mai 2012

Lisbeth har bursdag!

Jeg glemte jo helt å nevne at Lisbeth, min vakre søster, fyller 20 år i dag! Dette må jo nevnes på bloggen. Lisbeth er ei jente med glimt i øyet, en skarp hjerne, et smil om munnen og styrke. Vi håper du får en forteffelig dag med nachos og kake (eller cake som Iselin liker å kalle det) og at det føles stort å bli tjue. 

Dette bildet av meg og lillesøs L ble tatt cirka en måned etter at jeg ble tjue.

 

We love you, Lisbeth! Have a nice birthday <3 This song is for you:

Og for våre norske lesere: Vi elsker deg, Lisbeth! Ha en fin bursdag <3 Denne sangen er til deg:

 

- Ingunn

Ferie

Endelig har alle tre fått sommerferie! I flere uker nå har vi sittet over bøkene, skrevet oppgaver og slitt for å bli ferdig med semesteret. Nå er vi alle i mål, eller i hvert fall nesten. Iselin har bare igjen å lage en plakat, eller poster som de kaller det på sykepleien, før hun kan kalle seg en ordentlig sykepleier... Litt teit.

<3 <3 <3 Bibbis <3 <3 <3

 

I går mens jeg satt og leste, fikk jeg en plutselig trang til å følge med på det som skjedde på operaen. Justin Bieber var jo i Oslo, og det var litt av et spetakkel. Mange føler at de må kritisere disse småjentene for å være helt hysteriske, men jeg skjønner dem faktisk ganske godt. Tenk hvis jeg hadde visst at Rune Rudberg eller Sputnik skulle komme til Bergen, for eksempel. Det hadde vært helt wild. Men uanz fant Bieber-boy til slutt veien til scena ved operaen og holdt litt av en konsert. Jeg trodde han kom til å kjøre playback hele konserten, men han begynte med playback etter andre låta. Sykt kult.

I dag har jeg slitt meg gjennom en eksamen i nordisk litteratur før 1900. Det gikk overraskende bra følte jeg, men jeg må selvfølgelig vente på resultatet før jeg jubler ordentlig. Det var både en god og dårlig opplevelse. God fordi jeg klarte å skrive såpass mye og dårlig fordi jeg er syk. Jeg ble nemlig syk på mandag, og sykdom passer seg dårlig rett før eksamen. Men snørr, vond hals og rød nese stoppa meg ikke, og etter at jeg tvang eksamensvakta som satt ved meg til å skaffe meg noe tevann i pausa si, følte jeg at jeg ble i litt bedre form. 

Nå er Iselin og jeg hjemme for å ordne oss til kvelden. Vi skal til Amund, som forøvrig driver og flytter, for å feire sommerferien. Det gleder vi oss til. Vi har også fått en ny leieboer i Dukkehjemmet. Hun skal bare bo her i sommer, men det blir hyggelig at Iselin får litt selskap. Dette er vår nye samboer:

Hun heter Sandra Rich og er Amund og Maria sitt barn. Amund og Maria har nå bestemt seg for å flytte fra hverandre, og stakkars Sandra må derfor ha litt pass mens de flytter på seg. Amund har overtatt foreldreansvaret, og Sandra skal flytte inn hos han til høsten. Han er flink til å stelle med Sandra. Vi adopterte henne bort rett etter juletider, og se som hun har vokst! Hun blomstrer skikkelig og har så mange knopper som jeg aldri har sett før.

GOD SOMMER!

 

- Ingunn

Et flott dikt i eksamenstider

Dette diktet av Sylvi-Ann la vi ut i fjor. Men en god ting kan ikke gjentas for ofte! Vi håper du koser deg selv om livet er hardt, kjære leser!

 

I disse tider er det ikke lett

Man føler seg sliten, og akk, så trett

Med eksamen og oppgaver dagen lang

Skulle vi ønske vi var små og kunne sitte i et fang

 

I mai har alle studenter det slik

Man får lyst til å bade og være rik

Skulle ønske jeg var smart og ikke så lei

Men selvsagt vil studiene være bra for meg

 

Vi må gjøre vårt beste i tiden som kommer

For da kan vi snart nyte sol og sommer

Med god samvittighet, glede og gøy

Etter strålende innsats og en karakter som ble høy

 

Vi tenkte å gi noen gode råd

For å gjøre det bra og kose oss nå

Selv om vi har så mye å gjøre

Kan vi bruke sansene, spise og høre

 

