juli 2011

En liten hilsen i en tøff tid

Vi har tenkt i noen dager på å skrive et lite innlegg her på bloggen. Men det er vanskelig å skulle skrive noe fornuftig i en tid som det her og om det som har skjedd. Det er fem dager siden tragedien på Utøya og i Oslo, og vi tenker fortsatt mye på det som har skjedd. Alt det som har skjedd er uvirkelig, og det berører oss.

Alle har fått med seg nyhetene om det som har skjedd, og det påvirker oss alle på en eller annen måte. Mange kjenner noen som er borte, eller noen som er berørt av det. Vi tenker på dere.

Vi er stolte av å være norske i en tid som denne. Vi mener at Jens Stoltenberg har håndtert situasjonen veldig bra, og han viser seg som en god leder. I tillegg synes vi det er fint å se at Norge samler seg om det som har skjedd. Iselin og jeg har gått i fakkeltog, og i morgen skal vi på støttekonsert i parken.

Vi i Bordellet/Dukkehjemmet er opptatt av å passe på hverandre og å være gode mot hverandre. Det er viktig å lytte til hverandre og gi hverandre en god klem hvis man trenger det. Det er viktig å holde sammen.

Dere har sikkert hørt denne sangen flere ganger allerede, men vi liker den veldig godt, og den er passende nå.

<3

Sommer og sol

Heihei, alle trofaste blogglesere! 

Det er sommerferie, og det er vi glade for. Hyggelig å se at vi har over ti lesere innom bloggen om dagen, selv om vi ikke kan skryte på oss noe stort antall nye blogginnlegg. 

Vi jobber og står på i hjemmetjenesten og på Hunderfossen. Vi mener selv vi er både flinke og ansvarsfulle jenter, og tar i et tak der det trengs. Det er 20. juli i dag, og jeg tror alle er enige om at sommeren går fort unna. Vi er også enige om at det har vært stusslig sommervær. I dag har det imidlertid vært et veldig fascinerende vær. "Skiftende skydekke" er kanskje det mest dekkende værvarselet for dagen som gikk. Eller bare "skiftende".

Ingunn er på jobb i dag og koser seg med det, får vi håpe. Sylvi-Ann og jeg har vært på tur sammen med Maren. Vi fikk virkelig oppleve været. Før vi parkerte bilen vår på Nordseter vurderte vi å snu fordi det høljregna og var svære grå skyer over hele himmelen. Sylvi-Ann var veldig opptatt av at hvis vi bare ønsket oss det nok, ble det fint vær til vi begynte å gå. Vi var heldige. Da vi kom oss ut av bilen, kom det ikke en regndråpe. Vi hadde skiftende skydekke med ganske mye sol på veien opp mot Neveltoppen. Da vi kom opp og ville se på utsikten, kjente vi de første dråpene. Vi søkte tilflukt i hytta der oppe og spiste maten vår der. Det var hyggelig. Da vi var ferdige med å spise og hadde sittet og sett på andre gjennomvåte turgåere en stund, satte vi kursen nedover. Og da stoppet regnet! Så vi fikk en veldig hyggelig tur, og vi følte oss ekstremt heldige og godt likt av de høyere makter. 

Her er et par bilder: 

Maren koser seg med müsli-rundstykker.
De skal vi få lagt ut oppskrift på ved en senere anledning. 


I går var Sylvi-Ann og Ingunn på Tusenfryd sammen med noen andre som jobber på Hunderfossen. Mitt inntrykk er at de hadde en strålende dag i Norges største fornøyelsespark. 

Hentet her

Ellers er livet godt, vi ser fram til en hyggelig høst i Bergen, men nyter sommeren så lenge den varer. Det blir selvfølgelig litt trist å komme tilbake til tomt akvarium, men ellers synes jeg det skal bli fint å komme i gang med bachelor-oppgave, praksis, striskjorte og havrelefse. 

