februar 2011

En sang

Dag 30 - Et bilde av noe som betyr mye for oss

For nye lesere: Dette er Rikart og Gjedda <3

Dag 29 - Vår favorittartist

Vi liker å høre på mye forskjellig musikk her i Dukkehjemmet. Vi har til og med vår egen ukentlige CD-anbefaling her på bloggen. Hvis du har lyst til å se hva vi liker å høre på, er det bare å trykke seg inn på "Musikk" i menyen øverst.


Men siden det er jeg som blogger nå, vil jeg si at Kaizers Orchestra er min absolutte favoritt. Det nye albummet Violeta Violeta vol. I er utrolig bra, og vi gleder oss stort til vi skal på konsert i Spektrum i april.

- Ingunn

Spørrerunden er avsluttet

Vi merker at interessen for spørrerunden vår nå har dabbet litt av. Derfor velger vi å avslutte runden og svarer på spørsmålene dere har stilt oss!

HVA FORBINDER DERE MED LYKKE?
Iselin forbinder lykke med Aristoteles og Ex.Phil-studiet. Hun skrev nemlig en oppgave om dette temaet. Når vi tenker på lykke, tenker vi også på sol og lys. De dagene vi er lykkelige, har vi ingen bekymringer. Lykke er en varig følelse av glede og tilfredshet.

BESTE MINNE SOM BARN
Ingunn sitt beste minne er fisketurene med familien i Nordland. Da gikk vi lange turer og drakk Kjeft. Og jeg fikk faktisk noen fisker også. Jeg tror jeg var veldig lykkelig da.

Det Iselin husker best fra barndommen er været. Været har hatt mye å bety for Iselin gjennom livet.

Sylvi-Ann pleide å lese dikt med dokkene sine og å leke skole med dem. Favorittdokka til Sylvi-Ann heter Marikken. Hun pleide å lese dikt av Eivind Flaten og Ernst Orvil.

HVEM ER DET DU BEUNDRER MEST I VERDEN?
Vi beundrer familiene våre mye. I tillegg til Rune Rudberg og Erna Solberg.

BESTE MINNE DERE HAR SAMMEN
Her er det mye å velge i. Vi hadde en veldig fin dag den dagen vi skylte ned Reidun den 28. november 2010. Det var en verdig avskjed. Hvil i fred, Reidun.

HVORFOR LAGDE DU BLOGG PÅ BLOGG.NO?
Vi lagde først blogg på blogspot, men så fikk ikke folk til å kommentere. Da valgte vi blogg.no og er veldig fornøyde med det, det fungerer rett og slett strålende.

NÅR (ALDER), OG HVORDAN VAR DERES FØRSTE KYSS?
Første kysset var i ung alder, og det var pinlig.

HVORFOR VALGTE DERE Å BLOGGE SAMMEN?
Hvis vi hadde hatt hver vår blogg, ville de nok vært litt like. Vi bor sammen og er mye sammen, så det er naturlig at vi opplever det samme.

BESKRIV DERE SELV MED TRE ORD
Vi valgte å beskrive hverandre på denne oppgaven, med tre ord på hver av oss.

Iselin: Varm, blid og målrettet

Ingunn: Vakker, morsom og perfekt

Sylvi-Ann: Intelligent, omtenksom og engasjert

HVA SYNES DERE OM UGGS?
Ingunn tenker det samme om Uggs som hun tenker om OnePiece og Crocs: at det er veldig stygt og bør brukes til hjemmeaktiviteter. Sylvi-Ann mener at det ser behagelig ut, akkurat som tøfler. Iselin har ingen sterk mening, men legger vekt på at smaken er som baken, slik er det.

HVA ER DERES ALLER STØRSTE FLAUSE?
Ingunn: Det var skidag med skolen, og vi skulle til alpintbakken. Det skal sies at jeg ikke er noen kløpper på å kjøre ski, men denne gangen var det ikke det som var problemet. Jeg skulle ta stolheisen opp og satt ved siden av en kar som skulle kjøre på ski. Han begynte å fikle med skiene sine, slik at tuppen på min ski havna bak den andre foten, og jeg fikk ikke skia løs. Så da de andre gikk av, ble jeg sittende. Jeg ble stressa, det var nesten så jeg begynte å grine. I hvert fall stoppet de heisen, og det kom en kar for å hjelpe meg. De satte på alarmen som kima over hele bakken, og klassekameratene mine stod og lo av meg.

Sylvi-Ann har ingen flauser. Hun er heldig på den måten.

Iselin: Jeg satte meg fast i et grantre da jeg kjørte snowboard. Det var nesten nederst i bakken ulykken skjedde. Jeg hadde klart å komme meg ned på et vis, og var lykkelig over å snart være nede. Bakken var litt bratt, og det var mye folk der. Derfor ble jeg litt stressa og kom for langt ut på kanten. Der var det et grantre. Det var ingen dramatikk knyttet til hendelsen, og jeg kom meg relativt raskt ut igjen, men jeg ble jo ganske flau.

HVIS DERE KUNNE GJORT ÉN SPESIELL TING FOR HVER AV BESTEVENNINNENE DERES, HVA VILLE DERE GJORT/GITT DEM/TATT DEM MED PÅ?
Ingunn ville tatt dem med til Cuba for å vise hva hun har opplevd. Iselin ville laget en sang til hver av dem, med egnet tekst og melodi. Vakre sanger som kunne følge dem gjennom livet. Sylvi-Ann ville gitt vennene sine hele verden hvis hun hadde hatt mulighet til det. Siden hun ikke har mulighet til det, ville andrevalget vært en rose.

HVOR BOR DERE?
I Dukkehjemmet.

HVILKEN OPPFINNELSE SKULLE DERE ØNSKE VAR OPPFUNNET?
Kur mot kreft og andre vanskelige sykdommer, støvmaskin som trekker til seg alt det løse støvet og luktfri neglelakkfjerner.

HVA KAN DERE IKKE KLARE DERE UTEN?
Vann, mat, penger og kjærlighet.

VILLE DERE HATT LABBER I STEDET FOR HENDER OG FØTTER ELLER HATT VANLIGE HENDER OG FØTTER, MEN IKKE HATT EVNEN TIL Å GÅ PÅ TO BEIN?
Godt spørsmål, Koof! Sylvi-Ann ville definitivt hatt labber fordi det er fint. Ingunn er litt usikker, men tror at hun ville hatt vanlige hender og føtter siden det finnes andre måter å komme seg frem på enn å gå. Iselin orker egentlig ikke å ta stilling til dette, men i jobben som sykepleier ville det nok vært vanskelig å ha labber. Kanskje løsningen ville være å trene opp labbene slik at man klarer å gjøre alt man kan gjøre med hendene. Hvis man ikke har evnen til å gå på to bein, kan det jo være vanskelig å ha en slik jobb. Men jeg ville nok valgt vanlige hender og føtter, da kan jeg strikke når jeg blir gammel.

KA ANDRE BLOGGA LESE DÅKE FAST?
Vi leser egentlig ingen blogger fast, men vi trykker oss inn på det vi synes ser interessant ut og følger ivrig med på bloggerne fra Lillehammer.

LIKE DÅKE SAFT?
Ja, vi liker saft. Ingunn liker ikke saft like godt som brus. Det nyeste innkjøpet vårt i denne kategorien er Fun light med årets smak - jordbær og rabarbra. Den er veldig god!

KA E DEI VERSTE HÅRFRISYRANE/FARGANA DÅKE HAR HATT OPPGJØNO?
For Ingunn var 2006 et grusomt hårår. Frisøren hadde klipt opp håret altfor mye, og håret mitt kruser seg lett.

Iselin har vel vært feiende flott på håret i all sin dag. Her er et bilde av et av de minst heldige øyeblikkene:

Sylvi-Ann har egentlig også alltid vært lik på håret. Men vi er alle enige om at denne hårsveisen ikke kler Sylvi-Ann så godt:Det skal sies at vi ikke har farga håret noen gang.

KASS BOK ELLER FILM HAR GJORT MEST INNTRYKK PÅ DÅKE?
Den siste filmen vi så som gjorde skikkelig inntrykk på oss var Jeg reiser alene. En skikkelig bra og fin film!

Boka som har gjort mest inntrykk på oss er:


HVA ER DET SOM GJØR AT DERE GLEDER DERE TIL Å STÅ OPP OM MORGENEN?

Frokost, enkelt og greit!

 

Resten av spørsmålene vil bli besvart ved en annen anleding.

Melissa Horn - Säg ingenting till mig

I dag er vi litt slappe i Dukkehjemmet. Vi hadde det veldig fint på bursdag i går, men det er klart man blir litt sliten etter en slik feiring. Derfor passer det utmerket med litt rolig musikk. Ukens CD-anbefaling er:

MELISSA HORN - SÄG INGENTING TILL MIG

Melissa Horn er en svensk sanger og låtskriver. Hun er pen, synger veldig pent og snakker veldig pent. Even har faktisk lyst til å gifte seg med henne når han blir stor. I den ene sangen til Melissa Horn ("Hur ska det gå?") finnes yndlingssetningen til Even:

Det finns en fara i att aldrig hitta vägen och det finns nått vackert att vandra den ändå.

Musikken til Melissa Horn er veldig rolig og egentlig ganske trist. Allikvel er den veldig fin. Hun har en helt spesiell måte å synge på, og hun klarer å røre oss med musikken sin.

