april 2012

Paradise Hotel 2012

Etter oppfordring fra Are lager vi her et interessant innlegg om Paradise Hotel. Vi har fulgt med på så å si alle episodene, og vi synes ofte at programmet er riktig så engasjerende, givende og underholdende.

For dere som ikke vet så mye om denne serien, kan vi sitere tv3.no:

  • Norges heteste realityserie er tilbake! For fjerde gang sjekker single norske jenter og gutter inn på Paradise Hotel i Mexico, der Triana Iglesias er hotellsjef. Hotellet har fantastisk utsikt, et basseng fra en annen verden og ikke minst vegger som snakker. Kameraer med full oversikt over det idylliske stedet forteller historien om hva som skjer når de single guttene og jentene møtes i de hete omgivelsene på hotellet. Oppgaven de får er i utgangspunktet enkel: Finn deg en partner eller sjekk ut. Årets deltakere byr på et vidt spenn av personligheter. Hvem finner tonen i en gjeng bestående av en kirkemusiker, jusstudent, entertainer, hjelpepleier og personlig trener, samt selgere og modeller? De tre foregående sesongene har levert sterke seertall på TV3, og realityserien har vært en av Norges mest omtalte siden premieren i 2009.

Bildene vi har brukt i innlegget er også hentet fra TV3.

 

Nå vil vi dele våre meninger om årets deltakere med dere. Are ber oss si noe om hvem som var artigst/mest tullat/idiot osv., så det skal vi prøve. I tilfeldig rekkefølge:

 

Alina aka Hurpa. Hun er ei pen jente, men hun er ikke akkurat sprudlende, og det oser ikke varme av henne. Samtidig virker hun smart, til tross for visse språklige utfordringer innimellom. Vi mener at hun hadde en tendens til å være ganske irriterende og lite hyggelig inne på hotellet, så det kom ingen tårer fra oss da hun måtte dra hjem. Drama queen.

 

Camilla aka Puppe-Guri. Virker oppegående. Gjør ikke så mye for vår tv-opplevelse, utenom at hun viser fram puppene sine til stor glede for de andre deltakerne. Hun spiller en del på sex, og hun er på mange måter ei veldig ålreit og hyggelig jente. 

 

Iselin aka Reka. En av hotellets morsomste, selv om det kanskje ikke er målet hennes med oppholdet. Hun virker, og ønsker kanskje selv, å framstå som et naut. Men i skrivende stund er det kun hennes fantastiske, troverdige hummerfortelling som svirrer gjennom hodet, og den er ufattelig morsom. Iselin er helt sikkert snill, hun virker blant annet veldig trofast og lojal mot sine partnere inne på hotellet.

 

Kristin aka Herskeren. Kristin regjerer inne på hotellet. Hun har sterke meninger, og mye kan tyde på at jenta er svært oppegående. I tillegg er hun sjarmerende, søt og lett å like, men vi mener at hun framstår litt falsk og innsmigrende. Hun er en ekte bergenser, og det er jo mye man kan si om bergensere.

 

Nina aka Fina. Vi kan nok si oss nokså enige med Tommy, det var trist da den fineste jenta måtte forlate hotellet. Hun har vært litt kjedelig til tider, men hun og Stian var virkelig et Dream Team. Nina er vakker, søt og veldig, veldig snill. Hun valgte lojalt nok å sende hjem Fredrik i stedet for Stian, og viste dermed tidlig at det gikk an å stole på henne. Ei "normal" jente som kommer overens med alle. 

 

Andreas aka Skruen. Vanskelig å skjønne seg på. Surver i det ene øyeblikket og er hysterisk lykkelig i det neste. Han "skryter" mye av utstyret sitt og prøver å gjøre det beste for Camilla på alle plan, også det seksuelle. Vi synes også det er morsomt å høre hvor forskjellig han og Camilla beskriver nattens eventyr dagen etterpå, Camilla er ikke like fornøyd. Vi kan jo tilføye at Andreas er morsom og sjarmerende, en kjekk kar.

 

Are aka Klysa. Framstår som ei klyse, men er kanskje ikke det. Vi hadde medlidenhet med Are da han måtte høre på alt maset til Iselin, men synes kanskje at han kunne brukt andre mestringsstrategier enn å sende seg selv ut fra hotellet. På tv3.no kan vi lese at "han ser på seg selv som meget høyt begavet, bedre enn de fleste, og beskriver i tillegg seg selv som utspekulert." Det kan vi forsåvidt se på attituden hans. Vi synes det er synd at han gikk ut så tidlig, for han var tidvis svært underholdende. Vi er glade for at han fikk så mye taletid før han dro hjem.  