Vi kan leve selv om vi leser masse

Vi kan leke og kose oss med sisten og kasse

Vi kan spise middag og dessert hver dag

Vi kan være sammen og være på lag

 

Tenk på alt vi kan gjøre snart

Det er jo sommer, det er helt bart

Vi kan gjøre mye allerede nå

Men vi kan tenke framover med glede og

 

Vi kan grille og synge og danse og le

Vi kan sykle, hoppe, gå tur et sted

Alt dette kan vi gjøre hvis vi først av alt

Skriver litt oppgave og leser normalt

 

Vi kan rekke alt hvis vi bare vil

Vi kan ha det gøy og få alt til

Vi kan også slite og streve vanvittig

Og se tilbake på sommeren niognitti

 

Så husk det blir uansett bra til slutt

For hver eneste jente, mann og gutt

Hvis du føler at alt går skeis og dårlig

Kan du huske det skjer to ganger årlig

 

Og husk å holde sammen i alle tider

Så kommer vi gjennom alle sider

Dette diktet hadde mange gode tips

Vi sier bare kom igjen, og vips!

Kor er alle heltar hen?

Den største helten var på Kvarteret i går. Sylvi-Ann, Ina, Håvard, Christoffer og jeg var på konsert med Jan Eggum og koste oss skikkelig! Han er kjempeflink og har veldig gode tekster. Når vi har vært på konsert på Kvarteret tidligere, har det ofte vært veldig dårlig lyd, men i går fikk vi med oss hvert eneste ord. Det var så flott!

Bildet er henta her.


- Ingunn

26.05.2012

Pust inn

Pust ut

Gjenta 6 millioner ganger

- Dag Evjenth

Du er flott

You're awesome !

Fint bilde med fint budskap hentet fra whosawesome.com.

Fokus.

Tumblr_lf8rgvs3vp1qaxlrso1_500_large

Bilde fra weheartit.

Dagens ord 20. mai

Kjenner du varmen fra sola

som lokker fram vårblomstene?

Hører du fuglene synger

om livets vakre, skjøre lek?

 

Kjære leser. Kjenner du varmen fra sola nå i stressende tider? Hører du fuglene? Lever du livet? Gjør det!

Tumblr_llljhzr4yi1qaobbko1_500_large

Bilde fra weheartit.

GRATULERER MED DAGEN!Å tillate seg å vere svak, gjev styrke

I overskrifta kan de lese ordet for dagen i dag. Eg tenkte at sidan eg var så godt i gang med å blogge i dag, kunne eg likså gjerne skrive eit nytt innlegg. Denne gongen prøver eg meg på nynorsk. Eg blir sjølvsagt svært takksam viss nokon kan opplyse meg om eventuelle feil i språk eller innhald i innlegget mitt. 

Dette var ordet for dagen den 14. mai. Eg synest det var ei fin påminning til oss alle, sjølv om vi allereie har kome til den 16. 

Eg har laga gulrotsuppe til middag i dag. Eg har lagt ut ei slags oppskrift på det før, men eg tenkte eg kunne gå raskt gjennom ingrediensane:

 • litt olje
 • gulrøter (eg brukte ein heil pose med First Price)
 • lauk (eg brukte to)
 • vatn
 • litt matfløyte
 • 2 buljongterningar
 • kvitlauk
 • smak til med sukker, kvitvinseddik, salt, pepar

Eg varma den hakka lauken i litt olje, kutta gulrøter og hadde dei i kjelen. Deretter blanda eg i ca. ein liter med vatn og to buljongterningar og kokte dette til gulrøtene var møre. Her må eg tilføye noko viktig: Mos suppa med til dømes ein stavmiksar. (Takk for kommentar, Marit!) Smak til med litt matfløyte, eit par fedd kvitlauk og eventuelt litt sukker, kvitvinseddik, salt og pepar. 

Suppa vart riktig så god, og vi vart mette. Eg serverte ho i følgje med Crème Fraîche og varme rundstykke med smør. 

Gulrot frå her

- Iselin

Bacheloroppgave

Jeg tenkte jeg skulle oppdatere dere kjære, kjære lesere litt på hva som skjer i livet mitt. 

Jeg hadde eksamen på fredag, og det gikk greit. Nå har jeg igjen å skrive bacheloroppgaven ferdig og lage en poster før jeg er ferdig på sykepleiestudiet. Disse tre årene har gått utrolig fort. 

