februar 2013

sørvis. gode tips til deg, sørvismann og sørvisdame

I det siste har vi hatt mye tid til å reflektere over hva som finnes av sørvispersoner rundt oss. Dette være seg alt fra kassadama på nærbutikken til studiekonsulenter på et fremadstormende vestlandsuniversitet til passasjerer på bybanen. I dag ønsker vi å komme med noen krav, ønsker og oppfordringer til alle ute der. 

Vi googla service. Da kom dette bildet opp.


 • DU PÅ MATBUTIKKEN: 
  Du tror det kanskje ikke selv, men du har faktisk en veldig viktig jobb! Matbutikken er manges andre hjem, eller kanskje tredje. Mange butikker er åpne fra 7-23, og da er det klart at noen av kundene som kommer innom, har en dårlig dag. Det er det din jobb å ta hensyn til. Ikke kommenter et trøtt utseende, ikke småsnakk med dem som ser ut som takras. Husk også at hvis du har en dårlig dag, må du aldri la dette gå utover kundene dine. For det er dårlig sørvis. Det er også dårlig sørvis å kommentere hva folk kjøper eller ikke kjøper. Det er din jobb å late som du ikke legger merke til hva vi skal ha til middag.
  Her beskriver vi god sørvis fra deg som sitter i kassa: Si hei og smil lett til oss. Det er lov å slå av en liten prat hvis noen ser ut som de har lyst til det. Få varene kjapt gjennom kassa. Spør om vi vil ha poser. Så spør du om vi vil ha kvittering. Så lar du oss betale. Noe utover det blir i overkant. 
    
 • DU PÅ BIBLIOTEKET: 
  Du er såpass godt kjent på biblioteket at du vet hvordan du finner fram der. Det vet ikke alltid alle andre. Så vi synes du skal hjelpe til! Følg oss rundt. Vis oss hvor bøkene står. Forklar oss hvordan vi gjør ting. Alt sier seg ikke selv. Og vær så snill og gjør det på en hyggelig måte! Du er et sørvismenneske, så da må du smile. Sånn: :)
   
 • DU PÅ KORTSENTERET:
  Når jobben din er å enkelt og greit hjelpe folk med studentkortene sine, burde det være enkelt og greit å gjøre det. Hvis du hater jobben sin med kort og den slags, så bør du bytte jobb, kort og godt. Hver gang vi er på Kortsenteret, opplever vi at damene som er der, er sure og lite villige til å hjelpe. Kom igjen! Vi er usikre, søte studenter som enten trenger tilgang til et rom eller et nytt kort. Hvis det er viktig at vi skriver navnet vårt akkurat der du vil vi skal gjøre det, må du forklare tydelig hvor det er du vil vi skal gjøre det. Og ikke bli sint om noen misforstår. Gjør jobben din og smil.
   
 • DU SOM TAR BYBANEN:
  Du er ikke nødvendigvis ansatt i sørvisbransjen, men vi forventer at samtlige skal yte det lille ekstra for vår trivsel. Smil, flytt deg, vær grei. Les mer om skikk og bruk her og her.


 • DU SOM JOBBER PÅ BUSSEN: 
  Du er gjerne bussjåfør, og du bør være klar over at ikke alle ferdes på alle strekninger daglig. Derfor må du huske på dette: Hvis noen spør om hjelp, så trenger de sikkert hjelp. Det er lov å smile. Det er viktig at du er flink til å kjøre buss, men det er også viktig at du kan være grei mot både barn, ungdom, studenter, voksne og gamle. Hvis du er bussjåfør og lurer på noe angående sørvis, så send oss mail.
   
 • DU PÅ UTESTEDER:
  Når studenter ber om en god drink, må du ikke ta den dyreste på menyen, for det har ikke studenter råd til.
   
