oktober 2010

Vellykket fest

I går var det fest, og den var etter vår mening svært vellykket! Vi var totalt 23 stykker her, og vi tror og håper at alle hadde det bra!

Det var mange som hadde kledd seg ut, og vi kåret kveldens beste kostymer:
På tredjeplass kom Kristian fordi han hadde kledd seg ut som halvt dansk (Premie: Rosa Sløyfe-refleks).På andreplass kom Mari som hadde kledd seg ut som nerd (Premie: Melkesjokolade).Og på delt førsteplass kom Jon-Arild som hadde kledd seg ut som uteligger og Helge som var lege (Premie: en bok).Gratulerer alle sammen! HURRA!

I dag har vi rydda opp etter festen og spist en god frokost :) Snart kommer Amund på besøk!

Her ser dere noen bilder fra festen:

 

Nå nærmer det seg ...

... slutten på avstemning og halloween-karneval. Vi ser ut til å bli disse:

Iselin:  eller 

Ingunn: 

Sylvi-Ann: 

Vi har fått inn et par gode forslag (som dessverre bare vi kan se) under "other": katt, pinsesse, Jonatan (egentlig Kasper, Jesper og..), Lisbeth og Ivar Utne x2 (læreren til Sylvi-Ann, kunne blitt spennende).

Det er fritt fram for å stemme en liten stund til! Ha det godt!

Avstemning

BARNE-TV

Vi kaster oss ivrige inn i diskusjonen om barn og tv-titting. Avslutningsvis tar vi opp dette med PC-bruk i skolen også.

Vi syns det hadde vært best hvis Barne-TV var en halv time hver dag, fra klokka 18-18.30, slik som det var da vi var små. Vi gledet oss til barne-TV, det var ofte dagens høydepunkt.

  • Man kan lære utrolig mye av Barne-TV i små doser. Ingunn er for læring på Barne-TV, og Iselin er for kvalitet framfor kvantitet. Sylvi-Ann mener det skal være fylt av glede og moro, men positiv glede slik at man kan ha en god stund der man lærer litt uten at noen egentlig tenker over det, ikke bare tull
  • Man kan lære å bli punktlig. Klokka 18 må man være ved TV-en.
  • Man blir ikke sliten av en halvtime TV, og med bare denne halvtimen vil ikke foreldrene plassere barna foran TV-en.

I tillegg er vi imot så mye PC-bruk i skolen. Ikke bare fordi vi tror det er usunt å se på en skjerm hele dagen. Vi mener man har uante muligheter med ark og skrivesaker. Man kan bruke kroppen til å forme noe eget, og ved å gjøre det, tror vi man lærer mye mer. Hvis man lærer seg å skrive litt pent, kan det å bruke håndskriften sin bli som å lage kunst og glede. Man kan ha full kontroll og tenke gjennom hendene. Skrive stort eller bittelite. Med ulike skrivereskaper. Med data er det bare en skjerm og knapper å trykke på, det er ikke virkelighet på samme måte.

Selvfølgelig er det fint med data, men ikke til alt? Det kunne kanskje vært et eget fag med data fortsatt? Der man lærte nyttige ting. Kanskje vi bare blir dummere av å bruke data hele tiden ... Man kommer sikkert til å bruke data som voksen uansett, men barn og unge som skal bygges opp, trenger å lære uten for mye usortert informasjon rundt omkring, masse distraksjoner, med sine egne hender ... Mener vi :)

 

InspirasjonDagens tegneserie fra dagbladet.no.

Hei, Magnus :)

Her kommer litt Rikart- og Reidun-stoff:

Iselin ordnet i akvariet, så nå har vi fått en flyteplante (hun fikk den ikke ordentlig nedi). Reidun og Rikart ser ikke ut til å bry seg noe særlig med det. De er blide og gode og svømmer rundt og får mat to ganger om dagen. De koser seg med borgen. Det ble veldig rent og pent der inne etter at Iselin vaska.

