oktober 2011

En vellykka fest

Hei!

Nå er det veldig lenge siden vi har skrevet noe her på bloggen. Vi har hatt en travel uke, alle tre. Jeg har jobba med oppgave som jeg leverte på fredag og Iselin og Sylvi-Ann har hatt slitsom praksis. Men nå er vi ved godt mot.

I går hadde vi en fantastisk Halloweenfest hjemme her i Dukkehjemmet, og det var så gøy! Alle hadde kledd seg ut så fint, og vi hadde det veldig trivelig. Vi hadde pynta fint i leiligheta med girlander, en hengepynt, ekle dyr, og i gangen hadde vi en lysende ekkel figur, spindelvev og skummel musikk. Selv om det var litt nifst, tror vi gjestene våre likte det.

I år som i fjor kåret vi kveldens beste kostymer.


På tredjeplass kom Line som hadde kledd seg ut som Minni Mus. Her sammen med kjæresten Christoffer.


På andreplass kom Sigurd, eller Sissel som han het for kvelden. Ei søt jente som snakka åpent om sine problemer med hårvekst i ansiktet.På førsteplass kom Ina som hadde kledd seg ut som Harry Potter for anledningen. Hun imponerte stort med sitt selvlagde Griffingslips, briller av ståltråd og tryllestav av papp og teip.

Vi gratulerer våre tre vinnere igjen, og vi håper dere kommer til å kose dere med bøkene dere fikk i premie.

Her kan dere se et lite knippe bilder av noen av de andre kostymene:

Som dere ser, hadde vi det helt supert i går, og vi håper gjestene våre også koste seg! 

- Ingunn

En litt pinlig torsdag

Dette har vært en flott, men litt pinlig dag. Noen dager er jeg mer klønete enn vanlig, og i dag var jeg ordentlig klønete et par ganger.

Bildet er henta her.

Jeg begynte på skolen klokka to, og jeg bestemte meg for å ta banen til skolen. For dere som ikke vet hva Bybanen er, er det et trikketog på en måte som går i Bergen sentrum. Det var masse folk på banen i dag, og jeg så at det var et ledig sete litt lengre innover. Jeg gikk dit og måtte liksom klatre over noen folk for å sette meg innerst. Akkurat da jeg holdt på å klatre, begynte banen å kjøre. Og hva skjer? Jo, jeg detter på en mann som sitter i nærheten, og han måtte fange meg for at fallet ikke skulle bli verre.

Bildet av Bybanen er henta her.

Da jeg hadde kommet meg trygt fram til Byparken, gikk jeg oppover mot skolen. Da jeg var på vei over en fotgjengerovergang, klarte jeg å sette fast paraplytuppen mellom to brosteiner. Heldigvis brukte jeg ikke så lang tid på å få den løs, men flaut var det.

- Ingunn

Dagens ord

Det er vondt å

fryse alene,

gråte uten trøst, 

leve uten håp.

 

Ja, dette er sant og visst.
Det er bedre å fryse sammen med noen, gråte hvis man får trøst og leve med håp. Så det så! 

(Ingunn syns vi må ha noen refleksjoner rundt dagens ord.)

Her er et illustrasjonsbilde:
 

Hva er gøy å skrive om for en 8.klassing?

Jeg driver og lager skriveoppgaver til 8. klasse. De skal skrive sin første stil og få karakter.
Hva er gøy å skrive om?

Er det gøy å skrive om kjærlighet og forelskelse? 

Er det gøy å skrive om å være ny i klassen?

Er det gøy å skrive om brann? 

Er det gøy å skrive om mobbing? 

Er det gøy å skrive om telttur?

Er det gøy å skrive om ensomhet?

Er det gøy å skrive om den beste/verste dagen i ditt liv?

Nye musikktips fra *kremt*

Vi er dessverre ikke så veldig flinke til å sjekke bloggmailen, men jeg gjorde det tilfeldigvis i går. Og da lå det sannelig musikktips i innboksen fra vår faste leser *kremt*. Han har sendt oss tre sanger som han syns vi bør anbefale her på bloggen, og det kan vi gjerne gjøre.

Bildet er henta her.


