mars 2011

Har du vondt i halsen?

Det er mye sykdom ute og går for tida. Det blir varmere i været, vi henger vekk vinterjakka og tar på oss tøysko. Vi er rett og slett litt dumdristige og gjør den samme feilen år etter år etter år. Så vi vil derfor gjerne gi deg noen tips om hvordan du kan behandle halsvondt.

Vi er glade i kjerringråd her i Bordellet, og vi vil skrive ned noen gode råd fra en bok som heter Enkle og gode kjerringråd samlet av Anne B. Bull-Gundersen.

Du kan gurgle følgende drikker flere ganger per dag. 

 • Karrivann: 1 ts karri i 1 glass vann.
 • Hvitløksavkok: 1 hvitløk kokes i ca. 2 dl. vann, siles.
 • Eplesidereddik: 1-2 ts eddik i 1 glass vann.
 • Sitronvann: saften av 1/2 sitron i 1 glass vann.

Ellers kan du lage en sitron-honning-blanding ved å presse 1/2-1 sitron i en kopp med varmt vann og putt oppi 2-3 ss honning. Hvis du drikker en slik drikk flere tre til fire ganger om dagen, vil du snart være på bedringens vei.

Hvitløk har både forebyggende og kurerende effekt. Spis litt hvitløk hver dag. Hvis du kjenner at det kribler i halsen, er det bare å hive innpå en god del hvitløksfedd. Hvitløk er nemlig en velkjent bakteriedreper!

Bildet kan du finne her.

I tillegg er solhatt kjent for å ha forebyggende og helbredende effekt. Du kan få kjøpt solhattolje på apoteket, og anbefalt dosering står på flaska.

Denne flotte kjerringrådboka handler om kropp og helse. Hvis du har noen spørsmål om kropp og helse, må du gjerne ta kontakt, så kan vi gi deg råd om hvordan du kan få det bedre!

BigBang - Epic Scrap Metal

Forrige uke var Sylvi-Ann, Randi, Kristian, Nils og jeg på BigBang-konsert. Verken jeg eller Sylvi-Ann hadde hørt noe særlig på BigBang før det. I dette innlegget skal vi gjøre en vurdering av konserten og BigBangs nye album Epic Scrap Metal.

Aller først skal Randi få gjøre en vurdering av konserten og CDen:

Onsdag 23. mars fekk eg for første gong oppleve Bigbang live. Denne hendinga fekk eg dele med to av jentene i bordellet, pluss Kristian og Nils. Takk for laget.

Eg hadde høge forventningar til konserten, då dette skal vere eit fantastisk liveband, og Bigbang innfridde! Dei spelte både gamle og nye sangar, og det var supert :) Oppvarmingsbandet Quavila var ikkje heilt min kopp kaffi "for å si det slik". Litt bråkete, og får trekk for at eg først etter konserten fann ut at dei faktisk sang (eller bråka) på norsk (takk for oppklaringa, Kristian).

Eg har forøvrig kjøpt den nye cden til Bigbang (ikkje Quavila). Så langt er den superduper, men må innrømme at eg bare har hørt på den ca 2.5 gang.

Takk for meg, xoxo, blogges, yo!

Randi :)

Og for ei som ikkje veit kven eg er, så er eg ho som er på alle dei flotte bilda her på bordelletibergen.blogg.no!

Så skal vi i Bordellet skrive litt om konserten de hadde i Bergen forrige onsdag... Det var masse folk på Verftet, alle klare for å se BigBang på scena. Først kom Øystein Greni på scena for å presentere oppvarmingsbandet Quavila fra Bergen. De spilte ikke musikk etter vår smak, men det var tydelig at mange i publikum likte det de hørte. For all del, de var flinke til å spille, men det ble litt for mye skriking. Derfor var det godt da BigBang kom på scena. De spilte mange gamle sanger som vi kjente igjen, og også flere sanger fra den nye CDen. BigBang er et energisk band, og de er veldig flinke og profesjonelle. Øystein Greni virker som en veldig hyggelig fyr. Han var flau fordi han hadde mista en knapp i skjorta si. Musikken er fengende og kul, og BigBang er veldig flinke live!

Her kan dere høre en gammel slager fra BigBang:

 

Epic Scrap Metal er som nevnt det nye albumet til BigBang. Ifølge en BigBang-fan lagde Øystein Greni plata for å komme over eks-dama. Det er behagelig å høre på, og det inneholder en blanding av rolig musikk og sanger med litt mer fart i. Vi har ikke hørt så mye på det enda, men det vi har hørt til nå er veldig bra. Vi gleder oss til å høre ordentlig på resten!

Her er en sang fra Epic Scrap Metal:

 

- Ingunn

Oh, Oh, Oreo Brownies

I dag har jeg bakt KJEMPEGODE brownies med oreokjeks inni. Jeg fant oppskriften på denne søte siden. Her finner du mange gode oppskrifter. Jeg er ikke noen erfaren baker, men denne kaka var veldig enkel å lage. Bordellet i Bergen anbefaler den på det sterkeste!Her ser dere resultatet. Den ble litt for lys, men den smakte veldig godt!For å lage denne herlige kaka trenger du:
125 g smør
200 g kokesjokolade (jeg valgte lys, men vil nok bruke mørk neste gang pga utseendet på kaka)
5 dl sukker
4 store egg
2 ts vaniljesukker
2 dl hvetemel
16 stk oreokjeks (1 pk)

 

Framgangsmåte

Smelt 50 gram av smøret sammen med kokesjokoladen i en liten kjele over svak varme.
Pisk resten av smøret sammen med sukkeret. Tilsett ett egg av gangen og pisk godt mellom hvert egg. Rør inn den smeltede sjokoladen og vaniljesukkeret.Bland så i hvetemelet og rør til deigen er jevn. Hakk opp oreokjeksene i store biter og vend dem forsiktig inn i deigen.Fordel deigen i en liten langpanne (20x30 cm). Stek kaka på 170 grader i 40 minutter. Avkjøl kaken i formen. Hvis du vil pynte kaka, kan du gjerne drysse litt vaniljesukker over.

 

HÅPER DET SMAKER! 

- Ingunn


Nyhetstirsdag

En leser har i dag ønsket seg at vi kommenterer litt nyheter her på bloggen, og vi begynner allerede i dag! 

 • Alle har fått med seg at Wenche Foss er død, ser det ut som på Facebook og andre steder. Vi synes det var trist da vi så det, for hun er en som alle føler de kjenner. Vi vil takke henne for det hun har gjort for blant andre psykisk utviklingshemmede. Hun fikk jo en sønn, Tommeliten, med Down syndrom, og hun valgte å vise ham fram istedenfor å gjemme ham bort. Hun har lest dette fine diktet av Inger Hagerup noen ganger:

   

 • I BT i dag var det en sak om at etternavnene våre stadig blir lengre. Navneforskeren (og læreren min fra i fjor) Ivar Utne sier at det kommer av at kvinnens etternavn står sterkere enn tidligere, noe han (og vi) synes er flott. Mor og Mor har beholdt sine etternavn, og vi har fått etternavnene til både Mor og Far. Det er hyggelig. Og at man får navn på denne måten, fører til at man lettere kan se slektskapsforhold. Ivar Utne gir ut bok i dag, "Hva er et navn?" Løp og kjøp!
  
  Les BT-saken her. Bildet er hentet herfra.


  Vi tar med litt lokale nyheter fra GD til slutt. 
 • Det er mange sauer som dør, så Mattilsynet truer nå sauebøendene med beiterestriksjoner.
 • Ei dame, fru Møller, så fem ulver da hun gikk skitur mandag for to uker siden.
 • Nå vil man ha nytt rovdyrforlik i Stortinget. Dette er i og for seg ikke en lokal nyhet, men det er veldig aktuelt i Gudbrandsdalen/Lillehammer-området.