 • DU SOM ER ADMINISTRATIV KONTAKTPERSON PÅ UNIVERSITETET:
  Sett deg inn i jobben din, og gjør jobben din! Lær deg hvem du kan henvise til, og vær litt hyggelig, da! Hvis noen sender en mail, vil de gjerne ha hjelp. Så gjør ditt beste for å hjelpe. Og sleng gjerne på et smilefjes sånn at det i alle fall ser ut som at du smiler.
   
 • DU SOM JOBBER MED Å OPPRETTE SIDER FOR UNIVERSITETET:
  Ta deg et kurs i hvordan du kan formulere deg tydelig og klart. Dessuten kan du gjerne gå på et møte med de andre universitetsansatte på alle universitetene i Norge og få dem til å utvikle et datasystem som gjør at all informasjon lagres på ett sted, slik at man slipper å søke så mye. Takk på forhånd. Og sett gjerne inn en pen blomst eller en sol, sånn at man blir litt mer tålmodig inne på sidene.

 • DU PÅ NARVESEN:
  Du trenger egentlig ingen tips. For du gjør en sabla god jobb. 

 

Det handler altså bare om å gi det lille ekstra. Det klarer du. Begynn i dag!

VINNER AV KONKURRANSEN VÅR

Vi har nå kåret vinner av konkurransen vår. Siden vi opplevde ekstrem pågang, så vi oss nødt til å kåre TO vinnere. GRATULERER, MARIT og RANDI!

MARIT sitt bidrag:

Eg meiner at eg fortjener å vinne fordi eg aldri har vunne på basar eller på internett-konkurransar, og eg har meldt meg på alle. Samtidig så meiner eg at eg ikkje fortjener å vinne, sidan eg har vunne dykkar konkurranse før. Helsing ambivalent Marit

Her er et bilde av 'Marit:
RANDI sitt bidrag: 

Hei :)
Eg bør vinne fordi eg ikkje har vunne på bloggen før. I tillegg så fortener eg ei betaling, gjerne i form av ein premie, for alle dei fine bildene de får bruke av meg på bloggen. Men eg forstår godt om eg ikkje kan vinne, for er nok mange gode kandidatar!

Her er et bilde av Randi:Det disse deltakerne har gjort, er å skrive ærlige, gode tekster om hvorfor de fortjente å vinne. De holdt seg godt innenfor maksgrensen på tusen ord, de har ganske god rettskrivning og tegnsetting, noe vi verdsetter høyt hos andre. De er begge ydmyke og forventer ikke seier, men det kommer tydelig fram at dette er noe de virkelig ønsker seg. Vel fortjent seier til dere begge!

Takk for alle andre gode bidrag vi fikk inn. Hvis noen er kjempelei seg for at de ikke vant, får dere sende oss en mail, så skal vi se hva vi kan gjøre for å muntre dere opp. 

PREMIEN til Randi og Marit er:

- 1 flaske vin til hver

- som skal tas med til Bordellet og nytes der med servering av ost og kjeks. 

VEL MØTT! 

Kveldens Idol-sending

Vi har alle ventet i spenning på kveldens Idol-sending. (Jeg er sekretær, og Ingunn prøver å rime - vet ikke om dere legger merke til det?)

Bruddet til Akne (AKsel pluss ToNE) har opptatt oss mye de siste dagene. I dag viste Tone seg altså for første gang etter bruddet. 

Tone virket ganske fatta, men Ingunn kunne tydelig se at hun hadde poser under de røde øynene. 

Bildet er hentet fra vg.

Tone har skjult seg bak denne skaut-turbanen i dag, og vi har funnet ut at dette må skyldes at hun i hele dag har prøvd å krølle håret. Dessverre var det ikke plass til nok hårruller til hele håret:

Hentet fra db.no.

Jeg syns du var fin, jeg, altså, Tone! Du så litt sliten ut på bildet, men du holder deg oppe. Bare én gang kunne det gått skeis. For da en av deltakerne sang "Single ladies" måtte du si at "Det er alt jeg vil kommentere på den låten her." Det er helt tydelig at du er singel, og det føles kanskje litt trist nå. Men vi lover deg, det er mange fisker i havet! Kanskje står det en og venter på deg rundt neste sving! 

