Musikk og sånn

For en kveld!

På lørdag var Sylvi-Ann og jeg på konsert med Kaizers Orchestra i Grieghallen her i Bergen. Vi var jo kjempeheldige som fikk tak i billetter, og vi er kjempeglade for at vi fikk tak i dem. For det var litt av en konsert! Musikken var som vanlig en blanding av gammelt og nytt, og det passer oss helt utmerket. Er det noen som er gode på lyd, bilde og sceneshow, er det gutta i Kaizers. Det var underholdende på alle måter og vi storkoste oss! Det eneste som var litt dumt, var at det var litt vel varmt i konsertlokalet, men det spilte egentlig ingen rolle. Sylvi-Ann hadde vondt i føttene kunne godt tenkt seg litt mer fellesaktiviteter underveis. Da KGB ble spilt, ble vi nemlig oppfordra til å hoppe, og da glemte hun helt at hun hadde vondt i føttene. Ta med dere det til neste konsert, gutter!

Jeg hadde på meg verdens flotteste t-skjorte for anledningen,Et noe uklart bilde, men pytt sann


Uklart bilde 2

 

Jeg kan forresten meddele at jeg nå er halvveis på lappeteppet mitt. Jeg er litt redd for at jeg har tatt meg vann over hodet. Nå har jeg nemlig sånn 168 lapper, men jeg er er likevel bare halvveis i prosessen. Det blir et mareritt å sy det sammen. Huff. Jeg la lappene jeg har til nå utover gulvet i går:

- Ingunn

Eksamensmusikk

Når man leser til eksamen, kan det være fint med litt musikk tell arbe'. Her kommer noen sanger som bør ligge i eksamensspillelista di.

 

Vær så god!

- Ingunn

Ein dag med skulearbeid

I dag har eg vore heime og jobba med bacheloroppgåva mi. Det går sakte men sikkert framover. Det er eigentleg ganske kjekt å blogge på nynorsk når eg sitt og arbeider, for eg skriv nemleg oppgåva mi på denne målforma. Når ein fyrst kjem inn i nynorsken, går det så det susar. Dette under her er ikkje det eg har skrive, men det eg les og jobbar med.


Når eg skriv, kan eg samstundes høyre på kvalitetsmusikk. Eg har laga ei speleliste på Spotify der eg har samla den aller finaste musikken eg veit om. I den lista finn ein mest roleg musikk, men også livligare songar. Ein av songane i lista er CC Cowboys si låt "Kanskje du behøver noen". Låta er superfin og veldig fengande. Så her kjem ho, værsågod:

- Ingunn

Karl Johan

Sylvi-Ann og jeg har fått med oss det meste som har vært verdt å se på TV i høst. Her kommer første avsnitt i vår nye spalte Vår TV-høst!

Et av våre favorittprogrammer er Karl Johan som ble sendt på NRK3. Det var egentlig helt tilfeldig at vi så første episode, men herregud så gøy det var. Det var faktisk så gøy at vi så første episode sånn fem ganger eller noe. Se bare på disse kjekke karene, det må jo bare bli gøy:


Konseptet er enkelt. Hasse Hope og Erik Solbakken har satt opp et "studio" på Karl Johan og henter inn tilfeldige folk som de intervjuer. Hvert program har faste spalter. For eksempel Broren til, der programlederne plutselig dukker opp som broren til tilfeldige folk som er ute og går:

I tillegg har de hatt som mål å lage NRKs nye dramaserie. Erik og Hasse har gått opp til tilfeldige folk og fått dem til å lage en ny dramaserie. Sylvi-Ann og jeg har to favorittklipp fra denne spalten. Fra Sønden mot Vesten i episode 1 blir definitivt en hit, men klippet ligger dessverre ikke ute på Youtube. Derfor legger jeg ut Kampen om Karen fra siste episode, som også er hysterisk morsomt:

Alle episodene fra Karl Johan ligger ute på NRK sine hjemmesider, så det er bare å finne fram episode 1 og se i vei. Vi garanterer at du får deg en god latter!

