september 2012

Kors på halsen, ti kniver i hjertet, mor og far i døden

Karpe Diem har akkurat sluppet et nytt album. Jeg har brukt dagen i dag på å høre på "Kors på halsen, ti kniver i hjertet, mor og far i døden" om og om igjen. Og jeg er kjempeimponert! Jeg syns dette albumet er kjempefint, og tekstene deres er så gode. Sangene jeg liker best så langt er Påfugl, Her og Toyota'n til Magdi.

Bildet er henta her.

 

Her er noen bilder fra da Iselin og jeg var på Gjøvik på konsert for hundre år sida:

- Ingunn

Bordellet i Bergen hjelper deg! - Skikk og bruk, del 2

Den 19. januar i år la vi ut første del av vår Skikk og bruk-spalte. Vi vil at folk skal oppføre seg fint og ta hensyn til alle rundt seg. Vi ser (og hører) stadig folk som plager oss og andre, og dette vil vi ha en slutt på. I del 1 tar vi opp skikk og bruk på lesesalen, på handletur og på tur med kollektivtransport. Innlegget kan du lese her. Her kommer Skikk og bruk, del 2!

I selskap

Når man er sosial med andre, er det viktig å oppføre seg ordentlig. Selvfølgelig skal du være deg selv og ha det gøy, men det er viktig å tenke på at andre også skal ha det fint.

 • Vær blid. Ikke kom til et sted og vær sur. Det er sjelden hyggelig.
 • Hils alltid på nye folk. Hvis du møter mange nye mennesker, er det ikke nødvendig å ta hele navnerunden med håndhilsing og klemming, men et lite vink er hyggelig. Sannsynligheten for at du husker Geir, Hanne-Britt, Gudleif og Arnt etter et par timer og et par glass, er veldig liten. Hils heller når du snakker med dem senere.
 • Ta gjerne med deg en liten oppmerksomhet til verten/vertinna. Det kan være nok med ei sjokoladeplate.
 • Vis interesse for de andre gjestene. Still spørsmål og vær interessert. Det er viktig at alle blir sett.
 • Inkluder alle som sitter i nærheten av deg.
 • La verten få spille sin egen spilleliste. Ikke avbryt en sang midt i. Hvis du har stooore ønsker om å høre den siste hiten til JB, kan du sette den i queue.
 • Ikke stjel andre sin drikke. Dette er uskikk, rett og slett (men du må gjerne ta imot drikke, hvis du får det servert).
 • Unngå å putte snusklyser i bokser og flasker. Det er innmari ekkelt å rydde opp i snusflasker. 
 • Ikke slafs! Og ikke smatt!

Herlig selskap.

 

På Torgallmenningen

(eller forsåvidt alle offentlige plasser)...

 • I Bergen er det mye regn. Dette medfører mange paraplyer. Noen som bruker paraply går bare rett fram uten å se seg for. Slutt med det! Sannsynligheten for at du spidder noen med paraplyen er dessverre stor, og dette kan enkelt unngås hvis man ser opp fra bakken et lite øyeblikk.
 • Det samme gjelder syklister. Du kan ikke sykle akkurat der du vil hele tida. Pass på folk og barn.
 • Ikke kast søppel på gata - i hvert fall ikke på andre folk. Dette er motbydelig, og folk blir lei seg.
 • Hvis du er selger eller jobber i Røde Kors eller Leger uten grenser: Slutt å gå bort til stakkars folk. Hvis folk vil bli medlem av organisasjonen din, kan de oppsøke den på nett eller noe sånn. Hvis dere skal stå og reklamere på offentlig plass, skaff dere en stand som dere kan stå bak. Da kan folk komme bort og spørre hvis de lurer på noe. Enkelt og greit.
 • Ikke stirr på folk. Det er ubehagelig. 
 • Ikke kremt og host på folk.
 • Ikke slafs eller smatt!

Kvinne som er forferda over forsøpling på gata. Stakkars!

 

På byen

Noen ganger medfører et festlig lag en liten tur på byen. Her må du også kunne oppføre deg skikkelig.

