september 2011

Fredag

I dag har vært en fin dag. Ingunn har diska opp med skikkelig middag. Hun laget fløtegratinerte poteter, kyllingfilet, tomater med fetaost og soppsaus. Det var veldig godt! Nå er det Idol som står på menyen. Vi er ikke imponerte i dag, tror jeg, men det er jo ålreit å følge med. 

Ingunn har begynt å strikke votter, hun er så flink. 

Det er varmt om dagen! Sommeren er her...  

Jeg har testa ut webkameraet mitt. Det ble bra bilder om jeg får si det selv. 

Det var den fredagen. God helg til alle trofaste og mindre trofaste lesere! 

Her er en artig vits dere kan ta med dere inn i helga: 

Det var en gang to menn som gikk på tur i ørkenen. Plutselig sa den ene:
- Au jeg har noe i skoen!
Da sa den andre: - Kan det være sand?

Ååånei!

Vi var akkurat inne og sjekka Bergen student-tv sine hjemmesider, og innslaget med Amund ble ikke tatt med! Så nå er vi skuffa.

Bildet er henta her.

Framtida

Jeg tenkte jeg skulle bidra med et blogginnlegg i dag, jeg også. Så da vil jeg gjerne skrive litt om framtida. 

Jeg kan forresten skrive litt om nåtida også. I dag er det tjueåttende september, det er onsdag, og Lene og Lena har navnedag. Jeg er i praksis med ei som heter Lene, og det er en viktig sak å holde orden på navnedagene til dem man er i praksis med. Gratulerer med navnedagen, Lene! Hilary Duff har fødselsdag i dag, gratulerer til henne også! Og forresten hadde foreleseren vi hadde i dag også bursdag, hurra!

I morgen er det fårikålens dag. Det blir nok en hyggelig dag for mange. På lørdag er det allerede 1. oktober, og på søndag er det 2. oktober, 16. søndag etter pinse, Guineas nasjonaldag og FNs dag for ikke-vold. (Opplysningene jeg ikke kan i hodet er hentet på wikipedia.org.)

På mandag er vi kommet til 3. oktober og den internasjonale barnedagen. Neste helg reiser Ingunn og Sylvi-Ann til Örebro. 17. oktober er epledagen, og 30. oktober, på selveste bots- og bededagen, skal vi snurre klokka en time tilbake for å få vintertid. 

Her er et pent bilde fra en twister-omgang vi hadde en gang. 

Så gleder jeg meg til Tangerudbakken! Ha en fin kveld. 

- Iselin

Onsdag i Dukkehjemmet

I dag er det onsdag, og vi trives med det. Iselin og jeg har vært på skolen i dag, og Sylvi-Ann har vært i praksis. Jeg har begynt med norrønt i dag i språkfaget mitt, og det virker spennende, men vanskelig. Etter å ha vært på forelesning gikk jeg til kantina for å møte Amund og Sylvi-Ann. Amund ble intervjua av student-tv om dialekter og morsomme ord. Vi gleder oss veldig til å se dette innslaget på BSTV sine nettsider senere i kveld.

Kæltåka luggum kar!

Vi har spist god middag i dag. Kylling med fullkornspasta, tomatsaus og sopp var menyen, og det ble kjempegodt. Jeg spiste meg så mett at jeg holder på å sprekke her jeg sitter.

I kveld skal jeg på kino med Kristian. Vi skal se Kong Curling, og jeg gleder meg til det! Sylvi-Ann skal på språkdebatt, der Sylfest Lomheim (se bildet) skal prate, på Kvarteret. Hun gleder seg sikkert til det også. Iselin skal være hjemme i kveld, men er ute på joggetur akkurat nå. Jeg regner med at hun skal se på Tangerudbakken på TvNorge, vårt favorittprogram på tv.


Kæltåka luggum kar 2!

 

Jeg må forresten bare beklage at det ikke har kommet noen nye musikktips i det siste. Jeg vet ikke helt hva jeg skal skrive om. Har du noen tips, kanskje?

