april 2011

William + Kate = Sant

I dag er det den store dagen for Prins William og Kate Middleton. Jeg sitter hjemme og følger med på seremonien i Westminister Abbey. Det er et stort og flott bryllup (personlig syns jeg det blir litt for mye kjedelig sang), og brudekjolen til Kate er kjempefin.

Det er mange gjester i kirka. Cirka 1900 kjente og ukjente ansikter. Jeg har sett noen jeg vet hvem er. Blant annet Elton John og mannen hans, Dronning Sonja og Kong Harald også en del prinser og slik. Også er selvfølgelig hele den britiske kongefamilien der. Dronning Elizabeth har på seg en knall gul drakt.

Kjolen til Kate er designet av Alexander McQueen. Det er bare Kate som har fått bryllupsring, og den er designet av gullsmedforretningen Wartski.

David og Victoria Beckham er også tilstede på bryllupet. David hadde på seg en sånn ordensmedalje, men den henger på feil side! Haha, sånn kan det gå. Victoria er gravid i 7.måned og går i kjempehøye sko. Får håpe det går bra med barnet, hvis hu detter.

BECKS: David og Victoria Beckham ankommer Westminster Abbey. Victoria er gravid i 7. måned og har valgt å bære en vid kreasjon som skjuler hennes omstendigheter. Fru Beckham har gjennom flere anledninger vist at hun er glad i hatt. På beina har hun sine Christian Louboutins. Foto: Kai Pfaffenbach / Scanpix

DET NORSKE KONGEPARET: Kong harald og dronning Sonja, venter sammen med andre gjester inne i Westminster Abbey, sammen med andre gjester, før bruden ankommer katedralen. Foto: Dominic Lipinski / AP / Scanpix

Bildene er henta fra Dagbladet og VG.

Nå er brudeparet snart på vei ut av Westminister Abbey. Det er mange trær inne i kirka. Kate smiler fint. Kate sin søster bærer det lange slepet på kjolen. Prins Harry er forloveren til William. William ser egentlig litt glad ut han også, men han smiler ikke så fint som Kate. Nå går de ut på trappa. Det er masse folk utafor der. De jubler og hoier. Nå klinger klokkene, og de skal kjøre til Buckingham Palace i en åpen hestevogn. Elizabeth har vært så snill å låne ut fire hester for anledningen. Det ser egentlig ikke ut som at Kate har spist frokost i dag. Nå var det en av hestene som begynte å løpe løpsk. Det var nok ikke helt etter planen. Nå rir de oppover mot the Mall. Det er litt artig å tenke på at jeg gikk der for ikke så lenge siden. Elizabeth stråler som ei sol. Det skulle bare mangle, når hun har på seg den knallgule drakta. Brudeparet ankommer nå Buckingham Palace.

Ha en fin dag. Og til William og Kate, hvis de stikker innom bloggen, lykke til videre!

- Ingunn

Rayando el sol

Det er nydelig vær i Bergen by. Sola skinner så fint, og jeg kunne gå i sandaler da jeg skulle på butikken tidligere i dag. Den fine sola fikk meg til å tenke på en sang vi lærte i spansktimene på videregående. Vi kan den utenat her i Dukkehjemmet, og vi oppfordrer deg til å lære deg den du også! Det er en super sang for å lære seg om refleksive verb og gerundium. Maná er forøvrig et rockeband fra Guadalajara i Mexico som har solgt over 20 millioner album verden over.

 

Rayando el sol

Rayando el sol
Rayando por ti
Esta pena me duele, me quema sin tu amor
No me has llamado
estoy desesperado
Son muchas lunas las que te he llorado

Rayando el sol
Desesperación
Es más fácil llegar al sol que a tu corazón
Me muero por ti
Viviendo sin ti
Y no aguanto, me duele tanto estar así
Rayando el sol 

A tu casa yo fui, y no te encontré
En el parque, en la plaza, en el cine yo te busqué
Te tengo atrapada entre mi piel y mi alma
Más ya no puedo tanto y quiero estar junto a ti

Rayando el sol
Desesperación
Es más fácil llegar al sol que a tu corazón
Me muero por ti
Viviendo sin ti
Y no aguanto me duele tanto estar así
Rayando el sol 

- Ingunn

Lemen

Vi så mye lemen på turen til Bergen. Her er en til:

Striskjorte og havrelefse

Striskjorte

lefse recipe

Havrelefse

Da var det tilbake til hverdagen igjen. Sylvi-Ann og jeg har kommet oss vel tilbake til Bergen sammen med Mor og Far. Vi håper de får et hyggelig opphold på Vestlandet med fint vær og givende aktiviteter. Ingunn kommer tilbake i morgen, vi gleder oss til å være samlet igjen. Vi gleder oss også stort til å høre om London-turen. 

