oktober 2012

Bedre skole i landet vårt!

Kvelden er en fin tid for å få snakka om ting. I kveld har vi hatt en lengre diskusjon om norsk skole. Vi er over gjennomsnittet opptatt av undervisning og skole, og derfor blir våre diskusjoner veldig interessante. Vi vil slå et slag for norsk skole. Vi skal aldri gi opp. Her er noen ting vi ønsker oss i tida framover.

Skolen til meg og Sylvi-Ann. Pen, sant?

Vi ønsker oss en spennende historieundervisning. Vi har liten tro på at man kan lære seg (og ikke minst interessere seg for) historie uten å kunne leve seg inn i det man lærer. Vi har tro på at man for eksempel må kunne leve seg inn i et menneske fra en viss periode sitt liv for å lære årstall og navn og lignende. Gjennom for eksempel klær og mat. Dette kan man få til gjennom for eksempel rollespill. Ved å spille rollespill, vi gjerne lære årstall vil.

 

Når det gjelder for eksempel tyskundervisning og forsåvidt alle andre språkfag, mener vi det er mer lærerikt å lære om fine ting som sola og parker og is enn for eksempel EU og kriger. For all del, EU og kriger er nok spennende det. Men i et språkfag bør språket stå i sentrum. Først kommer språket, så tar vi bråket (til slutt).

Vi er fullstendig imot databruk i skolen. At dataen skal være en selvfølgelig del av en undervisningstime, er for oss fullstendig uforståelig. Vi mener at kladdebøker, fargeblyanter og kanskje litt løkkeskrift også, gjør underverker for læringa. Internett og spill er forferdelig distraherende, og barn og ungdommer er ikke voksne nok til å skjønne at data er ødeleggende. For all del, data er et flott hjelpemiddel, men det er så mange feller der ute. Ikke bare Facebook og sånn, men det finnes også så enormt mange kilder som ikke er bra. Vi liker ikke link på link på link, susing og feil lys. Data, fysj! Inn med blyant, penn og papir, ut med data!

Sylvi-Ann til høyre, jeg til venstre.

- Ingunn

Spanskkurs

Hei, dere! På bloggen vår kan dere lære alt dere trenger! Her er første innlegg i kategorien spanskkurs. Vi har repetert all spanskkunnskapen vår her i Dukkehjemmet i kveld, og vi deler gjerne!

Her er første side i boka mi fra vgs. Vi lærte så mye spansk og syntes det var så gøy!

Så nyt dette, kjære leser! Lær deg hvor man legger trykket i ulike spanske ord og bli et bedre og gladere menneske! Hvis det var noe du ikke skjønte, kan du sende oss en mail eller kommentere på dette innlegget.

Dagens middagDagens middag var Grandiosa. Man setter ovnen på 225 grader og venter til den er varm. Så kan man legge inn pizzaen, ta den ut etter cirka 12 minutter (husk grytekluter) og skjære den opp servere. Bånn appetitt!

- Iselin

Middag med oppskrift

I går lagde jeg en nydelig gourmetmiddag! Jeg tenkte at det nå var på tide at jeg gjorde en innsats for å holde bloggen ved like, og her kommer derfor endelig et innlegg fra meg. Som dere kan lese, har Sylvi-Ann og Ingunn konkludert med at det ikke er kvalitet, men kvantitet som teller når vi nå skal blogge framover. Jeg er litt uenig der, og mener at både tekst og bilde bør være av beste kvalitet på alle innlegg. Så dere kan vente dere få, men gode innlegg fra meg. Jeg er vel forsåvidt mateksperten her i Dukkehjemmet, så dere kan forvente dere en del deilige middagsoppskrifter og lekre bilder. 

Gårsdagens middag: Torsk i karrisaus. Deilig - og ikke minst en fryd for øyet!

