august 2011

Brevet til Jens

Vi ser på dokumentar her i Dukkehjemmet i kveld. "Brevet til Jens" vekker sterke følelser. Mari Storstein viser hvordan livet i rullestol kan være. 

Les mer her

Det er trist å se på, men også utrolig viktig! "Det er kanskje ikke så lett å identifisere seg med Stine og meg", sier Mari. Og det er kanskje ikke det, men jeg tror vi alle kan klare å sette oss selv i situasjonen, til en viss grad. Jeg får vondt inni meg og tenker at selvfølgelig burde det være perfekt for alle funksjonshemmede. Selvfølgelig skal de som har behov for det ha assistenter til å utføre akkurat de tingene de ikke klarer å få til på egenhånd, selvfølgelig skal ingen føle seg som en byrde eller som noen som ikke kan ta egne valg når det gjelder de enkleste ting her i livet. Friske mennesker som trenger å ha et liv de ønsker å leve.

En viktig, sterk og givende film. Vi må ta vare på hverandre og tenke på hverandre. 

Tumblr_lqgiggzpk41r0sl2ko1_500_large

Fra weheartit.com

Til alle deilige hovedroller der ute!

Maria har vært så snill å skrive gjesteinnlegg på bloggen vår i dag:

Det er lett å glemme at man faktisk har hovedrollen i sitt eget liv.

Mennesket er født alene, og vi dør alene. Og ingen andre kan desverre leve livet vårt for oss, og vi kan heller ikke leve livet vårt for noen andre. 

Dette kan være lett å glemme når ting blir vanskelig, og livet er jo ofte vanskelig. Dårlig samvittighet er en følelse jeg tror mange har hver eneste dag. Det er alltid noe man skulle gjort, enten trening eller lesing. Alltid noen man skulle ringt, om det er besteforeldre eller en venn. Eller kanskje kjenner du på at du skulle sagt unnskyld til noen? Men hvem er det egentlig vi gjør dette for? Som oftest for birollene i filmen, og altfor sjelden for deg selv.

Livet er jo på mange måter en film, den begynner og tar slutt. Jeg tror vi ofte kan føle på at vi har et manus vi må forholde oss til, ulike regissører som kommer inn og ut for å bestemme, manusforfattere som plutselig skriver om hele handlingen, og de evige birolle-skuespillerne som man må forholde seg til.

Og det er da det er lett å glemme at vi selv faktisk både har hovedrollen, og er manusforfatter. Så til alle dere der ute som kan kjenne seg igjen, til alle dere som sitter og kjenner på dårlig samvittighet: ta styring over filmen!

Til syvende og sist har du ingen andre å svare til enn deg selv! Så kjenn etter, hvem er det egentlig som tjener på at du har dårlig samvittighet? I hvertfall ikke du. Stopp opp litt og se på manuset, går handlingen i riktig retning? Hvem må ut av filmen for at du (hovedrolle og helt) skal nå målet om  en lykkelig slutt?

Det er så mange som så gjerne vil ha oss nær, men tilslutt vil de ikke bare være med i filmen din, men også ta over og regissere. Vi vet alle når dette skjer, og det er da det kan væe vanskelig å tenke på seg selv som hovedrolle. For vi har ngen andre å leve for enn oss selv, og har ikke du det godt i livet, ja hva skjer med filmen da?

Vi vil tilslutt dø. Vi vet ikke mye, vi vet ikke hvem som vil elske eller hate oss, men akkurat at livet tar slutt, det vet vi. Og det ville vært synd å kjenne på at man egentlig ikke var hovedrollen i sin egen film, men lot noen andre være det, før det er for sent. Og når birollene vil gi deg dålig samvittighet, så husker du på at det er DIN film, og ingen andre bestemmer hvordan den skal være.

Men husk også: Livet er for kort til at vi kun kan leve etter våre egne erfaringer, ta imot råd, men rensk ut det du kjenner ikke passer for deg. 

Henrik er død!

Leve Henrik!

Det var en flott sermoni, her er noen bilder:

En do, et uflagga flagg, et tent lys og Henrik i en plastkopp.