 • Hvis du er på konsert eller på et dansegulv, er det viktig at du passer på glasset med drikke du har i hånda. Det er fort gjort å søle, og hvis uhellet først er ute, pass på å ikke søl på andre. Det er innmari ekkelt å få øl på seg, og man blir faktisk lei seg også. Det er kjedelig å ha pynta seg og få øl utover finkjolen. 
 • Pass også på at du ikke danser, hopper eller tråkker på folk. Det er slitsomt å måtte dytte, og det blir egentlig bare dårlig stemning av det.
 • Ikke stjel andre sine klær. Det er ikke alle utesteder som har garderobe, og da blir man nødt til å legge fra seg klær på "lure" steder. Det er ikke noe særlig kult å stjele andres klær, og heller ikke å måtte gå hjem uten.
 • Ikke vær innpåsliten. Det er slitsomt.
 • Ikke søl ketchup på folk (Sylvi-Ann sitt forslag).
 • Gå hjem hvis du blir svett (Sylvi-Ann sitt forslag).
 • Ikke snik i taxikøen. Hvis du skal snike, ikke gjør det der andre står i kø.
 • Ikke slafs og ikke smatt!


Slik skal det se ut når man har det gøy på byen. God avstand til andre. Finstasen fortsatt intakt. Ingen spor av ketchup.


Pass på å gå forsiktig fram. Noen ganger kan man virke for glad. Ellers er det hyggelig å kjøpe drikke til andre.

 

Vi liker å opplyse folk og ellers hjelpe folk i hverdagen. HVILKE SITUASJONER TRENGER DU SKIKK-OG-BRUK-OPPLÆRING I? Kommenter gjerne i kommentarfeltet.

- Bordellet

 

Skoletid og pausetid

Vi er mye på skolen om dagen, og i dag har vært en god studiedag. Amund, Ingunn og jeg satt på et kollokvierom og jobbet greit hver for oss, og i tillegg fikk vi diskutert store og små spørsmål, slik at livene våre nå er i ganske god balanse. 

Vi tenkte å komme med et tips til alle studenter og egentlig alle folk. Bruk pausene godt! Pausetida er like viktig som skoletida og arbeidstida. Så det er viktig at man varierer pausene sine, i tillegg til at man selvfølgelig skal variere arbeidet sitt så godt det lar seg gjøre. For eksempel kan man skrive på tavla de tingene det er viktig at man får diskutert i løpet av pausa. Det gjorde vi i dag, og jeg synes det fungerte utmerket. 

Det som stod på agendaen i dag, var å diskutere: 

- surrogati
- selvskading
- voldtekter

Inspirasjonen til disse temaene fikk jeg etter å ha lest interessante saker her, her og her på nrk sine nettsider. Fint lesestoff om du vil ha litt å tenke på. 

Amund konkluderte fint med at vi er imot de to siste temaene, og kanskje for det første temaet. Så jobbet vi videre vel vitende om at vi var ett skritt nærmere å løse verdensproblemene.

Jaja, det er sol i dag også i alle fall! 
Sorgen forgikk meg

I Bergen er det fin høst nå. Med SOL. 

For meg er det viktig å være ute hver gang det er pent. Særlig fordi det så ofte er ikke så pent i Bergen. Eller det er jo pent, men jeg er ikke så glad i alt regnet hele tiden. Men så setter vi vel ekstra pris på sola da, som man sier. 

 
I Bergen kan vi gå på fine turer. Jeg gikk opp til Ulriken i går.

Og tok vakre bilder av meg selv og naturen. Det er jo så fint med dagens teknologi at man ikke trenger å drasse med seg fotoapparatet sitt, man kan ta fine bilder med mobiltelefonen sin. Og selv om det var lørdag med nydelig vær, var det ikke så mange som gikk samme tur som meg. Så da er det bare å slå seg løs med poseringa.

Første fine ting på veien opp er en foss. 

Så er det selvfølgelig viktig å stoppe opp litt og nyte sola og fotgrafere litt.

Jeg klarte å ta et bilde med åpne øyne også.

Man kan velge å ta banen opp, men det gjør selvfølgelig ikke sprekinger som jeg! Særlig ikke når det er så lang kø som det var i går.

Utsikten blir flottere og flottere jo lenger opp man kommer.


Helt på slutten før toppen er det litt fjellklatring

Det er pent å se utover verden fra toppen av Ulriken.

Når man har vært ute på tur i sola, får man så mange nye krefter. Da kan man lage fin frokost.

Eggerøre og bacon er godt

Og eplesmuldrepai er kjempegodt! Jeg brukte Arne Brimi sin oppskrift, det er det letteste jeg har gjort noen gang. Det er bare epler, kanel og sukker, og mel, smør og sukker i kladder oppå. Kjempelett og veldig veldig godt. 