  Bildene har vi hentet her og her.

Vi har fått en like-knapp

Vi har fått en like-knapp til her på bloggen. Så hvis du liker et av innleggene våre, kan du bare trykke i vei. Vi vil også minne om at vi har en like-knapp på høyre side, og der kan du like gruppa vår på Facebook. Du er hjertelig velkommen som venn av oss!

Borat

Vinneren av spørrerunden!

Endelig har vi kåret vinneren av beste spørsmål i spørrerunden! Gratulerer, Hvem som helst! Vi synes spørsmålet var gjennomtenkt og veldig utfordrende å svare på. Den siste delen av spørsmålet er ikke noe vi har tenkt mye på, men det er jo viktig å følge med på det som skjer i samfunnet. Her er spørsmålet:

Og her er svaret vårt:

For det første: Tusen takk for skryt og hyggelig tilbakemelding. Vi er selv godt fornøyde med våre personlige egenskaper. Selv om du har mangel på tid, er det hyggelig at du er innom bloggen vår. Kjempefint at du fikk med deg spørrerunden!

Så til spørsmålene dine. Ambisjonene våre for bloggen: Vi vil nå så langt som mulig. Vi skal være 100% oss selv og ikke dolke noen i ryggen. Vi vil i alle fall vise verden at det går an å blogge om andre ting enn skjønnhet og mote. Da vi laget bloggen vår, var det først og fremst for å oppdatere de hjemme om livene våre. Mor og Far og Mor og Far har vært faste lesere helt fra begynnelsen av. Men etter hvert har vi fått mange flere som følger oss, og da tilpasser vi innholdet til et bredere publikum.

Det er viktig for oss å skrive om ting vi interesserer oss for. Når vi for eksempel skriver om musikk, skriver vi om det vi liker å høre på, og som vi har lyst til å spre til resten av verden. Siden bloggen er et hobbyprosjekt, drømmer vi ikke om å komme på topplista. På en måte føler vi at vi har kommet dit vi vil, men vi legger selvfølgelig ikke opp likevel! Vi er på Lillehammer sin toppliste, det er stor stas! Utviklingen i løpet av 2011 ser vi for oss som ganske flat, men god. Vi skal holde nivået oppe. Og bli bedre og bedre.

Om oss som personer: Det er hyggelig du er interessert i å vite litt om oss når du leser bloggen. Det vi skriver, tror vi forteller mye om hvem vi er. Men du skal selvfølgelig gjerne få litt informasjon om oss.
Iselin er da 21 år og kommer fra Lillehammer.
Sylvi-Ann er da også 21 år og kommer fra Lillehammer.
Ingunn er da også 21 år og kommer fra Lillehammer. 
Sylvi-Ann og Iselin er da tvillinger.
Ingunn har da en snill kjæreste som heter Kristian.
Iselin og Sylvi-Ann kommer da egentlig fra Rudsbygd som ligger 20 minutter utenfor Lillehammer. Ingunn kommer da fra Nybu.
Iselin og Sylvi-Ann har da en bror, ei halvsøster og en halvbror. Ingunn har da ei søster og en fetter.
Ingunn studerer da spansk og latinamerikastudier, Iselin sykepleie og Sylvi-Ann lektorutdanning i nordisk.
Vi er gode venner.
Både Ingunn og Sylvi-Ann har da et kall om å bli de beste lærerne. Iselin har da et kall om å bli den beste sykepleieren

Ingunn står for det hun gjør, og har alltid vært veldig opptatt av at man skal kunne stå for det man gjør. Kaizers sier det så fint: "Du må stå inne for det du får ut av livet. For det er ingen som går ut av livet i live."
Iselin står for det hun sier. 
Sylvi-Anns standpunkt i livet er at alle bør ha det bra, og derfor må man gjøre alt man kan for at de rundt seg skal ha det bra.

Vi står også for/liker musikere som vil noe med musikken, som uttrykker noe med tekstene (f.eks Gatas parlament), å dele, være raus, vi tror ikke man kan tjene penger på skole, helse og eldre, vi ønsker oss perfekte skoler. Det er kjempeviktig å ta vare på ungene fra de er små og mens de blir større. Vi står også for/liker kunst, litteratur, ipad til alle, gratis angry birds til alle mobiler og dataer, godhet, kjærlighet, omsorg, billigere mat i kantina, norsk landbruk, billigere kollektivtransport, at folk skal ha muligheter for å utvikle seg og gjøre det de har evner til og ønsker å gjøre, Kardemommeloven, respekt for hverandre, alt som er godt, god mat, glede, latter, liv, bedre seksualundervisning, prevensjon slik at det blir færre aborter, spille spill, gode venner, familie, ta vare på barn, hjelp til kriminelle, narkomane, alkoholikere og andre som trenger hjelp, at alle skal hjelpe hverandre til et bedre liv.

"Skaper vi menneskeverd, skaper vi fred" - Nordahl Grieg

Vi står ikke for/liker ikke juging, mishandling av dyr, kampen i Libya, krig, urettferdighet, vondhet, fattigdom, lidelse, død, 2.verdenskrig, Hitler, Stalin var sikkert en kødd, diskriminering av tjukke, mobbing på skolen, diskriminering av tynne, mobbing generelt, diskriminering generelt, juksemakere, haier, voldtekt, ihjelkokt spaghetti, FrP, Høyre, Siv Jensen, Birkedal, snobberi, mas, misunnelse, negativitet, bråk om natta, uønsket graviditet, folk som står på Torgalmenningen og samler inn penger og ser shabby ut, restskatt, narkotika, flyktningebehandling, rasisme, deler av norsk asylpolitikk (det er mye bra med den da...vanskelig, men vi håper alle kan være snille mot hverandre i alle fall. Og vi syns ikke man kan plassere asylmottak helt øde), harry folk, kidnapping, charterkulturen de man ikke tilpasser seg samfunnet man besøker, at lånekassen gir oss lite penger, at det ikke er studentpris på flybussen, for høy pris på tog, trikk, buss, fornektelse av klimatrusselen og holocaust, engelske skolebøker, dyr pensumlitteratur, grådighet, høy husleie for studenter, kapitalisme, pornoindustrien, barneporno, mishandling av alle slag, alt som er vondt og dumt, for mye bruk av data i skolen. (Takk til Amund for hjelp med svaret.)

Dette ble en lang liste med hva vi er imot. Vi er selvfølgelig mest opptatt av å fokusere på det fine i livet, og ved å framheve de positive tingene, har vi tro på at de negative vil forsvinne litt etter litt.

Vi tror prinsippene og verdiene våre til en viss grad kom fram her, men spør hvis de ikke kom tydelig nok fram!

Siste oppgave var å kommentere denne påstanden:
Europa er på stø kurs mot helvete. Samfunnet vårt er gjennomsyret av råtne holdninger. Myndigheter er vits kontrollert av næringslivet. Næringslivet er når alt kommer til alt et skalkeskjul for svart økonomi. Dette påvirker ikke den jevne nordmann som lever i et paradis, enda. Men dersom dere er bevisst på dette, og ser det jeg ser, hva er deres bidrag for å bekjempe dette? Både som personer/enkeltindivider og bloggere.

Vi vet ikke om vi tror at Europa er på stø kurs mot helvete. Folk i Europa har det jo bra. Det er mange som er triste og har det vanskelig, det er ganske stor forskjell på folk, noen er grådige, rike, noen er fattige, men folk har det veldig bra også. Europa er kanskje ganske overlegne mot resten av verden, men mange prøver og har lyst til å ta vare på andre.