Rikart og Gjedda er ved godt mot, selv etter en lang uke alene i Dukkehjemmet. Randi har allerede vært innom og lånt skriver, hun skulle nemlig på Brannkamp. De tapte dessverre, men det virket som en relativt spennende kamp, til de siste minuttene da Molde plutselig ledet 3-1. Vi fulgte det hele på FotballXtra mens vi spiste Grandiosa og gulrøtter. 

Nå har Mor og Far trukket seg tilbake til hotellet, og Sylvi-Ann jobber med fremføring hun skal ha i morgen. I 10 minutter skal hun fortelle om "symbolinnhold og ungdommens kulturelle modernisering". Det blir nok svært interessant for lytterne. Håper de rekker det selv om fremføringen begynner grytidlig første skoledag etter påske. 

Håper dere har hatt en like god påske som oss med like fint vær! Vi har hatt sol og sommer hver dag. Vi klarte å få gått en skitur, men vi måtte bære skiene over bekker og grusveier, så det ble med den ene turen. Ellers har vi fått nye krefter til å gå inn i eksamensperiode og det som verre er. 

Her er et fint påskeinnslag: 

- Iselin

Påskeferie

For dere som har vært innom bloggen vår i det siste, har dere sikkert skjønt at vi har tatt påskeferie. Vi er hjemme på Lillehammer og det er nydelig vær. Derfor blir det lite tid til blogging, men vi kommer selvfølgelig sterkere tilbake når ferien er over.

Vi hadde en innholdsrik tur hjem med bussen. Det var en kjempesøt liten gutt på kanskje ni år som satt foran oss og koste seg med brus og sånne kjekspinner som man dypper i sjokolade. Han var en pratsom liten gutt, og det fikk mannen som satt ved siden av han på bussen erfare. Jeg prøvde å ta noen bilder på turen, men de ble verken mange eller fine.


Her kan dere se en buss og et gult bygg.


Et litt underlig tak.


En hytte ved en elv.

I går var dukkene samla hjemme hos meg. Amund, Henrik, Lisbeth og Jan Sigurd var også med. Jeg lagde nachos og Lisbeth lagde en herlig salat. Vi spiste, drakk litt vin og hygga oss med dype samtaler og noen runder med Bohnanza. Jan Sigurd vant første runde og Henrik runde nummer to! Gratulerer til dem. Under kan dere se et bilde av selskapet.


I morgen reiser jeg til London med familien. Vi skal hjelpe Elizabeth med å forberede det store bryllupet. Det blir spennende, for jeg har aldri vært i London før. Yr.no forteller at det skal bli strålende vær, så det blir alle tiders.

Jeg ønsker dere alle en fin påske!

- Ingunn

Når det er fint vær....

I Bergen by er det nydelig vær i dag. Vi har mye vi er nødt til å få gjort nå før påske. Det er slitsomt å ha ting man  gjøre når man egentlig har lyst til å gjøre alt mulig annet hyggelig. Her er en liste over ting vi mye heller ville ha gjort i dette fine været:

 • Sitte ute på verandaen og lese. Dessverre er det for kaldt til å sitte lenge ute uten ullgenser. Så vi må nok vente til Ingunn er ferdig med strikkeprosjektet sitt eller til det er blitt varmere i været. Uansett - vi skulle gjerne hatt tid til å sitte og slappe av i solen på verandaen. 
 • Gå en tur med solbriller.
 • Ta vårrengjøring.
 • Drikke et glass vin eller en utepils et sted.
 • Sitte inne i stua med verandadøra åpen litt utover kvelden, uten et tonn av bekymringer. 
 • Sitte ute og grille med engangsgrill.
 • Spise reker. 
 • Plukke blomster.
 • Gå på Torgallmenningen, sette seg på en benk og spise årets første soft-is.
 • Hoppe strikk og slengtau.
 • Være på Brannkamp med strålende vær og magisk stemning.
 • Gå til et fjell og se utover byen. Det er så fint når det er sol.
 • Være ute i båt og spise.
 • Rake.
 • Bli litt solbrent.
 • Kjøre bil med takluke.
 • Spille rotte og leke boksen går. 
 • Danse line dance.

Utsikt fra verandadøra.

Middag

Hei!

I dag lager Ingunn middag til oss. Det gleder jeg meg til :)

- Iselin

Reisedagbok fra Osloturen vår - del 5

Her kommer det siste reisedagbokinnlegget fra Osloturen vår. Vi skal her skrive kort om turen tilbake til Bergen. Vi har dessverre ingen bilder fra togreisen.