- Ingunn

Glede

Dagens ord er:

Måtte gledens engel
følge deg
tett og trofast 

Vi håper dere er glade og har det bra! Iselin og Sylvi-Ann som er i praksis nå, ser tydelig hvor viktig det er med godt humør når man jobber med mennesker! Både gamle, slitne og syke og unge, ukonsentrerte med mange ting å tenke på trenger litt glede og godt humør! Stemningen blir så god hvis man kan le litt og ta ting med et smil! Man må ikke ta ting så høytidelig, og man trenger ikke å gjøre problemer ut av alt. Man kan le og smile litt av ting også :)

I dag vil vi skrive noen ting som gjør oss glade. Så vil vi anbefale dem som er lei seg, til å glede seg - kanskje over noen av de samme tingene!

Vi blir glade av...

 • å prøve ut nye matretter og finne ut at det smaker kjempegodt
   
 • å spille spill med gode venner og snille folk
   
 • ungdomsskoleelever av alle slag. Søte, fjerne, morsomme, snille.
   
 • å synge bursdagssangen for vennene våre og se at de blir glade
   
 • å gi bort gaver
   
 • å høre på pen eller morsom musikk
   
 • å se små, søte barn på gata
   
 • å drømme noe fint og huske det etterpå
   
 • at sola skinner i Bergen
   
 • Tangerudbakken
   
 • å få telefoner fra venner og familie
   
 • å rekke Bybanen
   
 • å se på skyfri himmel og tenke på hvor mye pent som finnes i verden
   
 • nybakt mat
   
 • å glede seg til noe. Vi blir glade i livet av å ha noe å glede oss til. Ingunn og Sylvi-Ann skal til Örebro til noen veldig hyggelige svensker i oktober. Det gleder vi oss til!
   
 • at vi danser for hverandre i Dukkehjemmet

 • å plutselig møte på noen man ikke hadde sett på en stund

 • å få en hyggelig melding

 • å oppleve at noen andre tenker på og bryr seg om oss

 • myk hud

 • pene øyne

 • å tenke på at det snart blir litt kaldere så vi kan ha på votter

 • å tenke på at vi blir gladere av å glede andre 

 

Hva blir du glad av?

284752_182028241862350_100001655264045_406184_5522421_n_large_large

Bilde fra weheartit

Her er en pen sang. Den handler om at vi bør tenke over hva vi har og være glade for det, og at vi kan holde humøret oppe. Nothing's gonna bring me down. 

 

1540_large

Herfra.

Følger du med?

Vi har sittet og ledd nå i en time, nesten uten opphold. Vi har nemlig sett på I kveld med Ylvis, og vi håper DU har gjort det samme. Dette er nemlig et fantastisk morsomt program.


Bildet er henta her.

Ylvis er de flinkeste og morsomste vi vet om. De kan synge, danse og er innmari morsomme hele tiden. I kveld med Ylvis har bare blitt sendt tre ganger på TvNorge så langt, men vi har allerede fått oss et nytt favorittprogram. I tillegg til mange morsomme gjester, har de med seg Calle Hellevang Larsen på laget, og han er en skrue uten like.

På onsdag sendes I kveld med Ylvis klokka 22.00 på TvNorge. Se på du også!

God natt! :)

26.sep.2011

I dag har vært en fantastisk dag. Jeg har vært på Sotra og jobba og stått på, jeg har jogga, og vi har laget skikkelig middag. Kjøttkaker, brun saus, kålstuing og kokt potet. Og her er det ikke snakk om posemat, vi har laget det vi kan fra bunnen av. Unntatt tyttebærsyltetøyet da. Ingunn og jeg har virkelig fått bryne oss på kjøkkenet og lært oss å lage perfekt brun saus. Maten ble nydelig, og vi ble mette og gode. 

