mars 2013

Påske

Det er påske. Jeg har ikke vært noe flink til å blogge i påsken. Det må jeg bare beklage. Jeg har nemlig vært opptatt med strikking, kryssord og aking. Påska er en utmerket mulighet til å slappe av og gjøre slike koselige ting. Hvis man har ferie da. Jeg har vært på hytta i en uke med familien. Her er et flott bilde av fem flotte søskenbarn som aker:


Før vi dro på hytta var jeg hundepasser for Lita. Det var kjempehyggelig, for Lita er en snill og blid hund. Først gikk vi en lang tur sammen med Sylvi-Ann. Vi gikk først rundt på hele Maihaugen, så gikk vi lysløypa hjem. Sylvi-Ann hadde litt glatte sko, så det gikk litt sakte innimellom. Men Lita passa godt på slik at Sylvi-Ann ble med. LIta er glad i å se på dyreprogrammer på TV. Spesielt godt liker hun programmer som handler om hummer. Denne gangen så vi på et program som handla om aper. Eller monkeys som det heter på engelsk. Shut up monkey face.

Som sagt har jeg strikka mye i påsken. Jeg har lagd et par sokker og et par votter. Det høres kanskje litt lite ut, men sokkene var litt av et pirkearbeid. 

Elgsokker og selbuvotter

Disse sokkene lagde jeg før påske.


- Ingunn

Skjærtorsdag

Heihei, alle påskeharer! 

Her kommer et lite blogginnlegg i det fine påskeværet. Jeg har vært på Ulriken i dag med to jenter som jeg jobber med. Ulriken er det høyeste av de sju fjellene rundt Bergen, og det er en flott tur opp. Monica og jeg legger i vei, og akkurat i det vi skal starte stigningen, ser vi Helga komme mot oss. Hun er på vei til butikken, men er ikke vanskelig å be når vi spør om hun vil være med på tur. Vi hadde med niste, frukt, sjokolade, kakao og kaffe så vi hadde klart oss til en uke ute i naturen. Vi kom oss på toppen og koste oss i solskinnet, og heldigvis klarte vi å komme oss ned igjen også. 

Her er de fine jentene over halvveis opp: Helga og Monica

I kveld blir en hyggelig kveld hos Monica. 

Nå spiser jeg middag. Ha en fin skjærtorsdagskveld! I morgen er det langfredag igjen. 

- Iselin

Påskeferie

Det er ikke alle som er så heldige å få dra på ferietur eller hjem til sine kjære i disse påsketider. Noen må jobbe og slite for å holde landet i gang. Jeg er en av dem, men jeg klager ikke. På fritida holder Jarle og jeg samtalen i gang, og vi koser oss med god mat og fint vær. I helga hadde jeg fri og var litt sosial med andre enn Jarle, men natta som var og natta som kommer har jeg det meste av livet mitt på jobb. Pasientene er greie å ha med å gjøre, så det er null stress. 


Bergen er en fin by, og det begynner å bli nokså vårlig! Her er jeg på tur. 

 


I dag var jeg også på tur, og jeg fant masse hestehov! 

 


Når man går tur, hender det at man kommer i kontakt med artige folk. På denne vakre dagen hadde en gammal krok tatt seg turen ut i finværet, og det er ikke så vanskelig å finne samtaleemner når det finnes slik forsøpling i selveste Bergen! Det er jo rett og slett forkastelig at noen slenger disse dyre, fine handlekurvene rett ut i Tveitevannet. 

 

Jeg skal hilse fra Jarle og si at han er fornøyd. Han bada i går, så nå er både han og omgivelsene rene og pene.

 


Ellers lager jeg middag kun til meg selv. I går ble det laks med tilbehør. Jeg la laksen i en form og fylte på med aspargesbønner, tomater, oliven, en dæsj med Crème Fraîche, kapers og krydder. Så lot jeg det stå i ovnen mens jeg kokte fullkornspasta. Sunn, god og enkel mat! 

