januar 2010

Skolestart og helgekos

Denne uka har Sylvi-Ann og Ingunn begynt på skolen igjen. Sylvi-Ann har hatt ganske mange flere forelesninger og seminar enn Ingunn. Sylvi-Ann har nordisk og Ingunn har spansk. Iselin fikk utdelt praksisplass i går og havna på Løvåsen sykehjem. Det blir spennende å se hvordan praksisen blir! Silje har hatt en vanlig skoleuke.

I dag har Iselin og Ingunn vært på handletur. På handlelista var treningsklær, joggesko og undertøy oppført. I tillegg til at vi fikk kjøpt alt det vi skulle, fikk Iselin kjøpt ti fine asjetter på Kremmerhuset. De var på tilbud: 10 kr. pr. stk. (nedsatt fra 49 kr!!!) På Bergen Storsenter snakka Ingunn med ei gammel dame som hadde med seg tøflene sine på handletur, fordi hu ikke kunne gå med brodder inne. Det var enklere å bytte sko enn å ta av broddene.

Iselin er på bursdagsfest i kveld hos ei i klassa, og Silje har vært og sett Avatar i 3D. Sylvi-Ann og Ingunn har hatt besøk av Randi hjemme. Vi har sett på The Pianist og spist brownies, potetgull, potetskruer og pops.

I morgen skal alle fire på vors hos Maria! Det blir gøy, og vi gleder oss!

OL-folka på quiz

I går var vi på vår faste, fine indiske restaurant sammen med Vilde. Vi spiste kjempegod mat. Etterpå gikk vi på quiz på Rick's, og det gikk fint og var artig.

I dag skal vi rydde og vaske.

I kveld skal vi spise ost og kjeks.

I morgen skal vi ha besøk.

Godt nytt år!

Flyttet bloggen vår hit vi, syns det var bedre :)

Iselin og Silje er nå på vei tilbake til Bergen. Sylvi-Ann og Ingunn kommer etter på søndag, og vi gleder oss til å komme hjem! Vi har hatt en kjempefin juleferie alle sammen. Det har vært iskaldt, men supert vintervær. Håper det holder seg kaldt i Bergen også, så kan vi ake fra Fløyen!

Ønsker alle et kjempefint nytt år!

Juleferie og eksamenslesing

Nå har to av oss her i Bordellet tatt juleferie. Ingunn hadde eksamen på torsdag, og det gikk bra. Sylvi-Ann er også ferdig med eksamenene sine. Silje har igjen litt jobbing før hun kan ta ferie, og Iselin har igjen to eksamener.

I dag har Iselin vært flink og jobbet, og Silje har vært på jobb. Sylvi-Ann og Ingunn har vært i byen og handlet julegaver. De var lenge i byen og besøkte Pepperkakebyen. Det var fint å se! Etter å ha blitt slitne i beina og armene etter posebæring, tok de bussen hjem til Bordellet. Iselin, Sylvi-Ann og Ingunn så på julekalendere før Iselin gikk for å ha kollokvie, og Sylvi-Ann dro på tysksamling. Silje er hos Daniel i kveld. Ingunn er alene hjemme, og har brukt kvelden på å se nobelkonserten.

I morgen skal vi se på håndballkamp mellom Norge og Sør-Korea, og Ingunn skal lage lasagne til middag. På søndag skal vi ha Lucia-feiring her. Vi skal bake lussekatter og lage julekurver. Det blir veldig koselig, og vi gleder oss.

Bordellet ønsker alle leserne våre en god helg!

Sylvi-Ann har ferie...!

Jeg skriver bare et lite innlegg før jeg legger meg nå, for jeg er så glad for å endelig ha ferie! Som den første i Bordellet. Jeg leverte oppgave i dag, og da er det ikke mer igjen å gjøre på skolen. Det føles veldig bra. Nå skal jeg ha noen flotte og koselige dager i Bergen før jeg drar hjem med tog og Ingunn til Lillehammer og jul, jeg skal kjøpe julegaver, besøke pepperkakebyen og bare kose meg.

