februar 2012

God kvæill!

I dag har jeg vært på skolen og hatt psykiatriundervisning. Sylvi-Ann er syk og ligger på sofaen med rennende nese og hovne ører. Hvis noen har noe tips til hvorfor ørene hovner opp, tar vi imot med takk. 

Jeg lager gulrotsuppe til middag. Den består foreløpig av løk, vann, buljong og gulrot.

Gulrøtter fra frukt.no.

Siden sist vi blogga har vi hatt det stort sett veldig bra. Vi har kost oss blant annet med å se på Lilyhammer, trent litt, vært middagsgjester, hatt middagsgjester og vært i bursdagsfest. I kveld tenkte jeg at jeg skulle legge ut bilder fra at vi laget sushi med Randi en dag i forrige uke. Det smakte riktig godt, men vi skjønner at selv om vi har laget det noen ganger nå, er vi fortsatt amatører. 

Her følger blinkskuddene: 

Mye mat. 

Det var litt vanskeligere å få dem fine når vi tok risen på utsida. Men øvelse gjør mester! Vi brukte salmalaks, avokado, vårløk, philadelphiaost og agurk som fyll. 

Konsentrert og flink Randi. 

Proff.

Ellers var det fint vær her i Bergen i går, men i dag er det regn og stusslig igjen. Vi håper fortsatt på sol og sommer. 

Nå skulle jeg selvfølgelig legge inn oppmuntringssangen "Det blir atter sol og sommer". Men den fant jeg ikke, så da ble det en annen oppmuntring. 

Det blir atter sol og sommer,
det blir liv i dal og fjell.
Lille vennen min jeg kommer
opp til seteren i kveld.
Når en sang for deg jeg synger
med din stemme øm og varm.
Og små furutrær de gynger,
vil jeg hvile ved din barm.

Ha en fortsatt strålende kveld!

- Iselin

Tirsdagsmusikk fra Lillehammer

Jeg er hjemme på Lillehammer nå på vinterferie hos mor, far og Lisbeth. Det er hyggelig og avslappende. I dag har jeg vært på en aldri så liten trimtur med mor og Marit rundt om i Lillehammer, og det var kjempeflott. Det er lenge siden jeg har kommet med noen musikktips her på bloggen, og det kan kanskje passe fint på en tirsdag som denne. Nå er det vel egentlig onsdag, men samma det.

 

Jeff Buckley

 

For noen uker siden børsta jeg støv av Jeff Buckley-cden min, og har siden det hørt veldig mye på den. Jeg liker stemmen hans så godt. Det er noe sterkt, men likevel så skjørt i stemmen hans som er så rørende, synes jeg. De fleste har nok hørt hans versjon av Hallelujah. Den er veldig fin, men resten av sangene hans fortjener også å bli hørt på. Så med dette musikktipset og sangen under, sier jeg god natt.

 

- Ingunn

Du store,

...no ser eg at det utruleg lenge sidan vi har skrive eit innlegg på nynorsk! Eg trur vi skreiv at det ville kome omtrent 25% på nynorsk, men det har sannsynlegvis vorte litt mindre enn det. Det skal vi gjere noko med, så vi kjem mykje sterkare tilbake med meir nynorsk ein av dei næraste dagane. Vi er jo glade i begge dei to fine skriftspråka vi har i Noreg.

Berre ei lita påminning: Hugs at du kan sjekke korleis du skriv forskjellige ord her i nynorsk- og bokmålsordboka. Det går fort å sjekke kvart einaste ord eg er litt usikker på, så det synest eg du og bør gjere neste gong du kjem litt i stuss. Vi i Dokkeheimen (det er vel ikkje nødvendig å omsetje namn, men eg gjer det likevel) liker best når det vi les er lett forståeleg og helst utan for mykje feil. Vi skriv ikkje feilfritt sjølve, men vi tek gjerne imot forslag til forbetringar.

