januar 2013

Fotohilsen fra lesesalen

Hei på deg!

- Sylvi-Ann og Ingunn

Hverdag

Når man er student kan man ikke bare sitte og lese hele dagen. Det blir rett og slett for dumt! Man må ta seg tid til litt hyggeligere aktiviteter også. I går hadde vi en flott dag. Først var vi på skolen og hadde pause. Også leste vi littegrann.

Så ble vi invitert på middag til Amund. Han varta opp med deilig grønnsakssuppe med kjøttboller. Dette er visst noe av det billigste man kan spise. Man kjøper bare en pose med frosne grønnsaker og blander det med vann og buljong. Så kan man jo egentlig putte oppi det man måtte ønske. Amund er en mesterkokk, så måltidet smakte helt nydelig! Etterpå fikk jeg servert cappuccino. Nam!Etter maten gikk vi til Ad Fontes for å gruse medstudentene våre i quiz. Forrige uke sikra vi oss sisteplass og nest sisteplass. Da måtte vi nemlig dele opp "Barn av regnbyen" i to fordi vi var for mange. I går hadde vi med Even på laget, og vi kom på femteplass! Bare pass dere, konkurrenter! Neste gang tar vi førsteplassen!

På søndag var vi på Friday's.


Og jeg lekte med Katti <3

Og her er en sang som jeg liker godt om dagen. Jeg liker Morten Abel.

- Ingunn

På plass på lesesalen

Jeg har blitt masterstudent ved UiB. Det er ganske hyggelig, litt spennende, men også bittelitt skummelt. Da forventes det nemlig at man skal jobbe jevnt og trutt gjennom hele semesteret og være seriøs hele tiden. Jeg klarer nok ikke å være seriøs hele tiden, men jeg har tenkt å jobbe så godt jeg kan. Jeg har allerede vært på skolen en del, og jeg har bare vært i Bergen en uke! Tenk på det. 

Som masterstudent har man enkelte fordeler. Når jeg tenker etter, kommer jeg bare på en fordel for øyeblikket. Nemlig at man kan få sin egen lesesalplass. Her kan man sitte i ro og mak og fordype seg i spennende lesestoff. Jeg holder for tiden på med to fag. Et fag som heter Språklig variasjon og endring og ett som heter LINGMET. Det sistnevnte er et metodefag for språklige mastergrader. I det første faget skal jeg presentere en artikkel om litt over en uke. Det blir spennende. Jeg valgte meg en engelsk artikkel. Jeg må ta med en ordbok på lesesalen på mandag, for engelsk er vanskelig, right?

Det som er kjekt med å ha sin egen lesesalplass er at man kan la tingene sine stå der. I går satt jeg der for første gang, og da kom Marit bort til meg og sa at jeg måtte gjøre plassen min litt mer personlig. Dette var jeg selvfølgelig helt enig i, og i dag ba jeg min gode venn Amund om å finne noen bilder og sånn i en avis som jeg kunne henge opp. Jeg vet ikke helt om disse bildene er noe jeg ville hengt opp selv, men flotte var de.

Jeg tok med meg en pennekopp fra hjemme. Det er jo litt viktig å ha noe å skrive med på lesesalen. Dessuten har jeg kjøpt meg to flotte permer (en rosa og en lilla) som jeg kan putte arkene mine i. De skal jeg sette igjen på lesesalen når jeg går for dagen. Hjemme har jeg andre ting å tenke på. Nå om dagen driver vi med pusling. Vi pusler et stort bilde av en bygning i Roma. Det blir spennende å se hvordan resultatet blir.

Her er et bilde av lesesalplassen min. Ja, dere ser riktig. Rett bak pennekoppen henger det et bilde av en naken mann som står og tisser oppi en vask eller noe. Flott.

- Ingunn

Hyggelig lunsjdate

Den 5. januar var Sylvi-Ann og jeg på Egon på Lillehammer og spiste lunsj sammen. Det var hyggelig, og vi tenkte med en gang at dette måtte vi dele med dere blogglesere. Dessverre glemte vi å skrive blogginnlegget, så her kommer det!

Begge to spiste clubsandwich. Det var skikkelig godt, men maten var kanskje litt kald? Vi koste oss uansett, og hadde mange dype samtaler om norsk skole og utdanning. Vi satt på toppen inne på Egon der, og Sylvi-Ann dumma seg ut! Tidenes flause. Hun begynte nemlig å pille på et sånn reklameskilt som sto på bordet, og det falt ned! Hehe. 

Jeg kaller dette bildet "Mat på fat - et slags stilleben".

- Ingunn

 

만세 Hangul!

