august 2010

Et dukkehjem...

Det er lenge siden vi har vært aktive her på bloggen, men vi har gode unnskyldninger. For det første har vi ikke fått Internett enda, og for det andre har vi hatt ganske mye å henge fingrene i den siste tiden. Iselin har begynt for fullt på skolen, med forelesninger og øvelsespost store deler av dagen, mens Ingunn og Sylvi-Ann har vært faddere og bidratt til at de nye studentene fikk en fantastisk start på studiene. 

Vi har fått det enda finere her i vår nye leilighet, det blir finere og finere for hver dag som går. I går var vi på Åsane storsenter og på Ikea en tur. Ingunn kjøpte en fin blå/lilla/turkis duk og en ny lykt til å henge i vinduet. Det ble veldig veldig fint. I tillegg kjøpte vi noe å ordne ledninger med og noen ledninger til tven. Vi kjøpte oss månedskort på bussen i går, så nå skal vi kjøre buss for harde livet. Vi startet buss-karrieren på Åsane terminal med å sette oss på 3-bussen som vi vet at kjører oss nesten helt til døra. Vi løp for å rekke den og var trygt på plass på hvert vårt sete klokka 1821. Da vi hadde kjørt en stund, stoppet plutselig bussjåføren hele bussen og sa "dette er endestasjonen!".... Vi hadde selvfølgelig satt oss på bussen i feil retning. Vi hadde kanskje tenkt over at det var litt øde, men ble ganske overrasket alle tre da vi skjønte hva som hadde skjedd. Heldigvis var det en buss med en hyggelig sjåfør som skulle tilbake samme vei, så klokka 1930 gikk vi av bussen rett ved døra vår som om ingenting hadde skjedd. 

Ingunn er en kreativ sjel, og som mange har fått med seg, har hun navngitt vårt nye krypinn. Vi bor jo selvfølgelig i Dukkehjemmet. Vi håper våre hyggelige besøkende blir  gengangere her hos oss. Vi ønsker ingen folkefiender, selvfølgelig. 
Vi skal prøve å være litt mer aktive her fremover. Iselin skal ha sin første eksamen 10. september og gruer seg litt til det. Det er ikke lett å drive intensiv lesing så tidlig på høsten. Været her i Bergen er helt ok, ikke så mye å skryte av. Vi var forresten på quiz på torsdag. Vi vant ikke, men vi tapte ikke heller!

Her er et sitat av Henrik Ibsen, tenkte det kunne være på sin plass.
"En avslutning bør alltid være virkningsfull."

Ha en god lørdag! 

- Iselin

Hjemme i nytt bordell :) :)

Nå har vi skrudd og skrudd, kjørt og styra, rydda, pakka ut, satt opp ting, fikset og ordna, så nå er vi klare for et nytt semester i ny bolig!

Vi syns vi har fått det så fint her. Mange fine IKEA-møbler, bedre plass enn vi trodde. Har fått TV ordnet allerede, og de hyggelige naboene våre skal ordne med internett. Herlig!

Nydelig vær, koselig leilighet med flott liten veranda, nydelig by og fantastiske samboere.

Randi var en tur på besøk i stad, veldig koselig å se henne igjen.
Etterpå skal vi møte Amund og Linn som også skal studere i Bergen. Vi gleder oss.

Tusen takk for besøket og all hjelp, Mor og Far og Mor og Far! Vi gleder oss til å se dere igjen.

Peer Gynt :)

Iselin og jeg var på Peer Gynt ved Gålåvatnet sammen med Mor og Far:) Det var veldig fint. Det regnet utrolig mye før vi dro dit, men underveis i forestillinga kom til og med sola fram for oss! Jeg syns folk bråker så unødvendig når de er på teater, kino og sånn ... Det gjorde de nå også. Men det var veldig fint uansett. 

Skuespillerne var flinke, men ganske dårlige på dialekt! Ingunn skulle vært der og spilt istedenfor. :)


Jeg har Peer Gynt på pensumlista dette semesteret, så bra å være litt forberedt! Fra før har jeg også lest eventyrene Kvitebjørn Kong Valemon og Presten og klokkeren. Så jeg er veldig klar for eldre litteratur nå! Forresten har vi jo alle også sett Gengangere med skolen.
På torsdag drar vi til Bergen, og så kommer Ingunn etter på fredag. Det skal bli fint å ordne i stand resten og se alle vi kjenner der :)

Artige vitser

To tomater gikk over en vei. Den ene ble påkjørt, og den andre sa: "Kom an ketchup!"

To dyslektiske tomater gikk over en vei. Den ene ble påkjørt, og den andre sa: "Kom an, sennep!"

To melkekartonger gikk over en vei. Den ene ble påkjørt, så sa den andre: "Er du helmelk?"

To dyslektiske melkekartonger gikk over en vei. Den ene ble påkjørt, så sa den andre: "Er du lettmelk?"

To brød gikk over en vei. Det ene ble påkjørt, så sa den andre: "Er du flatbrød?"

To sitroner gikk over en vei. Den ene ble påkjørt, så sa den andre: "Ble du sur?"

To appelsiner gikk over en vei. Den ene ble påkjørt, så sa den andre: "Ble du appelsint?"


Where does the three legged horse live? 
 - In the unstable

Where does the police horse live?
 - In the constable

Hvilket dyr er mest imot tivoli?
 - Antiloopen!


Har noen av våre kjære lesere en vits eller to å dele med oss??
hits