Holdningene i samfunnet kan man si mye om, men de varierer veldig mye fra person til person både i Norge og resten av verden. Mange meninger kommer fram, men ikke alles. Om det er mye råtne holdninger man møter, kan man jo være sikker på at det finnes utrolig mange andre holdninger også... Noen folk er likegyldige, noen er veldig slemme, noen har ikke allmennkunnskaper, men gleder seg over verden likevel, noen kan masse, men eier ingen omsorg for andre, osv......vi er så sammensatte, og verden er så sammensatt.

At myndighetene er kontrollert av næringslivet, er ikke så lett for oss å si noe om. Vi skulle alle tre ønske at vi kan mer om økonomi, markedskrefter og samfunnsmekanismer.... Men vi tror at regjeringa, stortinget og de fleste politikerne har lyst til at vi skal ha det bra. De jobber for oss, og det er vi som velger dem. Vi er jo litt redde for høyresida, for vi tror politikerne derfra glemmer å ta vare på alle. Næringslivet tar for mye plass. Og her skulle vi ønske vi kunne argumentere masse for at man ikke kan fokusere bare på penger hele tiden. Alt i alt tror vi i hvert fall at alle ønsker seg en god verden.

Den jevne nordmann lever jo i et paradis, kan man si. Men alle mennesker har det jo både bra og dårlig, det er kanskje meningen. Og så skal vi hjelpe hverandre til å bra. Slik er det overalt, på høye og lave plan. Ser man på det på ett plan, kan man si at Norge har det bra og må hjelpe de fattige landene. Ser man på det på et annet plan, kan man si at jeg er frisk og må trøste naboen som er syk. Vi er glade og triste, redde og sinte. Der det er krig, kan folk være redde, her som vi ikke har noe å være redde for, er vi jammen redde likevel. Der alt er bra, finner man på noe for å gjøre det dårligere. Vi har medisiner, gratis hjelp, alt tilrettelagt for at vi skal ha det bra. Men jammen er det mange som er lei seg og triste. Vi kan av og til være lei oss og triste for at vi har det så bra, men likevel føler oss triste.

Tankene våre spretter litt fram og tilbake. Kanskje litt fordi vi ikke forsto hele oppgaven, men også fordi den handler om litt eksistensielle spørsmål. Er Europa på stø kurs mot helvete? Vi tror jo folk alltid har følt det litt slik. Vi vet neimen ikke hva som kommer til å skje vi... Vi virker kanskje likegyldige og barnslige som bare vil at alle skal ha det bra og være snille mot hverandre. Men det er det vi tror er løsningen. Og: Gi aldri opp. Kjemp hvis du kan.

Som enkeltpersoner prøver vi å være greie. Som bloggere prøver vi å spre litt glede.

 

VIKTIG: Vi ber "Hvem som helst" å kontakte oss for å få en liten premie!

 

Hvis folk har flere spørsmål å komme med, er det bare å sende mail eller legge igjen en kommentar. Kanskje du fikk noen spørsmål nå, etter å ha lest litt om våre meninger? Er du uenig i noe? Enig? Vil du vi skal utdype? Skrik ut!

Søndag, søndag, søndag

Der bode en underlig gråsprængt en
på den yderste nøgne ø; -
han gjorde visst intet menneske mén
hverken på land eller sjø;
dog stundom gnistred hans øjne stygt, -
helst mod uroligt vejr, -
og da mente folk, at han var forrykt,
og da var der få, som uden frykt
kom Terje Vigen nær.

Siden jeg så ham en enkelt gang,
han lå ved bryggen med fisk;
hans hår var hvidt, men han lo og sang
og var som en ungdom frisk.
Til pigerne havde han skæmtsomme ord,
han spøgte med byens børn,
han svinged sydvesten og sprang ombord;
så hejste han fokken, og hjem han foer
i solskin, den gamle ørn.

Nu skal jeg fortælle, hvad jeg har hørt
om Terje fra først til sidst,
og skulde det stundom falde lidt tørt,
så er det dog sandt og visst;
jeg har det just ej fra hans egen mund,
men vel fra hans nærmeste kreds, -
fra dem, som stod hos i hans sidste stund
og lukked hans øjne til fredens blund,
da han døde højt opp' i de tres.

 

Her har jeg lagt ut de tre første versene av "Terje Vigen" av Henrik Ibsen. Jeg synes det er et veldig vakkert dikt. Hvis du ønsker å lese hele diktet gå inn på denne siden. Et slikt dikt kan være fint å lese en søndag.

Jeg har endelig fått mensen. Takk gud! Jeg var redd jeg var gravid.
-Amanda

 

Takk for besøket!

Nå har Lisbeth og Jan Sigurd dratt hjem til Lillehammer. Taxien kom akkurat og henta dem. Litt drama ble det jo, da Lisbeth ikke fant lommeboka si da hun kom ut i taxien. Men lommeboka dukka opp, og alt er fryd og gammen. Mest gammen. Gammen, gammen, gammen...

Vi har hatt noen fine dager sammen med Lisbeth og Jan Sigurd i Bergen, og jeg vil nå gi dere en liten oppsummering på det vi har gjort.

Lisbeth og Jan Sigurd landa på Flesland sent på torsdag. Flyet var dessverre litt forsinka på grunn av ei flyvertinne eller noe som ikke dukka opp til riktig tid. Da de kom fram hit, spiste vi god kveldsmat.

Her ser dere et bilde av turtelduene som forøvrig feirer at de har vært sammen i 7 måneder i dag! HURRA!

På fredag sto noen av oss opp tidlig. Iselin rydda faktisk rommet sitt tidlig på morgenkvisten. Da alle hadde kommet seg opp av senga, spiste vi en trivelig fellesfrokost før vi dro til byen for å handle inn diverse til kveldens festligheter. På kvelden var Sylvi-Ann på HF-revyen (Even gjorde en super jobb!) og vi andre dro på Egon og spiste middag. Så dro vi til Turid som feira bursdagen sin! Det var en veldig trivelig og morsom kveld. GRATULERER MED OVERSTÅTT BURSDAG, TURID!

På lørdag hadde vi fellesfrokost igjen. Det er hyggelig å samles på starten av dagen over et bedre måltid. Vi gikk så til byen for å møte fetteren til Jan Sigurd, Stian. Det var strålende sol! Vi dro på kafé Krøderen i Lyder Sagens gate. Det er en veldig trivelig kafé. Etter å ha vært der, gikk vi til Torgallmenningen for å se om det var liv der. Det var det jammen meg! Det er viktig å være ute hvis det er pent vær. Et buekorps hadde opptog i gatene og det var Bondens Marked på Bryggen. Iselin kjøpte seg honning og svele. Sylvi-Ann kjøpte også svele. På kvelden hadde vi en rolig kveld med fotballandskamp og Terkel i Knipe mens vi markerte Earth Hour. Det var artig, men litt teit at Norge ikke vant. Lisbeth fungerte som frisør for Sylvi-Ann, og resultatet ble ypperlig.
Lisbeth og Jan Sigurd på Bondens Marked på Bryggen.

I dag har vi hatt fellesfrokost igjen, stilt klokka, og vi har spilt masse Play Station. Lisbeth hadde nemlig med seg Play Station 2 til oss, med noen forskjellige spill. Blant annet et bilspill og Singstar. Nå er Amund på besøk her, og vi er veldig fornøyde med det!

Ha en fin søndag videre!

- Ingunn

Dagens tips: Finn barnet i deg:)

Jeg vil begynne dette innlegget med å både takke for tilliten, både som skrivbent og beboer i Dukkehuset denne vakre helgen i slutten av mars. Min offisielle blogg-debut følger:

"Den er stor, som kan være liten."

