november 2012

Jul i Dukkehjemmet

Nå er det jul i Dukkehjemmet! Endelig har vi tatt julevasken og fått opp engler, nisser og lekre gulljulekuler fra Ikea. Iselin har vaska Jarle i kveld, og han fikk det så fint i bollen! Det skinner virkelig av både bollen og Jarle. I kveld får vi besøk av Maria og Kari. Og Camilla kommer hit seint i kveld. Det ser vi fram til alle sammen.

Sylvi-Ann pynter julegrana.


Julestrømpa mi


Årets nye installasjon - girlander med julekuler på. Nydelig


Julealteret. Jarle og juletreet


Nisse- og englelandsby

Finn én feil. Hehe.....


Stuebordet i finstasen


Julepalma vår

I morgen er det den aller første desemberen, og da begynner vi med julekalender på bloggen. Dere må nok vente i spenning på hva årets julekalender er for noe.Ha det fint så lenge.

- Ingunn

Eksamensmusikk

Når man leser til eksamen, kan det være fint med litt musikk tell arbe'. Her kommer noen sanger som bør ligge i eksamensspillelista di.

 

Vær så god!

- Ingunn

JEG ER HELDIG!!!

I går vant jeg ganske overraskende en konkurranse! Ad Fontes, studentpuben på HF, hadde julekonkurranse og trakk ut tilfeldige vinnere fra medlemmene på Facebook. Og det var JEG som vant!!!

Jeg fikk en kjempefin julestrømpe med massevis av godteri! Bare se:Innholdet i julestrømpa var to store sjokoladeplater, en flaske gløgg, en flaske Lerum julebrus, rosiner, marsipangris, en nøtteblanding og en pose med seigmenn! NAM! Oi, nå holdt jeg på å glemme kindereggene. Her er lekene:


Jeg vant i tillegg et gavekort på bøker fra Ad Fontes sine bokhyller, og jeg valgte meg to flotte bøker! Jeg ble så glad. Det er fint å glede andre.

- Ingunn

Sportsweekend

Du veit du er lei av skulearbeid når du finn alt av sport på TV så mykje meir spanande enn stammesamansetningar og binde-s. Vi er ikkje særleg sportsinteresserte her i Dukkehjemmet, men det hender at vi ser på til dømes handball og langrenn. No sitt Sylvi-Ann og eg og ser på cupfinala i fotball i pausane frå hopprennet på NRK2. Det er Hødd mot Tromsø, det er blod, sveitte og tårar. Stillinga er 1-0. Vi heiar på Høddsø. Heia!


Det vi faktisk følgjer med på i dag er hopprennet frå Lillehammer. Det er stas å sjå at Lillehammer klarer å lage i stand eit så flott arrangement. Eg skulle gjerne ha vore der. Dei serverer heilt sikkert vaffel og varm saft der. Godt. I hopprennet heiar vi på Norge. Heia!

I kveld eller i morgon skal eg levere bacheloroppgåva mi. Eg gruer meg til å levere, men det går vel bra. Eg har så lyst til å få ein skikkelig god karakter, for eg liker så godt det eg lærer i dette faget. Finfin søndag. 

- Ingunn

Mange sider

Bergen er en by med mange sider. I et øyeblikk er det regn, i et annet titter sola fram mellom skyene. Det er litt rart, men det er også litt fint.

Sylvi-Ann, Amund og jeg har sittet på lesesalen på Sydneshaugen i dag. Jeg leste mange sider. Det nærmer seg eksamen. Det er ikke så mange dager til nå.

Jeg satt helt bakerst på lesesalen i dag. Og i et litt ukonsentrert øyeblikk begynte jeg å ta bilder av omgivelsene. Her er resultatet:

Sola skinner på veggene


Sola skinner ute. Inne er det mørkt.


Det er kaldt ute. Jeg jobba hardt i dag. Sylvi-Ann er hodet der fremme.


Det er ikke bare jeg som er litt ukonsentrert til tider.

- Ingunn


Nytt til garderoben

Jeg har prøvd noe nytt. Nemlig å handle på nettet! Jeg fikk en pakke i posten i dag fra Gina Tricot.

Bildet var jo egentlig ganske elendig, men dere ser i hvert fall hva jeg har kjøpt. En genser med en hodeskalle på, en rød neglelakk, en oransje neglelakk, en brun neglelakk og et flott hodeskallearmbånd i turkis. Flott? Sylvi-Ann er ikke så glad i hodeskaller og død. Hun liker best blomster og liv. Jeg liker ikke død jeg heller, men jeg liker hodeskaller. Og blomster.

- Ingunn

Blåmandag og 1000 dråper regn

"1000 dråper regn" synger Kaizers orchestra. Det er ikke særlig mye regn.

Men i Bergen regner det i dag. Det regner mye. Det er best å holde seg inne så man ikke regner bort. Regner bort i regnestykket.

Jaja, så var første eksamen levert i KUN110. Dere er kanskje spente på hvordan det gikk? Det er jeg også.


Fornøyd gutt etter gjennomført eksamen

Den følelsen av å kunne sette pensumbøkene inn i bokhylla er fantastisk. Bør testes.

 

På Wikipedia defineres blåmandag slik: Blåmandag er i kristendommen mandagen i den uka i fasten begynner. Blåmandag er dagen etter fastelavnssøndag, mens fetetirsdag og askeonsdag er dagene som følger etter. Datoen for blåmandag varierer mellom 2. februar og 8. mars ut fra når påsken faller.

I min familie er fastelavenssøndag den 18. movember. Ja, du leste rikitg, movember. Vi tilhører en dansk-fransk jødesekt som ble grunnlagt i nittenpilogbue av Toralv Maurstad. Jaja, humor ække lett.

Spøk til side, i dag er det karbonader, grønnsaksblanding, poteter og brun saus tel meddas. 

I dag har jeg solgt et par RayBans briller. 400 rett i lomma. I put my ray bans on. Nææææt

Vasket leiligheten. Strøkent.
Nå er det HELT PERFEKT.

Ved disse universitetene er studentene mest fornøyd

Les Aftenpostens ny undersøkelse http://www.aftenposten.no/jobb/Ved-disse-universitetene-er-studentene-mest-fornoyd-7048633.html

 

-Vel Hjem

Amund Johs. Bosch

 

Ny interiørspalte!

