:

Det eneste du gjør er egentlig å strikke fire stykker. Ett bakstykke, ett forstykke og to ermer. 

 

Bakstykket:

Legg opp masker på pinne nummer 4,5 (small: 70 masker - medium: 76 masker - large: 82 masker - ekstra large: 94 masker). Strikk cirka 4 cm vrangbord fram og tilbake på pinnen. Det vil si at du strikker 2 rette, så 2 vrange, og fortsetter til du har kommet til enden av pinnen, tilbake strikker du 2 vrange, 2 rette, 2 vrange, osv. Vrangbord ser slik ut:

Når du har strikka vrangborden, strikker du en rad rett, SAMTIDIG som du feller 8(S)-8(M)-8(L)-12(XL) masker jevnt fordelt over pinnen OG bytter til pinne nr. 5. Videre strikker du bare rett fram og tilbake til du har den lengden du ønsker på bakstykket. Fell løst av.

 

Forstykket:

Strikkes egentlig helt likt som bakstykket. Legg opp samme antall masker, og bruk samme pinnestørrelse. Hvis du vil kan du strikke forstykket litt kortere enn bakstykket. OBS: når du er cirka 7-8 cm fra den lengden du ønsker, feller du til hals. Det gjør du slik: når du strikker en rad, begynner du å felle de 16 midterste maskene. Da får du igjen noen masker på hver side av pinnen. Lag ferdig en side om gangen. Strikk fram og tilbake, men fell 1 maske inn mot halsen hver runde. Dette kan du gjøre i 12 runder (altså 6 rette og 6 vrange rader), så feller du av. Gjør det samme på andre sida.

 

Da har du kommet langt på vei! Ikke gi opp, med mindre du vil lage en stilig vest i stedet...

 

Ermer:

Legg opp 38(S)-40(M)-42(L)-46(XL) på pinne nr. 4,5. Disse skal også strikkes fram og tilbake. Strikk vrangbord i 4 cm. Når du har strikka vrangborden, strikker du en rad rett, SAMTIDIG som du feller 8(S)-8(M)-8(L)-10(XL) masker jevnt fordelt over pinnen OG bytter til pinne nr. 5. På ermene skal du øke litt underveis, siden de skal være smalere nederst. Du skal totalt øke 20(S)-20(M)-20-(L)-24(XL) masker i løpet av ermet. Man øker med 1 maske i hver side (altså 2 masker på en rad) om gangen. Dette kan du gjerne gjøre hver 2 1/2 cm. Fortsett til ermene er ønskelig lange. Fell løst av.

OBS! Ermene skal sys på "vesten", og skulderkanten der går litt nedpå armen. Jeg strikka genseren min i large, og strikka ermer på 50 cm. De ble helt perfekt lange.

 

Til slutt må du sy sammen alle delene. Bruk garnet som sytråd. Begynn med ermene. Så syr du sammen skuldrene på forstykket og bakstykket. Til slutt syr du på ermene og kantene på for- og bakstykket. Dette kan du gjøre i samme slengen.

Jeg er ingen syekspert, og hadde derfor ingen spesiell teknikk. Det viktigste er at du syr med innsida ut (altså den stygge sida :p) og sørger for at det sitter godt. Fest alle trådene godt. 

SÅNN! Da skal du ha en ferdig genser! Flott, ikke sant?

 

Hvis noe her var uklart, er det bare å kommentere her, så skal jeg svare så godt jeg kan. Ellers går det an å sende en beskjed på Facebook-gruppa "Bordellet i Bergen", eller sende en mail til bordellet@hotmail.no (vi sjekker ikke mailen så ofte, så det mest effektive er nok enten å kommentere eller skrive til oss på Facebook). Bli forresten gjerne "fan" av oss på Facebook her. Både kjente og ukjente er ønska der inne! 

- Ingunn

Hold humøret oppe

Overgangen fra høst til vinter er ganske fæl. Det regner voldsomt mye, i hvert fall her i Bergen, og eksamen nærmer seg med stormskritt. Å holde humøret oppe i en slik stund er fryktelig vanskelig, men vi skal her prøve å gi leserne noen råd om hvordan de kan komme seg gjennom denne tunge tiden:

Sjekk verdens beste blogg, Bordellet i Bergen, daglig. Vi prøver så godt vi kan å komme med nye og interessante innlegg til publikumet vårt. Dette er dessverre ikke alltid like lett, og noen ganger må vi se oss nødt til å la være. MEN fortvil ikke. Bloggen har jo eksistert i cirka tre år, og vi kan skryte av et innholdsrikt arkiv. Arkivet finner du i menyen til høyre. 

 

Ta deg pauser fra eksamenslesinga. Det nytter faktisk ikke å lese hele dagen. Hjernen trenger pause, og den bearbeider ting du har lest uten at du vet det. Det har vi lært. Ikke sitt på lesesalen hele dagen. Sett deg heller i kantina og diskuter med medstudenter og venner. Dette hjelper, tro oss! 

Bildet er henta her.

 

Gjør noe kreativt. Du kan strikke, hekle, tegne, lage trolldeig og forme den, lage julekurver, osv. Du trenger ikke å bruke så mye tid på akkurat dette, kanskje, men en pause i ny og ne er bra.

Oppskrift på trolldeig.

 

Hør på god musikk og dans. Sett på noe bra musikk på anlegget, og slipp deg løs. Dans som en villmann eller villkvinne. Dette hjelper på humøret.

Hahaha.

 

Dette var vel noen gode ideer om å forbedre humøret. Smil og vær glad for hver dag som går!

- Ingunn

Boktips

Jeg har i det siste lest oppfølgeren til Bibelen, nemlig Bibelen 2 av Are Kalvø. Jeg har alltid likt Are Kalvø. Han er en knakande kjekk og morsom kar. Nå nylig begynte jeg å lese denne boka som kom ut i 2002. Jeg har vært så lur å kjøpe flere samlebøker med flere bøker inni seg.


Handlinga i Bibelen 2 finner sted i år 2000 e.Kr. Jesus kommer tilbake og dukker opp igjen på Lørenskog. Der sjekker han inn på Hotell Triaden og blir i Lørenskog en god stund. I denne boka kan man følge Jesus som nachspielkonge, punkartist og foredragsholder.


Boka er veldig godt skrevet, og det er masse artige illustrasjoner underveis. Ei lettlest bok som jeg gjerne vil anbefale alle å lese.

- Ingunn

Kjære leser - et nytt dikt i disse eksamenstider

Nå nærmer det seg eksamen igjen
Så du er så sliten, lille venn
Du sitter over bøkene dagen lang
Og vil mye heller synge en sang

Angrer på at du begynte så sent
Men nå må du lese og ta det pent
Gjøre ditt beste og smile og le
Så går det bra til slutt, skal du se

Stå nå på og gi aldri opp
Få nok søvn så det ikke blir stopp
Spis noe godt og gå deg en tur
Husk at det ikke hjelper å være sur

Hvis du fortsatt har mange sider å lese
Kan du enten velge å surve og pese
Og stryke på eksamen om noen uker
Og feire jul med ustrøkne duker

Ellers kan du lese med lyst og glede
Så kan du få feire med nisseslede
Og kose med kaker og nissegodt
Og vite at alt har gått så flott

Så husk, kjære leser, les og les
Skriv notater og slutt og pes
Åpne opp hodet og få alt inn
Tenk du er best, og vinn, vinn, vinn!

Vi ønsker deg all mulig lykke til
Hvis du er grei, er skjebnen snill
Og hvis det går dårlig og du blir lei
Da er vi her alltid og trøster deg

Negler

Som dere kanskje har fått med dere, har vi tenkt å gjøre bloggen vår mer variert i tida framover. Vi er noen jenter med mange interesser, og en av interessene våre er mote. Selv om vi er interessert i mote, er vi ikke helt med på det aller fresheste og mest moteriktige, men vi skal uansett dele våre mange triks med dere.

Dagens (og tidenes) første moteblogg fra Bordellet i Bergen skal handle om neglelakk. Neglelakk kan gjøre hvert eneste antrekk kulere, mener nå jeg (kanskje ikke bunad, da er sterke farger på neglene fy fy!). Selv liker jeg godt å kle meg i svart eller andre enkle farger som grå eller hvit. Da pleier jeg å krydre antrekket med en stilig farge på neglene.

Det finnes mange typer neglelakk, både dyre og billige. Jeg har nok flest av den billige typen, for jeg pleier å bytte neglelakk ganske ofte uansett, men favoritten min er typen essie. Denne er relativt ny i norske butikker, tror jeg. Den er veldig lett å påføre, og den holder seg fin i flere dager. Ellers bruker jeg de fra H&M ofte. De er billige og funker helt fint hvis man er nøye når man tar den på.

Her er deler av min neglelakksamling:

- Ingunn


Vi trapper opp - kveldsmat

God kveld, kjære lesere! Vi har en lykkelig kveld i Dukkehjemmet. Tenkte bare å gi et lite kveldsmat-tips. Vi spiste nydelig middag i dag, torskegryte med karri, ertemos, ris og gulrot (oppskrift i Fra boller til buritos), men man kan jo få lyst på en liten matbit om kvelden, selv etter en så fin middag. Så Ingunn og jeg har kost oss nå. Man trenger ikke å spise det samme for å ha et hyggelig måltid sammen. Ingunn valgte to brødskiver med kalkunskinke på. Og til dette drakk hun melk. Melka var litt sur, så hun tok oppi Oboy-pulver. Det er et godt tips/slagord! Er melka sur? Ta i Oboy! 

Her koser Ingunn seg!

Jeg spiste det som er yndlingsmaten min om dagen, nemlig havreknekkebrød med italiensk salat. Hvis man kjøper First Price sin variant, får man mye mat til en billig penge. Og det er 34 prosent grønnsaker i den. 

"Godt på brødskiven" - men også på knekkebrød! 

Lappeteppe

Her kommer et supert tips til deg som har massevis av restegarn liggende hjemme. Det er nok ikke bare jeg som har irritert meg skikkelig over de små garnnøstene som blir igjen etter et større strikkeprosjekt. Endelig har jeg funnet ut hva jeg kan bruke det til, nemlig et lappeteppe!Et lappeteppe er rett og slett et teppe som er laget av mange små lapper som er sydd sammen. Når jeg lager dette lappeteppet her, legger jeg opp tjue masker på pinne nummer fire.Så er det bare å strikke rett fram og tilbake på pinnen til du har et kvadrat. Alle lappene du strikker må være omtrent helt like, ellers passer de ikke sammen til slutt. Hvor mange lapper du trenger avhenger av hvor stort teppe du vil lage.

Et lite tips til slutt: hvis du for eksempel har igjen noen rester med babyull eller lignende tynt garn, kan du strikke med dobbel tråd. Da blir lappene så å si like tjukke som de med tjukkere garn. 

- Ingunn

Skoletid og pausetid

Vi er mye på skolen om dagen, og i dag har vært en god studiedag. Amund, Ingunn og jeg satt på et kollokvierom og jobbet greit hver for oss, og i tillegg fikk vi diskutert store og små spørsmål, slik at livene våre nå er i ganske god balanse. 

Vi tenkte å komme med et tips til alle studenter og egentlig alle folk. Bruk pausene godt! Pausetida er like viktig som skoletida og arbeidstida. Så det er viktig at man varierer pausene sine, i tillegg til at man selvfølgelig skal variere arbeidet sitt så godt det lar seg gjøre. For eksempel kan man skrive på tavla de tingene det er viktig at man får diskutert i løpet av pausa. Det gjorde vi i dag, og jeg synes det fungerte utmerket. 

Det som stod på agendaen i dag, var å diskutere: 

- surrogati
- selvskading
- voldtekter

Inspirasjonen til disse temaene fikk jeg etter å ha lest interessante saker her, her og her på nrk sine nettsider. Fint lesestoff om du vil ha litt å tenke på. 

Amund konkluderte fint med at vi er imot de to siste temaene, og kanskje for det første temaet. Så jobbet vi videre vel vitende om at vi var ett skritt nærmere å løse verdensproblemene.

Jaja, det er sol i dag også i alle fall! 
Armbånd, del 1

Som jeg skrev i forrige uke, har jeg begynt å lage armbånd. Armbåndene heter Friendship Bracelets, og det viser seg at de er veldig enkle å lage. Alt man trenger er noen nøster med broderigarn og en sikkerhetsnål. Jeg fikk ideen da jeg kjøpte armbåndet under av noen trivelige karer fra Peru eller Ecuador, jeg er ikke helt sikker på hvor de kom fra. Disse karene tok 50 kroner per armbånd, og det syntes jeg var altfor dyrt. Det er mye billigere å lage egne!

De første jeg lagde ble ikke særlig fine. Jeg klarte ikke å lage dem like faste og fine som det over. Det viser seg at man er nødt til å stramme masse og gjerne litt til når man knyter trådene sammen. Her er armbånd 1 og 2 (som jeg ikke ble fornøyd med):

Nå har jeg øvd meg litt, og de siste tre jeg har laget ble veldig fine. Det finnes uendelig mange mønstre på slike armbånd, og når man skjønner teknikken, kan man lage sine egne mønstre også. Her er nummer 3, 4 og 5:

En vanlig bunt med broderigarn koster 15 kroner hos Panduro. Hvis du vil ha et garn med glitter koster det 25, tror jeg. Glittertråd skaper en fin effekt i ensfarga armbånd. Lag noen armbånd du og da vel!