Jeg fikk en veldig hyggelig påskehilsen på snapchat av søte Lisbeth, og jeg håper det er greit for henne at jeg deler det nydelige bildet hun tegnet her: 

Jeg ønsker alle en fin påskeuke. Vi blogges! 

- Iselin

Mette-Marit har bursdag!

Vi ønsker å hedre vår faste leser Marit med et innlegg på bloggen i dag! Hun har nemlig bursdag i dag, og det syns vi fortjener en oppmerksomhet.

Marit er ei hyggelig og morsom jente. Hun er veldig engasjert i bloggen vår, og det liker vi. Marit har vært her på besøk noen ganger. Denne godjenta har alltid en rask kommentar på lur. Hun liker godt bøker som handler om samleie og andre syndige aktiviteter. Marit er også glad i friluftsliv og samler på skilleark på fritiden. Det kuleste skillearket hun har samlet er rosa med cellofanoverflate. Det fant hun på en fottur på Ulriken. Marit er sammen med Sigurd. Sigurd er en artig kar.

I kveld skal vi på bursdag til Marit. Det blir stas for oss. Det er artig å komme seg ut litt!

Marit skal bli lærer og er opptatt av at barna skal lære riktig. Bildet kan du finne her.

Bildet er tatt under bryllupet til Marit og Sigurd. Se på det lykkelige paret <3

Her er Marit sammen med dattera Aslaug.

 

GRATULERER SÅ MYE MED DAGEN, MARIT! HÅPER DU FÅR EN ALLE TIDERS DAG!

 

 

(Red.anm.: dette blogginnlegget ble skrevet i anledning Marit sin bursdag i 2011. Vi syns dette innlegget er skikkelig godt, så vi republiserer det like gjerne her på bloggen. Som dere kanskje skjønner, så skal vi altså ikke i bursdag i dag. Vi er nemlig på Lillehammer.)

Stilskryt

Vi er jo litt over gjennomsnittet opptatt av mote, og vi må bare skryte av Tones antrekk i kveldens Idol-sending. Ikke bare har hun valgt vårens sprekeste farge, nemlig hvit, men hun har også valgt heldress. Noe som er veldig riktig for sesongen. Bare se her: 

Tone tar seg bra ut i kveld

 

Ellers må vi si at nivået på Idol-deltakerne ikke har vært så veldig høyt så langt i kveld. Vi liker Eirik og Siri best så langt i kveld, og det blir spennende å se de siste som skal opptre i kveldens sending. Nå ser vi på Nytt på nytt fram til nyhetene på TV2 er ferdig.

I ettermiddag var vi på et veldig inspirerende og fint foredrag med Håvard Tjora, en lærer som er kjent fra TvNorge-serien Blanke ark. Han snakka om hvor viktig det er å se hver enkelt elev og hvordan man kan gjøre skolehverdagen enklere for elevene som kanskje syns skolen er litt vanskelig. Læreren er en viktig person i barn og ungdom sine liv, og det er kjempeviktig å ikke glemme det når man begynner i jobb. Det er også viktig å huske at hele poenget med å gå på skolen er å lære, og da er det viktig at elevene lærer på riktig måte. Da kan lek og uteaktiviteter være fint. Jeg tror og håper vi kommer til å bli veldig flinke lærere. Her er flinke Håvard Tjora:

- Ingunn

Vinterlyd

Ingunn og jeg har vært på Vinterlyd.Ingunn fikk plutselig litt elveblest i dag, men vi lot ikke det stoppe oss fra å delta på årets hæppening. 

Vinterlyd er en del av "Krafttak mor kreft" og arrangeres av Kreftforeningen og P4. Send kodeord KMK til 2277 for å støtte årets aksjon med 80 kroner! Her kan dere lese mer om det. I alle fall var det en flott konsert på Festplassen i kveld. Det er kaldt i Bergen om dagen, men vi kledde oss godt.

Tjukke sko og varme sokker

 
Påkledd, blide og klare som egg

Vi var tidlig ute, møtte opp klokka 17 for å sikre oss gode plasser. Klokka 19 brakte det løs.