Så, kjære Melissa Horn, hvis du leser dette blogginnlegget. Vi har et stoooort ønske om at du skal komme til Dukkehjemmet og ha en privatkonsert for oss og vennene våre. Vi kan gjerne lage vafler og kakao til deg!

 

 

Dag 28 - Noe vi ikke forlater huset uten

 • Nøkkel (Sylvi-Ann glemmer nøkkel i ny og ne, men siden vi har smekklås er vi nokså påpasselige med å få med oss nøkkel)
 • Lommebok
 • Mobil
 • Handlenett når vi skal handle
 • Skysskort
 • Studentbevis og semesterkort
 • Kvitteringene våre
 • Lypsyl
 • Det hender at Ingunn har med seg sminkepung (hun har en veldig ny og fin sminkepung)
 • Lommerusket vårt
 • Klær og sko
 • Paraply (det hender jo at det regner i Bergen)

 

Even forlater ikke huset uten

 • Snusboks med rosiner (tips til snuseslutt)
 • "Je tar bare med penger, så kjøper je alt je trenger"
 • Miniski
 • Termos
 • Walkman

 

Dag 26 - Et bilde vi elsker

Vi haster avgårde til bursdag, men før det skal vi legge ut et bilde som vi elsker.
Marte! Gratulerer så mye med dagen! :)

Og husk, kjære lesere, at å flytte fjell er å begynne med de små steinene!

Black Swan

I kveld skal dukkene og Amund på kino. Vi har bestemt oss for å se Black Swan. Vi er litt spente, for vi har fått med oss at det er en veldig bra film, men også litt skummel. Jeg gleder meg veldig til å se Natalie Portman. En gang så vi en film (Goya's Ghost) med henne i hovedrollen på skolen, og jeg syns hun var så veldig flink!Har du sett Black Swan? Hva syns du?

- Ingunn

Heia!

Hvorhen du går i li og fjell
en vinterdag, en sommerkveld,
ved fjord og fossevell,
fra eng og mo med furutrær,
fra havets bryn med fiskevær
og til de hvite skjær,
møter du landet i trefarget drakt,
svøpt i et gjenskinn av flaggets farveprakt.
Se, en hvitstammet bjerk oppi heien
rammer stripen av blåklokker inn
mot den rødmalte stuen ved veien;
det er flagget som vaier i vind.
Ja så hvit som det hvite er sneen,
og det røde har kveldssolen fått,
og det blå gav sin farve til breen,
det er Norge i rødt, hvitt og blått.

Som tidligere nevnt på bloggen, er det typisk norsk å være god (ref. Gro Harlem Brundtland). I dag viser vi det igjen, med gull til Bjørgen og sølv til Northug. For en maktprestasjon! Litt surt er det at svenskene stakk av med gullet i herreklassen, men pytt pytt! Vi skal nok vise dem!

Ikke bare kan nordmenn prestere. Jeg tør også påstå at vi er et vakkert folkeslag. Den norske kvinne har alt hva en mann kan ønske seg! Hva det skal være, kan dere fylle inn selv! Det er lov å være litt patriotisk og nasjonalistisk på en dag som denne.
Man kan diskutere hvorvidt sport får for mye plass i media, men det er ikke til å komme bort fra at når vi gjør det så bra som i dag, er det som hele landet reiser seg med gåsehud. Selv har jeg aldri vært noen sportsidiot, men de senere årene har jeg lært å sette pris på det. Sport er også kultur og samler nasjoner rundt våre idrettshelter. Når vi vinner blir vi stolte av oss selv og vårt opphav. Det er som om våren kom ekstra tidlig i Norge i år! Vi blir litt våryre alle samma!

-Amund

Dag 25 - Søsknene våre

Iselin og Sylvi-Ann har en bror som heter Øivind. Han blir snart 26 år. Her er et bilde av oss da vi var små. En flott bror, det ser ut som han er veldig glad i småsøstrene sine :) Iselin vil vi skal informere om at hun var litt syk da dette bildet ble tatt. Men vi er jo veldig søte alle tre, eller hva syns dere?

 

Ingunn har ei søster som heter Lisbeth. Hun er 18 år, og blir 19 år 31.mai. Hun kommenterer av og til på bloggen, så noen av leserne våre har nok vært borti henne. Hun er søt og snill, og vi håper hun kommer til Bergen for å studere til høsten. Her er et bilde fra Hunderfossen. Ingunn og Lisbeth kjører bil, og de er også kjempesøte, sant?Det går ikke helt supert i VM-sprinten, men vi heier på de norske som er videre!

Heia Norge!

Vi har VM-fest i Dukkehjemmet i dag. Amund kom hit klokka ett cirka, ladd for å se langrennssprinten! Prologen var veldig spennende, og Marit Bjørgen kom på 1.plass. Vi er litt lei oss for at Pølsa ikke gikk videre, og det var trist at han var så skuffa. Det er litt teit av NRK å stå og intervjue han, når han er så lei seg. Vi er glade i han for det, og feirer Norge med boller med krem! HURRA!
Vi skal vinne middag av Torky!

Vi er jo ivrige seere av 4 stjerners middag, og på reklamen med Ole Martin så vi at Torky har konkurranse der vi kan vinne middag. Vi kan ta med oss 7 venner i tillegg til oss selv, kanskje det blir deg? For vi har tenkt at dette skal vi vinne. Vi skrev en god begunnelse for at vi skal vinne, og vi er ganske sikre på at vi svarte riktig på de to spørsmålene. Du kan selvfølelig også prøve her!

En hot dag i det grinete Dukkehjemmet

Denne dagen har vært veldig musikalsk. Verdens mest rumpeslikkende Ingunn har strikket en latterlig sokk i dag og vasket det skjelldekte håret sitt. Tafatte Sylvi-Ann gikk en katastrofal tur i det kriserammede nærområdet.  Illeluktende Iselin har vært på vår ville nærbutikk, nordlige Kiwi, og handlet befrukta varer til en kald middag. Vi hadde horete terteskjell med premenstruell saus, blodige erter, høylytte reker og aktive fiskekaker. I tillegg har vi sett på et krydret TV-program på grisete NRK. Søte Pernille Sørensen er syrlig, og vi syns programmet var hårete.

Ellers har vi ikke gjort så mye mer lukurativt, men vi har jo kost oss litt med grønne Rikart og slappe Gjedda. Vi har også svart på noen energiske undersøkelser for å vinne survete poeng for å skaffe oss litt altetende premier, det er humoristisk å få litt ekstra når vi er lekre studenter. Der måtte vi blant annet svare på hvor ofte vi går til den skyfrie dyrlegen med de delikate kjæledyrene våre...og hva slags tissetrengt mat de får. Kun det supreste er dovent nok for sunne Rikart og uttørka Gjedda!

Fulle Amund var jo forresten også innom her hos billige oss og skrev et rødhåra gjesteinnlegg. Håper alle dere slanke lesere har sett det. Enorme Amund er en vulgær fyr. Han fikk servert gripende kaffe og syns det var pirrende.

Neste uke har vi seksuell ferie, så da skal greske Ingunn og stressa jeg hjem til islagte Lillehammer en virkelighetsfjern tur og kose oss med de jordnære familiene våre.

Nå gjenstår det bare å si: Snerten natt!!

~ Sylvi-Ann (med adjektiver av Ingunn og Iselin)

Love from Bergen

Vi tenkte at vi skulle legge ut noen fine bilder. Jeg har vært så grei mot samboerne mine i dag at jeg har kjøpt godteri for å virkelig vise hvor stor pris jeg setter på dem.

Mini love hearts. Anbefales! Søte og gode med hyggelige beskjeder.

En god frokost er ikke å forakte. Her er min skive med prim:

Spre kjærligheten, det er vårt gode budskap. Og som vi pleier å si: "Du har goder. Du har muligheter. Du har valg. Grip dagen!"

Gratulerer så mye med dagen, Torstein, Torunn, Brunei og Guyana!

- Iselin

Nidar sjokoladekonkurranse

Jeg har laga min egen sjokolade på Nidar sine sider, her. Det kan du også gjøre! Sjokoladen min er satt sammen av hvit sjokolade, bringebær, myk karamell og kjeks. Nam, sant?

Man kan vinne masse sjokolade, og hovedpremien er tur og overnatting med en venn på godtefabrikken i Trondheim. Håper jeg vinner det, for jeg er veldig klar for masse smaksprøver. Og da kunne jeg besøkt Anita! Det var så koselig med besøk av henne, savner henne. Håper sjokoladen min kommer med i Nidar-posen, for jeg tror den ville vært riktig god!

Nå skal jeg lage meg litt kakao, for jeg har så lyst på sjokolade...Alltid!

~ Sylvi-Ann

Dag 25 - Foreldrene våre...

Familien til Iselin og Sylvi-Ann

Familien til Ingunn

Hehe... Neida! Disse bildene er hentet fra www.awkwardfamilyphotos.com

 

Foreldrene har nok ikke så lyst til å hverken bli avbildet eller beskrevet grundig her på bloggen. Så hvordan skal vi da løse dagens utfordring?

Jo, vi kan fortelle leserne våre hvor glade vi er i dem. Både mor og far Fåberg og Ingunn-mor og Ingunn-far har vært veldig snille og hjulpet oss med å flytte oss til og rundt i Bergen. Først var de med og flyttet oss inn i Bordellet, og så i Dukkehjemmet. Slikt arbeid er ganske slitsomt, så vi er veldig glade for at de ville hjelpe oss. Vi har jo fått det så fint her vi bor, og det er fordi de har hjulpet oss med å snekre og se løsninger. Takk!