SØNDAG
På søndag sto vi opp, noen litt senere enn andre. Vi var ganske slitne etter gårsdagens sightseeing og konsertopplevelse. Vi sto opp og spiste frokost. Etter det spilte vi litt, og pakka og ordna oss til å dra vestover. Vi gikk så til T-banen, og kom oss ned til Oslo S. Vi gikk til billettautomaten og fikk ut fire billetter. Lisbeth møtte Jan Sigurd. Lisbeth skulle nemlig kjøre sammen med han og faren hjem til Lillehammer.

Vi fikk mye tid til å vente på Oslo S. Sylvi-Ann hekla litt på en tøffel, Iselin kjøpte seg noen blader. Det gjorde Ingunn og Kristian også, men de kjøpte mat i tillegg. Iselin møtte Johanne fra studiegruppa si. Etter hvert fikk vi beskjed om at vi kunne gå på toget, og det gjorde vi.

Tumblr_lj8f0v0giz1qgpufbo1_500_large

Even skulle også ta toget til Bergen sammen med oss. Det vil si, han skulle sitte i en annen vogn. Det var litt trist da, for det gikk ikke an å gå mellom vognene på toget, så han måtte sitte alene. Heldigvis for oss var vi fire som reiste sammen, så vi hadde det supert på turen. Vi leste blader, spiste, spilte kort, hørte på musikk og prøvde å sove. Sylvi-Ann sikla litt på Iselin, og det var innmari morsomt! Ingunn tapte forresten kortspillet, vi spilte gris.

Aces_large

Vi kom fram til Bergen cirka halv elleve, og da gikk ferden hjemover til Dukkehjemmet. Vi var veldig slitne, så vi la oss nesten med en gang. Dette var turen vår, "kort" oppsummert. Vi håper det var flott å lese og se bilder, og vi gleder oss til neste gang vi skal skrive reisedagbok på bloggen! Begge bildene er henta fra weheartit.com

Ha en god natt! :)

Har du vondt i hodet?

Siden vi er så opptatte av kjerringråd her i Dukkehjemmet, vil vi i dag gi deg et tips om hvordan du kan bli kvitt hodevondt. Det er mange ting som kan gjøres for å slippe plagene. Vi har fått hjelp av vår kjære Amund til å vise hvordan du skal gå fram.

 Dette er Amund. Han har vondt i hodet.
 

En vibrerende hodemassør er veldig effektivt. Hvis du har en vibrerende eller ikke vibrerende hodemassør, er dette veldig flott for å kunne slappe av i hodet. Noen syns denne hodemassøren er litt ubehagelig. Vi kjøpte vår på Enklere Liv for kanskje 200 kroner.
 


Pust dypt inn over en (åpen) boks med hornsalt. Trekk inn skikkelige drag, men du skal såklart ikke sniffe hornsaltet. Det blir bare dumt. Har du ikke hornsalt, kan du innhalere eplesireddik. Hvis du velger den siste løsningen, er det viktig at du legger deg og hviler litt mens du venter på at det skal virke.
 

Drikk 1 glass hvitvin tilsatt 1/2 ts ingefærpulver.
 

Press saften av en sitron og hell i en kaffekopp. Fyll opp med kaffe og drikk blandingen.
 

Legg rå potetskiver (dypp dem gjerne i eddik) eller kalde kålblader (ikke kinakål!) på tinning og panne. Amund gikk ikke med på det, så vi illustrerte dette med en isbergsalat med litt tørkerull under.
 

Lag et løkomslag ved å hakke en løk og pakke den inn i gasbind eller et annet tynt stoff. Løkomslaget skal ligge på nakken i ca. 20 minutter før det erstattes av et varmt håndkle. Vi valgte å vise dette uten å kutte opp løken og sånn, men dere ser i hvertfall hvor løken skal ligge.

 

Håper det hjelper!

Reisedagbok fra Osloturen vår - del 4

LØRDAG (FRA KLOKKA 15.30 CIRKA)

Vi gikk som sagt til operaen for å spise. Det var nydelig vær.

 

Da alle var gode og mette, gikk vi opp på operataket. Det var mange andre som var ute i samme ærend. Vi tok selvfølgelig noen bilder der også.
Det ble, som dere ser, tatt mange bilder på operaen. Men flotte var de! Etter å ha vært der, dro vi hjem til Endre med trikken. Først gikk vi på Mega for å handle inn niste til togturen på søndag og litt øl og middag. Det gikk bra, og vi så en narkoman som vi hadde sett nede i byen også. Da vi kom hjem til Endre, spilte vi litt Bohnanza. Etter hvert begynte vi å ordne oss og lage middag: pølse- og makaronigrateng med brokkoli og tomatsalsa. Vi begynte å få litt dårlig tid, men det gikk fint. Vi gikk opp til T-banen for å dra til Oslo Spektrum. Lisbeth trodde hun så Oddvar Brå, men Ingunn trodde ikke det var han.