I dag har det blitt bakt og pyntet pepperkaker her i huset, de ble gode og fine. Randi var med hjem for å spise middag (hamburgere) og gjøre ferdig oppgava si hun også, og det var koselig med besøk. Vi spilte Gruble også.

Ellers har vi tent lys (det er jo 2. søndag i advent) og sunget andre vers av "Tenn lys":

Tenn lys! To lys skal skinne
for kjærlighet og tro,
for dem som viser omsorg
og alltid bygger bro.
Må fanger få sin frihet
og flyktninger et hjem,
tenn lys for dem som gråter
og dem som trøster dem.


Nå er det leggetid. God natt!
- Sylvi-Ann!

1. desember

I dag er det 1. desember, og det betyr at adventstida har begynt ordentlig. Vi har nesten pynta ferdig i stua, satt opp juletre og satt fram gavekalenderne våre. Ingunn fikk med seg sin da hun kom tilbake fra Lillehammer, Iselin og Sylvi-Ann fikk sine i posten, men hva med Silje da? Iselin, Sylvi-Ann og Ingunn tenkte at Silje også måtte få gavekalender - derfor dro de til byen og kjøpte gavekalender til henne! Det var da vel en fin julegave?

Dette har vi fått i dag:
Iselin og Sylvi-Ann har fått te-lysestaker, Silje fikk en te-sil og en bountysjokolade og Ingunn fikk Flax-loddkalender :D Vi er heldige!

Silje har hatt en spennende dag på jobb i dag, og hun har vært veldig flink. Hun har blant annet drevet med sårstell. Iselin begynte på skolen 08.15 og slutta 10.15, så det ble en kort dag. Sylvi-Ann skulle ikke på skolen i dag, men hun valgte å følge Ingunn til skolen allikevel til tross for at det var veldig kaldt. Ingunn kom til skolen 10.15 og var der til 12.00. Da vi kom hjem, jobbet vi med skolearbeid.

Nå har vi julekos i stua og vi har sett på Vazelina Bilopphøggers. I tillegg skal vi se Amalies Jul, Jul i Blåfjell og Jul i Skomakergata - 1.episode selvfølgelig!

1. søndag i advent


Heihei!

I dag er det første søndag i advent, og det feirer vi ! Vi stod opp ca kl 9 alle 5 (Daniel, Silje, Ingunn, Sylvi-Ann og Iselin) for å lage frokost og ha en hyggelig start på dagen.Vi laget eggerøre, kokte egg, stekte rundstykker (halvstekte), hadde te og pålegg og juice. Også dekket vi fint på bordet og spiste sammen. Det var koselig. Vi hørte på julemusikk i bakgrunnen. Det er snø på fjelltoppene i dag. Vi tente ett lilla lys i dag, i den fine adventstaken Ingunn har kjøpt seg. Også sang vi:

Tenn lys! Et lys skal brenne for denne lille jord
den blanke himmelstjerne der vi og alle bor
Må alle dele håper, så gode ting kan skje
Må jord og himmel møtes, et lys er tent for det.

Etter frokost har Iselin skrevet ferdig en rapport om øyet (hun dissekerte kuøye på skolen), Sylvi-Ann har laget disposisjon til didaktikk-eksamenen sin, Ingunn har skrevet Ex.philnotater og Silje og Daniel har blant annet strikket. Petter Northug vant 15 kilometer klassisk i dag! Det var morsomt å se, han ble kjempesliten! Det var bra jobba. Vi har vasket, pyntet og ryddet veldig fint i hele leiligheten nå. Vi tenner masse te-lys, da blir det varmt også. I dag var det 3 grader ute da vi sjekka. Det er ganske kaldt i forhold til hva det har vært.

Det er rød-nese-dagen i dag! Vi har kjøpt røde neser som vi går rundt med nesten hele tiden. Vi har i hvert fall prøvd de på.

