mars 2010

Heihei!

Så hyggelig å se at så mange lesere følger oss daglig. I dag skal jeg følge opp med et spennende innlegg.

Det er ikke så fint påskevær som vi skulle håpe. Det er tåkete, litt regn og stusslig. Men vi regner med at vi får en strålende vår i Bergen og en fantastisk sommer på Lillehammer! Det skulle bare mangle. Vi koser oss med fri, i alle fall. I dag har jeg strikket ferdig en lapp til lappeteppet, og jeg er nesten halvveis på den neste. Sylvi-Ann, Mor og jeg har spilt president, idiot og freiaspillet i dag. Vi tar det med ro. Nå lager Sylvi-Ann og Mor middag, laks med en god saus. Til dessert skal vi ha gele og vanlijesaus. Nam nam.

I kveld skal vi på Fjøset. Det blir kjempekoselig og fint. Alltid hyggelig å se folk man ikke har sett på en stund.

Jeg synes at vi skal få litt sol i dag og resten av påskeferien. Jeg tror kanskje det hjelper med en sang av Alf Prøysen.

Nå skinner sola i vinduskarmen, og katta maler som aldri før.
Den ligger langflat og kjenner varmen og er ei katte med godt humør.
Heisan! Og duliattentei! For sola og deg og meg.

I karmen står det ei flittig Lise med raue blomster så slank og fin.
Det er så moro å stå og vise seg fram for sola i stasen sin.
Heisan! Og duliattentei! For sola og deg og meg.

Han Filiokus i kalvebingen, han danser ringdans med stor kommers.
Nå greier'n takta i innersvingen og setter halen sin rett til værs!
Heisan! Og duliattentei! For sola og deg og meg.

Ja, sola skinner på hønsetrammen, så snøen bråner ved hver en vegg.
Og høna kjenner seg rau i kammen og går mot reiret og legger egg.
Heisan! Og duliattentei! For sola og deg og meg.

Hu Kari traller og ler mor sola, da kommer noen i tunge sko.
Og opp går døra og inn han Ola, så tar de springdansen begge to.
Heisan! Og duliattentei! For sola og deg og meg.

Nå forsvant faktisk mye av tåka her ute. Det er jo flott. Kanskje Baltazar-pus begynner å male snart, tulipanene blomstrer i hvert fall som aldri før på stuebordet.

I dag er det 28. mars. Jeg håper alle husket å flytte klokka en time frem i natt. Jeg tenkte ikke på det før nå, så dagen min ble plutselig mye kortere. Jeg skal nok få litt ut av den allikevel. 28. mars er den 87. dagen i år. Det er 278 dager igjen av året. Den 28. mars 1854 erklærte Storbritannia og Frankrike krig mot Russland (Krimkrigen). På denne dagen i 1939 gjorde Francisco Franco slutt på den spanske borgerkrigen ved å erobre Madrid. I 1990 fikk FrP sin første representant i byrådet i Oslo, og i 2008 anerkjente Norge Kosovo som en uavhengig stat. Det ble også født en rekke viktige personer: Toppen Bech, Hanne Aga, Nathalie Santer, Richard Kelly, Mark King, Daniel Robert Shanks og Lady GaGa, for å nevne noen! Døde er blant annet Virginia Woolf, Helge Ingstad, Fritz Moen og Sten Nilsen (Hentet fra Wikipedia.no).

Jeg håper at alle husket Earth Hour i går.

Det var alt for nå! Jeg håper alle har en fortreffelig søndag! Jeg ønsker alle en god uke og en strålende påskehelg med fint vær og god mat.
- Iselin
God påskeferie!

Nå har vi alle dratt fra Bordellet og koser oss hjemme i Rudsbygd (Iselin og jeg) og på hytta på Gålå (Ingunn).

Reisen hjem gikk helt fint, selv om det var mye folk på bussen. Det var veldig slitsomt å gå til stasjonen, for vi hadde ganske tunge kofferter og bager, det regnet litt, og vi fikk det litt travelt. Men selve turen var ganske hyggelig. Ingunn og Iselin satt sammen, og jeg satt med Mari, som altså dro hjem samtidig med oss. Vi sov, hørte på litt musikk, strikket litt og hadde det bra. Bussen ble litt forsinket, så vi fikk litt kortere matpause enn vi skulle. I tillegg var de treige med serveringen, så vi spiste pommes fritesen på bussen. Det gikk greit det også, da.

I påskeferien har vi tenkt å  slappe av og kose oss. Iselin og jeg skal på besøk på hytta til Ingunn, Lisbeth, Mor og Far en gang i løpet av uka, og det gleder vi oss til. I morgen kveld drar Iselin til Fjøset (kanskje jeg også, vet ikke med Ingunn), siden det er siste kvelden det er åpent der.

Ellers hadde det vært hyggelig om sola ville komme fram litt. Nå minner været her veldig om det som ganske ofte er i Bergen ... Men vi skal vel klare å ha det fint uansett.

Jeg må nok også jobbe litt med skole selv om det er fri. Utkast til eksamensoppgaver både i litteratur og språk bør være ferdige i løpet av ferien, for de skal leveres snart. De to andre kommer sikkert også til å jobbe litt med skole.