Vi er nyskapende bloggere, og vi følger med på en del fine blogger. Vi har skjønt at interiør er et tema alle blogglesere setter pris på, og derfor må vi også henge oss på denne trenden.

Dagens interiørtips går rett og slett ut på å lage sitt eget hjemmekontor. Noen har kanskje et spisebord til overs? En kjempegod ide er å bruke dette bordet til å skape en hyggelig og intim arbeidsplass hjemme.Dette gjør du:

Snu bordet inntil en vegg. 


Vi sverger til dager med hjemmearbeid. Hjemme har man fri tilgang på mat og drikke, og det er ikke langt til nærmeste toalett. Vi setter pris på å ha grønne omgivelser. Ingen ting er vel bedre enn å ha en flott plante på skrivebordet som kan gi oss ny luft når vi trenger det? Jeg jobber med bacheloroppgava mi i dag. Sylvi-Ann fører inn tallene fra forrige ukes bloggstatistikk inn i Excel. Det går framover med bloggen.

- Ingunn

Er du kvalm? - Kjerringene i Bordellet hjelper deg

I disse tider er det fort gjort å bli kvalm. Enten kan det hende at man pådrar seg en god gammeldags omgangssyke eller graviditet, ellers er det fort gjort å spise noe man ikke tåler, ellers er det fort gjort å grue seg litt til eksamen eller skolearbeid. 

Men fortvil ikke! For vi har jo rådene! 

1. Pust med magen


Her ser du hvordan.

2. Spis ingefær

Ingefærorgie fra Bama

3. Tygg på nellikspiker

Fedon synes også man skal spise nellikspiker.

4. Drikk vann med eplesidereddik

Det er tydelig at eplesidereddik kan brukes til så mangt. Bildet er herfra.

5. Drikk kamillete eller peppermyntete

Denne damen har skjønt det! 

7. Drikk eplemost med farris

Tror kanskje de middels store eplene er de beste til å lage eplemost

8. Send en mail til bordellet@hotmail.no og be om fjernhealing. Du kan eventuelt be om det i kommentarfeltet. 

Vi kan nemlig litt av hvert.

Hvis du lurer på noe mer, oppfordrer vi deg til å delta i vår spørsmålsrunde!

Alle bildene våre er hentet fra Google.


Dette bildet er hentet her.

Som vanlig har vi funnet noen tips i boka Enkle og gode kjerringråd av Anne B. Bull-Gundersen. Den boka burde alle ha! 

Evighetsprosjektet

Jeg holder jo på med et lappeteppe. Jeg har bestemt at det skal bli et sengeteppe til en 1,20 seng, og det viser seg at dette kommer til å ta kjempelang tid! Det føles som at jeg har strikka på lappeteppet i en evighet, men jeg har masse masse igjen! Et sånt sengeteppe bør være 220cm langt og 150cm bredt. Målebåndet på bildet under viser bredden på teppet... Dette har jeg så langt:

Målebåndet viser bredden på sengeteppet


 - Ingunn

BORDELLETS SPØRSMÅLSRUNDE

Hvis jeg hadde hatt noe på hjertet, hadde jeg blogga sjøl i dag, sa Ingunn-Pingunn. Hun vil ikke blogge, men hun vil at jeg skal blogge. Og det vil jeg også! Men en bloggers liv er hardt. Man må alltid ha noen gullkorn på hjertet, og for å holde bloggen på et visst nivå, slik vi har gjort i lang, lang tid, må man tenke på bloggen hvert minutt, hvert sekund. Så nå har jeg tenkt og tenkt på bloggen i helga. Og tenkt og tenkt. For å komme på det beste blogginnlegget! For vi får jo ingen hjelp fra dere lesere! Eller forresten, noen av dere er flinke til å bidra. Randiosa ønska seg hekleskole og fikk det, Ingrid ønska seg strikkeoppskrift og fikk det. Så der ser dere, dere får alt dere ønsker dere av Bordellet i Bergen! 

Men jeg har ikke kommet på noe. Så jeg tenkte at NÅ, KJÆRE LESERE: NÅ MÅ DERE BIDRA ENDA MER! Kom med spørsmål til vår fantastiske SPØRSMÅLSRUNDE! 

Du kan komme med spørsmål om HVA DU VIL. Vi lover å svare på alle spørsmål. Ingen spørsmål er dumme, vet dere. Du kan til og med være anonym når du spør. Du kan for eksempel spørre om hva hvem som har hengt seg på dette bildet: Eller hvilket lands flagg dette er: 

 

Eller kanskje hvem disse danseløvene er?

 

 

Skriv spørsmålene dine i kommentarfeltet eller send dem på mail til bordellet@hotmail.no. Alle de tre beboerne i Dukkehjemmet/Bordellet vil bidra med svarene. 

Eksamen nærmer seg - en refleksjon i tekst og bilder

Det er stressende å være student, spesielt når det er få dager igjen til eksamen. Man sitter og leser hele dagen, og føler at man ikke kan få tatt inn nok kunnskap. Dette gjør det vanskelig å opprettholde den livsstilen man er vant med. Jeg får for eksempel ikke sett Amund så mye som jeg pleier og ønsker om dagen, og det går hardt utover psyken. Han er min klippe i livet, og min eneste venn av det mannlige kjønn som det er verdt å stole på (ifølge han selv). Han er en stor inspirasjon for meg og resten av verden. Han er veldig intelligent, og hans eneste problem er at han smatter når han spiser. Han er pen, og har glimt i øyet. For tiden bruker han mye tid på Undset, Solstad og Duun, og han fordyper seg i 30 000 års kunsthistorie. Det står det respekt av! Han er alltid blid og imøtekommende, aldri sur, kan få deg til å gå fra depresjon til eufori på null komma niks. Kontemplere, meditere og tenke på de store spørmålene i livet og i samfunnet, bruker han mye tid på. Amund har ingen kjæreste, men er stadig på utkikk. Vi blir eldre, og det begynner å haste. Fra 23-årsalderen er det vitenskapelig bevist at kroppen begynner å forfalle. Man er opptatt av å føre sine gode gener videre.