Dette bildet (fra her) sier mer enn tusen ord, med tanke på forholdet vi har fått til bacheloroppgaven vår. Eller?

Martha og jeg skriver om sykepleie til pasienter som har kols og angst. Det er et viktig tema, og det er spennende å jobbe med på mange måter. Vi skulle selvfølgelig ønske at vi hadde blitt ferdige med oppgaven fram til nå, men det gjenstår en god del som vi må bli ferdige med på forholdsvis kort tid. Det er viktig å legge litt press på seg selv. 

Noen ganger kan man kanskje føle seg litt sliten og lei når man skriver: 

Men vi kan ikke tillate oss å være der helt enda (fra her).

I morgen tar vi oss en velfortjent fridag med bare kos. 

Ha en fin 16.mai-kveld! 

- Iselin 

Forberedelser til den store dagen

I morgen er det 17. mai, Norges nasjonaldag. Denne dagen markerer vi fordi vi fikk vår egen grunnlov i 1814 og fordi Stavanger Turnlag ble stifta i 1861. Denne dagen er kanskje vår favorittdag. Alle er i godt humør, og alle er pynta og fine. Det er fint å feire Norge med alle slags flagg og se at alle vi som bor i Norge er ett stort fellesskap. 

Det er nødvendig med litt forberedelser til en slik feiring. Det er nemlig vanlig å ha på seg bunad (hvis man har en), og bunadssølvet må pusses. Vi har vært hos gullsmeden i dag og kjøpt sølvpuss, og jeg har pussa både belte, sølja og øredobbene mine. Nå er Sylvi-Ann i gang med sine foreberedelser. Hun har i tillegg til pussing av sølv kjøpt seg nye bunadssko som må gås inn før den store dagen og hun har tatt på seg en ansiktsmaske før photoshooten.

Er det noe du har glemt til 17. mai? Her kommer en liten huskeliste:

 • Strømpebukse
 • Stryke bunadsskjorte
 • Svart paraply
 • Middag (butikkene er stengt den 17.)
 • Sprudlevin til 17. mai-frokosten
 • Gnagsårplaster
 • Øve på sangene man synger
 • Oppdatere seg på 17.mai-programmet
 • Ta ansiktsmaske

 

GOD 17. MAI! 

- Ingunn

15. mai

I dag feirer vi Hallvard og Halvor. De har nemlig navnedag i dag. Hurra for alle som har disse flotte navnene! Vi skåler i fruktbrus for dere.

Bildet er henta herfra.

 

Dette er en flott dato på andre måter også. Det er nemlig 201 år siden Paraguay ble selvstendig fra Spania og 72 år siden McDonald's åpna sin første restaurant i California. I samme år som åpninga av Mc'ern ble også de første nylonstrømpene solgt i USA. Det er også FNs internasjonale familiedag i dag, og vi har markert dette med en ordentlig familiemiddag. Jeg har laget kremet pasta med pølser og aspargesbønner til middag, og det ble ganske så godt faktisk. Kanskje du skal kose deg med dette til middag i morgen?

Ha en flott tirsdagskveld videre!


- Ingunn

Blir dette årets sommerlåt?

Vi så på Gullruten på lørdag, og bandet som åpna showet var helt fantastiske etter min mening. Det var et helt annerledes band med kule rytmer og fengende musikk. Disaster in the Universe er "en vill blanding av alternativ rock, elektronika, psykedelia, afrikanske rytmer, tropiske elementer og alt annet som føles naturlig". De har vært ukas Urørt nå, tror jeg, og jeg håper at suksessen bare fortsetter fra her. Jeg vil gjerne høre mer. Forresten er trommeslageren fra Lillehammer, og det gjør jo det hele enda kulere.

Bildet er henta her.

 

Sangen jeg har lagt til under her handler rett og slett om å ønske å være på ei strand. Og det kunne jeg så absolutt tenke meg akkurat nå. 

 Strand

 

 

- Ingunn

Om piggsvinet

I dag leser jeg om piggsvinet. Det syns Ingunn var en god idé siden jeg skrev om grisen i går, og den er jo også et svin, slik som piggsvinet. Dette blogginnlegget vil ta for seg ulikheter og forskjeller mellom grisen og piggsvinet, altså vil det inneholde et sammenlignende perspektiv.

Mens grisen er alteter, er piggsvinet bare insekteter. Jeg har aldri spist et insekt, så akkurat i matveien ligner jeg mer på en gris. Har noen av leserne våre spist insekter? 