Håper alle leserne våre har fine dager med sol. Husk å samle krefter til mørketida.

Kulturuke

Den siste uka har vi vært veldig kulturelle her i Dukkehjemmet. Forrige søndag så Sylvi-Ann og jeg Kon Tiki på kino sammen med Amund, Maria og Ine. Det var en veldig bra film, syns vi. Den var både spennende og ganske morsom. Det vi kanskje likte best var skuespillerne. De var så troverdige, og Odd-Magnus Williamson var kanskje den som imponerte oss mest. Vi var redde for at vi ikke kom til å ta han seriøst etter Torsdag Kveld fra Nydalen, men det gikk veldig bra. Dessuten var Pål Sverre Hagen veldig flink om Thor Heyerdahl.


Vi kjente egentlig ikke Thor så godt fra før. Vi visste bare at han hadde reist på sjøen. Derfor var filmen veldig lærerik. En ting vi derimot ikke er så fornøyd med, er at det er svindyrt å gå på kino. 100 kroner for en kinobillett er altfor dyrt! Og enda dyrere blir det hvis man skal kjøpe seg noe å knaske på mens du ser film. Akk og ve.

På torsdag var Sylvi-Ann og jeg på konsert med Sirkus Eliassen sammen med noen fra faddergruppa. Det var supergøy og det ble litt av en fest. Makan til energiske gutter skal du lete lenge etter. Selv om vi ikke hadde hørt mange av sangene fra før, gjorde de at vi sang og dansa med dem. Det var veldig veldig veldig gøyalt. Se så blide:


Dessverre gikk brannalarmen under sangen Sett på no Erik E. Brannalarmen pleier å gå på Kvarteret når det blir for varmt inne. Dette syns vi er trist, for det ødelegger stemninga litt. Heldigvis tok brødrene Eliassen det med et skikkelig glis og spilte Sett på no Erik E på nytt. Takk for det, gutta!

- Ingunn

Armbånd, del 1

Som jeg skrev i forrige uke, har jeg begynt å lage armbånd. Armbåndene heter Friendship Bracelets, og det viser seg at de er veldig enkle å lage. Alt man trenger er noen nøster med broderigarn og en sikkerhetsnål. Jeg fikk ideen da jeg kjøpte armbåndet under av noen trivelige karer fra Peru eller Ecuador, jeg er ikke helt sikker på hvor de kom fra. Disse karene tok 50 kroner per armbånd, og det syntes jeg var altfor dyrt. Det er mye billigere å lage egne!

De første jeg lagde ble ikke særlig fine. Jeg klarte ikke å lage dem like faste og fine som det over. Det viser seg at man er nødt til å stramme masse og gjerne litt til når man knyter trådene sammen. Her er armbånd 1 og 2 (som jeg ikke ble fornøyd med):

Nå har jeg øvd meg litt, og de siste tre jeg har laget ble veldig fine. Det finnes uendelig mange mønstre på slike armbånd, og når man skjønner teknikken, kan man lage sine egne mønstre også. Her er nummer 3, 4 og 5:

En vanlig bunt med broderigarn koster 15 kroner hos Panduro. Hvis du vil ha et garn med glitter koster det 25, tror jeg. Glittertråd skaper en fin effekt i ensfarga armbånd. Lag noen armbånd du og da vel!


- Ingunn

Ringen er sluttet

Jeg avslutter i dag min blogg-trilogi. Det er moro i dag å kunne se tilbake på en suksess jeg aldri kunne ha forutsett.

Men dette er ikke bare en gledens dag, en annen æra er også over. Prinsesse Ragnhild er død, 82 år gammel. Som ihuga monarkist er dette en trist dag.

"Inte visste vel jag at dagarna som kom och gikk var sjølva livet"


Min tanker går først og fremst til de etterlatte.

Men livet må gå videre. I dag skal jeg ha risotto til middag. Ja, du leste riktig. Jeg er en kløpper på kjøkkenet og har begynt å diske opp med deilige retter. 

Ellers har jeg begynt å savne mamma. Mamma betyr alt for meg. Hun er min klippe. jeg vet at hun leser denne bloggen og setter pris på dette komplimentet.