 

Det var vel i grunn alt vi hadde å melde fra Idol når det gjelder Tone. Ellers syns vi ikke nivået var spesielt høyt i dag. Folk var i og for seg flinke til å synge, men det var få som gav oss gåsehud og begeistring i dag. Heldigvis er folk flinke til å stemme og sender alltid videre dem vi synes fortjener det mest, enda vi ikke sender en eneste stemme. Stå på, folkens! På fredag er det en ny episode. Vi sier bare ett ord: Go Tone og Idol! Heia heia heia! 

Akvariet i Bergen

Jeg har hatt besøk av Camilla en uke, og én av de mer spennende tingene vi gjorde var å dra på Akvariet i Bergen. Anlegget ble åpnet i 1960, og er dermed et av Europas eldste akvarier. 

Her kommer et lite bildedryss. 

Fornøyd Camilla på tur. 


Nemo <3

 


Gulfisk

 


Haiene! De var ikke så villige til å bli tatt bilde av, men de er da her. To stk, Akvariets stolthet.

 

En artig fisk.

Vi så mye spennende. Det var bare fiskene som fikk være med på bilder, men i Akvariet kan man se både krokodiller, slanger, firfisler og mye, mye mer. Camilla og jeg fikk også med oss sel-show. Selma og en annen søt sel stilte opp og gjorde triks, med bare litt fisk som belønning. Pingvinene fikk også mat. De er så søte, de tasser rundt og gjør alt de kan for å sjarmere oss. Vi så film om spekkhoggere også. 

Jeg vil gjerne legge ved det eneste bildet jeg tok da vi hadde en fin tur på Fløyen. Vi tok banen opp og gikk en fin, men kald tur innover i fjellet. 

 

I dag har jeg vært med Maria på trening og begynt å rydde på rommet mitt. Jeg prøver å kaste noen ting som bare ligger og tar opp plass i skuffer og skap, men det er faktisk ikke så lett. Jeg har også prøvd å pusse vinduet mitt, men det har låst seg fast så jeg ikke får snudd det. Derfor har jeg kun vasket innsiden, så det er fortsatt omtrent så grått som en gråstein. Sylvi-Ann og Ingunn har vært på skolen i dag, som de pleier. De jobber og skriver og står på. Jeg jobber også en del, og i morgen skal jeg på seinvakt. Nå sitter vi alle tre i sofaene og ser på sex og pinlige sykdommer. Spennende. Sylvi-Ann lagde laks med potetmos, saus og grønnsaker til middag i dag. Det smakte herlig. Nå er det snart natt. Vi er forresten veldig takknemlige for det nydelige været som virkelig kommer fram om dagen! Og vi merker at det går mot vår. 

- Iselin

SKANDALE!

Nei og nei! Nå står ikke verda til påske. At dette skulle bli en så trist dag, kunne jeg aldri tenke meg da jeg så sola skinne inn i stua i dag tidlig. Hva har skjedd, sier du?

DET ER SLUTT MELLOM TONE OG AKSEEEEEL!

Hva bruddet skyldes vet vi ikke enda, men vi skal love dere at vi skal følge opp saken og holde dere oppdatert. Bordellet i Bergen gir deg nyhetene først.

 

Bildedryss av Tone og Aksel (alle er henta på gugel):

Vi beklager at bildene ble litt rare, men dette innlegget ble skrevet på null komma niks.

 

- Nyhetsbordellet

Bordellet tester Mac-effekter

Vi tester lyd og bilde-funksjonene på Mac. De er tipp topp! Terningkast 6! Eller hva synes dere? Stem på det fineste bildet i kommentarfeltet.

For en kveld!