Men mest av alt skal vi kose oss, og det håper vi alle bloggleserne våre også skal!
GOD PÅSKE!

Lettlurt!

ISELIN ER LETTLURT! Eller lettlurt var kanskje ikke helt riktig, men hun ble i hvert fall lurt!

I dag satt jeg på skolen og jobba i kantina. Sylvi-Ann hadde gått hjem for å pakke. Plutselig fikk jeg en melding av Sylvi-Ann hvor det sto at hun hadde glemt nøkkelen sin i dag. Så jeg tenkte som så: "Hmmm... Da kan jeg kanskje droppe å gå på forelesning. Hu kan jo ikke sitte ute på trappa til klokka fire!" Så gikk jeg hjem og Sylvi-Ann ble glad for at jeg kom og slapp henne inn.

Iselin var ferdig på jobb klokka tre. Men hun hadde ikke fått vite at Sylvi-Ann hadde kommet seg inn! Sylvi-Ann og jeg ble enige om at vi skulle lure henne, og Sylvi-Ann sendte melding og ba Iselin om å komme hjem og slippe henne inn. Vi bestemte oss for å si at jeg hadde vært hjemme helt siden klokka halv ett og at jeg hadde hatt mobilen på lydløs på rommet mitt. (~Ingunn)

Her ga visst Ingunn seg, så jeg fortsetter:
Da Iselin kom hjem, fikk hun seg litt av en overraskelse. Hun gikk inn i stua, og der satt Ingunn! Hun ble helt sjokkert og oppskjørta for at ikke jeg hadde hatt kontakt med Ingunn og kommet meg inn ... Det var artig. Jeg gleder meg til 1.april, håper jeg finner på noe flott til da. (~Sylvi-Ann)

Snart påskeferie!

Hei alle sammen!

De siste ukene har vi vært noen skikkelig dårlige bloggere, men nå skal jeg prøve å rette litt på det! Vi har det litt travelt om dagen, selv om vi ikke gjør noe spesielt. Iselin og Silje jobber hver dag, Sylvi-Ann er på skolen hver dag, og jeg er på skolen sånn cirka annenhver dag. Vi på spansk har ikke like mye undervisning som de i andre fag. Det er både godt og dumt på en gang.

Iselin slutter i praksis på torsdag. Jeg tror hun gruer seg til å ikke jobbe der mer, og det skjønner jeg godt. Man blir jo knytta til pasientene og kollegene sine når man jobber så lenge på et sted. Praksisperioden har nok vært lærerik og fin, men også litt krevende til tider. Det blir sikkert litt godt å komme tilbake til skolen også da.

Jeg har hatt en del oppgaver å levere i det siste. Først en skriftlig grammatikkoppgave om fonetikk, så en skriftlig oppgave i kultur og samfunn på 1500 ord, og i går hadde jeg muntlig presentasjon foran klassa. Det var litt skummelt, men det gikk fint. Jeg fikk godkjent på både den skriftlige og muntlige oppgaven i kutlur-delen!

Sylvi-Ann har også fått to oppgaver som hun skal levere etter påske. Det kommer til å gå strålende, tror jeg. For hun er så flink!

I dag hadde vi restemiddag med tacogryte fra i går og noe svinekjøtt. Det var veldig godt. Iselin lagde vafler til kveldsmat. Nam nam!!!

I morgen drar Silje hjem til Lillehammer på påskeferie. Vi andre drar på fredag. Vi gleder oss masse til å se familiene våre og vennene våre fra Lillehammer igjen! Sylvi-Ann og Iselin kommer på besøk til meg på Gålå i påskeferien, og det blir bra. Håper det blir fint vær, slik at vi kan gå på ski i ferien. Eller i hvertfall være ute. Men yr.no spår ikke særlig fint vær. Likevel tror jeg at det blir fint når vi solstrålene kommer hjem til dere! Hehehe...

Forresten, våren har kommet til Bergen! Vi har snøklokker i nesten hele hagen. I hvert fall i den deler som ikke er et stort hull etter at de pussa opp ute her.

Ses snart <3

- Ingunn

Dagens middag

... var taco. Iselin og Ingunn hadde maten klar da jeg kom hjem fra skolen. Veldig godt! De hadde vært på butikken og alt. De har visst planlagt et eller annet til dessert også, så jeg venter spent.

Iselin har som vanlig vært i praksis. Litt dramatikk der i dag, ei dame bomma på stolen da hun skulle sette seg på den. Hun skal være med på stell i seng i morgen, men hun kan det fra før. Nytt i dag var at pasienten hennes oppdaget navneskiltet hennes, så det har vært samtaleemne.

Ingunn har vært hjemme og skrevet litt oppgave i dag. Hun skriver om urbanisering av Latin-Amerika, og det virker spennende. Men alltid litt vanskelig å skrive oppgave, da.

Jeg har hatt om pragmatikk på forelesning og seminar. Det handler om sånn at man for eksempel kan si "Oi, her var det kaldt", så skjønner de som hører på at de skal lukke igjen vinduene...og sånn. Språkbruk i forskjellige kontekster..Ganske ålreit.