 

Bjørnar aka Blygen. Kjedelig, utilpass og lite underholdende. Han gikk jo ut først, og det var vel ikke uten grunn. Vi tviler dog ikke på at han helt sikkert har mange positive egenskaper. 

 

Dennis aka Sjarmtrollet. Dennis er ifølge mange den kjekkeste gutten inne på hotellet, og han er kanskje den som er best likt av dem alle. Vi liker også Dennis, han er søt, har en gutteaktig sjarme, sprer liv og tør å si det han mener. En skikkelig kjekkas som nyter livet.

 

Fredrik aka Freddy. Han husker vi ikke. Vi leste litt om han på tv3.no, og der står det blant annet "Han mener at kvinner bør være flinkere til å bry seg om utseendet sitt, og at det er altfor mange dvaske jenter." Sjarmerende...

 

Stian aka Godklumpen. Stian, vår alles kjære Stian. Han er godt likt inne på hotellet, og det er ikke uten grunn. Han er underholdende og tar ikke seg selv så høytidelig. Han har humor i kroppen, og det liker vi! I tillegg er han omsorgsfull, fornuftig og smart. Fryktelig artig og jovial type!

 

Tommy aka Vinneren. Vi håper Tommy vinner. Det virker som han er godt likt av alle på hotellet, og det er ikke så rart. Hvem kan vel motstå en slik kjekk og sjarmerende gausdøl? Han er jordnær og livlig, og han får virkelig gausdalsdialekta fram i lyset. Takk og pris at han ikke knoter. 

 

Christina aka Entertaineren. Artig innslag, snakker rett fra levra. Hun tar stor plass inne på hotellet, på godt og vondt, mest godt. Hun er ikke redd for å si det hun mener til folk eller om folk, og vi setter pris på at hun skaper litt liv! Vi kan også nevne at hun er en god skuespiller, med tanke på at hun lurte alle med å være prippen kristen-jente da hun først sjekket inn på hotellet. 

 

Alexandra aka Einstein velger vi å ikke skrive så mye om. Vi fikk ikke noe inntrykk av henne, bortsett fra at hun var hakket dummere enn Iselin og i tillegg fryktelig irriterende.

 

Kristian René aka Kjeipeisen (lokalt uttrykk om en som er skikkelig kjedelig og fæl. Til vanlig litt humoristisk, men muligens ikke her). Vi er så takknemlige for at de endelig fikk sendt ham ut. Arrogant og selvsikker på en veldig ukomfortabel og irriterende måte. Usjarmerende, utspekulert, selvgod - ikke vår favoritt, med andre ord. Han gjør Tromsø-dialekta enda verre enn den er. 

 

Miguel aka Fløtepusen. Han er jo på tyttebærtur da, som Dennis så fint uttrykker det. Selvopptatt og jævlig. Han har en veldig rar måte å tilpasse seg folk på, det vil si, han gjør det ikke. Vi hadde ikke likt å møte en sånn type ute på byen, eller i noen som helst annen sammenheng i livet. 

 

Mads aka Sossen. Han har sklidd rett inn i gruppa, i hvert fall ganske mye lettere enn Miguel og Maria. Vi har foreløpig ikke så mye å si om ham, men han er en kjekk kar på mange måter, selv om han har et uforståelig forhold til penger.

 

Maria aka Survefitta. Hun har en forferdelig måte å snakke på, og tror helt oppriktig at folk ikke tar godt imot henne bare fordi hun er ny. Hun mener det verste om alle, og vi mener det verste om henne. Det er faktisk ikke tilfeldig at hun endte nederst på denne lista. 

 

Vi vil avslutte med et stort lyspunkt i serien!:

Bukk

Vi har i dag funnet ut at vi skal prøve å skrive litt om noen traumatiske opplevelser fra da vi var små. Vi hadde en liten diskusjon rundt middagsbordet om hvordan vi likte gymtimene da vi gikk på barneskolen. Sylvi-Ann har ikke veldig gode minner fra gymtimene. Hun husker spesielt godt de timene de måtte hoppe bukk eller prøve å stå på hodet.