Jeg gjengir oppskriften etter hukommelsen, slik jeg lagde retten til oss tre. Selve fisken med saus er hentet fra boken "Fra boller til burritos" som vi fikk da vi hadde heimkunnskap på skolen. Vi lærte mye der. 

Torsk i karrisaus

Ingredisenser : 

  • 600 g torskefilet
  • 1 ss olje
  • 3 små løk
  • 2 ss karri
  • 1 eple
  • 1,5 terninger fiskebuljong
  • 2 ss mel
  • 5 dl vann

Ha olje, løk og karri i en panne og gjør løken blank. Putt i 2 ss mel og spe med 5 dl vann til sausen tykner. Skjær et eple i terninger og legg i det og fiskebuljongen. La det putre en liten stund før du legger oppi torskefilet i mindre biter. La det trekke i cirka 10 minutter. 

Tilbehøret her er 

revet gulrot med sitronsaft, ris og

Ertepuré

Det er en billig og bra måte å få i seg grønnsaker. Ingredienser: Erter, melk, , hvitløk, salt og pepper. Mos det i stavmikser. Man kan putte i andre ingredienser etter hva man kommer på, men prinsippet er at man moser alt i stavmikser og smaker til med salt og pepper. Og serverer. Det gir en lekker farge til hele retten man serverer. 

Bånn appetitt! 

- Iselin

Skole

I dag er Sylvi-Ann og jeg på skolen. Hva er vel bedre enn å sitte på vakre Sydneshaugen skole og suge til seg kunnskap som en svamp? Sola skinner i dag også. Det er bare fryd og gammen (mest gammen).


Utrulig å'n kan få tell med slekke moderne datamaskiner, du!

Sylvi-Ann har med seg Mækken og jeg har med meg PCen, så i dag blir det mye skriving. Enten her på bloggen eller i et worddokument, vi får se. Jeg koser meg med en herlig kaffe fra SiB-kantina. Nå begynner jeg å jobbe. Jeg skal sortere ord i dag. Lykke til og stei tjund!

- Ingunn

Vi trapper opp 2 - Ooooooops!

Uff da! Lacken gikk i bakken. Hehe. Som mange av dere vet, har vi hatt et bord av typen Lack fra IKEA i stua. Dette bordet er snart tre og et halvt år, og det har klart seg overraskende bra. Men akkurat nå kollapsa plata under selve bordet. Gud, som vi skvatt! Men det var litt morsomt også. Her kan dere se noen bilder av resultatet:


Ooooi,det er visst ikke bare plata under bordet som er ødelagt. Den ene lista på sida der er visst herpa også. LOL.

Alle bladene våre bare poff ned i gulvet. Det var litt av et brak. I morgen må vi rydde opp bladene. Sånn her kan vi jo ikke ha det:


Når man kjøper et bord til cirka tre hundre kroner, kan man ikke forvente all verden. Så vi takker for tre flotte år, Lack. I morgen skal vi skru av plata og sette den i boden. Eller kanskje vi klarer å redde den. Vi får se. Det blir spennende!

- Ingunn

Vi trapper opp - kveldsmat

God kveld, kjære lesere! Vi har en lykkelig kveld i Dukkehjemmet. Tenkte bare å gi et lite kveldsmat-tips. Vi spiste nydelig middag i dag, torskegryte med karri, ertemos, ris og gulrot (oppskrift i Fra boller til buritos), men man kan jo få lyst på en liten matbit om kvelden, selv etter en så fin middag. Så Ingunn og jeg har kost oss nå. Man trenger ikke å spise det samme for å ha et hyggelig måltid sammen. Ingunn valgte to brødskiver med kalkunskinke på. Og til dette drakk hun melk. Melka var litt sur, så hun tok oppi Oboy-pulver. Det er et godt tips/slagord! Er melka sur? Ta i Oboy! 

Her koser Ingunn seg!

Jeg spiste det som er yndlingsmaten min om dagen, nemlig havreknekkebrød med italiensk salat. Hvis man kjøper First Price sin variant, får man mye mat til en billig penge. Og det er 34 prosent grønnsaker i den. 