Den første sangen liker jeg kjempegodt. Den er fengende, og jeg får alltid lyst til å danse når jeg hører den på radioen. Hør på Maroon 5 ft. Christian Aguilera - Moves like Jagger:

Den andre har vi ikke hørt så mye på her i Dukkehjemmet, og den er ikke akkurat vår kopp te, men vi har hørt den noen ganger når The Voice har stått på i bakgrunnen her. Jeg liker at Pitbull bruker spansk i låtene sine. Pitbull ft. Marc Anthony - Rain over me:

Den tredje og siste sangen vekker minner fra noen av festene vi hadde i sommer med kolleger fra Hunderfossen. Dette er kanskje ikke en sang jeg ville satt på av meg selv, men det er artig å høre den igjen. Plumbo - Møkkamann:

Hva syns du om disse sangene?

- Ingunn

Mitt favorittband

Vi kom over en bloggkonkurranse i dag, hvor man kan vinne 12 måneders gratis Spotify Premium. Ja takk, tenkte jeg, og derfor prøver jeg meg på et bidrag. Det jeg trenger å gjøre er å skrive om mitt favorittband og hvorfor jeg fortjener å vinne.

 

Mitt favorittband er Kaizers Orchestra ikke noen stor overraskelse for våre faste lesere. Jeg har alleredere skrevet mange innlegg om dem her på bloggen, men det skader ikke å skrive ett til.

Bildet er henta her.

Jeg begynte å høre på Kaizers Orchestra da jeg var sånn cirka 12 år. En venn av familien hadde kjøpt seg debutplata "Ompa til du dør", og jeg fikk lov til å låne den. Jeg hørte på den igjen og igjen og måtte skaffe meg CDen selv. Etter dette har jeg hørt på ALLE platene til Kaizers igjen og igjen, og jeg blir aldri lei.

 

Jeg hadde aldri vært på en Kaizerskonsert før jeg flytta til Bergen. Men etter at jeg flytta hit, har jeg vært på tre konserter, tror jeg. Da Helge kom på scena på den første konserten jeg var på, begynte jeg faktisk å gråte - så stort var det for meg. I april i år var jeg på en super konsert i Spektrum, og det kommer jeg aldri til å glemme.

 

Grunnen til at jeg liker Kaizers så godt er at de er så annerledes. De spiller på uvanlige instrumenter, og tekstene er så fine og gode. Dette er med på å lage et helt eget Kaizersunivers, som jeg føler at jeg er en del av når jeg hører på musikken deres. Jeg syns Janove Ottesen og Geir Zahl er kjempeflinke til å synge, men jeg må nok innrømme at jeg syns det er kulest når Geir Zahl tar ansvar for mikrofonen. Jeg gleder meg veldig til den Violeta Violeta vol. II og DVDen fra Spektrum-konserten i april kommer i butikkene!

 

Og hva hadde vel ikke vært bedre enn å kunne høre på Kaizers Orchestra akkurat når jeg vil? I leiligheten vår i Bergen har vi VELDIG ustabilt internett. Det detter ut hele tida, og det er veldig kjedelig. Jeg skulle ønske at jeg kunne vunnet Spotify Premium for å kunne høre på Kaizers og all annen musikk som jeg liker godt uten å bli avbrutt. Som studenter hender det jo at vi arrangerer fest her i leiligheten, og det er veldig kjedelig å ikke kunne høre på den musikken man vil i lystig lag. Vi skal snart arrangere Halloweenfest, og det hadde vært veldig kjedelig om vi måtte høre på de samme CDene hele kvelden. I tillegg hadde det vært veldig flott å kunne bruke Spotify på den nye mobilen min. Den gamle mobilen min streika på forelesning for to uker siden, og jeg måtte ha en ny en. Heldigvis hadde de en billig mobil på Telekiosken med touchscreen og alt mulig. Men hva er vel en ny mobil uten musikken jeg vil høre på?

 

Dessuten synes jeg jeg fortjener å vinne. Jeg har ikke vunnet en konkurranse siden jeg vant ikke én, men to store Ole Brumm-bamser på tivoli da jeg var 8 år eller noe. Så jeg syns det er på tide.

 

For å avslutte innlegget legger jeg ved en av mine Kaizersfavoritter:

 

Ok, jeg klarte ikke å velge bare én...

(Introen på denne har jeg lært meg selv på keyboard, og jeg kan ikke spille keyboard engang)

 

Én til kan vel ikke skade...?

- Ingunn

Jeg har strikka og hekla

Heihei! 

Jeg er også litt stolt, jeg har nemlig endelig gjort ferdig sjalet mitt. Jeg har hekla på kanten. Jeg har aldri hekla før, så det var spennende. Også var det faktisk en litt vanskelig oppskrift. Her ligger det på gulvet for at det ikke skal krølle seg sammen (for beste resultat på bildet). 

Flott resultat, sant? I morgen skal jeg prøve å begynne på nytt på vottene jeg har tenkt å strikke. 