Livet som student er fint, og det varierer masse fra studium til studium. I morgen arrangerer studenter i Bergen, Oslo, Trondheim, Harstad og Tromsø demonstrasjonstog for å vise at  vi vil ha 11 måneder studiestøtte. Kanskje vi skal bli med på det, jeg er i alle fall veldig for det.

Ellers har vi fått pilatesball av Mor, så jeg har brukt den litt i dag. Den er fin å sitte på ... :)

Været er grått og litt stusselig, men sola har gløttet så vidt fram. Så vi er fortsatt optimister med tanke på sommer snart!


 

~Sylvi-Ann

VÅR

Det er ikke akkurat vår enda, men vi ønsker oss det ........
Det er ganske grått her, det regner litt innimellom, og brøytebilene er overalt for å fjerne våt, møkkete snø.
Men følte for å ha en litt mer vårlig blogg nå.

Pasienten til Iselin sang så fin for henne i dag:
Så lystig og glad begynner jeg dagen,
så lystig og glad fullender jeg den.

Det vil vi gjøre! Og det er lettere når det blir vår. Så vi håper den kommer snart og later som at den er her på bloggen:)

Tilbake i Bordellet

Nå er vi alle samlet igjen, og det er koselig. Ingunn og jeg kom hjem igjen fra et koselig opphold hjemme på Lillehammer rundt 20.30 i går. Bussen ble litt forsinka på grunn av noe veiarbeid. Da vi kom hjem, ble vi møtt av en glad og god Iselin som hadde ventet på oss hele dagen og ryddet kjempefint og ordnet i stand ost og kjeks til oss. Det var kjempekoselig. Vi så på Himmelblå og Jakten på den 6. sans, og vi spilte Imago, et artig spill som Ingunn kjøpte da hun var hjemme.

I dag har jeg vært hjemme og pakket ut av bagen og ordnet litt forskjellig, mens de andre har vært på skole/praksis. Ingunn var flink og snakket på seminaret i dag, og Iselin har enda ikke kommet hjem. Silje sitter og ser litt på TV nå. Kanskje Iselin og jeg drar på trening i dag mens Ingunn må gjøre oppgave. Vi skal i alle fall lage god middag. Vet ikke helt hva, men Iselin hadde en plan. Jeg syns jeg så noen kjøttstykker inni kjøleskapet.

Vi har det ryddig og fint nå, til og med på rommene våre. Det er godt. Vi fikk noen flotte duftlys av Mor. Og ei flott bok om stueplanter fra andre Mor. Alt er flott. :)
Jeg skal rydde i papirer og sette ark i permen min nå. Og se gjennom notater fra forelesninger og sånn, kanskje lese litt også. Når alt er ryddig, har man full kontroll.... :)

02.mar.2010

Heiheihei!

Her kommer en liten oppdatering. Ingunn er hjemme på Lillehammer på vinterferie, Sylvi-Ann tar toget hjem i dag, og Silje og Iselin er igjen i Bergen - med all snøen. Det har snødd veldig mye igjen i dag, så trappa opp til Bordellet snør helt igjen. Heldigvis bor det noen flinke gutter i 2. etasje som måker litt av og til, det er ikke lett i en lang og glatt trapp. Silje og Iselin er i praksis om dagen. I dag har Iselin hatt stelledag med læreren sin på sykehjemmet. Det gikk veldig bra, ingen negative kommentarer, bare bra. Det eneste var at læreren aldri hadde følt seg så i veien på et stell, siden pasienten hele tiden glemte at hun var der og hvem hun var. Det var bare morsomt, men veldig komisk. Pasienten er så blid og fornøyd at det er en fryd å jobbe hos henne.

Iselin har laget wok med scampi til middag i dag. Silje er på seinvakt, og da er det ikke flere her. På ekstrem oppussing i dag ble det laget et veldig fint hus til ei jente med en sjelden sykdom. Det var rørende å se. Iselin har vært flink i dag og skrevet refleksjonsnotat om spisesituasjon på sykehjemmet. I morgen er det praksis igjen for både Silje og Iselin. Stakkars Silje skal på tidligvakt, selvom hun har seinvakt i dag. Det er det som er slitsomt med å jobbe i helsevesenet. Iselin har også tidligvakt, i grunn bare tidligvakter til nå. Kanskje det blir en ambulerende seinvakt med mye å lære snart.

I helga hadde vi besøk av Ingrid. Det var koselig! Vi var på Ulriken en tur, vi tok banen. Det var fint, men mye vind. På søndag hadde vi spill-/vaffelkveld. På torsdag var vi på quiz, fredag på kino og så Shutter Island. Den var veldig bra, ganske skummel og overraskende. På lørdag så vi film her. En fin helg, selvom Ingunn også skulle vært her, selvfølgelig.

Det tror jeg var alt det nye og spennende siden sist. Vi håper Ingunn og Sylvi-Ann får flotte dager hjemme på Lillehammer og at de finner noe fint og varmt vårvær på vei til Bergen igjen :-) God vinterferie!
hits