Da jeg var bare seks år gammel, ble jeg sendt på katolsk skole i Oslo, eller Kristiania som det het den gangen. Det var vondt å skilles fra familien, men på sikt så har det vist seg at de gjorde det rette. I dag utdanner jeg meg til prest :D:D:D Jeg tror det vil bli en utfordrede jobb, men også svært givende. Under ser du ett av mine mange religiøse opplevelser. 


Dette er nok Maria og Jesusbarnet

I dag skal jeg gå i biografen og se Kon Tiki. Hørt at den skal være bra.

I morgen begynner jeg og mine venner et nytt og bedre liv. 

Ikke drikke,

ikke le,

ikke bruk opp pengene

Så får vi se hvem som holder ut lengst...................

 

//////////////////////////
         (    )
          00
          %
         <>
        '''''''''''


Takk for at jeg har fått sjansen og at dere trodde på mitt prosjekt. Dette har betydd alt for meg.

 

Ønsk meg lykke til. 

-Arnljot Ask


Aktivitetsdag i Dukkehjemmet

Sylvi-Ann og jeg er alene hjemme om dagen. Det er både fint og trist (siden vi trives best når Iselin er tilstede). Men i dag har vi vært flinke og aktivisert oss selv. Først så vi to episoder med Modern Family. En supermorsom serie, som jeg ikke klarer å legge fra meg!

Etter det gikk vi ut en tur på leting etter skjulte skatter som befinner seg rundt oss. Vi fant to stykker. Den ene var liten og den andre var mikro. Det er artig å lete etter ting - spesielt når man finner dem. 
Ellers har Sylvi-Ann funnet maleren i seg, og driver for tiden med et vakkert, abstrakt mesterverk. Jeg regner med at hun vil dele det med dere alle etter hvert. Når det gjelder middagsmat, har Sylvi-Ann og jeg spist herlig restespaghetti i to dager nå. Det føles fint å spise restemat, for det pleier vi ikke å være så flinke til ellers. Tenk så mye penger vi sparer!

Ha en god lørdagskveld!

- Ingunn

Fra gresk mytologi til Knausgård (Bare en tulletittel)

Det er ikke lenge siden jeg skrev et innlegg. Jeg har fått blod på tann. Det skal sies at jeg får penger for dette. Ikke mye, men jeg får penger.

Bildene jeg legger ut kommer fra mitt private fotoalbum. De skal ikke benyttes uten min tillatelse. 

I dag skal jeg ut med to gode kumpaner. 

Her ser du de vakre to. Bildet er hentet fra albumet "Strandgaten 193" - Her blir det liv, sa gubben, og stappa pikken inni maurtua.

Mange tror dette er meg. Det er det ikke. Det er min tvillingbror Martin. 17 år.

I dag skal vi til ei jente som heter Mari.

Mari har nettopp vært i Paris. vi gleder oss til å se henne igjen. Dette er bare tull. 

Dette er meg i 1978. 24 år gammel.

I dag har jeg vært hos Maria. Det vil si, jeg overnattet hos Maria i natt. Hun har eget gjesterom. Du skal ikke bille deg inn noe annet. Maria laget deilig frokost.

På bybanen på vei hjem var jeg redd jeg hadde glemt husnøklene mine, men jeg fant de i lomma mi.

Fjhooo, heldigvis.

Dette er den tredje tvillingbroren min. Johan. Han ville så gjerne at jeg skulle skrive et innlegg om han, men det må bli en annen gang.

Dette er meg og søstra til Sylvi-AnnePastaen koker. Jeg må stikke!

 

-Arnljot Ask

 

Morsrollen

Som mor har man mye ansvar. Man må sørge for at barnet får nok mat, nok søvn og et rent hus å bo i. Vi tar morsrollen vår veldig seriøst, og i dag har jeg vaska bollen til Jarle. Han er en veldig renslig fisk, men plantene hans gjør at det blir litt slimete i bollen, og Jarle går også på do noen ganger om dagen. Da er det klart at man må vaske litt innimellom. Vi har vaskedag på fredager. Vi vasker ikke nødvendigvis hver fredag, noen ganger vasker vi annenhver uke, det kommer helt an på om bollen er møkkete eller ikke.

