mai 2011

Er du forkjøla?

Vi er syke alle tre i Dukkehjemmet, og som vi har nevnt her på bloggen tidligere, har vi stor tro på effekten av kjerringråd. Her gir vi deg noen gode råd og håper du blir kvitt forkjølelsen!

Kjerring

Solhatt, hvitløk, ingefær, sitron, honning, store doser av C-vitaminer, pepper og eukalyptusolje hjelper mot forkjølelse. Solhatt og hvitløk virker forbyggende og styrker immunforsvaret ditt, men hvis du er i ferd med å bli forkjøla, kan du gjerne ta en kjempedose med hvitløksfedd. Du kan også koke pressa hvitløk sammen med melk og honning.

Solhatt... Neida! Dette er solhatt som hjelper mot forkjølelse:

Hvis du allerede har blitt syk og vil kurere forkjølelsen, kan du lage ingefærte, ved å rive ca. 2 cm ingefærrot og helle over kokende vann. La det trekke i 10 minutter. Hvis du putter oppi litt kajennepepper eller honning, blir teen enda mer virkningsfull.

Ellers kan du drikke saften til en pressa sitron, eller ta en stor dose (opptil 3000mg) c-vitaminer. Du kan også drikke varm melk eller svelge 20 hele pepperkorn med et glass vann. Hvis du har en følsom mage, bør du unngå den siste varianten.

Sliter du med rennende nese? Da kan du drikke et glass vann med 3 dråper tabascosaus. Hvis du er tett i nesa, kan du lage et timian- eller eukalyptusbad. Kok opp vann, og ha frisk eller tørka timian eller noen dråper eukalyptusolje i vannet. Innhaler dampen med en gang, den er nemlig mest virkningsfull da. Du må gjerne legge et håndkle over hodet og sitte over badet i 5-10 minutter.

Rennende nese

 

Rådene er henta fra Anne B. Bull-Gundersens bok Enkle og gode kjerringråd.

Nytt fra Kaizers Orchestra

I dag har en ny sang av Kaizers blitt spilt på radioen! Nemlig Tusen dråper regn fra albumet Violeta Violeta Volume II som kommer i november. Vi gleder oss! Hør på den nye sangen her:

Nytt blogginnlegg

Hei!

Her kommer et nytt innlegg, etter en slags oppfordring fra en fast leser. Jeg kjeder meg ikke, så selv om det var snakk om hva man kan gjøre hvis man kjeder seg, kan jeg alltids skrive et lite innlegg. 

Jeg driver og leser til eksamen. Sylvi-Ann og Ingunn har sommerferie. 

Det eneste spennende jeg har å skrive om i dag er at

LISBETH HAR BURSDAG!!!! :D

Gratulerer så mye med dagen til Lisbeth!

Lisbeth er søstra til Ingunn, for dere som ikke visste det. Hun er ei flott, pen, søt, snill, morsom, flink, grei, omtenksom, kul, tøff, sterk, underholdende, vakker og god jente. Dette er Lisbeth:

Stor klem til Lisbeth, hurra

- IselinKjeder du deg?

Når man har fri, og været er skikkelig stusslig - hva skal man ta seg til da? Når det er vår, ja, nesten sommer, så vil man jo gjerne være ute så mye som mulig. Vi vil grille, sole oss, gå tur, hoppe strikk og pantis og bade. Men neida, Yr har ikke gode nyheter til oss som har fri:

Men vi her i Dukkehjemmet klarer å aktivisere oss, selv om det høljer ned ute. Vi vil nå gi deg noen tips for hvordan du kan utnytte dagen innendørs.

LES

En bok som står i bokhylla og venter på å bli lest. Dette kan være en roman, diktsamling eller en bok du har på pensum. Det er kjedelig å lese pensumlitteratur, men det kommer til å føles så godt etterpå. Du kan også lese et blad og ta de morsomme testene som står inni der. Våre favorittblader er Cosmopolitan og Mag.

