mars 2012

barn av regnbyen

Her kommer to nydelige sanger fra barn av regnbyen! Jeg regner med at dere har sett fram til å få høre mer. 

Det er litt beklagelig at sangene stopper etter tre minutter, men det er det vi får til. På Ring meg var vi så heldige å få med oss Gabrielle. I sangen Feel My Love er det Sylvi-Ann som kommer med sin kjærlighetserklæring til nydelige Ina. Det er bare å lene seg tilbake og nyte!

Vi kommer tilbake i løpet av påsken med hyggelige innlegg om blant annet været og tilværelsen. 

 

(fra her)

 

 

Idyll i Bergen by

Nå har det vært pent vær i flere dager, og det er så godt! Etter mange måneder med regn og grått vær, er det godt å kjenne at sola varmer på kroppen. Vi har vært flinke til å være utendørs.

På fredag var vi i byen og spiste is. Jeg møtte Siri, og vi tok en utepils i det herlige solskinnet. Jeg har ikke sett Siri på kjempelenge, og siden hun var på en snarvisitt i Bergen, passa det godt å møtes. På kvelden var Sylvi-Ann, Iselin, Maria, Ina, Amund og jeg på HF-revyen. Vi koste oss og hadde en hyggelig kveld. Etter revyen dro vil til Amund og Maria og drakk litt vin og hørte på den nyinnspilte plata gender and development. Klipp fra den kan dere høre lenger nede på bloggen. Plata var en gave til nydelige Ina på bursdagen hennes, og denne kvelden ble derfor en feiring av henne.

Randi, Iselin og Sylvi-Ann var på Løvstakken her om dagen. De gikk en fin lang tur. De tråkka i gjørme og gikk seg litt vill, men jeg tror de koste seg. Mens de var på fjellet var jeg i byen med Amund, Ina, Maria og Vilde. Vi satt mange timer i sola og bare satt. Vi spiste is også. Jeg spiste en frozen lemonade slush, og det var kjempegodt! Etter hvert kom Iselin og Sylvi-Ann til byen, og vi spiste på TGI Friday's. Det var kjempegodt, og vi ble VELDIG mette! Porsjonene på Friday's er enorme, og man blir kjempemett hvis man spiser både forrett, hovedrett og dessert. Etter etegildet var vi hos Amund og spilte Geni. Amund vant og var fornøyd med det.

På søndag var vi på tur opp mot Ulriken i solskinnet. Vi gikk et stykke oppover fjellet, og gikk ned igjen. Team Tøysko (Iselin, Sylvi-Ann og Randi) hadde litt problemer siden det var litt gjørmete noen plasser, men med godt mot går alt bra. På vei ned til oss igjen fikk vi lov til å gå inn i Årstad kirke og se. Det var en skikkelig fin kirke! På kvelden var vi på bursdagsfest hos Mari, og det var veldig hyggelig. Vi gratulerer flotte Mari med overstått 22-årsdag!

I dag er det fortsatt fint vær, og jeg har brukt mye av ettermiddagen min til å snakke med Amund på Skype. Selv om vi bor i samme by, er det fint å ha Skype å ty til når savnet etter meg blir for stort.Det har blitt tatt en del bilder i løpet av helga, og de vil bli lagt ut når jeg får tilgang til bildene. Det er nemlig Sylvi-Ann og Iselin som har bildene på sine kameraer. Det får får derfor holde med bildet over enn så lenge.

Her er forresten en gammel sang som dere kanskje kjenner igjen? 

 

- Ingunn

Afrika

Vår kjære Ina skal til Afrika, og det er altså i anledning hennes 22-årsdag at vi har spilt inn albumet gender and development. Et par av sporene har Afrika-tema, og sangen dere nå skal få høre, heter Visen om vesle Hoa. Den er skrevet av vår kjære Thorbjørm Egner og handler om hottentotten Hoa. Det har vært litt ståhei rundt denne sangen, for noen mente den kunne misforstås som rasistisk og fjernet den fra Egner sin sangbok, mens andre mente at dette var sensur av norsk kulturhistorie (Kilde: Wikipedia).

Teksten er jo litt rar, og sannsynligvis ville ikke Egner skrevet denne teksten i dag, tror vi, men vi liker sangen veldig godt og husker at vi danset til den da vi gikk på barneskolen. 

Hvis du ikke har hørt sangen før, er det på tide, og om du kan den, må du synge og danse med! 