- Iselin

Jeg er kjempestolt

Fordi Mariusgenseren som jeg har strikka til fetter Endre endelig er ferdig! Jeg har strikka stykkene, og mor har hjulpet meg med å sy den sammen. Jeg er kjempefornøyd med resultatet og håper at Endre også blir fornøyd med den nye genseren sin.

Har du lyst til å prøve å strikke en Mariusgenser, kan du enten kjøpe oppskriftsheftet til Sandesgarn med klassiske norske oppskrifter. Eller så kan du kjøpe "Norsk strikk" i bokhandelen. Der kan du blant annet finne oppskrifta på Mariusgenseren. Jeg kjøpte den på Libris på tilbud for 149 kroner. 

Bildet er henta her.

- Ingunn

Tilbake i Bergen

Jeg er nå tilbake i Bergen etter en kjempefin høstferie i Örebro og hjemme på Lillehammer. Det var hyggelig å komme tilbake, men været er ikke så flott som hjemme. Her regner, hagler og blåser det masse akkurat nå, og det syns jeg er litt stusslig.

I går hadde vi storfint middagsbesøk av Håvard, Mathias og Kristian. Sylvi-Ann og jeg lagde maten, og vi ble kjempefornøyde! Her kan dere se menyen:

Forrett: Bruschetta med fetaost
Hovedrett: Hjemmelaga stroganofgryte med en frisk salat til
Dessert: Vaniljeis med non-stop, peanøtter og sjokoladesaus.


Nam! Vi fant oppskrift på gryteretten på denne matbloggen, og vi vil anbefale alle å prøve den!

- Ingunn

Om livet

Life is a gift... Accept it 

Life is an adventure... Dare it

Life is a sorrow... Overcome it

Life is a tragedy... Face it

Life is a duty... Perform it 

Life is a game... Play it

Life is a mystery... Unfold it

Life is a song... Sing it 

Life is an opportunity... Take it 

Life is a journey... Complete it

Life is a promise... Fulfill it 

Life is love... Discover it 

Life is beauty... Praise it

Life is truth... Realize it 

Life is a struggle... Fight it 

Life is a puzzle... Solve it 

Life is a goal... Achieve it

Hentet her

Et gledelig gjesteinnlegg

Hei, alle Dukkehjemmets lesere!

 

I dag er det min tur, endelig, til å skrive et gjesteinnlegg her på bloggen. Jeg heter Lisbeth og er Ingunns lillesøster. Dere har tidligere sett meg slik:

 
Jeg tenkte jeg skulle benytte denne anledningen til å fortelle litt om meg selv. Jeg vil ikke fortelle så mye, men litt. Egentlig bare om min interesse, som jeg også deler med Dukkehjemmets beboere, strikking. Jeg er ganske fersk i faget, og er ikke spesielt glad i å strikke med faste oppskrifter. Jeg har egentlig aldri laget noe med mønster, og jeg har laget jakker og gensere og votter og sokker! Nå er de fleste av disse plaggene blitt rekket opp og blitt til et pledd - et veldig varmt sådan. 

 

Nå mens Ingunn har vært hjemme i noen dager har jeg blitt inspirert til å lage sokker. Sokker har jeg ikke kunnet lage før nå, og det er fordi jeg aldri har vært villig til at noen skulle lære meg å lage en ordentlig hæl. Nå har jeg lært meg dette delvis fra å følge denne oppskriften og ved å bruke min egen kreative sans. Sokker er kjapt og enkelt å lage når man først har lært seg det, og det setter jeg pris på! Jeg er en utålmodig sjel, og liker å se resultater fort! Ofte lager jeg bare én av et par (feks votter) fordi jeg ikke orker å lage en til, men begynner på en annen i et annet mønster. Jeg er ikke spesielt flink til å strikke i spesielle mønster, men liker å øve! 

 

Dette bringer meg inn på det jeg egentlig ville skrive om i dag; en bok jeg kjøpte for et par uker siden. Denne boka heter «STRIKK». Her kan dere se et bilde av den: 
 

Denne boka kjøpte jeg på Libris i Storgata på Lillehammer for 99 kroner og det syns jeg var en god pris for så mange gode tips! Denne boka inneholder mange ulike oppskrifter, eller teknikker, ja 250 stykker. Det er beskrivelser av hvordan du kan strikke ulike varianter av rett-vrang, flettemønster, ulike motiver og hvordan du kan pynte ditt fremtidige produkt med perler o.l. i mens du strikker. Det eneste boka mangler er oppskrifter på plagg eller andre nytteting. Jeg skulle veldig gjerne ønske at boka inneholdt noen basisoppskrifter på feks hæl, vott, sokk, lue og sånne ting. Boka er også veldig fin. Det er den fordi den tar opp en del grunnleggende «prinsipper» innenfor strikking; om garn, strikkefasthet og litt andre ting. 