Hugs òg på at de kan sende ein e-post til oss dersom det er noko de er misnøgde med, på bordellet@hotmail.no.

No skal vi sove. Vi ønskjer dykk ei god natt!

Nytt blogginnlegg!

Vi gleder oss over stadig økende lesertall på bloggen vår. Vi er også veldig fornøyd med hyggelige tilbakemeldinger fra folk som jakter på nye innlegg og setter pris på at vi deler kunnskapen vår og detaljinfo fra livene våre i Dukkehjemmet. 

I kveld tenkte jeg at jeg ville dele dagens ord for dagen. Jeg fikk den store æren å lese dagens ord på gyn. pol. i dag, men dessverre husker jeg bare bruddstykker fra det jeg leste.

Det handlet om at
man ikke skal utsette å gjøre ting.
"Begynn nå!"

Omtrent sånn. Det kan vi alle ta med oss videre. 

Men vi har også våre egne ord for dagen, og dagens ord var litt kjedelige, men de fra i går var veldig flotte!

Jeg tror faktisk at vi har delt disse ordene ved en tidligere anledning, men de er selvfølgelig fremdeles like flotte. 

Onsdag i forrige uke var vi på quiz på Ad fontes. Der fikk vi spørsmål om når kongen har bursdag. Vet dere det? Det er jo I DAG! Hipp hurra for kongen vår som fyller 75 år!!

Kong Harald V.

Man kan si mye pent om Kongen, men vi kan nøye oss med å si at han er flott, et godt forbilde, snill, godslig, søt, jovial, jordnær, karismatisk og en knakende kjekk kar! Her kommer litt tilpasset informasjon om kongen vår: 

Prins Haralds skjebne var å bli konge. Han var med på ting som andre barn ikke var med på da han var liten. I 1991 ble Harald velsignet av kirken. I 2009 fikk Kongen Redd Barna-prisen. Han har alltid brydd seg om at barn har det bra. Kongen lar seg også engasjere av idrett. Vi husker vel alle øyeblikket da flotte Therese Johaug fikk en goood klem av landets overhode: 

"Du klarte det du!" (Hentet fra vg)

Kongen blir selvfølgelig feiret med brask og bram over hele landet, og vi håper virkelig at han har fått bursdagsfeiring som er en 75 år gammel konge verdig. 

Her er en fin sang fra en litt annen konge: 

Forresten kan vi jo fortelle at Ingunn er hjemme en tur på vinterferie. Der har hun kost seg med blant annet appelsinsjokoladekake og 4-stjerners middag i kveld. Sylvi-Ann og jeg har spist fiskepudding og sett 4-sjerners middag. Heine Totland laget delikat mat og hadde artig viking-tema i nydelig natur på Bømlo. Nå er Sylvi-Ann skoleflink, og jeg skal snart legge meg. 

- Iselin

Fastelavnssøndag

I dag er det fastelavn - en flott dag der vi spiser boller med krem og koser oss. Vi har fått spørsmål om vi ikke kan skrive et innlegg om hva fastelavn er for noe, for det er det ikke så mange som vet.

Fastelavnsris


Fastelavn er et navn brukt om aftenen før fastetida, som for den romersk-katolske kirke varer i førti dager fram til påske. På fastelavn skal vi spise masse boller med krem, og det er sikkert for å feite seg opp til fastetida som kommer. Vi er ikke så opptatt av fasting, men spiser boller med krem for det.

Det er mange hedenske skikker som er knytta til fastelavn. Disse flotte fastelavnsris, for eksempel, ble en gang i tida brukt for å piske kvinner, dyr og trær for å gjøre dem mer fruktbare. I tillegg var det vanlig å drive med sverddans, utkledning, våpenleker og "stikking etter stråmenn".

 

Fastelavnsboller


Vi skal ha fastelavnskos i Dukkehjemmet i kveld. Amund, Ina, Maria og Mari kommer hit for å spise kjempegode boller. Bollene er ikke bakt riktig enda, men de blir nok supergode.

