desember 2012

19., 20., 21., 22., 23. og 24. desember

Nå tenker jeg dere har venta spent på de siste lukene i kalenderen? Dere finner alle sammen her. Legger merke til at linkene våre ikke egentlig ser så veldig ut som linker. Men ordet "her" i forrige setning er altså en link. Og mange andre her-er pleier også å være linker.

Vi vil ønske alle leserne våre en GOD JUL!

 

Her har dere julekortet vårt igjen. Et godt budskap og et kunstverk av et kort kan ikke gjentas for ofte. Her følger litt info om julekortet: Bildet er tatt i Dukkehjemmets venstre hjørne. Vi har kledd oss i finstasen og nyinnkjøpte nisseluer, og dere ser kanskje at vi har hengt opp et lilla fleecepledd over vinduet vårt, slik at lyssettingen skulle bli perfekt. Fotoapparatet har vi satt på toppen av en stabel med ca. 50 DVD-plater. Iselin starta selvutløseren, og det er nok kanskje derfor hun ser litt oppskjørta ut på bildet. Men vi er jo tre vakre jenter.

Kortets utforming er det ellers jeg og mac-en som står for med god hjelp av Ingunn. Legg merke til at de to snømennene til høyre står perfekt plassert på snølinja, og at det på en måte popper tre presanger ut fra bildet (de er bare pynt som vi har satt inn fra mac-en). I tillegg ser dere en julekule og en stjerne oppe til venstre, litt granbar og sånn sørøst, en godteristang på midten til høyre og nissen øverst med teksten "Merry Christmas!". Det betyr god jul for dere som ikke er drevne i engelsk. Hilsenen vår valgte vi å plassere nederst til venstre. En annen fiffig detalj er at vi har fjerna den grønne lampa som egentlig stod bak ryggen min. Jeg tror ikke jeg har fått en eneste henvendelse om det var dårlig redigering her! Jeg har nemlig fargelagt hele veggen på nytt. I tillegg er det egentlig en turkis skuff og en hel del fargerike spill under Bård, men også disse har jeg fargelagt i svart. Jeg har gjort alt dette for å få tydelig fram hovedpersonene på bildet.

Nå begynner det jo å bli en stund siden vi ønska deg god jul og skrev et brev som oppsummerte året vårt (også med en mengde linker til gode blogginnlegg gjennom året)., men vi vil gjerne gjenta hilsenen vår nå på en dag som denne. Det er julaften! Så kjære leser: GOD JUL! GOD JUL! Vi ønsker deg en veldig koselig julaften. Hvis noen er triste eller ensomme, skal dere bare sende oss en mail eller kommentere på dette innlegget, så skal vi gjøre alt som står i vår makt for å ta vare på dere. Kanskje vi finner på et artig innlegg, eller kanskje vi henviser til noen av de artige innleggene vi har skrevet fra før. Håper alle har det bra.

Avslutter med yndlingsjulesangen nå om dagen. 

 

17. og 18. desember

 

 

16. desember

... og her er dagens hjulkalender:

 

Trondheim

Nå i helga har Sylvi-Ann og jeg vært i Trondheim på en liten førferie. Det har vært en alldeles fortreffelig tur på alle måter. For en flott by Trondheim er! Vi har opplevd masse spennende ting. Dessverre har jeg et nokså dårlig kamera, så bildene fra turen er få og av dårlig kvalitet. Men her er i hvert fall et lite fotoalbum fra helga i bartebyen.

Vi kom til Trondheim på tordag. Da hadde vi en kjempelang tur ut til Flesland. Vi hadde nemlig planlagt å kjøre gratis ut til flyplassen. Dette er fullt mulig, men noe kronglete. Først må man ta banen til Nesttun, så slapse seg videre til et busstopp. Så må man først ta en buss og så en annen. Vips så er man framme på Flesland. Hvis man beregner god tid, kan man kjøpe seg et par pizzabiter og en ostepølse med bacon. Et herremåltid. Etter flyturen dro vi til Erik og Vera. 

På fredag våkna vi i passelig tid og gikk ned på Sirkus Shopping. Et veldig fint kjøpesenter som ligger bare et lite stykke fra Erik og Vera. Butikkene var skikkelig store, fine og ryddige, og det var så fint å handle der. Det skal sies at vi ikke handla så veldig mye. Sirkus Shopping får plusspoeng for god plass, gratis kaffe og artige aktiviteter underveis. Det trekker noe ned at det var litt få søppeldunker der.