Bergen i dag...

...er full av vann. Ingunn har hatt med seg Iselin på forelesning i dag, det var siste forelesning i Ex.Fac. Ingunn var veldig flink til å analysere setning. Hun har virkelig fått taket på det. Iselin var ikke riktig så flink, men innsatsen var storartet. Sylvi-Ann hadde eksamen i dag, i litteratur. Hun var ikke fornøyd med oppgavene, og vet egentlig ikke helt hvordan det gikk og hvilken karakter hun kan forevente. Vi håper på at det gikk bra. Etter Ingunn sin forelesning møttes Sylvi-Ann, Ingunn og Iselin og gikk i byen en stund. Iselin kjøpte sko, Ingunn kjøpte en film (Frida med hjertet i hånden), også kjøpte vi litt gaver. Det er jo snart jul! Sylvi-Ann klipte seg i dag, hun ble fin.

Vi har planer om å bruke litt tid i desember på å se på julekalender. Vi har både Amalies jul, Jul i blåfjell og Jul i skomakergata. Også er det vel Jul i svingen på TV. Så vi skal få nok å fylle dagene med, i tillegg til å lese litt til eksamen osv... Vi merker at det er litt stressende å studere, men det er gøy også. Vi blir nok veldig kloke. Silje har vært på postoperativ seksjon i dag. Det var ganske rolig, men hun var med på pleuratømming (tømming av pleuravæsken som er mellom lungeveggen og selve lungevevet). De brukte en kjempelang nål. Silje blir nok en utmerket sykepleier.

Silje og Daniel spiser middag nå, de laget veldig god mat i dag. De tre andre her er nok ikke riktig så kreative i dag. I kveld skal vi se på X-factor, Nytt på Nytt og resten av det som er verdt å se på TV.

Nå gleder vi oss til advent begynner. Det blir nok fint her i Bergen selvom det kanskje er litt mer regn enn snø.

God helg!

Regnværsdag i Bergen

Vi våkna til en grå og stusslig dag i dag. Det hølja ned i kjent Bergen-stil. Silje har hatt fri i dag, Sylvi-Ann har vært på skolen, og Iselin og Ingunn begynte seint.

Sylvi-Ann driver fremdeles med eksamensforberedelser. I morgen har hun litteratureksamen, og hun er spent på oppgavene hun vil få. Alle krysser fingrene for at hun får noe hun har lest på. I tillegg har hun fått super tilbakemelding fra litteraturlæreren sin i dag! Das ist imponierend :) Silje har vært flink og jobbet med essayet som hun skal levere på mandag. Hun har skrevet egne refleksjoner over en spesiell situasjon hun har møtt i praksis på sykehuset. Iselin har hatt øvelsespost i dag og har lært om forflytning. Gruppa hennes har øvd seg på å flytte hverandre fra stol til seng, fra seng til stol og fra seng til seng. I tillegg har de prøvd å sette bekken under hverandre. Ingunn har vært på veiledning med Ex.Phil-læreren sin i dag, og har fått gode tilbakemeldinger på førsteutkastet hun har skrevet til eksamensoppgaven sin.

Silje har vært på trening i kveld. Hun og Ingrid har trent aerobic. Ingunn har begynt å planlegge julegaver, og Sylvi-Ann har lest. Das ist gut. Iselin har vært veldig flink til å lage middag i dag. På menyen sto det kyllingfilet (stekt i stekeovnen med rømme, olje og Tunisia-krydder som Ingunn fikk i bursdagsgave) med pommes frites. Nå ser vi på "Hellstrøm rydder opp" og slapper av.

LYKKE TIL MED EKSAMEN I MORGEN, SYLVI-ANNHei!
I dag er det en fin dag i Bergen.