Ellers er det en litt trist dag i leiligheta. Halvdan har i natt valgt å hoppe ut av fiskebollen. Så da vi stod opp i dag, måtte vi sette i gang en leteaksjon etter den lille, fine fisken. Det tok litt tid å finne han, men etter hvert fant vi han på gulvet ved alle ledningene våre. Han var skikkelig tørr, og dessverre døde han en ensom død, bare 8 dager gammel. Her er et bilde av Halvdan på gulvet:


Dessverre hadde vi ikke støvsugd før han hoppa ut, så sånn så han ut etter at Iselin hadde plukka han opp:


Hvil i fred, kjære Halvdan! <3

 

- Ingunn

Lørdag kveld

Jeg tenkte jeg skulle skrive en liten oppdatering i siste liten, sånn at det ikke går en hel uke mellom hver gang vi blogger!

I går var jeg med nesten-sykepleierne på eksamenspils. To deler av kullet vårt hadde eksamen i går, men jeg er midt i en liten praksisperiode, så jeg hadde i grunn ikke så mye å feire akkurat nå. Men jeg koste meg. Sylvi-Ann og Ingunn var hos Amund og Maria og feiret helg. 

I dag har vært en fin dag. Jeg sov lenge, spiste og gikk en tur til byen med Sylvi-Ann. Vi spiste spaghetti med kjøttsaus til middag, også har vi spist kinderegg. Ingunn er på bursdagsfest hos Malin i kveld, men vi andre tok det rolig etter gårsdagens aktiviteter. Det kan nevnes at både Maria og jeg er stive og støle i muskler vi inntil i går ikke hadde oppdaget. Vi hadde en effektiv treningsøkt og er storfornøyde med at vi kjenner at vi har trent. 

I morgen blir det baking i Dukkehjemmet. Det er jo fastelavn! Dere kan vente dere et utfyllende blogginnlegg om feiringen. Vi kan røpe såpass som at vi venter gjester, og vi skal lage krem. 

 

Bildet er hentet fra hedmarksmuseet.no

På tv i kveld har vi sett Hver gang vi møtes. Det er fortsatt et veldig fint program, synes vi! Så det er absolutt verdt å se på på en rolig lørdagskveld. 

God natt!

Picc-wu6tlhb1n-231927-500-340_large

Hentet fra weheartit.

- Iselin

Spesiell søndag

Dagen i dag har vært en spesiell dag. Ikke bare er det Randi, Randulf og Ronja sin navnedag i dag, men også morsdag! Vi har feira dagen med tur, lesing, tv, strikking, laks til middag og sjokoladevafler til kveldsmat. NAM!

 

Først - GRATULERER MED DAGEN, RANDI! Randi er et kjempefint navn, og cirka 20000 nordkvinner heter dette i dag. Det er en variant av navnet Ragnfrid. Ifølge norskenavn.no betyr navnet "vakker rådgiver". Dette passer veldig godt for vår kjære Randi. Randi er ikke bare veldig, veldig vakker, men også en kjempegod venn som stiller opp for oss. Det setter vi pris på. Håper du har hatt en kjempefin navnedag, Randi!

Dette bildet ble tatt i februar 2011.Og så vil vi gjerne gratulere Mor og Mor med dagen! Mor- og farsdag er en fin tradisjon, syns vi. Det er viktig å sette pris på dem man er glad i. I Norge feirer vi morsdag den andre søndagen i februar. Vi feirer denne morsdagen ekstra mye, fordi vi selv ble mødre til lille Halvdan i går. Han er strålende fornøyd og bruser med "fjærene" sine i bollen. Vi er stolte mødre. Vi har pleid å lage noe godt på morsdagen her i huset. I år lagde Iselin kjempegode sjokoladevafler. Kanskje dere er så heldige å få oppskriften her på bloggen... Les om fjorårets morsdagsfeiring her.

Ilovemom1_large

Bildet er henta her.