Både grisen og piggsvinet er veldig søte. Dere så vel bildet av grisen i går. Her er et bilde av pen pynt vi har fått av mor. Det er ett stort og ett lite piggsvin inni et blad. 

Det er ikke bare utseendet som gjør at piggsvin er veldig søte. Hvis piggsvin blir redde, ruller de seg sammen til en ball for å beskytte seg! Det synes jeg er veldig veldig søtt. Og lurt at de er sånn! Av og til skulle jo vi også ønske at vi kunne gjøre det, rulle oss sammen til en piggete ball så ingen kunne gjøre oss noe. Piggsvinet har mange beskyttende pigger, faktisk 5-7000.

 

Akkurat som grisen kan piggsvinene bli ganske tamme, slik at man kan mate dem hjemme ved huset sitt. Men du, husk at hvis du skal mate piggsvin, må du ikke gi dem melk! For det tåler de ikke. Hvis de får mye melk, kan de bli veldig syke og dø. Vi kan heller gi dem vann, kattemat og hundemat.

 

Grisen har jo både positive og negative uttrykk knyttet til seg, og også piggsvinet kan man si positive og negative ting om. Jeg synes jo piggsvin bare er veldig søte. Men forresten også litt ekle, for de ligner jo litt på mus. Noen steder er faktisk piggsvinet regnet som et skadedyr. Mens andre steder er det truet. 

 

Jeg tror grisen bruker mye tid på å spise, og det gjør piggsvinet også, det "tilbringer mye av sin tid med å fortære insekter". 

 

Gjennomgangen min av Wikipedia-artikkelen om piggsvinet har også lært meg at det heter piggsvin og ikke pinnsvin, siden det er pigger som er på ryggen, og ikke pinner. Det blir jo ikke helt det samme å beskytte seg med pinner som med pigger, det kan jeg være enig i. Men det er lettere å uttale pinnsvin enn piggsvin.

 

Her er et par bilder av de søte dyrene:

    

Funnet her og her.

Også tenkte jeg å finne et dikt om et piggsvin, for noen må jo ha skrevet noe fint om dem, om at de ruller seg sammen som en ball og sånn? Så da fant jeg dette av Inger Hagerup her:

Å stritte er pinnsvinets kjente trekk
så liten og svak som den er.
Den løfter en nålepute av skrekk
for ingen skal komme den nær.

 

Bare pigger og trassig pust.
Men likevel dyrker den freden.
Da legger den ned sin strie bust
og håper at ingen kan se den.

Også har vi jo vår kjære Alf Prøysen sin sang, Bolla Pinnsvin. Jeg fant den ikke på Youtube, men fant teksten her, så dere får heller ta fram gitaren og synge den selv. 

Når sola stiger rund og gul og farger åsens topp,
vet alle dyr i skoge at nå skal de snart stå opp.
Og fuglene de starter med sitt vekkerklokkekor,
da rasler det i grøfta der hvor bregneløvet gror. 
For nå skal Bolla Pinnsvin gå til skolen.

Det første Bolla Pinnsvin gjør, det er å hente vann.
Hun vasker fjes og labbene så godt hun bare kan,
og mamma børster piggene som stritter rundt omkring,
og selv om mamma lugger gjør det ingen verdens ting,
for nå skal Bolla Pinnsvin gå til skolen.

Og mamma smører niste, kan du gjette hva det er?
Jo, åtte stykker museflesk og fire bringebær,
og så en liten melkeskvett, og da blir Bolla gla'
for pinnsvinfar har sagt at den får ingen lov å ta,
for den skal Bolla Pinnsvin ha på skolen.

Og så er Bolla ferdigkledd, og så kan Bolla gå,
hun tusler over tunet under blåbærlyng og strå,
langs hekken borti bakken rundt et digert furutre,
hun tenker litt på mamman sin men kjabber trutt avsted,
for nå skal Bolla Pinnsvin gå til skolen.

I skogen er en furulund med fire stubber på,
og det er dyreskolen, dit skal Bolla Pinnsvin gå
På skolen er det moro, der er mange barn i lag,
hun krabber opp på stubben sin og grynter blidt goddag.
Og så er Bolla Pinnsvin nådd til skolen.