"Godt på brødskiven" - men også på knekkebrød! 

Skummel aften i Dukkehjemmet

På lørdag hadde vi Halloweenfest her i Dukkehjemmet. Vi hadde pynta leiligheta med gresskar, spøkelser, girlandere og spindelvev. Det var både fint og skummelt her. Jeg pleier å gjøre gangen opp til leiligheta veldig skummel, og i år ble den skumlere enn den noen gang har vært. Jeg hang opp spindelvev, tråder fra taket og satte på skummel musikk der ute. Dessuten hjalp Even til med å skremme folk der ute. Supergøy!
Sylvi-Ann var påfugl og hadde laget seg et kjempefint påfuglkostyme. Hun brukte tyll og filt for å lage den fine stjerten. Hun sminket seg selv, og jeg ordna håret.Jeg var hippie.


Jarle kledde seg ut som en gammel dame.

Sebastian, som bodde hos oss en stund, er en kjempeflink baker. Han hadde bakt en imponerende kake for anledningen. Har dere sett noe så flott?

Vi hadde selvfølgelig også kåring av beste kostyme. Det var en vanskelig avgjørelse å ta, men Sylvi-Ann og jeg ble etter hvert enige. Maria vant førstepremien. Hun hadde kledd seg ut som flaggermus og hadde virkelig gjort en kjempeinnsats med sitt kostyme.

Ine og Maria


Alena kom på andreplass. Sjekk sminken! Vi har stjålet bildet fra Facebooken til Alena.Amund kom på tredjeplass. Han var hund.

Festen var veldig vellykka, og her kan dere se noen flere bilder fra kvelden:
- Ingunn

Gratulerer!

Først og fremst må vi gratulere vår kjære Amund som fylte 23 år i går. Amund er en glad og snill gutt som vi er veldig glade i. I går ble vi invitert til Amund på bursdagskake (som Maria hadde bakt) og et slag Bohnanza. Det var innmari hyggelig, og kakene var kjempegode!

Ja, vi blir eldre, men Amund blåser i det.

 

I tillegg er det bursdagen til Jarle i dag. Han er hele to måneder i dag, og han er veldig fornøyd med det. Vi også. I morgen er det Halloweenfest og da skal vi feire både Amund og Jarle! Det blir gøy!


- Ingunn

Vil du lære å strikke?

Hvis du har lyst til å lære å strikke, er dette filmen for deg! Her forklares med enkle ord og tydelige bevegelser hvordan man skal gå fram. Å se denne filmen er første skritt på veien til å bli en superstrikker. Snart kan du lage de lekreste plagg og kreasjoner. Hvis denne filmen blir VELDIG populær, kan det hende at vi lager en film til om hvordan man skal strikke vrangt. Det finnes jo noen slike filmer fra før. Hvis man for eksempel søker på "strikking" på YouTube, kommer det opp noen. Men filmen vår er ekstra lettfattelig og pedagogisk. Vi oppfordrer dere til å stille spørsmål i kommentarfeltet hvis noe er uklart, og vi tar gjerne imot ris og ros for lyd og bilde. Og husk, kjære leser, øvelse gjør mester! 

Vi videoblogger! Se traileren allerede nå!

Følg med, følg med! Snart kommer det en videoblogg. Her har dere traileren. Len deg tilbake og nyt. 

 

Lappeteppe

Her kommer et supert tips til deg som har massevis av restegarn liggende hjemme. Det er nok ikke bare jeg som har irritert meg skikkelig over de små garnnøstene som blir igjen etter et større strikkeprosjekt. Endelig har jeg funnet ut hva jeg kan bruke det til, nemlig et lappeteppe!Et lappeteppe er rett og slett et teppe som er laget av mange små lapper som er sydd sammen. Når jeg lager dette lappeteppet her, legger jeg opp tjue masker på pinne nummer fire.Så er det bare å strikke rett fram og tilbake på pinnen til du har et kvadrat. Alle lappene du strikker må være omtrent helt like, ellers passer de ikke sammen til slutt. Hvor mange lapper du trenger avhenger av hvor stort teppe du vil lage.