Amund før eksamen


Julen er også en tid. Julen nærmer seg med stormskritt, og dette er en tid som vi er fryktelig glad i. Julen er en tid når alle samles for ettertanke og samhold, spesielt med tanke på kvinners stilling i dagens samfunn. Heia de som vinner, buksa full av pinner. Vi lever i en fragmentert og uoversiktlig verden, dette kommer vi tilbake til.

Ikke visste jeg at dagene som gikk var selve livet. Når man sitter og leser slik som vi gjør i disse dager, blir det tydeligere for oss hvilken verden vi lever i. Følelsen av å ikke henge med, å ikke kunne oppdatere seg, tydeliggjør vår fragmenterte og stressende hverdag med stadig ny informasjon som skal tas inn og fordøyes. Når du så går bort fra lesingen, fra de dype studier, og tar et raskt blikk innom nasjonale og utenlandske aviser, blir det tydelig for en at verden går videre uten at du deltar. Dette setter ting i perspektiv. Kanskje verden går videre nå, siden vi senere skal drive den framover med vår kunnskap? Hvor skal det hele ende? Eldre generasjoner mener at vi som unge i dag, har lite å klage på. Vi lever i et velstandssamfunn. Det er gratis skole og sykehus. Vi kan si hva vi vil (i teorien), og ikke minst har vi friheten. Men denne friheten og velstanden har en bakside. Det "nye" samfunnet stiller nye krav til dagens unge. Med begrenset plass kan vi ikke ta for oss alt dette nå, men det hele kan gi en følelse av utilstrekkelighet. Vær deg selv nok. Jesus kom til jorden og formidlet det gode. La oss så vende blikket til fortiden og se om vi kanskje kan lære noe der. 

Det er ikke den som har levd lengst som har levd mest, men den som har nytt livet mest. - Jean-Jacques Rousseau

Amund etter eksamenDu skal ikke leve som om morgendagen var den siste, du skal leve som om du allerede var død.

- Amund og Ingunn (sekretær)

Genser

Jeg fikk spørsmål om jeg kunne legge ut strikkeoppskrifta på genseren min her på bloggen. Det er litt gøy, for jeg har egentlig bare blanda forskjellige oppskrifter, blant annet den såkalte Skappel-genseren og en genser fra Garnstudio.com. Men jeg skal prøve å lage en samlende oppskrift her.
Du trenger:

 • Rundpinne nr. 4,5 og nr. 5 (eller bare nr. 5 om du vil ha en større vrangbord)
 • 12-13 nøster med Paris bomullsgarn fra DROPS design. Kan bestilles på nettet, eller kjøpes i butikk. Fargekart finner du her.
 • Utskrift av denne sida.

 

Slik gjør du det:

Det eneste du gjør er egentlig å strikke fire stykker. Ett bakstykke, ett forstykke og to ermer. 

 

Bakstykket:

Legg opp masker på pinne nummer 4,5 (small: 70 masker - medium: 76 masker - large: 82 masker - ekstra large: 94 masker). Strikk cirka 4 cm vrangbord fram og tilbake på pinnen. Det vil si at du strikker 2 rette, så 2 vrange, og fortsetter til du har kommet til enden av pinnen, tilbake strikker du 2 vrange, 2 rette, 2 vrange, osv. Vrangbord ser slik ut:

Når du har strikka vrangborden, strikker du en rad rett, SAMTIDIG som du feller 8(S)-8(M)-8(L)-12(XL) masker jevnt fordelt over pinnen OG bytter til pinne nr. 5. Videre strikker du bare rett fram og tilbake til du har den lengden du ønsker på bakstykket. Fell løst av.

 

Forstykket:

Strikkes egentlig helt likt som bakstykket. Legg opp samme antall masker, og bruk samme pinnestørrelse. Hvis du vil kan du strikke forstykket litt kortere enn bakstykket. OBS: når du er cirka 7-8 cm fra den lengden du ønsker, feller du til hals. Det gjør du slik: når du strikker en rad, begynner du å felle de 16 midterste maskene. Da får du igjen noen masker på hver side av pinnen. Lag ferdig en side om gangen. Strikk fram og tilbake, men fell 1 maske inn mot halsen hver runde. Dette kan du gjøre i 12 runder (altså 6 rette og 6 vrange rader), så feller du av. Gjør det samme på andre sida.

 

Da har du kommet langt på vei! Ikke gi opp, med mindre du vil lage en stilig vest i stedet...

 

Ermer:

Legg opp 38(S)-40(M)-42(L)-46(XL) på pinne nr. 4,5. Disse skal også strikkes fram og tilbake. Strikk vrangbord i 4 cm. Når du har strikka vrangborden, strikker du en rad rett, SAMTIDIG som du feller 8(S)-8(M)-8(L)-10(XL) masker jevnt fordelt over pinnen OG bytter til pinne nr. 5. På ermene skal du øke litt underveis, siden de skal være smalere nederst. Du skal totalt øke 20(S)-20(M)-20-(L)-24(XL) masker i løpet av ermet. Man øker med 1 maske i hver side (altså 2 masker på en rad) om gangen. Dette kan du gjerne gjøre hver 2 1/2 cm. Fortsett til ermene er ønskelig lange. Fell løst av.

OBS! Ermene skal sys på "vesten", og skulderkanten der går litt nedpå armen. Jeg strikka genseren min i large, og strikka ermer på 50 cm. De ble helt perfekt lange.

 

Til slutt må du sy sammen alle delene. Bruk garnet som sytråd. Begynn med ermene. Så syr du sammen skuldrene på forstykket og bakstykket. Til slutt syr du på ermene og kantene på for- og bakstykket. Dette kan du gjøre i samme slengen.

Jeg er ingen syekspert, og hadde derfor ingen spesiell teknikk. Det viktigste er at du syr med innsida ut (altså den stygge sida :p) og sørger for at det sitter godt. Fest alle trådene godt. 

SÅNN! Da skal du ha en ferdig genser! Flott, ikke sant?