Illustrasjonsfoto av en lyshåra gutt som står på hodet

 

Bukk

 

...NEIDA! Ikke slik bukk, men slik:

Med en slik:

 

Før hver bukkegymtime grua Sylvi-Ann seg veldig. I dag synes Sylvi-Ann det er helt uholdbart at en unge skal gå å grue seg til noe. Det var presset som gjorde det vanskelig for Sylvi-Ann i barndommen (i gymtimene altså). Det var nemlig slik at alle klassekameratene hennes sto og så på, og læreren skulle hjelpe de som sleit over bukken. Sylvi-Ann føler at hun aldri lærte å bruke springbrettet eller hvordan hun skulle ta i fart og sånn. For å kunne hoppe bukk må man nemlig kunne satse litt! Jo nærmere Sylvi-Ann kom bukken i løpefart, jo mindre fikk hun lyst til å hoppe over. Det var nok psyken det sto på, men det er nok mange som kjenner seg igjen. På barneskolen er nok de aller fleste redde for å dumme seg ut og ikke minst skade seg.

Alt hun sitter igjen med nå etter alle disse årene med bukk, er spørsmålet: Hvorfor skal man hoppe bukk av alle ting?!

Man kan virkelig diskutere hvordan den perfekte gymtime skal være. Men vi er klare på hva vi mener. Vi er helt sikre på at jevnlig fysisk aktivitet er viktig - spesielt i barndommen, siden man kanskje får lyst til å fortsette når man blir større. Men vi ønsker oss mindre av dette:


og dette:


Vi ønsker oss derimot mer trygg, men aktiv lek, blant annet dette...:

og dette:


 

Hvordan ser din perfekte gymtime ut? Og liker/likte du å hoppe bukk på skolen?

 

- Ingunn

Fløyen i vakkert vær

I går var Amund, Sylvi-Ann og jeg på Fløyen. Det var fantastisk vær i Bergen by, og det valgt vi å nyte i full drag. Jeg startet dagen med frokost på verandaen og ble i grunnen sittende der ute fram til de andre hadde stått opp og var klare for tur. 

 

Slitne, men fornøye. Planen var egentlig å ta banen opp og gå videre innover, men det var ikke bare vi som hadde planlagt det i dag. Turistene sto i kø!

 

Stakkars Amund fikk forferdelige gnagsår på veien. Sykepleier Iselin foreslo å forebygge, men det var ikke Amund så begeistret for. Da satte vi på plaster når han allerede hadde fått kjøttsår, og de falt av like fort som vi fikk satt dem på. Så da gikk han der og så ganske så handikappa ut. Og det var han jo - gnagsår skal man ikke kimse av!

 

Like blid og fornøyd med en nydelig gulrot.

 

Sylvi-Ann med gulrot og Marias kanelboller! Solstråla.

På kvelden hadde vi hyggelig besøk av Maria og Ina. Vi så Dirty Dancing Havana Nights og spiste mengder med snacks. 

I dag har jeg vært litt flink til å jobbe med skolearbeid, og senere skal jeg i praksis. Sylvi-Ann har hatt framføring på skolen, og nå er hun hjemme og flink til å jobbe. Ingunn har stått opp og satt seg til med permer og bøker av alle slag. En motivert gjeng! Vi gleder oss alle til å senke skuldrene litt om en del uker. 

- Iselin

Lørdagskveld

For første gang på lenge har vi en rolig kveld hjemme på lørdagskvelden. Det er litt godt å bare slappe av, se på TV og kose seg med litt sjokolade. Vi har spist kjempegod hjemmelaga pizza som Sylvi-Ann og Iselin samarbeida om å lage. Den smakte helt nydelig!

Vi har også sett på "Kvelden er din" på TV2. Dette er et ganske hyggelig program, der folk får drømmene sine oppfylt. Innimellom er det litt pinlig, men først og fremst er det veldig rørende. I dag var det for eksempel en søt mann som fikk møte sjiraffene i Dyreparken i Kristiansand. Vi hilste også på sjiraffene i sommer:

 

I dag er det den 21. april, og vi feirer derfor grunnleggelsen av Roma (753 f.Kr), at kvinner fikk stemmerett i Frankrike (1944) og at Apollo 16 landa på månen (1972) med dagens ord:


Det er viktigere å gripe mulighetene enn
å ha øye for vanskelighetene. 

 

Jeg må forresten også nevne at vi var på cubansk aften på Studia på torsdag. Forfatter Even Sandvik Underlid, som var lærer på Cuba da jeg var der, var på Studentsenteret for å fortelle om boka si "Det nye Cuba". Foredraget hans var veldig underholdende, og vi fikk alle lyst til å høre mer og lese boka selv. Vi fikk i tillegg høre flott cubansk musikk fra bandet Quarteto Cubatropical. De spilte blant annet denne:

Bildet er henta her.