- Ingunn

Handletur

Vi i Dukkehjemmet synes det er kjempegøy å handle.

Men kanskje nettopp derfor får vi av og til så mange og tunge poser å bære hele den tre minutter lange veien hjem, og det synes vi ikke er like kjempegøy.

Men her om dagen tok jeg sparkesykkelen til butikken, og da kunne jeg ta både Ingunn sine to poser og mine egne to poser på styret!


Det var så smart at vi måtte dele det med dere lesere.


Jeg vil anbefale alle å skaffe seg en sparkesykkel! Ikke minst for å få mer behagelige handleturer. I tillegg er det selvfølgelig riktig artig å suse avgårde på sparkesykkelen, det er jo nesten som å fly! Jeg møter ikke så mange på min alder på sparkesykler, men mange barn som jeg nikker litt til når jeg flyr forbi. Det er koselig. Vi har liksom en egen innsikt, føler jeg, vi har forstått hvor kult det er med sparkesykkel. 

TV-tips

I vår fant Sylvi-Ann og jeg oss en ny favorittserie. Nemlig Skins! Skins er en britisk dramaserie om en ungdomsgjeng i Bristol, England. Det er en ganske kontroversiell serie som tar opp temaer som spiseforstyrrelser, sex, dopmisbruk, familieproblemer og død. Til nå har det kommet ut seks sesonger av den britiske serien (de har også prøvd å lage en lik serie i USA, men den har ikke slått like bra an). I 2013 kommer sesong sju ut! Jeg gleder meg.

Sylvi-Ann datt liksom av lasset etter hvert. Jeg ble overivrig og begynte å se episodene før henne. Men nå har vi tenkt å begynne på nytt igjen. Jeg vil også gjerne se hele serien på nytt. Vi setter nok igang med sesong en.

Bildet er henta her.

 - Ingunn

Boktips

Om sommeren er det perfekt å sette seg ned i godstolen med ei bok. Ideelt sett skulle man vel helst lest i ei solseng, men dessverre er ikke sommeren her på Østlandet noe å skryte av om dagen. Jeg har derfor hatt tid til å lese noen bøker, og jeg vil gjerne anbefale en av dem:

 

IKKE FORLAT MEG av Stig Sæterbakken

Boka handler om Aksel sine tanker om kjærlighet, sjalusi og sitt eget liv. Jeg vil ikke si så mye mer om handlinga, men jeg kan avsløre at det var ei veldig gripende bok. Måten Ikke forlat meg er fortalt på, er veldig spesiell. Den begynner nemlig på slutten og ender på begynnelsen. Jeg har aldri lest ei bok som har vært så spennende, intens og sterk. Sæterbakken skriver veldig godt, og han klarer å sette ord på tanker som jeg vil tro mange tenker, men ikke klarer å beskrive. 

Stig Sæterbakken var i klassa vår på videregående og leste fra en av bøkene sine i en norsktime. Jeg husker at jeg likte det jeg hørte, men fikk aldri lest noe av han før nå. Sæterbakken døde i januar i år, og etter det har jeg hele tida tenkt at jeg skulle lese bøkene hans. Jeg vil anbefale alle å lese denne boka, spesielt hvis du er lei av kioskromaner. Denne boka blir du definitivt berørt av!

- Ingunn

Et flott dikt i eksamenstider

Dette diktet av Sylvi-Ann la vi ut i fjor. Men en god ting kan ikke gjentas for ofte! Vi håper du koser deg selv om livet er hardt, kjære leser!

 

I disse tider er det ikke lett

Man føler seg sliten, og akk, så trett

Med eksamen og oppgaver dagen lang

Skulle vi ønske vi var små og kunne sitte i et fang

 

I mai har alle studenter det slik

Man får lyst til å bade og være rik

Skulle ønske jeg var smart og ikke så lei

Men selvsagt vil studiene være bra for meg

 

Vi må gjøre vårt beste i tiden som kommer

For da kan vi snart nyte sol og sommer

Med god samvittighet, glede og gøy

Etter strålende innsats og en karakter som ble høy

 

Vi tenkte å gi noen gode råd

For å gjøre det bra og kose oss nå

Selv om vi har så mye å gjøre

Kan vi bruke sansene, spise og høre

 

Vi kan leve selv om vi leser masse

Vi kan leke og kose oss med sisten og kasse

Vi kan spise middag og dessert hver dag

Vi kan være sammen og være på lag

 

Tenk på alt vi kan gjøre snart

Det er jo sommer, det er helt bart

Vi kan gjøre mye allerede nå

Men vi kan tenke framover med glede og

 

Vi kan grille og synge og danse og le

Vi kan sykle, hoppe, gå tur et sted

Alt dette kan vi gjøre hvis vi først av alt

Skriver litt oppgave og leser normalt

 

Vi kan rekke alt hvis vi bare vil

Vi kan ha det gøy og få alt til

Vi kan også slite og streve vanvittig

Og se tilbake på sommeren niognitti

 

Så husk det blir uansett bra til slutt

For hver eneste jente, mann og gutt

Hvis du føler at alt går skeis og dårlig

Kan du huske det skjer to ganger årlig

 

Og husk å holde sammen i alle tider

Så kommer vi gjennom alle sider

Dette diktet hadde mange gode tips

Vi sier bare kom igjen, og vips!

Gode tips til effektiv eksamenslesing

Siden jeg innehar de fleste gode studieteknikker, tenkte jeg at jeg skulle dele dem med dere. Vi har merket oss at vi har hatt en god del lesere de siste dagene. Først tenkte jeg kanskje at det var den nydelige risottoen som tiltrakk seg så mange nysgjerrige, men så fant jeg ut at det selvfølgelig måtte være alle de dramatiske sakene fra gd.no. 

Eller kan det være at det er så mange som trenger litt avkobling fra lesing og oppgaveskriving?

 • Lukk facebook og andre mer eller mindre interessante internettsider! 
 • Prøv å sette deg inn i det du leser, og tenk at det er interessant.
 • Spis regelmessig og drikk mye vann. 
 • Reis deg opp fra stolen/sofaen/senga ca. en gang i timen. Ta en liten pause og gjør noe kreativt! 
 • Ikke rot bort tankene dine på andre ting enn det du skal fokusere på. Fokuser!
 • Utsett rydding, vasking og klesvask til etter eksamenslesingen. 
 • Innstillingen har mye å si. Tenk at dette er viktig og at du kommer til å få en behagelig eksamensdag hvis du har lest skikkelig.

Selve eksamensdagen er viktigst! Da er du nødt til å gå inn i rommet og forestille deg at du er best. Jeg pleier å se for meg at jeg har en unik evne til å huske alle ordene jeg har lest de siste dagene og prøver å se for meg hodet mitt som et stort arkiv med masse skuffer. I skuffene har jeg alt jeg trenger for å levere en god besvarelse. 

Bilde fra artige.no

Det er tross alt lov med noen avbrekk. Jeg har blant annet oppdatert meg på artige.no

 

Bilde fra artige.no

Jeg har også hatt velfortjente avkoblingsstunder med blant annet Paradise Hotel.

Nå skal jeg tilbake til lesingen. Jeg setter meg så grundig jeg kan inn i angst, depresjon, psykose, personlighetsforstyrrelser og andre lystige fenomener. I morgen har jeg min siste eksamen på sykepleiestudiet, så jeg gleder meg noe voldsomt til å bli ferdig med den. 

Ønsker alle stressa lesere lykke til! Vi kommer oss gjennom det. 

Klem fra Iselin

En god start på det nye semesteret

Hvordan kan du komme i gang med det nye skolesemesteret på best mulig måte? Det er ikke noe poeng å bli fortvila allerede nå, for vi skal nå gi deg tipsene for å komme i gang på en god måte!

 

Kjøp inn alt du trenger av skolemateriell før første forelesning

Finn pensumlistene dine på nett og finn ut av hvilke bøker du trenger. Hvis du har lite penger, kan du prioritere å kjøpe de bøkene du skal lese først i semesteret. Hvis du skal ha mange bøker og har god tid, er det lurt å kjøpe bøkene i to omganger. Det blir nemlig veldig tungt etter hvert. Dersom du helst vil kjøpe bruktbøker, kan du oppsøke en pensumkafe eller sjekke finn.no.

Husk også å kjøpe permer og kladdebøker, slik at du kan skrive gode notater og sortere dem underveis i semesteret. Da blir det godt å finne dem igjen når du skal lese til eksamen senere.

Kjøp også gjerne en penn, så har du noe å skrive med.

 

Spar penger

Vi studenter får alltid litt mer penger i starten av  semesteret. Det er lurt å sette av noen tusenlapper så fort som mulig og spare, slik at det ikke blir vanskelig når det blir sommerferie. Man har jo gjerne husleie man skal betale da, og det pleier å bli vanskelig, siden man ikke får penger av Lånekassen.

 

Spis godt

Sørg for å spise sunt, godt og variert gjennom hele semesteret. Man blir mer opplagt, hvis man spiser god og sunn mat. Vi er ganske flinke til det her i Dukkehjemmet, men det pleier å bli noen utskeielser i eksamensperioden. Når det blir vår og varmt i været, kan du kanskje lage deg vannmelonhjerter?

Tumblr_louzg2jzzq1qdpsx9o1_500_large

Funnet her.

 

Ommøblere rommet

Noen ganger trenger man bare litt forandring. Enten det er fordi man er lei av omgivelsene, eller fordi man er plaga med mugg, kan det være lurt å ommøblere litt. Kanskje man klarer å lage seg noen nye og bedre systemer i prosessen. Ta gjerne en tur på Ikea og kjøp inn bokser og lignende for å sikre enkel lagring. Sylvi-Ann har ommøblert på rommet sitt, her er resultatet:

Litt smårydding gjenstår, men det ser veldig bra ut på rommet til Sylvi-Ann. Dere ser kanskje at hun har ryddet i bokhylla.Hun har kjøpt seg et smykketårn på Ikea. Kjempekjekt!

Hun har igjen å rydde i papirene sine, men det skal nok skje snart.

 

Rydd i klesskapet

Det har en tendens til å hope seg litt opp i klesskapene etter hvert. Derfor kan det være lurt å rydde klesskapet før semesterstart. Gi bort klær du aldri bruker og som ser fine ut. Utslitte klær kan du kaste. Hvis du har et stykke å gå til klescontaineren, kan du kombinere dette med en gåtur. Hvis du for eksempel har en enormt skjørt eller noe, som du aldri kan bruke igjen, kan du sy det om til for eksempel et skjerf... Eller kanskje noe annet.

 

Vær sosial

Finn på noe med vennene dine. Ikke bare før semesterstart selvfølgelig, men også etter skolen har starta. Dra på fest, kino eller spill spill en kveld. Det er gøy, og det er viktig å koble av litt innimellom. Det er absolutt lov å ta seg en fest i ny og ne, men det er veldig lurt å ta festen på en fredag. Da kan du nemlig bruke søndagen til lesedag, og du kan møte godt forberedt til forelesninger på mandag.

Tumblr_lqv7gwpz8k1qckdzco1_500_large

Funnet her.

 

Lykke til med det nye semesteret!

Sliter du med hoste?

Jeg hoster og hoster, og det kan det jo hende noen av de kjære leserne våre også gjør i disse travle tider.

Hentet herfra.

Derfor vil vi gi gode råd fra den fine boka vår Enkle og gode kjerringråd (av Anne B. Bull-Gundersen). Jeg har testet ut rådene og vil gjerne dele mine erfaringer med dere.

 • Det første rådet er å ta et timiandampbad. Det er enkelt å lage et timiandampbad. Man bare koker opp ganske mye vann (for eksempel en liter), og så tar man oppi ei spiseskje timian. Så skal man inhalere dampen, gjerne med et håndkle over hodet. Min dom: Ganske behagelig, kanskje det hjelper?

  

 • Et annet råd er å drikke en blanding av løk og honning. Man hakker en løk, koker den mør i litt vann, blander med honning, siler blandinga og drikker slurker av blandinga i løpet av dagen. Min dom: Det smakte helt ok, og det var ikke mye jobb med det. Ellers litt vanskelig å si om det virker. Jeg hoster mindre nå enn jeg gjorde i stad, men det kan jo faktisk også tenkes at det er på grunn av timiandampbadet.

     
Jeg hakker løk, koker løk, tar i honning og siler (jeg brukte en klut som sil).

 • Man kan også blande olivenolje og sitronsaft, riste kraftig og drikke. Dette synes jeg var ganske så ekkelt. Men hosten min har altså roet seg litt - i alle fall for en stund! Så gjør som jeg og kombiner alle rådene. Nå gleder jeg meg til å drikke miksturene utover kvelden. 

  
Sitron og olivenolje.