Jarle liker ikke at vi vasker huset hans i det hele tatt. Han blir helt vill, og han nekter å bli med vannet opp i litermålet. Derfor er vi nødt til å bruke en grønn håv (ja, det skrives håv. Vi har gjort research) og løfte han opp med den. Både i dag og forrige gang vi vaska, sprella Jarle så mye at han satte fast det ene sløret sitt i håven. Det er så skummelt. For vi tør ikke å ta på Jarle. Han er så skjør og liten, og vi kan nok enkelt drepe han. Men etter hvert løsna han, og vi plasserte han i en reservebolle med vann i. Når man skal vaske en fiskebolle, må man ta vare på cirka halvparten av det gamle vannet og tilsette nytt vann.

Så kan man ta ut plantene og pynten og vaske dem i vann. Putt gjerne noen av tingene oppi reservebollen, slik at fisken ikke blir så redd. Så kan man helle ut steinene og vannet i en sil. Vi pleier å koke steinene for at de skal bli helt rene. Husk å avkjøle steinene før du putter fisken oppi der igjen.

Bollen må vaskes nøye. Du kan gjerne bruke zalo, men pass på å skyll godt ut av bollen og tørk av den. Se så fin den ble!


Steinene koker.

Nå har Jarle roa seg ned igjen, og han virker svært fornøyd. Han svømmer så fint rundt omkring.

Jarle er forresten hele tre uker i dag! Gratulerer så mye med dagen, gamle ørn! Gratulasjoner kan skrives i kommentarfeltet.

- Ingunn

Onematepoetikon

Fredag. Fre dag. Fred ag. Dag fre. Da gfre.

 

Willkommen! Velkommen til min nye leilighet! Jeg har nettopp kjøpt meg leilighet. Der bor jeg alene. Helt alene. Mye tid alene. Tid til å tenke. Jeg tenker mye. Jeg tenker mye på livet. 

Dette er min nye leilighet.Dette er meg som nyfødt. Ja, jeg har også vært nyfødt. Helt ny.


Dette var min holdning før. Nå er jeg medlem av rødt.

Jeg har en stor Donald-pocket samling. Jeg elsket å samle på Donald-pocket. Jeg og noen kamerater pleide å bytte Donald-pockets. Jeg gorde alltid de beste dealene.

Nå har jeg lyst til å snakke om renslighet. Det er viktig å vaske seg. Man kan godt vaske seg ofte. Ikke med skrubb, men med såpe. Man kan vaske seg med skrubb en gang i uken. Hvis man vil. Noen vasker hendene når de har tatt i sin cellphone. Jeg gjør det. Ikke. Men av og til. "Hvor ofte vasker du håret?" er det mange som spør om. "Det har da du faen i helvete ikke en dritt med!" pleier jeg å svare da.

Fred ag ettermiddag. Etter middag, sier du. Nei, jeg har ikke spist middag. Men etter jeg har spist middag, skal jeg til Piccadilly. Piccadilly circus tenker du. Nei. Maggie Piccadilly.

Dette er noen av mine venner.

eR Det nOen TeMAer DerE viL SNAKKE OM, for faen?

Dette er meg på ferie - sommeren 2010. 

Den gangen var jeg ikke enslig. JEG VAR IKKE ALENE. Men det kan endre seg fort i dagens samfunn. Det beviste den industrielle revolusjon. Jeg har en revolusjon i magen. Den skal snart ut. VÆPNA REVOLUSJON.

Døm har det hvertfall artig sjøl.

Det er mye god mat i godt drekke, var det en klok man som sa til meg en gang.

Man, eller mann. Mane frem vonde ting.

Drikke

Drikk

Drik

Rik?

Rik på proteiner.

 

God helg!


Willkommen!

Hurra hurra for sjokolade

I dag er det visst den internasjonale sjokoladedagen! Jippi! Vi elsker sjokolade. GJØR DU? 

Vi skal kose oss med smil, krokanrull og melkerull! Tre for to på Bunnpris ;)

Sylvi-Ann

Sylvi-Ann har endelig kommet tilbake Bergen, og det er jeg veldig glad for. Hun har vært i Sverige, nærmere bestemt Lund, på besøk hos noen av svenskene vi jobbet med i sommer. Her kan dere se et bilde av Malin, Sylvi-Ann og Nick i et tre. Bildet har Josefin tatt:Sylvi-Ann er et varmt menneske som er omtenksom og glad i alle rundt seg. Det er mye spennende som skjer i livet til Sylvi-Ann om dagen. Hun skal skrive master dette semesteret, og det er en veldig spennende prosess. En masteroppgave kan virke som et enormt, krevende og uoverkommelig prosjekt. Men trikset er å gjøre denne oppgava til noe lite og kose seg med den i stedet. Man er jo bare et menneske, så da må man gjøre så godt man kan.