Fornøyde jenter foran Sirkus

Etter den givende turen til Sirkus gikk vi videre til byen. Eller, vi prøvde å gå til byen, men gikk oss litt vill på veien. Heldigvis fikk vi hjelp av en kar. Trøndere er et trivelig folkeslag.

Her er jeg foran det vi i starten trodde var Nidarosdomen. Det var feil.

Det er artig med skilt.

Det var skikkelig kaldt i Trondheim på fredag. Jeg måtte kjøpe meg et nytt skjerf, votter og ullstrømpebukse. Vi holdt på å fryse ihjel. Så vi gikk inn på McDonalds og fikk litt god mat i kroppen.

Statue.

Blid jente på McDonalds.

Heldigvis var det en varm og god lavvo på Torget. Vi varma oss på et bål.

Etter det gikk vi ut i kulda for å se våre store helter: DDE!!! De skulle nemlig spille gratiskonsert på Torget. Det var jo superkuuuult! De spilte både julemusikk og gamle slagere.


Kalde, men glade og fornøyde jenter. Rai rai!

På kvelden spiste Sylvi-Ann, Vera og jeg nachos hjemme. Det var supergodt, for Vera og Erik hadde lagd tacokrydderet selv. Etter herremåltidet dro Sylvi-Ann og jeg på byen. Der gikk vi på Carl Johan, et utested for dem over 40. Der var vi to og Bjarne og resten av DDE. Det var jo litt stas, i hvert fall fram til det ble skikkelig slagsmål der inne. Da gikk vi på Gossip i stedet. Flott.

På lørdag var Sylvi-Ann og jeg på Rockheim - et museum for norsk musikk fra 50-tallet og fram til i dag. Det var innmari gøy, altså! Man fikk gjøre så mye forskjellig og leke seg med skjermer og laserpenner og sånn. Anbefales virkelig! 

Rackamattafo!

Stælken

Sylvi-Ann i bil fra 50-tallet


Sylvi-Ann i bil fra 50-tallet 2

Trønderbird - høhø.

DJ Ingunn fra 90-tallet


Sylvi-Ann rocker løs

Etter Rockheim dro vi ut og spiste på den indiske restauranten Jadab. Der var det kjempegod mat! Etterpå dro vi hjem og slappa av og så på film. 


Erik og Vera <3 Fine folk!

Vi har hatt ei kjempefin helg i Trondheim! Vi gir helga terningkast 6 uten tvil. Tusen takk til verdens beste Erik og Vera!

- Ingunn

13., 14. og 15. desember

Sylvi-Ann og jeg er i Trondheim om dagen. Har ikke tid til å blogge.
Her er hjulkalenderen:

 

 

 

Ha det!

- Ingunn

12. desember

I går begynte bilopphøggerne og Synnøve å skjønne at det var noe muffens med Sølve. Han oppfører seg rart, og det er nok noe han ikke forteller dem. I tillegg så vi at lysene oppe på Blazerfjell ble slukka, og bilopphøggerne fikk strømmen tilbake! Da ble det god stemning. Men torpedoene klarte å sette fyr på utsalgsboden til Guri og Ola. Dette er ikke bra!

Her er dagens episode:

Jeg må huske å minne dere på at vi faktisk har en konkurranse gående her på bloggen, men vi har ikke fått noen svar enda. Så her er vinnersjansene enormt store. Konkurranseregler finner dere her.

Dette har vært en flott dag så langt. Jeg har hatt muntlig eksamen, og det gikk bra! Så nå har jeg endelig juleferie (to dager senere enn planlagt). Det er deilig å kunne slappe av skikkelig. I kveld skal Sylvi-Ann og jeg bake lussekatter. Det blir hyggelig. Kanskje Håvard kommer på besøk. Da blir det i hvert fall hyggelig! Sylvi-Ann koser seg på sofaen i dag. Hun har vært i Arna og hatt intervju i dag. 

Språkforskeren

Jarle er litt av en kampfisk. Han har kjempa seg frisk, han! I dag er han i skikkelig form, og jeg tror ikke han dør likevel. Det var godt for oss alle sammen. Vi har nemlig mottatt mange bekymringsmeldinger på mailen om tilstanden til Jarle. Vi har dessverre ikke hatt mulighet til å svare på alle siden vi har passa på han.

Jarle, juletreet og Bolla Blidros

- Ingunn

Ikke gi opp, Jarle!