 

Nytt design

Vi har i kveld jobba med å rydde litt opp på bloggen. Vi har derfor endra en god del, og vi håper du også liker det nye designet. Det er mulig vi gjør noen flere endringer etter hvert, men slik vil det være enn så lenge. Som du kanskje legger merke til, mangler kategoriboksene under bildet øverst, men kategoriene kan du enkelt finne på høyre side av bloggen.

Vi benytter også anledningen til å oppfordre alle som følger bloggen vår om å følge gruppa vår på Facebook. Det er ganske enkelt! Bare trykk "liker" under profilbeskrivelsen på høyre side.

Backstreet's back alright!

I kveld er det Backstreet Boys-konsert i Oslo Spektrum. Da jeg var liten, var Backstreet Boys virkelig noe av det kuleste jeg visst, og det hadde vært helt supert å kunne være i Oslo i kveld. Men jeg er dessverre "stuck" her i Bergen i det fæle regnværet og må derfor nøye meg med å se på musikkvideoer på Youtube. Slik så Brian, Nick, Kevin, Howie og AJ ut på 90-tallet:

Bildet er henta her.

Og slik tror jeg de ser ut nå:

 

Et lite stilskifte kan man trygt si. Og dessuten mangler Kevin. Hvor har det blitt av han?

Her er det en video som dere andre som heller ikke er på konsert i kveld, kan kose dere med:

 

 

- Ingunn

Om grisen

Ingunn godtar ikke at jeg ikke har noen ord igjen, så hun oppfordret meg til å lese litt, for ifølge henne får man flere ord hvis man leser om noe man ikke tror man bryr seg om. Og det første jeg skal lese og skrive om, er grisen. 

Det er faktisk veldig mye spennende å si om grisen. Her følger en kjapp gjennomgang av hva Wikipedia har å si om grisen.

Grisen er en underart av villsvin. Jeg trodde villsvin liksom var noe annet enn gris, men tydeligvis er gris en type villsvin. Grisen er gammel, kanskje 11000 år gammel, og den kommer fra Kina.

Trynet til grisen er sånn som det er, for at den skal kunne rote fint i jorda. Det er litt fint, vi er nok slik som vi er, fordi vi skal passe til å gjøre det vi skal gjøre. Så hvis et menneske har litt tryne som en gris, kan jo det hende at det er fordi det er meningen at det også skal rote litt i jorda.

Grisen er alteter. Det er noen mennesker også, og jeg er nesten det. Men ikke helt da, for jeg liker ikke kokos, og ikke så godt ananas og mais i mat.

Jeg visste ikke forskjellen på råne og galte, men det var ikke så vanskelig: En råne er ukastrert, mens en galte er kastrert!

Det finnes visst mange uttrykk med gris i. Noen synes griser er litt ekle, og hvis man kaller noen "din gris", betyr det at vi syns de er ekle. Men vi har jo svinedyrt, griseheldig og kjælegris også. Og griser er jo utrolig søte. 

Griser kan man ha som kjæledyr, og man kan kose med og dressere en gris akkurat som en hund. 

Ja, også hoppa jeg visst over alt som hadde med gris og mat å gjøre, for det trenger vi ikke å tenke på i dag! 

Tenk å ha en liten kjælegris. Bilde herfra.

Om været

Når jeg skriver oppgave, bruker jeg opp alle ordene jeg har. Jeg finner også ut at jeg mangler veldig mange ord. Så når jeg blir tvunget til å blogge nå, har jeg ingen ord. Og ingen tanker heller. Språk og tanke henger jo sammen (jf. Vygotsky, 19pilogbue), språk er tanke og tanke er språk. Eller noe. Så det betyr at jeg egentlig ikke har noe å blogge om. Men så er det slik at når man ikke har noe å snakke om, pleier man jo å snakke om været. Så det kan jeg også gjøre! Været kan man snakke masse om. Men egentlig har jeg ikke så mye mer å si enn at det regner. Slik som det ofte gjør i Bergen. Jaa, så jeg kan legge ved denne sangen, for den passa godt nå når høsten har kommet. 

Fant ingen andre versjoner av sangen, men denne var jo super! Kos deg med denne mens vi venter på neste sommer.