 

LØS KRYSSORD

Mange tror at kryssord bare passer for pensjonister og sånn, men vi synes kryssord er veldig gøy. Spesielt når det er kryssord som ikke er for vanskelige. Vi har kjøpt kryssordblader, for da kan man sende inn løsningene og vinne premier. Vi liker godt Hjemmets Hobbykryss, fordi oppgavene ikke er for vanskelige, og man kan vinne mye fint. Når vi står fast bruker vi en flott internettside, hvor man nesten alltid får svaret på det man lurer på. Vil du ha hjelp med et kryssord, kan du bare gå inn her.

Tumblr_lk42awyzmo1qd5adqo1_500_large


SE PÅ REPRISENE AV 4-STJERNERS MIDDAG

Vi liker 4-stjerners middag her i Dukkehjemmet, men det er ikke alltid vi får sett det når det sendes på ukedagene. Derfor synes vi det er supert at alle fire episodene går i reprise på søndager. Liker du 4-stjerners middag?

 

VASK KLÆR

Klesvask pleier å samle seg opp når man har eksamen. Derfor er det fint å kunne få vaska noen maskiner når man har fri. Det er ikke noe morsomt, men det er innmari godt å få det unnagjort!


SE PÅ EN SERIE PÅ DVD

Vi liker å se på serier. Det eneste som er litt dumt, er at vi ikke klarer å begrense oss. Hvis vi først setter på en serie, må vi se en del episoder. Seriene vi har i samlinga er One Tree Hill, The OC, Keeping up Appearances og Sex and the City. Nå om dagen er det One Tree Hill, sesong 4, det går i.

En daff dag i Dukkehjemmet

I dag skjer det ikke så mye. Vi har en hyggelig og rolig dag. I går var en fin dag. Da hadde vi besøk. 

Nå ser vi på One Tree Hill. Det er litt drama, men koselig. 

Hentet her.

Vi skal ha hamburgere til middag. 

- Iselin

Vi har døpt den nye fisken vår

Den nye fisken vår har fått navnet

SVEIN MARGOT RUTH IBSEN

Tusen takk til dere som var med og stemte på fiskenavn. Svein Margot Ruth jubler i bollen og er svært fornøyd!

Illustrasjonsfoto


Vi feirer...

... at det var 17. mai på tirsdag! Eller, vi feirer det ikke så voldsomt akkurat nå, men vi feira på 17.mai. Vi hadde 17.mai-frokost her med gode venner. Vi hadde lagd masse god mat, og vi tror gjestene våre var fornøyde. Vi hadde i tillegg til maten, allsang og kake en quiz som jeg og Iselin hadde laget. Vinnerne av quizen ble Kristian, Mathias og Sylvi-Ann, og i premie fikk de 17.mai-sløyfer og en tute. Sylvi-Ann fikk tuta, og den ble brukt en god del gjennom dagen. Her kan dere se noen bilder fra feiringa.

Masse god mat

Masse god mat 2

Mathias, Randi og Øystein koser seg med mat

Sigurd, Garmann, Tonje, jeg og Sylvi-Ann koser oss også

Den flotte kaka som Iselin pynta inni og jeg pynta utapå. Fin ikke sant?

Kristian forsyner seg med mat


Garmann og Tonje i dyp konsentrasjon under quizen. De var uten tvil det mest kreative laget. Gratulerer med det!

Randi, Øystein, Magnus og Sigurd prøver å løse de vanskelige oppgavene

Vi hørte på flott 17.mai-musikk på Spotify

Da vi var blitt gode og mette, gikk vi til byen. Det begynte å høljregne, og vi ble våte. Da var det fint at vi fikk være med til Kristian og Garmann og spise is og drikke te. Etterpå gikk vi til byen for å se på livet.

Flotte jenter

Flotte jenter 2

Flotte jenter 3

 

Etter å ha gått litt i byen, gikk turen til Maria, som var så snill og inviterte oss på kjempegod 17.mai-middag. På menyen sto aspargessuppe, svinefilet med fetaost og soltørka tomater inni og bacon rundt, blomkålpuré og ratatouille. Etterpå spise vi masse gode kaker og prata og koste oss. Tusen takk, Maria!