Et lite tips til slutt: hvis du for eksempel har igjen noen rester med babyull eller lignende tynt garn, kan du strikke med dobbel tråd. Da blir lappene så å si like tjukke som de med tjukkere garn. 

- Ingunn

Strikkeklubb

Vi har, som dere vet, tatt opp igjen strikkinga. Strikking hører høsten til, og det er godt å sitte inne under et pledd med strikketøy. Vi har satt igang igjen med strikkeklubb også. I går var vi hos Maria på strikkeklubb og fikk servert kjempegod gresskarpai! Vi har alle våre prosjekter, og det blir spennende å se alle resultatene etter hvert.

Iselin har laget flotte sokker.


Amund er nytt medlem i strikkeklubben. Han begynte karrieren som superstrikker med et halsbånd til Katti/truseinnlegg.

Maria har blitt en ivrig strikker.

Noen legger kanskje merke til at Amund har på seg en flott hatt. Den har Sylvi-Ann hekla!


Kjempegod gresskarpai med vaniljeis til!

Katti ville også gjerne være med oss i strikkeklubben, men det er ikke så lett for en liten katt å strikke. For Katti var det like gøy å leke med garnnøstene og sitte oppi garnposen. 


- Ingunn

Tilbake i Bergen

I går tok Amund og jeg bussen tilbake til Bergen. Det var en lang, men trivelig tur over fjellet. Da vi nærma oss Bergen, ble vi møtt av masse regn. Dette var i grunn ganske trist siden vi har blitt så vant til sol og fint høstvær hjemme.Nå er vi altså tilbake i Bergen. Det er med blanda følelser, men jeg er i hvert fall mest glad for å være tilbake. Det er godt å være hjemme hos Sylvi-Ann, Iselin og Jarle, og vi ser fram til neste ukes store Halloweenfest i Dukkehjemmet. Det har blitt en tradisjon at vi arrangerer Halloweenfest for vennene våre, og vi tror folk er glade for at vi holder tradisjonen ved like.


Det som er litt skummelt med å komme tilbake til Bergen, er at det nå nærmer seg eksamen og oppgavelevering. Tida fram mot eksamen kommer til å gå kjempefort, men jeg heldigvis har vi vært flinke dette semesteret og begynt forberedelsene tidlig. Vi krysser fingrene og håper vi overlever.

Ellers tror jeg vi skal ha strikkekveld i Dukkehjemmet i kveld. Jeg gleder meg til det, for jeg holder nemlig på med et prosjekt som jeg ikke har tenkt å vise før jeg ser resultatet selv.

 

- Ingunn

TV-hausten vår

Her kjem det andre innlegget om TV-hausten vår. Det har vore lite TV-tid når Ingunn har vore heime på ferie, men no er vi i gang med dei viktigaste programma. I kveld er det Åndenes makt vi ser på. Dette programmet liker vi godt fordi det er litt rart og ganske spanande. Vi går rundt og håpar på at det skal skje noko liknande i leilegheita vår, men samstundes er vi litt redde for det. Vi veit jo ikkje heilt om vi trur på at det er ånder rundt oss, men vi synest det er spanande om det verkeleg er slik. Særleg Ingunn har innstillinga at ho ikkje trur noko skikkeleg før ho får sjå det med eigne auge, og då hadde det vore så fint om ho faktisk fekk det.

I kveld var programmet nokså sært, vil eg seie. Dei klårsynte spelte trommer, dansa og hoia for å drive ut åndene. 

Vi håpar at dei ikkje juksar på programmet. Det er artigare om det faktisk er sant. 

Ingunn ville at dette innlegget skulle vere ein omtale av programmet, så eg vil gjerne få setje ein karakter. Eg vil seie at programmet fortener karakteren 4. 

