september 2010

Spill og moro!

De siste kveldene har vi spilt spill i dukkehjemmet. Vi vil gi en liten anmeldelse av tre av de nyeste spillene våre: Bezzerwizzer, Bet your brain og Cranium.

Bezzerwizzer
Bezzerwizzer er et kunnskapsspill som virkelig setter deg på prøve. Spørsmålene er veldig varierte, men kan nok være litt vanskelige. Spillet egner seg for fire personer eller to til fire lag. Vi synes det er best å spille med lag, for da klarer man å svare på flere spørsmål. Bezzerwizzer har mange morsomme kategorier, og man bør spille strategisk for å kunne gjøre det best mulig.

 

Bet your brain
Bet your brain er også et kunnskapsspill, men med en litt annen vri. Her handler det ikke bare om å svare riktig på spørsmålene som stilles, men også å kjenne motstanderne sine. Poenget er nemlig at man skal vedde på om man selv og de andre lagene klarer spørsmålene de får stilt. Det betyr altså at du ikke trenger å ha mye kunnskap for å vinne, men kan komme langt bare ved å være en god menneskekjenner. Dessuten har dette spillet mange praktiske og morsomme oppgaver, som for eksempel tegning og miming.

 

Cranium - familieutgaven
Dette er et morsomt, men kanskje litt for enkelt spill. Spillet inneholder mange varierte og morsomme oppgaver, men er beregnet for barn eller voksne med litt alkohol i kroppen. Oppgavene kan for eksempel være å lage ting i plastelina, mime, nynne, tegne eller svare på spørsmål.

 

Beklager litt store bilder :p

Har du hørt historien om de to små fisk?

Hei, kjære lesere! Velkommen til Akvariet i Bergen!

I dag har vi tatt i mot to nye samboere i Dukkehjemmet. Iselin og jeg var i byen i dag, og etter å ha handlet masse dro vi på Bergen Storsenter for å se etter luftavfukter og kantbeskytter til Iselin sin rammemadrass. Clas Ohlson og Hansen og Dysvik ligger rett ved siden av dyrebutikken, og vi gikk innom for å ta en titt. Der hadde de akvariekampanje, og vi tenkte vi kanskje kunne gripe denne fantastiske muligheten til å få husdyr.

Vi fikk hjelp av en veldig trivelig kar som foreslo at vi kunne kjøpe en kampfisk og en gullfisk, siden de kan bo sammen i en bolle eller et akvarium uten filter. Vi hadde egentlig ikke lyst på kampfisk. Vi har nemlig hørt at kampfisker ikke skal bo med andre fisker fordi de spiser de andre fiskene, men butikkmannen sa at det ikke var noe problem. Hannkampfisker kan ikke bo med andre hannkampfisker, men kan gjerne bo med slørhaler for eksempel. Vi bestemte oss derfor for å kjøpe en hannkampfisk og en sølvfarga slørhale. De har fått navnene Rikart og Reidun.


Rikart (rød) og Reidun (sølv)


Sjarmerende og sjenerte Reidun ville endelig bli tatt bilde av.Tøffe og litt sure Rikart stilte gjerne opp på photo session.

Vi håper at de søte fiskene våre vil trives i Dukkehjemmet, og vi skal gjøre alt vi kan for å passe på dem! Allerede nå har de funnet seg tilrette i vårt lille akvarium. Rikart viser hele tiden at det er han som er sjefen, og han svømmer etter Reidun i full fart. Jeg håper at hun ikke dør av stress (hvis hun gjør det, håper jeg hun gjør det innen åtte dager, sånn at vi kan få en ny fisk gratis). I tillegg håper jeg at Rikart ikke spiser halen til Reidun - vi får være flinke til å mate dem.

Ha det bra så lenge, alle sammen!