 

Hvis noe her var uklart, er det bare å kommentere her, så skal jeg svare så godt jeg kan. Ellers går det an å sende en beskjed på Facebook-gruppa "Bordellet i Bergen", eller sende en mail til bordellet@hotmail.no (vi sjekker ikke mailen så ofte, så det mest effektive er nok enten å kommentere eller skrive til oss på Facebook). Bli forresten gjerne "fan" av oss på Facebook her. Både kjente og ukjente er ønska der inne! 

- Ingunn

Framtidas outfit - ny hjemmestrikka genser

Det ble en sein kveld dette! Men jeg har gode grunner for å være oppe lenge. Jeg har nemlig strikket ferdig en genser og montert den i kveld. Det er så innmari gøy å bli helt ferdig med et såpass stort prosjekt. Og jeg er veldig fornøyd!Jeg brukte litt i underkant av 13 nøster med garnet Paris fra DROPS. Hvert nøste koster 20 kroner, så genseren kosta 260 kroner. Men for meg spiller det ingen rolle at garn koster litt, for det gleder veldig å lage noe helt selv.

Genseren er ikke flekkete, men det er speilet på badet.

Sylvi-Ann ville gjerne ta noen bilder av meg med den nye outfiten. Hun begynner å bli ekstremt god på lyd og bilde nå, og hun ville gjerne gjøre fotoshooten fra et froskeperspektiv. Derfor valgte jeg et helt grønt antrekk. Stilig, hæ? Det er forresten veldig moderne med ekstremt lang hals om dagen, bare så dere vet det!


- Ingunn

Hold humøret oppe

Overgangen fra høst til vinter er ganske fæl. Det regner voldsomt mye, i hvert fall her i Bergen, og eksamen nærmer seg med stormskritt. Å holde humøret oppe i en slik stund er fryktelig vanskelig, men vi skal her prøve å gi leserne noen råd om hvordan de kan komme seg gjennom denne tunge tiden:

Sjekk verdens beste blogg, Bordellet i Bergen, daglig. Vi prøver så godt vi kan å komme med nye og interessante innlegg til publikumet vårt. Dette er dessverre ikke alltid like lett, og noen ganger må vi se oss nødt til å la være. MEN fortvil ikke. Bloggen har jo eksistert i cirka tre år, og vi kan skryte av et innholdsrikt arkiv. Arkivet finner du i menyen til høyre. 

 

Ta deg pauser fra eksamenslesinga. Det nytter faktisk ikke å lese hele dagen. Hjernen trenger pause, og den bearbeider ting du har lest uten at du vet det. Det har vi lært. Ikke sitt på lesesalen hele dagen. Sett deg heller i kantina og diskuter med medstudenter og venner. Dette hjelper, tro oss! 

Bildet er henta her.

 

Gjør noe kreativt. Du kan strikke, hekle, tegne, lage trolldeig og forme den, lage julekurver, osv. Du trenger ikke å bruke så mye tid på akkurat dette, kanskje, men en pause i ny og ne er bra.

Oppskrift på trolldeig.

 

Hør på god musikk og dans. Sett på noe bra musikk på anlegget, og slipp deg løs. Dans som en villmann eller villkvinne. Dette hjelper på humøret.

Hahaha.

 

Dette var vel noen gode ideer om å forbedre humøret. Smil og vær glad for hver dag som går!

- Ingunn

Hekleskole

Nå er det tid for hekleskole! Hvis man kan både å hekle og å strikke, kan man mye.

Det er viktig å ikke bruke for mye tid på andre ting enn skole i disse dager, så håper dere kan se bort ifra at kvaliteten på filmen og sminken ikke er like ypperlig som sist gang. Men dere lærer vel å hekle selv om lyd og bilde ikke er tipp topp, tenker jeg. Forresten så har jeg ikke så enorme hender som det kanskje ser ut som.

 

Lykke til med vakre prosjekter! Vil anbefale alle strikkere og heklere å gå inn på garnstudio.com, der ligger det masse fine oppskrifter. Blant annet den flotte mobilveska dere lærer å lage på filmen. 

 

How to strike a pose

Her kommer et folkeopplysningsblogginnlegg om hvordan du kan posere riktig. Man har vel mange ganger tenkt på at man ser litt rar ut på et bilde, og dette innlegget skal hjelpe deg med å ta det perfekte bildet!

 

Sexy avslapning: Sørg for å ligge komfortabelt og ha et fint og naturlig smil i tillegg. 

 

Naturbarnet: Ingen ting er vel bedre enn et bilde der man bruker naturen som virkemiddel. 

 

Riktig belysning er alltid viktig når man tar bilder. Solskinnet kan virkelig få fram gløden i hudtonen din.


Spisebilder kan være tricky. Når man spiser er det viktig å smile med lukka munn for ikke å vise maten man tygger på. Dette fører til et naturlig og vakkert smil.

 

Selv om det ikke er ansiktet som er i fokus, er det viktig å tenke på uttrykk likevel. 

Og selv om du har en skade, skal du ikke være redd for å posere på din beste måte. Få fram hver del av antrekket. Plagg fortjener å skinne, så da må man finne en posering som får fram antrekket fra sin beste side.


Ofte holder det å bare smile et vakkert smil. Da blir bildet automatisk bra.

 

Dersom du skal ta bilde ved siden av en blomst, skulptur eller lignende, er det viktig å være på høyde med tingen- Ingunn

Dagens outfit

Jeg kan prøve å følge opp med outfits jeg også. Jeg har jo ordna meg sånn utrolig fancy greie så jeg slipper å bruke ledning for å få bildene fra telefonen min over på dataen, så jeg har et rikt utvalg av bilder etter hvert. I dag er det søstrene sisters som får vise seg fram i samme innlegg (altså meg og min kjære søster). 

Sylvi-Ann i sitt (sin?) mest brukte outfit. Kjole fra BikBok, smykke fra en stilig butikk, lue som hun har fått i gave, briller fra Specsavers og det peneste smilet i verden. 

 

Meg og min (mitt?) mest brukte outfit. Rosa morgenkåpe fra Cubus. 

 

Vi har besøk av Maria og Camilla og koser oss veldig i kveld. Sylvi-Ann har laget pizza, og Maria varter oss opp med nydelig sjokoladekake. 