Vi har hatt besøk av foreldrene våre noen ganger her i Bergen, og de kommer på besøk nå i vår også. Det gleder vi oss stort til! Det er trivelig å ha besøk av foreldrene sine når man ikke har vært hjemme på en stund.

Våre kjære foreldre bør være svært stolte, fordi de har klart å få tre så flotte jenter til verden.
En snartur innom...

"Lenge siden sist!" utbrøt Iselin da jeg rundet hjørnet i trappen. Og det var det da virkelig! Sylvi-Ann og Ingunn smilte stort da jeg kom inn i stuen. For en velkomst!

I det siste har det vært veldig fint vær her i Bergen. Solen har varmet over den ellers så regntunge Vestlandsbyen. Desverre har jeg ikke hatt mulighet til å dele disse dagene med jentene her i Dukkehjemmet. Diverse oppdrag og andre småprosjekter har tatt tiden fra meg. Men nå er jeg på plass igjen, og praten går lett. Vi har alt planlagt å gå på kino i morgen. Ingunns solbrente ansikt blir fort et tema. Hun var på Ulriken med sin kjære i går, og solen stekte der oppe i de høye fjelle.

I morgen begynner fotball-VM, og vi gleder oss stort. Det blir å benke seg foran skjermen med snop og godis de neste ukene.

Nå er kaffen servert! Snakkes!

-Amund

God natt...

Dag 24 - Våre hobbyer

Vi lever et aktivt liv her i Dukkehjemmet. Hver dag er fylt med spennende gjøremål. I dette innlegget skal vi skrive om hva vi liker å drive med på fritiden. Det er dessverre ikke alle hobbyene våre vi har bilde av, for eksempel strikking, matlaging, spilling og baking.

Ellers liker vi å:

Hoppe på trampoline

Gå på fjelltur

Feire 17.mai

Spille gitar

Ballspill

Og bading!

Dag 23 - Et bilde som gjør oss glade

Dette bildet svarer til dagens utfordring. Vi kan si at det representerer vennene våre på en god måte, vi smiler alltid av å se vennene våre!

Øystein og Randi. <3

Det er den internasjonale morsmålsdagen i dag. Vi har feiret med å spise på Fridays. Det var veldig koselig og god mat. Etterpå dro vi hjem og spilte Bohnanza, det er et artig spill!

(hentet her)

God natt!

- Iselin

En ny dag og en ny uke

Det er mandag og det er sol. Det er så flott her i Bergen når det er fint vær. Sylvi-Ann, Anita og Svenja er en tur i byen, Iselin er på skolen, og jeg er hjemme og skal jobbe med en grusomt vanskelig oversettelse. Men det gjør liksom ingenting når sola skinner på meg gjennom vinduet. Før jeg sto opp, så jeg en episode av One Tree Hill sesong 8. Det begynner å bli spennende igjen, og det syns jeg er flott.

Sola skinner på Ulriken

Jeg vil forresten minne om spørsmålsrunden som vi har her på bloggen nå! Det er bare å sende inn spørsmål. Det beste spørsmålet vil premieres! Her kan du finne innlegget om spørsmålsrunden.

 

Jeg ønsker dere en riktig god dag!

- Ingunn

Dag 22 - Vårt favorittsitat

Det må jo være dagens gode ord.

Flott, sant?

I dag har vi vært på Fløyen. Det var nydelig vær, men litt glatt!

Ha en hyggelig kveld.

Auf Wiedersehen

- Iselin

Dag 21 - Et sted vi har reist til

SALAMANCA

I 3. klasse på videregående dro vi alle tre til Salamanca med spanskklassa. Vi var borte i ti dager og besøkte blant annet Segovia, Ávila og Madrid. Vi gikk på skole og lærte spansk, og vi bodde hos spanske familier. Ingunn og jeg bodde hos ei snill dame som het María. Hun hadde en morsom mann og en søt liten gutt. Der bodde det fere studenter. Sylvi-Ann bodde hos et søtt gammelt ektepar. Mannen var verdens høyeste og dama var verdens korteste! Vi fikk for det meste god mat, og vi hadde en strålende tur. Det var så fint vær, hyggelige mennesker og enkelt å gjøre seg forstått på spansk. Spanjolene kan jo ikke engelsk, så vi var pent nødt til å snakke spansk.

På dette kartet kan dere se Salamanca og andre byer:

(hentet her)

Vi koste oss veldig på alle måter og ville ikke vært turen foruten. Her er noen bilder:

Sylvi-Ann på bussen.

Ingunn i teppet.

Meg i sola.Akvedukten i Segovia.

Det var det. Vi anbefaler alle å ta turen til Salamanca. En hyggelig by med alle fasiliteter.

Nå regner vi med at vi får besøk snart, det gleder vi oss stort til. Ha en hyggelig lørdagskveld!

- Iselin

Sol ute, sol inne

...

Sol i hjertet, sol i sinnet

Sol, bare sol!

I dag er en vakker og solfylt dag. Jeg har vært ute på en liten morgentur i solskinnet. Her er noen nydelige bilder som virkelig viser Bergen på sitt beste:

Is.
Utsikt.


Kvister.


Snødekket busk.

Det var en fin tur. Nå skal vi snart sette i gang for fullt med rydding og vasking. Nyt dagen!

- Iselin


Sylvi-Ann: dag 20 - Min favorittsang

Jeg liker mange forskjellige sanger. Her er den jeg liker best i dag.

 

Let the sun refuse to shine
It won't be long before the days are brighter
If every step's an uphill climb,
Carry on until they feel much lighter
For all the clouds up in the sky,
For all the teardrops in our eyes
It can get only get better

Be still my heart
It can only get better
We've come this far
It can only get better
I know it hurts
For what it's worth
It can only get better

If he should ever come our way
Dry the tears and look somewhere above him
Might be easier to say than to do
But just pretend that you no longer love him
When your back's against the ropes,
When you miss someone the most
It can get only get better

Be still my heart
It can only get better
We've come this far
It can only get better
I know it hurts
For what it's worth
It can only get better

Dette har vi gjort i dag

Sylvi-Ann har vært på skolen i dag. Eller det vil si, hun skulle egentlig på forelesning klokka ni, men så var forelesninga avlyst. Det er litt kjedelig å dra på skolen så tidlig for ingen ting.Iselin og jeg sto opp ganske tidlig i dag. Det var kanskje ikke så tidlig for folk flest, men det var tidlig for meg. Vi spiste frokost og drakk en kopp kaffe. Sylvi-Ann kom hjem fra skolen, og så dro vi til byen for å forberede morgendagen litt. Vi skal nemlig ha en liten fest her i morgen, siden Sylvi-Ann får besøk av Svenja og Anita. Vi gleder oss veldig, og tror det blir gøy. Dessuten har vi en liten overraskelse til gjestene våre.

Da vi var i byen, fiksa vi også en annen ting. Nemlig premier til vinnerne av spillkonkurransen vi hadde her på bloggen i slutten av januar. Så nå kan Jan Sigurd, Marit og Sigurd bare glede seg!

Iselin har hjulpet meg med å rydde på rommet i dag. Vi har sortert alle klærne mine, og det viser seg at jeg har en del klær og ting. Det ble veldig fint og oversiktlig. Det kanskje flotteste vi gjorde var å henge opp gardinstang på rommet mitt. Det har vi hatt planer om siden vi flytta inn sommeren 2010. Under her kan dere se hvor fint det ble:Jeg ser nå at gardinene var ganske så skrukkete, men vi får satse på at jeg klarer å få strøket dem en dag (eller at de stryker seg selv).

Vi har spist taco i Dukkehjemmet i kveld. Det er godt. I tillegg har vi sett en flott film: Bienes hemmelige liv. Vi skal se om vi får lagt inn en liten anmeldelse her på bloggen etter hvert.Ha en fin kveld og en god helg!

- Ingunn

Iselin

Her er mitt bidrag til dagens utfordring. Dette er en fin sang:

Autumn Leaves med Eva Cassidy

The falling leaves drift by my window
The falling leaves of red and gold
I see your lips, the summer kisses
The sunburned hands I used to hold

Since you went away the days grow long
And soon I'll hear old winter's song
But I miss you most of all, my darling
When autumn leaves start to fall

 

Hjerteknuser

I dag er oppgaven på bloggutfordringa vår favorittsang. Jeg har mange favorittsanger, men jeg må jo velge en:

 

HJERTEKNUSER

Du og meg er like som et par dråpar vann
I hvert fall hvis du tør å spør han
Eg pleier å setta på ei plata
som du for meg sang
Heilt te eg sovna i ditt fang

Før såg eg ingenting, og det eg såg forsvant
Men nå ser eg alt det som du ser
Og på min fing har eg ringen din, og på ringen står det blankt
At du er min hjerteknuser

Lurer på om du finns der ute nå
Sender eg mine tankar
Kjenner du de då?
Send meg et hint så skal du få

Sjøl om han forteller lite og minnene er få
Fins ting han aldri kan ta meg ifrå
Som da me sprang over plantasjen
Eg gjemte meg i strå
Du telte til hundre og eg vett at du såg

Lurer på om du fins der ute nå
Sender eg mine tankar
Kjenner du de då?
Send meg et hint så skal du få
Eg vanner mine plantar og pleier det eg sår
Sekundene tikker, minuttene går
Og det går dagar og det går år
Og den som lever får sjå

Kanskje du ikkje fins lenger
Kanskje det er håp
Kanskje du ikke tenker på meg heller
Men eg venter på den dagen at me er ute og går
Og du bøyer deg ner og eg står på tå

 

- Ingunn

Overraskelse i posten

Forresten... Før jeg legger meg, må jeg bare fortelle at jeg ENDELIG har fått mag i posten igjen! Etter at vi flyttet til Dukkehjemmet, har jeg ikke fått bladet jeg abonnerer på i posten mer enn en gang. Så etter noen runder med mailutveksling med kundehjelpen til mag, har jeg endelig fått bladet i posten! HURRA!