 


Og her er coveret på cden vårCoveret har en liten feil som jeg ikke klarer å endre fra min data, men på spor nummer 7 er det Amund og Iselin som synger.

- Ingunn

barn av regnbyen debuterer

Vi har etablert band og er stolte over å presentere et klipp fra den nye plata vår, gender and development.

Tur i sola

I dag har det vært nydelig vær en stund i Bergen. Det har også vært ganske skiftende skydekke med litt regn, men når vi ser sola noen ganger i løpet av dagen, må vi jo si at det er en perfekt dag!

Amund og jeg har vært ute og gått en strålende fin tur i dag. Vi gikk i området ved Bryggen og Bergenhus festning, og det var både lærerikt og hyggelig. Vi fant ut at det er mye vi ikke vet om Bergen, og vi fant ut at det er mye vi har lyst til å finne ut. Når vi bor i Bergen, er det klart det er viktig å kunne litt om den fine byen! 

Bildet er hentet på Forsvarsbygg sine sider. Håkonshallen er til venstre.

Bergenhus festning er en av de eldste og best bevarte festningene i Norge. Den ligger i pene omgivelser, så det var fint å gå tur der. Amund og jeg fant ut at vi ikke visste hva i alle dager denne festningen ble brukt til, så det har jeg prøvd å finne ut nå. Jeg har funnet masse informasjon her, men jeg vet fortsatt ikke akkurat hva som foregikk på området.

Det var Kong Øystein Magnusson som flyttet kongesetet dit på 1100-tallet og bygde en kongsgård, og så ble det bygd opp et forsvarsverk av stein der da Håkon Håkonsson regjerte. Hovedområdet til Bergenhus festning het forresten Holmen. Håkon Håkonsson bygget Håkonshallen som kongebolig og festsal.

Bergen var faktisk hovedstaden i Norge fram til 1314, (og Norges største by fram til 1830-tallet), og Holmen var det politiske sentrumet. Men da kongen flytta ut, ble det Oslo som ble hovedstad. 

I 1660 ble det enevelde i Norge, og da ble festningen en ren festning. Så ble festningen bygd ut og forsterka enda mer og var på sitt mest fullstendige rundt 1700.

På 1800-tallet ble det litt mer park og sånn på området, og forsvaret ble litt flytta ut av Bergen. Men det var fortsatt militært og med blant annet en underoffiserskole (hva nå enn det er).

Under andre verdenskrig brukte tyskerne festningen som lokalt hovedkvarter.

Fra 1945-1995 var festningen hovedkvarter for Distriktskommando Vestlandet (hva er det?), og etter et har det vært litt forskjellig hvem som har hatt kommandantskapet (hva er det?) på festningen. I dag er det i alle fall Forsvarets Avdeling for kultur og tradisjon (hva er det?) som har kommandantskapet, og det er ca. 150 militært ansatte som jobber der til daglig. 

Man kan gå en festningsløype og bli bedre kjent med festningen. Det kan være fint å gjøre en gang! Les mer her, og se i festningsordboken

Her er et knippe bilder fra turen til meg og Amund:

Amund i sola

Krokusen har kommet i Bergen.


Kong Amund og kong Haakon VII. Og en familie.

Kanoner brukt som saluttkanoner ved markering av Unionsoppløsningen 1905.

Amund og kanonene.

Amund og litt av Håkonshallen.

Amund Amund. Har fortsatt ikke helt full kontroll på hvilken bygning som er hvilken.

Flott bygning.

Amund med båt i bakgrunnen.

Amund og skiftende skydekke.

Amund tar seg en pust i bakken bak husene på Bryggen.

Vi fant hestehov!

Og gåsunger!

Kjære venner


Vi vil med dette gjerne sende en hilsen til alle våre gode venner som er hos oss både om dagen og natta. Vi elsker dere. 

Og litt skryt...