- Iselin

Søndagsskole?

Søndag er egentlig dagen da man skal slappe av ordentlig før man begynner på en ny uke. Men noen ganger er livet kjipt, og man må for eksempel lese om det svenska språket. Det er jo ikke akkurat det verste å lese om, men det er så mye annet man heller skulle ha gjort. Jeg velger å blande skolearbeidet med små gleder. I dag går det i kaffe og julebrus (fra Hamar og Lillehammer Bryggeri, selvsagt). Det nærmer seg jul. Ja, det gjør det.


I tillegg hører jeg på glad musikk. Slik holder jeg humøret oppe. Livet kan jo være ganske sweet også.

Ellers kan jeg informere leserne om at Iselin har hatt fotoshoot her i dag. Her er resultatet:

Fotograf: Iselin

- Ingunn

Heldige meg!

Sylvi-Ann er så snill. Da hun kom tilbake fra butikken i stad hadde hun med seg verdens fineste orkidé! Jeg er så heldig, bare se her:

Orkideen har flytta inn ved siden av Jarle, og det er Jarle veldig fornøyd med!

Sylvi-Ann og jeg har en rolig kveld hjemme. Vi har sett finalen i Stjernekamp i kveld, og vi var begge litt skuffa for at det var Rita som vant. Vi heia på Tuva, som har imponert oss skikkelig gjennom hele sesongen. Men men. Livet må gå videre. Derfor strikker vi i vei.

- Ingunn

Samboerne mine

Jeg har verdens beste samboere. De er begge vakre, morsomme og særdeles intelligente. De er også utrolig flinke til å blogge. Det setter jeg stor pris på, men det kan noen ganger være vanskelig å leve opp til deres standard. I dag er jeg heldig. Ingunn har laget lasagne til middag, så vi venter på å få spise nå. Jeg har vært på jobb i dag. Det var fint. 

Man blir sliten av å jobbe på lungeavdelinga, men jeg liker jobben bedre og bedre. Det er veldig fint å komme hjem til blide jenter. 

Tusen takk, Sylvi-Ann og Ingunn, for at du er deg! (Til dere begge, hver enkelt av dere.)

Dette er Ingunn.


Dette er begge mine kjære. 

 

- Iselin

Fin gave!

I dag har jeg fått verdens fineste gave av verdens fineste jente! 

 

Kjære Opus

Takk for oss i dag! Vi har fått feriepenger! Og det er så gøy for oss, for da kan vi unne oss noe ekstra. Og det gjorde Ingunn og jeg i dag. Vi gikk på Bergen Storsenter og kjøpte oss kylling i Boboli-brød på Opus. Her følger en liten anmeldelse av besøket vårt: 

+ Fine omgivelser på Bergen Storsenter da. Søte unger og gamle på alle kanter. God brus og dressing. Kjapp servering. Det tok bare noen få minutter å få maten. Og han i kassa var riktig så hyggelig. Ingunn var kjempesøt, og det var en fantastisk hyggelig deit. 

Ingunn blomstrer sammen med den nette lille planta på bordet.

- Kanskje vi fikk maten litt for fort, for den var ikke ordentlig varm. Bobolibrødet var skeivt skåret opp, og det var ikke slik sprøtt som vi har smakt det tidligere. Siden vi kommer fra Lillehammer, er vi godt vant, for ingen slår Opus-en på Lillehammer. Der er det ikke så mange kafeer å velge mellom, så konkurransen er ikke hard engang. Men der har de skjønt det, dere har jammen litt å lære av kollegane deres i verdens flotteste by, dere på Opus i Bergen.

Fikk jammen tatt et skarpt, pent bilde av maten også.

Så et terningkast på dagen i dag? 

Den kalde bobolien og kyllingen trekker litt ned, men alt i alt må dette bli en

-er


Today's second outfit

Trendsetterne i oss blomstrer om dagen. Denne gangen er det Iselin som skal få vist seg fram på bloggen. Hun kjører stilen "creative casual" i dag. 
Hun har på seg en pysjskjorte kjøpt på Cubus, en løs og bekvem haremsbukse, stripete sokker fra H&M og flipflopper fra Ipanema. Selv om vinteren er på frammarsj, er Iselin langt ifra redd for å kjøre en sexy beach look.

Dette antrekket passer til hvilken som helst anledning. Skal du på butikken? Kjør "creative casual". Skal du rydde rommet? Kjør "creative casual". Skal du på byen? Bli hjemme.

Igjen er bildet imponerende. Ikke bare er lys og vinkel perfekt, legg også merke til rotet på gulvet. Rotet blir kontrasten til det klassiske, ryddige antrekket.

- Ingunn

Dagens outfit

Motebloggen fra i går slo skikkelig an, og det gir oss jo god grunn til å fortsette med denne spalten. I dag er det Sylvi-Ann som har på seg dagens outfit.


Sylvi-Ann går i dag for stilen "Norway's pride", som hun kaller den.

Hun har iført seg en flott ullgenser (strikka av tante for lenge sida), tights fra Cubus (ca. 120 kroner), en topp som ser ut som et skjørt fra Gina Tricot og selvklippet hår. Hun har i tillegg på seg et par nydelige grå ullsokker. Ikke bli overraska om dette blir den nye trenden denne vinteren. Ingen ting er vel bedre enn å se smashing ut OG være varm?

Bildet er forøvrig tatt i vår stue. Her kommer de store kontrastene fram. Sylvi-Ann med ullgenser og lappeteppe som vi har strikka selv er i fokus, mens det tropiske Cuba henger i bakgrunnen og minner oss på at etter vinteren kommer sommeren. 

- Ingunn

Boktips

Jeg har i det siste lest oppfølgeren til Bibelen, nemlig Bibelen 2 av Are Kalvø. Jeg har alltid likt Are Kalvø. Han er en knakande kjekk og morsom kar. Nå nylig begynte jeg å lese denne boka som kom ut i 2002. Jeg har vært så lur å kjøpe flere samlebøker med flere bøker inni seg.


Handlinga i Bibelen 2 finner sted i år 2000 e.Kr. Jesus kommer tilbake og dukker opp igjen på Lørenskog. Der sjekker han inn på Hotell Triaden og blir i Lørenskog en god stund. I denne boka kan man følge Jesus som nachspielkonge, punkartist og foredragsholder.


