januar 2012

Brrr...

Det er kaldt i Bergen om dagen. Vi har fått med oss at det er kaldt hjemme på Lillehammer også, men dere der hjemme skal vite at vi fryser veldig her. I hvert fall når vi er utendørs. Iselin og jeg var på en kort tur i dag, og jeg kledde skikkelig på meg. Det kan dere se her:

Jeg hadde tatt på meg penbuksa for anledningen.

Ellers har dagen blitt brukt på lesing, skole, kinobesøk for Sylvi-Ann og mer tur for Iselin. I tillegg har TVen stått på her, og vi har fått med oss både 4-stjerners middag og alle komiseriene på TV3. Flott. Akkurat nå sitter Iselin og ser på Jenta som lekte med ilden. Hun syns det er kjempespennende og ser ganske nervøs ut der hun sitter under et varmt pledd. Heldigvis er jeg her for å roe henne ned. Iselin vil jeg skal skrive noe fint om Lisbeth Salander, og det har jeg tenkt å gjøre. Hun er tøffere enn toget.

Det er forøvrig verdt å nevne at jeg har et lite strikkeprosjekt på gang. Jeg driver nemlig og lager meg noen gode sokker, så jeg må nesten bli ferdig med til Valentine's Day den 14. februar.

Oppskrifta på sokkene finnes gratis på denne nettadressen.

 

Her er en liten vintersang. Vinteren kommer ikke akkurat nå, men den er fremdeles her:

- Ingunn

Hver gang vi møtes

I kveld er det premiere på programmet "Hver gang vi møtes" på TV2. Et program der norske artister skal tolke hverandres musikk. Denne sangen har gått på reklame en stund, og den er virkelig så flott og fin. Vinni tolker Halvdan Sivertsens "Sommerfuggel i Vinterland". Ta en titt på denne filmen, og gled deg til kveldens premiere:

Vi får ikke sett programmet i kveld, fordi vi skal på middagsselskap hos Maria og Amund. Vi gleder oss veldig og driver og forbereder oss til den store kvelden.

Ellers er det verdt å nevne at det er nydelig vær i Bergen i dag. Hadde vi ikke vært så travle med handling, pynting og blogging, skulle vi vært ute på tur, tror jeg. I går var vi på bursdag hos Vilde. Det var veldig hyggelig, og vi fikk kjempegod hjemmelaga pizza!

Ha en fin helg videre!

- Ingunn

 

Cheers to the weekend

Nå er det endelig helg!

I flere uker nå har vi jobbet med prosjekt i helsefremmende og forebyggende arbeid. Det har vært spennende, og vi har vært flinke jenter. I tillegg har vi jobba litt med bacheloroppgava, men det er mye jobb og litt vanskelig. I går var en lang dag. Vi var på skolen fra 0815 til 1600 for å framføre prosjekt og høre på de andre framføringene, og da vi var ferdige med det, trakk vi praksisplasser til psykiatri. Jeg var veldig heldig og fikk komme på Sandviken på avdeling for stemningslidelser. Det blir spennende. 

Jeg gleder meg til helga. I kveld skal vi i bursdagen til Vilde. Og i morgen skal vi på middag hos Amund og Maria. Det har vi sett fram til siden julaften, det er nemlig julegaven vår. Vi har store forventninger til kvelden, og er helt sikre på at vertskapet kommer til å innfri. 

I dag har vært en fin dag. Martha og jeg har vært på skolen. Det var fint, vi fikk sendt inn bacheloroppgaveutkastet vårt til medstudent, som antakelig kommer til å bli rimelig imponert over det vi har prestert. 

Henta fra google. Hihi. 

 

Her er en sang som passer godt:

Cheers to the freekin weekend
I drink  to that, yeah yeah

God helg!!

- Iselin

I'm thinking Lilyhammer

I går var det premiere på serien Lilyhammer på NRK1. Vi hadde gleda oss kjempelenge til å se serien fra hjemtraktene våre og ble ganske skuffa da det ble kjent at serien ikke skulle sendes. Til tross for mye om og men med produktplassering og sånn, ble første episode heldigvis sendt i går.

Bildet er henta her

Mafiabossen  Frank Tagliano, spilt av Steven Van Zandt, flytter til Lillehammer etter å ha sett de flotte bildene fra OL i 1994. Overgangen fra å være en repektert gangster i New York til å bo i lille Lillehammer, blir veldig stor. Mens mord og lignende er det som preger hverdagen i New York, er det ulv, nav og slemme gutter på toget som blir Franks utfordringer i Norge.

