desember 2013

11. desember

Den 11. desember er en perfekt dag å nyte den vakre vinteren på. Dagens tips i juletipskalenderen vår er: kom deg ut!

Jeg har hatt besøk av Lita i dag. Jeg henta henne og skulle gå med henne hjem til meg. Det var ikke så lett. Lita er visst ikke så glad i snøen og var nok litt sliten. Likevel valgte hun å hoppe oppi alle snøhaugene på veien.

Det var nydelig vær i dag:

Vakre Lillehammer

 

Når man kommer inn i varmen, er det fint å se et program om f.eks. dovendyr:


 Og så er det viktig å sette av nok tid til kos og soving:

- Ingunn

10. desember

Oi oi oi! Juletipskalenderen vår har hengt seg opp, og det har ikke blitt publisert noe siden den 5. desember. Skjønner ikke hva som har skjedd. Kanskje det er en bøgg på bloggen. En bløgg.

Her kommer derfor en rekke tips til våre kjære lesere.

 

Tips 1 (6. desember):

Se på en julekalender. Dette bildet er tatt av Amalies jul, og det er Magnus dere ser på bildet.

 

 

Tips 2 (7. desember):

Tilbring så mye tid som mulig med en god venn. Hvis du har en hund i nærheten, kan du være med den også. Det er jo så trivelig.

 

Tips 3 (8. desember):

Strikk! Jeg har strikket førjulsgave til mor og far. Dette er en sånn pose som man putter rundt tennbrikettboksen ved peisen.

Fornøyd


 

Tips 4 (9. desember):

Dra på fjellet og pynt til jul. Fuglene blir kjempeglade hvis man pynter med julenek og ei slufse.

 

Tips 5 (10. desember):

Heng opp julestjerna. Har du ingen julestjerne, må du nesten gå i butikken og kjøpe en. For en julestjerne bør man ha. Det er mange flotte stjerner å få kjøpt.
- Ingunn

5. desember

Endelig har snøen kommet til Lillehammer, og det i enorme mengder. Jeg skulle til byen og kjøpe garn i dag, og jeg holdt på å snø vekk. Neida, men det snødde mye.

Dagens tips for å komme i julestemning er: gå ut i snøen.

Hvis det ikke er snø der du er, kan du alltids tenke på snø. Det er hyggelig det også. På vei ned til byen tok jeg noen bilder. Bare se her:

Snø på skoene

Snø i håret

Snø i taggetunellen


Snø i julegata

Vi håper alle får snø til jul. Det hører liksom med.

- Ingunn

 

4. desember

Dagens tips er veldig enkelt og greit: Ta med klementiner og sjokolade på lesesalen!

Det er så mye triveligere å sitte og lese når man har noe å kose seg med. En god idé er å vente til man har lest en del med å ta seg en klementin eller en sjokolade, for da blir det på en måte en belønning for hardt arbeid. Ellers kan man spise det før man begynnner også, sånn at man har en trivelig og god start på arbeidsdagen.Her valgte vi den siste måten, og jeg glemte dessverre å fotgrafere på forhånd. Håper likevel dere blir inspirerte til å prøve ut det samme. Dere som er ferdig med eksamen eller ikke har eksamener, må bare se bort fra akkurat dette tipset. Ellers kan dere for eksempel ta med sjokolade og klementin på jobb, eller rett og slett bare i sofaen hjemme. 

Kos dere! Legg gjerne inn bilde av din julekos på Bordellet i bergen sin facebookside.

3. desember

Vi har fått en klage på bloggen. En leser har påpekt at vi ikke nevnte hvem som vant mandelen i grøten i går. Vi beklager på det dypeste! Vinnerne av "mandlene i grøten" i går var VERA OG ERIK! Hurra! De vant hver sin sjokoladeplate.

Men i dag er det 3. desember, og dette betyr at dere skal få et nytt tips av oss. Dagens tips er: reis hjem til mor og far på juleferie. (Dere trenger selvfølgelig ikke å gjøre det i dag, altså. Er lov å vente noen dager. Hehehe).

Jeg har nemlig fått juleferie, og i dag gikk turen til Lillehammer for meg. Det var en lang og kjedelig togtur, men nå er jeg endelig hjemme. Vi har hatt kjøttkaker til middag:

Deilig!

Jul i Skomakergata og i huset

- Ingunn

2. desember

Dagens tips i vår lille julekalender er: Lag grøt og spis den med gode venner! 

Siden vi er midt i eksamensperioden, er det helt ok å lage grøten fra pose. Også siden det kan være litt styrete å lage to forskjellige grøter, noe man ofte må regne med å gjøre, da alle i et grøtselskap sjelden liker samme type grøt. Toro sin grøt smaker tipp topp, så bare kjøp inn en rømmegrøtpose og en risengrøtpose, rømme, melk, smør, kanel, sukker og saft, så har du alt du trenger til en skikkelig grøtfest.

Det er viktig å røre masse mens man koker opp grøten. Da kan det være ålreit å ha en krakk å sitte på. Det tar litt tid før grøten koker, så da er et veldig godt tips å sette på Putti Plutti Pott og julemusikk i bakgrunnen.

Her er rømmegrøten klar til oppkok. 

Og her er et fint eksempel på hvordan man kan gjøre risgrøten helt klar til spising. Strø på sukker, og eventuelt kanel og en smørklatt for dere som liker det.

Det samme gjelder rømmegrøten. 

 

Ikke glem å kjøpe to mandelgaver og legge i mandler: en i rømmegrøten og en i risgrøten. Velbekomme, og god 2. desember!

1. desember

I dag er det endelig første desember! Vi har gleda oss lenge til å kunne høre på julemusikk, pynte til jul og se på julekalendere på TV. I dag har Sylvi-Ann vært kjempeflink og rydda hele leiligheta mens jeg har skrevet ferdig prosjektskissa for masteren min. Jeg har fått juleferie i dag, HURRA! 

Dessverre glemte vi å ta med oss all julepynten vår oppover til Trondheim, men Sylvi-Ann har klart å pynte fint til jul likevel. Alt man trenger er noen julekuler og silkebånd - bare se her:

Karaffel


Julekule på speil

Kalenderen har fått på seg epler


Planta har fått sløyfe


Et noe uklart bilde av en engel på TVen

 

I hele desember skal vi prøve å gi dere gode tips for å finne den riktige julestemningen. Dagens tips er: start desember med å pynte!

- Ingunn

hits