Iselins herlige sjokoladevafler

 

Vi har også feira at vi nå har 51 som liker oss på Facebook, og vi tar veldig gjerne imot flere! Alt som kreves er et lite tastetrykk øverst til høyre på bloggen.

Ha en kjempefin søndagskveld videre!

- Ingunn

MGP FTW!!!

Vi vil bare informere om at vi koser oss noe så veldig med MGP i dag. Vi heier på Alexander Rybak, heia heia!

Her er en film med to fine frøkner som har en drøm:

Men fra spøk til alvor. Vi har kost oss med "Hver gang vi møtes" på TV2 i kveld. Både vi og Halvdan liker programmet veldig godt. Halvdan gjemmer seg litt under en liten plante i akvariet nå når vi har skifta kanal. 

Her er Halvdan (navnebror!) Sivertsen med Bertine Zetlitz sin Twisted Little Star:

Men nå krysser vi fingrene for ALEX. 

Gledelig overraskelse i posten

I dag fikk vi en positiv overraskelse. Da vi kom hjem fra fiskehandel i dag, lå det en pakkelapp i postkassa vår. Den var fra Kraft Foods AS.

For et par uker siden kjøpte vi en pose Non Stop på butikken. Vi ble skuffa da vi så at det bare var de "kjedelige" fargene som lå i posen, ikke rød og grønn. Iselin sendte en liten mail til Freia og sa at dette var veldig dumt. Så pakka som kom i posten i dag var altså ei trøstekosepakke fra Freia! Tusen takk til dem for at de tar kundene sine på alvor!

 


Dette lå (som dere kanskje ser) i posen:

Klassikere
 Melkesjokolade
Kvikk Lunsj
Premium - sitron & ingefær
Stimorol senses
Gele
Melkesjokoladekjeks
M
Selskapssjokolade 


Vi skal ha en rolig kveld i Dukkehjemmet. Vi må passe på at fisken vår har det fint. Å ha et kjæledyr fører til mange forpliktelser... Vi har forresten valgt å kalle fisken Halvdan Grieg Ibsen. Halvdan fordi det er et norsk kongenavn, Grieg fordi vi var på Troldhaugen her om dagen, og Ibsen fordi vi bor i Dukkehjemmet. Alt tyder på at han har det bra. Vi skal kose oss med TV og kanskje litt sjokolade utover kvelden.

- Ingunn

Nytt liv i fiskebollen

I dag har vi fått en ny beboer i Dukkehjemmet. Etter at akvariet vårt har stått tomt veldig lenge, har vi endelig fått en ny fisk! Vi bestemte oss fort for at vi ville ha en ny kampfisk. Rikart levde veldig lenge, og det kan hende han fortsatt hadde levd, hadde det ikke vært for at Margot spiste han opp i sommer. Så vi gikk til Bergen Storsenter i dag og fant med en gang en kjempepen guttekampfisk som kan passe på oss.

Her er han snart på vei opp i bollen. Det tar litt tid før fisken tilpasser seg det nye bostedet sitt.


En vakker fisk har flytta inn hos oss.


Han bruser med finnene sine.

 

Vi har ikke helt bestemt oss for navn enda, men vi har veldig lyst til å gi han et litt majestetisk navn. Han er jo tross alt kongen her i huset. Han er blå og rød, men det skinner liksom av flere farger. Vi håper han får det fint hos oss, vi skal i hvert fall gjøre alt vi kan for at han skal trives.

- Ingunn

Middelhavsmarinert kalkunfilet med epler og eplesaus

Ukens Go'helg-tilbud hos Kiwi er middelhavsmarinert kalkunfilet. Jeg vil informere om hva vi spiste til middag i dag med et lite blogginnlegg. 

