november 2010

Siste november i dag

Heihei, alle sammen!

I dag er det faktisk den siste dagen i november. Tiden går så fort, det tror jeg de fleste sier seg enige i om dagen. Vi her i dukkehjemmet merker at julen nærmer seg med stormskritt. Jeg har levert oppgave, Sylvi-Ann har hatt eksamen i dag og jobber med oppgave nå, Ingunn skal ha eksamen i morgen. Det går nok bra, håper vi.

I løpet av adventstiden nå har vi tenkt å bidra til at alle skal komme i julestemning. Dagens tips er: Spis julegrøt!

 

(Bildet er hentet fra matoppskrift.no)

Lag fra bunnen eller lag fra pose. Det gjorde vi i dag, og det smakte fortreffelig. Sylvi-Ann liker ikke risgrøt, så hun fikk Fjordland rømmegrøt i dag. Server med rød saft til, det er godt. I dag slo vi til med mandel i grøten. Den heldige finneren ble Ingunn! Hun fikk en sjokolade til premie og ble veldig glad for den.

Vi kan informere om at det ser ut som at Rikart har det riktig så bra. Han svømmer rundt i akvariet og ser fornøyd ut, selv om han savner Reidun (tror vi).

Jeg tror det er ca. - 7 grader her i Bergen i dag. Det føles veldig kaldt, og det er ganske vanskelig å puste skikkelig i den tunge, forurensa lufta som er rundt her. Men vi klarer oss fint. Inne har vi det varmt og behagelig. Og vi tenner lys, det er lurt for å få god stemning.

Her er et fint dikt (1. vers) av Johan Nordahl Brun

Min norske Vinter er saa vakker;
De hvide sneebedækte Bakker,
Og grønne Gran med puddret Haar,
Og trofast Iis paa dybe Vande,
Og engledragt paa nøgne Strande;
Jeg bytter neppe mod en Vaar.

Ønsker dere en fortsatt god november. Vi kommer tilbake med gode tips og julestemning etter hvert.

- Iselin

Vi pynter til jul og til glede

Selv om det har vært en litt trist dag her i Dukkehjemmet, har Sylvi-Ann vært så flink og pynta til jul! Vi tenkte vi skulle legge ut noen bilder og vår flotte juleleilighet :)

I løpet av desember har vi tenkt å spre julestemning rundt til alle våre lesere!

 

Det har vært en gledelig dag i dag også! Vi har ny leserrekord på bloggen! Sist vi sjekket hadde 51 stykker vært innom bloggen og lest. Det syns vi er alle tiders!

Til minne om vår alles kjære Reidun

Reidun har nå blitt gravlagt. Det var en flott seremoni med tale og musikk, og vi vil gjerne dele minnetalen med våre lesere.

 

Vi er samlet her på badet for å si farvel til en som har stått oss nær. Det er med tungt hjerte vi spyler deg ned i dag.

Jeg husker dagen da vi møttes for første gang, som om det var i går. Iselin og jeg var på dyrebutikken, først og fremst for å se, men da vi så deg og Rikart var det ingen tvil. Du svømte rundt i et akvarium med mange andre som deg selv, men du skilte deg ut. da jeg satte fingeren mot glasset, kom du svømmende med en gang. Vi nølte ikke et sekund med å velge deg. Du kom hjem til oss den 14. september.

De første dagene var vanskelige for deg, kjære Reidun. Rikart skulle vise hvem som var sjef i fiskebollen. Han jagde deg rundt, men du mista aldri motet, og humøret ditt var alltid der. Det er det vi kommer til å huske aller best: Ditt sprudlende og varme humør. Du ble alltid så glad når vi ga deg oppmerksomhet.

Dine interesser var å lage ploppelyder,  jakte på Rikart og å spise. Det siste ble kanskje din skjebne. Vi beklager at vi ga deg for mye mat, Reidun. Men vi velger å tro at du koste deg til ditt siste åndedrag.

