juni 2011

Rikart og Margot har vandret til de evige fiskevann

RIP Rikart og Svein Margot Ruth Ibsen. Som dere sikkert skjønner, klarte ikke Rikart å fordøye den nydelige venninnen sin uten videre komplikasjoner.

Snille tante Randi ble nok ganske sjokkert, stakkars. På facebook har hun lagt ut en siste hilsen til de søte små, og det er en vakker sang som beskriver en opplevelse lignende den Randi har hatt. Vi velger å dele den med dere, selv om vi ikke legger så mye som en brøkdel av skylden på tante. 

Her er sangen, jeg anbefaler dere alle å høre på den - gjerne flere ganger.

Det å passe andres kjæledyr
det kan sette vennskap over styr,
men det er alltid vrient å si nei og komme unna.
Jeg syns det var en overkommelig risk
herregud, vi snakker om to fisk,
de skulle verken luftes eller gres, så jeg sa ja

Nå svømmer det to gullfisk på ryggen,
jeg burde satt akvariet i skyggen.
Nå har jeg to små liv på min samvittighet,
et gammelt vennskap står i fare,
det er mer enn jeg kan klare.

Bob-bob-daddy-daddy-bob-bob-zoo, jeg er en morder:
Bob-bob-daddy-daddy-bob-bob-zoo, la meg få min straff.
Jeg bomma stygt på min sommerjobb da jeg tok livet av Odd og Bob,
to slørhaler har vandret til de evige fiskevann
og jeg ligger syltynt an.

Pr. i dag står bollen trist og tom, og det lukter råttent i alle rom
selv om Odd og Bob har fått sitt siste hvilested.
Med en ganske enkel seremoni ble de begravd i søplekassa mi,
men en eim av død og gamle alger henger ved.

På lørdag kommer eieren, hva i himmelens navn skal jeg si?
- at Odd og Bob elt plutselig dro på feriekoloni?
- at de rømte i en regnskur?
- at de sprengte seg gjennom en vegg?
- at de dro for å treffe noen damer på et fiskeoppdrettsanlegg?

Vi ønsker også, igjen, å dele denne vakre sangen med dere:

Takk for alt. Og tusen hjertelig takk for at du har stått på så fint for oss, tante Randi! Hva skulle vi gjort uten venner som deg? :o)

I morgen tar vi oss en liten ferie! Vi kommer tilbake.

Drama i Bordellet

I sommer hadde vi avtalt med Tante Randi i Bergen at hun skulle passe på Rikart og Svein Margot Ruth. I dag hadde Randi tatt seg turen opp til Bordellet for å mate dem og se hvordan det sto til med våre to små. Da hun putta oppi maten, så hun at det bare var en fisk i akvariet...

...og Rikart var kjempestor og lå på bunnen av akvariet og pusta såvidt. Det viser seg altså at Rikart har spist opp Svein Margot Ruth!

Vi reagerte litt som dette:


Altså, når man får en sånn beskjed, vet man ikke om man skal gråte eller le. Nå må vi bare vente i spenning og se om Rikart overlever og klarer å fordøye Svein Margot Ruth. Og hvis Rikart dør, kanskje Svein Margot Ruth fortsatt lever inni magen til Rikart og klarer å smyge seg ut når han er død.

Aller helst håper vi at begge overlever, og at Rikart bare leker litt med Svein Margot Ruth. Uansett - vi takker Tante Randi for innsatsen. Det er ikke din feil! Du har vært en flink fiskepasser og du skal få passe de neste fiskene vi får oss også! :) 

En liten oppdatering

Hei, alle sammen!

Vi beklager at vi ikke har vært så aktive på bloggen i det siste. Vi har nemlig hatt litt av hvert å drive med, (jobb og skole og sånn) og da går bloggen litt i glemmeboka, dessverre. Men her kommer det altså en liten oppdatering!

Det er sommerferie, og det er godt. Som dere sikkert har fått med dere på nyhetene, har det vært flom i Gudbrandsdalen. Det har vært verst i Kvam, Otta og i Nord-Fron, men vi har merka den vi også. Mjøsa har vært utrolig stor, og mange veier har vært stengt oppover dalen. Det er både skummelt og litt spennende med slike naturgreier. Mange har mista husene og veiene sine, og vi synes det er trist. Statsminister Jens Stoltenberg og han Knut Storberget har vært på besøk oppi dalen. Det har også kong Harald.

Bildet er henta her.