I dag er ikke Jarle helt i form. Han klarer ikke helt å svømme rett, og han virker litt lei seg. Vi håper at han bare har en dårlig dag. Dette kan ikke være noe alvorlig! Vi tåler ikke å miste Jarle nå rett før jul! 

Jarle er en artig kar! Her har han kledd seg ut.


Vakre Jarle <3

Vi har ikke gitt han opp enda. Sylvi-Ann driver og vasker bollen nå. Jeg har blåst oppi vannet hans med sugerør. Håper han kvikner til snart. Vi holder dere selvfølgelig oppdatert på hva som skjer! Følg med!

- Ingunn

11. desember

Julenissen har blitt kidnappa og sitter fastbundet på Blazerfjell. Men ungene til Synnøve er glupe og foreslår at bilopphøggerne skal ta tilbake julenissen. Noe de heldigvis klarer!

Det beste i livet er gratis. Her er dagens episode:

 

- Ingunn

10. desember

Neida, det er ikke den tiende desember i dag, men vi rakk faktisk ikke å legge ut episode 10 av hjulkalenderen i går. Vi hadde nemlig julebesøk av verdens beste fadderguppe ni i går! Vi spilte spill, hørte på julemusikk og kosa oss. Her kan dere se noen ivrige studenter under et slag Alias.


Her er episode 10 av hjulkalenderen:

- Ingunn

Dukkehjemmet ønsker deg en GOD JUL!

Vi er kanskje litt tidlig ute med årets julehilsen, men vi har så fryktelig mye å ordne før jul. Nå skal vi snart ta oppvasken og få besøk.

Siden vi er så miljøbevisste i Dukkehjemmet, valgte vi i år å lage et elektronisk julekort til alle våre venner. I tillegg har jo opptil flere av oss blitt skikkelig gode med lyd og bilde, så vi er strålende fornøyd med julekortet. 

Her er julekortet til dere, kjære lesere! 

Kjære deg. 

2012 har vært et innholdsrikt år for oss alle med både nedturer og oppturer. Vi er ved god helse, og vi ble velsigna med en liten Jarle i august. Han betyr alt for oss. Han stortrives her, og han vokser seg stor og vakker som en ørn. Jarle fyller dagene våre med glede og mening. 

Livet som student er tøft både økonomisk og mentalt. Men med stå-på-vilje og godt mot går alt bra. Lediggang er rota til alt ondt, så det er bra vi har noe å fylle dagene med. Iselin har hatt en jobb å gå til mens vi andre har svetta over skolebøkene og dataskjermen, tv-en og strikketøyet

Ellers har vi fått med oss mange fine kulturarrangementer i år. I vår var vi på Jan Eggum-konsert. For en mann! Og i høst har vi vært på både Disaster in the Universe-konsert og Sirkus Eliassen-konsert. Store opplevelser begge deler. Tildligere i år fikk vi også muligheten til å oppleve Edvard Griegs vakre hjem, Troldhaugen, her i Bergen. I tillegg har vi vært i Lysgårdsbakken og kjørt stolheis, fått oppleve både Lillehammer og Bergen fra sine beste sider. Og jammen fikk vi ikke gleden av å se den storslåtte kinosuksessen Kon Tiki. 

Vi har begynt å savne sommerferie, sol og varme, men nå nærmer jula seg med stormskritt. Vi var tidlig ute med julevasken i år, så snart får vi dra over gulvene igjen. Vi fikk visst ikke vaska oppå kjøkkenskapene, men jula kommer nok lell. 

Tida flyr, men så lenge man husker å nyte hvert sekund, er jo det bare bra.

Vi ønsker alle ei riktig god jul og et godt nytt år! Vi får håpe at 2013 blir et godt år for store og små.

Juleklemmer fra Ingunn, Bamse, Jarle, Børre, Pingolf, Bård, Fia, Saudun, Mo, Sylvi-Ann, Selma og Iselin

Noe så kjett!

I dag skulle jeg egentlig ha muntlig eksamen. Jeg sto opp tidlig og følte meg rolig og klar for å overbevise sensoren om at jeg er best. Så gikk jeg til skolen. Der hang det en lapp hvor det sto at eksamenen i faget var utsatt til onsdag. Så da ble det ikke juleferie i dag heller, gitt.

I går hadde vi grøt til middag. Nam!