Vi skal lese bladet fra perm til perm alle tre, og vi lover at vi skal skrive om det på bloggen, hvis vi leser noe spennende!

Nå skal jeg kose meg med et rykende ferskt mag og en liten kopp te. God natt!

- Ingunn

Diskusjon

Heihei

UiB-lærere gjør narr av studenter

Lærere ved Universitetet i Bergen skriver på Facebook at de lider seg gjennom studenters makkverk-oppgaver. - Forkastelig, mener studentrepresentanter.

Jeg må si jeg ble litt nysgjerrig på denne saken og prøvde å finne ut hva jeg mente.
Det er jo oss det handler om. Eller, siden vi er flittige studenter, er det vel ikke akkurat oss det handler om. Men jeg kjenner at jeg har mange meninger om saken. Det blir opp til dere å lese her. Les gjerne kommentarene også, det er helt tydelig at dette vekket noe i folk. Min mening er at

1. Selvfølgelig skal ikke slike negative kommentarer legges ut på facebook. Hvis man trenger å få ut litt frustrasjon, finnes det mange andre og bedre måter.

2. Studentene fortjener respekt. Jeg synes artikkelen får frem at det finnes mindre gode holdninger der ute. Lærerne fortjener selvfølgelig også respekt, jeg synes ikke at det er mer greit at studenter skriver dårlige kommentarer om lærerne sine.

3. Man bør unngå å se på jobben sin på denne måten. Jeg er overbevist om at det er en helt reell situasjon med mange dårlige besvarelser i en eksamensbunke, men da er det sånn. Noen studenter får det ikke til selv om de sliter seg ut med lesing og studering, mens andre er late. Jeg synes sånne kommentarer på facebook vitener om at læreren ikke liker jobben sin. Kanskje besvarelsene kunne vekket andre følelser enn frustrasjon. Sensor skal få sette en karakter han eller hun synes passer til besvarelsen. Hva hvis jeg hadde skrevet "grusomme pasienter på sykehuset i dag" på min status? Da burde jeg begynt å tenke på et nytt yrke.

4. Jeg for min del synes det er irriterende at sensorene sitter på facebook mens de retter eksamen. De har såpass stor makt og innflytelse at de kanskje burde unngå dette mens de jobber. Selvfølgelig kan man diskutere lektorenes arbeidstid osv, men jeg mener at man bør ha et skille mellom facebook og arbeid. Det gjelder de fleste yrker.

5. Dette burde egentlig være en helt annen sak. Hvorfor er studenter late? Hvorfor blir eksamensbesvarelsene så dårlige? Kanskje noe ligger i kvaliteten på forelesningene eller strukturen på studiet? Dette er bare forslag.

Det vi alle må få ut av dette er vel at facebook ikke er noe lukket medium. Det tror jeg de fleste av oss vet, men vi trenger vel alle en påminnelse. Her kan du lese om flere litt uheldige uttalelser på facebook. Jenta sier at det hele var ment som en spøk, og selv om "bare hennes 632 venner kan lese det hun skriver på veggen", var det kanskje litt dumt å uttrykke seg på måten hun gjorde.

Jeg er veldig engasjert i dag, som dere sikkert skjønner. Jeg har fri i dag etter at vi er ferdig med prosjekt på skolen. Vi har drevet intens forskning og vært fremragende studenter i nesten tre uker. Derfor kunne vi ta oss noen dager med velfortjent fri. Nå ser jeg fram til praksis på sykehuset.

Her er et fint dikt som som alle burde lese/høre på i ny og ne.

 

- Iselin

 

Paolo Nutini - These streets

Jeg fikk lyst til å anbefale en CD i kveld. Iselin og jeg er litt slitne, og Sylvi-Ann har allerede lagt seg. Derfor passer det med litt rolig musikk før vi skal finne sengene våre.

I 2006 oppdaga jeg Paolo Nutini. Han er en 24 år gammel, skotsk sanger og låtskriver som så langt i karrieren har gitt ut to album: These Streets fra 2006 og Sunny Side Up fra 2009. Den første CDen han ga ut er full av fine og rolige låter. Det er også et par sanger med litt mer fart i på plata. Under her finner dere en liveversjon av min favorittsang fra albumet "Last request".

 

Last Request
Slow down, lie down, remember it's just you and me
Don't sell out, bow out,, remember how it used to be
I just want you close is that alright, baby let's get closer tonight

Grant my last request and just let me hold you
Don't shrug your shoulders, lay down decide me
Sure I can accept that we're going nowhere
But one last time let's go there, lay down beside me

Now I've found, that I'm bound, to wander down that one-way road
And I realize all about your lies, but I'm no wiser that the fool that I was before
I just want you closer is that alright, baby let's get closer tonight

Grant my last request and just let me hold you
Don't shrug your shoulders, lay down decide me
Sure I can accept that we're going nowhere
But one last time let's go there, lay down beside me

Baby, baby, baby, tell me how can, how can this be wrong?
Grant my last request and just let me hold you
Don't shrug your shoulders, lay down decide me
Sure I can accept that we're going nowhere
But one last time let's go there, lay down beside me
One last time let's go there, lay down beside me

- Ingunn

Dag 19 - Et bilde du har tatt

Vi er ikke akkurat fotografer her i Dukkehjemmet, men vi er glade i å ta og se på bilder. Siden dagen i dag handler om et bilde vi har tatt, har vi tenkt å legge ut noen flotte bilder vi har tatt her på bloggen.

Sylvi-Ann har tatt disse bildene:

Ingunn på bussen over fjellet til Bergen.

Amund utenfor det Psykologiske Fakultet i Bergen.

Ingunn på Tysenfryd.

 

Disse er det Iselin som har knipsa:

Baltazar spiser mat.

Blomst.

Blomst.

Pingvinunger i Cape Town.

Pingvinunge i Cape Town.

 

Noen av Ingunn sine favorittbilder tok hun da hun var på Cuba:Gammel amerikansk bil.

Sigarrøykende cubaner.

Båt.

Vinkende sykkelcubaner.

Søte barn i Trinidad, Cuba.

Jeg reiser alene

Vi har vært på kino i kveld og sett "Jeg reiser alene".

Bildet finner du her

Jarle Klepp har blitt voksen. Han studerer litteraturvitenskap i Bergen og lever som studenter gjerne gjør. Plutselig en dag får han et brev. I brevet står det at han er far til ei jente på sju år og at hun kommer på besøk til han i morgen. Jarle må passe på Charlotte Isabel Hansen i en uke.

 

Vi likte filmen kjempegodt, og vil anbefale alle å gå på kino for å se den. Skuespillerne gjør en kjempejobb, og det var morsomt at filmen var spilt inn i Bergen. For oss var filmen en klar 6'er!

Har du sett "Jeg reiser alene"? Hva synes du om filmen?

Spørrerunde: Beste spørsmål premieres!

Vi er som sagt skikkelige bloggere, så i dag vil vi oppfordre alle til å komme med spørsmål som vi skal svare på - om hva som helst. Vi skal svare ærlig og fint på alt, så vær kreative og finn ut alt du lurer på.

Spørsmålene kan sendes anonymt eller med navn, enten som kommentar på dette innlegget, eller på mail til bordellet@hotmail.no.

Svarene vil komme når vi har fått tilstrekkelig mengde spørsmål. Det samme gjelder en liten premie til beste spørsmål!

Med vennlig hilsen oss

Day 18 - Something you collect

Vi samler på:

 • Spill                                              


 • Kokebøker


 • Tomflasker (og så panter vi dem)               


 • Skjerf, her på Ingunn


 • Øredobber


 • Venner, her representert ved vår alles pene Randi

Du gjør meg glad
fordi at du er
akkurat vanlige deg,
helt spesielle deg selv.
(Morgendagens ord)

Enda noe nytt på bloggen

Sylvi-Ann er flink med data og er innstilt på å ta bloggen vår til nye høyder. Vi vil at du skal trives med å lese det vi skriver om, og derfor vil vi at det skal være lettvint for deg å finne fram her inne. Sylvi-Ann har satt inn et snertent, lite søkefelt oppe til høyre under kategoriene under headeren. Så nå er det bare å slå seg løs og søke i vei. Blogglesinga skal nå gå som en lek:

Bildet kan du finne her.


Dag 17 - En sang som som passer humøret ditt

Vi har valgt oss en sang hver i dag. Her er det vi kom fram til:

ISELIN

SYLVI-ANN

INGUNN

Dag 16 - Et bilde av oss i fjor

Vi har bestemt oss for å vise noen kule bilder fra i fjor, så blir det opp til leserne å bedømme hvordan vi har forandret oss.

Sånn.

Enjoy!