Dukkehjemmet i Ibsensgate renner over av visdomsord og gode råd til et bedre og lykkeligere liv! Og med fem beboere i helgen er det helt klart mer hjerterom enn husrom i heimen. Ordet nei finnes ikke i vokabularet, til tross for høy språklig kompetanse blant de innfødte, og det er nok også derfor Lisbeth i dette øyeblikk går løs på håret til Sylvi-Ann med saks og barndommelig lyst. I følge Sylvi-Ann sin "Dagens-ord-kalender" er nemlig dette dagen for å finne frem barnet i seg, noe jeg tror vi alle kan ha behov for en gang i blant.

Livet er alvorlig nok om man ikke skal ta seg selv så høytidelig hele tiden. En vis professor sa en gang: "De lykkeligste menneskene er de som ikke tar seg selv så høytidlig, men ser alvorlig på de store spørsmålene og hendelsene i livet." Det er for mye selvhøytidelighet i samfunnet i dag. Å gjøre feil er ikke noe å være redd for. Vi gjør feil hele tiden hver dag, og det er aldri for sent å snu eller grave seg ned om man skulle velge feil vei eller angre. Jeg liker å bruke håndballjentene som eksempel. I løpet av en kamp gjør de utrolig mange feil og tabber. De mister ballen, bommer på mål, krasjer i hverandre og snubler. Men de vinner likevel, og blir gang på gang kåret til verdens beste håndballjenter. Hvorfor det? Jeg tror det er fordi de tørr å feile, glemmer det og fortsetter å arbeide med den planen som er lagt på forhånd.

La oss alle bli inspirert av slike holdninger, gå ut i livene våre og tørre å feile. Det er i motbakke det går oppover og omveiene som fører lengst. Finn barnet i deg, lek og lær! Om du tørr å være liten, så blir kanskje de store problemene og valgene lettere å bære.Siden jeg, i tillegg til å være hobbyfilosof, er utdannet musikklærer på fritiden ble jeg anbefalt å legge ut noen lydspor til glede for allmennheten.

Dagens favoritter:

Damien Rice - Rootles Tree

The Coral - Dreamin of You

Jarle Bernhoft - Choices

Takk for meg! Og takk for at du leste denne bloggen!

- Jan Sigurd!

Fortsettelse på svar på spørrerunde

Vi beklager, kjære lesere, for at vi ikke har svart på resten av spørsmålene fra spørrerunden. Vi er veldig travle jenter, og å svare på spørsmål tar mye tid. Men den som venter, venter ikke forgjeves. Her kommer de siste svarene på spørrerunden. I et annet innlegg skal vi avsløre hvem som har stukket av med en liten premie for beste spørsmål.

 

KOR MYKJE TID BRUKA DOKKE PÅ BLOGGEN PR. DAG/VEKE?
Det er litt vanskelig å vite hvor mye tid vi bruker på bloggen pr dag eller uke, men vi kan jo gjerne fortelle hvor mye tid vi bruker på et innlegg. Når vi skriver et vanlig innlegg, bruker vi ikke særlig mer enn et kvarter. Det varierer jo selvfølgelig på innleggets lengde og innhold, men sånn i snitt bruker vi nok cirka et kvarter. Så da kan dere regne ut selv hvor mye tid vi bruker i uka. Det innlegget vi har brukt mest tid på kan du lese her.

KVA ER FAVORITTRETTEN I DUKKEHJEMMET?
Vi er glade i mat her i Dukkehjemmet, og vi er glad i nesten all slags mat. Men når det står taco på bordet her, koser vi oss. Bildet under kan du finne her.

VILLE DOKKE HATT FAVORITTRETTEN TIL MIDDAG KVAR DAG RESTEN AV LIVET, ELLER ALDRI ETE DEN IGJEN?
Aldri spist igjen, definitivt! Det finnes jo så mye annet godt også.

KVA SYNS DOKKE OM AT VOE SLUTTA Å BLOGGE?
Iselin syns det er trist at folk i verden er dumme. Det er dumt at folk ikke kan syns det er greit det andre driver med. Vi leste bloggen til Voe noen ganger, og vi har litt delte meninger om den. Likevel syns vi forsåvidt at det var greit at hun slutta, men at årsaken er trist.

KVA SJANSAR TRUR DOKKE HAR LEEDS TIL OPPRYKK I ÅR?
Gode sjanser. Det er fullt mulig å rykke opp fra en 5.-plass.

DERSOM DOKKE HADDE FÅTT SJANSEN TIL Å VERE FORSANGARAR PÅ NYSTEMTEN PÅ BRANN STADION, HADDE DÅKKE DÅ TAKKA JA?
"JA. Det hadde vært drømmejobben min hvertfall" - Sylvi-Ann
"Ja. Jeg ville følt meg beæret" - Iselin
"Nei. Det tror jeg ikke folk ville hørt" - Ingunn

KVEN LIKAR DÅKKE BEST AV PETTER NORTHUG JR. OG MARIT BJØRGEN? OG HVEM TEK FLEST GULL?
Vi liker begge to. Marit Bjørgen er veldig blid og sympatisk, men hun har litt dårlig ordforråd. Petter Northug er litt småarrogant, men han er også veldig morsom. Vi tror Marit Bjørgen kommer til å ta flest gull i fremtiden, siden Petter har nådd sine mål og kanskje ikke er så motivert lenger.

HVORFOR ER JORDA RUND?
Oi, hvorfor er jorda rund egentlig? Vi føler at hele jorda skal få sol på seg. Det hadde vært litt vanskelig for jorda å snurre rundt hvis den ikke var rund. Den er mer evig når den er rund, enn en annen form.

HVA ER MENINGEN MED LIVET?
Å spise god mat, å være lykkelig, lære, å passe på at andre har det bra og ikke minst: leve det fullt ut og nyte hvert sekund.

PÅ EN SKALA FRA 1-10, HVOR GLADE ER DERE I MEG (LISBETH)?
10!

TROR DERE PÅ JULENISSEN?
Både ja og nei. Vi tror på jula!

TROR DERE PÅ TROLL?
Sylvi-Ann tror på troll. Det gjør ikke Ingunn og Iselin.

HVIS DERE FIKK EN MILLION KRONER, HVA VILLE DERE BRUKT DE PÅ?
Kjøpt et sted å bo og feira litt med gode venner.

HVIS JEG FLYTTER TIL BERGEN TIL HØSTEN, HVOR GLADE BLIR DERE PÅ EN SKALA FRA 1-10 (LISBETH)?
10!

HVA SKAL DERE MED RIKART OG GJEDDA I SOMMERFERIEN?
Den tid den sorg. Sannsynligvis blir vi nødt til å ta dem med oss hjem til Lillehammer. Ellers kan kanskje tante Randi passe på dem litt, hvis hun er i Bergen i sommer. Det skal sies at Rikart og Gjedda er flinke til å overleve, men vi tror ikke de klarer seg i to måneder på egenhånd.

HVA VILLE DERE VALGT? IS PÅ VINTEREN ELLER KAKAO PÅ SOMMEREN?
Sylvi-Ann har faktisk spist en is på vinteren og ville valgt det. Hvis hun kunne fått kald kakao på sommeren, ville hun heller hatt det. Iselin og Ingunn ville valgt kakao på sommeren. Det finnes jo kalde sommerkvelder, men vinteren er alltid kald.

;) ELLER :)?
:)

ER JAN SIGURD VELKOMMEN TIL BERGEN?
Ja, selvfølgelig! Han kan komme på besøk akkurat når han vil.

Ny pynt i akvariet

I dag har vi vært i byen og kjøpt en ny plante og et pent skjell til Rikart og Gjedda <3 Her ser dere hvordan det ble.