Eit flott bilete av programleiaren og dei klårsynte henta her.Fin kveld

Eg er framleis på Lillehammer på haustferie, og i kveld har eg vore så heldig og hatt besøk av ei søt lita jente. Lita og eg er gode veninner, og det er eg så glad for. Lita bur hos Lotte og Marit nå, og derfor ser eg ho nesten kvar dag. I dag måtte Lita vere aleine "heime", så eg tenkte det var lurt om ho fekk vere heime hjå meg. 

Fyrst såg Lita og eg på Animal Planet. Der gjekk det eit program om elefantar, og det likte Lita kjempegodt. Ho liker å sjå på TV, spesielt når programma handlar om dyr. Seinare på kvelden såg vi på Ut i naturen. Der handla det om hummer, ørn og hundar, og Lita var så ivrig at vi trudde ho skulle hoppe på flatskjermen. Men etter kvart fann ho roa og la seg ned for å sjå på.


Lita pleier å liggje ganske rart.

Eg laga smuldrepai med eple i kveld (som faktisk blei ganske så god om eg kan få seie det sjølv), og Lita satt heile tida ved sida av meg. Eg tenkte kanskje ho berre ville ha litt selskap, men med ein gong eg mista litt eple eller deig på golvet, var ho der for å smake.

Då vi sette oss ned for å ete pai, hoppa Lita opp på fanget mitt. Eg trur ho ville smake, men det fekk ho ikkje lov til. Hundar skal nok ikkje ete så mykje smuldrepai. Kos!

Mor og Lita er glade i kvarandre.


<3

- Ingunn

Karl Johan

Sylvi-Ann og jeg har fått med oss det meste som har vært verdt å se på TV i høst. Her kommer første avsnitt i vår nye spalte Vår TV-høst!

Et av våre favorittprogrammer er Karl Johan som ble sendt på NRK3. Det var egentlig helt tilfeldig at vi så første episode, men herregud så gøy det var. Det var faktisk så gøy at vi så første episode sånn fem ganger eller noe. Se bare på disse kjekke karene, det må jo bare bli gøy:


Konseptet er enkelt. Hasse Hope og Erik Solbakken har satt opp et "studio" på Karl Johan og henter inn tilfeldige folk som de intervjuer. Hvert program har faste spalter. For eksempel Broren til, der programlederne plutselig dukker opp som broren til tilfeldige folk som er ute og går:

I tillegg har de hatt som mål å lage NRKs nye dramaserie. Erik og Hasse har gått opp til tilfeldige folk og fått dem til å lage en ny dramaserie. Sylvi-Ann og jeg har to favorittklipp fra denne spalten. Fra Sønden mot Vesten i episode 1 blir definitivt en hit, men klippet ligger dessverre ikke ute på Youtube. Derfor legger jeg ut Kampen om Karen fra siste episode, som også er hysterisk morsomt:

Alle episodene fra Karl Johan ligger ute på NRK sine hjemmesider, så det er bare å finne fram episode 1 og se i vei. Vi garanterer at du får deg en god latter!

- Ingunn

Jeg tester ny maskin

I dag har jeg fått meg ny data, og jeg er overlykkelig! Den er akkurat passe stor, og den er kjapp og veldig pen å se på. Som dere vet, ble min forrige PC utsatt for et aldri så lite uhell. Den er fortsatt oppe og går, men er veldig ustabil og egner seg ikke til for eksempel skolearbeid. Så den kan jeg bruke til tulleting. Denne kan jeg derimot bruke til mer seriøst arbeid og forskning. Her kan dere se skjønnheten:


Mor, far, Amund og jeg har vært i Charlottenberg i dag på harrytur. Vi handla masse mat, og jeg kjøpte meg et nytt par sko. Det kan det hende dere får se ved en senere anledning. Dette var bare en test. Ha en god kveld videre!