Lise Karlsnes og en P4-mann ledet showet. Det var to konkurranser som jeg deltok i, der jeg i den ene kunne vinne kamerautstyr og en reise med Stena line til en verdi av 7000 kroner. Jeg var faktisk helt sikker på å vinne, men jeg gjorde dessverre ikke det. Jeg vant ikke de flotte skiene man kunne vinne i den andre heller. Men jeg har jo ski, så jeg trengte ikke det. Men det var fint å delta i konkurransen, for da bidro jeg litt til krafttaket for kreft. Jeg la også på penger på en bøsse.

Fine lyseffekter på scena

Først ut var flotte Oslo Ess, og det var stor stas da OnklP også dukket opp på en av sangene! De spiller også på Garage i kveld, så vi anbefaler alle å komme seg dit.


Ingunn <3 OnklP

Etter Oslo Ess ble det Bieber-tilstander på Festplassen, for da var det Eric Saade sin tur. Ingunn og jeg har nok ikke fulgt godt nok med på siste skrik i det siste, for vi har ikke rukket å bli skikkelige fans enda. Men han gjorde en god innsats på scena. Litt trist at ikke Tone kunne være med, for danseren hans var selvsagt ikke like flink som henne. Men hun gjorde virkelig en innsats hun også og sang You're the one I imagain, you're the one I imagain med mye innlevelse. Put you're hearts in the air var også en slager.

Ingunn rakk ikke å bli skikkelig fan og gjorde et halvhjerta forsøk på å put her hearts in the air.

Også jeg.

Til slutt kom høydepunktet med konserten for oss, nemlig Karpe Diem. Dem liker vi veldig godt, og vi koste oss masse. Chirag syntes frekvensen til jenteropene framme ved scena var til å få tinnitus av, så det var god stemning. Vi sang med (HEER, Jens, Jens, Jens, Jens, Kom og ta meg baby baki Toyotan til Magdi, Jeg er en påfugl), og vi koste oss.


Magdi og Chirag i aksjon

Heia, Karpe Diem! 

Takk for en flott konsert, Kreftforeningen og P4!

Vi venter i spenning...

...på den store premieren av Paradise Hotel. Dette blir en spennende sesong, det skal nemlig være brunetter mot blondiner mot en rødhåra. Vi ser fram til en ny sesong med masse gullkorn og intriger. Akkurat nå er vi på 4-stjerners middag hos Lars Erik Blokkhus. Han gjør det visst ikke så veldig bra, men vi koser oss i middag. Vi måtte spise litt før vi dro bort på middag. Sylvi-Ann var kokk og lagde både forrett og middag. Til dessert har vi spist Fruktnøtt. Her er bilder fra dagens middag:

Grønnsaksblanding med en liten ostebit

Kinakålform med diverse


Laks med kinakålform

- Ingunn

Sylvi-Ann er søt

Jeg fant igjen noen bilder fra en dag i en av de forrige ukene. Sylvi-Ann har sett på Harald Eia sitt program "Brille" på tv. Det er program som vi i grunn liker veldig godt. 

"Brille" har gått på nrk, og Harald Eia har prøvd å presse kunnskap inn i det norske folk. Både kunnskap man virkelig burde ha, og en del man strengt tatt ikke trenger å vite. 

Noen lar seg inspirere mer enn andre til å gjøre sine egne forsøk hjemme på kjøkkenet. Sylvi-Ann er en av dem. Her sitter Sylvi-Ann på gulvet og lager røre og gris. Hun blanda maizena-mel med vann inne på badet. Så kom hun smilende ut i stua og demonstrerte hvordan man fint kan stikke en finger forsiktig ned i blandingen, og hvordan hånden butter mot noe som ligner en betongvegg hvis man slår med knyttneven. 

Blid jente i Spania. Dette er et bilde av et bilde. Fotograf: Ingunn


Her er Ingunn og Sylvi-Ann.

I stad gikk vi en liten tur med butikken som mål. Ingunn ble litt sliten i beina på veien, og Sylvi-Ann stilte villig opp med en hjelpende rygg. Vi kjøpte blant annet middag til i morgen. Da blir det laks med spinat, Crème Fraîche, løk og diverse tilbehør. 

