august 2012

Familieutflukt

I dag har hele Dukkehjemmet vært på utflukt til Åsane. Jarle har kommet i trassalderen (han er én uke gammel i dag - HURRA!!!) og ville heller bli hjemme. Det hadde nok blitt litt vanskelig å holde styr på han på bussen og sånn.

Iselin storkoser seg på bussen.

Vi tok bussen til Åsane terminal. Det er der man går av for å komme til Åsane senter. Her er Sylvi-Ann og Iselin da vi hadde gått av bussen:Første stopp på reisen var Elkjøp. Sylvi-Ann har nemlig en liten Samsung-data som har et litt dårlig tastatur. Z-knappen holder seg inne av seg selv. Noen knapper fungerer ikke. Og Sylvi-Ann reiv av D-knappen i sinne. Så hun fikk hjelp av en søt kar i PC-klinikken på Elkjøp som skulle bestille nytt tastatur til henne. Sylvi-Ann ble sååå glad:

Videre gikk vi til senteret der vi var innom flere butikker. Dessverre fant vi ikke så mye lekkert som vi hadde håpa. Men vi brukte masse tid på Gina Tricot. Jeg fant meg en kjole og en cardigan. Iselin fant seg en genser, en hettejakke og en t-skjorte. Sylvi-Ann fant seg klær på Only. En fin blondegenser. Her er et bilde av meg inne på Gina:

 

Etterpå bevegde vi oss mot Ikea. Målet vårt var å finne lyspærer til lageret vårt her hjemme og å spise middag. Men når man går rundt på Ikea, finner man alltid noe man trenger. Vi kom hjem med blant annet dette:

Så tok vi bussen hjem igjen, og det var god stemning (Iselin sover):Og så tok vi banen fra byen:

 

Nå er vi hjemme igjen. Iselin skal på nattevakt, og Sylvi-Ann og jeg skal se film og ha Skins-maraton. Ha en flott fredagskveld, alle sammen!

- Ingunn

Middag hos Amund

Her kommer blogginnlegget om middagen hos Amund! 

Det hele startet med at Ingunn og jeg møtte opp presist, klokka 1900 hos vår beste Amund. Forventningene var skyhøye, så vi ringte spent på døra. Amund slapp oss inn, og synet som møtte oss var Amund i morgenkåpe på sofaen. Han var ikke helt i toppform, stakkar. Kvelden før hadde vi en hyggelig samling med faddere og fadderbarn her i Dukkehjemmet, så det kan nok hende at han merket etterdønningene fra dette. 

Han satte seg opp da, da vi kom. 

 

Amund hadde hatt store planer for middagen, men det var visst ikke så lett å gjennomføre akkurat i går. Men vi måtte ha mat likevel, og både Ingunn og jeg var veldig sultne. Amund tok ansvar og ringte Sylvi-Ann som var på vei fra norskundervisningen sin. Hun hadde hatt ei jente fra Sri Lanka før hun skulle komme til Amund og få middag. Sylvi-Ann kom innom og fikk med seg penger og instrukser om hva hun skulle kjøpe. 

Det ble dette: 

 

Amund kom seg opp fra sofaen og satte i gang med pizzasteking, påkledning og underholdning: 

 

Ingunn gikk for å kjøpe potetgull og dip, så vi koste oss med det og en ny type sjokolade, nemlig boblesjokolade. 

Den var god og morsom. 

Det ble en veldig hyggelig kveld. Vi så på 20:00 med Raske menn og Harde fakta på tv 2. Begge deler var fine programmer å se en onsdagskveld. 

Sylvi-Ann hadde laget et nydelig kort til Amund. Selv om middagen kanskje ikke levde helt opp til forventningene, fortjente han nok kortet: 

Ja, Amund: Thank you for all the time you spent preparing all the food; For making me feel welcome, you have my gratitude! 

- Iselin

Snart middag

Vi er jammen meg tre heldige jenter! Vår beste Amund har invitert oss på middag i dag, og vi aner ikke hva han skal servere. Dette blir en spennende opplevelse!

Illustrasjonsfoto.

I morgen (eller i kveld) kommer vi til å fortelle dere mer om middagen, så det er bare å vente i spenning. Ha en fortreffelig aften!