Det har vært ganske stygt vær en stund nå. Det har regna hver dag, og det er ganske stusslig når det er sommerferie. Men i dag har det vært nydelig vær, og sola har vært framme hele dagen. Lisbeth, Iselin og jeg har vært en tur i byen. Det er flott å gå en tur i Storgata når det er fint vær. Storgata på Lillehammer ligger veldig bra an i kåringen av Norges fineste gågate. Det har jeg lest et sted, men kan ikke huske hvor. Uansett, vi gikk litt i butikker og så på ting vi ikke har råd til å kjøpe, og så satte vi oss på Opus. Jeg fikk brus av Iselin, og de to andre spiste BBQ toast. Vi satt i sola, så jeg har blitt litt rød på armene. Sånn kan det gå.

En solbrent kvinne. Dette er ikke meg!

Etter byturen dro vi hjem til oss for å spille Ligretto og sole oss på verandaen. Det var hyggelig!

Sylvi-Ann er på konfirmantleir i Hurdal. Håper hun har det bra. 

På lørdag drar vi på ferie til Kragerø og til Mandal! Det gleder vi oss veldig mye til, så mye at vi ikke tenker på særlig andre ting. Iselin og jeg skal plukke opp Sylvi-Ann i Hurdal på lørdag og kjøre ned til Kragerø. Der skal vi på besøk til Magnus sammen med mange som vi kjenner fra Bergen. På søndag drar vi videre til Mandal. HURRA!

- Ingunn

Caffe Latte Cupcakes

Jeg er hjemme hos min kjære mor nå, og i dag har hun bakt kjempegode cupcakes! Jeg likte de så godt at jeg synes de fortjener et innlegg her på bloggen. Oppskrifta er henta her.

Dette trenger du for å lage Caffe Latte Cupcakes med Cream Cheese Frosting:
7 store cupcakes:
2 store egg
150 g sukker
100 g smør
50 g creme fraiche
1,5 dl melk
1 ss espresso (kan erstattes med vanlig pulverkaffe)
2 ss Baileys (kan sløyfes)
2 ts kanel
2 ts bakepulver
200 g hvetemel

Frosting:
100 g smør
200 g kremost
300 g melis

Pynt:
Mokkabønner, kaffebønner eller melkesjokoladelinser
Kaneldryss
Slik går du fram:
Pisk egg og sukker tykt og fyldig. Smelt smøret og bland sammen med creme fraiche og melk. Rør i pulverkaffen, Baileys og kanel. Sikt mel og bakepulver og vend i til slutt.

Sett papirformer i muffinsbrett og fyll formene 2/3 fulle med deig. Stekes midt i ovnen ved 200 grader i ca 15-20 minutter. Avkjøl helt.

Pisk sammen romtemperert smør og kremost. Ikke bruk lettvarianten av kremost. Hvis du bruker den vanlige typen, blir glasuren stivere. Tilsett melis litt og litt og pisk til du får en luftig krem. Sprøyt kremen på toppen av muffinsene. Pynt til slutt med kaneldryss og melkesjokoladelinser.

 

- Ingunn

Gratulerer, Portugal

Hvis dere har fulgt med på kampen i kveld, vet dere at vi tok feil. Portugal vant 1-0 over Norge. De fikk et nydelig mål. Huseklepp var vel ikke like god som enkelte håpet på i andreomgang. Bedre lykke neste gang!

POSTIGA SCORER: Helder Postiga setter inn 1-0 til Portugal. Rune Jarstein når ikke frem mens Vadim Demidov og Brede Hangeland fortviler. Foto: AP

Hentet her. 

Uansett, takk for kampen! Ha en fortsatt fin kveld. 

Fotballkveld, hoi hoi!

I kveld spiller Norge EM-kvalifiseringskamp mot Portugal i Portugal. Det synes vi er flott, og vi var klare klokka halv åtte for å se kampen. Dessverre begynte ikke kampen før klokka ti, men vi klarer å underholde oss selv. Vi så nemlig 3 episoder av One Tree Hill før kampstart.


Vi heier selvfølgelig på Norge i kveld, for vi kjenner ikke så mange på Portugallaget. Vi kjenner bare Ronaldo. Her kan dere se et bilde av da Lisbeth møtte han i påsken.

På det norske laget kjenner vi mange. Vi kjenner Drillo, Carew, Gamst, Riise x2, Hangeland og ikke minst Erik Huseklepp. Det er ekstra gøy å følge med på Huseklepp, siden vi har sett han spille så mange ganger for Brann.

Bildet er hentet her.

