juni 2012

Nikkers med...

Nå har nok alle leserne våre ventet i spenning på å få vite hvem kjendisen vi møtte på byen for to uker siden er. Og kjendisen eeeeeeer:Verdens beste PARADISE-TOMMY!
(Hun til venstre er forresten Sylvi-Ann - se så fornøyd hun er!) 

 

Vi i Dukkehjemmet heia veldig på Tommy i Paradise Hotel. Se vårt innlegg om ALLE Paradise-deltakerne her. Vi likte han så godt fordi han var så grei og rett fram på TV. Og han virker minst like ålreit i virkeligheten, altså. Bare se så mange bilder han stilte opp på:

Amund og Tommy koser seg på Nikkers.

 


Sylvi-Ann er fortsatt like blid, og jeg har klart å snike meg med på et bilde.


Her er vi utenfor Nikkers på vei hjem.

 

Flere bilder fra Ina sitt besøk hos oss på Lillehammer kommer ved en senere anledning.

 

- Ingunn

God Sankthansaften!

I kveld er det Sankthansaften. Vanligvis pleier familien min og jeg å være på Maihaugen, for der pleier det å være ordentlig feiring med bål og greier. Det er veldig koselig. I år blir det ingen feiring på Maihaugen for oss, men vi var der på onsdag en tur for å se om alt var klart til den store feiringa. Her kan dere se hvor bålet står:

 

Jeg har lært meg å lage slike kule montasjer, bare se her! Øverst til høyre ser du Vera, jeg og Lisbeth som går. Nederst ser du den flotte nye skulpturen som viser Anders Sandvig:


Vi møtte mange flotte dyr på Maihaugen. And:

Ku og liten kalv:

Gal sau:

Frekk hest:

Slæpe:Det var mor som fotograferte denne kvelden, og hun tok noen flotte bilder av andre vakre ting også:

 

Så hvis du ikke har noen planer for årets Sankthansaften bør du absolutt dra på Maihaugen. Det er jo så fint der!

- Ingunn

På tur!

Det er mye man kan gjøre på Lillehammer, så vi utnytter dagene til det fulle og drar på tur! Alt man trenger for å ha det litt moro, er en bil med bensin og godt humør! Vi råner, hører på musikk og kjører avsted med endeløse vakre veier foran oss, og vi finner så mye fint! 

Her om dagen var det Lisbeth, Amund og jeg som dro på langtur. Først kjørte vi til Lillehammer sentrum og kjøpte oss en is på Mix. Jeg kjøpte Sabeltann-is.

Etterpå tok vi oss en svipptur opp til Vårsetergrenda, og så kjørte vi til Værskei. (Det ligger i Gausdal Vestfjell, langs fv. 204 mellom Gausdal og Fagernes.) For å komme til Værskei må man kjøre gjennom Rudsbygd, det vakreste stedet på jord... Vil anbefale alle leserne våre å ta turen dit! Da vi var nesten ved målet vårt, så vi tre fantastisk fine rådyr i veien rett foran oss. Jeg er den beste sjåføren, så jeg stoppet i god tid og skremte dem ikke. Så vi fikk sitte og studere dem riktig lenge. Men dessverre var fotografene veldig treige, så bildet er det jeg som har tegnet. 

Da vi kom fram, utforska vi området litt. Her er Amund:Lisbeth hoppa over en bekk, eller egentlig litt vann i ei grøft:

  

Og hun klatra i et tre:

  Og hun poserte litt for oss:

  Ellers fant Amund og Lisbeth tonen:

  

Og jeg stilte selvfølgelig velvillig opp på bilder med begge to:

 

Vi kjørte baklia hemmat. OG ALLE VAR ENIGE OM AT DET HADDE VÆRT EN FIN TUR.

Beklager, beklager, beklager

Vi får mye kritikk om dagen for at vi er dårlige til å blogge. Og vi skjønner godt at leserne våre blir frustrerte! Vi har rett og slett veldig mye å gjøre om dagen. Sylvi-Ann og jeg jobber en god del, og nå er Ina i Lillehammer, så da blir bloggen nedprioritert, dessverre. MEN bare vent! Vi har masse å skrive om, det er bare knapt med tid.