Vi ønsker deg alt godt på den andre siden, Reidun. Ta med deg humøret ditt og del det med alle de andre fiskene som er der. Vi kommer til å savne deg, lille Reidun. Du var en sølvfisk, men du var god som gull.

 

Til minne om Reidun 14.09.2010 - 28.11.2010

 
Takk for alt, Reidun

Det er litt trist stemning i dukkehjemmet på denne første søndagen i advent. Reidun var syk i går, hun klarte liksom ikke å stabilisere seg, men fløt opp mot toppen av akvariet. Hun gispa etter luft. Vi prøvde å hjelpe henne ved å legge henne i et glass med vann og blåse luft ned til henne med et sugerør, men det hjalp dessverre ikke. Da jeg stod opp i dag, lå hun helt stille og fløt i vannet med øynene på vidt gap. Så nå er Rikart alene igjen i akvariet. Vi håper han får et langt og godt liv. Requiescat in pace, Reidun. (Som vi sier på latin.)

 

Tenn lys! 
Ett lys skal brenne
for denne lille jord,
den blanke himmelstjerne
der vi og alle bor.
Må alle dele håpet
så gode ting kan skje.
Må jord og Himmel møtes.
Ett lys er tent for det.

Ha en fin første søndag i advent. Sylvi-Ann og jeg har stått opp. Vi skal begge skrive ferdig oppgaver. Så må vi feire litt advent og pynte litt i dag. Vi har både juletre og adventsstake, pluss mange fine småting.

- Iselin

Julegateåpning

Vi tok oss en pause i eksamenslesing og dro på julegateåpning :) Vi tok bilder foran julepynten i Strandgaten, og da kom det ei hyggelig dame som spurte om hun skulle ta bilde av alle tre sammen. Det var kjempesnilt gjort, så vi turte ikke be henne ta et nytt bilde selv om det ble litt uklart... :)Vi gikk på Egon og spiste middag, og der tok vi også et par bilder.
Vinter og snø....

Eller?

....Det er kanskje ikke så veldig mye snø, men her kommer en hyggelig sangtekst som mange av dere sikkert kjenner.

Kom, skal du se på kjæresten din
Bustebartepinn, Bustebartepinn
Du titter ut og han titter inn
Bustebartepinn i snøen

Syns du ikke han er sveisen og pen
Bustebartepinn, Bustebartepinn
I morra så kan du gifte deg me'n
Bustebartepinn i snøen

Uvisst å si hvor lenge du har'n
Bustebartepinn, Bustebartepinn
I morra så kommer sola og tar'n
Bustebartepinn i snøen

Middagen smakte forresten veldig godt, anbefales på det sterkeste. Ha en god natt, kos dere med kulde og vinter.

Hei og takk for sist

Hei!

Vi er ikke så ivrige på bloggen om dagen. Som dere sikkert har skjønt, er det mye annet som står i hodene våre om dagen. Ingunn jobber flittig mot eksamen og er så flink. Sylvi-Ann har mye å tenke på med oppgaver, eksamen og skolen der hun jobber. Elevene der skal snart ha prøve, og hun vil jo gjerne at elevene skal gjøre det bra. Jeg er kommet halvveis i praksisperioden min. Det går veldig fort! Det er spennende på sykehuset, men nå begynner jeg å komme inn i rutinene, og mye av det som skal gjøres går av seg selv. Jeg var på halvtidsevaluering i går, og jeg fikk så mye skryt, atte.

I dag skal vi spise laks med Toro-pose. Med persille og sitron, tror jeg. Det kan nok anbefales, vi har ikke så mye annet enn varme ord å komme med om Toro om dagen.

Sylvi-Ann vasker opp og vi har musikk på. Det er varmt og godt i stua, og vi gleder oss til jul. Det er en fin tid vi går i møte, selv om det er travelt i disse førjulstider. Det er bare 38 dager igjen av året, men tenk på alt som skal skje på disse dagene! Denne dagen, 23. november, har fra gammelt av blitt kalt båtsok. Dette navnet kom av at fjordene begynte å fryse til, slik at det var på tide å berge båtene på land. Arken og Åsane senter slo seg sammen til Åsane Storsenter på denne dagen i 2007. Det er en måned til lille julaften :)

Det er 40 år siden vår alles kjære Alf Prøysen døde.