Luksuriøse sjokolademuffins

LUKSURIØSE SJOKOLADEMUFFINS

Dette trenger du for å lage disse fantastiske muffinsene:

3 3/4 dl hvetemel
1 dl kakao
1 1/2 dl bakepulver
1 ts vaniljesukker
125 g romtemperert smør
2 1/2 dl brunt sukker
2 egg
1 dl melk
1/2 dl creme fraicheForvarm ovnen på 175 grader. Bland mel, kakao, bakepulver og vaniljesukker og sett det til side. Pisk smør og sukker hvitt. Tilsett eggene, ett av gangen, og rør litt for hvert egg. Ha i melblandingen vekselsvis med melk og creme fraiche. Putt røren i muffinsformer. Stek dem i ca. 10 minutter, men følg med på stekinga. Vi har nemlig litt ustabil stekeovn. La muffinsene avkjøles.

Lag glasur i mellomtiden.Dette trenger du for å lage glasur:

25 g smør
ca 6 dl melis
ca. 4 ss melk

Smelt smøret i en kjele. Bland smøret og melisen og telsett melken under omrøring. Rør til glasuren er glatt.  Legg på glasuren når muffinsene er kalde. Strø over noen sjokoladelinser og for eksempel hjertestrøssel.
Oppskrift på butterdeigkurver med søtt fyll

Yndlingssøstra vår og yndlingsnaboen vår etterlyste beskrivelse av desserten fra morsdagsinnlegget, siden vi bare la ut et bilde.

Desserten var butterdeigskurver med søtt fyll, komponert av oss.

Til 4 personer trenger du:
2 frosne butterdeigsplater
litt frosne skogsbær
1/2 kokesjokoladeplate
litt melis
kakestrøssel

Tin butterdeigplatene litt og del dem i 2. Skjær en firkant i midten der du vil ha fyllet. Stek dem i ovnen på 200 grader en stund til de er gylne og heva.

Ta dem ut av ovnen og skjær vekk midten så det blir et lite hull.

Semlt sjokolade, lag melis, tin bær og varm dem i microen. Putt det nedi hullene og strø over litt kakestrø. På en dag som denne passer det med hjerter. I morgen passer det også med hjerter, for da er det valentinsdagen.

Riktig godt. 
Her er et bilde av våre (vi er tre stykker):


Fin morsdagskake?

Dag 14 og 15 - Planer for fremtiden og ønsker

Vi valgte å slå sammen disse to da vi syntes de hørte sammen. Vi har ønsker om å gjennomføre planene våre alle tre. Det syns vi er fine ønsker.

Iselin: Jeg har tenkt å fullføre sykepleieutdanninga. Så vil jeg jobbe et par år før jeg spesialiserer meg eller gjør ett eller annet spennende. Jeg ønsker meg en godt betalt, gunstig jobb.

Sylvi-Ann: Ønsker seg en god framtid. Hun vil fullføre lektorutdanninga og bli lærer på en god skole der hun kan få bidra og utfolde seg.

Ingunn: Har lyst til å bli en flink spansklærer og kunne spansk bra. Hun har lyst til å reise mye når hun har mulighet til det og føle at hver dag er fin. Det vil vi egentlig alle sammen.

Dagens visdomsord:

- Iselin

Gratulerer med dagen, Mor og Mor!

Gratulerer med morsdagen! Vi har feira dere i dag, med god, gammeldags fiskegrateng og dette til dessert:Her har dere en sang til glede :)

Manu Chao - Clandestino esperando la última ola...

Her i Dukkehjemmet ser vi lyst på livet. Vi gleder oss til sommeren. I dag er det kjempefint vær i Bergen. Sola skinner inn gjennom verandadøra. Vi skal snart til byen en tur, men før det vil jeg anbefale deg et album.

MANU CHAO - CLANDESTINO
esperando la última ola...
(1998)Bildet kan du finne her.

Manu Chao lager lett og fin sommermusikk. Han synger på spansk, fransk, engelsk og flere andre språk. Har du lyst til å glede deg til sommeren sammen med oss, vil jeg anbefale deg dette albumet. Det finnes dessverre ikke på Spotify, men alle sangene ligger på Youtube. Her kan dere høre et par av mine favoritter:

 

 

Day 13 - Your celebrity crush

 

Heihei!

Denne tittelen klarer jeg ikke å oversette til norsk. Men her skal jeg fortelle om våre tanker om den.

 • Rune Rudberg! Denne mannen er flott.

Bildet er hentet her.

Her er litt av en hyggelig sangtekst:

Du lokker meg med et smil, skjerlvende står du foran meg. 
glemmer bort all min tvil, nå vil jeg følge deg.

Hei, du var solen i ditt hår, og jeg vet hvor veien går 
Ut mot havet, der drømmer blir sanne, og vinden gir svar
Hei, tenk så fint å ha det sånn, der vi vandrer hånd i hånd
Ut mot havet, til stranden og varmer oss i sand.

I dine øyne kan jeg se et eneste svar, og alle spørsmål som jeg har
Maria, Maria. Maria, Maria
Ja, jeg elsker deg, og du er alt for meg.

Double Note Two Clip Art

 • Erna Solberg: En nydelig, fantiastisk flott dame.

Bildet er hentet her.

- Iselin

 

Middagstips: Pasta carbonara à la Ingunn

På onsdag lagde jeg pasta carbonara til fellesskapet. Til tross for at jeg ikke er noen mester på kjøkkenet, ble det veldig godt.

Dette trenger du for å lage en perfekt pasta carbonara à la Ingunn:
(6-7 porsjoner)

 • Noen opphakkede sopp
 • En pakke med chorizopølse
 • En pakke med bacon
 • 6 hvitløksfedd
 • To bokser med kremfløte
 • Nok pasta. Jeg brukte slik tagliatelle
 • Ca. 5 dl revet parmesan
 • Litt sitronsaft
 • Salt og pepper
 • Cherrytomater
 • En pakke med frosne aspargesbønner
 • 6 eggeplommer

Det viktigste når man lager mat er at man er godt forberedt. Derfor kan man begynne med å kutte opp ingrediensene og sånn. Da går alt som en lek. Jeg liker å kutte opp ingredienser. Det er lett. Jeg kuttet derfor opp sopp, bacon og chorizo. Iselin skilte seks egg slik at hun fikk alle eggeplommene oppi en bolle:Når du føler at du har gjort deg klar til å begynne, kan du sette på pasta til koking. Dette kan ta litt tid, nemlig. Når det har blitt gjort, er det bare å sette igang med å steke chorizo, bacon sammen med 6 fedd hvitløk. Når det er stekt, kan du putte oppi soppen.Mål opp så du får 6 dl fløte i et litermål. Hell den over kjøttet og soppen. Putt også oppi parmesanen. Dette skal koke i noen minutter. Namnam!

I tillegg til pastaen hadde jeg lyst til å lage noe friskt og godt ved siden av. Iselin kuttet derfor opp en boks med cherrytomater, og jeg kokte aspargesbønner. Cherrytomatene stekte vi i stekepanna. Når disse tingene var ferdige, la jeg dem i en bolle og strødde litt havsalt over.

Her ser dere komfyren vår.

Når pastaen er ferdigkokt og alt det andre er klart, heller du vannet av pastaen og legger den i en serveringsbolle. Hell fløteblandinga over pastaen. Putt oppi eggeplommene, gjerne en etter en, og vend blandinga rundt. Smak til med sitronsaft og pepper.

Da er det klart til servering. Bon appetit!

Sola skinner i vinduskarmen

Nå skinner sola i vinduskarmen. Rikart og Gjedda spreller i bollen sin. Vi er så takknemlige for at Magnus gav oss en slik flott fisk, slik at Rikart har noen å leke med. De er to fisker med godt humør.

Og Ingunn traller og ler mot sola, så kommer noen og ringer på. Og opp går døra, og inn går Sylvi-Ann. Hun spiser is og koser seg på denne fantastiske dagen! Vi er fornøyd og glad, tralallalala.

Kanskje vi skal danse springdans i dag. Vi skal i hvert fall vaske i dag. Man blir så glad når solen skinner.

 

Dagens ordDag 12 - Vårt drømmehus

Vi er veldig fornøyde med hvordan vi bor nå i Dukkehjemmet, men det er nå en gang slik at vi ikke kan bo her for alltid. Derfor vil vi vise dere hvordan vårt drømmehus ser ut!

Slik skal hagen til vårt drømmehus se ut: • En stor fin hage som nesten ikke trenger noe stell
 • En kjøkkenhage med jordbær, gulrøtter, gressløk, potet og sukkererter
 • Et epletre
 • Et kirsebærtre
 • Bringebærbusk, ripsbusk, stikkelsbærbusk
 • Gjerne et lite skogholt i nærheten, så vi kan gå på tur
 • Et par unger som løper og leker (på bildet ser dere en gutt og en jente. Gutten har rødt hår)
 • Sol

 

Her kan du se fasaden til huset:


Vi har litt delte meninger om hvilken farge huset skal ha.

 • Iselin: Lilla
  Sylvi-Ann: Hvitt med rosa eller blått
  Ingunn: Hvitt eller blått
 • Svart tak
 • Hvite detaljer
 • Hellegang utafor døra
 • Roser langs hellegangen
 • En lampe ved døra
 • Et hjerte på loftet
 • En veranda som vi kan sole oss på med trapp ned til hagen
 • En pipe
 • Ringeklokke
 • Badebasseng der Sylvi-Ann jr. svømmer glad og fornøyd
 • Hagemøblement

1.etasje

 • Kjøkken: kjøkkenbenk med skap over, et trancherbord til venstre for benken. En kjøkkenøy med komfyr. Hvitevarer har i også planer om å ha.
 • Spisestue med et stooort bord med stoler og krakker. Buffetbord i hjørnet.
 • Garderobe (vi ser at det er skrivefeil, var bare litt styr å endre det i paint):
 • Stue med giga-TV, kiste og en lekker sofa med sånn liggegreie, en sofa til med puff og kaffebord, hyller til oppbevaring av bøker og film- og musikksamlinga vår, et piano.
 • Gang med skoskap
 • Brettspillrom med langbord til spillkveld. En stor hylle til å lagre alle spillene våre:


Legg spesielt merke til at det blomstrer hos oss.