Omtrent en millon nordmenn så Lilyhammer på tv i går. På nettet kan man lese at folk har blandede oppfatninger om programmet. De fleste er veldig fornøyde, mens andre mener at serien framstiller nordmenn som bondske. Vi mener at serien var kjempemorsom, og vi lo fra start til slutt. Ja, "vi" blir framstilt som bondske, men det er jo bare gøy. Vi ser på det som en måte å framheve kontrasten mellom amerikansk gangster- og tv-kultur og det stille, trauste norske. Dersom de norske skuespillerne hadde snakket perfekt engelsk og temaet hadde vært drap og sånn, hadde det ikke blitt like gøy. Serien er jo nesten basert på vår lokalavis Gudbrandsdølen Dagningen. For oss var det ekstra gøy fordi serien er spilt inn på Lillehammer. Vi gir serien terningkast 5.

Bildet er henta her.

Hva syns du om serien? 

- Ingunn

Dagens middag

Her er oppskrift på dagens middag. Vi har hentet inspirasjon fra vg.no. Vi laget til 3 personer, ganske så rikelig. 

 • Torsk
 • Lett crème fraîche
 • Hakket dill
 • Hvitløk
 • Kålrot, gulrot, potet, selleri
 • Egg
 • Smør
 • Salt og pepper og sitron

Sett ovnen på 200 grader. Del 1 kålrot, 4 gulrøtter og 3 selleristenger i småbiter og kok dem. Mos dem med stavmikser og bland i 5 ss smør og 3 egg. Smak til med salt og pepper. Legg mosen i smurt ildfast form. 

Ta passende menge fisk, del den evt. i passe stykker og krydre med salt og pepper. Legg dem oppå mosen. Bland crème fraîche, 3 hakkede hvitløksfedd, hakket dill (en god del), salt og pepper og hell over fisken. Putt formen i ovenen og la den stå til fisken er gjennombakt (vår måtte stå en stund siden den var litt fryst), ca. 10-15 minutter ifølge VG. 

Server! Det smaker veldig godt med presset sitron over både torsken og mosen.

Fiskefilet med mos av rotfrukter

Alle i Dukkehjemmet syntes retten smakte fortreffelig, selv om det er bare en av oss som er spesielt glad i torsk. 

Nå er det snart natta, så vi takker pent for dagen som har vært god og fin på så mange måter! :-) 

- Iselin

Helga som var og dagen i dag

Det er en ny uke, og nye utfordringer står for tur. Vi har hatt en kjempefin helg, og det håper vi at dere også har hatt. I dette innlegget tenkte vi at vi skulle fortelle litt om helgens fantastiske hendelser og også fortelle litt om dagen i dag.

På lørdag var vi i farta. Iselin og Sylvi-Ann var flinke til å vaske badet. Det er godt å få vaska ordentlig, for ofte går slike oppgaver i glemmeboka. Jeg var ikke hjemme da jentene var så flinke. Sylvi-Ann og jeg var på handletur, og handla inn for tre dager! Da vi kom hjem igjen, lagde Sylvi-Ann en kjempegod wok med strimla svinekjøtt, paprika, vannkastanjer, minimais, bambusskudd, sopp, brokkoli, bønnespirer og en god woksaus (Oyster and Spring Onion). Vi hadde ris til. Wok er kjempegodt og enkelt å lage. Det eneste som tar tid er forberedelsene med kutting og sånn. I tillegg er det viktig å legge oppi ingrediensene til riktig tid for å få riktig steking.

Vi var hos Amund og Maria på kvelden på lørdag. Der hadde vi kosekveld med snacks og spilling. Det var veldig hyggelig, og vi spilte blant annet Bezzerwizzer Underholdning. Iselin fikk dette spillet av Sylvi-Ann til jul, og det er veldig morsomt! Her kan du få testa musikkferdighetene dine i tillegg til hukommelsen og allmennkunnskapen. 