Og i dag her i Bergen var det dramatiske tilstander på Flesland da det ble oppdaget en mistenkelig bag med en mulig bombe. Du kan lese mer om dette her http://www.bt.no/nyheter/lokalt/Forsvarsbag-utloeste-full-alarm-1199724.html.

Vi kan også fortelle at det er dårlig luftkvalitet rundt omkring i Bergen om dagen. Vi kjenner godt, og når vi kommer inn etter å ha vært ute, lukter det bål av alle klærne våre. Så vi prøver å unngå å puste. Randi og Øystein har kjent at det lukter dårlig luft inne på soverommet sitt. Det er skremmende.

Jeg skal legge ut en fin tekst av Alf Prøysen ved en senere anledning. Han har gitt oss mange fine sanger og fortellinger.

Nå blir det middag! La oss håpe laksen smaker!

Ha en fortsatt fin dag og en god uke.

- Iselin

 

Skole igjen...Søndagsskole

Vi har fått ganske mange flere lesere på bloggen i det siste, og det syns vi er veldig spennende! Det er hyggelig å se at det er mange som liker den lille bloggen vår!

I dag har vi tre og Randi vært på skolen og jobbet med skolearbeid. Vi har vært flinke alle fire, og det er godt å føle at man jobber!

Nå er Sylvi-Ann og Randi på ost og kjeks hos Maria og Turid. Håper de har det hyggelig.

Iselin og jeg sitter på hver vår data og ser på første episode av Villdyrlegen på TV2.

Ha en fin kveld!

- Ingunn

Shopping og hårpleie

Sylvi-Ann har klippa seg. Det ble flott.

Ingunn og Iselin har handla litt. Ingunn har kjøpt ny foundation. Sylvi-Ann har kjøpt seg linser. Iselin har kjøpt hårspray og sjokolade til Ingunn og Sylvi-Ann.

Vi har spilt Bezzerwisser og Kokkelimonke med Amund. Amund og Iselin vant Bezzerwisser. Sylvi-Ann vant Kokkelimonke.

Mitt navn er Amund

Hei! Mitt navn er Amund, og jeg har fått den ære av å skrive på bordellet i Bergen sin blogg. Hva skriver man så om i et gjesteinnlegg? Jeg har valgt å skrive litt om meg selv.

Mitt navn er som allerede nevnt to ganger, Amund. Jeg er en 21 år gammel gutt som studerer psykologi årsstudium ved Universitetet i Bergen. I likhet med disse flotte jentene som bor her på bordellet, kommer også jeg fra Lillehammer. Det er viktig for meg å få sagt at Lillehammer er en fantastisk by på denne tiden av året.

Jeg er stort sett en veldig glad og imøtekommende gutt, som tør å by på meg selv. "Fest" er mitt mellomnavn, så inviterer du meg, er jeg ikke sen. Jeg forsøker å være flink til å lese, men det er mye annet som kan være morsomt å gjøre. Jeg liker å danse linedance, og har i høst meldt meg inn i en gruppe her i Bergen.

Politikk og andre samfunnsspørsmål er noe som jeg synes er svært interessant. Dere må gjerne stille meg spørsmål om disse tingene!

Jeg har kjent Ingunn siden vi begge begynte i 1. klasse, og vi har siden holdt sammen i tykt og tynt. Sylvi-Ann og Iselin ble jeg kjent med på videregående. De er tvillinger, og trives godt med det.

Jeg er blitt oppfordret til å skrive litt om min musikksmak... Dette synes jeg er litt vanskelig, for den går i alle retninger, og jeg kan ikke vise til noen type favoritt sjanger eller band. For meg er musikk noe jeg kobler til ulike situasjoner, så jeg kan dermed like alt mulig. Meeen jeg kan si så mye som at emomusikk ikke er min favoritt.

Har dere spørsmål om meg eller andre ting, må dere gjerne spørre!