Henrik i dass.

Her er Henrik på vei til de andre fiskene, tipper det er fint der.

 

Fine greier. Noen mener kanskje det er trist at de tar livet at så mange fisker her i dukkehjemmet, men det er ingenting i forhold til det som skjer i Nordsjøen!

Jeg tenkte også, siden dette er mitt første blogginnlegg NOENSINNE, så er det kult om jeg avholder en konkurranse. Så da gjør jeg det (se under!).

 

Sånn, nå har du kommet langt nok. Her er noen bilder. Slapp av, de kommer snart. Først vil jeg si hva vinneren av konkurransen får.

Det gjør jeg her: Et fantastisk fint flaxlodd og et kinderegg som kan deles med meg (valgfritt).

Det du trenger å gjøre er å slenge inn navnene til de kjekke folka her i en kommetar, veldig enkelt. Lykke til!

 

Her kommer bildene. Dere vil kanskje merke en noe stigende vansklighetsgrad. Det var litt teit å skrive, for det vil jo variere fra person til person. Men jeg gidder ikke å ta det vekk.

Bilde 1:

 

Bilde 2:

 

Bilde 3:

 

Bilde 4:Bilde 5:

 

Bilde 6: (Burde visst gi et hint her, siden det bare er 14 år gamle jenter som leser bloggen.)

HINT: Det er en fotballspiller.

 

Sånn.

 

Det blei mange bilder, men det er jo fint for dere som ikke er så flinke til å lese. Man må tenke på alle :)

 

Hilsen Kristian.

Di beste med Di Derre

Vi har fått spørsmål om vi snart kommer med flere CD-anbefalinger. Nå er ventetiden over, for her kommer nemlig denne ukens musikktips, nemlig Di Derres "Di beste" fra 2006. Jeg husker godt somrene da jeg var liten, da familien var på biltur i sommerferien, da hørte vi ofte på Di Derre.

Di Derre med Jo Nesbø som frontfigur er kjent for å ha mange artige sanger. Kanskje aller mest kjent er "Jenter", som ofte blir sunget i lystig lag, litt utpå kvelden. Jo Nesbø er en innmari god låtskriver, og vi vil anbefale alle å høre på denne CDen. Vi syns den egner seg svært godt til aktiviteter som oppvask og støvtørking. Iselin syns musikken er fengende og kul, Sylvi-Ann ble overraska over at Di Derre har så mange kjente sanger, og Kristian er enig. 

- Ingunn 

Små gjeller setter også spor

Det er trist for oss å meddele at gullfisken Henrik takket for seg i løpet av natten. Vi tror sorgen og savnet ble for tungt for ham å bære, siden det er kort tid siden han mistet sin kjære. 

Det, som du er, vær fuldt og helt og ikke stykkevis og delt

Vi ejer Tiden, men Tiden ejer ogsaa os

Evig ejes kun det tapte

Lille Henrik-fisken vår var oppkalt etter selveste Henrik Ibsen. Ordene over er nettopp Henrik Ibsens ord. Henrik ble brått revet fra oss. Vi fikk ikke noe forvarsel - plutselig flyter han med buken opp. 

Vi fikk kun en kort stund sammen med Henrik. Nå er han gjenforent med sin Gullrikke, og vi er takknemlige for tiden vi fikk sammen. 

Takk for alt. Så ble det kveld og solen gikk ned.

Møtereferat fra strikkeklubben

 • Referent: Iselin
 • 28. august 2011
 • Tilstede: Ingunn, Sylvi-Ann, Anne, Beate, Torstein, Randi og Iselin
 • Møteleder: Ingunn

Vi hadde mye å gjøre dette første møtet. Beate fortsatte på en sokk, Anne strikket en hel lapp til lappepute, Torstein strikket godt over en halv lapp til samme lappepute, Sylvi-Ann begynte på sokk nr. 2 i samarbeidsprosjekt til henne og Beate, Randi begynte på en sokk, Iselin rekte opp igjen sjalet sitt og begynte på nytt, Ingunn fortsatte på genseren sin, i tillegg til å hjelpe alle de andre som trengte hjelp med sine prosjekter. Vi var enige om at det hadde vært en fin kveld. 