Her ser dere hvordan fiskene koser seg <3 <3 <3

Besøk av Lisbeth og Jan Sigurd og Kristian

Vi har spist kveldsmat! Det var godt! Rundstykker. Vi har kjøpt jordbærsyltetøy til ære for Jan Sigurd, og det var en slager hos alle.

Bildet er herfra.

 

Oppå Lauvåsen veks det jordbær
FIne jordbær, raue jordbær
Hela væla er bære jordbær
Finn et strå og træ dom på

Ett er for gammalt, det ska få stå
Ett er for grønt, det går vi ifrå
Men æille andre ska vi ta med hemmat
Og leve lykkelig med sukker på

Dag 49 - Noe vi aldri kunne blitt lei av å gjøre

Blogge

Se på TV

Spille kabaloppgjør


Hentet her.

Spille Cranium og andre morsomme spill

 

Spise god mat

Kalkunfilet med pistasjesaus
Hentet her.

Sove


Slappe av/hvile

Ha vaffelfest
Danse, synge og leke


Hentet her.

Leke med Rikart og Gjedda
Spise potetgull og dipp

Strikke

Quiz
Gå på fotballkamp


Hentet her.

Gå på konsert

Gå på kino

Jeg reiser alene
Hentet her.

Være med gode venner og folk vi er glade i

"Aldri" er et ganske sterkt ord. Alt er relativt, men det er vanskelig å se for seg at vi blir så veldig lei av disse tingene. Så lenge man veksler litt mellom ulike aktiviteter, blir man sjelden så lei.

Håper alle har en hyggelig kveld!

Musikktips fra en trofast leser

Vi fikk en kjempehyggelig overraskelse da vi logga på mailen til Bordellet i Bergen i dag! En trofast leser som er innom bloggen vår daglig sendte oss et utrolig fint musikktips og ville at vi skulle dele det med de andre leserne våre.  Tusen hjertelig takk, *kremt*!Chris Medina rørte de amerikanske Idol-dommerne da han var på audition. Han sang om kjæresten sin, som ble skada kraftig i en bilulykke. Denne sangen rørte oss, og vi tror den vil røre dere. Så skru opp lyden og nyt den.

 

 

MORE THAN WORDS

Anywhere you are, I am near
Anywhere you go, I'll be there
Anytime you whisper my name, you'll see
How every single promise I keep
Cuz what kind of guy would I be
If I was to leave when you need me most

What are words
If you really don't mean them
When you say them
What are words
If they're only for good times
Then they don't
When it's love
Yeah, you say them out loud
Those words, they never go away
They live on, even when we're gone

And I know an angel was sent just for me
And I know I'm meant to be where I am
And I'm gonna be
Standing right beside her tonight
And I'm gonna be by your side
I would never leave when she needs me most

What are words
If you really don't mean them
What are words
If they're only for good times
Then they don't
When it's love
Yeah, you say them out loud
Those words, they never go away
They live on, even when we're gone

Anywhere you are, I am near
Anywhere you go, I'll be there
And I'm gonna be here forever more
Every single promise I keep
Cuz what kind of guy would I be
If I was to leave when you need me most

I'm forever keeping my angel close

<3

BigBang

I dag skal vi på BigBang-konsert sammen med vår kjære Randi, vår kjære Kristian og vår kjære Nils. Det gleder vi oss veldig til!Dette er Randi, for dere som ikke har fått det med dere.

Her kan dere høre på et par sanger av BigBang, som de sikkert skal spille i kveld.

 

 

Vår

Hentet her.

Litt sånn er det om dagen. Vi liker det best når det er sol og fuglekvitter.

Akkurat nå er Ingunn i dusjen. Hun har jobbet med spansk i hele dag og vært så flink. Sylvi-Ann har studert hjemme og på skolen og har akkurat kommet hjem. Jeg har rukket å spise litt etter at jeg kom hjem. Jeg har vært på Haukeland i dag, og jeg har lært masse. Jeg har satt en veneflon og flere veneportnåler. Og hatt det hyggelig med pasientene.

Sylvi-Ann og jeg ser på Popstokk på nrk1. Vi vet ikke helt om vi liker det, men nå er Bettan veldig ivrig og aktiv. Her er en sang som passer årstiden:

 

- Iselin

Roosenborg rykker need

Jippi, vi vant!

Vi har altså vært på Brann-kamp i dag, og det gikk strålende! Første tippeligakamp, og den var mot Rosenborg. Brann, Bergens stolthet, vant 2-1, og vi er så glade! Det var kjempegod stemning, og mange tilskuere. Chess hadde kjøpt 8000 av billettene og delte ut gratis. Det passet oss utmerket.

Iselin fikk seg en ny venn da Brann scoret første gangen. Siden han eldre bergenseren som stod ved siden av henne, hadde gått alene på kamp, måtte han feire målet med Iselin. High five og nesten klem hører med.

Banens beste ble den nye spilleren Ojo, og det er vi enige i. Austin var også konge i dag, hørte jeg noen som sa. Han var riktig god både til å stoppe og sende gode pasninger, og det er jo som kjent noe av det viktigste man gjør i fotball.

Her er Ojo, hentet herfra.

Vi vil trekke fram Bjørnar Holmvik som også scoret i dag. Og selvfølgelig vil vi ønske de andre nye spillerne Brann har med seg i år, hjertelig velkommen! Vi har tro på at det blir bedre tider for Brann nå, og vi håper de nye spillerne vil bidra masse.

Vi tror også at...

Vi kan bli veldig gode lærere.

På TVNorge på mandager går komiserien Kongsvik Ungdomsskole. Siden sendinga krasjer med Paradise Hotel, må vi se på reprisa på onsdager, men det går fint for oss. Kongsvik ungdomsskole er utrolig morsomt!

Her blir man kjent med den populære rosajenta Kine, gotheren André, den usikre jenta Victoria, rektoren Åsa, den slitne engelsklæreren Wenche og den nyansatte Marianne. Lene Kongsvik Johansen tar alle karakterene skikkelig på kornet.

- Sylvi-Ann og Ingunn

Hurra!

Vi ønsker å hedre vår faste leser Marit med et innlegg på bloggen i dag! Hun har nemlig bursdag i dag, og det syns vi fortjener en oppmerksomhet.

Marit er ei hyggelig og morsom jente. Hun er veldig engasjert i bloggen vår, og det liker vi. Marit har vært her på besøk noen ganger. Denne godjenta har alltid en rask kommentar på lur. Hun liker godt bøker som handler om samleie og andre syndige aktiviteter. Marit er også glad i friluftsliv og samler på skilleark på fritiden. Det kuleste skillearket hun har samlet er rosa med cellofanoverflate. Det fant hun på en fottur på Ulriken. Marit er sammen med Sigurd. Sigurd er en artig kar.

I kveld skal vi på bursdag til Marit. Det blir stas for oss. Det er artig å komme seg ut litt!

Marit skal bli lærer og er opptatt av at barna skal lære riktig. Bildet kan du finne her.

Bildet er tatt under bryllupet til Marit og Sigurd. Se på det lykkelige paret <3

Her er Marit sammen med dattera Aslaug.

 

GRATULERER SÅ MYE MED DAGEN, MARIT! HÅPER DU FÅR EN ALLE TIDERS DAG!

 

 

Vi har forresten kosta opp rotet til elektrikeren i gangen.

Dag 48 - Noe vi tror

God dag!

Her er en sang som handler om det å tro forskjellige ting. Det er en fin sang som beskriver mye av det vi tror også.