- Ingunn

Aldri vodka, Violeta

Vi har blitt smitta av Kaizervirus. Fantastisk! Her er Aldri vodka, Violeta:

- Ingunn

Kors på halsen, ti kniver i hjertet, mor og far i døden

Karpe Diem har akkurat sluppet et nytt album. Jeg har brukt dagen i dag på å høre på "Kors på halsen, ti kniver i hjertet, mor og far i døden" om og om igjen. Og jeg er kjempeimponert! Jeg syns dette albumet er kjempefint, og tekstene deres er så gode. Sangene jeg liker best så langt er Påfugl, Her og Toyota'n til Magdi.

Bildet er henta her.

 

Her er noen bilder fra da Iselin og jeg var på Gjøvik på konsert for hundre år sida:

- Ingunn

Little boxes

En av mine arbeidsoppgaver på jobb er å brette papp. Da hender det ofte at jeg synger denne sangen, og alt går så mye bedre:

- Ingunn

Kor er alle heltar hen?

Den største helten var på Kvarteret i går. Sylvi-Ann, Ina, Håvard, Christoffer og jeg var på konsert med Jan Eggum og koste oss skikkelig! Han er kjempeflink og har veldig gode tekster. Når vi har vært på konsert på Kvarteret tidligere, har det ofte vært veldig dårlig lyd, men i går fikk vi med oss hvert eneste ord. Det var så flott!

Bildet er henta her.


- Ingunn

Blir dette årets sommerlåt?

Vi så på Gullruten på lørdag, og bandet som åpna showet var helt fantastiske etter min mening. Det var et helt annerledes band med kule rytmer og fengende musikk. Disaster in the Universe er "en vill blanding av alternativ rock, elektronika, psykedelia, afrikanske rytmer, tropiske elementer og alt annet som føles naturlig". De har vært ukas Urørt nå, tror jeg, og jeg håper at suksessen bare fortsetter fra her. Jeg vil gjerne høre mer. Forresten er trommeslageren fra Lillehammer, og det gjør jo det hele enda kulere.

Bildet er henta her.

 

Sangen jeg har lagt til under her handler rett og slett om å ønske å være på ei strand. Og det kunne jeg så absolutt tenke meg akkurat nå. 

 Strand

 

 

- Ingunn

En sang fra "gamledager"

I det siste har jeg hørt på en del musikk som jeg hørte på da jeg var mindre. Det er ganske underholdende å høre på musikken du hadde på McMusic 2-6 og i tillegg finne ut at noe av det fortsatt er ganske kult. Da jeg var liten pleide jeg å stå opp grytidlig for å se på MTV. I gamledager sendte de nemlig musikk på MTV, og jeg elska det. Her er én av sangene det var veldig fint å høre igjen (jeg likte ikke musikkvideoen så godt da jeg var liten, for folka i den ser litt ekle ut):

 

 

Dette kan forresten wikipedia fortelle om Manic Street Preachers:

Manci Street Preachers (Manics) er et walisisk rockeband. De debuterte med albumet Generation Terrorists i 1992. 1. februar 1995 forsvant låtskriver og andregitarist Richey James Edwards. Han er ikke blitt sett siden. De to albumene som fulgte etter forsvinningen, Everything Must Go (1996) og This Is My Truth Tell Me Yours (1998), er de mest populære albumene de hittil har gitt ut. Sistnevnte hadde også hitsingelen "If You Tolerate This Your Children Will Be Next", en sang om Den spanske borgerkrigen. I 2001 ble Manics det første vestlige rockeband som spilte på Cuba. Fidel Castro var til stede, og sa etter konserten at den hadde vært "louder than war".

Bildet er henta her.

 

- Ingunn (Jøss, skrifta ble plutselig liten...)

barn av regnbyen - Loca People

Nå vil vi glede dere med enda en sang fra cden vår! Denne sangen var spesielt utfordrende å synge inn, særlig med hensyn til alle de lange pausene der vi ikke skulle synge noenting. Men vi kom oss, som dere får høre, gjennom på en utmerket måte! Len deg tilbake og nyt Loca People! 