Anne hadde bakt nydelige sjokoladeboller. Til og med Randi syntes de smakte fortreffelig, og Randi liker egentlig ikke sjokoladeboller. Det ble også servert frukt, kaffe og kakao. 

Her er noen bilder fra kvelden:

Anne og lappen

Randi og sokken. Strålende fornøyde, både hun og sokken

 1. Torstein og lappen
 2. Randi og Sylvi-Ann
 3. Ingunn, mesterstrikkeren

Beate, ganske konsentrert om sokkenStolt og fornøyd gutt. Her med en tydelig beskjed om hvordan man skal oppføre seg her i livet. Omtrent sånn som Torstein lever. 

Takk for i dag. Møtedato for neste strikkeklubb er ikke fastsatt enda, men vi gleder oss alle sammen. 

Domingo

I dag er det søndag, solens dag. Sylvi-Ann og Iselin har vært på Løvstakken med Torstein og Beate i dag, og sola skinte for dem på vei opp på fjellet. På ferden så de en snegle og en mus og en alkoholiker i rullestol.

Jeg skulle prøve å finne et flott søndagsbilde til bloggen, og da fant jeg denne søte sovehunden på weheartit.com.


Vi skal ha ovsgratinert tandoorikylling til middag i dag. Det gleder jeg meg veldig til. Vi vil gjerne anbefale Toro sine produkter til ovsgratinering. De er kjempegode og enkle å lage i stand. 

I tillegg skal vi sette igang strikkeklubben igjen i kveld. Vi har alle noen prosjekter som vi driver med. Jeg driver og strikker meg en ny genser og Iselin holder på å strikke et pent sjal. Sylvi-Ann driver og hekler litt, og jeg tror kanskje hun har begynt med en ny tøffel. Vi skal bli flinkere til å legge ut blogginnlegg der dere får se hva vi har laget.

Vi ønsker dere en fin og avslappende søndagskveld. Vi vil også minne om at vi har en egen side på Facebook, og vi vil gjerne at du skal bli vennen vår der. Det er ganske kjekt, for da får du vite når vi oppdaterer bloggen.

- Ingunn 

Renselsesbad

Tittelen går ut på at Gullrikke har fått sitt siste bad hjemme i Dukkehjemmet, og det ble frisk og ren luft etter dette badet på badet. 

Vi flagget på halv stang. Og tente kubbelys. Moppen var også med.

Nå er Gullrikke på den andre siden sammen med SMRI, R, R og G. Vi hadde en verdig avskjed på badet, med tale, fiskesang og tårevåte øyne. 

Her er et blinkskudd fra det tristeste øyeblikket:

Etter dette var det tomt i do. 

Takk for alt, Gullrikke-snuppa vår <3 

Øystein

I dag skal vi på bursdag til Øystein. Der blir det Fifa-spilling og pizza. Vi er ikke spesielt flinke i Fifa, men vi bidrar på vår måte. Øystein fyller altså år i dag. Han er interessert i hest, og vi ønsker å gi han denne sangen i bursdagsgave. Sangen er skrevet og sunget av navnebror Sunde. Gratulerer med dagen, Ø!

Bisettelse

I dag skal Gullrikke få slippe ut av det lille plastglasset hun ligger og dupper i. Vi skal hvert øyeblikk ta avskjed med henne, og hun skal få svømme videre med de andre fiskene som så tragisk har gått bort. Når en fisk har dødd her i Dukkehjemmet, hedrer vi dem ved å gi dem en skikkelig seremoni. Vi tenner lys, hører på den flotte sangen som vi har lagt inn under her, sier noen fine ord og henger opp et fint rødt hjerte over doen.

Bildet er hentet her.

 

En dag med mange følelser

Hei, alle sammen.

Bordellet i Bergen er tilbake for fullt som dere sikkert forstår. Vi er fornøyde med designet, Sylvi-Ann er jo så flink til å tegne i paint. Klarer dere å se hvem som er hvem av jentene i headeren?