Her er ingrediensene vi brukte (dette er til 3-4 personer): 

 • Kalkun
 • Epler
 • Rødløk
 • Eplemost
 • Lett Crème Fraîche
 • Hvitvinseddik
 • Honning
 • Pepper
 • Maismel
 • Hønsebuljong
 • Fullkornspasta
 • Vann

Jeg tror dette var alt. Jeg kan fortelle hvordan vi gikk fram:

Vi satte ovnen på 190 grader. Så begynte vi å lage saus, ca. slik:

kok opp 1 flaske eplemost
skjær 2 grønne (gjerne sure) epler i terninger og kok dem møre, legg dem så over i en bolle
reduser eplemosten ca. 50 % sammen med hønsebuljong og litt hvitvinseddik
rør inn et beger Crème Fraîche (den lette varianten kan ikke vispes, men den kan kokes)
bland litt maismel i kaldt vann og rør inn litt og litt til sausen er passe tykk
mos epleterningene med stavmikser og rør dem inn i sausen
smak til med krydder og honning

Mens vi laget sausen, satte vi eplebåter av tre røde epler og løkbåter av en rødløk inn i ovnen i en stor ildfast form.

Vi stekte kalkunfiletene i olje i en panne på sterk varme i 2-3 minutter på hver side, samtidig som vi kokte opp vann til pasta. Kalkunfiletene var nå klare til å legges i ovnen på eple- og løksengen. Det som ble igjen i panna helte vi i sausen. Fullkornssafaridyrpasta helte vi i det kokende lettsalta vannet.

Pastaen koker til den er ferdig. Formen kan stå i ovnen til filetene er gjennomstekte, for eksempel ca. 15 minutter. 

Server med en god salat. 

Det smakte veldig godt, og vi ble som vanlig både mette og fornøyde. 

I kveld har vi hatt tv-kveld i Dukkehjemmet. Vi har sett på The Voice på TV2 og mener at det er et fint program. I tillegg fikk med oss litt av Østnytt og Skavlan, og vi har vi sett på Nytt på Nytt, Senkveld og Golden Goal. 

Takk for i dag! 

- Iselin

På tur til Troldhaugen

I går var Iselin, Sylvi-Ann, Amund og jeg på en flott tur til Troldhaugen, Edvard Griegs hjem. Vi er i det kulturelle hjørnet om dagen og er opptatt av å oppleve nye ting og se hva Bergen har å by på. Etter å ha bodd her i 3-4 år er det overraskende få museer vi har vært på. Men denne uka har Sylvi-Ann og Amund vært på kunstmuseet, og i går var vi altså på Troldhaugen. Vi skal i dette innlegget fortelle litt om vår opplevelse av museet og turen.

 

Først litt om Edvarg Grieg:

Edvard Hagerup Grieg ble født i Bergen i 1843. Han vokste opp i familiens hus i Strandgaten i Bergen. Han kom fra en musikalsk familie og begynte å få klaveropplæring av mora allerede som femåring. Allerede som barn begynte han å komponere musikk. Ole Bull var i nær relasjon til familien Grieg, han så hvilket stort talent Edvard Grieg var, og oppfordret Grieg til å reise til musikkonservatoriet i Lepizig for å studere. I Leipzig kom Grieg i kontakt med europeisk musikktradisjon, og han studerte musikken til Mozart og Beethoven. Han gikk ut av musikkonservatoriet med svært gode karakterer. Etter dette oppfordret Ole Bull han til å ta utgangspunkt i det norske og å ikke la seg påvirke av den europeiske musikktradisjonen. Etter dette reiste han til København. Der hadde han lykkelige dager sammen med sin kusine Nina Hagerup. Hun var en talentfull sanger, de gjorde noen konserter sammen, og etter hvert gifta de seg. Dette likte nok ikke familiene deres så godt, for ingen av familiemedlemmene møtte opp i bryllupet. Sammen fikk Nina og Edvard ei datter, Alexandra, som døde bare ett år gammel av hjernehinnebetennelse. Ekteparet flyttet til Troldhaugen i 1885 og bygde det fine huset som vi var så heldige å få se. Grieg samarbeida med både Ibsen og Bjørnson og lagde musikk til for eksempel Peer Gynt. Han hadde stor suksess da han levde. På grunn av sykdom døde han i 1907. Det er verdt å legge til at Grieg var veldig liten av vekst. Dette skyldtes at han fikk tuberkolose som liten og det skjedde noe som gjorde at han ikke vokste så mye. Noe med en lunge som kollapsa, tror jeg. Både han og Nina var 152 centimeter høye.