Bezzerwizzer underholdning

 

På søndag var jeg lat og sov lenge, men de andre to var ute og gikk tur i finværet. Mens de var borte vaska jeg gulvet i stua, så jeg følte at jeg gjorde noe fornuftig. Senere på dagen gikk vi til byen for å møte Amund og Maria. Vi gikk på Baker Brun på Bryggen og drakk kaffe og spiste litt. Det var veldig hyggelig, men det var litt kaldt ute. Vi brukte nemlig litt tid på å finne en kafe med ledige bord. På vandringa så Amund og jeg denne karen:

Torkjell Berulfsen, visstnok

Solstråla Sylvi-Ann i solskinnet

I dag, altså mandag, har Sylvi-Ann og jeg fått oss et nytt yndlingsdyr. Nemlig sjøku. Har du sett noe så søtt og blubbete?

Søt sjøku


- Ingunn

Fredag og helg

Nå er det snart helg igjen, eller den er vel egentlig her... I helga skal vi slappe av med spill, mat og kos. Det blir fint.

Iselin jobber flittig med bacheloroppgava si og prosjekt om dagen. Hun har mye å gjøre for tida, og det er nok litt slitsomt for henne. Men hun er flink og gjør en god jobb, syns jeg. Sylvi-Ann har begynt å planlegge masteroppgava si, og tror hun har funnet noe hun vil skrive om, når den tid kommer. Jeg har hatt en uke med forelesninger nå, og det var ganske godt å komme i gang igjen. Dette semesteret skal jeg ha to fag: moderne språk og eldre litteratur. Så langt liker jeg det godt.

I går var Sylvi-Ann og jeg på quiz på Finnegans med mange av vennene våre. Det var veldig gøy, og vi gjorde det bra, men dessverre vant vi ikke. Forhåpentligvis skal vi dra på quiz flere ganger framover, og det blir fint.

Jeg lagde middag i går: svine- og brokkoligrateng. Jeg liker å lage mat når det ikke blir altfor vanskelig. Vanligvis pleier jeg å være ganske klønete på kjøkkenet, men i går gikk det ganske bra.

Svin- og brokkoligrateng

Bildet og oppskrifta er henta her.

Dette trenger du til 4 porsjoner:

800 gr svinekjøttdeig
ca 400 gr frossen brokkoli
2 poser Toro Bretagnesaus (eller annen saus)
2 egg
Gulost til å strø over

 • Stek opp kjøttdeigen, bruk gjerne krydder
 • Legg den frosne brokkolien nederst i en ildfast form og strø kjøttet over
 • Lag sausen som anvist på pakka, og visp i eggene når den er ferdig
 • Strø over ost og stek den på 220 grader i 20 minutter
 • Server med godt brød og kanskje salat ved siden av 

Dette var en veldig enkelt rett å lage. Det eneste som tok tid var stekinga inne på ovnen. Dette er nok en rett vi kommer til å spise litt når vi nærmer oss eksamen, eller andre dager vi har knapt med tid. Det var virkelig kjempelett, og det er veldig fint å kunne lage noe annet enn frossenpizza i eksamensperioden. Du kan gjøre mange endringer med denne retten. F.eks. erstatte halvparten av kjøttet med bønner og sopp, putte oppi andre typer grønnsaker.

 

Her kommer det en kjempefin sang, som jeg anbefaler alle å høre på:

 

Ha en fin helg, alle sammen!

- Ingunn

Bordellet i Bergen hjelper deg! - Skikk og bruk, del 1

Vi er opptatt av at folk skal oppføre seg fint mot andre og gjerne oppføre seg litt fint ellers også. Men hele tiden ser vi folk som oppfører seg dårlig, og det har vi tenkt å gjøre noe med. I hvert fall prøve å gi leserne våre noen tips om hvordan de kan oppføre seg best mulig i ulike situasjoner. Her kommer del 1:

På Bybanen, buss eller annen kollektivtransport

 • Det er viktig å tenke på hvor man setter seg ned på banen eller på bussen. Unngå å sette deg på plasser som er beregnet på eldre eller folk med barnevogn, bagasje eller et handikap. Hvis det er fullt ellers på banen, er det greit at du setter deg der, men gi bort plassen din om du ser at noen andre trenger sitteplassen mer enn deg.
 • Går du rundt med barnevogn, sykkel eller en stor koffert, er du nødt til å tenke på hvor du plasser lasten din hen. Ikke plasser kofferten din rett foran utgangen eller foran et sete, slik at andre ikke kommer seg ut.
 • Spør om noen vil ha plassen din på en hyggelig måte. Hvis det er ei dame på rundt 60 som kommer på banen, og du bare sier "Du kan få min plass, gamlemor", kan det hende hun blir fornærmet. Spør heller litt forsiktig "Har du lyst til å sitte?" med et hyggelig smil. Dette gjelder forresten også gravide, folk som bærer tungt eller folk som går på krykker.
 • Ikke gå inn på banen før alle som skal av har gått av. Ellers blir det fullstendig kaos og folk blir sinte.
 • Ikke snakk for høyt i telefonen, snakk stygt om folk eller slafs på banen. Dette irriterer i hvert fall oss. Sylvi-Ann vil også legge til at folk bør unngå å spy på banen.