Da jeg var hjemme på Lillehammer for en stund tilbake, var mor og jeg veldig flinke og effektive og strikka tre søte mariusgensere med luer til til søte Alfred, Jørgen og Oda. Jeg har strikka den rosa til Oda, og mor har strikka de to andre. Her er resultatet:- Ingunn

Rolig lørdagskveld

I dag har vi hatt en rolig og fin dag. Iselin har vært i praksis, men Sylvi-Ann og jeg har stort sett hvert hjemme. Sylvi-Ann prøvde å gå seg en tur tidligere i dag, men det endte dessverre med at hun ble klissvåt etter at det hølja ned og at hun ble spruta på av en bil. Etter gåturen hennes gikk vi to på butikken:

 

Dette lekre antrekket skal også få æren av å være dagens outfit. Det er ikke bare rimelig lekkert, men også veldig praktisk. I regnvær er det lurt å bruke en slik poncho, gjerne en fra Dyreparken i Kristiansand. I tillegg er det lurt å ha godt fottøy.

I kveld har Sylvi-Ann og jeg sett på Paradise Hotel og Hver gang vi møtes. Vi er sjokkerte over deltagerne på Paradise Hotel. At det går an å oppføre seg slik, er vi overraska over. Men Hver gang vi møtes-folka er derimot veldig flotte alle sammen. De er så flinke og klarer å gjøre så mye fint. Vi har også spist smågodt i kveld.

- Ingunn

Kompani Orheim

Kompani Orheim er historien om tenåringen Jarle og foreldrene hans som strever med å bo under samme tak i Stavanger på midten av 80-tallet. De har alle sine håp og drømmer, men sliter med å takle dagliglivet. Jarle søker tilflukt i musikk, politisk aktivisme og jenter, men å stå opp mot faren er en kamp som fortsatt gjenstår.

Dette står skrevet om filmen på filmweb. I går var vi på kino og så denne filmen, som er basert på Tore Renberg sin roman. Vi har tidligere sett filmene Mannen som elsket Yngve og Jeg reiser alene, og vi synes at alle filmene er bra. I Kompani Orheim møter vi Jarle i Stavanger, og vi får fortalt en sterk og trist historie. 

Jarle (hentet her). 

Mamma, Jarle og faren hans (fra her).

Vi er veldig glade for at vi så filmen og anbefaler alle å se den. Vi mener den er verdt å se. Den tar opp temaer som omsorgssvikt, kjærlighet, politikk og historie, og er et godt innslag i en ellers regnfull og grå hverdag. Selv om den er trist, kan den gi oss et budskap og en fin opplevelse.

Ellers vil jeg komme med en gledelig nyhet, om at jeg har fått jobb på Lungeavdelinga på Haukeland i sommer. Jeg fikk en telefon tidligere i dag mens jeg var på butikken. Det blir spennende og lærerikt, håper jeg. 

I kveld skal vi se på 4-stjerners middag og Paradise Hotel i kveld, har vi tenkt. Det er så viktig å få med seg kvalitetsunderholdning og nye innputt fra verdenen der ute. 

Her er traileren til Kompani Orheim:  

God kveld i stua! 

- Iselin

Uheldige meg...

Det viser seg at jeg har fryktelig uflaks om dagen. I forrige uke falt mobilen min i gulvet så skjermen knuste. Og i dag klarte jeg å velte den fulle kaffekoppen min over pcen. Tastaturet og musa på dataen slutta å fungere. Heldigvis var både Randi, Sylvi-Ann og Iselin hjemme, så de kunne hjelpe meg med å skru dataen fra hverandre for å tørke den inni. Det var litt av en jobb, men jeg håper virkelig det går bra med dataen min. Det er så kjekt å ha venner som kan hjelpe deg når slike ting skjer.

Det var ekstra kjedelig at dette skulle skje akkurat i dag. Ikke bare fordi jeg ikke har sikkerhetskopiert innholdet på dataen på en evighet, men også fordi at jeg skal levere en oppgave i kveld. Det jeg hadde skrevet på oppgava, var selvfølgelig lagra på kaffedataen. Heldigvis hadde jeg skrevet et lite utkast i ei kladdebok, og det var fort gjort å skrive inn det på en annen data.

Slik følte jeg meg da jeg innså hva som hadde skjedd.


 

Nå krysser jeg fingrene for at dataen min overlever og at alt er i orden.

- Ingunn

Laurdag

Nå er vi snart klare for bursdag hos Christoffer. Vi har brukt dagen på å kjøpe en flott bursdagspresang og litt andre ting som vi trengte. Vi var med Amund og Maria i byen og var på Taste of Indian og spiste lunsj/middag. Det var ordentlig trivelig. Iselin spiser nå to rista brødskiver med cottage cheese og banan. Det lukter godt.