Søte Vilde

Vakre Maria er den perfekte vertinne

Maria og Marte

Nydelige Sylvi-Ann

Vi hadde en super 17.mai!

 

... også at jeg er ferdig med eksamen og har sommerferie! Jeg har hatt grammatikkeksamen i dag, og jeg tror det gikk ganske greit. Det blir spennende å se resultatet. Vi skal feire at jeg har sommerferie med taco, gele med vaniljesaus og potetgull. Det kan også godt hende at vi tar en runde med Bohnanza.

Ha en fin kveld!

- Ingunn

Sesam sesam lukk deg opp

Ingunn og jeg ser på Sesam Stasjon-videoer på youtube, og vi koser oss med det. I tillegg forbereder vi oss til 17. mai! Hurra! 

- Iselin

Vi kjenner en kjendis! Gjør dere?

Vi kjenner ei som var med på Gullruten i går, er ikke det kult? 

Hun ser ut som en yngre og mye vakrere utgave av Kari Slaatsveen, og hun kommer til å gå langt forbi henne på popularitetsskalaen. Hun er den nye Skavlan og vel så det.

Hun ser også litt ut som Audrina fra The Hills, men hun er enda vakrere.

 

 Flott jente! Hun jobbet som setefyller på Gullruten og kom på TV-skjermen i ett sekund:)

 

Kjenner dere noen kjendiser? 

Torsdag kveld fra Dukkehjemmet

Det er en flott torsdag i Bergen by. Sola har vist seg noen ganger i dag, og da blir vi blide og glade. Det er bare synd at vi må være inne på skolen og jobbe med eksamen og andre ting, når vi heller kunne vært ute og grilla og lekt. Men snart er det ferie, og det ser vi fram til.

Tumblr_lkv8dguv0d1qe0pgpo1_500_large

Isbjørnbabyer

Torsdag er dagen som er oppkalt etter tordenguden Tor. På spansk heter torsdag jueves, og det kommer fra den romerske kalenderen. Jueves er oppkalt etter Jupiter. Etter folketradisjonen er torsdag dagen da skjulte makter var særlig nær menneskenes verden. Hvis du hadde tenkt å spinne garn i dag, kan du bare glemme det, for det er et arbeid som ikke skal gjøres på en torsdag. Du kan heller prøve å få kontakt med noe overnaturlig i dag.

Vi liker å se på Østnytt her i Dukkehjemmet. Det er underholdende og intressant, og vi synes det er flott å kunne holde oss oppdatert på hva som skjer hjemme. Nå fortalte de akkurat at det er barkebilleår i år. Så pass på! Her kan dere høre en flott sang. Vi liker spesielt Tore Strømøy sin flotte skinnvest og hatten til Linnea. For dere som bare vil høre sangen kan dere begynne på cirka 3:00

 

I dag har jeg levert bacheloroppgava mi. Det blir spennende å se hvordan det går. Jeg er ikke superfornøyd, men det er godt å være ferdig. Man blir fryktelig sliten av å skrive så mye.

Iselin lager middag nå. Kyllingfilet med spaghetti, soppsaus og tomater. Det gleder jeg meg stort til. Jeg er nemlig sulten fordi jeg ikke fikk spist så mange druer som jeg ville på skolen i dag. De var innsausa i smør.

Ha en flott kveld!

- Ingunn 

Dagens ord

Takk
for de rundt deg
som hjelper til
med å åpne grinda inn til
livets blomsterenger! 

Tumblr_lf2pwoketj1qa9yjmo1_1280_large
Bildet er hentet fra weheartit.com. Gå inn der og se på alle de pene bildene som er der :)

 

Ellers vil vi også anbefale damnyouautocorrect.com! Der kan du få deg en god latter.

Håper alle har en fin dag og koser seg med ESC! Haba haba hujaza kibaba!