Affirmation - Savage Garden

I believe the sun should never set upon an argument 
I believe we place our happiness in other people's hands 
I believe that junk food tastes so good because it's bad for you 
I believe your parents did the best job they knew how to do 
I believe that beauty magazines promote low self esteem 
I believe I'm loved when I'm completely by myself alone 

I believe in Karma what you give is what you get returned 
I believe you can't appreciate real love until you've been burned 
I believe the grass is more greener on the other side 
I believe you don't know what you've got until you say goodbye 

I believe you can't control or choose your sexuality 
I believe that trust is more important than monogamy 
I believe that your most attractive features are your heart and soul 
I believe that family is worth more than money or gold 
I believe the struggle for financial freedom is unfair 
I believe the only ones who disagree are millionaires 

I believe in Karma what you give is what you get returned 
I believe you can't appreciate real love until you've been burned 
I believe the grass is more greener on the other side 
I believe you don't know what you've got until you say goodbye 

I believe forgiveness is the key to your unhappiness 
I believe that wedded bliss negates the need to be undressed 
I believe that God does not endorse TV evangelists 
I believe in love surviving death into eternity 

I believe in Karma what you give is what you get returned 
I believe you can't appreciate real love until you've been burned 
I believe the grass is more greener on the other side 
I believe you don't know what you've got until you say goodbye

Det er selvfølgelig andre ting vi tror også, for eksempel at våren kommer for fullt om ikke så lenge, med solskinn, blomster og varme dager. Vi tror det er viktig å være snille mot hverandre og at alle har noe godt i seg.

Her passer det å ta med dagens ord:Ved nærmere ettersyn viste det seg at dette var ordet for i går. Veldig godt sagt, men for i går, altså. Her er dagens ord: "Nære venner kan du se om dagen. Du vet også at de er der i dype netter."

Nyt dagen!

Dag 47 - Et bilde som gjør oss sinte

På tirsdag sto det en elektriker i gangen. Han hadde låst seg inn i leiligheta vår og hadde tydeligvis bora i veggen. Slik så det ut:

Dette gjør oss fryktelig irriterte. Elektrikeren gadd ikke å rydde opp etter seg! Så nå har det ligget sånn siden tirsdag, og vi venter på at han skal låse seg inn igjen og fikse rotet sitt. Alle elektrikere og andre håndverkere bør ha med seg en liten støvsuger eller et feiebrett når de skal bore i ting.

Så det så!

Dag 46 - En oppskrift

På søndag hadde vi vaffelfest her i Dukkehjemmet. Vi inviterte våre kjære venner på vafler, tomatsuppe, saft og kaffe. Det er hyggelig å kunne møtes å spise gode vafler og spille spill og sånn. Vi gratulerer Rolf Moen som har Guinness-rekorden i å ha lagd verdens største vaffel (Kilde).

I anledning dagens utfordring, vil vi gjerne dele en vaffeloppskrift med dere. Denne oppskriften er henta fra "Fra Boller til Burritos" (Kokeboka vi fikk på ungdomsskolen).

Bildet er henta her.

VAFLER
ca. 5 store plater

2 dl hvetemel
2 ss sukker
1 ts bakepulver
1 krm salt
1 ts kardemomme eller vaniljesukker
3 dl melk
2 egg
2 ss myk margarin, smeltet

Bland alt det tørre. Tilsett så halvparten av melka, slik at røra blir klumpfri. Tilsett resten av melka, sammenpiska egg og smelta margarin (Iselin sier det er lurt å putte oppi smøret før du putter oppi resten av melka og eggene). La røra svelle i minst et kvarter før du begynner å steike.

OBS! Bare tilsett det du måtte ønske oppi røra - det blir alltid godt.

Vi liker godt å ha syltetøy med rømme, brunost eller sukker på vaflene.

Dag 45 - Våre talenter

Heihei! Da har vi kommet til dag 45 i bloggutfordringen vår. Dette går virkelig unna! I dag er oppgaven å skrive om et talent, men vi må nok skrive om litt flere enn ett. Vi er jo i grunnen ganske flinke.

Tilfeldig rekkefølge, vi er flinke til å:

 1. Lage mat
 2. Strikke
 3. Synge, spille og danse
 4. Leke
 5. Spise
 6. Rydde og vaske
 7. Lese og studere
 8. Gå på skolen/praksis eller lignende
 9. Feire
 10. Være snille
 11. Kose oss
 12. Smile og le
 13. Pynte
 14. Skru sammen ting og fikse ting
 15. Være vertinner

Sånn. Det var dagens skryt! Er dere ikke enige?

Det har vært en fin dag i Bergen. Nydelig vær store deler av dagen, så vi holder humøret oppe og ser fram til en vakker vår.Statuer utenfor Haukeland.

- Iselin

Dag 44 - Et bilde av PCene våreIngunn sin bakerst (Dell), Sylvi-Ann eier den lille Samsungen og Iselin den støvete HPen.

Dag 43 - Vår favorittrestaurant

Å spise ute er ikke vanlig kost for oss studenter. Men innimellom velger vi å spise på restaurant for det. Vår absolutte favoritt er Egon. Sylvi-Ann synes det er en koselig restaurant, Iselin liker tapasen deres og vi syns alle tre at personalet gjør en utmerket jobb. Jeg liker godt bearnaise-saus.

Det er to Egoner i Bergen. En på Bryggen og en ved McDonalds på Torgallmenningen, cirka. Vi har vært på den på Bryggen mest. Vi har ikke vært på den andre mer enn to ganger, tror jeg.

Bildet er hentet her.

 

- Ingunn

Dag 42 - Noe vi ser fram til

 • Å feire kvinnedagen i kveld med våre kjære venner
 • Å ha vaffelfest i morgen
 • BigBang-konsert den 23.mars
 • Besøk av Lisbeth og Jan Sigurd
 • Kaizers Orchestra-konsert og besøk hos Endre i Oslo den 9.april
 • Påskeferie
 • 17.mai
 • Sommerferie
 • Bursdagene våre (og alle andre bursdager)
 • Roadtrip i sommer
 • Å komme tilbake til Bergen etter en lang sommerferie
 • 1-årsdagen til Rikart <3<3<3
 • 1-årsdagen til Gjedda <3<3<3
 • Å bli ferdige med studiene
 • Å jobbe med det vi aller helst vil
 • Hver dag

Dag 41 - Bilder av dyr vi gjerne skulle hatt som kjæledyr

Fredag kveld fra Dukkehjemmet

Vil bare ønske alle en riktig fin fredagskveld!

-Amund

Dag 40 - En morsom Youtube-video

Vi liker godt å se på morsomme Youtube-klipp, og vi klarer derfor ikke å bare velge ut ett for denne dagens bloggutfordring.

Odd-Bjørn Hjelmeset snakker japansk

 

En stakkars mann som blir litt skremt

 

Hyacinth Bucket går fra vettet

 

Baby som ler godt

Dag 39 - Favorittby

Det er vel ingen som helst tvil om at Lillehammer er vår favorittby! Vi skal i dette blogginnlegget ikke bare skryte av hjembyen vår, men også lære leserne våre litt om Østlandets perle!

Lillehammer er en liten by med cirka 26 500 innbyggere, og den ligger ved Norges største innsjø, Mjøsa. Den kalles "Dølabyen" fordi den ligger ved inngangsporten til Gudbrandsdalen. Lillehammer fikk kjøpstadsrettigheter i 1827 og bystatus i 1842. Det var Ludvig Wiese som grunnla byen, og han er hedret med en flott statue på Lilletorget. Lillehammer by vokste fram rundt Hammer gård.

Her kan du se Hammer gård, slik den ser ut idag. Hammartun skole og Lillehammer kirke ligger ved siden av gården. Bildet kan du finne her.