Boka er veldig godt skrevet, og det er masse artige illustrasjoner underveis. Ei lettlest bok som jeg gjerne vil anbefale alle å lese.

- Ingunn

Dagens outfit

Den nyeste spalten vår er "dagens outfit", og her er første innlegg.

Dere har sikkert hørt om stilen "shabby chic", og Ingunn har laget sin egen stil som heter "shabby". 

Hettejakka er kjøpt i herreavdelinga på H&M, str. XL, genseren er kjøpt på Vero Moda for 129 kr, og buksa er kjøpt på Gina Tricot til 199. Skoene er kjøpt på dna. Ingunn er alltid flott! Alt kler den smukke, som vi sier!

Hun har øvd lenge på denne posen, hva syns dere? Og fotografen brukte litt tid på å ordne lyssettinga og alt som skal ordnes når man tar skikkelige bilder. Ingunn er plaga med lange bein, og med akkurat denne vinkelen så de mer passelige ut. Vi er veldig fornøyde sjøl, men Ingunn tar gjerne imot ris og ros for outfiten, og fotografen tar også imot et tips eller to. 

På plass på skolen

Nå er Sylvi-Ann og jeg på plass på skolen. I dag skal vi ha en effektiv dag med oppgaveskriving, lesing og veiledning. Det er noen ting som må være på plass når man skal ha en effektiv lesedag på skolen.

Kaffe er faktisk helt nødvendig for mitt vedkommende. En kopp med kaffe kan gjerne kombineres med fine visdomsord:

 

Et grupperom er kjekt å ha. Da kan man snakke litt når man vil. Det er kjekt med grupperom fordi at man kan gjøre hva man vil der uten at det blir for bråkete.

Godt humør skal til når livet føles tungt. Når det er vanskelig å få ordene ned på papiret, smil og vær glad! Da kommer inspirasjonen, og alt blir så bra!

 

God arbeidsdag, alle sammen!

- Ingunn

 

P.S.: Reaksjonene på det forrige innlegget har bare strømma på, og vi har hatt litt av en jobb med å svare på alle henvendelsene. Jeg vil derfor oppfordre alle som vil til å sende oss flere Lillehammer-uttrykk som vi kan kommentere og forklare her på bloggen. Legg gjerne igjen en kommentar i kommentarfeltet.

Lillehammer-ordbok

Vi kommer som kjent fra Lillehammer, og vi har skjønt at vår dialekt kan være litt vanskelig å forstå innimellom. Det er nok ikke uttalen vår det er vanskelig å skjønne, men heller enkeltord som dukker opp ved jevne mellomrom. Her kommer en liten forklaring av noen Lillehammer-ord:

Vakre Lillehammer

 

Kjett (uttale: [çɛt]) - kjedelig, leit, trasig. Dette ordet bruker vi når vi syns en ting er kjedelig, lei eller trasig. Det var kjett å være på skolen i dag. Herregud, for et kjett TV-program. Nei, så kjett at du ikke fikk jobben.

Kjei (uttale: [çæı]) - sliten, kjedelig. Dette ordet brukes flittig når man er sliten etter jobb for eksempel, eller hvis en ting eller person er kjedelig eller slitsom. Huff, nå er jeg så kjei at jeg må legge meg nedpå litt. Fysj, for ei kjei forelesning. Han var så kjei han.

Ratt (uttale: [ɾɑt]) - vel, sikkert, antageligvis. Dette lille ordet dukker opp her og der. Vi bruker det hvis vi skal uttrykke noe som kanskje skal skje, eller noe som sikkert er sånn som vi sier. Du skal ratt nedpå kino'n i kveld, du (Du skal vel nedpå kino'n i kveld, du)? Hu hadde ratt vunni skirennet og, hu, hadde hu ikke tryna ned trappa på sønda'n.

Frakk (uttale: [fɾɑk]) - staselig, flott, uten like. Dette bruker vi gjerne om litt tøffe ting, for eksempel for å skryte av tøffe klær. Eller hvis man skal uttrykke at noen er helt unik. Du er nå frakk og du! For en frakk fest. Frakk frakk, Frank!

Ell (uttale: [ɛl]) - forkortelse av eller. Dette slenger vi på på slutten av setninger der vi skal uttrykke usikkerhet eller stille et spørsmål. Skal vi stikke nedi by'n, ell?

 

Vi håper dette var lærerikt, og vi kommer kanskje tilbake med flere ord seinere. Vi skjønner at det ratt blir kjett å vente, men slik er det.

- Ingunn 

Valg i USA

Dette er datoen for det store presidentvalget i USA. Jeg kan egentlig ikke noe om amerikansk politikk (egentlig ikke politikk generelt), men det bør man jo sette seg litt inn i. Her kommer en liten innføring i USA sitt politiske system.

USA er en republikk. De har president der borte. Denne presidenten velges av folk. Tror jeg. Iselin sier at de lever i en komplisert verden der borte.

Akkurat nå er Barack Obama president i USA. Mon tro om han er det i morgen? Uansett - presidenten i USA velges for en periode på fire år og kan sitte i maks to perioder. Presidenten er sjef for staten, regjeringa og militæret.

I dag er det kamp mellom demokratene og republikanerne der borte. Barack Obama representerer demokratene, og Mitt Romney representerer republikanerne. De er ganske uenige, og det er derfor de konkurrerer, tror jeg.

Republikanerne:

 • er konservative og ligger laaaaangt til høyre på den politiske skalaen. Men det skal sies at det er splitta meninger innad i partiet, altså.
 • liker penger og vil ha frie markeder med individet som grunnlaget for økonomisk hegemoni, hva nå enn det betyr. De ønsker personlig ansvar for egen velferd.
 • er skeptiske til omfanget av generøse velferdsordninger.
 • har vært pådrivere for beskyttelse av natur og miljø, men de støtter også oljeutvinning et sted. Jeg tror egentlig ikke at de bryr seg så mye om miljøet sånn egentlig. 
 • vil ikke at homofile skal ha de samme rettighetene som heterofile. Det er riktig nok noen republikanere som mener at dette er diskriminering.
 • de liker ikke kvotering av kvinner og/eller minoriteter.
 • støtter dødsstraff.
 • vil at folk skal kunne ha våpen.
 • 68% av republikanerne er motstandere av abort.
 • de fleste republikanerne støtter ikke stamcelleforskning.