Konsertdager

I går var vi på konsert med Mikhael Paskalev på Kvarteret. Det var en veldig flott konsert, og det var ekstra stas at Jonas Alaska var med og spilte. Vi skal på konsert i dag også, men den må vi nesten fortelle om ved en senere anledning. Vi er nemlig på vei til Amund og Maria på vors og har det litt travelt. Dere kan høre på denne sangen mens dere venter på neste blogginnlegg:

 

- Ingunn

Tirsdagsmusikk fra Lillehammer

Jeg er hjemme på Lillehammer nå på vinterferie hos mor, far og Lisbeth. Det er hyggelig og avslappende. I dag har jeg vært på en aldri så liten trimtur med mor og Marit rundt om i Lillehammer, og det var kjempeflott. Det er lenge siden jeg har kommet med noen musikktips her på bloggen, og det kan kanskje passe fint på en tirsdag som denne. Nå er det vel egentlig onsdag, men samma det.

 

Jeff Buckley

 

For noen uker siden børsta jeg støv av Jeff Buckley-cden min, og har siden det hørt veldig mye på den. Jeg liker stemmen hans så godt. Det er noe sterkt, men likevel så skjørt i stemmen hans som er så rørende, synes jeg. De fleste har nok hørt hans versjon av Hallelujah. Den er veldig fin, men resten av sangene hans fortjener også å bli hørt på. Så med dette musikktipset og sangen under, sier jeg god natt.

 

- Ingunn

Tirsdagsmusikk

Vi går mot lysere tider. Vi merker at sola står opp før og går ned litt seinere for hver dag som går. Dette betyr også at vi automatisk blir i bedre humør av en eller annen grunn. Det blir enklere å komme seg opp av senga om morgenen, enklere å gå seg en tur hvis man vil det og enklere å overføre glede til andre. Vi gleder oss til snøslapset forsvinner og det begynner å blir grønt og varmt ute.

Tumblr_lvsbddw3ge1r7fccqo1_500_large

Bildet er henta her.

 

På grunn av at vi er godt humør og at våren snart er her, skal denne ukens musikktips være sanger som gjør deg glad. Jeg har valgt ut noen sanger som i hvert fall gjør meg glad og som gjør at jeg har lyst til å danse.


LMFAO - Sexy and I know it
Morsom tekst, morsom video og rett og slett en fengende sang:

 

Kaizers Orchestra - Faen i båten
Denne sangen gjør at jeg vil hoppe litt. 

 

Calle 13 - Un beso de desayuno
...høres ut som sommer

 

Gatas Parlament - Tredagern
Sommersang fra Gatas Parlament 

 

- Ingunn

Buena Vista Social Club

Jeg skal prøve å bli flinkere til å komme med  musikktips i tida som kommer. Jeg har ikke vært så flink til å høre på ny musikk i det siste, men jeg har hørt på mye gammelt som jeg liker godt. På bussen tilbake fra Lillehammer, hørte jeg mye på Buena Vista Social Club. 

Bildet er henta her.

Buena Vista Social Club var en klubb i Havanna, Cuba, der man dreiv med sang og dans. Der var det mange sangere, musikere og dansere som ble oppdaget. Noen av de mest kjente medlemmene var Compay Segundo, Rubén González og Ibrahim Ferrer. Omara Portuondo var også med Buena Vista Social Club på noen sanger. Vi var på konsert med henne for en stund tilbake, og det var kjempebra. 

Buena Vista Social Club spilte tradisjonell cubansk musikk, noe jeg liker veldig godt. Hvis du har lyst til å lære mer om musikken og medlemmene i bandet, kan du se filmen med samme navn. En kjempefin film, der man følger dem på veien til New York og Carnegie Hall.

Compay Segundo

Ibrahim Ferrer og Omara Portuondo

 

Jeg liker så mange av sangene deres at jeg slenger med flere sanger her på bloggen:

Dette er en fin sang og en fin video som viser Cuba.

 

Denne sangen er mor veldig glad i.


Buena Vista Social Club spiller Clocks av Coldplay.
Jeg har forøvrig vært i det første lokalet hvor de spiller.

 

- Ingunn

A lo cubano

Vi har hatt besøk av Randi i dag. Hun og Sylvi-Ann har forberedt tyskundervisning til neste uke og retta tyskoppgaver. Vi er glad i å bruke sang og musikk i språkundervisninga, men jentene fant fort ut at det ikke var lett å finne gode sanger på tysk om familien.