I 1994 ble vinter-OL arrangert på Lillehammer. Dette er vi veldig stolte av, selv om vi ikke husker stort. Det er ingen tvil om at de olympiske lekene har betydd mye for vår lille by.

Dette er tatt fra åpningsseremonien. God stemning og et flott arrangement. Her kan du finne bildet.

Kunne du tenke deg å studere på Lillehammer? Da er kanskje Høgskolen i Lillehammer eller Nansenskolen noe for deg. Ellers finnes det tre offentlige videregående skoler på Lillehammer: Mesna vgs, Vargstad vgs og Lillehammer vgs. Vi gikk på sistnevnte, og vi er veldig fornøyde med skolegangen.

Lillehammer videregående skole er ikke bare et flott bygg, men den har også en flott skolegård. Bildet er hentet her.

Alle lillehamringer er født med ski på beina og er svært aktive. Det er kanskje ikke så rart at store idrettsarrangementer som Birkebeinerrennet (ski), Birkebeinerrittet (sykkel), Baldus cup (håndball) og store hopprenn holdes årlig akkurat her. Mange idrettsutøvere bor på Lillehammer fordi det er perfekt å trene her.

Av arrangementer som ikke har så mye med sport å gjøre, har vi Norsk Litteraturfestival, Dølajazz og Amandusfestivalen. I tillegg arrangeres det årlig et russetreff på Birkebeineren skistadion.

Russen har det moro på russetreff på Lillehammer. Bildet er hentet her.

Har du kanskje tenkt å oppleve noe spennende i påskeferien? Da er nok Lillehammer noe for deg. Her kan du besøke Bjerkebæk (Sigrid Undsets hjem), Kulturhuset Banken, Lillehammer kunstmuseum, Lillehammer Olympiapark og Norges Olympiske Museum, Maihaugen, Svarga (Marcello Haugens hus) og Lillehammer kirke. I nærheten av Lillehammer ligger også Norsk Kjøretøyhistorisk museum, Lilleputthammer opplevelsespark, Hafjell og ikke minst Hunderfossen Familiepark.

Trollet sitter og passer på Hunderfossen Familiepark hele året. Inni trollet finner du Ivo Caprinos flotte Eventyrgrotte! Bildet har vi funnet her.

Mange kjente nordmenn kommer fra Lillehammer. Vi kan nevne Atle Antonsen, Ingrid Olava, Jaa9 og OnklP, Åsne Seierstad, Sigrid Undset, Odd Grythe, Håkon Brusveen, Marcello Haugen, Stig Sæterbakken og Lars Joakim Ringom. I tillegg kan vi nevne at Asbjørn Slettemark, Karita Bekkemellem og Sigbjørn Johnsen ble født på Lillehammer.

Marcello Haugen i kjent stil. Bildet er herfra.

Lillehammer er en vinterby. Om vinteren er vi aller mest stolt av julegata vår. Lillehammer har nemlig Norges, kanskje verdens fineste julegate!

Bildet er hentet her.

Til slutt et lite topografisk dikt om Lillehammer:

ODE TIL LILLEHAMMER

Lillehammer, du vakre by
Vi vil så gjerne se deg på ny
Din vakre natur og din varme atmosfære
Gjør at vi så gjerne hos deg vil være

O, kjære Lillehammer, vi savner deg
Etter studiene legger vi i vei
Tilbake til deg, vår perle på jord
I våre hjerter er du alltid stor

Med fagre bekker og majestetiske fjell
Du gjør at alle føler seg vel
Hos deg kan vi gjøre utrolig masse
I Mjøsa kan vi for eksempel vasse

Og Mesnaelva renner som en kraftfull strøm
Ja, det er elva i vår drøm
Den gir liv til byen vår
Og renner videre år etter år

Om vinteren er det litt vanskelig å kjøre
For da er det alltid snø og glatt føre
Men din glade vinter elsker vi alle
For da lar vi fjellet og skogen kalle

Vi drar på ski i skog i li
Og møter ulv og bjørn i hi
Du har så mange fine dyr
Geiter, sauer, hest og kyr

Du består av flere deler
Og de rommer mange sjeler
Nybu, Fåberg, Søre Ål,
Sentrum, Vignes, Nordre Ål

For barna er det mange aktiviteter
Dans og håndball, og korps med trompeter
I Kulturskolen som holder til i Banken
Kan skuespillere og andre få riste på manken

Vi har alt i vår lille by
Også Husfliden, hvis du vil sy
Fantasihjørnet finnes dessverre ikke lenger
Men fortsatt er det butikker der du kan bruke penger

Søndre Park har vi ikke nevnt med et ord
Vi får skrive om Nordre der et tre blåste ned i fjor
Været på Lillehammer er egentlig stabilt
Om vinteren er det kaldt og om sommeren er det mildt

Selv om det er kaldt, trenger vi aldri paraply
Det er fint med vår kjære by
Hvis sola skinner på morgenkvisten
Kan vi også om kvelden være ute og leke sisten

Vi elsker å bade i Badedammen
Der er det bare fryd og gammen
Man kan spasere en tur på Strandpromenaden
Og gå på Strandtorget og kjøpe den nye lebepomaden

Der har vi nå fått Body Shop
Og Gina Tricot, det er helt topp
Til og med to rulletrapper har byen vår nå
Vi har mye mer enn man kan håpe på

Vi har Kiwi gange fem, G-sport og Vic
Vi har alt vi trenger, men faktisk ingen trikk
Det trenger vi ei heller, for alle er så spreke
I byen vår bruker man tiden på å trene og leke

Kjære byen vår, vi elsker deg
Du er så snill og grei

En god-natt-hilsen fra 90-tallet

Dag 38 - Noe vi har lært

Dette blir et innlegg om hva jeg har lært. I dag synes ingen av de andre at de har så mye interessant å fortelle, så jeg får fortelle om det spennende livet mitt og alt hva jeg lærer og alt hva jeg kan.

Full konsentrasjon når jeg legger inn venflon på Sylvi-Ann.

Det lyktes dessverre ikke helt denne gangen, men i dag klarte jeg for første gang å legge inn på en pasient. Det var rett og slett perfekt utført, med god veiledning fra en kjempeflink og snill sykepleier. Så dette har jeg lært, og i dag fikk jeg det skikkelig til. Jeg har i grunn lært mye annet også - jeg kunne jo fortsatt i det uendelige med å skryte - men jeg lar det være med dette. Legg merke til så fin kaffeboks vi har.

GRATULERER MED KVINNEDAGEN! Vi kan feire at så mange har stemmerett og at kvinner har fått rettigheter de ikke kunne drømme om for 100 år siden. Så håper vi at alle kan holde fred og være greie med hverandre. Og gratulerer med navnedagen Beate, Betty og Bettina!


Med dette sier jeg god natt og takk for i dag!

- Iselin

 

Dag 37 - Et bilde av tingen vi kjøpte sist

Den siste tingen vi kjøpte var denne silikonfugegreia og pistolen som hører til.

Vi har nemlig hatt litt problemer med at det har blitt vått utafor dusjen når vi har dusja. Derfor tenkte vi at vi kunne ordne det med denne kjekke saken. Er du interessert i å kjøpe din egen fugepistol? Gå på Clas Ohlson da vel!

I kveld har vi stort sett bare sett på TV. Vi starta kvelden med Happy Day, så fulgte 4-stjerners middag, Top Model og sesongpremieren på Paradise Hotel! Vi spiste også Iselins nydelige fastelavnsboller.
Om skole...

... Klikk her for å lese hva Siri Lill Mannes tenker om hva som skal til for å få en god skole!

Bildet er hentet her.