 

Demokratene:

 • er basert på amerikansk liberalisme og ligger til venstre på den politiske skalaen.
 • de vil ha mer likhet mellom folk. Det mener de å få til blant annet ved å ha en høyere minstelønn.
 • vil ha velferdsordninger og hjelpe folk.
 • de vil ha et helsesystem der folk kan få hjelp hvis de blir sjuke.
 • vil fokusere på fornybar energi og vil unngå global oppvarming.
 • vil ha likhet for alle folk i USA. Uansett kjønn, alder, legning, rase, religion, osv.
 • mener at alle kvinner skal ha tilgang til prevensjonsmidler. De vil også støtte fattige damer så de kan få tak i det

 

Jeg har funnet all denne informasjonen på Wikipedia. Hvis det er noe av det som er feil, vil jeg helst ikke høre det. For dette var ikke et morsomt blogginnlegg å skrive. Det var litt vanskeligere for meg å finne ut ting om demokratene, for det var ikke lister på den norske wikipediaen. Derfor ble det litt for mye jobb å skulle sette seg og lese alt mulig. 

Uansett hva som skjer i natt, fortsetter vi å leve etter Kardemommeloven, og det syns vi alle skal gjøre.

 


- Ingunn

Kjære leser - et nytt dikt i disse eksamenstider

Nå nærmer det seg eksamen igjen
Så du er så sliten, lille venn
Du sitter over bøkene dagen lang
Og vil mye heller synge en sang

Angrer på at du begynte så sent
Men nå må du lese og ta det pent
Gjøre ditt beste og smile og le
Så går det bra til slutt, skal du se

Stå nå på og gi aldri opp
Få nok søvn så det ikke blir stopp
Spis noe godt og gå deg en tur
Husk at det ikke hjelper å være sur

Hvis du fortsatt har mange sider å lese
Kan du enten velge å surve og pese
Og stryke på eksamen om noen uker
Og feire jul med ustrøkne duker

Ellers kan du lese med lyst og glede
Så kan du få feire med nisseslede
Og kose med kaker og nissegodt
Og vite at alt har gått så flott

Så husk, kjære leser, les og les
Skriv notater og slutt og pes
Åpne opp hodet og få alt inn
Tenk du er best, og vinn, vinn, vinn!

Vi ønsker deg all mulig lykke til
Hvis du er grei, er skjebnen snill
Og hvis det går dårlig og du blir lei
Da er vi her alltid og trøster deg

Polarpizza og øyedråper

I går hadde vi en flott dag. Iselin har nattevaktshelg, så vi ser henne ikke så mye som vi vil, dessverre. Dagen var rolig, og vi spiste noe kjempegodt til middag. Nemlig polarpizza! Det er nesten det samme som pitapizza, bare med polarbrød som bunn.

Det som er så fint med slik pizza, er at man kan putte på akkurat hva man vil. Vi valgte tomatsaus, pølsebiter, rødløk, cherrytomat potetgull og ost. NAM!

Ellers har Sylvi-Ann litt vondt i øynene sine i dag. Hun har brukt mye tid på håndarbeid og lesing i det siste, og da kan øynene fort bli røde. Iselin prøver å hjelpe til så godt hun kan. I går ville hun pleie øynene med saltvann. Vi håper det går bra.

- Ingunn

 

Viva México

I kveld har vi hatt meksikansk aften i Dukkehjemmet. Fredagstaco'n har jo blitt en fenomen her til lands, men vi syns det må være lov å lage fredagsnachos også. Det er jo tross alt nesten det samme. Vi hadde en sen middag i kveld. Iselin er på nattevakt, så vi prøvde å spise rett før hun gikk på jobb.

Uansett. Mat er viktig for kropp og sjel, og vi matblogger jo i ny og ne. Derfor kan jeg prøve å vise hvordan jeg lager den perfekte nachosmiddagen!

Dette trenger du:

 • Kjøttdeig
 • Tacokrydder (helst av typen Old el Paso)
 • Nachochips
 • Sopp (av typen sjampinjong)
 • Revet ost (gjerne av typen FirstPrice)
 • Salat
 • Paprika
 • Tomat
 • Agurk
 • Rødløk
 • Druer

 

Sett på stekeovnen på cirka 200 grader. Stek kjøttdeig, putt i tacokrydderet og vann og tilsett oppkutta sjampinjong. La dette stå og putre til det meste av væsken har forsvunnet.

 

Smør en ildfast form og legg et tynt lag med nachochips på bunnen. Vanligvis pleier jeg å bruke chips med ostesmak fra FirstPrice. Men dette hadde ikke Kiwi i dag, så da ble det Old el Paso, gitt.


Når kjøttet er ferdigstekt, legger du litt av kjøttet over. Fortsett å legge lag med chips og kjøtt (avslutt med kjøtt). Da blir det best. I dag valgte jeg å knuse de øverste chipslagene. Putt gjerne oppi litt salsa underveis. Topp det hele med deilig revet ost. Sleng forma inn i ovnen. La den stå der til osten er gyllen. Ta ut forma og skru av ovnen.

På dette bildet mangler nachosen ost.

 

Mens du venter på at nachosen skal bli ferdig, kan du kutte litt frisk salat. Jeg valgte å putte salat, tomat, gul paprika, agurk, rødløk og druer i salaten i dag. Det ble godt det.

Server med rømme, jalapeños og salsa og god brus.


- Ingunn

Sånn. Det var alt02.11.20122. november

Det er andre november i dag. I dag er det andre november. Tida flyr. Jeg tenkte jeg måtte huske å blogge om alt jeg har på hjertet før jeg haster av gårde til den første av tre nattevakter. Jeg har hatt en liten stund fri, så nå er det på tide med intensiv-jobbing. Ikke intensiv i ordets rette forstand, forhåpentligvis, men tre vakter på rad. Med friske og greie pasienter er mitt håp. Kanskje ikke 100 prosent friske, jeg vil jo ha noe å gjøre.