- Ingunn

Miniferie

Akkurat nå sitter jeg i senga mi hjemme hos Mor og Far. Jeg fikk mulighet til å ta meg en svipptur hjem på høstferie. Riktignok skal jeg tilbake på jobb i nærmeste framtid, men det er deilig med et par dager på vakre Lillehammer. Her skulle det selvfølgelig vært masse bilder av fine høstfarger og fint Lillehammer-vær, men det får vente til jeg har tatt noen. Jeg har flydd og tatt tog i dag, og det gikk fint. 

Det var godt å se Baltazar igjen. 

Jeg tenkte at jeg måtte dele en nyhet med dere: 

...

"Hjort ble rein"

Dette kommer fra ba.no, og jeg deler det for å vise at det ikke er bare gd.no som har humor i kroppen. Bergenseren som oppdaget dette dyret skal angivelig nesten ha fått et hjorteinfarkt da han så nedi brønnen. Det er i grunnen forståelig. Jeg følger altså med på lokalnyheter fra Bergen selv om jeg er på den andre kanten av landet. 

Nå er det snart natt. 

- Iselin

I dag

For å hindre streik skriver jeg et innlegg i dag! Jeg tenkte jeg skulle skrive en liten anmeldelse av filmen "Flukt". Men den var såpass dårlig at jeg tror jeg dropper akkurat det. Jarle savner Ingunn, og det gjør jammen jeg også. Han har ikke fått mat i dag, men han får nå. Så jeg tenkte heller jeg kunne skrive litt om dagens ord. Dagens ord er:

Det finnes mennesker

som brer lys

omkring seg.

Det er jammen sant det. 

Busstur

I dag har jeg tatt bussen hjem til Lillehammer og høstferie. Tidligere har jeg lagt ut en detaljert beskrivelse av bussturen hjem her på bloggen. Denne gangen har jeg opplevd masse nytt, så her kommer en ny reiseskildring.

Blidros på busstur

Jeg tok sjansen på at bussen var moderne, de pleier nemlig å være det. Derfor tok jeg ikke med meg iPod denne gangen. Jeg har nemlig Spotify på mobilen, og det funker fett. Men mobilen min har dårlig batteri, men med lader går jo det fint.  Men uten stikkontakt går det ikke like bra. Så det var dumt. Jeg brukte derfor tida på å lese en artikkel og en bok. Jeg leste også et blad som lå på bussen. Ser dere hva det er bilde av på framsida?

Så etter litt stoppa vi på Haabakken. Der kjøpte jeg meg en kopp kaffe. Det har jeg aldri kjøpt der før, så det var spennende. En liten kopp med automatkaffe kosta 22 kroner, og det er helt horribelt spør du meg! Jeg følte meg rett og slett robba og tok meg derfor friheten til å stjele en halvtimes strøm fra en stikkontakt til mobilen min. Ellers er det nydelig natur på Haabakken. Spesielt i høstfarger.

Siden veien over Filefjell er stengt, måtte vi kjøre over Hemsedal og Golsfjellet. Jeg sov store deler av turen, men jeg så en elgkalv akkurat da jeg våkna! Den sto helt aleine, stakkars. Ellers er skog et oppsummerende ord for utsikta fra bussen. Det var ganske kjedelig å se på, men det er jo fint at vi har skog. Heldigvis var det sol ute, så da da fikk jeg sett en regnbue. Over Golsfjellet var det veldig flatt. Så der tror jeg det er fint å gå på ski hvis man liker slikt. Ellers var det et flott område å drive med dyrehold i tror jeg, for jeg så kanskje 100 sauer på ett jorde!

Skog i fart

Heldigvis lada ikke mobilen min seg ut på turen. Så jeg fikk hørt på masse god musikk. Blant annet hørte jeg mange ganger på Toyota'n til Magdi av Karpe Diem. Den er sangen er ganske kul, så jeg lata som at jeg var like kul som den. Det er jo innmari kult å kjøre buss!