Nå er første omgang over, og vi har dette å si om denne: Norge gjør en god innsats, og vi synes det har vært noen gode sjanser. Det er Norge som uten tvil har hatt de største sjansene. Vi tror heller ikke at de har brukt så mye krefter, siden de så så rolige ut. I andreomgang blir det nok mål. Iselin tror Huseklepp kommer til å ta av i den neste omgangen. Iselin synes Huseklepp er hått. Hun spår også at andreomgang blir søvnløs (hun sov seg nemlig gjennom førsteomgangen).

Vi spår resultatet til å bli slik:

Sylvi-Ann: 2-1 til Norge
Iselin: 1-0 til Norge
Ingunn: 2-1 til Portugal

 

Q: Hva tror du resultatet blir?

Guacamole

Guacamole er et tilbehør som vi mener man bør ha når man skal spise Tex-Mex-mat. Det er innmari godt! I dag skal vi ha nachos til middag, og Iselin har laget en guacamole for anledningen. Har du lyst til å lage din egen guacamole, men vet ikke helt hvordan du skal lage det? Les videre da vel!

Dette trenger du:

2 avokadoer (pass på at de er modne, men ikke overmodne! De skal være litt myke å klemme på)
Noen fedd med hvitløk
1-2 tomater
1-2 chili
En dæsj rømme, creme fraiche eller kesam (f.eks. en spiseskje)
En dert korianderpulver
Litt sitronsaft
Smak til med salt og pepper

Bland det her i en bolle. Bruk gjerne stavmikser, men ikke for lenge - da blir den nemlig for flytende. Guacamole kan brukes som tilbehør til alt mulig egentlig, men vi skal altså ha det til nachos i kveld. Iselin sin guacamole (som dere ser under) ble ikke så grønn som vanlig, fordi avokadoen ikke var så fin. Men smaken er like god for det om!

3. juni 2011

Heihei!

Vi er tre jenter som er glad i å ha ting å drive med, men vi er også tilbringe hyggelige kvelder foran TVen. Under dagens sitat følger en kritisk vurdering av TV-programmer som vi har vært vitne til denne våren:


4-stjerners middag

Dette har gjennom lang tid vært ett av de programmene vi virkelig liker. Vi har skrevet om det ved flere anledninger, men må nesten nevne det igjen. Nå i vår har vi hatt det travelt, men vi har tatt oss litt tid til å følge med. Vi er takknemlige for at det har gått reprise fra hele uka på søndager.

Erik Mortvedt

Hentet her.

Erik Mortvedt vant årets finale og ble TVNorges Stjernekokk 2011. Ellers har deltakerne vært spennende, flotte, flinke, klønete og hyggelige, for å nevne noen gode egenskaper. Vi har lært mye om matlaging og er enige om at programmet er både lærerikt og underholdende. 

Paradise Hotel

"Det ble en svært dramatisk finale på Paradise Hotel! Etter at Kim mistet finaleplassen foran en sjokkert jury, valgte Heidi Micke som ny partner. Til slutt var det likevel Madelen og Niklas som stakk av med seieren."

Hentet her.

Årets sesong har ikke gitt oss veldig mye, men det er klart vi har fulgt med. Programmet er til tider både spennende, underholdende, pinlig, teit og morsomt. Deltakerne i år kan egentlig beskrives på omtrent samme måte. Men vi er glade for at TV3 har laget noe som gir oss så innholdsrike dager og nye samtaleemner. Veldig synd at det er over for denne gang. 

Total Blackout

Dette programmet på TVNorge er slett ikke verst! Seks deltakere blir utsatt for det de frykter mest - i stummende mørke. Programmet er nokså underholdende, spesielt fordi deltakerne blir litt lurt. Noen av oppgavene virker skumlere for deltakerne enn de egentlig er. Når man slukker lyset, er det klart man kan bli skremt. Hjemme i sofaen virker det ikke så skummelt å danse limbo over et flatt gulv, for eksempel. En av de morsomste oppgavene er når deltakerne skal gjette vekt eller alder på mennesker i ulike former og fasonger. 

Prog 7 Total Blackout

Hentet her.

Prog 6 Total Blackout

Både programleder og deltakere har gjort sitt beste, noen med større hell enn andre. Vi gir pluss for fine drakter!

Vinn på minuttet

Dette gameshowet fra TV2 går ut på at deltakerne prøver seg på ulike utfordringer. Oppgavene er laget ved å bruke dagligdagse gjenstander som man har hjemme. Deltakerne har øvd seg før de kommer i studio - dermed er de virkelig gode, og det er et imponerende show. Man har ett minutt på hver oppgave, så her går det unna! Deltakeren vinner 1 million kroner hvis han/hun klarer alle oppgavene! 