 

Her kommer noen bilder fra turen vår:

Det er nydelig utsikt fra Troldhaugen og huset til Edvard Grieg. Her er et flott bilde av Amund foran vannet.


Amund og Sylvi-Ann i godt humør.


Amund og Iselin er flotte der de står.
 

Tre gode venner.
 

Huset til Nina og Edvard Grieg. I overetasjen er det vaktmesterbolig og vi fikk derfor ikke se andreetasje.


En flott kar foran et flott hus.


Tre flotte jenter foran huset.


Iselin, jeg og Amund titter inn i Komponisthytten.


Jeg utforska området.


Her er Nina og Edvard Griegs grav.

 

Vi likte godt å være på museum. Men alt blir bra når man er sammen med bra folk. Vi fikk se en flott film, gå i fred over alt og gå inne i huset til Edvard Grieg. Vi opplevde ikke museet som spesielt bra. Selv om vi var de eneste gjestene der, tok ikke betjeninga seg tid til å vise oss rundt og gi oss litt ekstra service. Grunnen til dette er nok at det ikke er så mye aktivitet der oppe på vinterstid. Vi tror at det er veldig fint å være der på våren eller sommeren. Likevel anbefaler vi alle våre medstudenter og alle andre som tar seg en Bergenstur, å ta seg en tur på Troldhaugen, da helst på sommerstid. Det koster bare 50 kroner for studenter. 

 

- Ingunn

Tirsdagsmusikk

Vi går mot lysere tider. Vi merker at sola står opp før og går ned litt seinere for hver dag som går. Dette betyr også at vi automatisk blir i bedre humør av en eller annen grunn. Det blir enklere å komme seg opp av senga om morgenen, enklere å gå seg en tur hvis man vil det og enklere å overføre glede til andre. Vi gleder oss til snøslapset forsvinner og det begynner å blir grønt og varmt ute.

Tumblr_lvsbddw3ge1r7fccqo1_500_large

Bildet er henta her.

 

På grunn av at vi er godt humør og at våren snart er her, skal denne ukens musikktips være sanger som gjør deg glad. Jeg har valgt ut noen sanger som i hvert fall gjør meg glad og som gjør at jeg har lyst til å danse.


LMFAO - Sexy and I know it
Morsom tekst, morsom video og rett og slett en fengende sang:

 

Kaizers Orchestra - Faen i båten
Denne sangen gjør at jeg vil hoppe litt. 

 

Calle 13 - Un beso de desayuno
...høres ut som sommer

 

Gatas Parlament - Tredagern
Sommersang fra Gatas Parlament 

 

- Ingunn

Middagstips

I dag er en ny og spennende dag. Jeg er litt forkjøla, så jeg koser meg hjemme med varm melk og honning. Det er et veldig godt tips hvis du hoster, har vondt i halsen og synes synd på deg selv! Honning er et vidundermiddel. Ifølge wikipedia har nyere forskning vist at honning virker bedre på hoste enn reseptfri hostesaft. Det skal sies at jeg ikke har prøvd reseptfri hostesaft, men jeg har prøvd honning. Og det fungerer!

Hvitløk er et annet godt tips. Sammen med Joikakakene vi spiste på søndag serverte jeg en selvkomponert gulrotpuré. Jeg kokte 6 gulrøtter, helte av vannet og moste dem med litt smør. Så helte jeg oppi litt revet parmesan, salt, pepper, krydder og en hel del finhakket hvitløk. Det smakte helt nydelig, bortsett fra at hvitløken var litt for fremtrendende, nærmest overdøvende. Jeg tror jeg hadde i tre eller fire fedd. Så hvis noen vil lage en god puré, anbefaler jeg ett eller to. Men mens jeg spiste, kjente jeg at den tette følelsen jeg hadde i hodet slapp taket. Og jeg er sikker på at måltidet bidro til å få meg fortere frisk. 