Dagens ord

 

Gullruten

Ei uke er snart over, og vi er fornøyde med innsatsen vår denne uka. Jeg har brukt dagene mine på å lese, Iselin har lest til eksamen som hun hadde i går (den gikk bra), og Sylvi-Ann har levert ei oppgave. Derfor skal vi i dag feire oss selv. Vi skal ut på byen i håp om å treffe på noen kjendiser som er på Gullruten i Bergen i kveld. Kanskje vi er så heldige å få møte dansebandet Bjarne Roars:

Eller Hank von Helteve:

 

- Ingunn

En sang fra "gamledager"

I det siste har jeg hørt på en del musikk som jeg hørte på da jeg var mindre. Det er ganske underholdende å høre på musikken du hadde på McMusic 2-6 og i tillegg finne ut at noe av det fortsatt er ganske kult. Da jeg var liten pleide jeg å stå opp grytidlig for å se på MTV. I gamledager sendte de nemlig musikk på MTV, og jeg elska det. Her er én av sangene det var veldig fint å høre igjen (jeg likte ikke musikkvideoen så godt da jeg var liten, for folka i den ser litt ekle ut):

 

 

Dette kan forresten wikipedia fortelle om Manic Street Preachers:

Manci Street Preachers (Manics) er et walisisk rockeband. De debuterte med albumet Generation Terrorists i 1992. 1. februar 1995 forsvant låtskriver og andregitarist Richey James Edwards. Han er ikke blitt sett siden. De to albumene som fulgte etter forsvinningen, Everything Must Go (1996) og This Is My Truth Tell Me Yours (1998), er de mest populære albumene de hittil har gitt ut. Sistnevnte hadde også hitsingelen "If You Tolerate This Your Children Will Be Next", en sang om Den spanske borgerkrigen. I 2001 ble Manics det første vestlige rockeband som spilte på Cuba. Fidel Castro var til stede, og sa etter konserten at den hadde vært "louder than war".

Bildet er henta her.

 

- Ingunn (Jøss, skrifta ble plutselig liten...)

Snapshots

Hei!

Tenkte å legge ut noen pene bilder fra den siste tiden. 

Fra 1. mai. Nydelig vær og masse folk i Nygårdsparken!Ingunn-Mor og Ingunn. Vakre jenter!


Meg, Karoline og Ingunn på Lille.Ingunn og blomsten.

 

Ha en fortsatt fin kveld. Jeg skal straks på butikken og handle inn noe godt til eksamen. 

- Iselin

Gode tips til effektiv eksamenslesing

Siden jeg innehar de fleste gode studieteknikker, tenkte jeg at jeg skulle dele dem med dere. Vi har merket oss at vi har hatt en god del lesere de siste dagene. Først tenkte jeg kanskje at det var den nydelige risottoen som tiltrakk seg så mange nysgjerrige, men så fant jeg ut at det selvfølgelig måtte være alle de dramatiske sakene fra gd.no. 

Eller kan det være at det er så mange som trenger litt avkobling fra lesing og oppgaveskriving?

 • Lukk facebook og andre mer eller mindre interessante internettsider! 
 • Prøv å sette deg inn i det du leser, og tenk at det er interessant.
 • Spis regelmessig og drikk mye vann. 
 • Reis deg opp fra stolen/sofaen/senga ca. en gang i timen. Ta en liten pause og gjør noe kreativt! 
 • Ikke rot bort tankene dine på andre ting enn det du skal fokusere på. Fokuser!
 • Utsett rydding, vasking og klesvask til etter eksamenslesingen. 
 • Innstillingen har mye å si. Tenk at dette er viktig og at du kommer til å få en behagelig eksamensdag hvis du har lest skikkelig.

Selve eksamensdagen er viktigst! Da er du nødt til å gå inn i rommet og forestille deg at du er best. Jeg pleier å se for meg at jeg har en unik evne til å huske alle ordene jeg har lest de siste dagene og prøver å se for meg hodet mitt som et stort arkiv med masse skuffer. I skuffene har jeg alt jeg trenger for å levere en god besvarelse. 

Bilde fra artige.no

Det er tross alt lov med noen avbrekk. Jeg har blant annet oppdatert meg på artige.no

 

Bilde fra artige.no

Jeg har også hatt velfortjente avkoblingsstunder med blant annet Paradise Hotel.

Nå skal jeg tilbake til lesingen. Jeg setter meg så grundig jeg kan inn i angst, depresjon, psykose, personlighetsforstyrrelser og andre lystige fenomener. I morgen har jeg min siste eksamen på sykepleiestudiet, så jeg gleder meg noe voldsomt til å bli ferdig med den. 

Ønsker alle stressa lesere lykke til! Vi kommer oss gjennom det. 