Jeg har lært noe annet nytt og spennende i dag. Jeg har aldri tenkt tanken at man burde brette stretch-laken, men det bør man nok tydeligvis: 

Jeg har nå blitt ekspert og gleder meg til å ta fatt på et nytt laken når neste klesvask er tørr. Lakenet blir flatt og fint, og det går kjempefort. Jeg anbefaler alle å prøve, og ikke gi opp hvis det går dårlig. Brett opp ermene og prøv igjen!

Ellers er det bra her i Bergen. Været er sånn:

Illustrasjonsfoto.

Men vi koser oss allikevel. I kveld lider vi oss gjennom "Dagens mann", og vi kjenner på metthetsfølelsen. Vi står opp tidlig om dagen, så vi finner vel snart senga. 

Sov godt! 

- Iselin

Helga er snart over

Det er søndag i dag. En slapp søndag, med cola, pepsi, pizza og tv. Men det passer helt utmerket for meg i dag. Jeg er nemlig ganske sliten.

I går var vi på bursdagsfest hos Håvard - han fyller 22 år i dag. Gratulerer med dagen, flotte, snille Håvard!

Dette fine bildet tok jeg da vi var i Mandal i sommer.

Ellers kan jeg informere at vårt kjære nye kjæledyr, angrybirden, både har fått navn og et nytt bosted. Han har fått navnet Bård. Angry Bård. Og han bor for tiden i akvariet, siden det har stått tomt en stund. Dere har jo sikkert fått med dere at vi ikke er så flinke til å holde gullfiskene våre i live. Derfor har vi bestemt oss for å satse på fugler. 

Bård storkoser seg i fuglebollen. Han ligger på en serviett for å ikke bli våt.

(Jeg så Anders Hoff på Galleriet i Bergen her om dagen)

Ha en fin kveld videre og en super uke!

- Ingunn

Hoho

Barndomsminner

Vi tenkte å komme med et lite innlegg om noe vi husker fra barneskolen. Vi her i Dukkehjemmet er alle opptatt av skole, minner og gode opplevelser. 

Her er en sang jeg husker fra barneskolen. Ganske fin, ikke sant? 

Og her kommer en regle for å lære seg spørreordene, laget av André Bjerke (som for øvrig også har laget veldig mye annet fint):

Hvor og Hva og Hvem og Hvordan bodde i et hus ved Jordan
Men en dag var Hvor blitt vekk. Hva var nesten hvit av skrekk. 

"Han er ikke kommet hjem!"
"Hvem?" sa Hvordan. "Hva?" sa Hvem.

Hva sa: "Hvor er Hvor blitt av?"
"Hvor er vekk!" sa Hvem til Hva. 

"Kanskje han er falt i Jordan!"
"Jordan? Hvordan det?" sa Hvordan

Da kom Hvor med Hvis og sa:
"Kan Hvis bo her?" "Ja" sa Hva
"- hvis Hvis vil!"

Nå er de fem:
Hvor, Hva, Hvordan, Hvis og Hvem.

Dette må være den perfekte regla for å ha oversikt over spørreordene. Det er sikkert på grunn av denne at jeg har så god kontroll på dem og klarer å bruke dem riktig i enhver sammenheng.

Ingunn husker denne sangen veldig godt, og vi synes selvfølgelig den er fryktelig trist, selv om alt går bra til sist:

Det får holde for nå. Vi kommer nok tilbake med flere gode sanger, dikt og andre gode minner. Jeg håper at de fortsatt synger litt på skolen. Musikk er fint, det er vi enige om. 

Jeg skjønner ikke helt hvorfor den ble så grønn. Men bare nyt lyden! 

Ha en fin kveld videre. 

For en onsdag!

Dette har vært en flott dag på nesten alle måter. Vi holder jo til i Bergen, og selvfølgelig regner det i dag. Det har regna mye i det siste, og akkurat nå regner det på verandadøra og vinden blåser så vi hører den i huset. Det er hyggelig, men litt trist å tenke på at Sylvi-Ann snart skal hjemover.