Dagens ord for 5. mars er "Man trenger forskjellige slags mennesker i sitt liv... En havn hvor man kan søke ly mot stormen, eller en man bare besøker fordi det er slik en vakker dag." Det var et fint dagens ord. 

Her er en fin liten hund på en vakker dag. 

Lucas.

Vi ser på tv i kveld. 4-stjerners middag. Det er gøy. Ha en god kveld videre!

- Iselin

Mars

Det har blitt mars måned, og det tyder på at tiden går. Jeg har vært i Søgne i helga, og der har det vært ganske fint vær og vårlig. Da jeg kom hjem til Bergen var det regn, men det har visst vært helt ok vær her i løpet av helga. Da jeg kom hjem i dag ble jeg møtt med nydelig middag. Sylvi-Ann og Ingunn hadde laget potetmos, gulrot-kålstuing og schnitzel. Herlig! 

Jeg var akkurat inne på forskning.no, og der kan man i dag lese om at eldrebølgen ikke nødvendigvis blir så dyr som man har fryktet. Det er bedre folkehelse og lavere risiko for hjerteinfarkt som kan veie opp for aldersutviklingen. Det er visst svenske forskere som virkelig har satt seg inn i denne saken. En annen nyhet fra Sverige er at svenskene har blitt mer hjelpsomme. "Rundt halvparten av alle svensker hjelper venner og kjente på regelmessig basis uten å ta seg betalt. Engasjementet har økt betraktelig siden 1990-tallet."

I kveld har jeg fått ta en titt i Ingunn sine albumer fra vi var på tur til Salamanca i 3. klasse. Jeg holdt jammen på å le meg ihjel på noen av bildene, for Sylvi-Ann har forandra seg utrolig mye. Ingunn har dessverre vært så grei at hun ikke har lagt ut de "verste" bildene på facebook, så jeg fikk bare tak i noen få. 

Tre gode venner, som enda ikke ante at de kom til å bo sammen i Bordellet og senere i Dukkehjemmet. Sylvi-Ann hadde regulering, og var rett og slett dødssøt. 

Tvillinger. 

Dere ser kanskje ikke de store forskjellene, men jeg kan love dere at hun har forandret seg  mye, og hun har faktisk bare blitt penere og mer moden. 

I morgen skal jeg på tidligvakt igjen. Det er hardt å jobbe, men man tåler jo det i livet. 

Vi blogges! God natt.

- Iselin

Helgemiddag

Her kommer et lite middagstips til dere. Vi har nemlig hatt skikkelig god middag i kveld, og vi tror den blir en gjenganger her i Dukkehjemmet. Hehe. Retten var superenkel, supergod og veldig passende som helgemiddag. Retten jeg snakker om er pitabrød med svinekjøtt og salat. Høres kanskje litt kjedelig ut? Neida, vi har pimpa pita'n.

Du trenger:

  • Svinekjøtt. Vi benytta oss av dagens Go' Helg-tilbud fra Kiwi.
  • En løk
  • En kvart paprika
  • Sjampinjong
  • Spicy tomato woksaus
  • Salat, tomat, agurk og vårløk
  • Ost eller revet
  • Pitabrød
  • Rømme
  • Ananas

 

Stek finhakka løk, paprika og sopp i skiver. Tilsett kjøttet litt før du setter inn pitabrødene i ovnen. Når kjøttet er stekt putter du i woksausen. Vi valgte Spicy tomato litt tilfeldig, men vi likte den kjempegodt og den passa supert i pitabrød. Sørg for at sausen får kokt litt bort sånn at det ikke blir så bløtt oppi pitabrødet. Server med frisk salat, rømme, ost og ananas (det var kjempegodt til!). Bon appetit og god helg!

Ser kanskje ikke så godt ut, men det var det.

Jeg var fornøyd med dagens middag.


Det var Iselin også.

Det gikk unna! Både å lage maten og å spise!

- Ingunn

 

EDIT: Mette-Marit, du kan bruke for eksempel kyllingkjøtt, fisk eller hest hvis du foretrekker det framfor svin. 

hits