Dagens ord og avstemning

I dag er det 9.mai, Europadagen (EUs unionsdag), Roger Hargreaves 76. bursdag (hvis han ikke hadde dødd i 1988), dagen da forbudet mot rullebrett ble opphevet i Norge i 1989, 34 år siden Jens Bjørneboe døde, og dette er dagens ord i Dukkehjemmet:

Du kan gi pessimismen rom.

Du kan la optimismen overta.

Du har makt i eget liv.

Dette er jo viktig å tenke på. Siden vi er studenter i eksamensstresset nå, er det kanskje ekstra viktig.

Er dere forresten for eller mot at Norge skal være med i EU? 

Vi syns deltakelsen på navneavstemningen til den nye Margot-fisken vår er litt laber. Kom igjen, folkens! Ta deg en pause i eksamenslesingen og vær litt kreativ! Trykk her

Et flott dikt i eksamenstider!

I disse tider er det ikke lett

Man føler seg sliten, og akk, så trett

Med eksamen og oppgaver dagen lang

Skulle vi ønske vi var små og kunne sitte i et fang

 

I mai har alle studenter det slik

Man får lyst til å bade og være rik

Skulle ønske jeg var smart og ikke så lei

Men selvsagt vil studiene være bra for meg

 

Vi må gjøre vårt beste i tiden som kommer

For da kan vi snart nyte sol og sommer

Med god samvittighet, glede og gøy

Etter strålende innsats og en karakter som ble høy

 

Vi tenkte å gi noen gode råd

For å gjøre det bra og kose oss nå

Selv om vi har så mye å gjøre

Kan vi bruke sansene, spise og høre

 

Vi kan leve selv om vi leser masse

Vi kan leke og kose oss med sisten og kasse

Vi kan spise middag og dessert hver dag

Vi kan være sammen og være på lag

 

Tenk på alt vi kan gjøre snart

Det er jo sommer, det er helt bart

Vi kan gjøre mye allerede nå

Men vi kan tenke framover med glede og

 

Vi kan grille og synge og danse og le

Vi kan sykle, hoppe, gå tur et sted

Alt dette kan vi gjøre hvis vi først av alt

Skriver litt oppgave og leser normalt

 

Vi kan rekke alt hvis vi bare vil

Vi kan ha det gøy og få alt til

Vi kan også slite og streve vanvittig

Og se tilbake på sommeren niognitti

 

Så husk det blir uansett bra til slutt

For hver eneste jente, mann og gutt

Hvis du føler at alt går skeis og dårlig

Kan du huske det skjer to ganger årlig

 

Og husk å holde sammen i alle tider

Så kommer vi gjennom alle sider

Dette diktet hadde mange gode tips

Vi sier bare kom igjen, og vips!

Dagen i dag...

...har vært flott!

Vi møtte mor og far i byen i dag i tolvtida. Vi gikk gjennom Marken og opp til Sparkjøp for å se etter garn. Der hadde de jammen meg mye garn, men selvfølgelig ikke det garnet jeg trenger til å strikke ny genser. Søren klype. Men det går nok bra.

Vi gikk ned på Bryggen. Det var nydelig vær og masse folk ute. Det var også mange pene hunder ute. Mulig det var en sånn raseklubb som var ute og lufta hundene sine. Vi drakk øl nede på Bryggen. Dyrt, men innmari godt!

I kveld skal mor lage tapas til oss. Så vi skal drikke vin, øl og kose oss. Det blir bra! Nå har mor ordna bunadsskjortene våre, så nå er vi helt klare for 17.mai! HURRA!

Vær med å gi navn til vår nye fisk!

I dag har vi vært i byen med Ingunn-Mor og Ingunn-Far. Mor hadde veldig lyst til at vi skulle kjøpe en ny fisk, siden Gjedda dessverre ble revet bort så altfor tidlig. Vi besøkte derfor Sentrum Zoo på Galleriet kjøpesenter. Dette er en dyrebutikk vi absolutt kan anbefale. De som jobber der er veldig flinke og kan virkelig alt om fisker.