Vi fant Oslo Spektrum uten problemer. Endre skulle dessverre ikke bli med på konsert, så han ble hjemme. Vi gikk i køen, ble kroppsvisitert og de pipa billettene våre. Vi møtte Even innafor der. Det var trivelig. Da vi kom inn, gikk Sylvi-Ann, Lisbeth og Ingunn på do. Etter det kjøpte Ingunn t-skjorter med Kaizers på til seg selv og Kristian. Slik så Ingunn sin ut (Kristian sin var egentlig helt lik, bare at det var en herremodell):

 

Vi prøvde å finne en garderobe, men det hadde de ikke i Oslo Spektrum. Det var litt teit. Sylvi-Ann så en kjendis, nemlig Camilla Maria som var på Norske Talenter.

 

Vi fikk oss en ganske fin plass sånn cirka midt på gulvet. Geoff Berner og Jarle Bernhoft varma opp, og det var skikkelig bra. Geoff Berner fikk hele salen til å skrike "Siv Jensen eats babies". Her kan dere høre to sanger av de to:

 

Kaizers begynte å spille cirka klokka 21. Og det var så UTROLIG bra! De er så flinke, og hele Spektrum var i ekstase. Konserten var delt inn i tre deler. Først spilte de en del sanger som vi kunne fra før. Det begynte faktisk å brenne litt på scena. Så spilte de ni av sangene på Violeta Violeta vol.I og til slutt senka de lysekronene og spilte mange gamle sanger. Det var virkelig helt perfekt! Det er så gøy å være på konsert når det er god stemning og man kan alle sangene. De kom inn på scena to ganger etter de hadde gått av for å spille mer. Den siste sangen de spilte var Die Polizei, og salen fortsatte å synge i kanskje ti minutter etter konserten var ferdig. Det var rett og slett helt nydelig, og det var veldig rørende. Konserten får terningkast 6 av oss! Her kan du høre salen synge Die Polizei:

Listen!

Etter konserten dro vi hjem og spilte litt, før vi la oss. I morgen kommer et innlegg om søndagen og turen tilbake til Bergen

Reisedagbok fra Osloturen vår - del 3

LØRDAG (FRA KLOKKA 12)

Vi tok T-banen til Nationaltheatret. Der gikk vi altså av. Først tok vi turen til statuen av Wenche Foss. Den ville vi se. Vi har jo tross alt vært litt opptatt av henne i det siste.

Det var en due som satte seg på hodet til Wenche.

Mens vi sto og så på Wenche så vi Claudia fra TopModel. Det syns vi var stas. Sylvi-Ann klarte å ta et bilde av henne bakfra.


Vi tenkte vi skulle gå opp til slottet for å se på det, men plutselig oppdaga vi en demonstrasjon. Det var Rød Ungdom som demonstrerte mot nazisme. Det var nemlig den 9. april, den datoen da tyskerne kom til Norge i 1940. Vi gikk og så litt på demonstrasjonen.

Etter å ha sett på demonstrasjonen gikk vi opp mot slottet. Det var flott det. 

Etter å ha vært ved slottet litt, gikk vi nedover mot Karl Johan. Da skal vi si det skjedde ting!!! Demonstrantene hadde nemlig begynt å banke opp en fyr som hadde banka en antirasist en gang. Her kan dere lese mer om dette. Det var spennende, men skummelt. Det kom kanskje 15 politibiler med sirener, og så kom det sånne svarte biler med gitter. Mannen ble dytta inn i en grønn strømboks. Han blødde fra hodet. Vi ble litt redde for å dø, så vi gikk videre oppover. Sylvi-Ann og Lisbeth hadde gått på Zara for å kjøpe klær til Lisbeth, men det var så varmt inne der og  Lisbeth fant ingen ting som hun ville ha. Derfor gikk vi på Gina Tricot i stedet. På veien opp dit så vi Simon Andersen, han som parodierer Wenche Foss. Det var gøy! Under her kan dere se Endre og Sylvi-Ann utenfor Gina Tricot.


Etter å ha vært der, gikk vi videre gjennom Karl Johan mot Oslo S. Der skulle vi nemlig møte Kristian, som hadde tatt toget fra Kristiansand. Vi fant han etter hvert. Han hadde ny sveis, og er fortsatt veldig kjekk. Han hadde også med seg dyne og pute, for det hadde han fått til bursdag. Etter å ha møtt han gikk vi for å kjøpe mat. Vi klarte ikke helt å bestemme oss for hva vi skulle spise med en gang, men Lisbeth, Ingunn og Kristian endte opp på McDonalds og Endre, Sylvi-Ann og Iselin dro på La Baguette. Det var allright. Etterpå gikk vi til operaen for å sitte ute og spise. Mer om dette i del 4.