Klem fra Iselin

Drama i Gudbrandsdalen

Det er helt tydelig mye som skjer i Gudbrandsdalen om dagen. Vi er til stadighet inne og sjekker gd.no (hjemmesidene til vår lokalavis hjemme på Lillehammer) for å se om det har skjedd noe nytt og spennende. Og i dag skal jeg si det har hopet seg opp med gode nyhetssaker. I dette innlegget skal jeg presentere noen av de viktigste hendelsene fra de siste dagene.

 

Militær kikkert stjålet

GD kunne i dag melde at en kostbar militær kikkert har blitt stjålet fra vaktbua på Hjerkinn. Politibetjenten er ikke helt sikker på når innbruddet skjedde, men det kan ha vært natt til mandag eller mandag på dagen. Journalisten kan også melde at det har vært et hytteinnbrudd på Dovrefjell og at noen fine dodører på en rasteplass har blitt ødelagt. 

Militær kikkert

 

Havna i grøfta

Et rådyr ble påkjørt i Sør-Fron cirka klokka 01.00 natt til tirsdag. Rådyret havna i grøfta etter krasjet og levde fortsatt. Viltnemnda ble derfor kontakta. Det var en personbil som kjørte på stakkaren, og vi håper at reparasjonen av skadene på bilen ikke blir rådyr... Hehehehehe!

Illustrasjonsfoto

 

Røyskatthærverk

En røyskatt gikk berserk i Forsvarets hytte på Snøhetta. Røyskatter er lure og artige dyr, og røyskatten hadde virkelig rasert sengene der inne. Han hadde heldigvis ikke ødelagt noen ledninger eller lignende, men den hadde grisa til noe sengetøy. "Alt må ut, forteller mannskapene som har tilsynet med hytta 2.286 meter over havet".

Røyskattunge observert på hytta vår i sommer. Søt, ikke sant?

 

Diesel her, diesel der, diesel over alt!

Et dieselfat falt av en traktorhenger på Otta på søndag. Dette førte til at 200-300 liter diesel lå og fløt i ei rundkjøring. Brannvesenet gjorde en super jobb og klarte å få opp det meste av dieselen. 

Jeg tror ikke det var denne traktoren det gjaldt, men dette er en traktor.

 

Er du interessert i å lese flere spennende nyheter fra Gudbrandsdalen? Gå inn på gd.no, da vel!

- Ingunn

Risotto

Jeg er jo veldig glad i å lage mat, og her lager jeg risotto. Jeg skal prøve å huske hvordan jeg gjorde det, men det begynner å bli en stund siden. I det siste har vi prøvd å være flinke til å bruke det vi har stående i mathylla vår, og der stod det blant annet risottoris.

Du trenger

 • risottoris, ca. 250 gram
 • sopp
 • pølse, vi brukte sånn tjukk kyllingpølse
 • melk
 • buljongterning rørt ut i kokende vann
 • løk
 • hvitvinseddik
 • smør
 • vårløk

Hakk løk, sopp og pølse. Ha litt olje i en panne eller kjele. Putt i løken og la den bli varm og fin. Rør inn risen og la kornene bli blanke. Hell på litt hvitvinseddik eller hvitvin og hell på vann med buljong så det dekker risen. La det koke inn og hell på litt og litt mer så risen blir myk, ca. 20 minutter. Putt i soppen på et tidspunkt og så pølse så den blir varm. Og litt smør. Ha oppi hakka vårløk, det smaker godt. Til slutt rørte jeg i litt melk. 

Jeg serverte denne nydelige retten i følge med revet gulrot med sitron på. Det ble veldig godt og kan absolutt anbefales. 

I kveld har vi kost oss med Paradise og ellers vært mer eller mindre flittige alle tre. Nå er det vel snart natt, det er i alle fall mørkt ute. 

- Iselin

Hva kan man gjøre i Bergen?

Vi får besøk av mor og tante i morgen, og vi gleder oss veldig til å få gjester! Det er lenge siden vi har hatt gjester, og derfor må vi finne ut hva vi skal ta dem med på. Vi vet ikke helt enda om det blir fint vær, men vi håper det blir strålende sol. Bergen er vakrest i solskinn. Akkurat nå ser det slik ut på yr.no:

 

Så hva skal vi så ta med gjestene våre på? Hva bør de se? Her er noen forslag.