 

Noe annet som er positivt med boka er at den virkelig er inspirerende! Om den ikke akkurat inneholder dét motivet, eller den kombinasjonen av rett-vrang som du kunne tenke deg, blir du inspirert til å være kreativ og lage egne kombinasjoner og motiver. Det å få lov til å være litt kreativ er veldig viktig! For når du er kreativ og får laget noe med kreativiteten din er det veldig motiverende og godt for selvfølelsen. Dette gjelder uansett hva du lager, om det så er en sang, en ny matrett eller et nytt skjerf :) Jeg blir i alle fall stolt og glad når jeg ser et ferdig produkt i hendene mine! 

 

I og med at jeg vil gi litt av meg selv i dette blogginnlegget vil jeg gi noen kjappe fakta om meg selv: 

 

 • Jeg er glad i å bake kaker, gjerne uten oppskrift
 • Jeg liker å gå på ski, bare jeg ikke må gå fort
 • Jeg er allergisk mot kaninpels
 • Jeg elsker blomkålsuppe
 • Jeg syns det er stas å ha bursdag
 • Jeg blir ukomfortabel når jeg får skryt av noe jeg har gjort
 • Jeg syns det er moro å ta bilder
 • Jeg har et veldig fint bilde på rommet mitt, det er et maleri Ingunn har laget av en gris
 • Jeg har en samling med ni AloeVera-planter, hadde vellykket produksjon i sommer
 • Jeg har (nesten) aldri rot i systemet, men system i rotet
 • Jeg anser meg selv som en freak
 • Jeg har nesten ikke skrevet en eksamen på Videregående som har vært lenger enn dette innlegget 

 

Etter oppfordring fra Ingunn vil jeg også slenge med en sang. Jeg har ikke skrevet eller fremført den selv, men James Morrison har. Det er sangen «I won?t let you go». Jeg liker denne veldig godt, mye fordi jeg syns at Morrison har en veldig behagelig stemme. Det jeg kommer til å fortelle nå kommer alle «ordentlige» musikkelskere til å mislike meg for, men det bryr jeg meg ikke så mye om. Jeg hører ikke på teksten i sangene. Jeg liker mer å bare høre, ikke tenke. Når jeg hører en sang, så bryr jeg ikke meg så mye om hva som blir sunget, men hvordan det blir sunget. En god melodi og en fin stemme med formidlingsevne er det viktigste for meg. Budskapet skal komme gjennom stemmen og ikke ordene mener jeg. Men i alle fall - her er musikkvideoen til sangen, og håper dere liker den:  

 

Hilsen Lisbeth

Oppdatering fra Lillehammer

Jeg er hjemme på Lillehammer på høstferie, og det er fint. Men jeg er dessverre forkjøla, og det er ikke så morsomt. Siden jeg er syk, får jeg tid til å strikke, lese og se på kjedelige ting på TV.

Det slo meg plutselig i dag at vi har vært veldig flinke til å skrive om at vi strikker her på bloggen, men dere får sjelden se resultatene. Jeg har nettopp fullført mitt første vottepar og har tenkt å legge ut et bilde her på bloggen. Jeg er ganske fornøyd med tanke på at det er mine første votter. Jeg har her brukt pinne nr. 2,5 og 3 og Silja garn (svart og lys lilla) fra Sparkjøp. Mønsteret har jeg fått av min kjære mor.I går var familien på en høytidelig markering hos Marit Johanne. Hun skulle nemlig fyre i den nye peisovnen sin, og hadde invitert oss, slik at vi kunne være med på seremonien. Vi fikk varm sjokolade og kanelboller. Det er ganske kaldt på Lillehammer om dagen, så det er fint å kunne varme seg litt.

Ellers var Sylvi-Ann og jeg i Örebro i helga, og kanskje det kommer noen bilder fra turen etter hvert her på bloggen.

- Ingunn

Dagens ord for dagen

Tenk om

vi kunne brolegge

verden med godhet.

Tenk om

det begynte med deg!

Hentet her.

Løvenes konge

Til alle dere som ikke har fått det med dere, dette er en oppfordring om å løpe til nærmeste videobutikk og kjøpe Løvenes Konge på DVD og Blue-Ray. Min favorittegnefilm er nemlig ute i butikkene igjen - fem år etter den først ble gitt ut! 