Iselin hadde eksamen i går, i psykologi og jus, det gikk ganske greit, så nå er hun fornøyd og glad. I dag har Silje vært hjemme og skrevet på oppgave, Ingunn har vært på skolen på forelesning og seminar, Sylvi-Ann har sitti på skolen og jobbet til eksamen som hun skal ha i morgen, og Iselin har vært på forelesning om forflytning. Nå lager Ingunn middag, Sylvi-Ann hører på musikk og Iselin skriver blogg. Iselin har vært flink og vaska hele kjøkkenet i dag, så nå er det så fint der. Vi har avrima fryseren i dag og, eller holder på med det. Det gikk nesten ikke an å få noe inni der, for det var så mye is. Men nå er det mest vann. Ingunn lager lasagne til middag, med salat, det blir godt.

Iselin har laget banankake i dag. Den skal vi spise litt senere. Her er oppskrifta på den:
2 egg
2 kopper sukker (pisk egg og sukker)
3 kopper hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
1 ts natron
1,25 dl melk
1 kopp myk margarin
2 moste bananer
melis med sitron
175 grader i ca. 45 min.

den er veldig god! Vi gleder oss :)
Nå hører vi på musikk alle sammen her. Og middagen er ferdig! Her er litt førjuls-stemning:
Sneen dalte lett og fin og strøk blidt mot ruten min
i morges da jeg drømte på min pute
Vi tok skjerf og votter på, hastet veldig med å gå
snart var det tusen barnespor der ute
Og vi tenner våre lykter når det mørkner
og når alle lyder pakkes inn i vatt
Ja, vi tenner våre lykter når det mørkner
Kanskje lyser de til kvelden si'r god natt

Vi gleder oss veldig til jul på Lillehammer alle fire. Vi krysser fingrene for at det blir masse fin og hvit julesnø.
Lykke til til Sylvi-Ann!

Snart eksamen

Jeg sitter og skriver oppgave, men det ble litt kjedelig. Derfor fant jeg ut at jeg skulle lage en blogg for vårt flotte kollektiv! Ingunn er litt imot blogg, men hun syns da det er artig å lese av og til. Og alt vi opplever her er verdt å ta vare på skriftlig!

I dag jobber vi alle. Ingunn skriver oppgave i Exphil beta om Jobs bok og sånn, Silje har vært på nattevakt og shopping, Iselin er på skole og skolekor, og jeg skriver altså også oppgave som skal leveres i morgen. Eksamenene nærmer seg veldig, men jeg har ferie fra 7. desember! Ingunn har fra rundt 10., Silje og Iselin ikke før 18.! Jeg gleder meg til jul.

Vi har skifta lyspære i månelampa vår i dag. Nå skinner den flott igjen!Ellers har vi spist Siljes sjokoladecookies - skikkelig gode!

Oppskrift: Gir ca. 24 stykker

200 g smør, mykt
200 g sukker
1/2 ts vaniljeessens
1 stort egg
225 g hvetemel
en klype salt
1 ts natron
2 plater sjokolade eller nonstop
  1. Forvarm stekeovnen til 180 grader. Smør 2 stekeplater med smør. Ha smør, sukker og vaniljeessens i en stor bollen og rør det sammen. Rør gradvis inn egget til røren er lett og luftig.
  2. Sikt mel, salt og natron over røren, og vend det inn. Vend inn sjokoladebiter.
  3. Sett dessertskjeer av røren på de smurte stekeplatene, men ikke sett dem for tett. Stek dem i stekeovnen i 10-12 minutter til de er sprø på utsiden, men fremdeles er myke inni. Avkjøl godbitene på stekeplatene i 2 minutter, legg dem på rist, og avkjøl dem deretter helt.

Nå har Ingunn begynt på middagen, i dag blir det Ingunns dip med ris. Silje har begynt å lage album. Ingen av oss jobber med skole selv om vi alle snart har eksamen. Gleder meg til mat, for jeg er sulten!

Velkommen til min blogg!

Dette er den første posten på min nye blogg ;)

hits