 

- Ingunn

 

barn av regnbyen - Loca People

Nå vil vi glede dere med enda en sang fra cden vår! Denne sangen var spesielt utfordrende å synge inn, særlig med hensyn til alle de lange pausene der vi ikke skulle synge noenting. Men vi kom oss, som dere får høre, gjennom på en utmerket måte! Len deg tilbake og nyt Loca People! 

Ut på tur!

Der fikk jeg igjen motivasjonen til å dele gleder og sorger med dere, i alle fall for en liten stund! Jeg er i praksis om dagen og trives godt med det. I dag spilte jeg yatzy med en pasient, og jeg tapte hver gang! Det skyldes faktisk ren, skjær uflaks! Én av rundene vant pasienten med 158 mot 57 poeng. Jeg følte meg veldig mislykket, men forhåpentligvis følte pasienten seg tilsvarende vellykket. 

 

Yatzy

Etter at jeg kom fra praksis har jeg laget middag til meg og Ingunn og laget kake til Sylvi-Ann sine elever. Til middag hadde vi fiskeburgere med brød og salat, og kaka var en pose-sjokoladekake. Sylvi-Ann og Randi har nemlig siste dag i praksis i morgen, og da er det hyggelig å varte opp med kake. I kveld er begge de to i bowlinghallen og tester ut ferdighetene sine, så da tok jeg på meg bakeoppdraget. 

 

Jeg pynta kaka så fint med seigmenn.

Da middagen var fortært og kaka pynta, var jeg svært opplagt og brukte energien til å gå ut på tur. Ingunn hadde mer lyst til å blogge litt, og det syntes jeg var en god idé. Så jeg trasket i vei alene og tok med meg kameraet ut i frisk luft for å vise alle dere lesere hvor nydelig det er i Bergen i dag. 

Det regna ikke akkurat nå, så det var fint å være ute. 


Jeg fant et huskestativ og koste meg med å huske litt. 

Her er jeg med Ulriken, Haukeland og den nye høgskolen i bakgrunnen. Tatt med selvutløser!

Nå skal vi storkose oss med Paradise Hotel. Jeg skal i praksis igjen i morgen, så jeg kommer nok til å legge meg relativt tidlig. Ha en fortsatt god kveld! 

- Iselin

HJELP!!!

Vi er dårlige til å blogge om dagen, og det skyldes rett og slett at vi ikke er så motiverte. Men i dette innlegget skal jeg prøve å oppsummere hva vi har gjort de siste dagene.

Som jeg nevnte i forrige innlegg, var vi på konsert med Mikhael Paskalev på fredag, og dette var en flott opplevelse. Vi var på konsert på lørdag også med HandS - bandet til Håkon Njøten som var med på Idol for hundre år siden. Denne konserten falt dessverre ikke helt i smak hos oss, og den varte i bare tjue minutter omtrent. Siden vi ikke likte musikken spesielt godt, var dette ganske greit.

Bildet er henta her.

På lørdag formiddag møtte vi Maria og Amund i byen. Det har vært fint vær i Bergen i flere dager, og da må man jo bruke den fritida man har på å være ute med gode venner. Vi spiste middag på T.G.I Friday's. Det er så god mat der, og man får MYE mat for pengene. Dessuten er det gratis påfyll av brus, så dette er et godt tips hvis du er ordentlig brustørst en dag. Det skjedde noe kjempeartig mens vi var ute og spiste. Amund fant, etter å ha spist nesten hele middagen sin, et nokså langt hår inne i burgeren sin. Amund er ikke så glad i hår i maten, og han valgte derfor å si ifra til den søte servitørjenta som passa på oss. Han viste nøye fram fremmedlegemet på tallerken. Hun ble kanskje litt overraska over at noen faktisk sier ifra om sånt når man nesten er ferdig med å spise, men hun la seg selvfølgelig helt flat og foreslo at Amund kunne få en gratis dessert. Det endte slik:

Amund fikk et stort sundae-glass og koste seg med det.

Vi trives veldig godt på Friday's, og vi har alltid opplevd at servicen er god der. Derfor har vi gjerne lyst til å anbefale våre lesere til å besøke denne restauranten.

Som jeg nevnte over, er vi litt umotiverte om dagen, og vi vil gjerne oppfordre alle som er innom bloggen til å fortelle oss hva dere vil at vi skal skrive om! Har dere noen gode tema, tips eller forslag til en blogg challenge vi kan være med på? Skriv gjerne en kommentar her inne på bloggen eller send oss en mail! 