- Ingunn

4-stjerners reise

Vi har begeistret fulgt med på 4-stjerners middag, programmet der kjendiser lager mat til hverandre. Det nye i høst er 4-stjerners reise, og i dag var premieren. Her er vår lille evaluering:

Vi sammenligner selvfølgelig med 4-stjerners middag, og jeg tror vel egentlig ikke at dette nye programmet kan måle seg med det gode gamle... Men vi må vente med å si hva vi liker best til vi har sett en uke med dette nye programmet.
 Vi likte at middagene var små og intime, det var veldig morsomt -- småkleint i starten, men flott etter hvert. 4-stjerners reise er ikke helt slik, men Ingunn lo i hvert fall ganske mye!

Det var Hanne Krogh, Gaute Ormåsen, Marianne Antonsen og Oddbjørn Hjelmeset som var med på første program, og ifølge Ingunn blir det alltid morsomt når sistnevnte er med.. Oddbjørn er en festlig kar, sier Ingunn, og legger til at Gaute er overraskende morsom. Og Toscana ser jo vakkert ut. Informasjon om Toscana finnes her: http://no.wikipedia.org/wiki/Toscana

Vi legger til slutt ved en sangtekst av Gaute:

kæn en skremme vannet ta en fisk?
ell gjøra en hypokondrer frisk?
fins det fugler mæ høydeskrekk?
er det sænt en kæn drømme seg vækk?

er det sænt at jorda er rund?
kæn du bli solbrent i solarium?
åffer er klokka som ælltid står
mer på time en den som går

je kæn visst ældri stoppe
nei kæn nok ældri droppe
ælle dom spørsmåla her

det er så mye rart je lure på
så mange svar je ældri får
når ælle andre bære står å ler
så spør je å det er som skjer
for stemmen inni huet sier
at je er helt normal

fins det leger med sprøyteskrekk?
eller reintøy som itte er lekk?
er det sænt ting kæn læres bort?
er det dæffør je glømme så fort?

je kæn visst ældri stoppe
nei kæn nok ældri droppe
ælle dom spørsmåla her

det er så mye rart je lure på
så mange svar je ældri får
når ælle andre bære står å ler
så spør je å det er som skjer
for stemmen inni huet sier
at je er helt normal

det er så mye rart je lure på
så mange svar je ældri får
når ælle andre bære står å ler
så spør je å det er som skjer
for stemmen inni huet sier
at je er heelt, helt normal
normal
helt normal
helt normal
helt normal

;)

Sjokoladeboller

Vi laget forresten gode sjokoladekuler her om dagen! De ligner på de man kan kjøpe av elever som selger til inntekt for klassetur og sånn. Kjempegode i alle fall! Vi fant oppskriften på IKEA. Føler forresten de er litt sunne, siden det er havregryn i dem.... I alle fall er de kjappe!

15-20 sjokoladekuler:
100 g smør
1 dl sukker
3 ss kakao
3 dl havregryn
3 ss sterk, kald kaffe
Knust sukker eller kokos

Bland smør, sukker, kakao, havregryn og kaffe. Form runde kuler som er ca 2-3 cm i diameter. Rull dem i enten knust sukker eller kokos (barn som meg foretrekker sukker, mens voksne foretrekker kokos). Sett dem i kjøleskapet 30 min før servering. De smaker kjempegodt til kaffe, men barn som meg foretrekker selvfølgelig melk eller saft.

Sorgen forgikk meg på Ulrikens topp

Vi har hatt besøk av Lotte! Vi har gjort masse hyggelig. Spist masse godt, spilt spill, gått turer, vært i byen og mye annet flott.

I går var det en fantastisk fin dag, og vi tok turen til Ulriken! Nydelig vær, og Amund og jeg var på oppdagelsesferd for å finne molte, vi var helt sikker på at vi så noen. Vi fant ingen, men vi fant noen kjempefine steiner på et berg (som vi hakket løs og tok med i gave til de andre), en stor, stygg edderkopp og en fryktelig ekkel frosk! Vi skjønner ikke hva den gjorde der oppe på fjellet.

Vi tok banen både opp og ned, for i skoledagbøkene våre er det tur-retur Ulriken ut september! Det synes vi er et kjempebra tilbud, og vi har lyst til å benytte oss av banen flere ganger. For det er nydelig på Ulriken. Jeg legger ved et par bilder som vi tok der oppe:Jippi:)

~ Sylvi-Ann

hits