Tumblr_m50uh1h86z1qjkapko1_500_large

Henta her

I går var vi ute en tur på Nikkers, og det var supergøy! Vi møtte til og med en kjendis! Hvem det var, skal dere få vite når vi får tilgang på bildene. I dag har Maria, Sylvi-Ann, Ina og jeg vært på Hunderfossen og lekt og kost oss masse i sola. Der møtte vi ingen kjendiser, men det var artig for det. Referat kommer senere.

 

- Ingunn

Gårsdagen

I går hadde jeg en flott og innholdsrik dag hjemme på Lillehammer. Den starta med at jeg gikk til byen for å møte Lisbeth etter hun var ferdig på jobb. Det regna masse akkurat da, men Lillehammer er veldig pent uansett. Det er så grønt og fint her.

 

På kvelden var jeg sammen med Amund og Sylvi-Ann. Vi kjørte rundt i byen og så oss rundt. Det var en skikkelig fin tur, og vi fikk til og med spist en is hver. Her er vi på toppen av hoppbakken. Se på utsikten!

På Lillehammer har vi også et rikt dyreliv.

 

Videre dro vi til Vingnesvika og Mosodden for å se på vannet.Så tenkte vi oss opp i Vårsetergrenda en tur, men vi endte opp i Mesnalia. Der besøkte vi graven til Sigrid Undset.Til slutt kjørte vi ned til Lillehammer kirke og gikk rundt på kirkegården en times tid. Her er Amund og jeg foran den flotte kirka vår:

- Ingunn

Hjemreise

Når vi reiser hjem til Lillehammer, tar vi stort sett alltid bussen. Øst-Vest-Ekspressen går fra bystasjonen i Bergen, og Lillehammer Skysstasjon er siste stoppested. Dette er veldig kjekt for oss, for da slipper vi å tenke på bagasje eller å flytte på oss under turen. Det føles ofte som å være på klassetur på bussen. Sjåførene er veldig trivelige og passer på at alle har det bra. Det eneste som er kjedelig, er at turen tar cirka ni timer. Det er lenge, men tida flyr i godt lag.

 

På tirsdag reiste Sylvi-Ann og jeg hjem for sommeren. Det var trist å reise fra Iselin, men samtidig skal det bli godt å komme hjem. Siden bussturen tar så lang tid, og mange ikke skjønner at vi gidder å ta buss, tenkte vi å lage et blogginnlegg om hva vi gjør når vi reiser hjem med bussen.

 

Vi begynner å forberede oss dagen før. Vi kjøper inn mat til niste og annet godt som vi vil ha med oss på turen. På avreisedagen må vi stå opp tidlig og pakke det siste og gjøre i stand maten vi skal ha med oss. Så tar vi Bybanen inn til bystasjonen. På tirsdag tok vi den som gikk 08:12. Vi kom veldig tidlig til stasjonen, så derfor måtte vi vente. Da fikk vi tid til å

 

...spise og drikke......sjekke mobilen...

 


...irritere oss over hvor tunge kofferter vi har...

 

Da bussen endelig kom, fikk vi betalt for turen og fant oss et sted å sitte. En ting som er kjekt med bussen er at det alltid er plass (Øst-Vest-Ekspressen) har nemlig plassgaranti og koster uansett 439 kroner for student helt til Lillehammer. I tillegg er det internett i bussen, og på tirsdag var det gratis! Det er strømuttak ved noen av setene. Et lite trekk skal bussen ha for at det ikke er kontakt ved alle setene.

 

 Da vi kom oss ned i setene, spiste vi litt og tok på ullsokker. Sylvi-Ann tok opp iPoden sin og leste BA på telefonen. Jeg har sett på Skins på dataen.

 

 

 


 

Hvis man ser ut av vinduet kan man også se mange pene ting. For eksempel elver og enger.

 - Ingunn

 

Musikktips fra en trofast leser

Vi har fått et nytt musikktips fra en av våre trofaste lesere *kremt*! 

Moa Lignell er en svensk singer-songwriter som har deltatt i svenske Idol. Hun har skrevet denne sangen selv og sang denne under den første Idol-auditionen sin. Vi er helt enige i at denne sangen er kjempefin! 

 

Moa Lignell - When I Held Ya

- Ingunn

hits