- Ingunn

TV-tips

I vår fant Sylvi-Ann og jeg oss en ny favorittserie. Nemlig Skins! Skins er en britisk dramaserie om en ungdomsgjeng i Bristol, England. Det er en ganske kontroversiell serie som tar opp temaer som spiseforstyrrelser, sex, dopmisbruk, familieproblemer og død. Til nå har det kommet ut seks sesonger av den britiske serien (de har også prøvd å lage en lik serie i USA, men den har ikke slått like bra an). I 2013 kommer sesong sju ut! Jeg gleder meg.

Sylvi-Ann datt liksom av lasset etter hvert. Jeg ble overivrig og begynte å se episodene før henne. Men nå har vi tenkt å begynne på nytt igjen. Jeg vil også gjerne se hele serien på nytt. Vi setter nok igang med sesong en.

Bildet er henta her.

 - Ingunn

Mitt bildedryss

Jeg kan ikke være noe dårligere jeg heller, da. Så her kommer mitt bildedryss fra sommeren:

Sommeren har vært kul, morsom og fylt av godt humør

 


Jeg har jobba som en helt. Det har Sylvi-Ann også gjort!

Jeg har blitt kjent med vakre Lita og andre firbeinte


Også reiste jeg tilbake til Bææææærgen.

Det ble visst ikke så mange bilder, det. Men noen var det i hvert fall! Jeg har jo lagt ut noen bilder i løpet av sommeren også.

- Ingunn

Et bildedryss til

Nå skal vi blogge hver dag. Og fra og med i morgen skal vi være observante og kreative, få med oss alt som skjer, huske på alt vi har behov for å dele. Før vi tar fatt på semesteret som skikkelige bloggere, skal jeg bare kvitte meg med litt bilder som har hopa seg opp og ikke blitt lagt ut på bloggen. Jeg regner med at dere alle har lyst til å se de fine bildene mine. 

  

Jeg har spist mye is i sommer.

  

Jeg har råna mye i sommer. På det siste bildet møtte jeg en svær fugl. 

   

Jeg har sett mye veldig pent, som riktignok ikke blir riktig like pent når jeg tar bilde med mobilen min.

  

  

Jeg var med Ingunn på hytta. Det var en veldig koselig tur! Med mye fint å se, blant annet sauer, vann og kuer. En natt våkna jeg og var sikkert på at Ingunn hadde hengt seg på rommet mitt. Det er på det siste bildet. Hun henger der kledd i en hvit kjole. Heldigvis var ikke det sant. 

 

Jeg har vært på tur med Amund og Pia. På Hunderfossen

  
På Maihaugen


I stolheisen i hoppbakken

 
Og i Bergen

Nå er vi nesten i full gang med skole igjen, og nå begynner jeg med blanke ark og tomt minnekort. Så da blir det fine bilder og fine minner framover får vi tro. Nå er'e middag. Ha en fiiiiiin kveld. 

Bildedryss

Mathias <3 og hesten. 

Bind deg ein blomekrans. 


Sylvi-Ann, Håvard og huska. 


Jeg bader på Gamlehaugen. 


Sushi. 


Bursdagsbarnet. 

 

Som dere kanskje skjønner, er dette så å si alle bildene jeg har tatt siden i vår. Det kommer mer utover høsten! 

- Iselin

August!

Nå er vi allerede kommet godt ut i august! Jeg har ikke blogga på en stund, men nå må jeg pent komme i gang igjen for å opprettholde den gode stemningen vi er så kjent for å ha her i Dukkehjemmet. Jeg har jo så klart mye spennende å fortelle dere alle, både om sommeren min og studiestart. 

Det er nemlig sånn at jeg har jobba på lungeavdelinga på Haukeland i sommer, og der fortsetter jeg å jobbe nå i høst også. Jeg har fått cirka ett års vikariat på 75 %, og det synes jeg er greit. Jeg skal i tillegg prøve å gjennomføre nordisk årsstudium! Det blir spennende å se hvordan det går, men jeg har kommet godt i gang med lesinga. Jeg er så heldig, for det er sånn at Amund også skal ha nordisk litteratur dette semesteret. Så vi har i fellesskap (mitt og Amund sitt fellesskap, med hjelp fra Sylvi-Ann) lest og fordypet oss i hvordan man tolker en tekst, modernismen og to dikt foreløpig. I morgen er den på'n igjen med lesing og refleksjon. 

Her er det ene diktet som står på pensumlista, skrevet av Jan Erik Vold (1969):

God dag!