 • Mot kløende hoste er det også anbefalt å blande en spiseskje smør med en teskje honning. Siden jeg ikke er så glad i smør, og heller egentlig ikke akkurat er plaga med kløende hoste, har jeg valgt å ikke teste ut dette tipset. Men hvis du er plaga med kløende hoste, er det jo verdt et forsøk? Forresten er det jo mangel på smør nå, så kanskje du heller skal prøve med litt olivenolje. Legg igjen en kommentar hvis du tester det ut! 

 

Kos deg i kveld med eller uten hoste og hostemedisin! 

~ Sylvi-Ann

Dagens ord

Trivelig tirsdag

I dag er det tirsdag 22. november. Akkurat nå ligger Ingunn på sofaen og er flink student, og jeg sitter i sofaen og ser på henne og Unge mødre. Jeg ser kanskje mer på Ingunn enn på mødrene. Jeg har vært hos Martha i dag. Vi har søkt etter litteratur til bacheloroppgava og ellers hatt en hyggelig dag. Sylvi-Ann er på skolen og jobber flittig mot eksamen. Med andre ord: her er det bare velstand og glede. 

I dag har det vært fint vær i Bergen, men det ser ut som det skal bli regn snart. Det er litt kjedelig, for det betyr mye med litt fint vær i en ellers mørk høstsesong. Mange kjenner eksamensnervene, og man har nok å bekymre seg for om man ikke skal bekymre seg for været også. Så vi må nok unngå å tenke på det, men det kan selvfølgelig hjelpe med en liten soldans i ny og ne. 

Bilde av en skyfri sommerhimmel.

Her er en adventsappelsin. Jeg laget en på juleverkstedet som står klar til 1. desember.

Appelsin er en oppmuntrende og spennende frukt som kan brukes til så mangt. Jeg har altså brukt den til å stikke nellikspiker i. Andre forslag er å spise den, se på den og glede seg over del delikate fargen, ellers kan man gjøre som de gjorde på God Morgen Norge i dag. Du kan lese alt om da værdame Ane måtte steppe inn som TV-kokk på tv2.no. Jeg siterer:

 • Med den faste God morgen Norge-kokken Wneche på ferie og en syk reservekokk måtte værrepresentatør Ane Nyrerød til pers. Den kreative damen tok seg en tur på Wenches bakkjøkken for å finne ingredienser nok til å kokelere på direkte morgen-tv.

Værdamen viste tv-seerne hva man kan gjøre med appelsiner:

 1. Skjær appelsiner i tynne skiver. 
 2. Legg skivene på en rist i en ovn forvarmet til mellom 75-100 grader (Her hadde Ane og Signe litt problemer med å åpne ovnen).
 3. La tørke i 2-4 timer avhengig av tykkelsen på skivene. Frukten bør tørke så lenge som mulig uten å bli brent. Den må være helt tørr! (Her oppsto også visse problemer. Wenches ovn var visst ikke så samarbeidsvillig i dag.)

I tillegg til å spise appelsinskivene (sunt snacks) kan du for eksempel pynte julegaver med dem (pakk i avis- eller gråpapir og tre skivene på båndet), pynte glass (dypp kanten på glasset i appelsinsaft og sukker og fest en tørket appelsinskive på glasset) eller lage en julelenke (tre tørkede fruktskiver og kongler på et snøre). 

Tørkede appelsiner kan brukes til så mangt. Signe Tynning og Ane Nyrerød er i det kreative hjørnet og lager pynt og snaks av sitrusfrukter.

Se, så delikat og fristende!

Vi skulle selvfølgelig helst ha fått disse gode tipsene før juleverkstedet vårt, men vi tar det uansett med oss. Det er ofte gøy når man må ta ting på sparket slik som Signe og Ane måtte i dag. Vi koste oss veldig med sendingen og ser for oss at de lo godt av seg selv etter sendetid.

Ha en god kveld!

- Iselin

Det nærmer seg eksamen

I slutten av hvert eneste studiesemester kommer eksamensnervene. Det slår aldri feil, i hvert fall ikke hos meg. Uansett hvor mye jeg har lest, hvor mange forelesninger jeg har vært på eller hvor bra jeg har jobba i løpet av semesteret, kommer de ukene der jeg mister all tro på meg selv. Jeg gruer meg til eksamen, og jeg gruer meg mer og mer for hver dag som går.

Når det nærmer seg eksamen, hender det at jeg er så nervøs og redd at jeg rett og slett glemmer at jeg har det fint ellers. Jeg glemmer også hvor fornøyd jeg har vært med min egen innsats tidligere i semesteret. Når jeg møter andre medstudenter, blir jeg lei meg fordi jeg føler at jeg ikke kan noe. De andre kan jo alltid så mye mer enn meg. 

OK, det er kanskje litt dumt å surve. Det pleier jo å gå bra på eksamen. Men det er denne følelsen i forkant som plager meg så veldig. Jeg misliker denne frykten så sterkt, fordi jeg mister absolutt all tro på meg selv. Jeg hater å ha eksamensnerver.

Jeg er ikke alene om å føle det slik, det veit jeg. Derfor har jeg søkt litt på nettet og funnet noen gode tips for å roe ned eksamensnervene:

 • Skaff deg oversikt over pensumet, ikke bare niles. Begynn i god tid, slik at du har mulighet til å ta deg noen gode pauser.
 • Skriv gjerne notater mens du leser (jeg har tro på at man lærer veldig mye når man skriver, da helst for hånd).
 • Snakk med medstudenter som du kjenner litt godt om pensum og selve eksamen. Det hjelper faktisk litt å grue seg sammen. Du bør unngå å henge mye med de som stresser deg og psyker deg helt ut.
 • Stell godt med deg selv. Unn deg et fotbad, en ekstra lang dusj og god mat mens du sitter og leser. Da får du opp humøret og finner kanskje motivasjon til å fortsette lesinga.
 • Ikke tenk på alt som kan gå galt på eksamen. Tenk heller på alt du kan få til!
 • Tenk at eksamen ikke er farlig, du har jo hatt eksamen før. Se på eksamen som en arbeidsoppgave.

November-11-2011-02-56-53-screenshot20111110at5_large

Henta her.

Jeg vet at jeg gruer meg unødvendig mye. Så nå har jeg bestemt meg for å heve meg over dette. Jeg skal heller bruke kreftene mine på å lese det jeg kan klare fram til eksamen, så får det gå som det går. Jeg sier som jeg sa da jeg var liten: "E greie det e vil greie!" (Jeg snakka Vinstra-dialekt da jeg var liten...)

- Ingunn 

Søndagskveld

I kveld har vi kost oss skikkelig. Iselin har vært superflink i dag og har ikke bare lest til eksamen, men også lagd middag og bakt eplekake. Sylvi-Ann har også vært flink. Hun har nemlig vært på skolen og kopiert opp masse ark som hun skal ha med seg i praksis i morgen. Og jeg har så å si lest ut Irr! Grønt! av Dag Solstad. Flott flott.

Til middag hadde vi svineoksegryte med tomater stekt i ovnen med fetaost på og ris. Nå lurer du sikkert veldig på hva svineoksegryte er! Det er ikke mer avansert at det er gryterett beregna på oksekjøtt, men med svinekjøtt i stedet. Det var veldig godt.

Til dessert hadde vi Iselins eplekake med vaniljeis til. Vi har en veldig ustabil stekeovn her hos oss, så kaka ble godt stekt på utsida, men den var fortsatt rennende inni. Det var jo litt dumt, men det var ingenting å si på smaken. Iselin er en kløpper på å bake.

Mens vi spiste dette gode måltidet, så vi på en flott film. Vi driver nemlig og forebereder oss på jula og ville i dag se Solan, Ludvig og Gurin med reverompa.

picture

Denne filmen ble ferdig i 1998, og den er en av Norges første helaftens tegnefilmer. Mange forbinder denne filmen med jula, men den handler egentlig ikke om det. Selv om det er vinter og "så kandt at stjernene skjenver av kunde", foregår ikke handlingen i jula, men i periodene der man forbereder seg til jula. Og det passer jo bra nå.

Bildene er henta her og her.

Gurin er en liten fjøsnisse som er glad i å gjøre revestreker. Selv om han får kjeft gang på gang, klarer han ikke å la være, og dette blir veldig dramatisk for den lille krabaten. En natt våkner Gurin av at det vokser ut en revehale gjennom buksa hans. Dette er straffen for at han er så uskikkelig. Ryktene om Gurin med reverompa beveger seg raskt og kommer fort fram til hovedstaden og Enkefru Stengel Føhn Glads hus. Hun har lyst på den fineste revestolaen, og den sitter på rompa til Gurin. Enkefrua vil ha hjelp av privatdetektiv Gundersen, men han og Ludvig vil ikke hjelpe henne. De vil heller prøve å hjelpe Gurin. Dette er en spennende og dramatisk film som passer bra for folk i alle aldre. Vi vil absolutt anbefale deg å se den for å komme i julestemning eller se den i jula.

Her kan du se starten av filmen (det er litt mye tekst på starten):

 

Ha en fin søndagskveld videre!

- Ingunn

Dagens outfit

Selv om vi ikke er en moteblogg først og fremst, har vi noen ideer om hva som er fine og flotte klær. I dag har jeg på meg en av mine favorittopper, nemlig t-skjorta med Tøfflus på. Jeg pleier ikke å bruke den så mye utendørs, når jeg vet at det er lenge til jul. Men i går fikk jeg årets første følelse av julestemning, og jeg tok meg friheten til å ta den på i dag.

Denne fargen har min t-skjorte, men min er en damemodell. Bildet er henta her.

Probat og NRK samarbeider om å lage slike morsomme og fine t-skjorter, og merket heter "Juksa litt". Besøk hjemmesidene deres her. De har mange forskjellige varer: t-skjorter, forkler og grytekluter. Og motivene er gode, gamle NRK-figurer som vi husker fra vi var litt mindre. Noen av dem er Fleksnes, Ingrid Espelid Hovig, Raffen, Gullars og Titten Tei. T-skjortene ligger på 299 kroner, tror jeg, og de selges på nett og på Carlings. Kjempefin julegave til deg selv eller noen du er glad i!

- Ingunn

Dagens skuffelser

Vi begynte dagen tidlig i dag. Iselin og jeg hadde tenkt oss på HF i dag for å lese fram til eksamen, og jeg tenkte jeg skulle være lur. Jeg kjøpte nemlig kaffeputer.

For noen uker sida var Sylvi-Ann og jeg på butikken og oppdaga disse nye kaffeputene i kaffehylla. "SÅ LURT", sa vi, "det er jo som te bare kaffe i stedet". Det er kjempekjekt for studenter å ha med seg kaffe på skolen, sånn at man slipper å kjøpe seg den sure kaffen i kantina hver dag. Dessuten smaker filterkaffe bedre og er sunnere enn pulverkaffe. Sånn ser posen ut:

Bildet er henta her.

Jeg kjøpte altså en slik pose i dag, og tenkte Iselin og jeg skulle ha den med oss på skolen for å holde oss våkne. Men plutselig ser Iselin på posen, blant masse tekst om Ali Kaffe sin historie og sånn, at "med Ali kaffeputer kan du raskt og effektivt lage en kopp kaffe på en kaffeputemaskin" (Ali Kaffe Kaffeputer 2011, min utheving). Hva er en kaffeputemaskin? Og hvorfor i all verden er putene så små på pakka? Én pute er cirka like stor som en post-it-lapp!

Vi tenkte nå vi skulle prøve å lage en kopp med tekaffe, slik vi hadde tenkt, men kaffen smakte bare vann, dessverre. Så vi endte opp med å kjøpe et glass med Friele pulverkaffe i stedet.

Litt utpå dagen fortalte vi Maria og Ina om dette, og vi fikk den briliante ideen at vi skulle ta patent på kaffe i teposer. Vi sjekka til og med nettet for å se hvordan man tar patent, og vi prøvde å se om det fantes noe lignende. Dessverre ser det ut til at kaffe i tepose allerede finnes... Dobbel skuffelse.

Dukkehjemmet sier: Ikke kjøp Ali kaffeputer med mindre du har en kaffeputemaskin lett tilgjengelig.

Bildet er henta her.

- Ingunn

Dukkehjemmet tester...

...Freia Sjokoladeegg!

Bildet er henta her.

Freia lanserte for en stund siden sine julesjokoladeegg. Deres fylte påskeegg har blitt en slager, og de skulle sikkert prøve å lage enda en bestselger. Men dette syns vi er et merkelig og unødvendig konsept. Egg har ikke noe med jula å gjøre, og derfor hadde vi heller sett at de kunne laget julesjokoladenisser eller julesjokoladekuler. Freia bør skamme seg. Likevel må jo dette produktet testes ut, og vi sier ikke nei takk til å prøvesmake.

Foreløpig er det bare Iselin og jeg som har smakt juleeggene, og vi har litt delte meninger. Iselin likte dem godt, men sier at de ikke hadde noen smak av jul. Hun synes heller ikke at de var bedre enn annen sjokolade, men når sjokoladesuget melder sin ankomst, fungerer de fint. Jeg derimot likte dem ikke i det hele tatt. Jeg klarte jo å spise opp ett egg, men jeg kommer ikke til å spise det igjen, fordi jeg syntes de smakte kunstig og ekkelt.