På lørdag var Sylvi-Ann og jeg på konsert med Kaizers Orchestra i Grieghallen her i Bergen. Vi var jo kjempeheldige som fikk tak i billetter, og vi er kjempeglade for at vi fikk tak i dem. For det var litt av en konsert! Musikken var som vanlig en blanding av gammelt og nytt, og det passer oss helt utmerket. Er det noen som er gode på lyd, bilde og sceneshow, er det gutta i Kaizers. Det var underholdende på alle måter og vi storkoste oss! Det eneste som var litt dumt, var at det var litt vel varmt i konsertlokalet, men det spilte egentlig ingen rolle. Sylvi-Ann hadde vondt i føttene kunne godt tenkt seg litt mer fellesaktiviteter underveis. Da KGB ble spilt, ble vi nemlig oppfordra til å hoppe, og da glemte hun helt at hun hadde vondt i føttene. Ta med dere det til neste konsert, gutter!

Jeg hadde på meg verdens flotteste t-skjorte for anledningen,Et noe uklart bilde, men pytt sann


Uklart bilde 2

 

Jeg kan forresten meddele at jeg nå er halvveis på lappeteppet mitt. Jeg er litt redd for at jeg har tatt meg vann over hodet. Nå har jeg nemlig sånn 168 lapper, men jeg er er likevel bare halvveis i prosessen. Det blir et mareritt å sy det sammen. Huff. Jeg la lappene jeg har til nå utover gulvet i går:

- Ingunn

God valentinsdag

I dag er det valentinsdagen, eller alle hjerters dag som det heter på norsk. Det er en dag der vi skal feire kjærlighet og romantikk. Denne tradisjonen er markert skikkelig i andre land, for eksempel i USA. Her til lands har ikke valentinsdagen vært så viktig, men jeg vil påstå at den er på frammarsj. Det blir stadig mer fokus på at man skal kjøpe flotte gaver til kjærestene sine.

At det skal være et stort kjøpepress rundt 14. februar, syns i hvert fall jeg at er litt dumt. Men det er fint å ha en dag der det er fokus på kærlighet og ta vare på hverandre. Sylvi-Ann har spredt kjærlighet på lesesalen i dag. Hun har nemlig gitt ut flotte rosa roser og lovehearts. Jeg tror folk ble veldig glade. Det ble i hvert fall jeg.

Vi ønsker alle våre lesere en riktig fin valentinsdag. Ta vare på den du er glad i og "spread the love"! Her er en valentinssang:

 

- Ingunn

Konkurranse!

En leser vi er veldig glad i, etterlyste ny konkurranse på bloggen. Og vi hører selvfølgelig på leserne våre. 

Som alltid vil det være en fin premie. Den forrige konkurransen vår var i jula. Det var hard konkurranse, men Lisbeth gikk av med seieren. Den gangen var oppgaven å skrive hva Høgger´n sier når han skal bruke hansken i Vazelina Hjulkalender. Riktig svar var: Hjulerull. Rullehjul. Engler daler ned i skjul. Sjangalabangala. Gratulerer, Lisbeth.

Her er hennes premie. Fotograf: Lisbeth.

Kveldens oppgave:

Skriv i kommentarfeltet eller send mail til oss om hvorfor akkurat DU fortjener å vinne denne konkurransen. Maks 1000 ord. Lykke til! Måtte den beste vinne!

Svar på spørsmålsrunde

Vi hadde spørsmålsrunde 18. november, og nå er vi ferdige med å svare. Dere stiller gode og krevende spørsmål, så vi har tatt oss tid til å gi dere så gode svar som mulig. Hvis noe er uklart, ber vi dere om å kommentere i kommentarfeltet her.

Fiin blogg, kommentere tilbake?<3: 

Takk! Rart spørsmål å stille på en spørsmålsrunde når du kan få vite alt du vil. Nei, vi kommenterer ikke tilbake. Kanskje vi hadde gitt deg en kommentar hvis du hadde bidratt med noe seriøst i spørsmålsrunden, og hvis du hadde en fin blogg.  