2.etasje

 • Bad: boblebad i venstra hjørne nede, do venstre hjørne oppe, baderomsbenk m 2x vask høyre hjørne nede, dusj høyre hjørne oppe. Liggematte i midten.
 • Alle soverom har seng og bokhylle. Pluss klesskap.
 • Hjemmekontor
 • Barnerom
 • Utgang til verandaen

Vi vil også nevne at i kjelleren har vi tenkt å ha velutstyrt vaskerom, treningsrom, biljardrom, bowlinghall, svømmebasseng, diskotek, bibliotek, kinosal, musikkrom, tørkerom.

På loftet skal vi ha hobbyrom og ballbasseng.

Ute skal vi i tillegg ha en flott garasje med plass til alle bilene og alt verktøyet vårt.

 

Sylvi-Ann har laget de flotte illustrasjonene.

Dag 11 - Meningen bak bloggnavnet vårt

Heihei!

I dag skal vi skrive om meningen bak bloggnavnet vårt. Vi har fått hint fra en leser om at vi bør unngå overskrifter på engelsk, så i dag har jeg oversatt den til norsk. Denne leseren mener også at bloggen har blitt kjedeligere etter at vi begynte med blogg-utfordringen vår, men vi har bestemt oss for å fullføre. Vi får heller gå inn for å gjøre innleggene ekstra interessante og underholdende, i tillegg til å legge ut innlegg der vi forteller om de andre erfaringene vi skaffer oss her i Bergen.

Meningen bak bloggnavnet har vi fortalt om før, men vi skal fortelle det til dere som ikke vet det. Vi har altså drevet et privat bordell her i Dukkehjemmet. Vi startet foretaket i fjor, da vi bodde i det virkelige Bordellet. Siden businessen ikke har gått så bra, har vi lagt ned virksomheten.

Neida. Men vi fikk høre rykter om at leiligheten vi bodde i i fjor hadde vært bordell en gang i tiden, så etter det inviterte vi vennene våre til "Bordellet". Dermed ble det et helt naturlig navnevalg da vi skulle lage blogg.

Bildet er hentet her.

Vi har besøk av Amund og Kristian i kveld. Vi har spist middag, som vi skal blogge om senere. Nå ser vi på tv og koser oss.

Takk for nå.

- Iselin

Jeg velger meg... onsdag!

Det begynner å lakke og li mot kveld. Jeg har hatt nok en hektisk dag med mye lesing, prosjekter og andre små oppdrag. Jeg er glad jeg klarer å fylle dagene. Det er godt å våkne om morgenen og vite at jeg har masse å gjøre.

For meg er onsdag midt i uken. Jeg vet at det egentlig er torsdag, men jeg synes søndager er så kjedelig, så jeg regner ikke med søndagene.

I dag serveres det spagetti carbonara her i Dukkehjemmet. Det passer å spise spagetti på en onsdag. Onsdag er en skikkelig hverdag om jeg skal si det selv! Samtidig kalles onsdag "lille-lørdag". Morsomt!

Iselin er ei flott jente! Jeg ble kjent med Iselin på videregående. Vi gikk på forskjellige skoler, men møttes gjennom felles venner. Siden da har vennskapet blomstret! Iselin er noen ganger vanskelig å forstå på grunn av skarre-R'en sin, men vi har lært hverandre å kjenne.

Jeg har glemt å takke for januar! Januar er årets kjedeligste måned. Likevel synes jeg januar 2011 var en bedre januar enn tidligere år. Dessverre begynte jeg å røyke igjen nå i januar. Det var dumt! Kanskje jeg skal slutte i februar...

Jeg vil ønske alle en riktig fin kveld!Meg hjemme i Dukkehjemmet 9. januar 2011

 

Med vennlig hilsen

Amund

Vi vurderer blogger!

Vi hadde et innlegg for noen dager siden om at vi ville vurdere tre blogger, og det var mange som ønsket seg en vurdering. Vi har valgt ut tre ganske forskjellige blogger av de vi likte best, og vi kan anbefale leserne våre å ta turen innom dem.

Vi har vurdert:

 1. Språk
 2. Utseende, oppsett
 3. Oppdateringer
 4. Helhetsinntrykk og innhold

 

Første bloggvurdering: http://ingeborgulla.blogg.no/

 1. Språk: Godt norsk språk med en ekstra piff. Hun skriver på sin egen måte, slik at man får et inntrykk av hvem Ingeborg Gulla er gjennom språket. Hun skriver morsomt og litt sarkastisk, det er lett å lese, og vi liker det.
 2. Utseende, oppsett: Rent, ryddig og vakkert. De samme fargene går igjen, og det er mange fine bilder på bloggen.
 3. Oppdateringer: Hyppige oppdateringer, minst én om dagen, noe vi synes er veldig bra. Vi er fan av å blogge masse. Men mye viktigere er det at oppdateringene er kjekke. Det virker ikke som hun oppdaterer bare for å oppdatere.
 4. Helhetsinntrykk og innhold: Helhetsinntrykket er veldig godt. Hun skriver fint om sykdommen sin, og det er i tillegg mye som er morsomt å lese. Vi har inntrykk av at Ingerborg Gulla er ei skikkelig sterk jente, og hun skriver åpent og oppriktig. Det passer fint med spørrerunder på en blogg som denne, hun svarer bra på alt folk lurer på, og hun ser ut til å lytte til leserne sine.
  I tillegg er hun ei veldig pen jente.
  Vi vil gjerne følge deg videre!

 

Andre bloggvurdering: http://erikasinblogg.blogg.no/

 

 1. Språk: Kunne vært enda bedre rettskrivning, men siden dette først og fremst er en fotoblogg, velger vi å se gjennom fingrene med det. Hun skriver forståelig og ledig.
 2. Utseende, oppsett: Pent i svart og hvitt. Bildene kommer til sin rett, og bloggen er veldig pen med alle de fine bildene Erika tar!
 3. Oppdateringer: Det ser ut som hun oppdaterer et par ganger om dagen, og det mener vi er akkurat passe på denne bloggen.
 4. Helhetsinntrykk og innhold: Vi har ikke peiling på foto, men vi er i alle fall kjempeimponerte over de fine bildene. Her er det bilder av både antrekk, natur, hverdager, lekser, mat (og fint med oppskrifter!), ja, rett og slett det meste. Ett bilde sier mer enn tusen ord osv. Rett og slett en blogg å lese hvis man vil se flotte bilder og bli litt kjent med ei søt jente.

 

Tredje bloggvurdering: http://onlyaillusion.blogg.no/ 1. Språk: Så vidt vi kan se, har onlyaillusion et perfekt språk. Det er behagelig å lese bloggen.
 2. Utseende, oppsett: Pent og veldig enkelt oppsett som er godt for øyet. I likhet med Erika har onlyaillusion mange bilder, og disse kommer dermed fint fram. Bildene er for øvrig kjempefine, og det er passe mange av dem.
 3. Oppdateringer: 1-2 ganger de fleste dagene, og det er tilstrekkelig, akseptabelt. Særlig siden mange av dem er veldig hyggelige.
 4. Helhetsinntrykk: Bloggen er en hyggelig blogg med mye forskjellig og godt innhold. Vakre bilder og mye pene ord i tillegg til det dagligdagse. Særlig Ingunn synes det var spesielt ålreit å lese at onlyaillusion ønsker seg rødt hår. GO FOR IT!!! I tillegg synes vi det er flott at hun liker Kaizers.

 

Det var det! Vi leser egentlig oftest vår egen blogg, men det er jo hyggelig å se på andre også. Nå ønsker vi alle våre kjære lesere en god natt. På gjensyn i morgen!

Day 10 - Our worst habit

Vi har kommet til dag 10 i bloggutfordringen, og i dag skal det handle om uvaner. Vi har alle tre noen uvaner, og vi syns egentlig det er ganske pinlig å skulle legge det ut på bloggen. Derfor har vi bestemt at vi bare skal legge ut en uvane hver.

 

ISELINS UVANE

Iselin har en tendens til å legge igjen tom emballasje rundt om i leiligheta. Kanskje spesielt på kjøkkenet og i stua. Dette er ikke irriterende for oss andre, men ganske underholdende. Vi vet alltid hvem det er som har lagt igjen noe. Iselin mener selv at det skyldes hennes enorme innsats i heimen.

 

SYLVI-ANNS UVANE

Søte Sylvi-Ann pleier å være litt dårlig på å planlegge tid om morgenen. Dette fører til at hun får det litt travelt. Hun står opp for seint, og løper gjennom leiligheta i en heidundrandes fart. Iselin syns det kan være slitsomt å bli stressa av Sylvi-Ann fordi hun selv liker å ta det med ro om morgenen.

 

INGUNNS UVANE

Jeg sover så altfor lenge. Døgnrytmen min er helt snudd på hodet, og det har det vært siden oktober. Jeg skylder på at jeg er et nattdyr og at jeg nesten ikke har opplegg på skolen. Iselin og Sylvi-Ann synes ikke uvanen min er plagsom med mindre de kjeder seg om morgenen.