Ha en fortsatt god kveld og en nydelig uke. 

- Iselin

 

Herlig sommermusikk

Det er sommer, og det har faktisk ikke vært så verst vær i dag! Derfor tenkte vi å dele noen flotte sommersanger med dere:

 

Mungo Jerry - In the Summertime

 

Vazelina Bilopphøggers - Surfbrett
(Det er noe feil med denne filmen, men sangen er flott for det) 


Santana ft. Rob Thomas - Smooth

Et lite knippe bilder fra Kragerø

Iselin koser seg i Kragerø

Det gjør Randi og Sylvi-Ann også

Fotball

Grillmester Magnus

Chris og Rigmor

Flotte Øystein


Marit og Håvard

Mathias og Magnus

Kjetil og Sigurd

Kristian og Ingunn

God stemning :)

 

Flere bilder fra ferieturen vår kommer ved en senere anledning.

Vi blogger i ferien også vi :)

Vi tenker jo at vi skal blogge masse når vi har ferie, men som dere sikkert har skjønt, er vi ikke så gode på akkurat det! Men vi kan melde om at vi har en veldig fin sommerferie så langt.

Har du en fin sommer?

Forresten: Det viste seg at det var Margot som spiste Rikart, ikke motsatt, slik tante Randi først trodde. Vi har sett bildebevis som vi kanskje kan prøve å få lagt ut:) Stakkars gode Rikart, han ville jo ikke gjort en flue (eller fisk) fortred.

Og for de spesielt interesserte skriver vi gjerne en oppsummering av hva vi har gjort i det siste:
Sylvi-Ann og Ingunn jobber på Hunderfossen, og Iselin jobber i hjemmetjenesten, så mye av tida går med til jobbing. Men det er ålreit, og i tillegg har vi nettopp hatt fri fra jobb og vært på tur! 

Sylvi-Ann var først leder på konfirmantleir i Hurdal og koste seg mye, for det er fint å være på konfirmantleir. Så hentet Iselin og Ingunn henne der, og så kjørte vi videre til Kragerø, hvor Magnus inviterte til sommerhuset sitt. Der kjørte vi en båttur til butikken for å handle, koste oss med god matt, drikke og gode venner. Det var helt supert, og det er så hyggelig at Magnus har plass til mange.

Dagen etter gikk turen videre til Mandal, og der besøkte vi Håvard, Kristian og de andre fine folkene fra Mandal. Iselin og Sylvi-Ann bodde hos vår kjære Håvard, og Ingunn bodde hos sin kjære Kristian. Været var litt vekslende, men vi fikk en nydelig dag, slik at vi fikk en del sol på kroppen og badet på en av de fine strendene! Vi dro til Lindesnes fyr, gikk rundt i Mandal, og vi dro til Dyreparken i Kristiansand, noe som var en stor opplevelse for oss! Vi elsker alle dyrene, Kaptein Sabeltann, Kardemomme by og alt det andre.

I løpet av oppholdet møtte vi også mange hyggelige folk, og høydepunktet var vel KrissLee-festivalen! Det er en festival i hagen til Håvard, og rundt 150 møtte opp for bra musikk og god stemning. Vi likte blant andre Pappasaft, Gladlaksene og Morten Myklebust veldig godt. Pengene vi betalte for å komme og å få en fin grønn t-skjorte går til Unicef, det er jo supert. 

Ellers hadde vi alle tre bursdag på Sørlandet, så nå er vi 22 år! Vi venner oss nok til det etter hvert, men jammen er det litt uvant. Iselin og Sylvi-Ann feiret med treretters middag på Bryggekanten, og Ingunn feiret med pasta på Jonas og QuizLee. 

Alt i alt hadde vi en strålende ferietur, og nå er vi klare for en hyggelig sommer med forhåpentligvis nydelig vær, og for å tjene litt penger til høstens studentliv :) 

Hvem vet, kanskje dukker det opp et par bilder fra turen?

hits