I spanskundervisninga på videregående hadde vi en flott lærer som brukte mye musikk i timene sine. Vi likte sangene veldig godt, og vi fikk lov til å komme med innspill, hvis vi visste om egnet musikk til undervisninga. En gang foreslo jeg at vi kunne høre på Orishas, et cubansk band. De bor ikke lenger på Cuba, og er ganske populære i Spania og Frankrike. For noen år siden spilte de på Roskilde, tror jeg.

Bildet er henta her.

Jeg liker musikken deres kjempegodt. Den handler som regel om musikk og Cuba. Er det noen som har sett Dirty Dancing 2? Da har dere sikkert lagt merke til sangen "Represent Cuba". Orishas er med i filmen! Her kan dere høre noen sanger av Orishas.

 

 

Mine bilder satt flott sammen.

 

 - Ingunn

Ukens CD-tips

Denne uken har jeg valgt å anbefale Adeles nyeste CD 21. Vi har tidligere tipset om enkeltsanger fra denne CDen, men denne uka syns jeg hele albumet fortjener litt oppmerksomhet.

Adele er en britisk sanger og låtskriver, som har blitt veldig populær i Norge. Musikken hennes spilles stadig på radioen, og det liker vi veldig godt. Sangene hennes er veldig fine og sterke, og Adele har en kjempefin og kraftfull stemme. Jeg syns musikken hennes passer til enhver anledning, men kanskje spesielt hvis du er lei deg eller forelska. 21 er fylt med fine og rørende sanger, og jeg vil anbefale deg å høre gjennom CDen hvis du har mulighet. Den ligger i Spotify, og sangene er også å finne på youtube.

Her kan du høre Adele synge Lovesong på Letterman:

 - Ingunn

Di beste med Di Derre

Vi har fått spørsmål om vi snart kommer med flere CD-anbefalinger. Nå er ventetiden over, for her kommer nemlig denne ukens musikktips, nemlig Di Derres "Di beste" fra 2006. Jeg husker godt somrene da jeg var liten, da familien var på biltur i sommerferien, da hørte vi ofte på Di Derre.

Di Derre med Jo Nesbø som frontfigur er kjent for å ha mange artige sanger. Kanskje aller mest kjent er "Jenter", som ofte blir sunget i lystig lag, litt utpå kvelden. Jo Nesbø er en innmari god låtskriver, og vi vil anbefale alle å høre på denne CDen. Vi syns den egner seg svært godt til aktiviteter som oppvask og støvtørking. Iselin syns musikken er fengende og kul, Sylvi-Ann ble overraska over at Di Derre har så mange kjente sanger, og Kristian er enig. 

- Ingunn 

Nå om da'n...

... følger vi med på Fangene på Fortet på tv3. Vi følger ikke med alle dagene, men de dagene Elling og Aslak og resten av Villkattane er med. Nå ser vi på mandagens sending, og det minner oss på at vi ikke har skrevet noen anmeldelse av konserten vi var på forrige onsdag.

Bildet er henta her.

Gatas Parlament spilte på Kvartet her i Bergen forrige onsdag. Sylvi-Ann og jeg bestemte oss for å dra og gleda oss veldig. Vi har vært på konsert med Gatas Parlament opptil flere ganger her i Bergen, og de har aldri skuffa!

Nå er ikke Aslak medlem av Gatas Parlament lenger, i hvert fall ikke sånn helt på ordentlig. I stedet har de fått med seg Jester, en karismatisk og dyktig rapper. Denne konserten var det altså Elling, Jester og Don Martin som dukka opp. Guttene spilte masse ny musikk fra Gateplata, som ligger på Spotify, og også noe gammelt. Vi har ikke hørt så mange av de nye låtene, så for oss var det mest stas å høre det vi kjente fra før. Men vi likte de nye sangene også, og gleder oss til å sette oss ned og høre.

Det vi liker så innmari godt med Gatas Parlament er at de har så gode tekster. Vi er opptatt av språk, og de er så flinke til å skrive artige og gode låter. Det er ikke alt vi er enige med dem i, men de har mange gode poeng. I tillegg har de så mye energi. De stråler på scena og får publikum til å være med å danse og synge. Da er det gøy å være på konsert.