- Ingunn

9. desember

I går skjedde det fæle ting på Vazelina. På en ekstra nyhetssending på TV2 fikk bilopphøggerne vite at barna rundt omkring er kjempebekymra for at det er noe galt med julenissen. Julenissen har det jo bare bra han, men han kan jo ikke vise seg før de har fiksa sleden og funnet hjulene. Men dette tar jo sin tid. Dessverre klarte torpedoene å lure nissefar i grøtfella. De satte ut en bolle med grøt, og nilejussen har jo ikke smakt annet enn kald kaffe siden han kom til bilopphøggeriet. Det blir spennende å se hvordan det går i dag:

I morgen får jeg juleferie. Men først skal jeg gjennom en muntlig eksamen. Jeg gruer meg, men håper og tror vel egentlig at det går greit. 

- Ingunn

8. desember

Snart er det jul. Vi koser oss og koser oss med juleforberedelser, eksamenslesing og hjulkalenderen. 

I går brukte Inga "kvinnelist" for å påvirke Eldar til å kjøpe ut de andre høggerne. Vi håper ikke han vil gjøre det, for det hadde vært stusslig.

Her er dagens hjulkalender-episode. Følg nøye med. 

 

 

Vi sender en liten premie i posten til en person! For å kunne vinne må du svare riktig på dette spørsmålet: 

Hva er trylleordene som Høggern sier for å få i gang hansken? 

Du kan svare enten på mail: bordellet@hotmail.no eller her i kommentarfeltet. Vi har mye pågang på mailen, siden dere lesere er litt sjenerte av dere. Og det er helt greit! We love you. 

P.S. Vi kommer snart med svar på spørsmålsrunden vår! Det kom inn enormt mange gode spørsmål.

7. desember

Åneeei, jeg tror det er noe galt med klippene som ligger på Youtube. Det viser seg at episode sju blant annet er blitt klippa slik at den er kortere enn de andre. Men jeg tror at handlinga er enkel å få med seg likevel. Så her har dere en forkorta utgave av dagens episode:

- Ingunn

Vi etterlyser en drapsmann eller -kvinne

Vår kjære lille Snørdis ble brutalt drept i dag, og vi trenger hjelp av dere til å løse drapsgåten. Hvem har drept Snørdis? Hvem kunne finne på å gjøre noe så hjerteløst? 


Snørdis var ei blid jente som hadde mange dager igjen! 

Og nå er dette alt vi har igjen av Snørdis.

Vi har sett masse spor i snøen, så Dukkehjemmets detektiver er allerede på saken. Men send oss en mail på bordellet@hotmail.no eller kommenter her på dette innlegget hvis du har noen tips som kan hjelpe oss til å få de svarene vi mangler. 

Kjære Snørdis, takk for alt!

6. desember

Heihei, god kveld! Her kommer dagens hjulkalender! Håper dere husker å nyte førjulstida. Det er kaldt, men vi har forhåpentligvis både strøm og kanskje ved. Bilopphøggerne fyrer med både dekk og ved. Og Inga Toppen gjør alt for å fjerne dem. Hun har jo til og med sagt opp Synnøve, men hun fikk heldigvis ny jobb hos høggerne. De torpedoene kan bli litt skumle.

Og han Sølve ble jammen så betatt av amerikaneren at han lot høggerne bruke strømmen fra el-bilen hans slik at de kunne lade hansken og sende Høggern tilbake i tid for å finne hjulene til nissesleden. Han kom ikke lenger enn til søndag, men det spørs vel om de kanskje kan komme seg litt lenger tilbake i dag? Vi heier på dem! 

God kveld, alle sammen! 

Nå er det Julekongen for alle penga her i huset. 

 

5. desember

Nå er det bare elendighet på Hjulkalenderen. Bilopphøggerne har fortsatt ikke strøm, og a Synnøve har mista jobben på blazerfjell. Inga Toppen er skikkelig slem, faktisk. Nissen har funnet igjen Høggern sin magiske hanske! Og med den kan de reise tilbake i tid. Men hansken må lades på strøm, og det er jo litt problematisk siden bilopphøggerne ikke har strøm.

Heldigvis kommer det en rar kar kjørende i en bil med ledning. Nissen er lur, og tenker at de kan bruke bilen til å lade opp hansken og sette lys i julekrana. Sølve, som den rare karen heter, er fryktelig glad i amerikanere (bilene altså), så kanskje de klarer å lure han litt framover?