På handletur

 • Ofte er det veldig trangt på matbutikken, og da er det viktig at man passer på å plassere handlekurven eller handlevogna inntil en vegg eller en hylle mens man ikke bruker den.
 • Ikke ta med deg en million flasker når du skal pante. Det er innmari kjedelig å vente i kø på en som skal pante alt fra et år med festing hver helg.
 • Ikke brøyt deg vei hvis du har med deg barnevogn eller handlevogn.
 • Ikke snik i køen, men vent på tur. Dette gjelder spesielt eldre mennesker, som har en tendens til å være fryktelig utålmodige på butikken.
 • Hvis du skal handle inn nok mat til en hel måned, er det greit at du slipper gutten bak deg med en liten brusflaske, før deg i køen.

På lesesalen/biblioteket

 • Dersom du er skikkelig forkjøla og snørrete, kan det være greit å sette seg i kantina eller ta en lesedag hjemme. De andre som sitter på lesesalen, syns nok det er fryktelig irriterende at du hele tiden snufser.
 • Ikke slafs! Skal du spise maten din, kan du gå ut på gangen eller sette deg ut i skolegården for å spise.
 • Ikke klikk med pennen din hele tiden. Det er innmari slitsomt å høre på dette i lengden. 
 • Prøv å unngå å høre på for høy musikk på iPoden. Man hører overraskende mye når man sitter på lesesalen.

Test: ER DU ET GODT MENNESKE?

I dag er det min tur til å skrive blogginnlegg, og her kommer en test: ER DU ET GODT MENNESKE*?

Hvis du ser en gammel dame skli på et bananskall, hva gjør du da?
A: Løper bort til dama, spør om det går bra og ber henne med på kafé etterpå.
B: Du ler litt for deg selv, går bort og hjelper henne og ringer til en venn og forteller om det etterpå.
C: Går forbi og later som ingenting.
D: Ler høyt og peker, før du løper bort og sparker henne for at hun skal fortsette å ligge nede.

Dere sitter en gjeng på skolen og noen begynner å snakke stygt om en dere kjenner. Hva gjør du?
A: Du forsvarer personen det snakkes om og vrir samtalen over noe til noe positivt og hyggeligere og drar fram noen av personens gode egenskaper.
B: Du holder deg litt utenfor samtalen, nikker og er litt enig, men venter til du er på tomannshånd med en venn før du sier hva du mener om personen du heller ikke liker så godt. 
C: Du blir med på samtalen og sier alt negativt du har lagt merke til med denne personen. Det er viktig å få ut det man tenker om folk.
D: Du bidrar med hemmeligheter bare du vet om ham/henne, legger på litt ekstra krydder og lyver litt for å gjøre det enda morsommere å diskutere personen.

Noen kaller en mørkhudet person for mokkamann. Hva gjør du?
A: Du tenker at dette var dumt å si, håper det ikke var rasistisk ment, sier til ham/henne at det var en veldig dårlig spøk og tilgir vedkommende.
B: Later som du ikke hørte noe og sier ingenting.
C: Heller øl i hodet på vedkommende og kaller ham/henne et fittehøl.
D: Du sier: "Bra sagt! De utledningene tar jo snart over landet vårt!"

Du har akkurat hatt muntlig eksamen, og vennene dine skal snart ha samme eksamen. Hvordan forholder du deg?
A: Du møter eller ringer vennene dine, beroliger dem, ordner mat til dem og forteller dem alt du kan om eksamen, sensor, oppgavene og hjelper dem med alt de trenger. 
B: Du tar telefonen hvis noen ringer og svarer på noen av spørsmålene de har.
C: Du tenker at de får greie seg selv, og at de ikke skal vinne noe på å ha eksamen senere. Du har lest for din egen skyld, og du vil ikke møte noen av dem for at de skal få bedre karakter på eksamen.
D: Du lyver om oppgavene og sensor, skremmer dem og feilinformerer dem hvis noen skulle være så teite å prøve å utnytte deg.