Hvis noen i Gatas Parlament leser det her, vil vi gjerne benytte sjansen til å ønske oss noen sanger til neste Bergenskonsert, nemlig: Counter Strike (ta med Supa Sayed, for vi liker henne så godt), Asylhotell Ritz, Pinto, Spis de rike, Kosmonaut, Tredagern, Sekstiårslaget og Fucked up på Laurdag. Vi vil også oppfordre dere til å legge ut Dette forandrer alt på Spotify. På forhånd takk! 

Bildet er henta her.

Vi vil også anbefale alle å høre på musikken til Gatas som ligger på Spotify og å dra på konsert, hvis du har mulighet. Kjøp deg en CD etter konserten, jeg betalte bare 100 kroner for Apocalypso!

Herlig sommermusikk

Det er sommer, og det har faktisk ikke vært så verst vær i dag! Derfor tenkte vi å dele noen flotte sommersanger med dere:

 

Mungo Jerry - In the Summertime

 

Vazelina Bilopphøggers - Surfbrett
(Det er noe feil med denne filmen, men sangen er flott for det) 


Santana ft. Rob Thomas - Smooth

Passende musikk for en rolig kveld

Jeg er syk, og det er ikke særlig gøy. Iselin og Sylvi-Ann er hos Randi og Øystein på spillkveld, og jeg er alene hjemme. Jeg har vondt i halsen, og tror jeg skal prøve noen kjerringråd for å bli kvitt elendigheta. Hvis du sliter med det samme som meg, kan du gå inn på dette innlegget og se om det hjelper.

 

Når man er syk og svak, kan det hjelpe å høre på litt musikk. Her kommer en liste med flotte sanger som er fine å høre på uansett om du er syk eller ikke:

Mmm... - Laura Izibor
Set fire to the rain - Adele
Where I stood - Missy Higgins
Cities of the plain - BigBang
Your song - Ellie Goulding
Underneath your clothes - Shakira
Håp - Jo Nesbø
Last request - Paolo Nutini
Dance so good - Wakey!Wakey!
Two beds and a coffee machine - Savage Garden
Honey and the moon - Joseph Arthur
De Usuahia a la Quiaca - Gustavo Santaolalla
I will follow you into the dark - Death Cab for Cutie
Counter strike - Gatas Parlament med Supa Sayed
Swallowed in the sea - Coldplay
Dancing - Elisa 

Her er en smakebit av Dancing - Elisa. En kjempefin dans med Lacey og Kameron fra tredje sesong av So you think you can dance.


 

Forøvrig kan jeg nevne at Erik vant finalen på 4-stjerners middag, og at Niklas og Madeleine vant Paradise Hotel 2011. Jeg synes det var flott av Niklas å donere bort noe av pengene til Rosa Sløyfe, barna i Afrika og kampen mot rasisme. Gratulerer til dem!

Jeg ønsker dere en god natt!

- Ingunn

Nytt fra Kaizers Orchestra

I dag har en ny sang av Kaizers blitt spilt på radioen! Nemlig Tusen dråper regn fra albumet Violeta Violeta Volume II som kommer i november. Vi gleder oss! Hør på den nye sangen her:

Sesam sesam lukk deg opp

Ingunn og jeg ser på Sesam Stasjon-videoer på youtube, og vi koser oss med det. I tillegg forbereder vi oss til 17. mai! Hurra! 

- Iselin

God natt

Rayando el sol

Det er nydelig vær i Bergen by. Sola skinner så fint, og jeg kunne gå i sandaler da jeg skulle på butikken tidligere i dag. Den fine sola fikk meg til å tenke på en sang vi lærte i spansktimene på videregående. Vi kan den utenat her i Dukkehjemmet, og vi oppfordrer deg til å lære deg den du også! Det er en super sang for å lære seg om refleksive verb og gerundium. Maná er forøvrig et rockeband fra Guadalajara i Mexico som har solgt over 20 millioner album verden over.