Jeg er et dikt.
Kom skal jeg ta deg i hånden
og leie deg fram
like trygt som man leier
gamle damer og blinde
over gaten.
Hvordan står det til?
Svømmer vildanden fremdeles stille?
Og dei gamle fjell i syningom
er de alltid eins å sjå?
Ingen master på toppen?  
Ingen hull i siden?
og i vatnet leikar fisken
med annan fisk
og elsket er landet som mor av sønn? det var bra.
Da kan vi gå videre. 

En riktig så fin introduksjon til emnet. Et fint dikt. 

På lungeavdelinga trives jeg, og har i grunn ikke så mye annet å si om det. Jeg jobber dag-, kveld- og nattevakter, og jeg lærer noe nytt hele tiden. Det er veldig fint, for jeg har planer om å lære så mye som mulig så fort som mulig. Man blir sliten av å jobbe som sykepleier, men det er fint at dagene går unna også. 

I skrivende stund sitter Ingunn og Sylvi-Ann på gulvet og rydder i Sylvi-Ann sin papirhaug. Der er det papirer for 4 år, så det er godt å få sett gjennom det og sortert litt, tenker jeg. Jeg prøver å ta igjen for tapt blogging. Jeg har en god unnskylding for å ha vært så lite aktiv her, kabelen som jeg får bilder over til dataen med har nemlig vært forsvunnet i hele sommer! Og hva er vel et blogginnlegg uten noen fine bilder???

Vi har akkurat spist middag. Sylvi-Ann improviserte med en pastasalat med pesto. Veldig godt!

Været i Bergen er helt ok, men det har tapt seg litt etter fadderuka. Det er forsåvidt greit, vi er takknemlige for at det var så fint da. En gang i forrige uke arrangerte vi fellesfrokost for oss tre her ute på verandaen. Det var ordentlig trivelig i det fine været med sol og sommer. Jeg bakte raske rundstykker, og det ble en hyggelig opplevelse. Jeg nevner dette siden dettte er det eneste arrangementet jeg har bilder fra akkurat nå, så jeg får legge ut dem her! 

 

Ha en god kveld videre! Vi skal se Kompani Orheim i kveld. 

Vi blogges ;-)

- Iselin

Jarle Kleppfisk

Vi har blitt mødre igjen. Denne gangen til Jarle Kleppfisk. Han er en rød, litt tjukk kampfisk som ser ut til å kose seg vilt i fiskebollen. Han har en kjempefin hale som han liker å vise fram. Han liker oppmerksomhet og pleier å svømme og se på oss. Han er glad i mat, og han spiser opp maten sin nesten med en gang. Favorittmaten hans er "Biogran - Pellets for små ferskvanns- og saltvannsfisker". Denne fiskematen er rik på vitaminer og omega 3. 

Å ta fine bilder av en liten fisk er nesten umulig. Han er jo i bevegelse stort sett hele tiden. Men jeg har prøvd, og Jarle var overraskende fotogen. Han svømte liksom mot kameraet. Det har jeg aldri opplevd tidligere. Er han ikke fin?Sandra Rich har flyttet inn ved siden av Jarle. De har det bra sammen. Angry Bård er forøvrig litt sur for at han måtte flytte ut av fiskebollen.

- Ingunn

 

P.S.: til dere som ikke tar referansen:

Bildet er henta her.

Gruppe 9, heiheihei...

...Det er gruppa si det!

Som dere sikkert har fått med dere, har Sylvi-Ann, Amund og jeg vært faddere for nye nordisk-studenter ved UiB. Vi var veldig heldige med gruppa vår, for alle var kjempeivrige og ville være med på alt. Hele uka var fylt av fest og moro, og vi håper at vi har vært med på å hjelpe de nye studentene igang med studentlivet.

Fadderbarna våre har vært veldig flinke til å ta bilder i løpet av uka, og dere har kanskje lyst til å se dem også? (Vi håper forresten at det er greit at vi legger dem her på bloggen.)

Her prøver vi å lage en menneskepyramide. Og det gikk jo ganske fint.


Aktivitetsdag og grilling i Nordnesparken. Vi vant en pose med blant annet godteri!

Fornøyde faddere!

Vi takker Signe for denne fine montasjen. SiB Kubb Klubb!

 

På torsdag hadde vi byvandring der vi skulle bli kjent med Bergen på kveldstid. Det viste seg å bli en spennende og morsom kveld, siden vi gikk fra post til post og gjorde oppgaver. Vi lagde blant annet sanger og heiarop. På vandringa tok vi også bilder ved flere av Bergens attraksjoner:

Ved fontena på Torgallmenningen

Og ved Ole Bull.