Hvordan kjenner dere hverandre? Og hvor ser dere for dere selv om 10 år?

Vi kjenner hverandre godt. Vi ble kjent på videregående. Iselin og Ingunn gikk i klasse. Alle tre hadde spansk sammen, og vi elska det!

Om 10 år jobber vi nok på en perfekt skole. Der er Iselin helsesøster og seksualrådgiver. Ingunn er spansk- og norsklærer. Sylvi-Ann er norsk-, tysk-, matte-, samfunnsfag-, mat og helse-, gym-, religion- og språklærer. Tipper vi lever i et perfekt samfunn også. Vi har stor tro på framtida.

Dere har muligens skrevet om det før (jeg gadd bare å scrolle litt nedover... samt klikke inn på aller første bloggmåneden deres for å se etter lovende titler), men hva er historien til (det tidligere) bordellet? Hvem hva hvor?
Og selvsagt: Hvem er danseløvene på bildet?
PS! Det gikk ikke så bra i dukkehjemmet til slutt, så vidt jeg husker... Jeg ville vurdert å flytte tilbake til bordellet ;-)

Dette var et fiffig spørsmål. Vi bodde i et tidligere bordell i Bergen. En dag før vi flyttet inn, hadde politiet ringt på og spurt etter noen nigerianske damer som drev et bordell. Det er rett og slett det som er historien til bordellet. Men etter det har selvfølgelig vi skapt vårt eget helt unike bordell også. Men det kan ikke beskrives med ord, det må oppleves! Dukkehjemmet vårt går så det suser, men vi har bordellet i hjerte og sinn.

Danseløvene på bildet er Iselin og vår elskede Amund. En av dem er veldig flink til å danse.Fin blogg! Eg lura på kven av dykk som er den smartaste, den kulaste, den raraste, den yngste, eldste, snilleste, slemmaste, mest veltalande, kjappaste, treigaste og mest sexy?

Takk for skryt.
Den smarteste: Sylvi-Ann
Den kuleste: Iselin. Yo. 
Den rareste: Sylvi-Ann
Den yngste: Ingunn
Den eldste: Iselin
Den snilleste: Iselin
Den slemmeste: Ingen av oss er slemme.
Den mest veltalende: Iselin
Den kjappeste: Sylvi-Ann
Den treigeste: Iselin
Den mest sexy: Iselin

(Dette spørsmålet tok Iselin mest ansvar for når vi var litt usikre. "Jeg bare nominerer, altså, jeg sier liksom ikke fasiten.") 


Sexy jente

Hei, jenter! Mitt spørsmål:Hva er deres beste tips til en som er trist?
Cheer up! Les bloggen vår. Ta deg en bolle og tenk på noe anna. Ta med oss på tur. Ta deg en paracet og gå til sengs (bare de som er over 18). Spør gjerne igjen hvis du trenger flere råd.

Hvis dere kunne velge hva ville dere tatt av sjokolade og banan? 
Sjokolade. Med banan, egentlig, sier Iselin. Men hvis vi måtte velge, ville vi definitivt tatt sjokolade.
Hvis det hadde begynt å brenne hjemme hos dere og dere fikk velge bare en ting å redde fra brannen. Hva slags ting ville dere valgt?

Ingunn sier: Jarle.
Iselin sier: Ingunn. Eller senga mi. Eller nei, bunaden ville jeg tatt.
Ingunn sier: Ja, jeg tulla litt da jeg sa Jarle. For han ville jo overlevd siden han bor i vann.
Iselin sier: Eller kanskje han ville dødd av sånn CO2-forgiftning.  

Blir det noe kar på dere om dagen?
Nei, vi har nok av kopper og kar. 
Oi, jeg fikk ikke med meg før nå at dere har spørrerunde! Håper spørsmålet mitt kommer med likevel.
Oi, nå glemte jeg jo helt å stille noe spørsmål i farten! Har dere tips til hvordan man kan ha ryddige soverom?