Vi har kasta terning, og her er resultatene:

Iselin sier: "Jeg gir sjokolade høyt terningkast generelt, og disse eggene var helt greie".

Jeg sier: "Jeg er nådeløs i min dom og gir eggene en ener. Noe så motbydelig".

 

- Ingunn

Nye musikktips fra *kremt*

Vi er dessverre ikke så veldig flinke til å sjekke bloggmailen, men jeg gjorde det tilfeldigvis i går. Og da lå det sannelig musikktips i innboksen fra vår faste leser *kremt*. Han har sendt oss tre sanger som han syns vi bør anbefale her på bloggen, og det kan vi gjerne gjøre.

Bildet er henta her.


Den første sangen liker jeg kjempegodt. Den er fengende, og jeg får alltid lyst til å danse når jeg hører den på radioen. Hør på Maroon 5 ft. Christian Aguilera - Moves like Jagger:

Den andre har vi ikke hørt så mye på her i Dukkehjemmet, og den er ikke akkurat vår kopp te, men vi har hørt den noen ganger når The Voice har stått på i bakgrunnen her. Jeg liker at Pitbull bruker spansk i låtene sine. Pitbull ft. Marc Anthony - Rain over me:

Den tredje og siste sangen vekker minner fra noen av festene vi hadde i sommer med kolleger fra Hunderfossen. Dette er kanskje ikke en sang jeg ville satt på av meg selv, men det er artig å høre den igjen. Plumbo - Møkkamann:

Hva syns du om disse sangene?

- Ingunn

Om livet

Life is a gift... Accept it 

Life is an adventure... Dare it

Life is a sorrow... Overcome it

Life is a tragedy... Face it

Life is a duty... Perform it 

Life is a game... Play it

Life is a mystery... Unfold it

Life is a song... Sing it 

Life is an opportunity... Take it 

Life is a journey... Complete it

Life is a promise... Fulfill it 

Life is love... Discover it 

Life is beauty... Praise it

Life is truth... Realize it 

Life is a struggle... Fight it 

Life is a puzzle... Solve it 

Life is a goal... Achieve it

Hentet her

Løvenes konge

Til alle dere som ikke har fått det med dere, dette er en oppfordring om å løpe til nærmeste videobutikk og kjøpe Løvenes Konge på DVD og Blue-Ray. Min favorittegnefilm er nemlig ute i butikkene igjen - fem år etter den først ble gitt ut! 

Det er kanskje ikke nødvendig å fortelle hva filmen handler om, for det regner jeg med at alle vet godt. Men jeg har lyst til å legge ut noen flotte bilder fra filmen, slik at du får lyst til å se den igjen.Bildene er henta her.

 - Ingunn

Om lidt er kaffen klar

Det finnes nesten ikke noe bedre enn å våkne om morgenen og ha tid nok til å trakte seg en stor kopp med kaffe. Det er også godt å trakte en god kopp med kaffe når man kommet hjem fra skolen. Kaffe er godt nesten når som helst!

 

Kaffe må i sannhet være en langsomt virkende gift, for jeg er åttifire og ennå ikke død...
- Voltaire 

 

Det er ingen tvil om at kaffe er godt, men det er faktisk sunt også! KK kunne for noen dager siden fortelle at fire kopper svart kaffe om dagen motvirker depresjon, Alzheimers og diabetes. I tillegg skriver de at koffeinen i kaffe kan hjelpe mot Parkinson. Så dette betyr vel at vi kan drikke noen kopper kaffe om dagen med god samvittighet.

Likevel er det viktig å ikke overdrive inntaket. Fire kopper om dagen er grensen, og hvis man pleier å gå over dette, kan det være skadelig for hjertet, og blodtrykket vil øke. I tillegg er sjansen for spontanabort større hvis du drikker mer enn to kopper kaffe om dagen når du er gravid.

Vil du lese mer om dette? Trykk deg inn her.


Bildene er henta her.

Sliter du med gnagsår?

Iselin og Sylvi-Ann var på Fløien i går med Beate, og Sylvi-Ann klarte å få gnagsår på turen. Det er dessverre slik at mange får gnagsår når de er ute og går på tur, og vi skal prøve å hjelpe deg med å bli kvitt gnagsårene. Her kommer noen kjerringråd:

Bildet er henta her.

Før du skal ut på tur, er det fint å forberede seg og forhindre gnagsårene i å utvikle seg. Dette kan du gjøre ved å bruke tynne ullsokker (ikke bomullssokker) med nylonstrømper under. Hvis du ikke har nylonstrømper lett tilgjengelig, kan du også pakke inn hælen din i plastfolie eller tape med sportstape før du tar på deg sokken.

Bildet er henta her.

Hvis du allerede har fått gnagsår, kan du prøve å ta en bit av en eggehinne (fra innsiden av et eggeskall) og dekke over gnagsåret. Det er viktig at du legger den våte siden av hinna på såret, og så må du la det tørke. Det kan være litt vanskelig å få hinna til å sitte, så da kan du jo bruke et plaster for å holde det på plass. Hinna skal ikke fjernes, men sitte på til det kommer ny hud på såret.

Bildet er henta her.

Hvis du allerede er ute i skogen, og tilfeldigvis glemte å ta med deg et egg på turen, kan du rett og slett klatre i ei gran eller ei furu og finne litt kvae. Når du har funnet kvaen, kan du smøre det over såret. Kvaen lindrer og beskytter.

Tipsene er henta fra Anne B. Bull-Gundersens bok "Enkle og gode kjerringråd".

Lykke til og god tur!

Glede

Dagens ord er:

Måtte gledens engel
følge deg
tett og trofast 

Vi håper dere er glade og har det bra! Iselin og Sylvi-Ann som er i praksis nå, ser tydelig hvor viktig det er med godt humør når man jobber med mennesker! Både gamle, slitne og syke og unge, ukonsentrerte med mange ting å tenke på trenger litt glede og godt humør! Stemningen blir så god hvis man kan le litt og ta ting med et smil! Man må ikke ta ting så høytidelig, og man trenger ikke å gjøre problemer ut av alt. Man kan le og smile litt av ting også :)

I dag vil vi skrive noen ting som gjør oss glade. Så vil vi anbefale dem som er lei seg, til å glede seg - kanskje over noen av de samme tingene!

Vi blir glade av...

 • å prøve ut nye matretter og finne ut at det smaker kjempegodt
   
 • å spille spill med gode venner og snille folk
   
 • ungdomsskoleelever av alle slag. Søte, fjerne, morsomme, snille.
   
 • å synge bursdagssangen for vennene våre og se at de blir glade
   
 • å gi bort gaver
   
 • å høre på pen eller morsom musikk
   
 • å se små, søte barn på gata
   
 • å drømme noe fint og huske det etterpå
   
 • at sola skinner i Bergen
   
 • Tangerudbakken
   
 • å få telefoner fra venner og familie
   
 • å rekke Bybanen
   
 • å se på skyfri himmel og tenke på hvor mye pent som finnes i verden
   
 • nybakt mat
   
 • å glede seg til noe. Vi blir glade i livet av å ha noe å glede oss til. Ingunn og Sylvi-Ann skal til Örebro til noen veldig hyggelige svensker i oktober. Det gleder vi oss til!
   
 • at vi danser for hverandre i Dukkehjemmet

 • å plutselig møte på noen man ikke hadde sett på en stund

 • å få en hyggelig melding

 • å oppleve at noen andre tenker på og bryr seg om oss

 • myk hud

 • pene øyne

 • å tenke på at det snart blir litt kaldere så vi kan ha på votter

 • å tenke på at vi blir gladere av å glede andre 

 

Hva blir du glad av?

284752_182028241862350_100001655264045_406184_5522421_n_large_large

Bilde fra weheartit

Her er en pen sang. Den handler om at vi bør tenke over hva vi har og være glade for det, og at vi kan holde humøret oppe. Nothing's gonna bring me down. 

 

1540_large

Herfra.

Gratulerer, Portugal

Hvis dere har fulgt med på kampen i kveld, vet dere at vi tok feil. Portugal vant 1-0 over Norge. De fikk et nydelig mål. Huseklepp var vel ikke like god som enkelte håpet på i andreomgang. Bedre lykke neste gang!

POSTIGA SCORER: Helder Postiga setter inn 1-0 til Portugal. Rune Jarstein når ikke frem mens Vadim Demidov og Brede Hangeland fortviler. Foto: AP

Hentet her. 

Uansett, takk for kampen! Ha en fortsatt fin kveld. 

3. juni 2011

Heihei!

Vi er tre jenter som er glad i å ha ting å drive med, men vi er også tilbringe hyggelige kvelder foran TVen. Under dagens sitat følger en kritisk vurdering av TV-programmer som vi har vært vitne til denne våren:


4-stjerners middag

Dette har gjennom lang tid vært ett av de programmene vi virkelig liker. Vi har skrevet om det ved flere anledninger, men må nesten nevne det igjen. Nå i vår har vi hatt det travelt, men vi har tatt oss litt tid til å følge med. Vi er takknemlige for at det har gått reprise fra hele uka på søndager.

Erik Mortvedt

Hentet her.

Erik Mortvedt vant årets finale og ble TVNorges Stjernekokk 2011. Ellers har deltakerne vært spennende, flotte, flinke, klønete og hyggelige, for å nevne noen gode egenskaper. Vi har lært mye om matlaging og er enige om at programmet er både lærerikt og underholdende. 

Paradise Hotel

"Det ble en svært dramatisk finale på Paradise Hotel! Etter at Kim mistet finaleplassen foran en sjokkert jury, valgte Heidi Micke som ny partner. Til slutt var det likevel Madelen og Niklas som stakk av med seieren."

Hentet her.

Årets sesong har ikke gitt oss veldig mye, men det er klart vi har fulgt med. Programmet er til tider både spennende, underholdende, pinlig, teit og morsomt. Deltakerne i år kan egentlig beskrives på omtrent samme måte. Men vi er glade for at TV3 har laget noe som gir oss så innholdsrike dager og nye samtaleemner. Veldig synd at det er over for denne gang. 

Total Blackout

Dette programmet på TVNorge er slett ikke verst! Seks deltakere blir utsatt for det de frykter mest - i stummende mørke. Programmet er nokså underholdende, spesielt fordi deltakerne blir litt lurt. Noen av oppgavene virker skumlere for deltakerne enn de egentlig er. Når man slukker lyset, er det klart man kan bli skremt. Hjemme i sofaen virker det ikke så skummelt å danse limbo over et flatt gulv, for eksempel. En av de morsomste oppgavene er når deltakerne skal gjette vekt eller alder på mennesker i ulike former og fasonger. 

Prog 7 Total Blackout

Hentet her.

Prog 6 Total Blackout

Både programleder og deltakere har gjort sitt beste, noen med større hell enn andre. Vi gir pluss for fine drakter!

Vinn på minuttet

Dette gameshowet fra TV2 går ut på at deltakerne prøver seg på ulike utfordringer. Oppgavene er laget ved å bruke dagligdagse gjenstander som man har hjemme. Deltakerne har øvd seg før de kommer i studio - dermed er de virkelig gode, og det er et imponerende show. Man har ett minutt på hver oppgave, så her går det unna! Deltakeren vinner 1 million kroner hvis han/hun klarer alle oppgavene! 

Eksempel på oppgaver er

- kaste brødskiver i brødrister
- blåse såpeboble over gulvet
- sortere non stop
- skyte ned brusbokser med gummistrikker
- sprette blyanter opp i glass 

Og alt skal altså foregå på ett minutt. Vi liker programmet, det er fart og spenning og dyktige deltakere. Hyggelig programleder også. Litt trist når noen ryker ut, men slik må det vel være i slike game shows. 

Norske talenter

Daniel J. Elmrhari vant «Norske Talenter 2011»-finalen fredag 27. mai.

Hentet her.

Flinke Daniel på 11 år stakk av med seieren i årets norske talenter. Vi er glade for at han vant, det fortjente han. Vi er enige med Adil som syntes det var fint at en danser vant. Adil Khan var dommer sammen med Mia Gundersen og Alex Rosén. Flinke dommere med ulike kommentarer og kompetanseområder. Vi synes det var mange gode deltakere med, og vi liker programmet. God underholdning på fredagskvelden. Vi har ikke fulgt med på hver episode, men de gangene vi har sett på, har vi hatt en hyggelig stund sammen med TV2. 

God Morgen Norge

Dette liker vi å se på, men det er ikke alltid vi er oppe så "tidlig" eller er hjemme på den tiden. Vi liker spesielt godt Wenche og alle de gode mat-tipsene hennes. Flinke folk! 

Billig, men god vin!

Hentet her.

Ellers kan vi nevne noen av de andre programmene vi har sett på. Vi er blitt veldig glad i å se på Østnytt for å få med oss nyheter fra Lillehammer og omegn og for å komme ned på jorda slik at vi er sikre på å ikke bli for påvirket av "storbyens" evige mas. Blant andre programmer som har stått på programmet er Top Model og Kongsvik ungdomsskole. Her kommer gjennomsnittlig terningkast av programmene vi har sett på i vår: 

I dag har det forresten vært fint vær i Bergen by. Takk for det! 