En Megafon-selger eller =Oslo-selger vil gjerne selge deg et blad. Hva gjør du?
A: Du smiler, kjøper bladet og sier takk.
B: Du har ikke penger, men smiler og sier nei takk.
C: Du unngår selgeren og går litt utenom.
D: Du overser selgeren og gliser for deg selv mens du går forbi fordi noen mennesker er så dumme.

Du er på fest og noen sitter helt alene for seg selv. Hva gjør du?
A: Du blir nysgjerrig på denne personen, går bort og prøver å bli kjent med vedkommende ved å stille spørsmål på en hyggelig måte.
B: Du er egentlig uinteressert i å bli kjent med personen, men for å være hyggelig går du bort og presenterer deg, snakker om deg selv og dine interesser slik at det ikke blir pinlige stillheter. Eller du smiler til personen og snur deg tilbake til vennene dine igjen.
C: Du overser personen og regner med vedkommende er vant med å være alene.
D: Du hvisker noe om personen som sitter alene til vennene dine slik at vedkommende blir litt ekstra usikker og du ekstra kul.

Hva er ditt motto?
A: "Den største gleden du kan ha, er å gjøre andre glad" eller "Gjør mot andre det du vil at de skal gjøre mot deg"
B: "Følg din egen vei og la folk snakke" eller "Lev hver dag som den var din siste"
C: "Livet er en fest og jeg er et smykke"
D: "Først meg sjæl og så meg sjæl og så min neste hvis det er til mitt eget beste"

*Ut ifra Dukkehjemmets standarder


1309802906773423_large

Hentet her.

RESULTAT:

Flest A: Du er et svært godt menneske. Fortsett slik du gjør med å inkludere og ta vare på andre, framsnakke, være høflig og litt ekstra snill. Det er fantastisk fint at du tar deg tid til å høre på andre, og at du interesserer deg for alle folk. Verden trenger slike som deg. Og vi håper og tror at du vil få mye igjen for å være så god. Takk for at et så godhjerta menneske som du finnes!

Flest B: Du er et ganske godt menneske. Du gjør ikke andre mye vondt, og i mange sammenhenger er du veldig ålreit. Du er antakelig en god venn, og du har veldig mange gode egenskaper. Du vet hva det vil si å være høflig, hyggelig og grei. Likevel tror vi du kan strekke deg enda lenger for å gjøre andre godt. Vi tror vi alle skal være her for hverandre og gjøre gleden enda større ved å dele den!

Flest C: Du er verken et godt eller dårlig menneske. Du er selvfølgelig helt unik og helt sikkert morsom eller grei å være sammen med for folk. Kanskje er det nok for deg? Er du litt egoistisk? Vi tror du kan gjøre mer for å ta vare på andre mennesker, og vi er også helt sikre på at du vil få mye igjen for å være enda litt greiere. Det handler ikke alltid om å ikke gjøre andre vondt, men om å gjøre andre godt! Den største gleden du kan ha, er å gjøre andre glad. Tenk litt på det!

Flest D: Du er ikke et spesielt godt menneske. Kanskje du ikke vil være enig, men vi tror at du gjør andre mennesker mye vondt, når du egentlig heller kunne spre glede. Du har alle muligheter i verden til å gjøre andre godt, og du vil få det så mye bedre hvis du slutter å snakke stygt om andre. Trenger du hjelp til å bli et bedre menneske, kan du bare sende oss en mail på bordellet@hotmail.no. Det er hjelp å få!

Buena Vista Social Club

Jeg skal prøve å bli flinkere til å komme med  musikktips i tida som kommer. Jeg har ikke vært så flink til å høre på ny musikk i det siste, men jeg har hørt på mye gammelt som jeg liker godt. På bussen tilbake fra Lillehammer, hørte jeg mye på Buena Vista Social Club. 

Bildet er henta her.

Buena Vista Social Club var en klubb i Havanna, Cuba, der man dreiv med sang og dans. Der var det mange sangere, musikere og dansere som ble oppdaget. Noen av de mest kjente medlemmene var Compay Segundo, Rubén González og Ibrahim Ferrer. Omara Portuondo var også med Buena Vista Social Club på noen sanger. Vi var på konsert med henne for en stund tilbake, og det var kjempebra. 