Reisedagbok fra Osloturen vår - del 2

LØRDAG (FRAM TIL KLOKKA 12.00)

Vi begynte dagen med å spise frokost. Endre og Lisbeth hadde handla inn så det var nok mat i huset, vi kan nevne leverpostei, paprika, agurk, svartpølse, smør, melk, brød og brus. Da vi hadde spist og vært på badet etter tur, beveget vi oss mot byen.

Fire flotte, unge mennesker foran hostellet.

Vi gikk til T-banen, og det var en spennende tur.Da så vi blomster, en due og Holmenkollen.

 I tillegg så vi denne bjørnestatuen med anker, og Ingunn stilte selvfølgelig opp på et bilde.

Vi kom omsider fram til T-banen. Vi begynner å venne oss til bybanen i Bergen, men T-banen var ny for oss. Det var spennende å se hvordan kollektivsystemet fungerer i hovedstaden. Vi kjøpte dagskort til 70 kroner, noe vi kan anbefale alle som skal kjøre mye trikk og T-bane i Oslo. Her står vi og venter på T-banen:Flotte søskenbarnKosete jenter og venninnerJenter og venninner i storbyen

 

Reisedagbok fra Osloturen vår - del 1

Dere har nok gleda dere til å høre om Osloturen vår i helga! Og nå skal vi fortelle våre kjære lesere om hvordan helga utarta seg.

FREDAG
Alle tre var i byen på ettermiddagen (her i Bergen altså) for å kjøpe inn noen greier til turen og litt andre ting. Etter det dro vi hjem til Dukkehjemmet og spilte Bohnanza. Dette er et artig spill som vi skal fortelle alt om ved en senere anledning. Plutselig ringte Endre og lurte på når vi skulle lande på Gardermoen. Ingunn trodde vi skulle ta flyet klokka 21.40, men det viste seg at det var det som gikk 20.40 vi skulle ta. Vi lo høyt i Dukkehjemmet. Tenk om vi hadde kommet til Flesland en time for seint...? Men heldigvis oppdaga vi det og vi fikk det plutselig litt travelt. Vi begynte å dusje, pakke, rydde og lage mat. Og siden vi er så flinke rakk vi det med god margin. Det var nesten så vi fikk god tid. Vi fikk blant annet tid til å ta noen flotte bilder...Så gikk vi ned til Fjøsangerveien for å ta flybussen. Det gikk strålende, men Sylvi-Ann ble ganske kvalm. Da vi kom fram til Flesland fiksa vi det vi skulle på automatene og gikk gjennom sikkerhetskontrollen uten problemer. Neste stopp på turen var Narvesen.

Der kjøpte vi disse tingene...


Det viste seg dessverre at flyet vårt nesten var en time forsinka på grunn av noen nye systemer med flyrutene. Vi skjønte ikke helt hva det dreia seg om, men vi måtte nå vente. Mens vi satt og venta så vi Lars Vaular! Etter mye om og men gikk vi på flyet.

Det var mye vind i lufta så det var mye turbulens ned mot Gardermoen. Det kilte i magen. Da vi landa gikk vi på do og henta kofferten. Så gikk vi på flytoget. Da så vi to kjendiser til! Han med kort hår fra Gullungene på TVNorge og Christer Berens, vineksperten fra God Morgen Norge. Han kan dere se på bildet av Iselin og Sylvi-Ann under her.

 


Flytogturen var flott, den. Men det var to jenter som knasa potetskruer noe så innmari! Noe vi HATER i Dukkehjemmet, er at folk knaser med munnen åpen. Spesielt når vi er trøtte og slitne. Her er et bilde som viser at Sylvi-Ann var litt misfornøyd.Endre og Lisbeth kom og møtte oss på Skøyen stasjon. Det syns vi var trivelig, for vi er ikke så bevandra i hovedstaden. Etter en times gåtur (den varte nok bare i ti minutter, men det føltes som en evighet) var vi framme i hostellet til Endre. Det var trivelig. Vi gav han en gave som takk for at vi fikk bo der i helga. Han fikk Bohnanza. Værsågod for det. Han syns det var trivelig. Så la vi oss.

Påsken står for tur

Nå er det ikke lenge igjen til påske. Den gule uke samler familier og venner til hygge og kos, på hytte og i by. Jesus budskap blir på ny repetert og tiden gir rom for ettertanke. Samtidig er det en stund for fremtiden. Skoler og studier skal avgjøres - mange vanskelige valg skal tas. Det eneste vi kan være sikre på:

Deg være ære,
Herre over dødens makt!
Evig skal døden være
Kristus underlagt.

God påske! Og husk: det er aldri for sent å snu!