Takk for meg og god kveld! Hejj

Mannen i blått er meg;)

Hentet fra nrk.no

Klippe, klippe, klippe, sa kjerringa!

 

Kjerringa mot strømmen

 

Det var engang en mann som hadde en kjerring, og hun var så tverr og vrang at det var ikke godt å være i lag med henne; mannen, han hadde nå slett ingen utkomme med henne; det han ville, ville hun støtt tvert imot. Så var det en søndag utpå sommeren at mannen og konen gikk ut og skulle se hvordan åkeren sto.

 

Da de kom til en åker på den andre siden av elven, sa mannen: Ja, nå er den skjær; imorgen får vi til å skjære.

Ja, imorgen kan vi ta på å klippe'n, sa kjerringa.

Hva for noe, skal vi klippe? Skal vi ikke få lov til å skjære heller nå? sa mannen.

Nei, klippe den skulle de, mente kjerringa på.

Det er aldri verre enn lite å vite, sa mannen; men du må vel ha gått fra det vesle vettet du har hatt og nå. Har du sett at noen har klippet åkeren, du, sa han.

Lite veit jeg, og lite vil jeg vite, sa kjerringa, men det veit jeg visst, at åkeren skal en klippe, og ikke skjære, sa hun. Det var ikke årøe om det, klippe skulle de.

Så gikk de bortetter og keiket og trettet, til de kom på broen over elven, like ved en dyp høl.

De sier for et gammelt ord, sa mannen, at godt redskap gjør godt arbeid; men det trur jeg nok skal bli en rar skur som de klipper med sauesaks, sa han. Skal vi slett ikke få lov å skjære åkeren nå da?

Nei, nei - klippe, klippe, klippe! ropte kjerringa, hoppet opp og klippet med fingrene etter nesen på mannen. Men i ilska aktet hun seg ikke, og så snåvet hun i en stokk-ende på broen og dumpet i elven.

Gammel vane er vond å vende, tenkte mannen, men det skulle være snodig om jeg ikke fikk rett engang, jeg òg.

Han la ut i hølen, og fikk tak i hårtoppen på henne, så vidt hun fikk hodet over vannet. Skal vi så skjære åkeren? sa han.

Klippe, klippe, klippe! skrek kjerringa.

Ja, jeg skal lære deg å klippe jeg, tenkte mannen og dukket henne under. Men det hjalp ikke, de skulle klippe, sa hun da han tok henne opp igjen. Jeg kan ikke annet tru enn at kjerringa er galen, sa mannen ved seg selv. Mang en er galen, og veit det ikke, mang en har vett, og når det ikke; men jeg får nå friste en gang til likevel, sa han. Men han hadde ikke før fått henne under, før hun satte hånden opp over vannet, og til åklippe med fingrene som en saks. Da ble mannen storsint og dukket henne både vel og lenge. Men rett som det var, seg hånden ned under vass-skorpa, og kjerringa ble så tung med ett at han måtte slippe taket.

Vil du dra meg ned i hølen til deg også nå, så kan du ligge der, ditt troll, sa mannen. Og så blei kjerringa.

Men da det lei om litt, syntes han det var ille at hun skulle ligge der og ikke komme i kristen jord, og så gikk han ned langs med åa og lette og soknet etter henne. Men alt det han lette og alt det han soknet, så fant han henne ikke. Han fikk med seg gårdsfolket og andre folk fra grannelaget, og de ga seg til å grave og sokne nedetter hele åa alle i hop; men alt det de lette, så fant de ingen kjerring.

Nei, sa mannen, det kan nok ikke nytte dette. Denne kjerringa var nå ei kjerring for seg sjøl hun, sa han. Mens hun levde, var hun så rent på tverke, og hun kan vel ikke være annerledes nå heller; vi får til å lete oppetter og friste ovenfor fossen; kanskje hun har fløtet seg oppetter.

Å ja, de gikk oppetter og lette og soknet ovenfor fossen. Der lå kjerringa, det var riktig nok. Det var kjerringa mot strømmen det.