Buena Vista Social Club spilte tradisjonell cubansk musikk, noe jeg liker veldig godt. Hvis du har lyst til å lære mer om musikken og medlemmene i bandet, kan du se filmen med samme navn. En kjempefin film, der man følger dem på veien til New York og Carnegie Hall.

Compay Segundo

Ibrahim Ferrer og Omara Portuondo

 

Jeg liker så mange av sangene deres at jeg slenger med flere sanger her på bloggen:

Dette er en fin sang og en fin video som viser Cuba.

 

Denne sangen er mor veldig glad i.


Buena Vista Social Club spiller Clocks av Coldplay.
Jeg har forøvrig vært i det første lokalet hvor de spiller.

 

- Ingunn

Jeg tror på gleden

Her kommer dagens ord for 17. januar:

I dag har vært en fin dag på mange måter. Jeg har lært mye, sovet litt, spist og prata. Også er jeg flink. Man kan bli sliten av å stå på og stresse med ting man må gjøre, men da er det viktig å huske på at gleden kommer. Hvis man er lei seg, er det fint å tenke på at man stort sett pleier å bli ganske glad igjen. 

Vi spiste fullkornssafaridyrpasta, kyllingfilet og tomatsaus til middag i forgårs. Jeg vil gjerne anbefale en god oppskrift på tomatsaus. Jeg fant oppskrifta her, men jeg tenkte at jeg kunne skrive hvordan jeg gikk fram også. 

Ingredienser:

 • Olivenolje
 • Løk
 • Gulrot
 • Selleri
 • Hvitløk
 • Tomatpuré
 • Hermetiske tomater
 • Kyllingbuljong og vann
 • Salt og kverna pepper
 1. Kutt 1 løk i små biter og stek den på middels varme i 5 ss olje.
 2. Kutt 3 gulrøtter og 3 selleristenger i bittesmå biter og stek det sammen med løken til det er blankt, 10-12 min, rør ofte. Kutt 4 fedd hvitløk og stek det sammen med grønnsakene i ca 20 sekunder.
 3. Kok opp 0,5 l vann med en buljongterning i en kjele. Hell grønnsakene over i kjelen og kok det til det er redusert 50-60 % (Kok en god stund så det blir mindre væske i kjelen). 
 4. Tilsett 2 ss tomatpuré, la koke i 2 min. Tilsett en tomatboks og la småkoke i 8 min. Man kan mose blandingen litt med en potetmoser. Tilsett 3 ss olivenolje, smak til med salt og pepper. 

Det er lurt å koke pasta mens man koker denne sausen også. Hvis man vil ha det ferdig cirka samtidig, kan det være lurt å begynne å koke pasta mens man reduserer på punkt 3 for eksempel. 

Maten ble veldig god, og vi ble mette og fornøyde. 

Nå har jeg tenkt å legge meg. 

Jeg tror
på gleden
selv når jeg gråter 

- Iselin

Happy MLK-day

I går var det Martin Luther King jr-dagen. Dagen markeres hvert år den tredje mandagen i januar, og den var i går. I den anledning har vi spilt inn en liten del av hans mest berømte tale. 

 

Den oversatte talen er hentet her.

Ingunn filmer, Iselin holder arket og jeg leser.
Musikken vi har valgt å ha i bakgrunnen er Westlife med sangen "I have a dream".

 

~ Sylvi-Ann

Artige ting å se på TV

Det er mandag, det er ny uke, og det betyr at det er mye nytt på TV. I dag har vi lyst til å se på:

Håndball-EM for herrer

I dag begynner EM i håndball for herrer, og vi gleder oss til å se hvordan det går med det norske landslaget. Vi heier selvfølgelig på dem og håper de vinner over Slovenia i kveldens kamp.Bildet er henta her.

4-stjerners middag...
... begynner igjen i dag, og vi gleder oss. Vi syns det er gøy å se kjendisene lage mat, man blir liksom bedre kjent med dem da. Denne uka er det disse kjendisene som skal være med:

Bildet er henta her.