Her er en flott sang som du kan høre på på lørdagskvelden:

Hygge i heimen

Denne kvelden har vært kjempefin! Vi var nemlig så heldige at vi fikk overraskelsesbesøk av vår kjære Amund. Så nå har vi kost oss med taco, potetgull, te og brus. I tillegg har vi sett på The Voice og Nytt på nytt. Det viser seg at Amund er litt av en kunstner, og har tegna kjempemange flotte tegninger til oss. Du skal ikke se bort fra at noen av dem blir lagt ut her på bloggen. Nå er det bare å glede seg!

Ellers kan jeg nevne at det har vært ganske stusslig vær her i dag. Vi håper på en bedre dag i morgen.

Nå skal vi snart legge oss, for vi er nemlig slitne. I morgen skal vi en tur til byen og i bursdag til Christoffer på kvelden.

Her er det noen bilder av noen søte hunder som jeg og Iselin så på her om kvelden:

Berner sennen

 

Søte Båtsmann og TjorvenBoxervalp

 

Voff voff og god natt!

- Ingunn

I dag døde kong Sverre

Hvis Kong Sverre hadde levd i dag, hadde han vært 810 år. Men vi mennesker lever ikke 810 år, vi lever bare kanskje maks 122 år, slik som Jeanne Louise Calment gjorde. Noen lever mye kortere enn det, og vi vet ikke hvor lenge vi skal leve før vi er døde. Og da vet vi det kanskje heller ikke. 

I dag minnes vi 40 riddere som ble pint ihjel i Armenia for mange år siden. Det kunne ikke være noe særlig. Og i 2005 var det et terroristangrep i Istanbul. Det synes vi heller ikke noe om. Og i 1959 ble Barbie lagt ut for salg. Den vet vi ikke hva vi synes om, for vi likte veldig godt å leke juletrefest med våre Barbiedokker da vi var små, men det kan jo hende at vi mennesker ikke får det bedre, men vondere av Barbiedokkene. Ikke vet jeg.

Vi skal ha det godt og være gode mens vi lever. Vi kan prøve å velge å gjøre de tingene som vi tror er gode. Lill-Babs er 74 år i dag, og hun har sikkert gjort mye godt. Egil Torin Næsheim er bare 73, men han har også rukket å spre mye glede med tegningene sine. 

Vi kan godt kjempe for det vi tror på. Det gjorde kanskje Heinz Linge, en tysk SS-offiser som døde på denne dagen for 32 år siden. Men vi tror at man skal kjempe for det man tror på, bare hvis det gjør mer godt enn vondt. 

Ha en god dag, kjære leser, og spre så mye glede og godhet du kan!

 

Informasjonen og inspirasjonen til innlegget fant vi på Wikipedia.

Gratulerer med dagen, jenter!

I dag er det den store kvinnedagen - en dag der vi feirer oss selv og alle andre kvinner og jenter rundt om i verden! Kvinnedagen ble lansert på starten av 1900-tallet blant annet for at kvinner skulle få stemmerett. Nå handler denne dagen mer om likestilling mellom kjønnene. Det er dessverre fortsatt sånn i dag at såkalte kvinneyrker er dårligere lønna enn yrker der menn dominerer. Vi håper at det en dag vil bli slik at vi tjener like bra i våre "kvinneyrker" som menn og at alle yrker får den respekten de fortjener. Vi ønsker oss likestilling uansett kjønn, farge, legning, tro og bakgrunn!

Gratulerer så mye med dagen, alle flotte kvinner der ute!

Bildet er henta her.

 

Vi skal feire kvinnedagen på Det Litterære Kvarter i kveld. I tillegg til oss kommer Hanne Ørstavik, Tove Nilsen og Brit Bildøen. "Dagens fokus er sterke, kreative, intelligente kvinner, og er en glimrende anledning til å ta det utskjelte uttrykket "kvinnelitteratur" nærmere i øyesyn" står det på invitasjonen vi har fått. Dette blir veldig spennende, tror jeg.


Hanne Ørstavik, Tove Nilsen og Brit Bildøen.


Iselin er fantastisk på alle måter og har vært på jobbintervju i dag. Det gikk bra tror hun, og det blir spennende å se hva som skjer videre. Vi skal ut og spise etterpå, så skal vi møte Maria, Amund og Ina klokka halv seks. Ha en flott kvinnedag videre!