Sylvi-Ann har nemlig vært på quiz på Ad Fontes, HF sin egen kafepub. Jeg regner med at hun vant, for hun har nemlig blitt så innmari flink på reklame.

Jeg har vært på skolen i dag. Det var litt vanskelig å henge med, for foreleseren var så innmari ivrig. Han hadde ikke klart å legge over power point-presentasjonen sin riktig til .pdf-fil. Vi har hatt om fonetikk og sånn i dialekter i det siste, og det kan bli veldig vanskelig å følge med når presentasjonen ser slik ut:

Iselin og Sylvi-Ann har vært i praksis, og jeg tror de trives godt med det. Det er litt spennende å være på et nytt sted og få nye utfordringer, vil jeg tro.

Ellers har Sylvi-Ann og jeg kommet langt på puslespillet i dag. Jeg vil tro det bare er igjen kanskje 500 brikker.

Kristian er flott. Han har lagd middag til oss. Han lagde skau-kebab, og det var kjempegodt. Det bør du også lage deg en dag! I tillegg har vi fått en super gave. Vi har nemlig fått en supersøt angry bird som lager lyd når man trykker den på hodet. Dessverre vil ikke webkameraet mitt virke, så jeg får ikke tatt noe bilde av den akkurat nå. Men her har dere et illustrasjonsfoto.

Bildet er henta her.

Her har dere en fin sang som dere kan kose dere med.

 

- Ingunn

Lokalnyheter

Vi er ivrige lesere av GD, lokalavisa vår. På nettsidene til GD kan man lese mye spennende, og vi har lyst til å dele noen nyheter med dere her for å holde dere orientert om det som skjer i Gudbrandsdalen om dagen. I tillegg har vi lyst til å være litt flinkere med å skrive om nyheter her på bloggen.

Ku tatt av toget ved Hunderfossen
Det var dessverre en stakkars ku som ble påkjørt av toget ved Hunderfossen tirsdag kveld. GD melder at ingen personer ble skadet i ulykken.

Illustrasjonsfoto.

Må betale 50 kroner for skitur
Sjusjøen skisenter Natrudstien driver har begynt med kunstsnø på anleggene sine. På grunn av vedlikehold og sånn, må alle som skal gå på ski i området, og som ikke er kunder, betale 50 kroner. Hvis man syns dette er for dyrt for én skitur, kan man kanskje investere i et sesongpass.

Illustrasjonsfoto.

Aldri mer gjørme
Nå kan folk som skal tømme hageavfall på Roverudmyra (avfallsstasjonen i Lillehammer), endelig legge igjen gummistøvlene hjemme. Ja, man oppfordres faktisk til å ta på seg joggesko eller høyhælte sko. Lederne oppe på Roverudmyra har fått mye kritikk for det GD beskriver som "begredelige forhold" tidligere. De har unngått gjørmeproblemet ved å flytte hageavfalldelen fra sør til nord på området, og dette hjelper forbedrer også trafikksikkerheten.

Illustrasjonsfoto.

Endelig på kartet
Endelig har Rudsbygd fått egne skilt og en prikk på kartet. Etter at Edvald Boasson Hagen, som kommer fra Rudsbygd, ble kjent, har folka fra Rudsbygd gitt klart uttrykk for at de vil at Rudsbygd skal få den oppmerksomheten bygda fortjener. GD melder at hele åtte skilt skal settes opp før helga, i tillegg til at kartvesenet på Hamar har lovet å ta med Rudsbygd på kartene sine. Boasson Hagen sier selv: "Jeg hadde egentlig ikke tenkt over at det ikke var noe skilt for Rudsbygd, men det er klart vi fortjener et skilt. Veldig artig at det kommer opp".

Edvald Boasson Hagen med et flott Rudsbygd-skilt.

Vi beklager...

...at bloggen ikke har blit oppdatert noe særlig den siste uka. Vi har nemlig hatt det svært travelt.