Ha en hyggelig kveld videre. 

Er du forkjøla?

Vi er syke alle tre i Dukkehjemmet, og som vi har nevnt her på bloggen tidligere, har vi stor tro på effekten av kjerringråd. Her gir vi deg noen gode råd og håper du blir kvitt forkjølelsen!

Kjerring

Solhatt, hvitløk, ingefær, sitron, honning, store doser av C-vitaminer, pepper og eukalyptusolje hjelper mot forkjølelse. Solhatt og hvitløk virker forbyggende og styrker immunforsvaret ditt, men hvis du er i ferd med å bli forkjøla, kan du gjerne ta en kjempedose med hvitløksfedd. Du kan også koke pressa hvitløk sammen med melk og honning.

Solhatt... Neida! Dette er solhatt som hjelper mot forkjølelse:

Hvis du allerede har blitt syk og vil kurere forkjølelsen, kan du lage ingefærte, ved å rive ca. 2 cm ingefærrot og helle over kokende vann. La det trekke i 10 minutter. Hvis du putter oppi litt kajennepepper eller honning, blir teen enda mer virkningsfull.

Ellers kan du drikke saften til en pressa sitron, eller ta en stor dose (opptil 3000mg) c-vitaminer. Du kan også drikke varm melk eller svelge 20 hele pepperkorn med et glass vann. Hvis du har en følsom mage, bør du unngå den siste varianten.

Sliter du med rennende nese? Da kan du drikke et glass vann med 3 dråper tabascosaus. Hvis du er tett i nesa, kan du lage et timian- eller eukalyptusbad. Kok opp vann, og ha frisk eller tørka timian eller noen dråper eukalyptusolje i vannet. Innhaler dampen med en gang, den er nemlig mest virkningsfull da. Du må gjerne legge et håndkle over hodet og sitte over badet i 5-10 minutter.

Rennende nese

 

Rådene er henta fra Anne B. Bull-Gundersens bok Enkle og gode kjerringråd.

Kjeder du deg?

Når man har fri, og været er skikkelig stusslig - hva skal man ta seg til da? Når det er vår, ja, nesten sommer, så vil man jo gjerne være ute så mye som mulig. Vi vil grille, sole oss, gå tur, hoppe strikk og pantis og bade. Men neida, Yr har ikke gode nyheter til oss som har fri:

Men vi her i Dukkehjemmet klarer å aktivisere oss, selv om det høljer ned ute. Vi vil nå gi deg noen tips for hvordan du kan utnytte dagen innendørs.

LES

En bok som står i bokhylla og venter på å bli lest. Dette kan være en roman, diktsamling eller en bok du har på pensum. Det er kjedelig å lese pensumlitteratur, men det kommer til å føles så godt etterpå. Du kan også lese et blad og ta de morsomme testene som står inni der. Våre favorittblader er Cosmopolitan og Mag.

 

LØS KRYSSORD

Mange tror at kryssord bare passer for pensjonister og sånn, men vi synes kryssord er veldig gøy. Spesielt når det er kryssord som ikke er for vanskelige. Vi har kjøpt kryssordblader, for da kan man sende inn løsningene og vinne premier. Vi liker godt Hjemmets Hobbykryss, fordi oppgavene ikke er for vanskelige, og man kan vinne mye fint. Når vi står fast bruker vi en flott internettside, hvor man nesten alltid får svaret på det man lurer på. Vil du ha hjelp med et kryssord, kan du bare gå inn her.

Tumblr_lk42awyzmo1qd5adqo1_500_large


SE PÅ REPRISENE AV 4-STJERNERS MIDDAG

Vi liker 4-stjerners middag her i Dukkehjemmet, men det er ikke alltid vi får sett det når det sendes på ukedagene. Derfor synes vi det er supert at alle fire episodene går i reprise på søndager. Liker du 4-stjerners middag?

 

VASK KLÆR

Klesvask pleier å samle seg opp når man har eksamen. Derfor er det fint å kunne få vaska noen maskiner når man har fri. Det er ikke noe morsomt, men det er innmari godt å få det unnagjort!


SE PÅ EN SERIE PÅ DVD

Vi liker å se på serier. Det eneste som er litt dumt, er at vi ikke klarer å begrense oss. Hvis vi først setter på en serie, må vi se en del episoder. Seriene vi har i samlinga er One Tree Hill, The OC, Keeping up Appearances og Sex and the City. Nå om dagen er det One Tree Hill, sesong 4, det går i.

Et flott dikt i eksamenstider!

I disse tider er det ikke lett

Man føler seg sliten, og akk, så trett

Med eksamen og oppgaver dagen lang

Skulle vi ønske vi var små og kunne sitte i et fang

 

I mai har alle studenter det slik

Man får lyst til å bade og være rik

Skulle ønske jeg var smart og ikke så lei

Men selvsagt vil studiene være bra for meg

 

Vi må gjøre vårt beste i tiden som kommer

For da kan vi snart nyte sol og sommer

Med god samvittighet, glede og gøy

Etter strålende innsats og en karakter som ble høy

 

Vi tenkte å gi noen gode råd

For å gjøre det bra og kose oss nå

Selv om vi har så mye å gjøre

Kan vi bruke sansene, spise og høre

 

Vi kan leve selv om vi leser masse

Vi kan leke og kose oss med sisten og kasse

Vi kan spise middag og dessert hver dag

Vi kan være sammen og være på lag

 

Tenk på alt vi kan gjøre snart

Det er jo sommer, det er helt bart

Vi kan gjøre mye allerede nå

Men vi kan tenke framover med glede og

 

Vi kan grille og synge og danse og le

Vi kan sykle, hoppe, gå tur et sted

Alt dette kan vi gjøre hvis vi først av alt

Skriver litt oppgave og leser normalt

 

Vi kan rekke alt hvis vi bare vil

Vi kan ha det gøy og få alt til

Vi kan også slite og streve vanvittig

Og se tilbake på sommeren niognitti

 

Så husk det blir uansett bra til slutt

For hver eneste jente, mann og gutt

Hvis du føler at alt går skeis og dårlig

Kan du huske det skjer to ganger årlig

 

Og husk å holde sammen i alle tider

Så kommer vi gjennom alle sider

Dette diktet hadde mange gode tips

Vi sier bare kom igjen, og vips!

Når det er fint vær....

I Bergen by er det nydelig vær i dag. Vi har mye vi er nødt til å få gjort nå før påske. Det er slitsomt å ha ting man  gjøre når man egentlig har lyst til å gjøre alt mulig annet hyggelig. Her er en liste over ting vi mye heller ville ha gjort i dette fine været:

 • Sitte ute på verandaen og lese. Dessverre er det for kaldt til å sitte lenge ute uten ullgenser. Så vi må nok vente til Ingunn er ferdig med strikkeprosjektet sitt eller til det er blitt varmere i været. Uansett - vi skulle gjerne hatt tid til å sitte og slappe av i solen på verandaen. 
 • Gå en tur med solbriller.
 • Ta vårrengjøring.
 • Drikke et glass vin eller en utepils et sted.
 • Sitte inne i stua med verandadøra åpen litt utover kvelden, uten et tonn av bekymringer. 
 • Sitte ute og grille med engangsgrill.
 • Spise reker. 
 • Plukke blomster.
 • Gå på Torgallmenningen, sette seg på en benk og spise årets første soft-is.
 • Hoppe strikk og slengtau.
 • Være på Brannkamp med strålende vær og magisk stemning.
 • Gå til et fjell og se utover byen. Det er så fint når det er sol.
 • Være ute i båt og spise.
 • Rake.
 • Bli litt solbrent.
 • Kjøre bil med takluke.
 • Spille rotte og leke boksen går. 
 • Danse line dance.

Utsikt fra verandadøra.

Har du vondt i hodet?

Siden vi er så opptatte av kjerringråd her i Dukkehjemmet, vil vi i dag gi deg et tips om hvordan du kan bli kvitt hodevondt. Det er mange ting som kan gjøres for å slippe plagene. Vi har fått hjelp av vår kjære Amund til å vise hvordan du skal gå fram.

 Dette er Amund. Han har vondt i hodet.
 

En vibrerende hodemassør er veldig effektivt. Hvis du har en vibrerende eller ikke vibrerende hodemassør, er dette veldig flott for å kunne slappe av i hodet. Noen syns denne hodemassøren er litt ubehagelig. Vi kjøpte vår på Enklere Liv for kanskje 200 kroner.
 


Pust dypt inn over en (åpen) boks med hornsalt. Trekk inn skikkelige drag, men du skal såklart ikke sniffe hornsaltet. Det blir bare dumt. Har du ikke hornsalt, kan du innhalere eplesireddik. Hvis du velger den siste løsningen, er det viktig at du legger deg og hviler litt mens du venter på at det skal virke.
 

Drikk 1 glass hvitvin tilsatt 1/2 ts ingefærpulver.
 

Press saften av en sitron og hell i en kaffekopp. Fyll opp med kaffe og drikk blandingen.
 

Legg rå potetskiver (dypp dem gjerne i eddik) eller kalde kålblader (ikke kinakål!) på tinning og panne. Amund gikk ikke med på det, så vi illustrerte dette med en isbergsalat med litt tørkerull under.
 

Lag et løkomslag ved å hakke en løk og pakke den inn i gasbind eller et annet tynt stoff. Løkomslaget skal ligge på nakken i ca. 20 minutter før det erstattes av et varmt håndkle. Vi valgte å vise dette uten å kutte opp løken og sånn, men dere ser i hvertfall hvor løken skal ligge.

 

Håper det hjelper!

Har du vondt i halsen?

Det er mye sykdom ute og går for tida. Det blir varmere i været, vi henger vekk vinterjakka og tar på oss tøysko. Vi er rett og slett litt dumdristige og gjør den samme feilen år etter år etter år. Så vi vil derfor gjerne gi deg noen tips om hvordan du kan behandle halsvondt.

Vi er glade i kjerringråd her i Bordellet, og vi vil skrive ned noen gode råd fra en bok som heter Enkle og gode kjerringråd samlet av Anne B. Bull-Gundersen.

Du kan gurgle følgende drikker flere ganger per dag. 

 • Karrivann: 1 ts karri i 1 glass vann.
 • Hvitløksavkok: 1 hvitløk kokes i ca. 2 dl. vann, siles.
 • Eplesidereddik: 1-2 ts eddik i 1 glass vann.
 • Sitronvann: saften av 1/2 sitron i 1 glass vann.

Ellers kan du lage en sitron-honning-blanding ved å presse 1/2-1 sitron i en kopp med varmt vann og putt oppi 2-3 ss honning. Hvis du drikker en slik drikk flere tre til fire ganger om dagen, vil du snart være på bedringens vei.

Hvitløk har både forebyggende og kurerende effekt. Spis litt hvitløk hver dag. Hvis du kjenner at det kribler i halsen, er det bare å hive innpå en god del hvitløksfedd. Hvitløk er nemlig en velkjent bakteriedreper!

Bildet kan du finne her.

I tillegg er solhatt kjent for å ha forebyggende og helbredende effekt. Du kan få kjøpt solhattolje på apoteket, og anbefalt dosering står på flaska.

Denne flotte kjerringrådboka handler om kropp og helse. Hvis du har noen spørsmål om kropp og helse, må du gjerne ta kontakt, så kan vi gi deg råd om hvordan du kan få det bedre!

Dagens tips: Finn barnet i deg:)

Jeg vil begynne dette innlegget med å både takke for tilliten, både som skrivbent og beboer i Dukkehuset denne vakre helgen i slutten av mars. Min offisielle blogg-debut følger:

"Den er stor, som kan være liten."

Dukkehjemmet i Ibsensgate renner over av visdomsord og gode råd til et bedre og lykkeligere liv! Og med fem beboere i helgen er det helt klart mer hjerterom enn husrom i heimen. Ordet nei finnes ikke i vokabularet, til tross for høy språklig kompetanse blant de innfødte, og det er nok også derfor Lisbeth i dette øyeblikk går løs på håret til Sylvi-Ann med saks og barndommelig lyst. I følge Sylvi-Ann sin "Dagens-ord-kalender" er nemlig dette dagen for å finne frem barnet i seg, noe jeg tror vi alle kan ha behov for en gang i blant.

Livet er alvorlig nok om man ikke skal ta seg selv så høytidelig hele tiden. En vis professor sa en gang: "De lykkeligste menneskene er de som ikke tar seg selv så høytidlig, men ser alvorlig på de store spørsmålene og hendelsene i livet." Det er for mye selvhøytidelighet i samfunnet i dag. Å gjøre feil er ikke noe å være redd for. Vi gjør feil hele tiden hver dag, og det er aldri for sent å snu eller grave seg ned om man skulle velge feil vei eller angre. Jeg liker å bruke håndballjentene som eksempel. I løpet av en kamp gjør de utrolig mange feil og tabber. De mister ballen, bommer på mål, krasjer i hverandre og snubler. Men de vinner likevel, og blir gang på gang kåret til verdens beste håndballjenter. Hvorfor det? Jeg tror det er fordi de tørr å feile, glemmer det og fortsetter å arbeide med den planen som er lagt på forhånd.