Vakre Lillehammer <3

 

Ellers må jeg si at jeg savner familien min i Bergen allerede. Sylvi-Ann, Iselin og Jarle <3 Jenter! HUSK Å MATE JARLEGUTT, OG SETT PÅ LOKK PÅ HAN HVIS HAN ER VILL I BOLLEN!

- Ingunn

 

P.S.: Jeg forventer at dere også blogger når jeg er borte, slik at jeg får vite hva dere driver med. 

Aldri vodka, Violeta

Vi har blitt smitta av Kaizervirus. Fantastisk! Her er Aldri vodka, Violeta:

- Ingunn

Ut på tur, aldri sur?

På lørdag var Sylvi-Ann, Iselin, Camilla og jeg på fjelltur. Ja, det er helt utrolig. Jeg ble med på fjelltur selv om det regna skikkelig og blåste ute. I tillegg skal det nevnes at vi hadde vært på byen kvelden før. Jeg er sjelden ute på tur, og hvorfor jeg ble med akkurat denne lørdagen, er vanskelig å si. Uansett, jeg starta turen med godt humør. Her poserer jeg ved skiltet ved bunnen av Ulriksbanen.Dessverre regna det noe voldsomt på turen, og jeg holdt på å gi opp etter ti minutter. Men jeg er sta også, så jeg fortsatte å krabbe oppover fjellet. Sylvi-Ann ble etter hvert min motivator oppover bakkene. Vi brukte litt god tid, og fikk sett mye fint. Vi så blant annet en fluesopp. Den var kjempesvær!Som sagt regna det skikkelig, og både Camilla, Iselin og jeg ble klissblaute på turen. Sylvi-Ann hadde på seg skikkelige goretex-sko, så hun klarte seg fint. Det gjorde også alle de andre som jogga forbi meg på turen. Jeg liker ikke slike folk. Altfor spreke. Synet som møtte joggerne var dette. Her har jeg akkurat søkt ly bak en stein.


Og de som møtte meg på slutten av turen, ble møtt av dette:Da vi endelig nådde toppen, trossa Sylvi-Ann og jeg regn og vind for å forevige at vi faktisk hadde vært på toppen. Sylvi-Ann var blid som ei sol, og hun holdt humøret oppe hele turen. Jeg var også blid...
Alt i alt hadde vi jo faktisk en kjekk tur. Jeg er i hvert fall fornøyd med å ha gjennomført turen, selv om det nok blir ei god stund til jeg drar på klatretur igjen.

- Ingunn

Lurefisk

Sylvi-Ann holder akkurat på med å vaske fiskebollen til Jarle. Dessverre er dette en veldig vanskelig oppgave for oss. Jarle er sur og sprelsk om dagen, og han vil ikke være med over i reservebollen. Med en gang vi finner fram håven (som forøvrig er helt ny) blir han helt vill og hopper rundt. Dette gjør at Sylvi-Ann og jeg blir usikre på om vi faktisk egner oss som mødre. Vi tør jo ikke å ta på den lille fisken, og det siste vi ønsker er at han skal hoppe ut på gulvet og sprelle. Nå er vaskinga snart over, og vi håper at han vil trives i reine omgivelser. 

Ellers har Sylvi-Ann, Amund og jeg vært på skolen i dag. Vi har vært flinke til å jobbe. I tillegg har Sylvi-Ann og Amund fått diskutert litt. Det pleier de å gjøre, og de trves med det. Jeg har begynt å skrive bacheloren min. Hurra for det.

I kveld skal Sylvi-Ann og jeg se på Jakten på kjærligheten. Dette er et flott og underholdende TV-program syns vi. Det er jo stort sett veldig pinlig, men det er jo litt morsomt også. Det spørs om ikke Sylvi-Ann må lage et lite blogginnlegg en dag om hvilke TV-program vi ser på om dagen. Det har dere sikkert lyst til å vite mer om.

- Ingunn

hits