I dag er det Hanguldagen. Det er det samme som det koreanske alfabetets dag. I Korea markeres denne dagen. Det er i Nord-Korea at den markeres akkurat i dag, på 15. januar. Jeg vil tro at de markerer den med pølser, boller og brus. Kanskje litt is og non-stop. 

Vi har altså kommet til midten av januar allerede. Tida flyr! Her i Bergen går alt bra. Vi er alle tilbake i vårt elskede dukkehjem, og vi er så heldige at vi får se sola disse dagene. I dag er Ingunn og Sylvi-Ann på skolen, så vidt jeg vet. Jeg sov lenge, men nå har jeg stått opp og er straks klar for jobb. Noen må jobbe på kvelden også.

 

Disse fine bildene tok jeg forleden dag. De viser Bergen fra sitt beste. Om ikke fra sin beste vinkel, så i alle fall fra sitt beste vær nå i vinter.

Nå er jeg snart på vei til Haukeland for å gjøre en innsats. Ha en nydelig dag, alle mann og kvinne! 

Og overskrifta skulle bety "hurra Hangul". 

- Iselin

Endelig!

Endelig er jeg helt ferdig med Setesdalsgenseren min. Det har vært en lang og slitsom prosess, men med godt humør og stå-på-vilje går alt an. Jeg har valgt å lage en genser med utradisjonelle farger, nemlig lilla og grå. Vanligvis strikkes denne genseren i svart og hvitt. 


Legg merke til kvaliteten på bildene over. Her har jeg brukt far sitt speilreflekskamera. Vanvittig bra fotoapparat! Jeg har valgt spisestudebordet som bakgrunn. Får fram vrangborden skikkelig godt. Bildet under er ikke av like god kvalitet, det skal sies. Det er nemlig tatt med min mobiltelefon. Jeg tar både strikke- og fotooppdrag. Bare legg igjen en kommentar her eller send en mail til bordellet@hotmail.no. Det går også an å bestille på facebooksida vår.

- Ingunn

Bergensnisse på besøk

Jeg var litt rask med å legge ut det forrige blogginnlegget. Jeg skulle nemlig fortelle at jeg var nisse for mor, far og Lisbeth på julaften. Jeg fant ikke den vanlige nisselua, så jeg ble Bergensnisse i år. Gaveseremonien ble veldig vellykka. Denne nissen liker å bli tatt bilde av. 


- Ingunn

Produktiv jul

Når det er juleferie har man god tid til å slappe av. Jeg slapper av med å strikke, og jeg har lagd mye flott denne jula. Luer, votter, sokker, gensere. Her får dere se noe av det jeg har strikka:

Amund fikk Marius-lue med oppbrett til jul.


Maria fikk søte sokker.


Lotte fikk lue i god alpakkaull.

 

Forhåpentligvis kan dere snart få se en Setesdalsgenser som jeg er så å si ferdig med å strikke. Det mangler litt på en av armene (og montering). Jeg skal sørge for at jeg får tatt et bilde av genseren når den er helt ferdig.

Jeg har ikke bare strikka i jula, altså. Jeg har lagd ugler også:

Søt?

I morgen skal jeg til frisøren. God natt!

- Ingunn

Godt nytt år!

Godt nytt år, kjære venner og blogglesere! 

Det er på tide å begynne blogginga for fullt igjen. Jeg håper alle har hatt en god, fredelig og festlig jule- og nyttårsfeiring. Jeg er som kjent sykepleier i år, så jeg bekymret meg litt for om jeg kanskje ble nødt til å jobbe i julehelga. Jeg var heldig, så jeg hadde fri helt fra 18. desember til nattevakt 2. juledag. Nyttårsaften og den første dagen i dette året jobba jeg, så det ble en rolig feiring med hyggelige pasienter på lungeavdelinga. Jeg fikk både pinnekjøtt og gave på jobb, så jeg er fornøyd. 

Her er julegaven jeg fikk på jobb. Heldig, sant?

Jeg fikk med meg litt nyttårsfeiring fra verandaen, i tillegg til å storkose med med nett-tv, kongetale og blød nougat. Her er det fineste bildet jeg tok: 

 

Jeg ønsker for dere alle at det nye året må bringe enda mye mer glede, spenning, kjærlighet, varme og lykke enn det forrige året. 

Jeg vil dele et dikt av André Bjerke med dere. Det heter "På jorden et sted".

 

TRO IKKE FROSTEN SOM SENKER EN FRED

AV SNE I DITT HÅR

ALLTID ER DET PÅ JORDEN ET STED

TIDLIG VÅR

 

TRO IKKE MØRKET NÅR LYSET GÅR NED

I SKUMRINGENS FANG

ALLTID ER DET PÅ JORDEN ET STED

SOLOPPGANG

 

God natt. 

- Iselin

hits