Jan Sigurd har bursdag i dag. Han fyller år og begynner å bli en gammel mann. Neida, han er ung til sinns og holder seg godt. Jan Sigurd fortjener en hyllest her på bloggen på den store dagen. Gratulerer med dagen!

 

Så over til noe som er ganske så trist. Gullrikke har dessverre valgt å forlate oss i dag. Vi har for anledning valgt å skrive et lite dikt for å hedre henne. Vi har ikke hatt noen minneseremoni enda, men vi skal sørge for at det skjer, før det begynner å stinke i Dukkehjemmet. Takk for alt, Gullrikke!

 

Gullrikke, vår kjære, lille

Ha deg i fiskebollen vår vi ville

Du svømte rundt så flott og blidt

Det var dumt at vi bare ble kjent litt

 

Du kjempa helt til siste slutt

Vi følte på oss at du ikke var en gutt

For du var så søt og snill og flink til å vente

Du måtte jo bare være en jente

 

Du var så lydig og flink i dressur

Du var så vakker da du svømte deg en tur

Nå flyter du med siden opp

Og snart sier alt dessverre stopp

 

Takk for alt, du vidunderlige fisk

Vi ville helst at du skulle bli frisk

Vi tenker på deg hele tiden

Og håper du har det fint på den andre siden.

Müslirundstykker

Jeg lovte i et tidligere innlegg å legge ut oppskrift på müslirundstykkene vi hadde med oss på Neveltopp-tur i sommer. Jeg har vært innmari flink i dag. Jeg laget grønnsakssuppe med kyllingboller til middag og müslirundstykker etterpå. Vi har hatt besøk av Amund, og det var som alltid innmari hyggelig. Vi har spilt Bohnanza og kost oss med mazariner og kvikklunsj-melkesjokolade. Og rundstykker, da. Det er viktig å ha litt å drive med i slik en trist stund. Gullrikke har ikke forlatt oss riktig enda, så vi føler det er godt å fortsette å ha litt liv rundt henne. Hver gang vi dupper en finger i vannet spreller hun litt og velter seg over på sida igjen. 

Jeg legger ved noen bilder av forløpet. Fra bakeprosessen, altså.

Oppskriften er fra God Morgen Norge sine sider

Ingredienser: 

 • 1 kg grovbakstmel
 • 1 pk tørrgjær
 • 2 ts salt
 • 3 dl kruskakli
 • 2 dl havrekli
 • 1 dl linfrø
 • 200 g hakkede hasselnøtter
 • 10 tørkede aprikoser hakket i biter
 • 150 g rosiner
 • 12 dl lunkent vann
 • 2 ss rapsolje

Begynn med å hakke hasselnøtter og aprikoser. Bruk en stor bolle, gjerne metall. 

Hold igjen 2 dl av melet. Bland resten av melet, salt, nøtter, aprikoser, frø, rosiner, kli og gjær (alt det tørre). Sørg for å alltid ha gjær i huset, i det minste når du vet at du skal bake. Jeg måtte på butikken da jeg hadde kommet sånn ca. hit i oppskrifta. 

Bland så i lunkent vann og olje, rør med ei sleiv. Det blir en skikkelig røre, men det er helt riktig. Dette skal eltes/blandes for hånd i 5 minutter. Det er klissete, men det må nok til. Deigen blir litt "fastere" mens du holder på. Tilsett de siste 2 dl med mel mot slutten av eltetiden. 

Sett deigen til heving under plastfolie i 1 time. Mens deigen hever, kan man gjøre noe hyggelig, hva med å pusle puslespill?

Sett ovnen på 200 grader mot slutten av hevetiden. Legg rundstykkene på bakepapir på stekeplate med for eksempel to skjeer. Jeg laget 36 stykker. De skal steke i 15-20 minutter. Så blir de skikkelig gode! Ta gjerne på noe godt pålegg, jeg har spist ridderost. 

  

Man blir god og mett av rundstykkene, og de er veldig enkle å lage! Lykke til. 

- Iselin

Back in town!