Etter mye om og men fant vi ut at vi skulle kjøpe en ny slørhale. Men denne gangen ble det en gullfarga en. Vi så med en gang at det var en jente, og vi begynte fort å tenke på navn. Vi vet at dere lesere er både ivrige og flinke med å komme med navneforslag, så derfor blir det nå en ny avstemming her på bloggen.

Vi har bestemt at denne fisken skal ha to navn, og det ene er allerede bestemt: MARGOT! Men vi syns en så fin fisk fortjener to navn. Vi har kommet opp med noen forslag selv, men vi setter stor pris på andre forslag også. Hvis du har andre forslag enn de som står her, vær så snill og legg til en kommentar under her, sånn at andre også kan se forslaget ditt. Så stem i vei, kjære leser!Bohnanza

I dag har vi spilt Bohnanza. Det var artig. Jeg vant ikke, men jeg tapte ikke heller. Ingunn vant. 

Vi har hatt besøk av Maria, det var veldig koselig. Hun varta opp med yoghurt, bringebær, jordbær og sjokolade. 

- Iselin

Bohnanza

I dag har vi stått opp, spist, gått tur, sovet, lest, skrevet, vaska opp, dusja og gjort litt andre ting. 

Nå skal vi spille Bohnanza for andre gang i dag. Jeg vant første runde! Med mange poeng! 

- Iselin

Mai måned

Kom, mai, du skjønne, milde, 
gjør skogen atter grønn, 
og la ved bekk og kilde
fiolen blomstre skjønn!
Hvor ville jeg dog gjerne 
at jeg igjen deg så!
Akk, kjære mai, hvor gjerne
gad jeg i marken gå!

Nå er april over, og våren er her i aller høyeste grad. Vi kan lese at april ble rekordvarm, og vi håper mai byr på fint vær og sommerfølelse. Vi har mange planer for tiden fremover. Jeg skal fortsette i praksis og bli flinkere og flinkere så jeg en dag blir en dyktig sykepleier, i tillegg til å lese til eksamen. Sylvi-Ann skriver oppgaver. Ingunn jobber med oppgaver og eksamen. Flinke jenter, altså. Vi ønsker oss selv lykke til i denne hektiske perioden. 

I dag har jeg vært på sykehuset. En travel og innholdsrik dag. Jeg var så trøtt i dag, så jeg sov et par timer da jeg kom hjem. Ingunn fikk en mail fra universitetet i dag der det stod at hun ikke oppfylte de formelle kravene for å kunne få ta eksamen. Stakkars jenta ble så stressa og kvalm, men heldigvis hadde det skjedd en feil. Sylvi-Ann har vært på skolen en tur.

I kveld har vi hatt besøk av Marielle og Kristian. Kristian er her fortsatt. Vi har spist Bali kyllinggryte til middag og kjempegode muffins som Sylvi-Ann laget. Og mango og jordbær. Vi har også spilt Bohnanza og Absolutt enig. Jeg tapte begge deler, selv om jeg egentlig er innmari god i begge spillene. Man kan dessverre ikke alltid være perfekt. 

Vi har glemt å se på TV i det siste. Det er jo forsåvidt positivt, det viser vel at vi har flere givende aktiviteter å fordrive tiden med. Jeg håper det blir fint vær i morgen, for da skal jeg sitte på verandaen hele dagen. Det blir artig for meg. 

Nå skal jeg snart legge meg. Det blir veldig godt, det er fint å sove når man er trøtt. 

Det går heldigvis bra på Gimle skole, har jeg skjønt. Jeg tror ikke vi har nevnt denne nyheten i bloggen tidligere, men du kan lese om saken blant annet her.  

- Iselin

Vaske, vaske, vaske, vaske, vaske

I dag har vi vaska og bakt muffins i Dukkehjemmet.