 

Rayando el sol

Rayando el sol
Rayando por ti
Esta pena me duele, me quema sin tu amor
No me has llamado
estoy desesperado
Son muchas lunas las que te he llorado

Rayando el sol
Desesperación
Es más fácil llegar al sol que a tu corazón
Me muero por ti
Viviendo sin ti
Y no aguanto, me duele tanto estar así
Rayando el sol 

A tu casa yo fui, y no te encontré
En el parque, en la plaza, en el cine yo te busqué
Te tengo atrapada entre mi piel y mi alma
Más ya no puedo tanto y quiero estar junto a ti

Rayando el sol
Desesperación
Es más fácil llegar al sol que a tu corazón
Me muero por ti
Viviendo sin ti
Y no aguanto me duele tanto estar así
Rayando el sol 

- Ingunn

Violeta Violeta vol. I

I helga skal vi i Dukkehjemmet se Kaizers Orchestra i Spektrum sammen med Lisbeth og Kristian, og i den forbindelse vil jeg gi en liten anmeldelse av Violeta Violeta vol. I. CDen har vært nevnt flere ganger her på bloggen, men vi har ikke gitt noen ordentlig anmeldelse.Violeta Violeta vol. I er den første av de tre platene i Voleta Violeta-triologien som Kaizers slipper i forbindelse med sitt 10-årsjubileum. På coveret til CDen står det at plata er en romantisk tragedie, og det er dette som er så spesielt med musikken til Kaizers. Man kan si at platene deres egentlig er fortellinger. Historien som fortelles på dette albumet handler om Violeta, som er datteren til Kenneth og Beatrice. Kenneth har kidnappa sin egen datter. Beatrice er syk, hun er besatt av det gode og det onde, og lever parallelt med drømmenes verden. Etter sju år med tårer vil Beatrice finne igjen Violeta.

Det er ti sanger på denne CDen, og alle er bra på hver sin måte. De er ganske forskjellige, men det er lett å høre at det er Kaizers. Det er litt vanskelig å velge ut en sang som favoritt, fordi alle sangene er så bra! Hvis du ikke har kjøpt CDen ennå, er det bare å løpe til nærmeste musikkbutikk og kjøpe denne fantastiske plata!

 

BigBang - Epic Scrap Metal

Forrige uke var Sylvi-Ann, Randi, Kristian, Nils og jeg på BigBang-konsert. Verken jeg eller Sylvi-Ann hadde hørt noe særlig på BigBang før det. I dette innlegget skal vi gjøre en vurdering av konserten og BigBangs nye album Epic Scrap Metal.

Aller først skal Randi få gjøre en vurdering av konserten og CDen:

Onsdag 23. mars fekk eg for første gong oppleve Bigbang live. Denne hendinga fekk eg dele med to av jentene i bordellet, pluss Kristian og Nils. Takk for laget.

Eg hadde høge forventningar til konserten, då dette skal vere eit fantastisk liveband, og Bigbang innfridde! Dei spelte både gamle og nye sangar, og det var supert :) Oppvarmingsbandet Quavila var ikkje heilt min kopp kaffi "for å si det slik". Litt bråkete, og får trekk for at eg først etter konserten fann ut at dei faktisk sang (eller bråka) på norsk (takk for oppklaringa, Kristian).

Eg har forøvrig kjøpt den nye cden til Bigbang (ikkje Quavila). Så langt er den superduper, men må innrømme at eg bare har hørt på den ca 2.5 gang.

Takk for meg, xoxo, blogges, yo!

Randi :)

Og for ei som ikkje veit kven eg er, så er eg ho som er på alle dei flotte bilda her på bordelletibergen.blogg.no!

Så skal vi i Bordellet skrive litt om konserten de hadde i Bergen forrige onsdag... Det var masse folk på Verftet, alle klare for å se BigBang på scena. Først kom Øystein Greni på scena for å presentere oppvarmingsbandet Quavila fra Bergen. De spilte ikke musikk etter vår smak, men det var tydelig at mange i publikum likte det de hørte. For all del, de var flinke til å spille, men det ble litt for mye skriking. Derfor var det godt da BigBang kom på scena. De spilte mange gamle sanger som vi kjente igjen, og også flere sanger fra den nye CDen. BigBang er et energisk band, og de er veldig flinke og profesjonelle. Øystein Greni virker som en veldig hyggelig fyr. Han var flau fordi han hadde mista en knapp i skjorta si. Musikken er fengende og kul, og BigBang er veldig flinke live!