Her er dagens episode:

- Ingunn

4. desember

Huff, det begynner å bli småskummelt på Hjulkalenderen nå. Inga Toppen viser seg å være skikkelig utspekulert og vil gjøre alt for å fjerne bilopphøggerne. I går prøvde hun å overtale Synnøve Glenna til å si opp avtalen sin med bilopphøggerne, men det ville hun ikke være med på. Så nå har Synnøve mista jobben sin. Slemme Inga.

Og ikke bare det! Hun har leid inn torpedoer også, og de driver og kaste snøballer med stein i når bilopphøggerne pynter julekrana. Huff.

 

- Ingunn

Førjulskos!

Vi liker jo å ta med leserne våre på førjulsaktivitetene våre! Som alle vet, nærmer det seg jul, og adventstida kan være en av de hyggeligste tidene. I Dukkehjemmet elsker vi kos, og noen kan kanskje tenke at det kan bli i overkant mye kos. Men det kan aldri bli for mye nå kos når det snart er jul. Så nyt livet og kos deg, kjære leser. En av aktivitetene vi setter pris på her i huset, er pepperkakebaking! Kanskje du også vil bake pepperkaker hvis du ikke alt har gjort det? Ellers kan du bare kose deg med de fine bildene våre. God 3. desember!

Av pepperkakedeigen kan kan for eksempel lage hjerter, sauer og isbjørner.

Bakermestere i aksjon!

Også pepperkakehus! Viktig å være flink til å klippe ut sjablonger.

Ikke minst er det viktig å samarbeide! Maria og jeg hadde det beste samarbeiet ever!

Og da blir huset braaaa! Her har vi pynta med et juletre på enden. Det kan man gjøre hvis man for eksempel glemmer å lage vinduer på noen av endene.

Sant det ble fint? 

Et fint tips er å smelte drops eller seigmenn inni vindusrutene. Da blir de fine! Og så selvfølgelig pynte med seigmenn, bomull og nonstop. 

Til slutt kan man nyte vinner-Petter. Legg merke til all den fine julepynten på tv-bordet. Vi har mange engler, nisser og nedbrente lys.
Helt til venstre kan dere skimte en dorull-engel og en piperensernissekone.

Noen har kanskje ikke tid til å kose seg like mye, men man kan ha det pent rundt seg og høre på Putti Plutti Pott likevel. 

Og alle sammen, for hvert sekund som går, er vi ett sekund nærmere jul og enda mer kos.

3. desember

Hei ho, og denne dagen ble god! Her kommer dagens hjulkalender! I går leide a Inga Toppen inn torpedoer for å ta bilopphuggerne som forurenser lufta på Blazerfjell. Det blir spennende å se om de dukker opp i dag. Høggern knuste bilen til Inga fordi kvinnfolk og tomflasker er det verste han veit. Hun fikk sjokk, så hun besvimte i armene til n Eldar. Ellers kan vi nevne at bilopphuggerne og julenissen prøver å ordne i stand ei ny slede til nissen. Så det blir spennende å se hvordan dette går videre! 

 

2. desember

Nå venter nok alle spent på dagens hjulkalender! I gårsdagens episode skjønte vi at bilopphøggerne ikke har det så greit. De har lite penger, og må fyre med dekk for å holde seg varme. Fiffen på Blazerfjell har varmekabler i buskene og i veien helt ned til bygda. Her kommer klasseskillene i samfunnet godt fram.

Julenissen har det ikke så greit heller. Han har krasja sleden sin fordi Rudolf ikke klarer å gå på lufta lenger. Han detter bare gjennom fordi det er forurensa. Huff, det er litt vanskelig det her. Bilopphøggerne må fyre med dekk for å overleve, og det påvirker effektiviteten til nissefar.

Eldar er forelska i Inga Toppen, selv om hun går i en heldekkende leopardskinndress. Hvordan skal dette gå?

 

 

- Ingunn

1. desember

Endelig er det den første desember, og vi begynner nedtellinga til jul. Vi har hatt vår egen julekalender her på bloggen siden vi starta. Vi har vist hyggelig julemusikk og gode juletips. I år blir det selvfølgelig litt av dette også, men i tillegg skal vi vise Vazelina Hjulkalender her på bloggen! Vi har nemlig funnet serien på Youtube, og da må vi jo dele den med dere!

 

 

Så dere, da er det bare å se i vei. Det skal i hvert fall jeg gjøre før jeg begynner eksamenslesinga for i dag. På mandag skal jeg ha eksamen i Språk i Norden. Det er skummelt, så jeg tar meg en julebrus. Iselin har forresten laget en flott adventsappelsin.
- Ingunn

hits