 

 - Ingunn

Dagen min

I dag har eg tenkt å prøve å skrive på nynorsk. Eg er ikkje spesielt god til det, men eg er ikkje den verste heller. For å sleppe å skrive om noko som er altfor vanskeleg, har eg tenkt å fortelje dykk om dagen min. Sidan Randi er her på besøk no, vil eg hedre ho med eit nynorskinnlegg, dessutan er det særs viktig at vi prøver å oppretthalde nynorskprosenten her på bloggen.

Eg sto opp klokka halv sju i dag. Då eg var på badet, var eg litt stressa, og eg klarte å miste mobilen min på golvet. Skjermen knuste, og han smuldra på ein måte opp. Ein dårleg start på dagen med andre ord. Heldigvis var Ronny og Live på radioen, og det gjorde alt mykje betre for meg.

Slik ser mobilen min ut no. Dette er eit illustrasjonsfoto. Eg har brukt dette biletet til å tegne på.

 

Etter ulykka på badet, lagde eg meg frukost og ein kopp kaffi. Eg liker å ha god tid om morgonen slik at eg får litt tid til å sjå på God Morgen Norge. I dag hugsar eg ikkje heilt kva dei prata om, for eg var oppteken med å sette på eit plastklistremerke på telefonen min for å beskytte han. Dette skulle eg nok gjort med ein gong eg kjøpte telefonen, men det tenkte eg ikkje på før i dag. Det var synd. Etter at eg hadde ete, gjekk eg ned til bybanestoppet. Der møtte eg Malin, og vi tok følgje til skulen.

Vi hadde forelesing om syntaks i dag klokka åtte. Det er ganske artig, men litt kjeisamt så tidleg på morgonen. Eg blei trøytt, men kjøpte meg ein kaffi. Etter forelesinga gjekk eg på datarommet og skreiv ut ein haug med ark. Eg utsett ofte å skrive ut ark på skulen. Ein kan jo alltid gjere noko i morgon eller om to månader. 

Illustrasjonsfoto.

 

Eg møtte søte og snille Ina til lunsj i dag i kantina. Det var triveleg. Eg drakk ein kopp kaffi. Seinare gjekk vi til lesesalen. Eg skreiv på ei oppgåve som eg skal levere den 13. mars. Eg er nesten ferdig med ho, og det er flott. Ho skal berre vere på 350 ord, men det er vanskeleg å skulle skrive så kort også. Spesielt når ein er vant til å skrive lange, forklarande oppgåver. Etter skulen, gjekk eg på Studia for å kjøpe blekkpatronar til skrivaren vår. Blekk er dyrt.

No ligg eg på sofaen. Det er varmt i stova. Sylvi-Ann og Randi jobbar med opplegg til i morgon. Iselin ordnar på rommet sitt. Dei har vore kjempeflinke i dag alle tre. Eg har også vore ganske flink. I kveld skal vi slappe av og kanskje sjå litt på TV. Vi må sjå på 4-stjerners middag, for i dag skal Alexandra danse. Ho er flink ho også.

 

Her har de ein flott, men også litt fæl song frå gamledagar:

 

Ha ein god dag vidare!

- Ingunn

 

Sylvi-Ann blogger også

Jeg er vel den av oss som blogger minst, men i dag blogger jeg! Vi har fått litt konstruktiv kritikk om å signere med navn, og det er jeg som alltid glemmer det. Men nå vil jeg altså gjøre det helt klart at det er jeg som blogger! Jeg heter Sylvi-Ann og er 22 år. Så mye mer er det ikke å si om meg, men jeg er ei veldig grei jente! Bare spør hvis du lurer på noe. 

I kveld har jeg arrangert en artig aktivitet for Ingunn og Iselin. Denne aktiviteten kan jeg anbefale til alle leserne våre. Man trenger ikke så mye utstyr, og det er ganske gøy. Man må være to personer, og man trenger et bilde, et ark og en blyant hver. Så skal man sitte med ryggen mot hverandre, og den ene skal forklare hva man har på bildet sitt slik at den andre skal tegne det som er der. Og etterpå bytter man slik at den andre forklarer og den andre tegner. 

Her er det bilder av resultatet vårt:

Dette bildet skulle Ingunn forklare og Iselin tegne.

 

Det ble slik.

 

Dette bildet skulle Iselin forklare og Ingunn tegne.

 Det ble slik.

 

Det var det fra meg i kveld! 

~ Sylvi-Ann

hits