Her kan dere høre en gammel slager fra BigBang:

 

Epic Scrap Metal er som nevnt det nye albumet til BigBang. Ifølge en BigBang-fan lagde Øystein Greni plata for å komme over eks-dama. Det er behagelig å høre på, og det inneholder en blanding av rolig musikk og sanger med litt mer fart i. Vi har ikke hørt så mye på det enda, men det vi har hørt til nå er veldig bra. Vi gleder oss til å høre ordentlig på resten!

Her er en sang fra Epic Scrap Metal:

 

- Ingunn

Musikktips fra en trofast leser

Vi fikk en kjempehyggelig overraskelse da vi logga på mailen til Bordellet i Bergen i dag! En trofast leser som er innom bloggen vår daglig sendte oss et utrolig fint musikktips og ville at vi skulle dele det med de andre leserne våre.  Tusen hjertelig takk, *kremt*!Chris Medina rørte de amerikanske Idol-dommerne da han var på audition. Han sang om kjæresten sin, som ble skada kraftig i en bilulykke. Denne sangen rørte oss, og vi tror den vil røre dere. Så skru opp lyden og nyt den.

 

 

MORE THAN WORDS

Anywhere you are, I am near
Anywhere you go, I'll be there
Anytime you whisper my name, you'll see
How every single promise I keep
Cuz what kind of guy would I be
If I was to leave when you need me most

What are words
If you really don't mean them
When you say them
What are words
If they're only for good times
Then they don't
When it's love
Yeah, you say them out loud
Those words, they never go away
They live on, even when we're gone

And I know an angel was sent just for me
And I know I'm meant to be where I am
And I'm gonna be
Standing right beside her tonight
And I'm gonna be by your side
I would never leave when she needs me most

What are words
If you really don't mean them
What are words
If they're only for good times
Then they don't
When it's love
Yeah, you say them out loud
Those words, they never go away
They live on, even when we're gone

Anywhere you are, I am near
Anywhere you go, I'll be there
And I'm gonna be here forever more
Every single promise I keep
Cuz what kind of guy would I be
If I was to leave when you need me most

I'm forever keeping my angel close

<3

BigBang

I dag skal vi på BigBang-konsert sammen med vår kjære Randi, vår kjære Kristian og vår kjære Nils. Det gleder vi oss veldig til!Dette er Randi, for dere som ikke har fått det med dere.

Her kan dere høre på et par sanger av BigBang, som de sikkert skal spille i kveld.

 

 

En god-natt-hilsen fra 90-tallet

En sang

Melissa Horn - Säg ingenting till mig

I dag er vi litt slappe i Dukkehjemmet. Vi hadde det veldig fint på bursdag i går, men det er klart man blir litt sliten etter en slik feiring. Derfor passer det utmerket med litt rolig musikk. Ukens CD-anbefaling er:

MELISSA HORN - SÄG INGENTING TILL MIG

Melissa Horn er en svensk sanger og låtskriver. Hun er pen, synger veldig pent og snakker veldig pent. Even har faktisk lyst til å gifte seg med henne når han blir stor. I den ene sangen til Melissa Horn ("Hur ska det gå?") finnes yndlingssetningen til Even:

Det finns en fara i att aldrig hitta vägen och det finns nått vackert att vandra den ändå.

Musikken til Melissa Horn er veldig rolig og egentlig ganske trist. Allikvel er den veldig fin. Hun har en helt spesiell måte å synge på, og hun klarer å røre oss med musikken sin.

Så, kjære Melissa Horn, hvis du leser dette blogginnlegget. Vi har et stoooort ønske om at du skal komme til Dukkehjemmet og ha en privatkonsert for oss og vennene våre. Vi kan gjerne lage vafler og kakao til deg!

 

 

God natt...

Paolo Nutini - These streets

Jeg fikk lyst til å anbefale en CD i kveld. Iselin og jeg er litt slitne, og Sylvi-Ann har allerede lagt seg. Derfor passer det med litt rolig musikk før vi skal finne sengene våre.