Det beste tipset vi kan komme på, er å sørge for å ikke ha noen eindeler på soverommet. Et annet veldig godt tips er å sørge for å be inn besøk på soverommet ganske ofte.  

Når køyrer de i gang med konkurranse på bloggen att?
Den kommer nok senere i kveld. 

Dere har en venstre vridd tone i deres blog inlegg. Hva er grunn til det?
Vi er alle høyrehendte. Derfor er det viktig at vi vrir oss litt mot venstre også, slik at vi holder balansen.

Jeg lurer på hvilke maskara Ingunn bruker?:P Du har så fine øyne!
Maybe it's Maybelline?

Hvordan lage god italiensk kaffe kunne jo være et spennende tema?;)
Det er vi enige i. Vi venter på et gjesteinnlegg om akkurat dette temaet.

Kanskje dere kunne si litt om hva dere mener er mas og stress?
Det er ikke helt uten grunn at det heter MASteroppgave. 
Når det er mange ting som må planlegges og bestemmes.
Jobb.
Penger.
Ellers er livet sweet, det, altså. 

Hei jeg er på norsk kurs og kommer bare innom mail deres. Fin å lese om dere liv. Jeg skal følge dere fram over. Jeg har en spørsmål til dere. Hvordan er der å være invandrere i norske samfunn i dag.

Det vet vi ikke så mye om, siden vi ikke er innvandrere selv. Men vi tror det kan være både fint og litt vanskelig. Hvis du selv har noen erfaringer, er du hjertelig velkommen til å gjesteblogge litt for oss. Fant et flott bilde her. 

 

En gledens dag

Dette er en dag helt utenom det vanlige. Randi har nemlig navnedag i dag, og dette skjer ikke hver dag. Navnet Randi betyr vakker rådgiver, og dette stemmer godt med den Randien vi kjenner. Vi skal feire navnedagen din med gele i kveld, Randi.
Navnepopularitet

Vi feirer også at Sylvi-Ann og jeg har klart å få tak i billetter til konsert med Kaizers Orchestra på lørdag! Det var litt flaks, for denne konserten har vært utsolgt en stund. Heldigvis for oss var det noen som ville selge to billetter, og vi klarte å få tak i dem! HURRA! Jeg er kanskje verdens lykkeligste jente nå, og gleder meg som en liten unge til lørdag. Jeg forbereder meg til konserten med å strikke. Her kan dere se et veldig uklart bilde av hva jeg akkurat har strikka ferdig:

Et mariusgensererme

Vi lever på budsjett her i huset. Vi har egentlig ikke noe budsjett, men vi prøver å spare penger. Derfor prøver vi alltid å inkludere en ingrediens som vi har liggende i middagene våre. I går hadde vi et isbergsalathode liggende i kjøleskapet. Derfor ble det salat til middag. Ikke bare isberg altså. Jeg putta oppi tomat, paprika, agurk, skinke, pestopasta og revet. Det ble nydelig, særlig da vi tok på et lekkert lokk med selskapsdressing fra Idun. Nam!

Jeg slenger med et bilde av Katti. Hun er veldig, veldig, veldig søt og snill. Her slapper hun av i vinduskarmen hos Maria og Ine:

<3

- Ingunn

Anmeldelse av Grandiosa Kebabpizza

Løp å kjøp! Neida, løp og kjøp! De har et flott tilbud på Rimi om dagen. Hvis man kjøper den nye kebabpizzaen til Grandiosa, så får man med en vanlig Grandiosa på kjøpet! Ingunn og jeg prøver oss jo alltid på siste skrik, og denne gangen var intet unntak. Særlig siden vi fikk med en pizza på kjøpet. Pizzaen kosta rundt 62 kroner, så da ble det sånn ca 31 kroner per pizza hvis man ser slik på det. Det er jo en helt grei pris. Det er jo en hel middag, det, for godt under 100-lappen. Vi disker selvsagt opp med en herlig salat til, og så er det bare å nyte! 