Sylvi-Ann har akkurat kjøpt seg Mac. Og det er både hun og vi andre fornøyd med. Med Macen kan hun gjøre mye spennende. Hun kan lage filmer, sanger i forskjellige toner og ikke minst se på Skins. Vi skal se på Skins etterpå. I tillegg til Macen har hun fått seg sparkesykkel. I dag sparka hun til skolen i en forrykende fart. Det er et effektivt framkomstmiddel.

Sylvi-Ann liker vann, himmel og luft. Hun drømmer om å kunne fly som en fugl. Derfor liker hun godt å kjøre karuseller. Da hun var i Sverige nå, var hun på Liseberg, og der kjørte hun noe som het Atmosfear. Fritt fall og kjempegøy. Sylvi-Ann liker også å bade, og elsker å ta seg en dukkert når det er fint vær. 

Sylvi-Ann elsker dyr. Det er kanskje katter hun liker aller best, men hun er glad i geiter også. Her hilser hun på en geitekilling i Dyreparken i fjor sommer. Geita var litt overlegen, men sånn er det bare. Hun er selvfølgelig også veldig glad i fisker - spesielt Jarle. 

 

Jeg er glad i Sylvi-Ann <3

- Ingunn

 

Nytt prosjekt

Vi er over gjennomsnittet interessert i håndarbeid her i familien. Jeg har akkurat strikka ferdig en svart hals som blir god å ha når kulda setter inn. Jeg skal prøve å få tatt et bilde av den når jeg har sydd inn trådene. Her kan dere se mønsteret:


Garnet ser brunt ut, men det er altså svart egentlig.


Nå som jeg er ferdig med halsen, sånn nesten i hvert fall, kan jeg begynne på et nytt prosjekt. Jeg har nemlig lyst til å lage meg fargerike vennskapsarmbånd, og jeg har funnet noen sider på nettet med oppskrifter. Jeg prøvde å lage et armbånd med hjerter i går, men det ble ikke så fint. Jeg trenger nok litt trening. Men målet mitt er å kunne lage noen som er like fine som disse:


Det er ganske lurt å lage slike ting selv, for det blir mye billigere enn å kjøpe i butikk eller av peruanerne som spiller panfløyte på Torgallmenningen. Et lite tips: Panduro på Exhibition har studentrabatt! Løp og kjøp broderigarn!


- Ingunn

Jarle

Jarle har nå blitt to uker og to dager. Han trives fortsatt i fiskebollen, og han er en munter liten fisk. Det er kjekt å ha en fisk. De er liksom selvstendige dyr, og man trenger egentlig ikke å tenke så mye på dem. Hvis man ikke vil da, selvfølgelig. Hehe. Dessuten trenger de mat daglig. Vi mater Jarle en gang om dagen.

Det finnes mange typer kampfisk. Her har jeg lagd en liten bildegreie med forskjellige kampfisker som jeg har funnet på Gugel:

Hvis to kampfiskhanner bor i samme bolle, blir det krig, og de dreper hverandre. Det er en brutal verden vi lever i, dessverre. Derfor bor Jarle alene, og det er egentlig ganske bra, for da blir han ikke spist opp.

Nå holder Iselin på å fryse i hjel. Det er ikke så hyggelig. Hun løp i en forrykende fart inn på rommet sitt og henta kattepleddet sitt. Det er varmt og godt. Det er ikke lagd av katter, det er det sikkert noen som kan tro. Men det er det altså ikke. Kattepledd er flott, og vi anbefaler alle våre lesere å skaffe seg et kattepledd.

Her om dagen holdt Iselin og jeg på å le oss i hjel. Raske menn kan være ganske morsomme innimellom. Men ikke alltid. Personlig liker jeg dem ikke så godt lenger.

Ha en fiskefin dag.

- Ingunn

Oi, tenker dere kanskje? Er det Ingunn som har lagd dette mesterverket? Ja, det er det. Jeg er så sabla god på lyd og bilde.

Pakke i posten

Jeg var veldig heldig og fikk en superfin gave i posten i dag. Mor og far har vært på Kreta og har kjøpt med mange fine ting. 

Nye øredobber.Parfyme.Veske.


Klokke.

Tusen takk, mor og far. Dere er best!