Mens Iselin ordna i akvariet, rydda og vaska i leiligheten, har Ingunn og jeg vært hjemme på høstferie/studieuke. Vi har begge skrevet oppgaver, men vi har kost oss med familie og venner også. Ingunn har klipt seg og er om mulig enda vakrere enn før.

Litt om blomstene våre: Vi vanna orkideen i går, og Iselin måtte dessverre kaste ut hortensiaen i ferien.

Ingunn har kost seg på forelesning, for hun har fått ny foreleser. En hyggelig mann som hun hadde på Cuba.

Kanel er ikke sunt i for store mengder, har de funnet ut.

Jul på Månetoppen er årets julekalender. Vi er fornøyde med det, er DU?

Vi syns Torsdag kveld fra Nydalen er morsomt.

Sylvi-Ann laga gode rundstykker med sin helt egen oppskrift. Hvetemel, grovt mel, havregryn, sirup, smør, olje, melk og gjær.

Ellers vil vi anbefale alle våre lesere å gå på Rema 1000, for der er det tre for to på en rekke varer. VI kjøpte både taco, sjokolade og kjøttpålegg.

Feriee

I morgen reiser Ingunn, Lisbeth og jeg hjem på høstferie :D Det vil si, Lisbeth har vært her på ferie. Jeg har masse skolearbeid i ferien, men det skal bli koselig å komme hjem.

Vi synes veldig synd på Iselin som ikke har ferie og må være her alene med skole, men det er enda godt at noen kan være her og passe på Rikard og Reidun, for de trenger litt omsorg og mat. Enda mer synd er det på Iselin fordi hun, som eneste student som ikke hadde ønsket seg det, havnet på Voss i 8 ukers praksis nå mot jul. !! Hun er sikkert den som har fryktet det mest, så vi krysser fingrene for at noen andre tar plassen eller at noen kan vise litt forståelse og la henne bli her sammen med oss.

Nå har vi vært på besøk hos Vilde, Hanna og Mina. De bor riktig så sentralt til ved Realfagbygget i et koselig kollektiv.

Litt fakta om dagen, 9.oktober altså, hentet fra wikipedia:

I 1907 var det sammenkobling av Bergensbanen. Det er vel den vi skal kjøre i morgen?
Jens Bjørneboe ble født i 1920.
Tande-P ble født i 1950.
Sametinget i Norge ble åpnet i 1989, og derfor er det samisk flaggdag.
Det er Hanguldagen i Sør-Korea, en markering av oppfinnelsen av Hangul, det koreanske fonetiske alfabet.
Og Uganda har nasjonaldag - gratulerer!

Lisbeth på plass

Hei!

Nå er Lisbeth endelig på plass i Dukkehjemmet. Hun var kjempeflink i går og fløy helt alene fra Gardermoen til Flesland. Det var koselig å få besøk :)

Vi har egentlig ikke planlagt så mye enda, men det blir nok en tur til byen. Også skal vi kanskje ha spillkveld i kveld. Det blir trivelig! I dag har Lisbeth matet Rikart og Reidun, og det gikk veldig fint.

Iselin har hatt PTP i dag, og hun tror det gikk bra. Hun fikk oppgava om å legge inn sonde. Flink!

Har du hørt...

Har du hørt om de to melkekartongene som var ute og gikk tur?
Da de kom hjem sa den ene kartongen til den andre: "Kul tur melk!"
Innevær

Hei!

I dag regner det i Bergen. Veldig faktisk. Det blåser og regner på verandadøra. Det er litt fint at det regner, for da har man en unnskyldning for å være inne. Og hva skal man gjøre?

Sylvi-Ann har vært flink og laga kaffe, vaska opp og kosta i stua. Iselin skal rydde rommet sitt, og det har jeg begynt med også. Ifølge yr.no skal det regne fram til torsdag, så da bør leiligheta være skinnende ren :p På tirsdag kommer Lisbeth på besøk, og det gleder jeg meg veldig til! Lurer på hva vi skal finne på :) Sylvi-Ann og jeg drar hjem til Lillehammer på høstferie på lørdag neste uke. Det blir fint, men det er trist at Iselin ikke har mulighet til å dra hjem. Hun får passe på Reidun og Rikart mens vi er borte.