La oss alle bli inspirert av slike holdninger, gå ut i livene våre og tørre å feile. Det er i motbakke det går oppover og omveiene som fører lengst. Finn barnet i deg, lek og lær! Om du tørr å være liten, så blir kanskje de store problemene og valgene lettere å bære.Siden jeg, i tillegg til å være hobbyfilosof, er utdannet musikklærer på fritiden ble jeg anbefalt å legge ut noen lydspor til glede for allmennheten.

Dagens favoritter:

Damien Rice - Rootles Tree

The Coral - Dreamin of You

Jarle Bernhoft - Choices

Takk for meg! Og takk for at du leste denne bloggen!

- Jan Sigurd!

Roosenborg rykker need

Jippi, vi vant!

Vi har altså vært på Brann-kamp i dag, og det gikk strålende! Første tippeligakamp, og den var mot Rosenborg. Brann, Bergens stolthet, vant 2-1, og vi er så glade! Det var kjempegod stemning, og mange tilskuere. Chess hadde kjøpt 8000 av billettene og delte ut gratis. Det passet oss utmerket.

Iselin fikk seg en ny venn da Brann scoret første gangen. Siden han eldre bergenseren som stod ved siden av henne, hadde gått alene på kamp, måtte han feire målet med Iselin. High five og nesten klem hører med.

Banens beste ble den nye spilleren Ojo, og det er vi enige i. Austin var også konge i dag, hørte jeg noen som sa. Han var riktig god både til å stoppe og sende gode pasninger, og det er jo som kjent noe av det viktigste man gjør i fotball.

Her er Ojo, hentet herfra.

Vi vil trekke fram Bjørnar Holmvik som også scoret i dag. Og selvfølgelig vil vi ønske de andre nye spillerne Brann har med seg i år, hjertelig velkommen! Vi har tro på at det blir bedre tider for Brann nå, og vi håper de nye spillerne vil bidra masse.

Vi tror også at...

Vi kan bli veldig gode lærere.

På TVNorge på mandager går komiserien Kongsvik Ungdomsskole. Siden sendinga krasjer med Paradise Hotel, må vi se på reprisa på onsdager, men det går fint for oss. Kongsvik ungdomsskole er utrolig morsomt!

Her blir man kjent med den populære rosajenta Kine, gotheren André, den usikre jenta Victoria, rektoren Åsa, den slitne engelsklæreren Wenche og den nyansatte Marianne. Lene Kongsvik Johansen tar alle karakterene skikkelig på kornet.

- Sylvi-Ann og Ingunn

Jeg reiser alene

Vi har vært på kino i kveld og sett "Jeg reiser alene".

Bildet finner du her

Jarle Klepp har blitt voksen. Han studerer litteraturvitenskap i Bergen og lever som studenter gjerne gjør. Plutselig en dag får han et brev. I brevet står det at han er far til ei jente på sju år og at hun kommer på besøk til han i morgen. Jarle må passe på Charlotte Isabel Hansen i en uke.

 

Vi likte filmen kjempegodt, og vil anbefale alle å gå på kino for å se den. Skuespillerne gjør en kjempejobb, og det var morsomt at filmen var spilt inn i Bergen. For oss var filmen en klar 6'er!

Har du sett "Jeg reiser alene"? Hva synes du om filmen?

Bridget Jones' dagbok

I kveld har vi sett en artig film her i Dukkehjemmet. Nemlig Bridget Jones' dagbok. Denne morsomme filmen fra 2001 handler om Bridget Jones (Renée Zellweger) , en singel dame som drikker og røyker altfor mye og som trener altfor lite. Som nyttårsforsett velger Bridget å ta kontroll over livet sitt, og begynner å skrive dagbok. Gjennom filmen blir Bridget dratt mellom sjefen sin Daniel Cleaver (Hugh Grant) og familievennen Mark Darcy (Colin Firth). Hvem skal hun velge?

Bildet er hentet herfra.

Bridget og Mark.

Bridget og Daniel. Bildene er hentet herfra.

Her er også traileren til filmen, for dem som vil se:

 

God natt <3

Spill og vinn!

Vi har en ny avstemning, denne gangen trekker vi en vinner som får en premie! Det eneste du trenger å gjøre, er å skrive navnet ditt og hva du har stemt på i kommentarfeltet :) Lykke til!

PS: Maks 1 stemme om dagen.

 

 

Hva er ditt favorittspill?customer surveys

Nytt innlegg på bloggen!

Hei, verden

Vi (Sylvi-Ann og Kristian, de datakyndige) lager nytt design eller hva det heter. De er så flinke, men det blir kjedelig i stua av det. Jeg har vært på skolen i kveld. Jeg har lært førstehjelp. Nå er det trygt å være i nærheten av meg, jeg har nemlig lært å handle riktig i enhver situasjon. I hvert fall har jeg fått en smakebit av hva jeg kan komme borti som jeg burde klare å gjøre noe med. Mye blod. Jeg anbefaler alle å skaffe seg en viss kompetanse innen førstehjelp. Det viktigste er å ringe 1-1-3 og roe ned den som trenger hjelp. Presenter deg, det kan føre til trygghet, og folk får lettere tillit til noen de vet ha heter.

Nå skal jeg snart legge meg, det blir fint. Jeg har rosa gardiner og sengetøy på rommet mitt da, så det er sånn hyggelig rosa lys når jeg våkner om morgenen. Jeg blir nok ikke lei av at alt er rosa, tror jeg. Det er så gøy å leke prinsesse.

Det er fint vær i Bergen i dag. Litt kaldt, men opphold og sol. Det er ikke meldt regn før på fredag, så vi satser på fine dager. Jeg kjøpte meg jakke i dag. I går fulgte jeg treningsdvden til pilatesballen, så i dag er jeg støl.

"Forsøk å favne lyset,
lyset i ditt eget liv,
så kan du tenne lys
i andres liv."

Dette er dagens vakre ord. Prøv å tenke på dette når sola varmer deg i ansiktet. I akkurat den situasjonen burde det faktisk være en smal sak å favne lyset!

Dette blir det siste dere hører fra oss i Dukkehjemmet i dag. God natt! Og følg med oss.

- Iselin

 

 

 

Strikk, dans og tren!

Vi strikker og strikker for tiden. Det er riktig koselig. Sylvi-Ann driver fortsatt på med den ene sokken hun har begynt på, men i mellomtiden har hun også strikket en lue og et skjerf til Bamse! Her er han - fin, sant?Vi har også kjøpt en fin radio til å ha på badet, her er den! Så nå danser vi på badet.Til kveldsmat har vi spist litt sunnere vafler:

1 dl hvetemel
3 dl havregryn
3 dl melk
3 dl skummet kulturmelk
2 egg
3 ss rapsolje
2 ss sukker
1/2 ts natron

Visp, svell i 30 minutter og stek. Godt og ganske sunt :)

Ellers er det fint å trene litt på pilatesballen. Her er Ingunn i full aksjon:
Godt tips til senga

Hvis du har rammemadrass, er det lurt å kjøpe kantbeskytter. Da er det ikke noe stress å ta på laken, bare å ta det på overmadrassen. Vi kjøpte våre på Kid, en trivelig butikk. Tror den kosta 60-70 kroner.

Her er den på senga. Fia nyter synet.

Kongen av Bastøy

Vi var og så "Kongen av Bastøy" på kino, og alle tre likte den veldig godt. Vi synes det koster litt mye å gå på kino (100) kroner, men da er det fint at filmen er bra. Vi kan trygt anbefale folk å se den.

Filmen handler om forholdene på et slags guttehjem for problem-gutter på øya Bastøy, og den er basert på virkelige hendelser. Erling (som tydeligvis har drept noen før han kom dit?) kommer til øya og er en drivkraft bak et stort opprør fra alle guttene. For det er ikke lett å bo på hjemmet. Ingen fortjener å ha det slik, uansett hva guttene hadde gjort før de kom dit. (Noen var tatere, andre hadde stjålet fra kirkekassa ....) Husfaren er slem, og bestyreren er slem. Selv om de egentlig er snille også. Det er mye brutalitet og urettferdighet å kjempe mot.


Bestyreren (Stellan Skarsgård) og Erling (Benjamin Helstad). Bildet er hentet herfra.

Ingen av oss synes at det var en morsom film, så vi lo ingenting. Iselin felte en tåre, og vi levde oss veldig inn i den. Vi følte med guttene som ikke fortjente en slik behandling, og vi fikk et inntrykk av hvor vanskelig hele situasjonen var. Men det ble vennskap mellom guttene, og det var rørende.

Aldersgrensa kunne ifølge oss vært litt høyere enn 11 år (vi synes unger på 11 år kan være små), siden den var så trist og fæl. Men vi kan ikke så mye om å sette aldersgrense.


Det kom et gigantisk skip med store militære styrker for å stoppe opprøret. Bildet er herfra.

"How to lose a guy in 10 days"

I kveld har vi filmkveld i Dukkehjemmet. Vi har sett på tre episoder med Keeping up appearances til nå, og nå skal vi se på den flotte og morsomme filmen "How to lose a guy in 10 days". Dette er en film vi gjerne vil anbefale alle våre lesere å se.

Filmen handler om Andie (Kate Hudson) som jobber i et kvinnemagasin og ender opp med å måtte skrive artikkelen "How to lose a guy in 10 days", og Benjamin (Matthew McConaughey) som lover sjefen sin at han kan få ei dame til å forelske seg i han på ti dager. Dette fører til intriger og morsomheter, og man vil både le og gråte av denne filmen (mest le).

Her er et klipp fra filmen:

Anmeldelse av Helgesen Café og Conditori

I dag har vi vært på kafé med Amund. Vi endte opp på Helgesen Café og Conditori, en trivelig kafé med søreuropeisk preg. Dette er en kafé hvor de fleste kundene er pensjonister, men det er trivelig for det. Personalet var veldig hyggelige og hjelpsomme. Ellers hadde de veldig gode sjokoladeting på menyen. Paien som Sylvi-Ann spiste, var litt blaut fordi hun satte den i mikroen, men god var den.

Adresse: Tårnplass 1, Bergen
Pris: Vanlig kafepris
Antrekk: Noe gamle folk synes er fint, ellers blir du kanskje sett litt stygt på.

Pai

Fromasj

Pai og fromasjKaffe og blomst

Iselin nyter en kopp med kaffe

Dagens ord til glede og oppmuntring

Sylvi-Ann fikk en fin kalender til jul av Iselin: "Dagens ord til glede og oppmuntring" av Ragnhild Bakke Waale. Vi har lyst til å dele noen av ordene med alle våre lesere.

Ordet for den 13. januar er:
I dag gleder vi i Dukkehjemmet oss over å se på Høy på pæra, og vi vil gjerne dele denne gleden med dere. Hyacinth er innmari morsom! Vi liker spesielt godt denne episoden. Filmen er ekstra morsom etter cirka 1 minutt!

Her ser dere et klipp fra en episode vi akkurat så, der Hyacinth har invitert til sjømatsbuffet på en yatch. Slik gikk det:

Ellers driver vi og strikker ullsokker i Dukkehjemmet i dag. Det er egentlig ganske morsomt - spesielt å strikke etter mønster.

Ha en fin kveld!

- Ingunn

22. desember

Hallo!

Det er to dager igjen til jul! Dette har gått fort.

Dagens tips: Pakk inn julegaver så pent du kan.Så pent du kan - omtrent sånn? Vi synes dette ble en hyggelig gave.

Neste år kommer vi til å tipse om tidenes juleverksted. Vi vil begynne å tenke allerede nå på egnede prosjekter til et slikt verksted, så kom gjerne med ideer!

Et annet godt tips nå i førjulsstria er å møte gode venner til en hyggelig julelunsj for å gi dem gavene du har lagt sjela di i. Gå en liten tur i knirkende snø og bitende kulde i samme slengen. Da er det ekstra godt å komme inn i varmen etterpå!

God jul så lenge!
Dagens tips

Dagens tips for å komme i julestemning er:

HØR PÅ PUTTI PLUTTI POTT!

Denne barnemusikalen handler om nissegutten Putti Plutti Pott som reiser til Onkel Per, Petter og Caroline med trylleskjegget til Julenissen. Hele cden om Putti Plutti Pott ligger på Spotify, og vi anbefaler alle å høre gjennom denne hvert fall en gang før jul!

 

Dagens tips

LAG PEPPERKAKEDEIG

Det har vi tenkt å gjøre i dag, for i morgen skal vi bake pepperkaker her i Dukkehjemmet! Iselin og jeg har vært i Åsane i dag og kjøpt nye pepperkakeformer, noen med litt utradisjonell design.

I dag på Amalies jul har nisseungen spist opp hele pepperkakedeigen som han hadde nisset av Amalie, så han har skikkelig vondt i magen. Vi skal prøve å forhindre at det skjer i morgen, men vi skal selvfølgelig smake litt :)

Pepperkakebakesangen

Når en pepperkakebaker baker pepperbakerkaker
tar han først en stekegryte og en kilo margarin
oppi gryta smelter smøret
og det neste han må gjøre
er å røre sammen smøret med en kilo med farin!