Ogsaa en ung pigeÅ fortjene sine barns respekt er i virkeligheten foreldres største plikt.


 

-Jenny Winge

Litt fra Oslo

Vi har akkurat kommet hjem fra en strålende helg i Oslo! Det kommer selvsagt en grundig beskrivelse av alt vi har gjort, men vi tenkte vi måtte komme med en kjapp liten oppdatering. Vi regner med at dere har savnet oss?

Høydepunktet og hovedmålet med turen var Kaizers-konserten, og den var super. En god leser savnet en link til Bergen Student-TVs møte med Janove. Her er den! Vi anbefaler alle leserne våre å gå inn og se denne for å få et lite inntrykk av hva vi har opplevd. Legg merke til den flinke reporteren, og se gjerne saken hennes om speed-dating også.


Her er et fint bilde av reporteren på besøk hos oss. Kult at vi kjenner en kjendis!? Om et par år er hun den nye Skavlan faktisk.

Selvfølgelig må dere også gå på den neste konserten selv, og gjerne i Oslo Spektrum, for stemningen var ganske god der...

Nå skal vi få oss en god natts søvn og kommer sterkere tilbake!

Violeta Violeta vol. I

I helga skal vi i Dukkehjemmet se Kaizers Orchestra i Spektrum sammen med Lisbeth og Kristian, og i den forbindelse vil jeg gi en liten anmeldelse av Violeta Violeta vol. I. CDen har vært nevnt flere ganger her på bloggen, men vi har ikke gitt noen ordentlig anmeldelse.Violeta Violeta vol. I er den første av de tre platene i Voleta Violeta-triologien som Kaizers slipper i forbindelse med sitt 10-årsjubileum. På coveret til CDen står det at plata er en romantisk tragedie, og det er dette som er så spesielt med musikken til Kaizers. Man kan si at platene deres egentlig er fortellinger. Historien som fortelles på dette albumet handler om Violeta, som er datteren til Kenneth og Beatrice. Kenneth har kidnappa sin egen datter. Beatrice er syk, hun er besatt av det gode og det onde, og lever parallelt med drømmenes verden. Etter sju år med tårer vil Beatrice finne igjen Violeta.

Det er ti sanger på denne CDen, og alle er bra på hver sin måte. De er ganske forskjellige, men det er lett å høre at det er Kaizers. Det er litt vanskelig å velge ut en sang som favoritt, fordi alle sangene er så bra! Hvis du ikke har kjøpt CDen ennå, er det bare å løpe til nærmeste musikkbutikk og kjøpe denne fantastiske plata!

 

Det er lett å lage sushi!

Her skal jeg enkelt fortelle hvordan vi lagde sushi til middag på tirsdag. Dette er det enkleste, og det smaker fortreffelig!

Skyll 250 g (vi lagde ca 30 biter) sushiris i kaldt vann to ganger. Legg det i vann i ca en halvtime. 
Finn frem det du trenger/ønsker, for eksempel:

 • 3 stilker vårløk
 • 1 avokado
 • Salmalaks
 • Nori (sjøgress)
 • Philadelphia
 • Riseddik og sukker
 • Kniver og fjøler 

Hell vannet av risen og kok den med lokk i 4 dl vann. Legg et håndkle under lokket etter 10 minutter (eller når risen har trukket til seg vannet) og ta den av platen. 

Skjær opp fisken i strimler, vårløk og avokado og andre ting du har lyst på, for eksempel agurk. Dette kan gjøres mens risen ligger i vann og mens den koker. Når risen har hvilt en stund, rører du inn en blanding med 2 ss sukker og 2 ss riseddik. 

Nå gjør vi det helt enkelt: 

Legg på ris på sjøgresset og fyll på med fisk og tilbehør. Rull sammen og skjær opp. 

Det går an å bruke en slik bambusmatte. Da kan man ha ris ytterst og lage fine sånne ruller med sushi. Vi tok sjøgresset ytterst, da blir det ikke noe gris og er så lett at selv Rikart kunne klart det. 

Server med soyasaus og wasabi. Spis med pinner.

Jentene koser seg.

Nyt maten!

HURRA!!!

I dag vil vi gjerne gratulere vår kjære Kristian med bursdag! GRATULERER MED DAGEN!

I anledning din fødselsdag, vil vi hedre deg med et dikt.

Img_0728-copy1_61965886_large

 

TIL KRISTIAN PÅ BURSDAGEN

Det er den 7.april totusenogelleve
Stemninga er spent, så det er lov å skjelve
I dag er dagen du fyller år
Og et lite dikt på dagen, her du får

Du er en gutt som er veldig flink
Dine kjappe kommentarer treffer alltid blink
Du kokker, synger, smiler og ler
Så på besøk hos oss vi deg gjerne ser.