Reidun og Rikart ligger på bunnen av akvariet og slapper av nå. Håper alt står bra til med dem. Det er litt vanskelig å vite hvordan de har det siden de hverken snakker, maler eller logrer med halen.

Legger ut et bilde fra Brann-Rosenborg her
Ha en fin dag!

- Ingunn

BRA BRA BRANN!

Jippi, Brann vant over Hønefoss, og det var vel fortjent. Det var god stemning på stadion i dag også, selv om det var litt regn og blåst. Vi tok turen alle tre og fikk med oss Amund i tillegg. Han er hos oss nå og blir endelig kjent med bloggen vår. Velkommen som ny leser, Amund!

Litt om kampen: Brann scoret tre mål før Hønefoss fikk utrettet noe som helst. Så fikk Hønefoss straffe og så et mål til. Heldigvis ble det ikke noe mer, og stillingen ble 3-2 til slutt.
Terningkast til Brann: 6.
Hønefoss: 2.
Dommerne: 3.

Nå ser vi på "Skal vi danse", danseprogrammet som går på TV2. Heia Håvard! De danser jive i dag.

Litt info om jive: Jive er en rask dans i 4/4 takt, som oppstod i USA på 1940-tallet. Det er ganske likt swing (mest østkystswing) i grunnstegene. Jive er en av de fem internasjonale latin-selskapsdansene. Jive er den femte dansen som danses på hvert mesterskap i Norge.

Amund er ivrig tilskuer og klapper og smiler i sofaen her. Han har nemlig danset selv før!

X-F**ktor

NEI NEI NEI!!!

Favoritten vår gikk ut av X-Faktor allerede nå! Jan ble sendt hjem av Bettan, dessverre. Han var utrolig flink og skilte seg ut fra de andre deltagerne. Vi fikk gåsehud da han sang "Bris" av Kaizers. Se filmen under :)

Nå heier vi på guttene under 25 år! Alle de tre er kjempeflinke og sjarmerende. De er mye flinkere enn de andre deltagerne, mener nå vi.

Ha en fin kveld videre!

 

Ny oppdatering fra Dukkehjemmet!

Hei!

I dag har vi fått internett i leiligheten, og vi er kjempeglade! Man klarer seg ikke uten internett som student. Vi lånte det mobile bredbåndet til far, men det holder ikke for tre personer. Det blir litt vanskelig når vi har oppgaver på skole og jobb alle tre. Men nå skal det bli bedre tider i Dukkehjemmet.

Vi ser mye på TV og har funnet noen programmer som vi liker bedre enn andre. For eksempel 4-stjerners reise. Vi likte 4-stjerners middag kjempegodt og trodde egentlig ikke at det nye konseptet ville bli like bra. Men det viser seg at det er ganske morsomt når det er morsomme folk med. Den andre uka var Kristian Valen, Isabella Martinsen, Susann Goksør og Tom Nordlie på tur sammen i Los Angeles, og det var så forferdelig pinlig hele uka. Det var bare Susann som var ivrig. De andre var bare misfornøyde.Den første og de to siste ukene har vært veldig underholdende! Så vi anbefaler alle å få med seg 4-stjerners reise!

Bildene er henta fra tvnorge.no

I kveld skal vi bare være hjemme. På programmet står X-Faktor og Senkveld!

Håper alle får en trivelig fredagskveld! :)

 

- Iselin, Sylvi-Ann og Ingunn

PS: Det går forresten bra med Reidun og Rikart. De trives godt i det lille akvariet sitt. Spesielt etter at vi/de fikk den finne borgen å gjemme seg bak av Magnus :) Tusen takk!

hits