- Ingunn

Hyggelig besøk

I dag har vi hatt besøk av søte Dagny, søte Tonje og barske Garmann. Garmann har vært så innmari snill og fiksa internettet i leiligheta. Vi har visst hatt en kjempegammel boks som ikke er så flink til å sende ut signaler. Men vi fikk en ny og pen en i dag, bare se her:

Internettet funker nå helt utmerket, og vi er takknemlige for det. Takk!

Det var ekstra stas å få besøk siden Dagny var med. Hun er hunden til Tonje og Garmann og er ekstremt søt. Hun er tydeligvis veldig aktiv, og derfor var det litt vanskelig å få et ordentlig fint bilde.

Her er Dagny, en sokk og en bukse. Og joikakaker da.

Dagny og Garmann koser.<3

Takk for besøket! Dere er velkomne hos oss når som helst.

- Ingunn

Besøk av Even

Her i Dukkehjemmet har vi spist godt i kveld. Først laget gjesten vår, tyskeren, Sebastian, nydelig middag! Han serverte kjøttboller med tomatsaus og ris. I kjøttbollene hadde han mye godt, blant annet løk, ost og krydder. Tomatsausen var også nydelig, og risen var perfekt kokt. Vi er veldig takknemlige for god mat. I går lagde han couscous-salat og sitron-marinerte kyllingspyd. Altså marinert kylling på spyd. 

Jeg tok meg av serveringen til den andre gjesten vår i kveld, nemlig Even.


Det er en god stund siden sist vi var så heldige å ha besøk av denne kjekke karen, men i kveld hadde han noen små timer til oss før han skulle på nattevakt. Jeg lagde vafler, og til dem hadde vi vaniljeis, den nye nugattien (veldig lite annerledes enn den gamle), bringebærsyltetøy, sukker, rømme (den nye på spruteflaske) og eplesyltetøy. 

Alle var enige om at det hadde vært en hyggelig kveld. Nå er det Skins i stua. Jarle svømmer i bollen. 

- Iselin

Sliter du med rynker?

Det er lenge siden vi har kommet med noen gode kjerringråd på bloggen. Jeg hadde akkurat en lang samtale med mor på telefonen, og hun syns det er merkelig at vi bare blir eldre og eldre, mens hun bare blir yngre og yngre. Derfor har vi tenkt å gjøre det vi kan for å forhindre å få rynker.

Ganske søt selv om den er rynkete?


Hvetekimolje, mandelolje og olivenbladolje er effektive midler for å unngå eller redusere rynker. Etter at du har rengjort huden, kan du massere inn olje. Dette bør gjøres et par ganger om dagen. Det er viktig å ikke skylle bort oljen.

Hvis du syns at olje er litt sølete, kan du jo heller prøve å bruke litt rosmarinte som ansiktsvann. Dette kan du også drikke!

Vi vet ikke helt om dette funker, men det er verdt et forsøk?

Ellers kan du jo lage deg en ansiktsmaske av for eksempel yoghurt og most agurk. Ellers går det an å bruke fløte og honning eller yoghurt og ølgjær. Du bør bruke ansiktsmaska en gang i uka, og den bør virke i 15-20 minutter. Det er egentlig bare å mikse og trikse litt selv for å finne ut hvilke midler som passer best til din hud.

 

Når det gjelder forebygging av rynker, er det viktig å få i seg nok E-vitamin. Dette får du i deg gjennom å spise for eksempel avokado.

Iselin er veldig glad i avokado. Av avokado kan man lage guacamole:

- Ingunn

Handletur

Vi i Dukkehjemmet synes det er kjempegøy å handle.

Men kanskje nettopp derfor får vi av og til så mange og tunge poser å bære hele den tre minutter lange veien hjem, og det synes vi ikke er like kjempegøy.

Men her om dagen tok jeg sparkesykkelen til butikken, og da kunne jeg ta både Ingunn sine to poser og mine egne to poser på styret!


Det var så smart at vi måtte dele det med dere lesere.


Jeg vil anbefale alle å skaffe seg en sparkesykkel! Ikke minst for å få mer behagelige handleturer. I tillegg er det selvfølgelig riktig artig å suse avgårde på sparkesykkelen, det er jo nesten som å fly! Jeg møter ikke så mange på min alder på sparkesykler, men mange barn som jeg nikker litt til når jeg flyr forbi. Det er koselig. Vi har liksom en egen innsikt, føler jeg, vi har forstått hvor kult det er med sparkesykkel. 

hits