april 2013

Dagens tips

  • Sjekk værmeldinga før du går ut. Selv om det er fint vær om morgenen, er det ikke nødvendigvis fint vær om ettermiddagen.
  • Ikke stol helt på værmeldinga, forresten. Det kan bli regn selv om den foreslår sol. Frykt alltid det verste.
  • Ha alltid en paraply i veska eller sekken.
  • Ta på deg litt for mye klær, sånn at du er sikker på at du ikke kommer til å fryse. Du kan gjerne ta med skift.
  • Sett pris på at det i det alle fall er dag og lyst.
  • Ha med deg ørepropper og ikke la deg forstyrre av regndråpene. Husk på at det er en koselig lyd, og at du sitter ganske tørt inne. Selv om det blåser litt gjennom veggene og varmen er slått av.
  • Lær deg å være passe rask til beins slik at regndråpene får gjøre minst mulig skade. Hvis du går for fort, vil de piske mot deg, og hvis du går for sakte, vil de aldri ta slutt.
  • Lær deg å styre paraplyen, og sørg for at du har en paraply som tåler vrenging. For eksempel en fra H&M. Og den kan gjerne være fargeglad.
  • Hvis du blir blaut, er det bare å gå på do.

Her er et bilde fra en dag jeg hadde med meg paraply.

Tips for å holde humøret oppe når det regner

Noen dager regner det. Men vi er glade selv om det regner! I Bergen regner det tross alt veldig ofte, og da er det viktig å ha noen triks i baklomma for å holde humøret oppe.

På tross av det elendige været er Ingunn i godt humør som alltid

 

HER ER VÅRE ALLER BESTE TIPS: 

Se deg omkring.
Er du ekstra heldig, kan det hende at du får se for eksempel en søt hund.

Jeg spurte ikke om lov til å ta bilde av denne fantastiske hunden, men det enorme smilet jeg fikk i ansiktet da jeg så på den, smitta over på eieren. Så da tenker jeg at det får være betaling nok. 

Tenk på smilet til en god venn.

Eller ta med vennene dine på en restaurant.
Det går fint an å spise selv om det regner.

Så kan dere gå hjem og slappe av med beina på bordet etterpå.

Ellers kan dere ordne i stand et par tapasretter hjemme.
For eksempel asparges med spekeskinke, aioli, brød, kjøttboller med tomatsaus, tomat- og mozzarellasalat, pestopasta, oster, syltede valnøtter, oliven, lakse- og spekeskinkeruller, scampi med spekeskinke og sursøt saus, bacondadler, salat, jordbær og sjokolade. Hør på god musikk og drøm deg bort.
For eksempel kan denne sommerlige sangen kanskje få fart på det gode humøret, foreslår Ingunn. 

Har dere flere gode tips? De trenger ikke nødvendigvis å inkludere mat.

Bursdag

I går kveld var vi hos Maria og Ine på bursdag. Ine har bursdag neste uke, og vi feira henne med pølser, kaker og god drikke. Dette var en utkledningsbursdag, og temaet var eventyr/fantasi. Jeg kledde meg ut som Peter Pan, Iselin var gresskar og Sylvi-Ann var påfugl. Det var ganske lett å kle seg ut som Peter Pan. Det eneste man trenger er en grønn t-skjorte, et brunt belte og en hatt av for eksempel piperensere. Bildet under oser ikke akkurat av kvalitet, men det var det eneste kostymebildet som ble tatt i går. 

Maria hadde stelt i stand en kjempefin feiring for Ine. Hun hadde bakt sjokoladekake, bløtkake og magiske sopper (cupcakes). Maria er kjempeflink til å bake, bare se her:


Fornøyd bursdagsbarn blåser ut alle de 24 lysene.

Tusen takk for ei koselig bursdagsfeiring, Ine og Maria. Vi gleder oss til å komme på besøk i morgen og spise enda mer kaker.

- Ingunn

Glitter og stas

Det er fredag, det er ikke fest (før i morra), men finstasen skal på likevel. Iselin og jeg har vært på shopping i dag. Glitter hadde nemlig 50% på alle varer, og vi valgte derfor å storhandle. Det er jo slik at vi går og ønsker oss kjeder, armbånd, vesker og øredobber, men det er sjelden vi har penger til å kjøpe noe. Derfor er det jo fint å benytte seg av slike supertilbud og kjøpe alt man har lyst på til 220 kroner!

