juli 2012

Eventyrlig trollnatt i Hunderfossen

I kveld har Sylvi-Ann, Lisbeth, Marie, Zara, Sofie, Marte og jeg vært på Trollnatt i Hunderfossen Familiepark. Trollnatt er årets nysatsing i parken. Når parken stenger klokka seks, våkner trollene til liv og styrer parken. I tillegg til at eventyrattraksjonene i parken er åpne, kan man se huldrespill, nydelig musikk og sang, man kan spille fotball med trollene, og det er to skuespill på programmet.


Vi var så heldige å få vår egen guide under oppholdet, nemlig teknisk-trollet Jesper! Som dere ser er han klar for nye utfordringer og oppdrag. Lisbeth har forøvrig tatt dette flotte bildet! Vi gikk innom Grillen for å kjøpe soft-is, boller, brus, kaffe og pommes frites. Nam nam! Servicen var veldig god på Grillen i kveld siden Josefin var på jobb!

Trollskilt

Bildet er henta her.

Nå er det bare to trollnetter igjen, og vi anbefaler alle våre lesere i nærområdet til å ta turen til Hunderfossen i morgen eller på lørdag. 

- Ingunn

Boktips

Om sommeren er det perfekt å sette seg ned i godstolen med ei bok. Ideelt sett skulle man vel helst lest i ei solseng, men dessverre er ikke sommeren her på Østlandet noe å skryte av om dagen. Jeg har derfor hatt tid til å lese noen bøker, og jeg vil gjerne anbefale en av dem:

 

IKKE FORLAT MEG av Stig Sæterbakken

Boka handler om Aksel sine tanker om kjærlighet, sjalusi og sitt eget liv. Jeg vil ikke si så mye mer om handlinga, men jeg kan avsløre at det var ei veldig gripende bok. Måten Ikke forlat meg er fortalt på, er veldig spesiell. Den begynner nemlig på slutten og ender på begynnelsen. Jeg har aldri lest ei bok som har vært så spennende, intens og sterk. Sæterbakken skriver veldig godt, og han klarer å sette ord på tanker som jeg vil tro mange tenker, men ikke klarer å beskrive. 

Stig Sæterbakken var i klassa vår på videregående og leste fra en av bøkene sine i en norsktime. Jeg husker at jeg likte det jeg hørte, men fikk aldri lest noe av han før nå. Sæterbakken døde i januar i år, og etter det har jeg hele tida tenkt at jeg skulle lese bøkene hans. Jeg vil anbefale alle å lese denne boka, spesielt hvis du er lei av kioskromaner. Denne boka blir du definitivt berørt av!

- Ingunn

Kulturdag

Lotte og jeg har hatt fri begge to i dag, og vi har vært veldig kulturelle!

Vi starta dagen med å dra på Bjerkebæk. Bjerkebæk er stedet Sigrid Undset bodde på da hun bodde på Lillehammer fra 1919 til sin død i 1949. Sigrid Undset var ei spennende dame. Ei dame med bein i nesa og med stort talent. Derfor er det spennende å være i huset hennes og få omvisning der. Lotte og jeg var så heldige å få omvisning av en skikkelig kjekkas, nemlig Amund! Han er veldig flink i jobben sin på Bjerkebæk. Han har mye kunnskap og er en veldig god formidler. Her er noen bilder fra Sigrid Undset sin hage:

Bildet er henta her.

Vi kan anbefale alle å ta seg en tur til Bjerkebæk hvis de er på Lillehammer. Museet har ikke bare verdens beste omviser Amund, men også en herlig kafe og et stort utvalg bøker. Jeg vil gjerne anbefale Jenny av Undset. En flott, men litt trist roman. Den er ganske lettlest, og veldig veldig bra!

 

Etter besøket på Bjerkebæk gikk vi videre til Maihaugen sammen med søte lille Lita. Lita er en amstaff, tror jeg, og noen synes kanskje hun ser litt skummel ut, men hun er veldig snill og kosete. Hun var verken interessert i folk eller hunder på veien. Duer var derimot veldig spennende. Lotte og jeg spiste vaffel på turen, og det var godt.


- Ingunn

Hurra for meg som fylte mitt år!

Den første juli hadde jeg bursdag, og den ble feiret med en super fest på lørdag. Vi var vel 20 stykker hjemme her, og vi koste oss med allsang, kaker og skumgodteri. Jeg tror alle koste seg - det ser i hvert fall slik ut på bildene som ble tatt.

Sylvi-Ann er som vanlig blid som ei sol. Legg merke til den fine nye toppen hun har på seg.

 

Min vakre søster Lisbeth.

 

Fornøyd bursdagsbarn. Dumbo.

 


Amund er en kjekkas!

 
Det er sabla gøy å feire bursdag, og jeg gleder meg allerede til neste års kalas!

- Ingunn

hits