Bildet kan du finne her.

- Ingunn

Gratulerer med dagen!

Se på headeren vår! Ser du litt av en fisk? Det er Rikart! Og han er 21 uker i dag! Gratulerer så mye med dagen!

Forelesningen er kansellert...

Vanligvis blir jeg glad for å få en slik beskjed, for da vet jeg at jeg kan sove lenger. Men i dag fant jeg ut at forelesninga var kansellert etter at jeg hadde stått opp og spist frokost. Det var jo på en måte litt fint også, siden jeg ikke er så flink til å stå opp tidlig. Dette vil vi komme tilbake til senere i dag.

Jeg bruker dagen til å gjøre mange fornuftige ting. For eksempel:

Jeg ser på Ellen på TV.

 

Jeg oversetter en tekst fra norsk til spansk.

Jeg leser om den 8. februar på Wikipedia:

Det er den 39. dagen i året, og Åshild og Åsne har navnedag i dag. Hurra for alle Åshilder og Åsner.

Ellers var det ikke en veldig spennende dato.

 

Ha en fin dag!

- Ingunn

Heihei

Hurra for vinnerne av spillkonkurransen!

I dag avsluttet vi spillkonkurransen, og vi har trukket ikke bare én, men to vinnere! Vi valgte å premiere to stykker på grunn av den enorme oppslutningen om konkurransen.

MONOPOL er favorittspillet til våre lesere. Hurra for det! (Hvis du gikk glipp av innlegget om vår monopolspilling, kan du lese det her.)

Og nå, det mest spennende!Her ligger alle lappene - 1 kommentar = 1 lapp.


Sylvi-Ann trekker lappene... OG VINNER NUMMER 1 BLE:

Jan Sigurd som stemte på Risk! Gratulerer så mye!

VINNER NUMMER 2 BLE:


Marit og Sigurd som stemte på Alias! Gratulerer så mye til dere også.

 

Vinnerne kan vente seg en premie i posten i løpet av noen uker. Hurra!

Day 9 - Short term goals for this month and why

 

Det er veldig bra å sette seg litt mål, og i dag får dere se noen av våre nærmeste mål/planer!

 

 1. Sende fine premier i posten til vinnerne av favorittspill-avsteminga vår, Jan Sigurd, Marit & Sigurd. Fordi vi har hatt konkurranse og har lyst til å belønne våre flotte lesere.

 2. Gå ut i boden med julepynt-esken. Det er kanskje på tide.

 3. Være flinke til å lese og jobbe med skolearbeid. Da blir det mye mer behagelig når det nærmer seg oppgaveinnleveringer og eksamen.

 4. Skrive gode blogginnlegg. For det er så trivelig med mange som leser :)

 5. Gå på Ylvis 4 på torsdag. For det har vi planlagt og kjøpt billetter til. Vi gleder oss!

 6. Henge ut pen navnelapp på postkassa. Den vi har, har begynt å falme litt og blitt litt våt.

 7. Passe på at folk har det bra. For det er viktig å ha det bra.

 

Vi kommer ikke på flere mål vi har. Gjør du? Kom med tips til gode mål å sette seg!

 

Dagens ord...

Klokka er 23:59 og jeg rekker akkurat å legge ut dagens ord, før det blir en ny dag.

God natt!

Day 8 - Your day, in great detail

Dagen vår begynte for fullt klokka 17, for da kom Ingunn hjem. Før det hadde Iselin jobba med prosjekt og rydda, og Sylvi-Ann gått tur med Randi. Da Ingunn kom hjem, ryddet og ordnet vi mer, lagde middag, og så fikk vi storfint besøk av Randi og Øystein klokka 18.30. Vi spiste laksemiddag og oreokake. Her kan dere se lakseoppskriften, og her kan dere se kakeoppskriften. Etter middag så vi på første episode av "Fangene på fortet", og det var artig. Vi avsluttet kvelden med å spille Imago (anmeldelse her), og Randi og Øystein vant en gang hver!

Nå har besøket gått, og vi sitter i stua og pusler litt med strikketøy, blogg og diverse, mens vi hører på technoen til naboen som har fest.

Ellers i dag har vi jo gjort slike ting som å dusje, pusse tenner, sitte litt på Pilates-ballen, spise, slappe av, synge, danse og leke, slike aktiviteter som vi alltid driver med her i Dukkehjemmet.

Et par bilder fra dagen:


Imago- et artig spill!


Kjempe-Øystein og mini-Randi


Dagens gjester: Øystein                                   og Randi

På gjensyn i morgen! Da skal det handle om: Short term goals for this month and why :)


Love The Way You Lie

Syns denne var fin :) Så den her. Det er Skylar Grey sin opprinnelige innspilling av "Love The Way You Lie" før hun gav den bort til Rihanna.

 

Day 7 - The last album you bought

Når sant skal sies er det ikke så ofte at vi kjøper CDer her i Dukkehjemmet, men det hender. Vi har tatt et bilde av de fire siste CDene vi har skaffet oss. Jeg kjøper mest musikk av oss tre.

På bildet ser du:

Helene Bøksle - Det hev ei rose sprunge
Denne CDen fikk Iselin av meg til jul.

Kaizers Orchestra - Violeta Violeta Volume I
Vi var på konsert med Kaizers i fjor og da var denne CDen en del av konsertbilletten. Sylvi-Ann og jeg fikk hver vår CD i posten her om dagen. Vi liker Kaizers Orchestra <3

Lissie - Catching a Tiger
Jeg kjøpte denne CDen på Platekompaniet sitt store 2010-salg. Her kan du lese vår vurdering av albumet og også høre på litt musikk.

Kings of Leon - Come Around Sundown
Denne ble også kjøpt på Platekompaniet-salget.

 

Hvilken CD var den siste du kjøpte?

- Ingunn

Vi kan lese og anmelde DIN blogg!

Heihei alle sammen! Vi velger ut tre blogger som vi gir en anmeldelse! Bare skriv adressen til bloggen din som kommentar her, så skal vi gå inn og se på den :) Lykke til!

Vi har også en annen liten konkurranse som pågår fram til mandag: Stem på ditt favorittspill, her!

 

Dagens ord...

...til glede og oppmuntring:Ha en god kveld!

Bordellet i Bergen tar av!

Vi har fått vår egen fanside på Facebook! Dette har vi skaffet oss, fordi vi har et ønske om å oppdatere våre ivrigste lesere om når det kommer nye innlegg på bloggen. Dersom du ikke er så ivrig, vil vi også at du skal bli fan.

Du kan bli fan av oss enten ved å trykke "lik dette", "like" eller "me gusta" på siden av bloggen vår her eller ved å søke på "Bordellet i Bergen" på Facebook.

Vi håper at DU også vil bli fan av oss!
Day 6 - Your favorite TV-shows

Vi i Dukkehjemmet er svært glade i å se på fjernsyn. Derfor ønsker vi å dele favorittprogrammene våre med dere. Vi lager en liste, og der det passer seg vil vi legge til et youtube-klipp. Programmene blir nevnt i tilfeldig rekkefølge.

 

KEEPING UP APPEARANCES (HØY PÅ PÆRA)

Dette er kanskje vår yndlingsserie fordi den er litt annerledes. Den er innmari artig, og Hyacinth får oss alltid til å le. Det er morsomt med folk som ikke klarer å se hvordan de selv oppfører seg.

 

TANGERUDBAKKEN BORETTSLAG

Dette programmet får frem de fantastiske personlighetene på en god måte. Vi får se mye glede, og vi ler og gleder oss med Hans, Hege Anette, Bjørn Terje, Cecilie og Olav. Vi ønsker oss flere sesonger med Tangerudbakken-gjengen.

Bildet har vi funnet her

 

TWO AND A HALF MEN

Lett underholdning, rett og slett. Dette ser vi på innimellom.

 

SEX AND THE CITY

Denne serien trenger ingen kommentar. Fantastisk rett og slett!

Dette litt dårlige bildet har vi funnet her

 

ONE TREE HILL

Vi liker dette programmet, selv om Ingunn syns det har tapt seg i det siste.
THE O.C.

Dette er en serie vi savner. Vi savner spesielt Seth som har fått oss til å le så veldig mange ganger <3.

 

4-STJERNERS MIDDAG

Vi elsker dette programmet! Det er så morsomt og lærerikt. Neste sesong begynner på mandag, og det ser vi fram til.Her kan du finne dette bildet.

 

Vi liker flere TV-serier også. Sånn som Nytt på Nytt, X-Factor, Korslaget, Senkveld osv. Men det var disse programmene vi ville gi oppmerksomhet i denne omgang.

Hvilke TV-programmer liker du?

Day 5 - Something you miss, del 3

Jeg skal først melde fra om at Ingunn sin liste over ting hun savner er i tilfeldig rekkefølge. Jeg skal også si fra om at vi alle savner Lisbeth og synes hun er vakker.

Så skal jeg skrive om hva jeg savner!

 • Baltazar, Mor og Far når jeg ikke er hjemme
 • Vennene mine som ikke bor i Bergen
 • Før i dag tenkte jeg at jeg savna paraplyen min som er helt ny, som jeg la igjen på skolen i går. Men i dag fant jeg den igjen på samme sted som jeg la den fra meg!
 • Pasienten min fra første praksisperiode
 • Jul
 • Mitsubishi colten
 • Vinter, sommer og vår (nå er det bare regn, hagl, torden og vind)

Egentlig savner jeg ikke så mye mer akkurat nå. Jeg er så glad, for vi har kjøpt nye bokser å ha i kjøleskapet i dag!