Og mens smør og sukker skummer tar man åtte eggeplommer
Som man røret ut i gryta med en kilo hvetemel
og til slutt i gryta slipper han en liten teskje pepper
også rører han omkring og tømmer deigen på ei fjøl

 

- Ingunn

7.desember-tips

Se på håndball fra Lillehammer med tente lys og gode venner :) Norge spiller mot Frankrike klokka 20.Bildet er tatt fra kampen mellom Ungarn og Slovenia.

Gårsdagens julestemning-tips

Sett på julemusikk, tenn lys og skriv julekort sammen! Send til alle kjente og kjære :)

 

Hør for eksempel på Prøysen sine julesanger <3

 

 

Eller vår favoritt-juleverkstedsang:

 

Dagens tips

Gå tur! Det har vi gjort i dag. Og det var en veldig fin tur. Vi tok noen bilder også.

Vi gikk til og med på isen :)

Nå skal vi kose oss med Iselins hjemmelaga pizza.

Dagens tips er...

Dagens tips for å komme i julestemning er:

SPIS APPELSIN!

Appelsin er både sunt og godt for kroppen, godt for kroppen, godt for kroppen.  Også lukter det jul og innmari godt :) Hvis du ikke er så glad i å spise appelsin, kan du alltids lage deg en adventsappelsin, slik som Skomaker Andersen!
1. desember

Dagens tips for å komme i julestemning er:

SE PÅ JULEKALENDER!

 

Randi sin favoritt er Amalies jul

Denne flotte julekalenderen er fra 1995. Den handler om Amalie, som flytter inn i et stort hus, der det bor en rødnissefamilie på loftet i stallen. Nisseungen jobber med å gjøre flest mulig nissegleder og nissestreker til den store langluefesten, og dette får Amalie og hennes venner oppleve. Amalies jul er en morsom og koselig serie!

 

Sylvi-Ann foretrekker å se på Jul i Blåfjell

Jul i Blåfjell ble sendt for første gang i 1999. Det er en serie der man møter søte Turte og de andre blånissene som bor i Blåfjell. Denne serien handler om vennskap, kulturforskjeller og hvordan vi skal ta vare på naturen. I Jul i Blåfjell er det massevis av fin musikk, og god stemning.
Iselin sin favorittkalender er Jul på Månetoppen

Denne kalenderen er fra 2002, og skal sendes på nytt nå i år! I Jul på Månetoppen møtes rødnissene og blånissene, og de krangler om hvem som eier Månetoppen. Vi gleder oss til å se denne kalenderen igjen, siden vi ikke husker den helt.

 

Jul i Skomakergata er Ingunn sin favoritt.

Denne serien fra 1979, handler om skomaker Jens Petrus Andersen som bor i Skomakergata sammen med såledyret Tøfflus. I løpet av desember blir man kjent med alle som bor i den trivelige gata, og daglig får man høre en ny rettighet med Jon Blund.

 

Vi gleder oss veldig til å sette oss ned og se på alle fire kalenderne i kveld!

Klippe, klippe, klippe, sa kjerringa!

 

Kjerringa mot strømmen

 

Det var engang en mann som hadde en kjerring, og hun var så tverr og vrang at det var ikke godt å være i lag med henne; mannen, han hadde nå slett ingen utkomme med henne; det han ville, ville hun støtt tvert imot. Så var det en søndag utpå sommeren at mannen og konen gikk ut og skulle se hvordan åkeren sto.

 

Da de kom til en åker på den andre siden av elven, sa mannen: Ja, nå er den skjær; imorgen får vi til å skjære.

Ja, imorgen kan vi ta på å klippe'n, sa kjerringa.

Hva for noe, skal vi klippe? Skal vi ikke få lov til å skjære heller nå? sa mannen.

Nei, klippe den skulle de, mente kjerringa på.

Det er aldri verre enn lite å vite, sa mannen; men du må vel ha gått fra det vesle vettet du har hatt og nå. Har du sett at noen har klippet åkeren, du, sa han.

Lite veit jeg, og lite vil jeg vite, sa kjerringa, men det veit jeg visst, at åkeren skal en klippe, og ikke skjære, sa hun. Det var ikke årøe om det, klippe skulle de.

Så gikk de bortetter og keiket og trettet, til de kom på broen over elven, like ved en dyp høl.

De sier for et gammelt ord, sa mannen, at godt redskap gjør godt arbeid; men det trur jeg nok skal bli en rar skur som de klipper med sauesaks, sa han. Skal vi slett ikke få lov å skjære åkeren nå da?

Nei, nei - klippe, klippe, klippe! ropte kjerringa, hoppet opp og klippet med fingrene etter nesen på mannen. Men i ilska aktet hun seg ikke, og så snåvet hun i en stokk-ende på broen og dumpet i elven.

Gammel vane er vond å vende, tenkte mannen, men det skulle være snodig om jeg ikke fikk rett engang, jeg òg.

Han la ut i hølen, og fikk tak i hårtoppen på henne, så vidt hun fikk hodet over vannet. Skal vi så skjære åkeren? sa han.

Klippe, klippe, klippe! skrek kjerringa.

Ja, jeg skal lære deg å klippe jeg, tenkte mannen og dukket henne under. Men det hjalp ikke, de skulle klippe, sa hun da han tok henne opp igjen. Jeg kan ikke annet tru enn at kjerringa er galen, sa mannen ved seg selv. Mang en er galen, og veit det ikke, mang en har vett, og når det ikke; men jeg får nå friste en gang til likevel, sa han. Men han hadde ikke før fått henne under, før hun satte hånden opp over vannet, og til åklippe med fingrene som en saks. Da ble mannen storsint og dukket henne både vel og lenge. Men rett som det var, seg hånden ned under vass-skorpa, og kjerringa ble så tung med ett at han måtte slippe taket.

Vil du dra meg ned i hølen til deg også nå, så kan du ligge der, ditt troll, sa mannen. Og så blei kjerringa.

Men da det lei om litt, syntes han det var ille at hun skulle ligge der og ikke komme i kristen jord, og så gikk han ned langs med åa og lette og soknet etter henne. Men alt det han lette og alt det han soknet, så fant han henne ikke. Han fikk med seg gårdsfolket og andre folk fra grannelaget, og de ga seg til å grave og sokne nedetter hele åa alle i hop; men alt det de lette, så fant de ingen kjerring.

Nei, sa mannen, det kan nok ikke nytte dette. Denne kjerringa var nå ei kjerring for seg sjøl hun, sa han. Mens hun levde, var hun så rent på tverke, og hun kan vel ikke være annerledes nå heller; vi får til å lete oppetter og friste ovenfor fossen; kanskje hun har fløtet seg oppetter.

Å ja, de gikk oppetter og lette og soknet ovenfor fossen. Der lå kjerringa, det var riktig nok. Det var kjerringa mot strømmen det.

 

Sylvi-Ann skal klippe seg i dag :)

 

 
Ny oppdatering fra Dukkehjemmet!

Hei!

I dag har vi fått internett i leiligheten, og vi er kjempeglade! Man klarer seg ikke uten internett som student. Vi lånte det mobile bredbåndet til far, men det holder ikke for tre personer. Det blir litt vanskelig når vi har oppgaver på skole og jobb alle tre. Men nå skal det bli bedre tider i Dukkehjemmet.

Vi ser mye på TV og har funnet noen programmer som vi liker bedre enn andre. For eksempel 4-stjerners reise. Vi likte 4-stjerners middag kjempegodt og trodde egentlig ikke at det nye konseptet ville bli like bra. Men det viser seg at det er ganske morsomt når det er morsomme folk med. Den andre uka var Kristian Valen, Isabella Martinsen, Susann Goksør og Tom Nordlie på tur sammen i Los Angeles, og det var så forferdelig pinlig hele uka. Det var bare Susann som var ivrig. De andre var bare misfornøyde.Den første og de to siste ukene har vært veldig underholdende! Så vi anbefaler alle å få med seg 4-stjerners reise!

Bildene er henta fra tvnorge.no

I kveld skal vi bare være hjemme. På programmet står X-Faktor og Senkveld!

Håper alle får en trivelig fredagskveld! :)

 

- Iselin, Sylvi-Ann og Ingunn

PS: Det går forresten bra med Reidun og Rikart. De trives godt i det lille akvariet sitt. Spesielt etter at vi/de fikk den finne borgen å gjemme seg bak av Magnus :) Tusen takk!

Spill og moro!

De siste kveldene har vi spilt spill i dukkehjemmet. Vi vil gi en liten anmeldelse av tre av de nyeste spillene våre: Bezzerwizzer, Bet your brain og Cranium.

Bezzerwizzer
Bezzerwizzer er et kunnskapsspill som virkelig setter deg på prøve. Spørsmålene er veldig varierte, men kan nok være litt vanskelige. Spillet egner seg for fire personer eller to til fire lag. Vi synes det er best å spille med lag, for da klarer man å svare på flere spørsmål. Bezzerwizzer har mange morsomme kategorier, og man bør spille strategisk for å kunne gjøre det best mulig.

 

Bet your brain
Bet your brain er også et kunnskapsspill, men med en litt annen vri. Her handler det ikke bare om å svare riktig på spørsmålene som stilles, men også å kjenne motstanderne sine. Poenget er nemlig at man skal vedde på om man selv og de andre lagene klarer spørsmålene de får stilt. Det betyr altså at du ikke trenger å ha mye kunnskap for å vinne, men kan komme langt bare ved å være en god menneskekjenner. Dessuten har dette spillet mange praktiske og morsomme oppgaver, som for eksempel tegning og miming.

 

Cranium - familieutgaven
Dette er et morsomt, men kanskje litt for enkelt spill. Spillet inneholder mange varierte og morsomme oppgaver, men er beregnet for barn eller voksne med litt alkohol i kroppen. Oppgavene kan for eksempel være å lage ting i plastelina, mime, nynne, tegne eller svare på spørsmål.

 

Beklager litt store bilder :p

4-stjerners reise

Vi har begeistret fulgt med på 4-stjerners middag, programmet der kjendiser lager mat til hverandre. Det nye i høst er 4-stjerners reise, og i dag var premieren. Her er vår lille evaluering:

Vi sammenligner selvfølgelig med 4-stjerners middag, og jeg tror vel egentlig ikke at dette nye programmet kan måle seg med det gode gamle... Men vi må vente med å si hva vi liker best til vi har sett en uke med dette nye programmet.
 Vi likte at middagene var små og intime, det var veldig morsomt -- småkleint i starten, men flott etter hvert. 4-stjerners reise er ikke helt slik, men Ingunn lo i hvert fall ganske mye!

Det var Hanne Krogh, Gaute Ormåsen, Marianne Antonsen og Oddbjørn Hjelmeset som var med på første program, og ifølge Ingunn blir det alltid morsomt når sistnevnte er med.. Oddbjørn er en festlig kar, sier Ingunn, og legger til at Gaute er overraskende morsom. Og Toscana ser jo vakkert ut. Informasjon om Toscana finnes her: http://no.wikipedia.org/wiki/Toscana

Vi legger til slutt ved en sangtekst av Gaute:

kæn en skremme vannet ta en fisk?
ell gjøra en hypokondrer frisk?
fins det fugler mæ høydeskrekk?
er det sænt en kæn drømme seg vækk?

er det sænt at jorda er rund?
kæn du bli solbrent i solarium?
åffer er klokka som ælltid står
mer på time en den som går

je kæn visst ældri stoppe
nei kæn nok ældri droppe
ælle dom spørsmåla her

det er så mye rart je lure på
så mange svar je ældri får
når ælle andre bære står å ler
så spør je å det er som skjer
for stemmen inni huet sier
at je er helt normal

fins det leger med sprøyteskrekk?
eller reintøy som itte er lekk?
er det sænt ting kæn læres bort?
er det dæffør je glømme så fort?

je kæn visst ældri stoppe
nei kæn nok ældri droppe
ælle dom spørsmåla her

det er så mye rart je lure på
så mange svar je ældri får
når ælle andre bære står å ler
så spør je å det er som skjer
for stemmen inni huet sier
at je er helt normal

det er så mye rart je lure på
så mange svar je ældri får
når ælle andre bære står å ler
så spør je å det er som skjer
for stemmen inni huet sier
at je er heelt, helt normal
normal
helt normal
helt normal
helt normal

;)

Peer Gynt :)

Iselin og jeg var på Peer Gynt ved Gålåvatnet sammen med Mor og Far:) Det var veldig fint. Det regnet utrolig mye før vi dro dit, men underveis i forestillinga kom til og med sola fram for oss! Jeg syns folk bråker så unødvendig når de er på teater, kino og sånn ... Det gjorde de nå også. Men det var veldig fint uansett. 