Vi har kjøpt oss puslespill med 2000 (!!!) brikker, og det tar opp mye av vår tid. Motivet vi pusler denne gangen er en amerikansk by med skyskrapere og sånn på natterstid, og det sier seg selv at en himmel med en type farge er vanskelig å pusle kjapt.

Perchlaverafelicitsicosmx0_large

Bildet er henta her.

Vi har alle vært på skolen den siste uka. Iselin har hatt fellesuke, altså en uke der sykepleierstudentene samarbeider med fysioterapi-, vernepleie- og ergoterapistudenter osv. De har jobbet med et prosjekt om konfliktløsning, og det gikk bra. Sylvi-Ann har venta spent på å få praksisplass og fikk den endelig på torsdag. Både hun og Iselin begynner i praksis på mandag, så det blir spennende for oss alle. Jeg har vært på mange forelesning og er fornøyd med det.

Fredag var en spennende dag for lille Iselin. Vi to skulle nemlig på tur til Sotra for å finne ut av hvor det er og sånn. Det er der hun skal være der i praksis. Vi valgte å kombinere utforskinga med en visitt på Sartor kjøpesenter, der hadde de nattåpent. Iselin kjøpte seg to puslespill (vi driver med det ene nå, hehe), en genser, øredobber og ei bluse. Jeg kjøpte meg tre truser og en topp. Vi så også Jenny Skavlan på handleturen. Det er vi også fornøyde med. 

Sylvi-Ann og Kristian var på Brann-kamp på fredagskvelden, og det gikk jo strålende. Brann vant nemlig 1-0 over Haugesund - Hurra.

Bildet er henta her.

I kveld skal vi ha lasagne til middag. Sylvi-Ann står og steker kjøttdeig nå. Jeg gleder meg til mat.

Håper dere alle har hatt en super uke, og at den som kommer nå blir like super.

- Ingunn

Nå er det valg att

Godt valg!

 

Det ser ut som folk begynner å våkne opp fra Arbeiderpartiets langdryge drøm på Lillehammer... Høyre har doblet seg, og jeg tror de kan bringe ny energi inn i en by som de siste årene, etter min mening, går i feil retning. Store kjøpesentere bygges og utvides og Lillehammers unike og vakre gågate blir stående tom og stille. Høyre må sørge for at folket trekker tilbake til gatene og at det blir litt swung over byen igjen! Det folk ser av Lillehammer når de i dag kjører foirbi er et hurtig voksende (stygt) kjøpesenter. Men Lillehammer har så mye mer å se i byen! Det byen trenger er politikere som ser framover og tar ansvar for hvordan denne byen vil utvikle seg i årene fremover!

Arbiederpartiets enevelde har stagnert Lillehammer de siste årene! Slipp Høyre til makten for å rydde opp!

 

God kveld!

-Amund

Red.anm: Resten av Dukkehjemmet er ikke helt sikre på at Høyre er løsningen, vi ville heller se litt andre veier. Men vi er glade for engasjementet! :) 

Brownies

Nå har jeg laget brownies så vi er klare for en hyggelig kveld. Amund kommer på besøk, så nå skal vi riktig kose oss. Vi kommer nok til å følge litt med på valget, og kanskje vi skal se på Idol eller Gøy på landet fra Øyer. 

Her kommer oppskriften på Brownies, hentet her.

 • 200 g kokesjokolade
 • 200 g smør
 • 4 dl sukker
 • 4 egg
 • 3 dl hvetemel
 • 2 ts bakepulver

Sett på ovnen. Smelt smør og sjokolade i en kjele, på svak varme. Rør og avkjøl. Rør sammen egg og sukker. Bland i den avkjølte smør- og sjokoladeblandingen. Sikt i hvetemel og bakepulver og rør deigen jevn. 

Stek ved 175 grader i ca 35-40 min (ca 20 min i vår ovn, den brenner kakene før de er stekt inni). Avkjøl kaken helt i formen. 