I tillegg håper jeg vi får tid til å se på noen episoder med Keeping up Appearances. Dette er en serie vi har skrevet en del om på bloggen tidligere, men vi syns den er så god at det er verdt å nevne den igjen. Serien handler om Hyacinth Bucket (uttales Bouquet...) som bor sammen med ektemannen Richard i et fint strøk i England. Hyacinth er alt annet enn diskret og vil gjerne virke elegant og stilig for naboene sine. Hun er ganske flau over familien sin og gjør alt hun kan for å skjule dem for vennene sine. Under her kan dere se et klipp fra en artig episode der Hyacinth og Richard skal ha selskap på en yacht. Det går slik (spesielt artig fra 2:30 og utover): 

- Ingunn

Butikker og kundeservice

Utover våren tenkte vi å skrive litt om ulike butikker, kafeer og andre forretninger vi besøker. Vi setter pris på å få tips fra folk hvis de er enten veldig fornøyd eller misfornøyd med service eller utvalg. 

I dag fikk vi et innblikk i sofaforretninger i Storbritannia. Vi så på et spennende program som heter Undercover Shopping. Det var litt uenigheter her i heimen om vi skulle se på dette programmet eller noe annet, men da rulleteksten tok til å rulle over skjermen, var vi alle enige i at det var god underholdning. 

I programmet så vi Mary Porta gå inn for å bedre kundeservicen i en sofaforretning. Målet hennes er å hjelpe kunder med å nå fram med klagene sine og få selgerne til å forstå at de skal jobbe for å tilfredsstille kundene.

Hentet her.  

Det er nesten uforståelig at enkelte bedrifter bevisst går inn for å lure kundene sine for å få mest mulig penger. For eksempel i sofabransjen skjønner man jo at det er penger å hente uansett. Det må da være like greit å lage en vinn-vinn-situasjon ut av det hele, nemlig ved å selge kundene en dyr sofa de faktisk kommer til å glede seg over når de kommer hjem og gi dem god service slik at de ønsker å komme tilbake neste gang de vil kjøpe en sofa. 

Jeg har aldri kjøpt en sofa, men jeg forstår at det betyr litt at den er passe stor, har passende farger og at man liker utseendet på den. Lenge leve ærligheten. Vi sier som det åttende bud: Du skal ikke tale usant. Og som det tiende budet sier: Du skal ikke begjære din nestes hus. Du skal ikke begjære din nestes hustru, hans tjener eller tjenestekvinne, hans okse eller esel eller noe annet som hører din neste til. 

En god start på det nye semesteret

Hvordan kan du komme i gang med det nye skolesemesteret på best mulig måte? Det er ikke noe poeng å bli fortvila allerede nå, for vi skal nå gi deg tipsene for å komme i gang på en god måte!

 

Kjøp inn alt du trenger av skolemateriell før første forelesning

Finn pensumlistene dine på nett og finn ut av hvilke bøker du trenger. Hvis du har lite penger, kan du prioritere å kjøpe de bøkene du skal lese først i semesteret. Hvis du skal ha mange bøker og har god tid, er det lurt å kjøpe bøkene i to omganger. Det blir nemlig veldig tungt etter hvert. Dersom du helst vil kjøpe bruktbøker, kan du oppsøke en pensumkafe eller sjekke finn.no.

Husk også å kjøpe permer og kladdebøker, slik at du kan skrive gode notater og sortere dem underveis i semesteret. Da blir det godt å finne dem igjen når du skal lese til eksamen senere.

Kjøp også gjerne en penn, så har du noe å skrive med.

 

Spar penger

Vi studenter får alltid litt mer penger i starten av  semesteret. Det er lurt å sette av noen tusenlapper så fort som mulig og spare, slik at det ikke blir vanskelig når det blir sommerferie. Man har jo gjerne husleie man skal betale da, og det pleier å bli vanskelig, siden man ikke får penger av Lånekassen.

 

Spis godt

Sørg for å spise sunt, godt og variert gjennom hele semesteret. Man blir mer opplagt, hvis man spiser god og sunn mat. Vi er ganske flinke til det her i Dukkehjemmet, men det pleier å bli noen utskeielser i eksamensperioden. Når det blir vår og varmt i været, kan du kanskje lage deg vannmelonhjerter?

Tumblr_louzg2jzzq1qdpsx9o1_500_large

Funnet her.