I helga skal vi på en kul konsert
Vi skal dit i gruppe og vi stiller sterkt
Kanskje Janove og gjengen synger for deg
Fordi du er så snill og grei 

På dagen din skal du slappe a'
Men du kan få lov til å danse cha-cha-cha
Å kose seg på dagen er viktig dét
Og å spise kake det hører med

Vi håper veldig at dagen blir fin
Du må feire ordentlig, for dagen er din
Gratulerer med dagen, du flotte gutt
Om en fem timers tid er dagen slutt Vi legger i tillegg ut en fin bursdagssang fra Sesam Stasjon. Du må dessverre spole fram til 05:40 for å finne sangen, men det er verdt slitet!

Hestehoven, alle kjenner meg

Gul og fin som sola det er jeg.

Hestehoven, alle kjenner meg

i hver liten grøftekant jeg står

minner barna om at det er vår.

 

I dag fant vi hestehov! Se! De hadde ikke kommet ut da vi fant dem, men se nå da! De spratt ut på bare noen minutter, og så hadde de drukket opp nesten alt vannet.

Sylvi-Ann gikk over et gjerde for å plukke på vei fra skolen, og så fikk vi oss en ny venn. Det kom det en gutt og spurte om vi hadde mistet noe. Samtale mellom Ingunn og gutten: "Neida, vi plukker bare blomster. Vi er fra Østlandet skjønner du, så det er artig for oss å se så tidlige vårtegn." "Dere burde heller se etter blåklokker." "Hehe." "Er dere studenter eller?" "Ja."

Så kom Sylvi-Ann med den vakre buketten og fikk med seg et godt tips: "Sett dem i jord, så holder de seg lenger." "Takk for tipset, hadet:)"

Tidligere på ruta hjem var det ei i Nygårdsparken som så en rødkledd person løpe forbi. Hun løp etter ham, for hun trodde det var Huseklepp. Det var nok ikke han.

Trivelig tur hjem fra skolen i dag.

Nå lager vi sushi med Randi, så vi legger ut et innlegg om det litt senere! Gleder oss til mat!

Kaldt vann

Vi i Dukkehjemmet elsker kaldt vann! Og vi pleier å være nøye med å la det renne før vi drikker. Nå så vi akkurat på db.no at det ikke bare er for å få vannet kaldt at man skal la det renne, men også for å få bort høye kopperkonsentrasjoner. Hvis vannet har stått i rørene lenge, kan det være mye farlige stoffer i det slik at det blir en bitter smak. Så det lønner seg altså å la det renne slik at det blir kaldt og godt. 

Jammen er vi heldige som har så mye godt vann. Kroppen vår trenger masse vann, så drikk og nyt kaldt vann! Du kan forresten også skylle håret i kaldt vann når du har dusja, det skal visst lukke skjellagene og gi glans.

Vi må ha vann, levende vann
Leve uten vann går ikke an
Vi må ha vann, levende vann
Kom og gi oss vannet, du som kan


Vann det er vakkert, og vann det er godt
Saltvann og brakkvann og ferskvann er flott
Vann er en gave som jorden har fått
Vannet gir liv til alle  

Brannkamp, jo!

Det viste seg at TV-kvelden vår skulle bli noe annerledes. Vi visste nemlig ikke at det var Brannkamp i kveld. Men nå ser vi altså på fotballkamp på TV2 Zebra. Akkurat nå er stillinga 3-1 til Brann, noe vi er svært fornøyde med. Vi håper selvfølgelig at Brann klarer å score enda mer. Det er da det er morsomt å se på fotball.

Mandag

Det er en litt grå dag i Bergen. Det har regna såvidt, men sola titter litt fram bak skyene. Jeg har vært flink i dag og oversatt en tekst om strømsparing fra norsk til spansk. Det er ganske vanskelig å skulle oversette ord som pelletsovn, tettelister, etterisolering og sparepære til et annet språk, men jeg fikk det nå til på et vis.

391572-11-1292875804978_large

Dette flotte bildet av Bergen er funnet her og gjør at vi gleder oss veldig til sommeren!

 

Jeg har også sett på Wenche Foss' bisettelse i dag. Det var en flott seremoni, og jeg skal innrømme at jeg felte noen tårer. Det er ingen tvil om at Wenche Foss har betydd og gjort mye både på scenen og for samfunnet i det lange livet sitt. Under her kan dere se en liten filmsnutt av Simon Andersen som parodierer henne.

 

I dag skal vi ha en rolig dag i Dukkehjemmet, tror vi. Det blir nok en kveld foran TVen med strikking og hekling. Mandager er ganske travle. Det er jo så mye å se på TV! Men vi har planen klar: først skal vi se 4-stjerners middag, så Top Model og så Paradise Hotel.