Jeg har også fått tupperware-tingene mine i dag. Jeg kjøpte en bolle som man kan bruke til å koke poteter på noen minutter, og jeg fikk en drikkeflaske. Jeg skulle lagt ut bilde av bollen, men den er full av poteter. Her er flaska:

Det er smuler på bordet etter den nydelige oreo-kaka. Det er 3. februar i dag. Ansgar og Asgeir har navnedag. Det er etter Nordens apostel, den hellige Ansgar som døde 3. februar i 865. Henning Mankell har bursdag i dag. Hurrahurra!

Her kommer dagens ord:- Iselin

 

Day 5 - Something you miss

Nå er det min tur til å skrive om det jeg savner. Men jeg har ikke lyst til å skrive så mye, jeg vil bare vise noen bilder istedenfor.

Reidun <3 R.I.P.Lotte <3


Endre og Lisbeth <3 Jeg savner Iselin og Sylvi-Ann også når jeg ikke er med dem.

Cuba <3

Jeg savner andre ting også, men jeg orker ikke å legge ut flere bilder nå :)

- Ingunn

Oreokake

I dag har vi vært flinke og laget oreokake her i Dukkehjemmet. Den ble veldig veldig god!

Bildet har vi funnet her

Dette trenger du for å lage oreokake:

150 g mel
150 g sukker
75 g kakaopulver
2 ts bakepulver
1 ts salt
2 egg
2,5 dl melk
3 ss nøytral olje
2,5 pk oreokjeks (ikke slike i boks)

Til sjokoladetrekket:
150 g smør
1 dl kakaopulver
4 ss melis
1 dl melk

Til fyll:
2 dl kremfløte
3 ss melis
hakket oreokjeks (resten av kjeksen)

 

Framgangsmåte:

Forvarm ovnen til 180 grader og gjør klar to springformer med bakepapir i bunnen.

Gjør klar kjeksen ved å ta fra hverandre den ene siden på alle kjeksene. Legg kjekshalvdelene med fyllet utover bunnen av formene  med bakepapir. Legg resten til side.

Rør sammen sukker, mel, kakaopulver, bakepulver, vaniljesukker og salt i en bolle. Ha i egg, melk og olje og rør til det blir en jevn blanding.

Fordel røren mellom de to formene med kjeksen og spre røren utover. Stek dem i ovnen  i 30 minutter.

Avkjøl på rist. Fjerne bakepapiret.

Sjokoladetrekk

Smelt smøret og rør inn kakaopulver og melis. Ha i litt melk og rør rundt. Avkjøl til den blir stiv nok til å smøres på kakene (som også må være kalde, ellers blir det for tyntflytende)

Når sjokoladetrekket er smurt på, kan du gjøre resten.

Fyll

Pisk kremen sammen med melisen. Hakk resten av kjeksene (de halvdelene uten fyll). Vend dem inn i kremen.

Legg en av de to kakeformene i bunnen. Ha på halvparten av kremen. Legg den andre kakedelen på toppen og ha resten av kremen på toppen.

 

Her kan dere se bilder av kaka. Bildene ble ikke like bra som kaka, men...

Kaka er spesielt god med melk.

Vi takker Ingrid for de fine bildene!


Oppskrifta finner du her

I dag ...

... er utfordringen å skrive om noe vi savner. Det kommer flere innlegg om dette med riktig overskrift og sånn, men jeg må bare legge inn mitt bidrag før jeg går straks. Jeg skal på fagfest. Har vært på faglunsj i dag også, så dette blir en riktig faglig dag. I tillegg har jeg vært vikar i en 6.klasse, og det var veldig kjekt.

Jeg savner:

 • sommer
 • å gå på skolen (litt)
 • Emma og Elias (kattene våre<3)
 • de beste dagene jeg har opplevd
 • klærne jeg har vært mest glad i
 • å huske like godt som før
 • å være barn og være helt trygg hjemme (litt)
 • mye jeg ikke kommer på akkurat nå

Men det som er fint, er at det kommer fine ting selv om man savner noe også. Noe forsvinner, og noe nytt kommer. Slik er det tenkt. Det er nok bra å savne litt, det betyr at man har opplevd noe godt! Det betyr ikke at man aldri mer kan ha det like bra.

~Sylvi-Ann

Flinke med design?

Vi syns vi har blitt riktig flinke med html-koder og sånn! Syns ikke dere? Nå får vi til nesten alt! Alt blir ikke helt som vi ønsker oss, men vi er godt fornøyde med bloggen slik den ser ut nå.

Hvis noen trenger hjelp med html-koder og sånt, er det bare å sende en mail til bordellet@hotmail.no.

Lissie - Catching a Tiger

Som vi nevnte for noen dager siden, har vi lyst til å skrive litt mer om musikk. Den første cden vi har lyst til å anbefale våre kjære lesere er:

LISSIE - CATHING A TIGER


Lissie er ei tøff og rocka blondine som lager kul og fengende musikk. Hun har veldig fin og spesiell stemme, og derfor høres musikken hennes veldig annerledes ut. Selv om vi liker alle sangene på albumet, er det When I'm alone (spor 2) og In sleep (spor 3) vi hører aller mest på. Siden vi har lagt ut In sleep tidligere, legger vi ut When I'm alone nå (både musikkvideoen og en video der hun synger med Øystein Greni fra Bigbang):

 

 

Day 4 - Something that stresses you out

Dette syns vi var en litt vanskelig oppgave. Hva er det egentlig som stresser oss? Vi har valgt å lage en liste for oss alle tre i dag også, siden vi syns det er vanskelig å komme på noe på egen hånd.

 • Skole og eksamen
 • Alt som skulle vært lest
 • Å være for seint ute
 • Krangling
 • Matlaging (når man må ha kontroll på mange ting samtidig)
 • Regn og vind
 • Vond lukt
 • Stengetider i butikken
 • Ølsalg og åpningstidene på Vinmonopolet
 • Ukjente telefoner
 • Frister av alle slag
 • Regninger
 • Mye trafikk
 • Å lure på om man for eksempel har glemt å låse døra
 • Glemme nøkkelen når døra har smekklås

Nå kommer vi ikke på flere ting som stresser oss. Derfor kan kanskje DU fortsette på lista og skrive ned hva du blir stressa av?

Egentlig er vi ikke så glade i stress her i Dukkehjemmet. Vi liker å ta livet med ro og nyte hvert sekund. Derfor er det dumt å kaste bort tida på å stresse.

 

Den evige rus

Fyllesyk! Fyllesyk på en onsdag. I går flommet vinen. Åååå hvor deilig!
I dag har jeg vondt i hodet...

Hva skjer på bordellet i dag:
Ingunn er opptatt fra 19.30 til 20.30

Iselin har fri

Sylvi-Ann har fri

Roser er røde
Filoler er blå
Druer er søte
og du er like så

Har du fått deg på kassa sa folk! - Amund

DAY 3 - A DREAM FOR THE FUTURE

Vi har mange drømmer og håp for fremtiden, så det er vanskelig å velge ut én. Etter dette fine bildet fra Cape Town følger derfor en liste over det vi kom på (i tilfeldig rekkefølge): • Reise på biltur til sommeren
 • Ta et bilde fra alle byer i hele verden
 • Å ha mulighet til å reise masse
 • Sunnere luft i Bergen
 • Å ha en familie å ta seg av
 • Utrydde kreft og andre vanskelige sykdommer
 • At lærere og sykepleiere får den lønnen de fortjener 
  (selvfølgelig andre yrker også, men dette gjelder jo oss)
 • Å bli verdens beste sykepleier og verdens beste lærere
 • Sol og sommer i sommer
 • Finne opp en utelukkende sunn sjokolade
 • Finne opp det ultimate brettspillet
 • Billigere kollektivtrafikk
 • Slutt på krig - fred i verden
 • Masse potetgull og dip
 • Å skape den beste offentlige skolen og det beste offentlige sykehjemmet
 • At Kaizers Orchestra kan ha en konsert her i stua
 • Å snakke flere språk flytende
 • Rettferdighet
 • Litt mer stipend og lån til studenter
 • Å hjelpe noen som virkelig trenger det/frivillig arbeid

 

Dette er selvfølgelig bare en liten del av det vi drømmer om. Og noen drømmer er kanskje mer gjennomførbare enn andre - men det er som kjent lov å drømme.

Hva drømmer du om?

Her er en vakker sang som handler om det å drømme:


Ka e det som æ drømme om?
at æ en dag ska våkne opp og vite
at arbeidet æ leve med
e mykje mykje meir enn det å slite.

Æ drømme om å være fri
i lag med alle folkan som æ like
Æ drømme om ei anna tid
da ingen folk e fattige og rike.

Æ drømme om at alle dæm
som trekke garnan langt der utpå sjyen
skal få ei bedre tid i lag med dæm
som jobbe skift på en fabrikk i byen.

Og dæm som har en liten gård
nån kyr og ei gjeld dæm ikkje klare
Æ drømme at dæm får en vår
dæm bruke te nå' meir enn det å spare.

Æ drømme at vi får en vår
da undertrøkkinga på jorda stanse
Ei ny tid kommer sjøl om fjellan står
og det bli like fint å jobbe som å danse.

Tekst: Klaus Hagerup
Melodi: Sverre Kjeldsberg

-------------------------------------------------------------------

Her kommer dagens visdomsord, siden vi allikevel var i gang:

hits