I 2006 oppdaga jeg Paolo Nutini. Han er en 24 år gammel, skotsk sanger og låtskriver som så langt i karrieren har gitt ut to album: These Streets fra 2006 og Sunny Side Up fra 2009. Den første CDen han ga ut er full av fine og rolige låter. Det er også et par sanger med litt mer fart i på plata. Under her finner dere en liveversjon av min favorittsang fra albumet "Last request".

 

Last Request
Slow down, lie down, remember it's just you and me
Don't sell out, bow out,, remember how it used to be
I just want you close is that alright, baby let's get closer tonight

Grant my last request and just let me hold you
Don't shrug your shoulders, lay down decide me
Sure I can accept that we're going nowhere
But one last time let's go there, lay down beside me

Now I've found, that I'm bound, to wander down that one-way road
And I realize all about your lies, but I'm no wiser that the fool that I was before
I just want you closer is that alright, baby let's get closer tonight

Grant my last request and just let me hold you
Don't shrug your shoulders, lay down decide me
Sure I can accept that we're going nowhere
But one last time let's go there, lay down beside me

Baby, baby, baby, tell me how can, how can this be wrong?
Grant my last request and just let me hold you
Don't shrug your shoulders, lay down decide me
Sure I can accept that we're going nowhere
But one last time let's go there, lay down beside me
One last time let's go there, lay down beside me

- Ingunn

Manu Chao - Clandestino esperando la última ola...

Her i Dukkehjemmet ser vi lyst på livet. Vi gleder oss til sommeren. I dag er det kjempefint vær i Bergen. Sola skinner inn gjennom verandadøra. Vi skal snart til byen en tur, men før det vil jeg anbefale deg et album.

MANU CHAO - CLANDESTINO
esperando la última ola...
(1998)Bildet kan du finne her.

Manu Chao lager lett og fin sommermusikk. Han synger på spansk, fransk, engelsk og flere andre språk. Har du lyst til å glede deg til sommeren sammen med oss, vil jeg anbefale deg dette albumet. Det finnes dessverre ikke på Spotify, men alle sangene ligger på Youtube. Her kan dere høre et par av mine favoritter:

 

 

Heihei

Love The Way You Lie

Syns denne var fin :) Så den her. Det er Skylar Grey sin opprinnelige innspilling av "Love The Way You Lie" før hun gav den bort til Rihanna.

 

Lissie - Catching a Tiger

Som vi nevnte for noen dager siden, har vi lyst til å skrive litt mer om musikk. Den første cden vi har lyst til å anbefale våre kjære lesere er:

LISSIE - CATHING A TIGER


Lissie er ei tøff og rocka blondine som lager kul og fengende musikk. Hun har veldig fin og spesiell stemme, og derfor høres musikken hennes veldig annerledes ut. Selv om vi liker alle sangene på albumet, er det When I'm alone (spor 2) og In sleep (spor 3) vi hører aller mest på. Siden vi har lagt ut In sleep tidligere, legger vi ut When I'm alone nå (både musikkvideoen og en video der hun synger med Øystein Greni fra Bigbang):

 

 

En fin sang

Sett ord på...

God dag, kjære lesere!


(det er litt vanskelig å finne riktig grønnfarge)

Dette er dagens gode ord. Det er viktig å snakke om ting man har på hjertet, selv om det kan være vanskelig. Hvis man klarer å snakke om det man tenker og føler, kan man unngå usikkerhet og mange misforståelser.

Vi liker å høre på musikk her i Dukkehjemmet, og dette er en stor dag for oss! Vi har nemlig fått Kaizers Orchestra sitt nye album Violeta Violeta Volume I i posten hjemme i dag. Vi gleder oss veldig til å høre når cden kommer fram hit! Under her ser dere Hjerteknuser av Kaizers <3

 

Ellers hører vi på mye annet her om dagen også. Vi syns det er kjekt med Spotify, for der finnes det så mye morsomt og fint. Vi skal prøve å bli flinkere til å skrive om musikk her på bloggen. Kanskje vi kommer til å anbefale noen cder framover.

Husk å stemme på spillkonkurransen! :)

- Ingunn

Sang

hits