Her er et nydelig bilde:

Allerede antydning til brent etter 10 min i ovnen. Jaja. Smaker nok godt!

- Iselin

Ha en fin valgdag!

Vi i Dukkehjemmet vil ønske leserne våre lykke til med valget. Vi har allerede forhåndsstemt, og håper at alle der ute med stemmerett benytter seg av den. Dette er viktig, selv om det kanskje er vanskelig å se at din stemme teller så mye. Men som et flott ordtak sier:

Mange bekker små gjør en stor å. 

Eller noe. Uansett, hver enkelt stemme teller faktisk like mye og er en uhyre viktig del av demokratiet. 

(Hentet her)

Ha en god dag, og godt valg! Og prøv å stemme riktig, da.

Dagens ord

Er vi rause nok 

til å gi hverandre

en sjanse til?


Bildet er herfra.

Matprat

Jeg hadde lyst til å lage middag i dag og begynte derfor å søke rundt på matprat.no. Dette er en flott nettside, og det er så gøy å prøve noe nytt. Jeg bestemte meg for å lage kremet urtepasta med pølser - en enkel rett som var rask å lage.

Bildet er henta her.

Dette trenger du for å lage denne herlige retten til 4 personer:

 • Tagliatelle
 • 500 gram grillpølse
 • 1 beger kremost med urter
 • 3 dl melk
 • 1 ss maizena, rørt ut i litt vann
 • Salt, pepper og urter.

Kok opp nok tagliatelle til fire personer.

Kutt opp pølse i biter og stek dem i margarin eller olje.

Begynn å varme melk og kremosten i en kjele forsiktig. Rør rundt til osten er smelta helt og hell i maizenablandingen. Smak til med salt, pepper og urter. Når sausen er varm, og pastaen er ferdigkokt, heller du sausen over pastaen - selvfølgelig etter du har helt av vannet. Bland pastaen og pølsebitene sammen. Server gjerne med pesto, tomat- og paprikabiter.

- Ingunn

Morgenstund

...har gull i munn. 

Jeg er tidlig oppe i dag og vil starte dagen med et lite blogginnlegg. Jeg har tenkt meg på skolen for å lære om demens og delirium. Spennende emner. 

Det høljregner i Bergen, men vi klager ikke på det. Det finnes jo ikke dårlig vær. I dag kan vi lese på bt.no om en vill biljakt i Bergens gater. En mann stjal en bil og kjørte så på kryss og tvers i byen og skadet biler, kjørte feil vei i enveiskjørte gater, kjørte i bybanesporet og var rett og slett desperat. Politiet så ingen annen utvei enn å kjøre inn i bilen for å stoppe ham, så det hele endte med at mannen er alvorlig skadet. 

Her er en sang dere kan hygge dere med på morgenkvisten:  

- Iselin

Skoledag og handletur

I dag har jeg vært på skolen og hatt litteraturforelesning. Dikt kan være kjempemorsomt, hvis man bare tar seg tid til å studere dem ordentlig. I dag har vi gjennomgått Karin Moes dikt Materalienasjon i bokstaveleg forstand. Ganske spesielt, men morsomt når man klarer å skjønne hva hun mener. Om dagen føler jeg meg forøvrig litt som dette:

Bildet er henta her.

Etter skolen møtte jeg Kristian i byen. Vi hadde avtalt å dra på klesshopping. Kristian trengte nemlig en ny singlet. Det endte med at han kjøpte seg to bukser, noen t-skjorter og gensere. I tillegg har han kjøpt seg sin første cardigan. Gratulerer med det.

Vi har forresten også vært på Platekompaniet et tur i dag også. Kristian har kjøpt seg to nye CDer og en DVD, mens jeg har kjøpt meg Automatspøkelsene (Pelle Parafins Børljeband) på DVD og er derfor kjempefornøyd! Hurra for det. 