Vi er fornøyde med kjøpet. Pizzaen er absolutt verdt 31 kroner, og vi vil si at den holder det den lover. Altså at navnet stemmer liksom. For pizzaen smakte kebab, og vi koste oss. Ingunn vil gi den terningkast 5, og jeg vil gi den terningkast 4. Bunnen er litt mykere enn bunnen på andre grandiosaer, sånn at man kan bøye litt på den hvis man vil. Og det anbefales at man legger på litt rømme hvis man synes det er sterkt med jalapeños. Hm, jeg kopierte inn den n-bokstaven, for jeg klarte ikke å lage den selv. Og da ble det plutselig fet skrift, gitt. Jaja. Dere skjønner vel hva som står her lell, er'e von. Hvis man synes det er godt med sterk kebab, kan man legge på flere jalapeños. Jeg synes det var godt med rømme. Jeg liker det godt litt mildt. 

Glemte å kutte vekk det overflødige hvite, men håper dere setter pris på illustrasjoner.

Her følger framgangsmåten: 

Sett ovnen på 225 grader.

På over- og undervarme

Med et smil om munnen: Legg pizzaen på et stekebrett med bakepapir på.

Lekkert

Så åpner man ovnen og putter den inni

Sleng den inni!

Sånn

Lukk igjen døra og la den steke

I ca. 10-12 minutter. Ikke tenk på at klokka ikke er helt nyvaska.

Så er det bare å vente! 

Nyt maten! Velbekomme! Skjedde jammen noe rart med skrifta her på slutten også. Men dere ser vel godt.
Solskinn

I dag er det strålende sol i Bergen. Hadde det ikke vært for at det er ganske kaldt ute og snø på fjellene rundt her, hadde jeg trodd det var sommer. Jeg gleder meg til det blir så varmt at man ikke fryser når man er ute. Våren og sommeren er flott og hyggelig. Siden vi er nødt til å sitte inne mesteparten av dagen, er det innmari fint å kunne drømme seg bort til varmere strøk og håpe på at det snart blir sommer. 

Flott utsikt!

Jeg driver egentlig og leser om filosofi. Derfor ble det et lite blogginnlegg.

- Ingunn

Ny hilsen fra lesesalen

Kjære lesere, her får dere en ny hilsen fra lesesalen! Denne gangen uten bilder. Men vi vil bare meddele alle sammen at vi har det bra og står på. Etter skikkelig sludd-vær i går er det nå sol og fint. Ingunn og jeg gikk til skolen i dag, mens vi sang "I love you, te quiero". Heia heia!

Ellers går det bra med oss alle. 

Ute er ungene glade. De leker og roper og har utestemme, akkurat slik det skal være. Det eneste som er litt synd, er at det er rett utenfor lesesalen. Kjempeidé å sette opp en barnskole rett ved universitetet. Men det er jo hyggelig også, sånn hvis man skulle glemme hva som er viktig i livet. Vi studenter har jo ofte noe å lære av barna. De har liksom skjønt det. 

Jeg gikk inn på Wikipedia bare for å lese litt om barn. Der står det at barn betyr båren og henger sammen med verbet å bære (fram). Det var litt artig for en nordist. Kanskje alle vet det fra før, men for meg var det en ny oppdagelse. Den primære læringsmetoden for barn er lek, står det også. Så "lek og lær" må jo være et flott motto for skolene. Jeg googla lek og lær, og da kom det opp en side med geometri- og topologispill fra UiB. Det må jo være kjempelurt for dere som har lyst til å lære mer om geometri og topologi! Kos dere.

Jeg har forresten begynt å skrive dagbok, der jeg setter inn pene illustrasjoner og flotte visdomsord. Dessverre har dette kanskje gått litt utover bloggingen vår. Men dere vet jo at vi alltid kommer tilbake med gode innlegg om livet og livet.

Ha en strålande morgon!

hits