 

Sylvi-Ann skal klippe seg i dag :)

 

 
Kaizers på indisk?

I dag har vi vært på Taste of Indian og spist middag sammen med vår kjære Randi! Sylvi-Ann og Iselin spiste reker i "gyllen saus", Randi spiste biff i "fløte- og tomatsaus", og jeg spiste kylling i cormasaus. Sylvi-Ann, Iselin og Randi fikk samme saus, selv om de egentlig ikke skulle ha det. Det var god mat, men det er skuffende å ikke få den maten man bestiller.

Det er litt trangt på restauranten, og det kom tre karer som skulle sitte på bordet nærmest oss. Jeg så med en gang at det var bassisten i Kaizers Orchestra, Øyvind Storesund! Det var stas for meg, og artig at vi prata med dem :)

Nå sitter vi i Dukkehjemmet og ser på Senkveld. Vi så på X-factor også, og vi er fornøyde med at Marte gikk ut! For oss blir hu litt for kjedelig altså...

 


Bildet er henta fra audiovisuelt.no

- Ingunn

Ny samboer i Dukkehjemmet

En ny liten krabat har flyttet inn hos oss. Han heter Børre og ser ganske sur ut. Men egentlig er han veldig kosete og snill!


53 dager igjen av året

Tenk det, 53 dager igjen! Jeg syns det er både mye og lite. Det er veldig mye å gjøre på mange av de dagene, men så plutselig er det ikke mye å gjøre igjen. De første ca 30 dagene skal vi jobbe og slite, og så de siste dagene er det bare kos! Juleverksted, gløgg, pynting og advent før vi drar hjem og feirer koselig jul. Vi gleder oss til juleferie.

Iselin er flink i praksis, og hun blir ikke ferdig så fort..men hun har det ikke så verst likevel. Jeg satte venflon på henne i går, jeg var flink syns jeg. Jeg traff blodåra, men så dro jeg ut hele greia siden jeg ble litt stressa. Så da begynte hun å blø litt. Men det var en fin opplevelse. Hun var veldig flink på meg da.

Nå er Iselin og Ingunn på butikken og kommer nok snart hjem igjen. Vi fyrer med vifteovn og har det veldig varmt og godt, kanskje i overkant varmt akkurat nå.

Jeg kjøpte en stor julepostei i dag, for den kosta mye mindre enn de andre leverposteiene. Og vi spiser ganske mye leverpostei.

Vi var forresten på Brann-kamp på søndag, Brann spilte mot Odd, og det ble 1-1. Amund skal forhåpentligvis skrive et gjesteinnlegg om denne kampen. Men jeg kan nevne at jeg holdt på å få drakta til Eirik Bakke. Det hadde vært artig for meg, men han kastet den til en mann som stod litt foran meg.

Nå er Ingunn og Iselin hjemme og skal lage kebab-middag.

På denne dagen i 1895 ble røntgenstrålene oppdaget. Det digitale bakkenettet ble lansert i Hedmark og Oppland i 2007, og Mari Boine og Hilde GP har bursdag. Gratulerer!

~ Sylvi-Ann

Snø og spillkveld

Hei!

Nå er det en stund siden vi har blogga, og det beklager vi.

I kveld har vi hatt besøk av Maria og Marte. Vi har spist ost og kjeks og spilt spill: Kokkelimonke og Cranium. I tillegg har vi hatt noen runder med Beat for beat.

Iselin er i praksis om dagen, og hun er veldig flink! Hun lærer stadig noe nytt, og jeg har inntrykk av at hun er og kommer til å bli en super sykepleier.

Sylvi-Ann og jeg har vært hjemme i dag og sett på filmer. Først Guantanamera og så Diarios de Motocicleta. Flotte filmer! Vi tror man kan lære mye språk av å se på film, særlig hvis man kutter ut teksten!

I morgen skal vi på Brannkamp! Eller... Ikke Iselin da, for hun skal på jobb. 

Ha en fin kveld og en fin helg videre!

- Ingunn

Det snør forresten

hits