 

Fadderuka slutta på fredag med 90-tallsfest på Exodus. Vi samla gruppa hjemme hos oss en god stund før festen begynte. Det var kjempegøy!


Det var skikkelig god stemning hele kvelden. Og det hele ble bare enda bedre da Faddergruppe 9 vant BESTE FADDERGRUPPE! Vi vant masse spill og gratisgreier som vi gleder oss til å gi ut til alle fadderbarna. 

Vi håper at alle fadderbarna koste seg masse i fadderuka! Det gjorde i hvert fall vi. 

- Ingunn

20.08.2012

Her har dere et flott glimt fra første skoledag! Klokka er bare 2, og vi er allerede i gang med studiene! Vi syns det er helt utrolig at 5 av 7 kollokvierom her på skolen vår var opptatt, men når vi tenker nærmere etter, er det ikke så kjemperart. For det er flere tusen studenter her på hf, så det er klart at noen er ivrige fra dag en. Og egentlig begynte jo semesteret forrige uke. Men om et par uker, er det nok mer ledig igjen, så da er det bare vi, stjernestudentene, som fortsatt er topp motiverte.Første skoledagEn glad gjeng som gleder seg til første skoledag.

I dag er det første skoledag for små og store. Det er litt rart å være student, for ingen tvinger oss til å begynne i dag, det må vi gjøre selv. Vi vet jo at vi kan utsette arbeidet og bare få altfor mye å gjøre senere. Men heldigvis er det såpass gøy og greit at studere at man på en måte gjerne vil komme i gang også. Og lediggang er roten til alt ondt.

Nå har forsåvidt klokka allerede blitt ganske mye, så første skoledag begynner littt senere for store enn for små. Men når vi er studenter, er det like gøy å studere på kvelden som på morgenen. Å, jeg håper de små også får en fin første skoledag! Jeg håper de blir tatt vare på, jeg håper de blir sett og hørt, og at de lærer om livet og verden på en trygg og fin måte.

Jeg drømte at jeg fløy i natt. Det var godt. Dette skoleåret blir nok flott.

Men jeg vil gjerne benytte anlednigen (det kommer flere, siden jeg jo har blitt en særs aktiv blogger) til å sende de hjerteligste hilsener til Sør-Afrika. Dette landet har stjålet hjertet vårt, men vi skal få det tilbake.

Kjære lesere. Ta vare på hverandre. Ha en fin skolestart. Og dere andre kan gå på jobb neste gang med litt blanke ark, for det er faktisk fint med nye starter. Lykke til!

Vakre Bergen

Jeg tenker at det viktigste er ikke hvor ofte vi blogger, men kvaliteten på det vi legger ut. Men nå har jeg funnet ut at det hjelper ikke med god kvalitet når jeg aldri blogger. Og vår beste blogg-Ingunn er i streik fram til oktober (!), så da er det bare å komme i gang for meg nå.

Jeg får snart ny data, så inntil videre blogger jeg faktisk fra mobilen. Dette er første forsøk!

Bergen har vist seg fra sin aller aller beste side den første uka vår her. Sola i Bergen er best, synes jeg! Nå har også det deilige Bergens-regnet overbevist oss om at det ikke har forsvunnet, så alt er som det skal være.

I alle fall hadde vi en strålende fin fadderuke med den beste faddergruppa.

Faddergruppe 9

Vi er de beste, vi

Faddergruppe 9

Vinnerene er vi

HOI, HOI, HOI, HOI!

Sånn, det var et blogginnlegg fra meg. Heretter skal jeg blogge hver gang jeg har noe spennende å si. Bildet her er sola på Lillehammer, for jeg har glemt å ta bilde av den nydelige sola i Bergen.Little boxes

En av mine arbeidsoppgaver på jobb er å brette papp. Da hender det ofte at jeg synger denne sangen, og alt går så mye bedre:

- Ingunn

Dårlig blogging, dårlig tid

Igjen kommer en beklagelse fra oss. Vi blogger veldig lite, og det skyldes at vi jobber mye alle tre. Mine dager består stort sett av dette:

 

Og dette:

Dette søte paprikasmilet lå på skjærefjøla mi da jeg kom på jobb en dag.

 

Men det er ikke bare jobb. Jeg har også tid til dette:

 

Ellers er det mye som skjer i distriktet om dagen. Det er agurksesong, og vi har derfor mye å følge med på. Her har dere en oppdatering fra GD: 

- Ingunn

hits