- Ingunn

Ukens CD-tips

Denne uken har jeg valgt å anbefale Adeles nyeste CD 21. Vi har tidligere tipset om enkeltsanger fra denne CDen, men denne uka syns jeg hele albumet fortjener litt oppmerksomhet.

Adele er en britisk sanger og låtskriver, som har blitt veldig populær i Norge. Musikken hennes spilles stadig på radioen, og det liker vi veldig godt. Sangene hennes er veldig fine og sterke, og Adele har en kjempefin og kraftfull stemme. Jeg syns musikken hennes passer til enhver anledning, men kanskje spesielt hvis du er lei deg eller forelska. 21 er fylt med fine og rørende sanger, og jeg vil anbefale deg å høre gjennom CDen hvis du har mulighet. Den ligger i Spotify, og sangene er også å finne på youtube.

Her kan du høre Adele synge Lovesong på Letterman:

 - Ingunn

Hands up, baby, hands up!

Det er lørdag ettermiddag, og vi har begynt å gjøre oss i stand til å gå på fest hos Vilde. Akkurat nå driver jeg og tar på meg neglelakk, og det passer veldig godt med dagens gode ord.

Hender kan skyve bort.
Hender kan holde rundt
Hender gir muligheter.

Jeg kjøpte meg en ny neglelakk for noen uker siden, nemlig Maybelline Forever Strong Pro. Den kosta rundt 100 kroner på H&M, og jeg liker den kjempegodt! Den er enkel å ta på og lett å fjerne igjen. I tillegg er den veldig pen og grå, og sitter kjempelenge. Prøv den gjerne ut, den finnes i mange farger.

Jeg ser nå at det ikke var så veldig pent påført, men dere ser i hvertfall fargen.

- Ingunn

Bytur

Nå har Irene kommet til Bergen, tror jeg. Det regner og blåser og er ikke så fristende å gå ut. Men jeg er nødt til å dra til byen, for jeg må kjøpe et garnnøste så jeg kan bli ferdig med sjalet mitt. 

Jeg skal også kjøpe et frimerke og plaster. 

Kristian spiser frokost, og Ingunn og Sylvi-Ann ligger og drar seg.

Vi så film i går, Revolutionary Road. Det var en fin film med Leonardo DiCaprio og Kate Winslet i hovedrollene. De spiller et par, April and Frank Wheeler, som kanskje har det litt vanskelig sammen. 

Filmen bygger på boka med samme navn. En nydelig film som er verdt å se, og helt sikkert en nydelig bok som er verdt å lese. Her er et utdrag: 

 • April: So now I'm crazy beacuse I don't love you, right? Is that the point?
 • Frank: No! Wrong! You're not crazy, and you do love me. That's the point, April. 
 • April: But I don't. I hate you. You were just some boy who made me laugh at a party once, and now I loathe the sight of you. If you come any closer, if you touch me or anything, I think I'll scream.
 • Frank: Oh, come on, stop this April. [He touches her for an instant and she screams at the top of her lungs before walking away. He chases after her]
 • Frank: Fuck you, April! Fuck you and all your hateful, goddamn - [He breaks a chair aginst the wall]
 • April: What are you going to do now? Are you going to hit me? To show me how much you love me?
 • Frank: Don't worry, I can't be bothered! You're not worth the trouble it would take to hit you! You're not worth the powder it would take to blow you up. You are an empty, empty, hollow shell of a woman. I mean, what the hell are you doing in my house if you hate me so much? Why the hell are you married to me? What the hell are you doing carrying my child? I mean, why didn't you just get rid of it when you had the chance? Because listen to me, listen to me, I got news for you - I wish to God that you had!

Revolutionary Road Photo

Hentet her.

Og her.

Da drar jeg til byen! Ha en fin høstdag. 

- Iselin

 

Fredagskos

Det er en rolig kveld i Dukkehjemmet. Det er tomt i fiskebollen, og vi føler på savnet. Kanskje det er på tide å gå til innkjøp av noen nye små fiskekrabater?