Dag 36 - Bilde av vennene våre

Fastelavnssøndag

GRATULERER med gull og bronse på femmila! Det var en fantastisk avslutning på VM.

Nå sitter jeg og ser på Hyacinth Buckets memoarer, det er god underholdning mens bollene steker. Det er jo fastelavnssøndag i dag.

 • 2 dl fløte
 • 8 dl melk, ekstralett
 • 300 g smør
 • 250 g melis
 • 100 g gjær
 • 1,5 kg hvetemel

Kok opp fløte, melk, smør og melis. Avkjøl og tilsett gjær og hvetemel. Trill boller, ca 40 stk. Hev bollene i en time og stek i 7-10 min på 250 grader. Jeg penslet med egg før jeg satte dem i ovnen, og jeg tilsatte rosiner i halve deigen. Et tips er å legge rosinene i vann en stund før de skal i deigen, da blir de saftigere. Oppskriften på bollene fant jeg her. Jeg gleder meg til å smake!

Her er bollene ferdig stekt.

Sylvi-Ann og Ingunn har begge vært hjemme på vinterferie. Nå er de endelig på vei tilbake. Bussen skal være i Bergen hvert øyeblikk. Jeg håper de blir glade for boller. Jeg har tenkt å fylle bollene med krem og drysse over melis så de blir skikkelige fastelavnsboller.

- Iselin

 

 

Dag 35 - Et bilde av noe vi spiste i dag

Her er hva jeg lagde til middag i dag:Nam nam! Ha en fin kveld :o)

- Iselin

Dag 34 - Noe vi er redde for

Vi er redde for forskjellige ting.

Ingunn er redd for:

Bildet kan du finne her.

Frosker og mus.

Sylvi-Ann er redd for:

Bildet kan du finne her.

Edderkopper og insekter.

Iselin er redd for:

Bildet kan du finne her.

Meitemark og urettferdighet.

Hilsen fra fjellheimen

Jeg er hjemme på Lillehammer på ferie. Det har vært en flott uke så langt. I går var jeg hos Lotte på Hamar, og vi dro hjem i dag - midt i herrestafetten. Vi fikk det med oss på radio, og det var kjempespennende! Vi må gratulere Martin, Eldar, Tord Asle og Petter med et velfortjent VM-gull!

Nå er jeg på hytta med mine kjære foreldre. De syns det er stas å ha besøk av sin kjære datter i ferien.  Det var en spennende tur oppover Gudbrandsdalen. Mor var sjåfør og far som vanlig elgoppsynsmann. Og jeg skal si dere det var elg å se! Vi så tre elger og to rådyr. Nå sitter vi og ser på Nytt på nytt (Aslak Borgersrud er gjest i kveld!) og venter på at Helene Harefrøken skal dukke opp utafor vinduet mitt. Hun pleier å komme på besøk for å spise gammelt julenek.

Det er fint vær om dagen. Det er varmt og sol. Håper det blir skikkelig fint vær i Bergen når jeg kommer tilbake. Sola gjør meg glad!

Dette bildet tok jeg da jeg var ute på joggetur i dag...

 

- Ingunn

Så lystig og glad begynner jeg dagen

... Så lystig og glad fullender jeg den!

Denne sangen lærte jeg av en fantastisk dame. Hvis man går inn i livet med den holdningen, blir man nok lykkelig.

Her er et annet lystig innslag:

I dag har jeg vært på sykehuset, vært på butikken, spist middag, vaska opp og vaska klær. Også har jeg sett på Happy Day og Two and a Half Men. En fin dag, med andre ord. Snart skal jeg legge meg.

I går hadde vår kjære bror bursdag, vi glemte å gratulere ham her på bloggen. Gratulerer så mye med overstått! Jeg vil også gratulere Gunnbjørg og Gunnveig med navnedagen, alle verdens bulgarere med nasjonaldagen og Bjarte Engen Vik med fødselsdagen!

UTE: Det ble ikke seier på Bjarte Engen Vik i Mesternes Mester. Foto: NRK

Ha en god kveld!

- Iselin

 

Dag 33 - En sang som får oss til å gråte (eller nesten)

Dagens utfordring er altså en sang som får oss til å gråte. Dette blir jo et fryktelig trist innlegg, men neste innlegg kommer nok til å bli betydelig lystigere.

Dag 32 - Vår favorittferie

Min favorittferie er sommerferie med fint vær og snille folk. Omtrent sånn:

Og så skulle jeg egentlig legge et fint bilde her..

Og andre ferier også med fint vær og snille folk.

Og så skulle jeg egentlig legge et fint bilde eller to her også.

Natta :)

GRATULERER MED DAGEN, JUSTIN BIEBER!

Da var det vår, kjære venner!

Snart finner vi slike:EN VAARNAT

Vaar-Natten stille og sval
Favner den slumrende Dal;
Elvene nynne de lange
Dæmpede, dyssende Sange.
Alfer sukke
For de smukke
Liljer "O, tager os tilfange!"

Fjeldtoppens sølvblege Skjær
Viser, at Maanen er nær;
Over de samlede Graner
Skyerne svæve som Svaner.
Snart vil blide
Straaler glide
Over al den Herlighed, Du aner.

Luk dog ei Øiet inat;
Vaag med Erindringens Skat!
Her, mens du sidder alene,
Aabner sig Mindernes Scene.
Her vil fromme
Skygger komme
Vinkende blandt maanelyse Grene.

Hør, hvor de hviske Dig ømt
Alt, hvad din Længsel har drømt;
Se, hvor de bringe tilbage
Gjenskin af fagrere Dage!
Lad det tindre;
Det vil lindre
Smerten i dit Savn og i din Klage.

- Johan Sebastian Welhaven

Et nydelig vårdikt av Welhaven. Les det gjerne med kunstnerisk innlevelse mens du sitter ute i den blå lufta. Her i Bergen varierer været om dagen. Du har kanskje lest i avisa om flyene som ikke kunne lande/lette fra Flesland på grunn av tåke. Den har vært veldig lokal til tider, da det var mest kaotisk på flyplassen, var himmelen nydelig klar og blå her hos oss.

I dag har vært en innholdsrik dag. Ingunn er hjemme på ferie, så heldig er hun. Jeg har vært på skolen i dag og fått diverse informasjon om praksis og andre saker. I morgen begynner jeg i praksis på Haukeland, det blir veldig spennende og fint. Sylvi-Ann har vært på skolen og jobbet litt og sett VM. GRATULERER med sølv og bronse til Rønning og Sundby! Både Sylvi-Ann, Randi og jeg har lest inn en telefonsamtale på 15 sekunder som Maria skal bruke i et prosjekt. Det var innmari artig å få være med på.

Ellers har jeg spilt FreeCell i dag. Jeg har en god statistikk, vinnprosent: 100 %! Og jeg har forberedt meg til praksis. Det er viktig å gjøre gode forberedelser, sette seg mål og planlegge det man skal gjøre. Gjedda og Rikart koser seg stort i dag, på fødselsdagen til selveste Justin.

Ja, det er altså vår i dag. Tenk det, mars allerede.

Her er litt musikk å kose seg med utover natten:

- Iselin

 

Dag 31 - Et bilde av deg som er tatt for over 10 år siden

Dette var en litt vanskelig oppgave for oss. Det er litt vanskelig å si akkurat når bildene under ble tatt, men de ble tatt cirka da vi var fire og elleve år.


Sylvi-Ann til venstre og Iselin til høyre (cirka 4 år).


Iselin og Sylvi-Ann og en annen unge.


Ingunn i sandkassa (cirka 4 år).


Iselin på fisketur (cirka 11 år).
En blid og flott Sylvi-Ann (cirka 11 år).


Ingunn ute i båt (cirka 11 år).

hits