 

Ha en fortsatt fin dag!

- Ingunn

Besøk

Vi elsker å ha besøk. Når vi har besøk, pleier vi å spise, spille spill, synge singstar, strikke, hekle, prate og kose oss. Det vil vi oppfordre alle leserne våre til å gjøre. 

Her er litt bilder av besøket vårt denne uka. 


Amund på Singstar-besøk

   
Maria på taco-, strikke- og heklekveld. Marit kom også etter hvert. Jeg heklet den rosa lua til mobilen min. Egenltig skulle det bli en blomst.


Flotte Even på pizza- og spillkveld


Og Ingunn og kjæresten Cranium

Hittegods!

Det ligger av og til igjen gjenstander her i Dukkehjemmet når vi har hatt gjester. Er denne Swix-lua di?

Eller er disse armbåndene dine? (Fyrstikkesken er plassert der for at du skal kunne se hvor store de er.)

Ta kontakt på bordellet@hotmail.no eller skriv en kommentar på dette innlegget!

Nyhetssøndag

 • Norge kommer til å runde 5 millioner innbyggere neste år. Og det er flere menn enn damer i Norge nå! Dette har vi ikke så mange meninger om, har du? Les mer om det på Dagbladet.
 • På Søndre Land ungdomsskole har de FYSAK 30 minutter hver dag. Det er superflott, og vi oppfordrer alle skoler til å gjøre det samme. Litt trim og frisk luft er jo supert. Les mer på Aftenposten.
 • I dagens GD står det at 8.klassingene ved Heidal skole har skrevet utlysningsteksten til to nye lærerstillinger ved skolen. Dette er for å lokke gode lærere, og elevene selv syntes det var "lugumt" å få være med på dette.

  Fra innledningen til utlysningsteksten:
  Elevane meiner at ein god lærar blant anna skal vera: Snill og ikkje for streng. Ein med god humor og godt humør. Kreativ, fagleg sterk og god til å lære frå seg. Tålmodig, motiverande og flink til å variere arbeidet. Glad i å vera ute. Omsorgsfull og sprek.

Vi hekler og strikker

Ingunn og Iselin strikker og strikker masse fint. Jeg har lært meg å hekle litt, så jeg skal finne meg et prosjekt snart. Ingunn har faktisk begynt å strikke seg genser! Den skal bli blå og fin. 

Nå har vi besøk av Even og Kristian. Vi har spist min hjemmelagde pizza og spilt Cranium. Nå ser vi på Farmen. Heia Kim!

Forresten har vi ikke fått oss akvariumbord, men takk for fine navneforslag til alle de fine fiskene. Det blir nok en stund før vi får oss et slik bord og så mange forskjellige fisker. Vi er godt fornøyde med Gjedda og Rikart! 

Det vanker en liten premie til den som først forstod at det hele var en aprilsnarr, nemlig Lisbeth. Vi måtte slette kommentaren hennes for å få flere til å komme med navneforslag. Mor Fåberg og Randi kommenterte også at det måtte være aprilsnarr, bra! 

Vi gleder oss til neste helg når vi skal på Kaizers-konsert i Oslo. Men koser oss hver dag!

Fiskene vi skal få!

På oppfordring fra en leser, legger vi ut en liten oversikt over hvilke fisker vi skal få oss. 

Ståle Syre

To slike guppyer

Tone Andreassen

Disse heter scalare. Vi skal ha tre stykker.

Holger Lockertsen

En av denne typen - Gibbiceps

Mona Opland

To slike - Ancistrus sp. L144

otopharynx1.JPG (17500 bytes)

Fem av denne typen: Flameback Pygmy Angelfish

mandarin.JPG (47637 bytes)

To slike - Mandarinfisk

En slik - Pterois volitans

En rød rakker.

To sebrafisker.

En minipiraya

Bildene har vi funnet her, her og her.

Totalt får vi da 20 fisker! Så nå som dere har et ansikt å koble navnene til, er det bare å komme med forslag her i kommentarfeltet. Vi gleder oss til å se hva dere finner på! Vi minner om at det bestenavneforslaget premieres!

Navnekonkurranse

Vi skal få nytt akvarium! Vi får sponset et sånn bord:

Hjørne detalj

Fra eierne av denne siden. De hadde kommet over bloggen vår og sett at vi tar så godt vare på Rikart og Gjedda. Og så tok de kontakt med oss på mailadressen vår: bordellet@hotmail.no (Det er du også hjertelig velkommen til å gjøre.)

Og da får vi plass 20 nye småfisker! Så nå oppfordrer vi alle leserne våre til å komme med navneforslag til dem. Beste forslag får som vanlig premie.

hits