Iselin, Sylvi-Ann og jeg er hjemme. Kristian er hos Sigurd og ser på landskamp. Vi ser også på landskamp. Det er ikke så veldig spennende, nå er det snart på tide med et mål til Norge - helst to. Sylvi-Ann følger mest med, hun er Dukkehjemmets fotballkommentator og er overraskende god på både å følge med og bruke fotballspråket.


Tegneserien er funnet her.

Iselin og jeg strikker. Vi har hvert vårt prosjekt på gang, Iselin strikker et flott sjal, og jeg strikker noen søte sokker. Iselin sier hun gleder seg til hun blir ferdig, for da skal hun legge ut bilder av sjalet på bloggen. Det er bare å glede seg, dere!


Bildet er henta her.

Ellers kan jeg fortelle at vi hadde biffsnadder med pitabrød, STRAFFFEEEEEE!, pommes frites, salat og bernaisesaus til middag. MÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅL! Det var godt. Vi pleier å benytte oss av Kiwi-tilbudene på fredager når det er noe spesielt i kjøledisken. Denne uka var det ytrefilet av storfe. Egner seg supert til biffsnadder.

Etterpå tror jeg vi skal se en film. Kanskje vi skal se "Jeg reiser alene"? Den har jeg nemlig akkurat kjøpt meg, og jeg vil anbefale dere som ikke har sett dem om å se den snarest. En nydelig film. Ellers har vi en ganske stor dvd-samling hjemme her, så det kan hende det blir en annen en.

- Ingunn

Facebook

Som mange av dere vet, er Bordellet i Bergen også på Facebook, og vi feirer i dag at vi har fått vår 40. fan! Hurra for det! Bli fan av bloggen du også, så kan du følge med på når vi legger ut nye innlegg!

Helg

Nå er det helg i Dukkehjemmet. Iselin og jeg har vært på skolen i dag, jeg har hatt litteraturforelesning, og Iselin har hatt forelesning om rusbruk i et samfunnsperspektiv. Hun sier det er et spennende emne, men at forelesninga ikke var like spennende. Kristian og Sylvi-Ann har fri i dag, heldiggriser. Sylvi-Ann har vært flink og rydda på rommet sitt.

Bildet er funnet her.

Vi har valgt å skrive ned noen visdomsord:

"Sommeren er kort" - Kristian

"Drikker du mye, tisser du mye" - Iselin

"Ta deg tid til å se deg rundt, smil og vær glad" - Ingunn

Sylvi-Ann kommer ikke på noen visdomsord, jeg skjønner det er litt vanskelig å komme på noen gode ord på kommando. 
God helg, kjære lesere!

- Ingunn

Middagstips

Iselin har lagd kjempegod middag i dag, nemlig kyllingfilet i en spennende tomatsaus med hjemmelaga potetstappe! Nå er alle fire kjempemette, og jeg vil gjerne dele oppskrifta på denne gode retten med leserne våre.

Kylling oppå en hundevalp.

Dette trenger du for å lage fire porsjoner:

4 kyllingfileter
8 poteter
1 paprika
1/2 purre
1 boks hermetiske tomater
1 boks med tomatpuré
Tomatjuice, hvis du har det stående i kjøleskapet
Maizena
Hvitløk (3 fedd)
Diverse godt krydder, pluss salt og pepper
Litt sukker
Litt fløte
Litt smør
Laurbærblad

Skjær opp purre og putt den i panne med olivenolje. Hell over tomat og oppskjært paprika. Kok opp, ha i maizena blanda i vann til du får sausen så tykk du vil. Ha i litt sukker, laurbærblad og andre gode krydder. Press hvitløk oppi. Ha i oppskjærte kyllingfileter, kok bitene i sausen under lokk en stund. 

Lag potetmos ved å koke potet (lurt å koke poteter aller først). Mos potetene og ha i litt smør, fløte eller lignende, pluss salt og pepper. Vi spiste brokkoli til. 

Vel bekomme!

Bildene i innlegget er hentet her.

hits