Skuespillerne var flinke, men ganske dårlige på dialekt! Ingunn skulle vært der og spilt istedenfor. :)


Jeg har Peer Gynt på pensumlista dette semesteret, så bra å være litt forberedt! Fra før har jeg også lest eventyrene Kvitebjørn Kong Valemon og Presten og klokkeren. Så jeg er veldig klar for eldre litteratur nå! Forresten har vi jo alle også sett Gengangere med skolen.
På torsdag drar vi til Bergen, og så kommer Ingunn etter på fredag. Det skal bli fint å ordne i stand resten og se alle vi kjenner der :)

Artige vitser

To tomater gikk over en vei. Den ene ble påkjørt, og den andre sa: "Kom an ketchup!"

To dyslektiske tomater gikk over en vei. Den ene ble påkjørt, og den andre sa: "Kom an, sennep!"

To melkekartonger gikk over en vei. Den ene ble påkjørt, så sa den andre: "Er du helmelk?"

To dyslektiske melkekartonger gikk over en vei. Den ene ble påkjørt, så sa den andre: "Er du lettmelk?"

To brød gikk over en vei. Det ene ble påkjørt, så sa den andre: "Er du flatbrød?"

To sitroner gikk over en vei. Den ene ble påkjørt, så sa den andre: "Ble du sur?"

To appelsiner gikk over en vei. Den ene ble påkjørt, så sa den andre: "Ble du appelsint?"


Where does the three legged horse live? 
 - In the unstable

Where does the police horse live?
 - In the constable

Hvilket dyr er mest imot tivoli?
 - Antiloopen!


Har noen av våre kjære lesere en vits eller to å dele med oss??

Været?

Det er ikke fint vær lenger.

 

Men vi holder humøret oppe likevel :)

 

I går var Bordellets medlemmer samlet hos Ingunn og Lisbeth, og vi (dvs Ingunn og Iselin) laget et flott måltid til oss. Mexicansk gryte med jordbær og potetgull til dessert. Jordbær og potetgull var dessert altså.

 

Vi spilte også det nyeste spillet vårt, nemlig Bet your brain.

Litt info om det fra http://www.betyourbrain.com/OmSpilletNorway.aspx:

 

Bet Your Brain® er utviklet til alle som elsker spørre- og oppgavespill, men spesielt til dem som tidligere har syntes disse spillene har vært kjedelige eller for vanskelige. I Bet Your Brain® skal alle talenter og ferdigheter tas i bruk. Uansett om du er nerd, taktiker, god til å tenke logisk, allmennviter eller klarer å lese dine motstandere - har du sjansen til å vinne. En del av opplevelsen ved å spille Bet Your Brain® er å åpne esken og pakke ut spillet. Det er lagt vekt på kvalitet, og samtlige spillelementer består kun av kvalitetsmateriale. Bet Your Brain® er et nytt og originalt voksenspill. Alt fra spørsmålene og spillformen til kortene og brettet er unikt, og spillmekanismen er patentert i USA.

 

Det beste er at spillet bare kostet 199 kr da vi kjøpte det! Andre steder koster det 700! :D

 

Lisbeth syns ikke det var så morsomt som oss andre, men vi skal spille mer når hun kommer og besøker oss i Bergen til høsten, og da blir det så gøy :) Passer for 3-mange spillere.

 

Lisbeth har nå ferie og hopper over høysesongen på Hunderfossen, herlig for henne :) Men hun er syk da, stakkars. Vi andre er og skal på jobb. I dag skal jeg på Vertshuset. Og hvis det blir noen folk på Hunderfossen i dag, kommer vel alle dit hvor det er stort og tørt...:)

 

Ha en fin dag! :)

 

~ Sylvi-Ann

Aktiv i sommersola

Nå har jeg sommerferie, og det er strålende vær på Lillehammer! Kanskje ikke i dag, men det har vært det i noen dager nå. Når det er så fint vær, er det viktig å komme seg ut litt. Jeg har derfor tenkt å komme med noen tips til hvordan du kan utnytte sommersola best mulig og i tillegg være i aktivitet.

1. Gå en tur
Dette er en aktivitet som kan gjøres alene eller sammen med andre. Det som er flott med å gå tur er at man får sett mye spennende ute i naturen, og man kan gjøre narr av alle som jogger forbi deg. Hvis man befinner seg i Lillehammer, er stien langs Mesnaelva perfekt for å gå tur. 
Utstyr som trengs for å gå tur: ikke noe spesielt, men det er kanskje lurt å ha et par sko.


2. Hoppe strikk eller tau
Noe vi pleide å gjøre da vi var små, men som viser seg å være like artig nå (selv om det er mer slitsomt). Det er litt vanskelig å hoppe strikk eller tau med seg selv, så det er nødt til å bli sosialt hvis man skal bedrive disse aktivitetene. Anbefalte hoppestrikkøvelser er sløyfa (den store og den lille) og trekanten.
Utstyr som trengs for å hoppe strikk eller tau: hoppestrikk eller hoppetau + en eller flere personer (dersom du ikke har noen venner som vil være med, kan du bruke en stol eller to)
3. Hoppe paradis (eller pantis)
En artig aktivitet som krever balanse og kondisjon. Poenget med leken er at man skal kaste en stein e.l. i bestemte ruter etter tur. Så skal man hoppe innom de andre rutene uten å hoppe inn i den ruta der steinen ligger. Det er også viktig å ikke tråkke på strekene - da dumper man nemlig! Paradisene kommer i ulike fasonger, på bildet under ser dere en type som ikke er så kjent for meg.
Utstyr som trengs for å hoppe paradis: for å hoppe paradis må man ha kritt, ellers blir det vanskelig.
Finn barnet i deg og gå ut og lek! :)

- Ingunn

Sex and the City, Smash og Brann

I går, etter en lang dag med eksamenslesing, så vi Sex and the City-filmen, siden vi planlegger å se nummer 2 når den kommer på kino. Vi har sett den en gang før, men denne gangen likte vi den bedre enn forrige gang. Terningkast 4. Vi er veldig glade i serien, men filmen er litt fylt av klisjeer. Likevel har den sine morsomme, festlige høydepunkter! Vi lo for eksempel masse da Charlotte shit her pants etter å ha inntatt dusjvann.

 Vi unte oss alle tre en liten godbit til dessert i dag, så vi har enda en anmeldelse å komme med: av den nye Smash-sjokoladen! Da Ingunn skulle ønske det var litt mer sjokolade i sjokoladen, gir hun et svakt terningkast 3. Hun vil ikke kjøpe den igjen. Neste gang blir det Hobby, Stratos, Melkerull eller Krokanrull på henne. Iselin likte den litt bedre og gir et sterkt terningkast 4. Hun kommer antakelig heller aldri til å kjøpe den igjen, og heller kanskje ikke ta imot hvis hun blir tilbydd. Grunnen til den høye karakteren er at hun hadde så lyst på sjokolade da hun spiste den. Sylvi-Ann likte den så godt at hun ville sagt ja takk til å spise den igjen, men den var nok ingen favoritt. Det er alltid godt med sjokolade, og den får terningkast 5 av henne. De fleste andre sjokolader får 6.
Til slutt en anmeldelse av Branns kamp mot Hønefoss. Terningkast: 1. Hva skal til for å redde bunnlaget vårt? Det har vi i Bordellet svaret på: Vi oppfordrer alle til å støtte Brann og ønske seg at det går bra. Det finnes ikke noe bedre enn at ting forandrer seg til det bedre. Alt kan skje hvis man håper og ønsker seg det nok :D

Evaluering av Brann-kamp og 17.mai!

Vi var jo på fotballkamp på søndag, og siden det har vært tett program etter den, kommer evalueringen først nå. Det var en våt kamp, men også spennende. Ettersom det var 16.mai, var det kjempegod stemning på stadion, og vi hadde kledd oss godt for regnværet. 

Vi så en kjendis på vei til kamp, Tor Endresen. Han skulle nemlig synge Nystemten, så det var en flott start på kampen. Etterpå tok stadion ett minutts stillhet for avdøde Bjarne Berg, men Lillestrømsupporterne fikk det ikke med seg, så de bråkte langt inn i minuttet. Da ble det litt dårlig stemning.
Lillestrøm scoret mål først, i kampens 50. minutt, men så klarte Petter Vaagan Moen å redde Brann til uavgjort med et flott frispark 5 minutter på overtid. Det var bra, for Brann hadde mange gode sjanser de bommet på. 
Vi gikk ok fornøyde hjem, la oss under dynene for å tørke og få i oss varmen, og neste dag var det klart for 17.mai-feiring i Bergen by!
Dagen begynte med flott frokost hos Randi, Irene og Birgitte. De hadde gjort det så fint med 17.mai-løpere og stolene våre. Vi spiste masse godt, spekemat, rundstykker, røykelaks, kabaret, potetsalat, ost, kjeks, bløtkake, salat, dressing og masse :) Etterpå gikk vi til byen og så på toget, så på pølse-lunsj hos Veronica og Karoline, så gikk vi litt rundt med Marit og så på livet, så møtte vi Mari med venner i byen, spiste litt på Peppes, så hjem og slappet av litt, så til Sigurd og avsluttet kvelden der, og alle var enige om at det hadde vært en fin dag. 
Nå er vi på vei ut for å lese, for det er nydelig sol!

Imago, Fantasi og Absolutt enig

Dagen i dag har vært ganske så kjedelig egentlig. Sto opp tidlig, dro på forelesning, det begynte å regne, jobba med oppgave... Sylvi-Ann har vært på studentsenteret og spilt fotball. Iselin har hatt studiedag med mye effektiv jobbing... Nå er hun flink og lager pizza til middag! 

I går hadde vi spillkveld i Bordellet med Ingrid, Vilde og Maria. Vi spiste kjeks og potetgull, drakk brus og vann, spilte Imago, Absolutt Enig og Fantasi. Det var morsomt! Vi vil nå gi en liten anmeldelse av disse spillene

Imago: Jo flere man er og jo bedre man kjenner de man spiller med - jo morsommere er det! Spillkortene har noen trykkleifer her og der. Derfor ønsker vi i Bordellet å gi spillet en sterk 4'er.
Fantasi er et spill som alltid slår an! Morsomt, spennende og litt flaut, derfor fortjener Fantasi en (sterk) 5'er!

Absolutt enig er vår absolutte favoritt! Et utrolig morsomt spill som vi aldri blir lei av. Det er alltid festlig å se hva folk tenker når de hører ulike ord! Uten tvil, terningkast 6!!!


I går var det siste episode av Himmelblå, dessverre! Er veldig trist at det ikke kommer flere sesonger. Heldigvis gikk alt bra på Ylvingen!
Vi gleder oss masse til å få besøk av mor og Marit på torsdag. Håper været blir bra og at vi får en fin helg! Ellers spiller Gatas Parlament på Kvarteret 1.mai! Nå har vi mange ting å glede oss til! Men så er det eksamenstid...

CD-anbefaling

Nå hører vi på CD-en til Omara Portuondo, Gracias, og vil gjerne anbefale den til alle andre. Det er rolig, fin, litt jazz-aktig musikk som man kan høre på når man slapper av. Omara er ei helt fantastisk gammel dame fra Cuba, og Iselin og Ingunn har vært på konsert med henne her i Bergen.

Legger ved en liten video av henne:
Litt info om 25.april: På denne dagen i 1952 ble de tyske delstatene Baden og Württemberg slått sammen til Baden-Württemberg. Vi gratulerer med 58-årsjubileum! I tillegg sender vi varme hilsener til Far Lillehammer som har bursdag i dag!! Gratulerer så mye med 54 årsdagen! Snart er han også 58. 

Brannkamp

Vi skulle jo komme med en evaluering av kampen vi så på søndag, og her kommer den!

Hele kampen, særlig 2. omgang, var veldig spennende! Som de fleste kanskje fikk med seg, var det Brann mot Vålerenga her på Brann stadion. Stemningen var veldig god, med sånn 12000 tilskuere. Vi hadde ståplasser.

Byen e Bergen og laget e Brann, stedet e stadion og syng alle mann
Heia Brann, Brann, Brann, Brann, Brann
Heia Brann!

Vi e Brann, Bergens stolthet

De ivrigste supporterne oppfordret Brann til å kjøre over pakket, men som de fleste også kanskje har fått med seg, ble stillingen til slutt 1-1. Ikke det verste som kunne skjedd, men ganske skuffende etter at innsatsen var så god! Brann var absolutt bedre enn Vålerenga, og det var så mange sjanser! Vi syns dommeren kunne virke litt partisk, så vi har lyst til å dra fram ham som en medvirkende faktor til at Brann tapte.

Men humøret (vårt vel og merke) var på topp likevel, og Ingunn fikk kjøpt seg pølse og alt. Den var det god knekk i. Etter kampen gikk  vi kalde og førnøyde hjem igjen.


I dag har Iselin hatt medikamentregning-eksamen, og det gikk fint! De måtte ha alt rett for å bestå, og hun greide det på første forsøk. Det er vi alle fornøydeog glade for!
Været har vært så vekslende, plutselig snøstorm, plutselig sol!


Dagens middagstips: Hvis du har igjen en gryterett e.l. (f.eks Toro tikka masala), kan du blande det med litt pasta, rømme og salat og ha det i tacolefser! En flott wrap.

hits