 

Akvariet

På Akvariet kan man bevege seg både innendørs og utendørs, og man kan se på fisker, pingviner, seler, krokodiller og flere fisker. Vi var der med Lisbeth og Vera for to år siden. Her hilser Vera på en sjøstjerne:
Hvis man ikke får nok av fisk og sjødyr, kan man jo også besøke Fisketorget:


Mens man først er i de trakter, kan man like gjerne tusle ned til Bryggen - et flott område der de selger altfor dyr øl og altfor stusslig fiskesuppe. Her koser Iselin seg med svele:


Man kan også gå en tur opp på Fløyen for å se på utsikten og besøke trollene der oppe. Kanskje er man heldig og ser noen dyr.Ulriken er også et flott sted å besøke hvis man liker fjell. Jeg har vært der oppe én gang.

Ellers kan man ta Bybanen et stykke vekk fra sentrum for å besøke Troldhaugen - Edvard Griegs hjem:

 

 Har noen av leserne våre forslag til hvilke andre ting vi kan gjøre mens vi har besøk?

- Ingunn

 

Kom, mai, du skjønne, milde!

Vi har hatt sol i Bergen flere dager nå, og vi elsker det! 

I dag er dagens ord dette: 

Fine ord, husk på det! Vi har oppsøkt grønne enger og vann til å hvile ved (i nydelig sol) og bord som er dekket (på Cafe Opera og Friday's) siden sist. Så nå har vi samlet litt krefter til eksamens-/oppgavestresset som nærmer seg mer og mer. Men vi har også vært på skolen og jobbet, for det gjelder å balansere samlingen av krefter og bruken av krefter. Blant annet var Ina, Ingunn, Amund og jeg på et kollokvierom her om dagen. Da var stemningen slik: 

 Og slik:

Etter hvert koste vi oss skikkelig:

 

Vi har også vært en tur på byen og kost oss. Ingunn er alltid tidlig ute. 

Det regna denne dagen, men det gjør ingenting, for da bruker vi bare paraply! 


Topp stemning på Kaos. 

 

En annen dag hadde vi Mari og Randi på spillkveld:

Men vi har også vært ute på tur. Her er fra en stund siden: 

Randi-sol                                     Tøffe Amund                     Jeg fant en regnbue i fossen

Og vi har altså kost oss sånn i sola. Vi var på piknik ved Bergenhus festning og tok med rundstykker, masse godt pålegg, juice, brus, frukt, quiz og særdeles godt humør:


Gode, glade venner.

Og 1. mai gikk vi altså i tog og hørte på Jens.

Ingunn og Iselin fikk seg smoothie. Og vi gikk med "la asylbarna bli"-plakater (eller "la Sylvi-Ann bli" som vi trodde det var) bak banneret med "likelønn nå!".

Etter at vi hadde hørt på Jens, gikk vi i Nygårdsparken for å grille. Her er det et lite knippe bilder:


Vi var Randi, Øystein, Iselin, Anna, Ingunn, Håvard, Amund, Ina, Mathias, Kristian, Torgeir og jeg. Vi koste oss med pølser, hamburgere, potetsalat, brød, potetgull, brus, vann, ketsjup, sennep, bortsett fra Amund og Ina som ikke fikk tak i pølser og heller valgte å kjøpe seg en Nutrilett. Godt valg, syns vi! 

 (Hentet her.)

Vi spilte kubb, jentene mot guttene, og vi jentene kom på 2.plass.  

Fin stil på jentene! 

Mens guttene ble veldig distraherte av fotograferingen og bomma med alle sine! 

Men - guttene vant altså: Takk for kampen! Vi slår dere neste gang. 


Dette var en oppsummering av de viktigste begivenhetene de siste dagene, og vi håper på enda flere gode dager framover.
Og vi håper du har det bra, kjære leser! Vi elsker deg! 

Test


Jeg jubler over at vi endelig klarte å laste opp bilder på bloggen, og jeg kan nå informere om at bloggen en oppe og går igjen! Hurra!

- Børre

1. mai

I dag har vi vært på 1. mai-feiring her i Bergen. Det var strålende sol, og mange folk ute i gatene. Vi hadde veldig lyst til å høre Jens Stoltenberg holde tale på Torgallmenningen, og vi ville også gå i tog. Det ble til at vi hørte på Jens Stoltenberg, men gikk ikke så mye i tog. Det frista mye mer å grille i Nygårdsparken. (Her hadde jeg egentlig tenkt å legge ut noen bilder fra dagen, men opplastningsfunksjonen her inne funker ikke).

Da får vi heller klare oss med denne flotte sangen:

- Ingunn
hits