Grunnen til at jeg kalte innlegget middagstips, er at jeg gjerne vil ha middagstips fra dere lesere. Har du laget noe godt til middag i det siste? Vi blir svært takknemlige for tips både i kommentarfeltet, på mail (bordellet@hotmail.no), på facebook, sms, telefon, brev eller ansikt til ansikt. 

Her er en oppskrift som jeg tenkte å prøve ut i nærmeste framtid: 

Fiskepinner

Hvit fiskefilet
Egg
Brødkrumme
Sorte og hvite sesamfrø

Til 3-4 personer: Skjær ca 600 g fiskefilet i avlange stykker. Pisk sammen 3 egg og bland 100 g brødkrumme og 1 ts sesamfrø. Putt fiskestykkene i hvetemel (du trenger ca. 3 ss), så i egg og til slutt i brødkrumme før du steker dem i litt olje.

Dette ser delikat ut, sant? Oppskriften er fra den kjente kokken Tommy Østhagen. Her er fiskepinnene servert sammen med en agurksalat (agurkskiver med eddik, sukker og vann) og potetmos. 

Med jevne mellomrom bryter sola fram fra skyene og velter seg inn over gulvet. Jeg tror jeg skal gå ut en tur og se om det er like slapsete og vått ute som det var i går. Vi ser fram til vår og sommer og sol! 

- Iselin

Til deg

Middag hos Amund og Maria

I dag er det fredag, og da passer det bra med et blogginnlegg om mat. Som dere kanskje har fått med dere, fikk vi en nydelig middag i julegave. Forrige helg var vi hos Amund og Maria og fikk servert denne lekre tre-retters middagen som vi hadde gledet oss til siden jul. Vi koste oss på alle måter og er strålende fornøyde med oppdekkingen, oppvartningen, selskapet og maten. 

Det var Maria som stod for det meste av matlagingen, mens Amund hadde tatt seg av drikkevarene. Det skal sies at ingenting var overlatt til tilfeldighetene. Det første på programmet var velkomsdrikk og enkel og uhøytidelig underholdning fra Amund. Han ledet oss gjennom kvelden på en utmerket måte. 

Ingunn og Sylvi-Ann og velkomstdrinkene

Menyen og bordkortene kan dere se her:Vertskapet hadde virkelig gjort seg flid med utformingen av kvelden. Vi skjønte snart at temaet var kjærlighet, det kom klart frem i menyen. 

Her er et bilde av den fantastiske forretten Syrlig forelskelse:

NEIDA! Dette er fra middagen vår den 18. januar (vi skriver matliste, så vi vet hva vi har spist til enhver tid). Det var faktisk ganske godt dette, og oppskriften på karrisuppe med fiskeboller finner dere her

Her er bilder av maten - forrett, hovedrett og dessert:


Syrlig forelskelse
Hvitløksmarinerte scampi
Mangosaus med et hint av chili
Varmende lidenskap
Lammecarré med fløtesaus
Urtebakte poteter
Jordskokk- og gulrotpuré i følge med soppstuing

 Sødmefylt erotikk
Vaniljeparfait med bringebærcoulis
Sjelens frukter


Her er flere bilder. Dere ser særdeles fornøyde gjester og en dyktig vert og vertinne.

Sylvi-Ann

Iselin og Ingunn

Amund, Maria og Amund. De stråler!

Vi ble selvfølgelig mette, fornøyde, glade og veldig takknemlige. Tenk å ha slike venner som varter oss opp når vi trenger det mest. Etter middagen kom det mer besøk som bidro til en artig kveld og natt videre. 

Tusen takk, kjære Amund og Maria!

hits