- Ingunn

Konsertdager

I går var vi på konsert med Mikhael Paskalev på Kvarteret. Det var en veldig flott konsert, og det var ekstra stas at Jonas Alaska var med og spilte. Vi skal på konsert i dag også, men den må vi nesten fortelle om ved en senere anledning. Vi er nemlig på vei til Amund og Maria på vors og har det litt travelt. Dere kan høre på denne sangen mens dere venter på neste blogginnlegg:

 

- Ingunn

Min påske

Jeg har ikke vært så veldig aktiv på bloggen i det siste, men det finnes en enkel forklaring på dette. Jeg har nemlig vært på hyttetur med familien, og der har vi ikke internett. I dette innlegget vil jeg skrive litt om hva jeg har gjort i ferien. Lisbeth har tatt de flotte bildene.

På onsdag reiste familien opp til Skåbu. Der skulle vi på besøk til Ole Knut, Bente, Amund, Oda og Guri. Vi koste oss med bacalao til middag og sjokoladefondant til dessert. Jeg hadde aldri smakt bacalao før, men jeg likte det veldig godt. Utover kvelden arrangerte Amund og jeg quiz, og "Kitchenboys", også kalt Ole Knut, Lars og far, vant. Det skal sies at det var jevnt mellom alle tre lagene, men gutta endte opp med seieren. Gratulerer med det. På torsdag sto vi opp ganske tidlig og fikk god frokost. Vi gikk også på en liten fottur. Her er noen bilder fra oppholdet i Skåbu:

Guri og Oda

Quiz-master Amund

Godt mot, Antonius!

Ut på tur!

Titten på hjørnet!

Man må posere litt.

Farvel farvel!

Etter det hyggelige oppholdet i Skåbu reiste vi videre til vår egen hytte. På fredag hadde vi fullt hus med besøk av Gunn og Pål og gutta og tante Haldis. Vi hadde utedag med pølsegrilling, quiz, hyttebygging og spilling. 

Ulrik og Endre i hytta vi lagde.Lisbeth hadde ansvaret for bygginga, og resultatet ble utmerket!

 

Ellers har ferien bestått av lesing, TV, quiz, Yatzy, Monopol og mer quiz. Det skal sies at den ene gangen hele familien spilte sammen var det jeg som vant. Hurra for meg! 


Håper alle har hatt en fin påske!

- Ingunn

Langfredag

God påske til dere alle! Alle vi i Dukkehjemmet har ferie og nyter det. Været har stort sett vært veldig bra i påska, og vi er lykkelige for at vi får oppleve sol og blå himmel før vi tar fatt på en hard og stressende periode fram mot eksamen og oppgaveinnleveringer. 

166070304978772585_h6jrhi1x_c_large

(søtt bilde fra weheartit)

I dag er det langfredag. Langfredag markerer i kristen tradisjon den dagen Jesus ble hengt på korset i Golgata. I katolsk og ortodoks tradisjon er denne dagen en abstinensdag. Det går ut på at man har begrensninger i matinntak og forbud mot å spise kjøtt (wikipedia<3).

Jeg tenkte vi kunne ta en kjapp innføring i de ulike dagene i påska. Denne informasjonen har jeg funnet på Språkrådet sine sider og på Wikipedia

 Ordet påske er hebraisk og betyr 'gå forbi'. I jødedommen feires påske til minne om israelittenes flukt fra Egypt. I kristendommen feirer man påske til minne om Jesu lidelse, død og oppstandelse.

Palmesøndag

feires til minne om at Jesus red inn i Jerusalem og ble hyllet med palmegrener. (Denne dagen var på søndag.)

Skjærtorsdag

er til minne om at Jesus innstiftet nattverden og at han vasket føttene til disiplene sine. 'Skjær' betyr 'ren', og i middelalderen pleide man å bade skjærtorsdag. Man ville rense kropp og sjel. (Dette var i går.)

Langfredag

var en lang dag for Jesus. Dagen er til minne om Jesu død på korset. (Dagen i dag.)

Påskeaften

har tradisjonelt blitt markert på en stille måte, gjerne med faste og meditasjon. Det er dagen før påskedag. (I morgen. Altså dagen etter den lange fredagen.)

Første påskedag

eller påskedag feires til minne om Jesu oppstandelse. Denne påskedagen innleder egentlig påskeuka, og dagen markerer slutten på fastetiden. (Det kan man markere med god mat på søndag.)

Andre påskedag

er kanskje ikke den "viktigste" dagen i påska. I Norge er andre påskedag avslutningen på påskeferien, slik at dagen blir blant mange forbundet med overfylte tog og bilkøer på veiene. (Mandag, altså.)

- Iselin
hits