Dette har jeg kjøpt:

Hårnåler
Et fargerikt kjede
Et armbånd med fargerike dødninghoder
Tre lekre hårbånd
Nye perleøredobber
Ei brun, lekker taske

Tenk på det! Alle disse tingene for 220 kroner! Jeg er storfornøyd. Iselin er også tilfreds med dagens innkjøp. Hun har kjøpt seg Toms med paljetter, et kjede, hårnåler og to armbånd.

I morgen skal vi i bursdag til Ine. Da skal vi kle oss ut, og det liker vi jo så godt. Vi må prøve å ta noen bilder av oss i morgen kveld slik at dere får se oss. Jeg vil ikke avsløre hva jeg skal kle meg ut som enda, men jeg kan si så mye som at jeg har laget en hatt av piperensere for anledningen.

Det er stress på skolen om dagen. Oppgaver skal leveres og pauser skal tas. Det er ikke så lett å få tid til blogging og annet kontorarbeid.

I en blogg er det også på sin plass å uttrykke misnøye til tider. Vi er veldig, veldig skuffa over at quizmannen i BT ikke har ansvar for BT-quizen lenger. Nå har de fått Bezzerwizzer-quiz, og det er skikkelig elendig! For det første er det bare 12 spørsmål, og for det andre er spørsmålene kjempeteite. Tenk å spørre oss om hvilke tre land som tilhører Skandinavia! Vi oppfordrer alle som har Facebook til å melde seg inn i gruppa Breistein tilbake i BT: http://www.facebook.com/pages/Breistein-tilbake-i-BT/126978834115739.

- Ingunn

Laurdag

I dag er det laurdag. Ikkje visste eg at dagane som gjekk var sjølve livet. Tida flyr så altfor fort.

Laurdag er ein triveleg dag. Ikkje berre fordi ein har fri, men også fordi laurdagen lar oss ete godteri utan dårleg samvit. Det har vi tenkt å gjere i dag. Vi har nemlig kjøpt oss Daim på Kiwi i dag. Det gjer vi ikkje så ofte, men denne laurdagen er heilt utanom det vanlege. Det er nemleg den 6. april allereie, og i dag er det namnedagen til Åsmund og Asmund. Hurra! Vi feirar med sjoko.

I kveld kjem Maria på besøk til oss. Det blir ordentlig koseleg, for vi har ikkje sett ho på lenge. Sylvi-Ann har øvd på nokre vitsar som ho skal framføre i løpet av kvelden. Eg ventar i spenning. Akkurat no held ho på å lage pizza. Frå pizzabotnen av sjølvsagt. Hehe. Vi skal ha salami og spekeskinke på. Maria står for desserten, så vi veit ikkje kva det blir, men det blir sikkert godt.Eg kan forresten fortelje at Jarle er i godt humør. Han leiker under brua si og i ny og ne kjem han opp for å seie hallois. Han har fått mat i dag og litt meir vatn i bollen. 

- Ingunn

Vi har det ganske bra i Norge

De fleste i Norge har ganske gode muligheter til et godt liv. Vi bør jobbe videre med det som må bli bedre. Og vi må si fra hvis vi eller andre blir urettferdig og dårlig behandla. Men vi trenger ikke å klage så mye egentlig. Vi kan godt ta litt vare på andre, og vi kan godt sette litt pris på det vi har. Vi er bare mennesker som vil ha det bra alle sammen?

Vil du at andre skal ha det bra også? 

Tilbake på lesesalen

Nå er jeg tilbake i Bergen etter en lang og god ferie med familien på Lillehammer og på hytta. I dag har jeg vært på skolen igjen. Jeg hadde en forelesning om hvordan man kan trykke inn sånne koder på dataen og for å få en liste med ord inn i et dokument og trykke noen flere koder slik at man får en kul graf. Jeg lærte til å med å lage en logaritmisk graf, selv om jeg ikke helt vet hva det er.

Dette er ikke mitt arbeid. Men jeg klarte å få til noe lignende.

Dette kan det hende at jeg får bruk for en gang i framtida. Hvis det er noen som trenger hjelp til lignende arbeid, er det bare å gi beskjed til meg. Akkurat nå er jeg veldig trøtt og sliten. Det tar på å sitte og hacke slike avanserte systemer. Jeg vet ikke om det er det jeg har gjort, men jeg velger å tro det. Det er litt som magi.

God helg, alle sammen. Jeg skal snart gå fra skolen.

Dette er en sang min far og jeg hørte på i påsken.

- Ingunn

hits