Endelig er det tilbake til det vante! Fadderuken er (endelig) over, og hverdagen kan begynne!

Så fort jeg var innenfor døren ble jeg bedt om å skrive et innlegg her på de prostituertes blogg. En oppgave jeg tar seriøst og gjør med glede!

Sommeren var over på et blunk, men høsten ekke dårlig den heller... Vi skal klare å fylle høsten med mye sprell og moro, og ikke minst nye studier, som vi foreløpig ser positivt på! Så vidt jeg vet er alle godt i gang. Godt mot Antonius!

Selv er jeg igang med kulturvitenskap, som jeg tror er mer riktig for meg. Psykologi er nok mest interessant på hobbybasis... Det vil nok de 450 nye psykologistudetene snart erfare...

Pusslespillet er snart ferdig pusslet og fisken er snart død.

God kveld!

 

Amund

Nå om da'n...

... følger vi med på Fangene på Fortet på tv3. Vi følger ikke med alle dagene, men de dagene Elling og Aslak og resten av Villkattane er med. Nå ser vi på mandagens sending, og det minner oss på at vi ikke har skrevet noen anmeldelse av konserten vi var på forrige onsdag.

Bildet er henta her.

Gatas Parlament spilte på Kvartet her i Bergen forrige onsdag. Sylvi-Ann og jeg bestemte oss for å dra og gleda oss veldig. Vi har vært på konsert med Gatas Parlament opptil flere ganger her i Bergen, og de har aldri skuffa!

Nå er ikke Aslak medlem av Gatas Parlament lenger, i hvert fall ikke sånn helt på ordentlig. I stedet har de fått med seg Jester, en karismatisk og dyktig rapper. Denne konserten var det altså Elling, Jester og Don Martin som dukka opp. Guttene spilte masse ny musikk fra Gateplata, som ligger på Spotify, og også noe gammelt. Vi har ikke hørt så mange av de nye låtene, så for oss var det mest stas å høre det vi kjente fra før. Men vi likte de nye sangene også, og gleder oss til å sette oss ned og høre.

Det vi liker så innmari godt med Gatas Parlament er at de har så gode tekster. Vi er opptatt av språk, og de er så flinke til å skrive artige og gode låter. Det er ikke alt vi er enige med dem i, men de har mange gode poeng. I tillegg har de så mye energi. De stråler på scena og får publikum til å være med å danse og synge. Da er det gøy å være på konsert.

Hvis noen i Gatas Parlament leser det her, vil vi gjerne benytte sjansen til å ønske oss noen sanger til neste Bergenskonsert, nemlig: Counter Strike (ta med Supa Sayed, for vi liker henne så godt), Asylhotell Ritz, Pinto, Spis de rike, Kosmonaut, Tredagern, Sekstiårslaget og Fucked up på Laurdag. Vi vil også oppfordre dere til å legge ut Dette forandrer alt på Spotify. På forhånd takk! 

Bildet er henta her.

Vi vil også anbefale alle å høre på musikken til Gatas som ligger på Spotify og å dra på konsert, hvis du har mulighet. Kjøp deg en CD etter konserten, jeg betalte bare 100 kroner for Apocalypso!

Kjære Gullrikke

Siden den lille fiskejenta vår er litt slapp om dagen, valgte vi i hui og hast å gi henne et navn før vi fikk hatt avstemning her. Hun fortjener å ha et navn hvis hun dør. Koof sitt forslag passet veldig godt på den søte fisken vår. Her er hun, GULLRIKKE. Det er fortsatt mulighet for å gi navn til guttefisken. Skriv en kommentar under dette innlegget. Der kan dere fortsatt foreslå både et guttenavn og et jentenavn, for hvis Gullrikke skulle forlate oss, vil vi selvfølgelig skaffe en venninne til den lille enkemannen. 

19.aug.2011

Jeg vet 

at jeg vet med sikkerhet 

at jeg ikke vet alt

om det jeg vet

 

Innmari godt sagt altså. Dette er dagens ord for dagen. 