Det er kanskje ikke nødvendig å fortelle hva filmen handler om, for det regner jeg med at alle vet godt. Men jeg har lyst til å legge ut noen flotte bilder fra filmen, slik at du får lyst til å se den igjen.Bildene er henta her.

 - Ingunn

Om lidt er kaffen klar

Det finnes nesten ikke noe bedre enn å våkne om morgenen og ha tid nok til å trakte seg en stor kopp med kaffe. Det er også godt å trakte en god kopp med kaffe når man kommet hjem fra skolen. Kaffe er godt nesten når som helst!

 

Kaffe må i sannhet være en langsomt virkende gift, for jeg er åttifire og ennå ikke død...
- Voltaire 

 

Det er ingen tvil om at kaffe er godt, men det er faktisk sunt også! KK kunne for noen dager siden fortelle at fire kopper svart kaffe om dagen motvirker depresjon, Alzheimers og diabetes. I tillegg skriver de at koffeinen i kaffe kan hjelpe mot Parkinson. Så dette betyr vel at vi kan drikke noen kopper kaffe om dagen med god samvittighet.

Likevel er det viktig å ikke overdrive inntaket. Fire kopper om dagen er grensen, og hvis man pleier å gå over dette, kan det være skadelig for hjertet, og blodtrykket vil øke. I tillegg er sjansen for spontanabort større hvis du drikker mer enn to kopper kaffe om dagen når du er gravid.

Vil du lese mer om dette? Trykk deg inn her.


Bildene er henta her.

Sliter du med gnagsår?

Iselin og Sylvi-Ann var på Fløien i går med Beate, og Sylvi-Ann klarte å få gnagsår på turen. Det er dessverre slik at mange får gnagsår når de er ute og går på tur, og vi skal prøve å hjelpe deg med å bli kvitt gnagsårene. Her kommer noen kjerringråd:

Bildet er henta her.

Før du skal ut på tur, er det fint å forberede seg og forhindre gnagsårene i å utvikle seg. Dette kan du gjøre ved å bruke tynne ullsokker (ikke bomullssokker) med nylonstrømper under. Hvis du ikke har nylonstrømper lett tilgjengelig, kan du også pakke inn hælen din i plastfolie eller tape med sportstape før du tar på deg sokken.

Bildet er henta her.

Hvis du allerede har fått gnagsår, kan du prøve å ta en bit av en eggehinne (fra innsiden av et eggeskall) og dekke over gnagsåret. Det er viktig at du legger den våte siden av hinna på såret, og så må du la det tørke. Det kan være litt vanskelig å få hinna til å sitte, så da kan du jo bruke et plaster for å holde det på plass. Hinna skal ikke fjernes, men sitte på til det kommer ny hud på såret.

Bildet er henta her.

Hvis du allerede er ute i skogen, og tilfeldigvis glemte å ta med deg et egg på turen, kan du rett og slett klatre i ei gran eller ei furu og finne litt kvae. Når du har funnet kvaen, kan du smøre det over såret. Kvaen lindrer og beskytter.

Tipsene er henta fra Anne B. Bull-Gundersens bok "Enkle og gode kjerringråd".

Lykke til og god tur!

Søndag

På søndager pleier vi egentlig ikke å gjøre noe fornuftig, men denne søndagen er et unntak. Jeg sitter nemlig og skriver en oppgave om kasus i norrønt, samtidig som vi ser på Grey's Anatomy. Iselin har kjøpt seg sesong 1-6 på DVD, og vi følger ordentlig med på serien nå. Det er virkelig en god serie, som vi liker godt så langt.

Ellers tenker vi mye på hva vi skal kle oss ut som på Halloween. Vi skal ha Halloweenfest i år som i fjor, og vi vil at det skal bli kjempebra! Det er litt synd at "ordentlige" kostymer skal koste så mye, men vi tror vi skal prøve å sy kostymer. Det må jo bli mye billigere. Jeg håper noen kommer utkledd slik til festen vår:

BIldet er henta her.

- Ingunn

1. oktober

I dag er det 1. oktober. Det er en spesiell dag, både FNs internasjonale dag for eldre og verdens hepatitt-dag og Den internasjonale Vegetardagen! En innholdsrik dag, med andre ord. 

Vi i Dukkehjemmet har hatt en fin dag så langt, og bedre skal den bli. 

Her er en oppmuntring for dem som har det litt tungt om dagen: 

hits