Uansett, det jeg hadde på hjertet er at det er november, og vi må huske å ta vare på oss selv og hverandre i høstmørket. Her har det faktisk vært fint vær i dag.

- Iselin

Jeg klarte visst ikke å legge inn bilder i innlegget, så det kommer etterpå. De er riktignok ikke fra i dag, men det er i hvert fall bilder. Jeg får ikke til å snu dem heller.

Mer mote - hårmote

Vi har fått så mye positiv repons på det forrige moteinnelgget vårt, så her kommer det et til. Ingunn og jeg er trendsettere, og i dag har vi starta enda en ny trend! Denne trenden gjelder håret, og den passer godt i disse eksamenstider når man ikke har så mye tid og overskudd til avanserte sveiser. Så vi har gjort det enkelt, men veldig, veldig kult.

Ingunn har valgt en tjafsete stuv med hårbånd, og jeg har gått for klassikeren hestehale. Begge deler er veldig moteriktig. Men det lille ekstra er at vi ikke har dusja håret på noen dager, slik at det har blitt ekstra glansfullt og lurvete. Veldig fint og veldig trendy fra og med nå. Bare se her! 

Ingunn satt ikke helt rolig da jeg tok bildet, men jeg lover dere, det er fint! 

Det var litt vanskelig å ta bilde av seg selv. Jeg ser litt bleikere ut enn jeg egentlig er på grunn av blitsen, men her var det jo håret som var poenget.

Negler

Som dere kanskje har fått med dere, har vi tenkt å gjøre bloggen vår mer variert i tida framover. Vi er noen jenter med mange interesser, og en av interessene våre er mote. Selv om vi er interessert i mote, er vi ikke helt med på det aller fresheste og mest moteriktige, men vi skal uansett dele våre mange triks med dere.

Dagens (og tidenes) første moteblogg fra Bordellet i Bergen skal handle om neglelakk. Neglelakk kan gjøre hvert eneste antrekk kulere, mener nå jeg (kanskje ikke bunad, da er sterke farger på neglene fy fy!). Selv liker jeg godt å kle meg i svart eller andre enkle farger som grå eller hvit. Da pleier jeg å krydre antrekket med en stilig farge på neglene.

Det finnes mange typer neglelakk, både dyre og billige. Jeg har nok flest av den billige typen, for jeg pleier å bytte neglelakk ganske ofte uansett, men favoritten min er typen essie. Denne er relativt ny i norske butikker, tror jeg. Den er veldig lett å påføre, og den holder seg fin i flere dager. Ellers bruker jeg de fra H&M ofte. De er billige og funker helt fint hvis man er nøye når man tar den på.

Her er deler av min neglelakksamling:

- Ingunn


I dag har vi spist middag

..., det gjør vi stort sett hver dag. Men det er ikke hver dag vi spiser noe så deilig som vi gjorde i dag! Jeg har lasta ned iCloud på pc'en min, så endelig kommer bildene jeg tar på iPhonen rett inn her så jeg får lyst til å blogge. Det er vi alle relativt takknemlige for. Jeg rydda bordet og dekka på før vi spiste: 

Formålet med bildet var egentlig å sende det rundt via snapchat, et slikt nymotens hjelpemiddel på telefonen. Jeg må jo få skryte litt når jeg til og med har bretta servietter!


Sylvi-Ann stod for matlagingen. Hun lagde nydelige kjøttboller med kyllingkjøttdeig, pesto og noen andre hemmelige (?) ingredienser. Hun hadde også skaffa pastaputer og laget en delikat salat. 

Det ser kanskje ikke like deilig ut som det faktisk var. Men - det smakte fantastisk!! Vi spiste opp smitt og smule. 

- Iselin

Strikkeklubb på halloween

I går hadde vi en svært hyggelig kveld her i Dukkehjemmet. Vi feiret halloween eller allehelgensaften med å ha strikkeklubb med Amund, Maria og Randi. Jeg tok noen bilder som jeg gjerne deler her på bloggen. 

 

 

Vi serverte te, tranebærmuffins, sjokolade, sharon-frukt og plommer. På lappen på min women's balance-te stod det så fint: "Let everybody be better than you." Jeg tok det til meg og har fått meg en ny leveregel. 

Her er muffinsoppskrifta, det ble ca. 28 små muffins: 

 • 225 g hvetemel
 • 2 ss bakepulver
 • 1/2 ts salt
 • 55 g sukker
 • 4 ss smeltet smør
 • 2 store egg
 • 1,75 dl melk
 • 115 g friske tranebær

Sett ovnen på 200 grader og sett muffinsformer på en plate. Rør sammen det tørre, bland smør, melk og egg i en bolle og hell det over det tørre. Rør forsiktig, og rør inn tranebærene. Fordel med en skje i muffinsformer. Dryss eventuelt litt parmesan på toppen før de stekes i 15-20 minutter. 

 

Først kom Maria. Hun hadde tatt med seg strikketøyet og gledet seg til å fullføre sin første sokk. Så kom Amund. Han hadde både regnjakke og støvler på seg, for det var et skikkelig uvær utendørs. Til slutt kom Randi, litt forsinket, siden hun hadde vært så snill å bake banankake! 
En riktig hyggelig kveld!     

 

- Iselin

Ein dag med skulearbeid

I dag har eg vore heime og jobba med bacheloroppgåva mi. Det går sakte men sikkert framover. Det er eigentleg ganske kjekt å blogge på nynorsk når eg sitt og arbeider, for eg skriv nemleg oppgåva mi på denne målforma. Når ein fyrst kjem inn i nynorsken, går det så det susar. Dette under her er ikkje det eg har skrive, men det eg les og jobbar med.


Når eg skriv, kan eg samstundes høyre på kvalitetsmusikk. Eg har laga ei speleliste på Spotify der eg har samla den aller finaste musikken eg veit om. I den lista finn ein mest roleg musikk, men også livligare songar. Ein av songane i lista er CC Cowboys si låt "Kanskje du behøver noen". Låta er superfin og veldig fengande. Så her kjem ho, værsågod:

- Ingunn

hits