Fiskene svømmer i bollen. Det er fint vær, og vi venter gjester. Vi skal spille spill og ha det hyggelig. Jeg kan informere om at jeg har fått praksisplass for hjemmesykepleien. Jeg skal være på lille Sotra. Jeg har aldri vært der før, men Ingunn og Maria har lovt å være med på befaring slik at jeg finner fram. Det ligger et stort kjøpesenter der, Sartor storsenter, så det er jo en god grunn til å reise dit. Der kan jeg hygge meg hvis jeg får litt fritid. Det blir fint med praksis. Sylvi-Ann skal også ha praksis snart.

I dag har vi spist gryterett til middag. Det var godt. Vi hadde soltørka tomat i salaten. Sylvi-Ann har vaska opp. Ingunn strikker. Hun står virkelig på og har begynt på en ny genser. 

I morgen er det konsert, det blir stort! Kaizers altså. Den skal dere nok få lese mer om. Vi gleder oss. 

Her er noen fine bilder:


Ha en hyggelig fredagskveld! 

- Iselin

Under utbedring

Hei alle sammen!

Dere som har vært innom bloggen i det siste har sikkert lagt merke til at bloggen ser litt uferdig ut. Og det er ikke så rart, for vi driver nemlig og forbedrer den litt. Men ting tar litt tid, spesielt når vi har så mye å drive med, som vi har om dagen. Vi skal lage en ny header etter hvert, og i tillegg endre litt på skrfttypene rundt omkring. Det er bare å glede seg til alt er som det skal med bloggen!

I går var Sylvi-Ann og jeg på Gatas Parlament-konsert på Kvarteret. Det vil vi skrive et eget innlegg om snart.

Forøvrig kan jeg informere om at fiskene har det bra i fiskebollen. De svømmer rundt, overraskende synkront, og jeg ser for meg at de er perfekte dressurfisk. Jeg har planer om å lære dem noen triks etter hvert. Dere skal selvfølgelig få oppdateringer om dette.

Bildet er hentet her.

- Ingunn

Vi ønsker oss navneforslag!

Kjære alle sammen! Nå er vi tilbake for fullt i Dukkehjemmet. Snart er alt som det skal være her, vi trenger bare å få pakket ut av koffertene. Ingunn-mor har til og med skjenket oss en gave, nemlig to nydelig nye samboere! Men de har ingen navn enda, så vi trenger hjelp! Denne gangen venter vi litt med avstemningen, vi vil først ha navneforslag fra alle de kreative lesere våre!

Slik deltar du: 
- Tenk ut to gode navn til en guttefisk og en jentefisk. 
- Legg til det du tenkte ut som kommentar på dette innlegget.

Enkelt og greit! Når vi har fått inn tilstrekkelig mengde forslag, blir det er tradisjonell avstemning, også den her på bloggen, der du skal trykke på de navnene du foretrekker. Vi håper på stor deltagelse! Vi gleder oss til forslagene, avstemningen og ikke minst til navngivningsseremonien!

Her har dere et bilde av de to fine fiskene. Siden vi erfarte at kampfisker og gullfisker ikke går så godt sammen hvis gullfisken er litt glupsk, ble det denne gangen to gullfisker. En oransje (hun er jente) og en brun-gull (han er gutt). Er de ikke fine? På bildet kan man også se ei fin ny bru som vi har fått oss!


Det er forresten ikke to oransje fisker, det er bare søta vår som speiler seg i veggen.

Fint vær

Heihei! I dag er det fint vær ute, tror jeg. Så nå skal jeg stå opp og finne sola. Ferien er snart over, vi er ferdige på jobb for i sommer alle tre. Det er mest deilig, men litt rart. Kanskje vi kommer til å jobbe der igjen. 

I dag tror jeg er en fin dag for å gjøre det man ikke har rukket mens det er fint vær. For eksempel spise reker, grille, bade, sole seg, spise is og gå fjelltur. Ellers kan man plukke bær. Og steke vafler.

Ha en strålende dag! Vi er snart tilbake med aktiv blogging om spennende oppskrifter, tips for en bedre hverdag, musikk og alle de viktige tingene i livet. 

Det går mot sol på 5071

- Iselin

hits