 

Ommøblere rommet

Noen ganger trenger man bare litt forandring. Enten det er fordi man er lei av omgivelsene, eller fordi man er plaga med mugg, kan det være lurt å ommøblere litt. Kanskje man klarer å lage seg noen nye og bedre systemer i prosessen. Ta gjerne en tur på Ikea og kjøp inn bokser og lignende for å sikre enkel lagring. Sylvi-Ann har ommøblert på rommet sitt, her er resultatet:

Litt smårydding gjenstår, men det ser veldig bra ut på rommet til Sylvi-Ann. Dere ser kanskje at hun har ryddet i bokhylla.Hun har kjøpt seg et smykketårn på Ikea. Kjempekjekt!

Hun har igjen å rydde i papirene sine, men det skal nok skje snart.

 

Rydd i klesskapet

Det har en tendens til å hope seg litt opp i klesskapene etter hvert. Derfor kan det være lurt å rydde klesskapet før semesterstart. Gi bort klær du aldri bruker og som ser fine ut. Utslitte klær kan du kaste. Hvis du har et stykke å gå til klescontaineren, kan du kombinere dette med en gåtur. Hvis du for eksempel har en enormt skjørt eller noe, som du aldri kan bruke igjen, kan du sy det om til for eksempel et skjerf... Eller kanskje noe annet.

 

Vær sosial

Finn på noe med vennene dine. Ikke bare før semesterstart selvfølgelig, men også etter skolen har starta. Dra på fest, kino eller spill spill en kveld. Det er gøy, og det er viktig å koble av litt innimellom. Det er absolutt lov å ta seg en fest i ny og ne, men det er veldig lurt å ta festen på en fredag. Da kan du nemlig bruke søndagen til lesedag, og du kan møte godt forberedt til forelesninger på mandag.

Tumblr_lqv7gwpz8k1qckdzco1_500_large

Funnet her.

 

Lykke til med det nye semesteret!

Vi er tilbake for fullt

Nå er vi tilbake i Bergen igjen alle tre. Det har blitt litt lite blogging i det siste, men sånn går det når man er hjemme på ferie. Nå er vi derimot fulle av motivasjon til å begynne å blogge igjen, og vi har mange flotte ideer. Men for at bloggen skal bli helt perfekt, vil vi gjerne ha noen tips fra leserne våre. Hva vil dere at vi skal blogge om?

Akkurat nå har vi musikk-quiz i stua. Sylvi-Ann gjetter hvem som synger sangene som spilles på The Voice. Hun holder også på med å klippe håret til Iselin. Jeg tror det blir fint, selv om det kommer noen uttrykk som "Jeg klipte visst litt mye her" og Iselin utbryter "Tiiiiiiiii centimeter?!"I kveld skal vi på innflytningsfest til Marit og Sigurd. Det gleder vi oss veldig til, og jeg skal ha på meg en ny kjole som jeg kjøpte i går.

 Dette er nytt hjemme hos oss:

Kjempefine og gode leggvarmere som jeg fikk av søte Benedikte til jul.

Treetasjes  kakefat som Iselin kjøpte seg på Ikea.

En nydelig orkidé som jentene kjøpte på Ikea for 39 kroner.

- Ingunn

2012

I dag er det den første dagen i 2012, og vi vil gjerne ønske leserne våre et riktig godt nytt år! Vi håper det nye året blir både spennende, lærerikt og fint. 

Iselin og Sylvi-Ann var hjemme hos oss i går på nyttårsfeiring. Vi spiste en kjempegod treretters middag som mor hadde laget. Til forrett hadde vi spekemat og scampi, til hovedrett svinefilet og sjokoladefondant med vaniljeis og varme skogsbær til dessert. Vi koste oss veldig!

Lisbeth, Sylvi-Ann, Iselin og jeg ved middagsbordet

Iselin kontrollerer kvaliteten på vinen

Flotte Lisbeth og Sylvi-Ann

Etter å ha spist oss gode og mette, var det tid for litt spilling. Vi spilte Angry Birds kortspill og Set. Vi likte nok Set best, selv om det var vanskelig, men Angry Birds var også gøy. 
Jeg legger ved en vakker sang, som vekker minner fra barneskolen. Denne sang vi i skolekoret da vi var små, nemlig. Det er ikke akkurat en veldig enkel sang å synge, prøv gjerne selv. Jeg tror nok ikke at de som hørte på oss framføre denne gråt fordi de var rørt....

 - Ingunn 

hits