 

God natt

Nekrolog over Gjedda

Gjedda sovnet stille inn i Dukkehjemmet 30.april 2011 fire og en halv måned gammel. Dermed har en høyt elsket fisk og samboer lagt ned sin vandringsstav og funnet sin siste hvile. 

Gjedda var en usedvanlig stor, flott, grå fisk med god matlyst. Hun klaget aldri på noe, hun bare koste seg og svømte rundt i fiskebollen. Gjedda bidro til å gjøre stemningen i Dukkehjemmet veldig god, og hun gjorde alle glade med de utstående og uttrykksløse øynene sine. 

Gjedda var en mester i svømming og spising. Hun elsket å spise av plantene i bollen, og hun bidro med en del forurensning. Rikart kommer likevel til å savne vennen sin, og han sørger nå. 

Gjedda hadde et særlig varmt hjerte for mat og kos. Hun nesten logret med halen hver gang vi snakket eller sang til henne. Gjedda kunne blitt kalt "Gledens mor". Og hun laget så fine lyder i bollen, vi hørte henne hver dag.

Gjedda gjorde en helt enestående innsats som fisk. Hun var fotogen og snill. Vi ble stadig mer glad i henne, og den gangen vi ble aller mest glade for å se henne, var etter at hun og Rikart hadde hatt en altfor lang juleferie på egen hånd. Gjedda var svært sterk. Likevel ble det for mye for henne nå da hun mot slutten trolig led av en alvorlig lungebetennelse som medførte dårlig matlyst. 

Gjedda etterlater seg altså Rikart og oss her i huset, i tillegg til fadder Magnus. Vi vil i denne sammenheng sende en takknemlig takk til Magnus som hele tiden hadde tro på Gjedda og våre evner til å ta vare på henne. Vi tror og håper at Gjedda hadde et godt liv til siste åndedrag. VI vil savne Gjedda. Og Gjedda, som vi sa til Reidun da hun var død: Du var en sølvfisk, men du var god som gull.

Vi vil gjerne avslutte nekrologen med sangen vi spilte i den tårevåte bisettelsen til Gjedda.

 

Og helt til slutt noen bilder fra seremonien:


Huff da...Takk for alt, Gjedda.Farvel...Der var det gjort.Minneveggen vår.

(PS: Lærte hvordan man skriver nekrolog ved å lese denne.)

Kamerater!

Siden det er så fint vær i Bergen om dagen, er det helt ypperlig å være ute! Sola steiker, og vi er glade for at vi har en veranda, som vi kan sole oss på.

I går satt vi lenge ute og leste og spilte UNO og Iselin klipte litt i et blad. Iselin og Sylvi-Ann har blitt ordentlig brune, men jeg har blitt litt rød. Sånn går det når man har rødt hår og lys hud. Vi gikk ned til Rema på Danmarksplass for å kjøpe pølser og engangsgrill. Vi tok det med ut i hagen. Det er flott å ha en stor hage, men vi skulle gjerne hatt en gressklipper, slik at vi kunne slippe å sitte på røtter og sånn. På kvelden var vi hos Marte, Vinnie, Dagny og katten. Det var hyggelig. Både Sylvi-Ann og jeg holdt Dagny. Det var stas.

I dag, kamerater, er det 1.mai - Arbeidernes internasjonale kampdag. Vi har i år som i fjor vært nede på Torgallmenningen og hørt på appellene. Først fikk vi med oss litt av konserten til Stig van Eijk. Skal si han har endra stil siden han var med på Melodi Grand Prix i 1999. Han og bandet spilte veldig fengende reggaemusikk! 

Etter konserten kjøpte vi oss is, pølse og llitt brus. Cola er godt på en dag som denne. Jens Stoltenberg skulle egentlig holde 1.mai-talen i år, men han har dessverre pådratt seg en bihulebetennelse. Harald Schelderup (AP) talte i stedet. I tillegg talte Ove Sverre Bjørdal fra Bergen SP og Oddny Miljeteig fra SV. Den siste talen likte vi veldig godt!

Stig van Eijk
 

Harald Schelderup
 

- Ingunn

hits