Eksempel på oppgaver er

- kaste brødskiver i brødrister
- blåse såpeboble over gulvet
- sortere non stop
- skyte ned brusbokser med gummistrikker
- sprette blyanter opp i glass 

Og alt skal altså foregå på ett minutt. Vi liker programmet, det er fart og spenning og dyktige deltakere. Hyggelig programleder også. Litt trist når noen ryker ut, men slik må det vel være i slike game shows. 

Norske talenter

Daniel J. Elmrhari vant «Norske Talenter 2011»-finalen fredag 27. mai.

Hentet her.

Flinke Daniel på 11 år stakk av med seieren i årets norske talenter. Vi er glade for at han vant, det fortjente han. Vi er enige med Adil som syntes det var fint at en danser vant. Adil Khan var dommer sammen med Mia Gundersen og Alex Rosén. Flinke dommere med ulike kommentarer og kompetanseområder. Vi synes det var mange gode deltakere med, og vi liker programmet. God underholdning på fredagskvelden. Vi har ikke fulgt med på hver episode, men de gangene vi har sett på, har vi hatt en hyggelig stund sammen med TV2. 

God Morgen Norge

Dette liker vi å se på, men det er ikke alltid vi er oppe så "tidlig" eller er hjemme på den tiden. Vi liker spesielt godt Wenche og alle de gode mat-tipsene hennes. Flinke folk! 

Billig, men god vin!

Hentet her.

Ellers kan vi nevne noen av de andre programmene vi har sett på. Vi er blitt veldig glad i å se på Østnytt for å få med oss nyheter fra Lillehammer og omegn og for å komme ned på jorda slik at vi er sikre på å ikke bli for påvirket av "storbyens" evige mas. Blant andre programmer som har stått på programmet er Top Model og Kongsvik ungdomsskole. Her kommer gjennomsnittlig terningkast av programmene vi har sett på i vår: 

I dag har det forresten vært fint vær i Bergen by. Takk for det! 

Ha en hyggelig kveld videre. 

Passende musikk for en rolig kveld

Jeg er syk, og det er ikke særlig gøy. Iselin og Sylvi-Ann er hos Randi og Øystein på spillkveld, og jeg er alene hjemme. Jeg har vondt i halsen, og tror jeg skal prøve noen kjerringråd for å bli kvitt elendigheta. Hvis du sliter med det samme som meg, kan du gå inn på dette innlegget og se om det hjelper.

 

Når man er syk og svak, kan det hjelpe å høre på litt musikk. Her kommer en liste med flotte sanger som er fine å høre på uansett om du er syk eller ikke:

Mmm... - Laura Izibor
Set fire to the rain - Adele
Where I stood - Missy Higgins
Cities of the plain - BigBang
Your song - Ellie Goulding
Underneath your clothes - Shakira
Håp - Jo Nesbø
Last request - Paolo Nutini
Dance so good - Wakey!Wakey!
Two beds and a coffee machine - Savage Garden
Honey and the moon - Joseph Arthur
De Usuahia a la Quiaca - Gustavo Santaolalla
I will follow you into the dark - Death Cab for Cutie
Counter strike - Gatas Parlament med Supa Sayed
Swallowed in the sea - Coldplay
Dancing - Elisa 

Her er en smakebit av Dancing - Elisa. En kjempefin dans med Lacey og Kameron fra tredje sesong av So you think you can dance.


 

Forøvrig kan jeg nevne at Erik vant finalen på 4-stjerners middag, og at Niklas og Madeleine vant Paradise Hotel 2011. Jeg synes det var flott av Niklas å donere bort noe av pengene til Rosa Sløyfe, barna i Afrika og kampen mot rasisme. Gratulerer til dem!

Jeg ønsker dere en god natt!

- Ingunn

1.juni

Ingunn og jeg har ferie, og det føles svært bra. Og Iselin er ett skritt nærmere ferie om et par timer, for da er hun ferdig med eksamen. Det tror jeg også føles bra.

Det er 1.juni i dag. Første sommerdagen liksom, men her i Bergen er det fortsatt høst. Vi håper veldig på solskinn i morgen og dagene framover.

Her er dagens ord:

Livet inviterer deg inn i en ny sommer.

Hvordan kan du gripe utfordringene? 1.juni er den internasjonale barnedagen, så jeg på Google i dag. I Norge feires den visst første mandag i oktober, men det er mange land som feirer den i dag. Heia alle barn!

Det er også verdens melkedag! Drikk melk og kos deg!

Og hipp hurra for Siv Jensen som har bursdag!

Fornøyd bursdagsbarn. 

hits